Sötnöt delux!

 
 
 
Den här killen är så söt. I förmiddags tog vi oss en cykel- och promenadtur för att få lite frisk luft, och samtidigt passa på att gå förbi förskolan (ja, vi höll oss på andra sidan staketet och var aldrig nära någon då vi inte vill riskera att smitta någon) och fråga om det går bra för Elias och Simon att börja på måndag. Om de är friska så klart. Hursom, när vi skulle gå tjoade Elias och Simon glatt HejDå till sina kompisar på andra sidan staketet - och gissa vad Noel gör!? Han vaknar till, kisar lite smått yrvaket, vinkar och säger 'Eååå', för att sedan somna om igen. Så sött!!!! Önskar att jag hade fått det på film. Älskade sötnöt delux! 
 
Då jag knäppte kort på Noel ville Simon att jag skulle knäppa kort på honom också, och han är så nöjd med sin ståbräda som han fick i förra veckan. Elias, han var jättenöjd då han fick cykla till förskolan.          :)
 
 
 
foton tagna med min iPhone 
 
 
Ja, när man vaknar upp med ett leende på läpparna och är så här söt, då får man komma upp även om man inte har sovit riktigt en timma ens under förmiddagen. Som sagt, sötnöt delux! 
 
Hoppas ni har en bra fredag! Nu blir det lunch här hos oss. 
Bye! 
 

Noel - elva månader

 
 
 
Elva månader gammal kille här och han börjar bli svår att fotografera nu. Det är inte långa stunder han sitter still, Noel, utan istället är han hela tiden på väg för att utforska världen och leka med nya saker. På dagarna går Noel helst runt längs med möblerna och väggarna här hemma, och leker med det som kommer i hans väg. Gåstolen har snart gjort sitt och det ska bli spännande att se när han släpper taget helt när han går. Så snart Noel hamnar i soffan reser han sig upp för att försöka få tag på blommorna och riva i dem. Är han på golvet och ser att Elias eller Simon lägger ifrån sig en leksak är han snabbt där för att norpa åt sig den. Och, storfavoriten just nu är trappen där Noel, så snart han ser att dörren till trappan är öppen, glatt, enkelt och fort klättrar upp utan minsta problem. (Hur man kommer ner har han dock ingen som helst koll på utan rasar om man inte är med.)  
 
När det gäller mat smakar Noel vår mat mer och mer, och han börjar kunna äta små små bitar nu utan att han sätter i halsen. Vid lunch och middag sitter han och plockar med det vi lägger framför honom på bordet. Dock hamnar en del av maten på golvet, så också tallriken, men Noel verkar nöjd. Skönt. Nu har jag en månad på mig att sluta amma (Hur många gånger har jag sagt det, tro?) då Noel fortfarande ammar och jag vill att vi slutar innan han blir ett år. Noel har dock inga planer på att sluta amma, så vi får se hur det går med den saken. Den fjärde tanden har även tittat fram.

Hembesöket som man har vid 10månader har vi ännu inte hunnit ha då det först krockade med sommar och semester, och idag fick jag åter ringa BVC och boka om då Simon blev magsjuk. 
 
 
Bye! 
 

Lite lurad......

Jag känner mig lite lurad. Jag har räknat med att vi kommer att bli förkylda, eller få besök av magsjukan, nästa vecka eller veckan därpå då killarna har gått några dagar på förskolan. Jag läste en artikel på Aftonbladet att förkylningssäsongen börjar på allvar nu när barnen återvänder till förskolorna, och att det bästa sättet att försöka hålla sig frisk är att stanna hemma en extra dag om man är sjuk (så att man inte kommer tillbaka för tidigit till förskola/jobb och smittar andra), samt att tvätta händerna ordentligt. Det här med förkylning och magsjuka är en anledning till att vi, trots att Noel och Elias är lite förkylda, var iväg till fotografen igår då jag tror att fotograferingen annars inte hade blivit av.  
 
Imorse vaknade vi alla runt sju-tiden, alla utan Simon. Det är alrig bra när Simon sover länge. Jag borde ha lärt mig det nu. Klockan åtta vaknade han och började ulka, sedan dess har han med jämna mellanrum kräkts och magsjukan är här. Fy, för magsjukan. Och, stackars Simon. Nu går det ganska bra för honom och mellan varven är han pigg, men stackars liten ändå. Det jag inte fattar är hur han har blivit smittad?! Vi har inte varit någonstans förutom hemma de senaste dagarna, och jag försöker tänka igenom precis allting som vi har gjort som kunde han smittat honom, men nej... Eller, kan det vara så att han blev smittad när vi shoppade stövlar på ICA Maxi i tisdags, och var en sväng till CityGross? Jag hoppas hoppas hoppas att vi andra klarar oss nu, men det återstår att se. För första gången ringde jag även hem P (som nu tar Simon och kan sitta och jobba mellan varven) då jag kände att jag inte klarar av att hjälpa Simon och samtidigt ha koll på Elias och Noel. Tre blev för mycket idag. När Noel var liten och låg där han låg kunde jag lägga honom i liggdelen i köket, bygga upp en gräns som Simon inte fick gå förbi, och hjälpa Elias när han var magsjuk. Dessutom har Elias alltid, hittills, kräkts varje halvtimma (plusminus några minuter) och det har varit lätt att hålla koll på honom. Simon, honom har jag inte lika bra koll på och honom måste man vara med och hålla koll på nästan hela tiden. Så, Tack snälla gubben, för att du kom hem! (Trots jättemycket jättemycket jobb finns det fördelar med att vara egenföretagare ibland.) Och, så bra att jag gick på magkänslan och fotograferingen blev av. 
 
Skönt var det att i förmiddags ta en liten kort promenad, när Noel skulle sova, och få frisk luft. Det var länge sedan jag gungade, och det gjorde vi tillsammans idag, Elias och jag. Läskigt var det dock med hög fart, tyckte jag, så Elias fick inte gunga på så mycket och högt som han hade velat.        ;) 
 
 
bild via Instagram - iamisvarld 


 
Nu lunchdags. 
 
Hoppas ni har en bra torsdag! Och, att ni slipper allt vad magsjuka heter. 
Bye! 
 

Babykort på Gimlins

Det finns några saker som jag borde ha gjort för alldeles för länge sedan, saker som jag mellan varven totalt glömmer bort, men dessa saker ligger så klart omedvetet och stressar mig. Jag har funderat på att skriva en ToDo-lista, eller Jobbiga-listan, så att jag inte glömmer bort sakerna så att tiden rinner iväg. Jag borde verkligen ta tag i den biten... 

Hursom. Idag, sådär fem månader för sent, kom vi äntligen iväg till fotografen för att knäppa babykort på Noel. Både Elias och Simon har varit med i Babyklubben på Gimlins och då har vi knäppt kort på dem när de har varit sex månader samt 1år gamla. Med Noel har vi inte hunnit ta oss iväg. Suck... Så, idag klämde vi in alla möjliga typer av kort och körde sex månaders- och 1årskort ihop. Stackars Noel var helt slut efteråt och somnade i bilen nästan direkt när vi skulle åka hem. Men, jag tror att några kort blir riktigt fina och det viktigaste är att vi har tagit babykorten. Så skönt att kunna checka av det på listan. 

Utanför Gimlins tänkte jag knäppa kort själv på killarna, men det gick inte alls då Noel hellre ville dyka ner i fontänen. Så, istället var det bara Elias och Simon som fastnade. Och, de skötte sig för övrigt jättebra medan vi knäppte kort på Noel.       :) 

bild via Instagram - iamisvarld


Hopas ni har en bra onsdag!
Bye! 


Förkylda - och förskolan har inte ens börjat!

I mitten av förra veckan åkte P på en ordentlig förkylning och låg utslagen i feber i några dagar. Vi hade hoppats på att vi andra skulle klara oss, men nu har Noel blivit förkyld. Elias klagar på ont i halsen. Nu har Noel ännu inte feber, som tur är, men näsan rinner och han är liten och ynklig mest hela tiden. I söndagskväll sov han jätteoroligt, vaknade och grät lite titt som tätt, så pass att jag ett tag funderade på om han skulle få Alvedon så att han fick lugn i kroppen. Men, till slut somnade han och en stor fördel med att han inte har napp är att han i alla fall kan andas genom munnen när han sover. (Jag kommer ihåg att både Elias och Simon hade stora problem när de var förkylda och skulle ha napp i munnen när de skulle sova, samtidigt som näsan var igentäppt.) Igår kväll somnade Noel ganska fort och vaknade inte alls lika många gånger som kvällen innan, men istället har han legat vid mitt bröst nästan hela natten. (Det här med att sluta amma går sådär....)
 
Så, igår höll vi oss hemma och bara var. Elias och Simon donade på i trädgården. Idag regnar det ute och även om vi borde hålla oss hemma så lockar det att åka iväg och uträtta några ärenden en sväng, mest för att Elias och Simon ska komma hemifrån och rasta av sig. Om fem dagar börjar förskolan (Elias har nedräkning) och jag kan bara tänka mig vilka baciller och krumelurer som följer med hem till oss då. Det känns som att förkylningstiderna har börjat..... 
 
 
 
Bye! 
 

Hello friend....

... och välkommen in i mitt liv! Du anar inte hur efterlängtad du är.        :) 
 
foto taget med min iPhone 
 
 
P har, tillsammans med Elias och Simon, varit in till stan och shoppat loss idag, sedan har vi haft julafton här hemma. Nu ska det tvättas och tumlas som aldrig förr. Gissa om jag är glad! Som jag har längtat. Hur klarade sig egentligen människor utan tumlare förr i tiden!? Eller, diskmaskin för den delen? 
 
Hello, you! 
 
 
 
 
Nu, lägga killar och sedan umgås med våra nya vänner.       ;) 
 
Hoppas ni har haft en bra helg!
Bye! 
 

Ett lätt val.....

Jag funderade på cykeltur samt kika på Ironman som hålls på parkeringen inte långt från oss, eller att rensa ur garderoben uppe i vårt sovrum så att vi kan sortera och få lite ordning här hemma. P skulle till jobbet för att hämta hem kranbilen så att vi kan fixa lite ute. Vem Elias och Simon valde att följa med? 
 
 
foto taget med min iPhone


 
Ja, det var inte mig..... Nöjda killar i alla fall här.       :) 
 
Hoppas ni har en bra lördag! 
Bye! 
 

Favorit i repris

Under sportlovsveckan i vintras testade killarna och jag olika lekparker, och idag återvände vi till favoritlekparken inne i stan för lekparkshäng en stund. Och, ojojoj så Elias och Simon har klättrat! Det har hänt mycket på ett halvår (nästan på dagen ett halvår faktiskt): i februari klättrade Elias runt en del i den stora klätterställningen medan Simon lekte i den lilla, men nu klättrade Elias obehindrat runt runt överallt medan Simon hängde på ganska bra upp till en viss höjd. Samtidigt som det var riktigt coolt att se på medan Elias och Simon testade gränserna, hade jag svårt för att släppa Simon helt och låta honom klättra helt själv. Jag tror att det pirrade i magen på mig lika mycket som på Simon. 
 
Favoritklätterställningen just nu: 
 
 
 
 
foton tagna med min iPhone 
 
 
 
Helt klart är denna lekpark bra för att träna upp kroppskontroll och balans, så hit måste vi återvända fler gånger. Lekparken i Boulognerskogen inne i stan måste vi också testa någon gång då det även där finns riktigt fina klätterställningar.  
 
Hoppas att ni har en bra fredag! Från lekparkshäng till städ här hemma innan vi tar helgen. 
Bye! 
 

Simons 3årskontroll

Då har Simon varit iväg på 3årskontroll och allt gick bra. Simon fick hoppa jämfota och visa att han kan det, rita lite fritt (man ska tydligen kunna rita cirkelliknande saker vid 3årsålder), för att sedan peka på vilka kort som BVC-sköterskan pratade om, och slutligen kika i en liten broschyr om mat. Även om han emellanåt blev rastlös och ville ut i korridoren så skötte han sig bra, Simon, och nu är 3årskontrollen avklarad vilket känns bra.
 
Fina Simon på väg till BVC idag: 
 
 
 
 
Nu ska vi vänta på att en vårdcentral i en närliggande ort hör av sig om tid för provtagning då vi fortfarande inte, trots att det nästan har gått ett år sedan vi fick papper om det, har varit iväg och lämnat blodprov för att utesluta födoämnesallergi. Simon är en liten kille, han har alltid varit liten, men han är frisk och har vuxit det senaste året och då P och jag ser utveckling har vi inte tagit tag i det där med blodprovet. Jag får en sådan stor klump i magen och det bara vrider om i hjärtat då jag tänker på att jag måste tvångshålla Simon, hårt så hårt, medan han skriker ut sin jätterädsla det allra högsta och värsta han kan från det att vi sätter oss där i stolen tills han har lämnat blodprovet. Jag vet att vi måste ta proverna, och det ska bli så skönt när det är gjort så att vi vet att det inte är någonting vi har missat när det gäller Simon, men jag vill inte göra det. BVC-sköterskan föreslog att vi, tillsammans med Simon, ska få komma iväg på förberedelsesamtal för att förbereda honom på vad som komma skall, och jag hoppas hoppas så att det kommer att lugna honom en del. Jag tror inte det, men jag hoppas. Ibland känns det nästan som att det vore bättre om han inte visste vad som väntade och att det hela sedan var över efter några minuter. Med förberedelsesamtal kommer hans rädsla redan börja kvällen innan (om vi nu dagen innan väljer att berätta för honom vad vi ska göra), eller så börjar den i bilen, eller när vi kliver in på vårdcentralen. Jag vet att det är för Simons bästa, men det gör ont i mammahjärtat....... Älskade älskade Simon. 
 
Klokan är mycket, killarna sover här hemma och det är dags även för mig att krypa ner i sängen. Ny dag väntar imorgon. 
Nighty-Night! 
 

Han kan sätta sig upp!

Varje kväll innan läggdags bökar Noel runt runt i sängen innan han kommer till ro. I en, kanske två veckor, har han, medan han bökar runt som mest, lyckats sätta sig upp i sängen och varit jätteglad. Sängen är tacksam att öva på att sätta sig upp i då man inte glider runt som man gör på golvet, och detta har Noel som sagt övat på. I tisdags kom Noel på att han kan sätta sig upp då han låg på golvet, och det gick galant. Yeay! Han kan sätta sig upp! Nu hamnar Noel inte på mage så ofta då han helst av allt går längs med väggar, möbler, leksaker, ja allt, men om han gör det så kan han lösa situationen. Nu återsår att se när han kommer på att han kan ställa sig upp och gå iväg. Spännande!          :)  
 
En glad sprallig och nöjd Noel: 
 
 
 
 
Och, upptäckte nu när jag lade upp korten på datorn att de är jättesuddiga. Tur att jag och P även filmade när Noel satte sig upp, så att vi har det dokumenterat. I filmsnutten fick vi även med när Elias och Simon låg i soffan och bråkade om AppleTV-dosan. Kanske inte det roligaste att ha på film, men samtidigt hör det till vår vardag så varför inte!?        ;) 
 
Om en timma är det dags för Simons 3årskontroll på BVC och det är det enda vi har inbokat idag. Får se vad dagen i övrigt bjuder på. 
 
Hoppas ni har en bra dag! 
Bye! 
 

Dagar som sprungit iväg och en trött mamma...

Tisdag redan. Förra veckan sprang iväg och jag vet inte riktigt vart dagarna tog vägen. P jobbade tidiga morgnar, sena sena kvällar, samt var upp till stugan med SeaStaren i helgen, vilket innebar att jag och killarna var själva nästan hela tiden. I söndags fick vi nästan en hel dag tillsammans och det enda vi gjorde var att bara vara. Jag började skriva ett inlägg i fredags, samt ett annat i söndags, men jag hann inte klart med något av inläggen och när kvällen kom somnade jag ifrån dem. Jag försöker att inte låta för gnällig och trött nu när jag skriver (jag har raderat och omformulerat mig ett antal gånger redan), men faktum är att jag är trött och då Elias har valt att gnälla och trotsa mer än tidigare (känns det som, men det är nog lika mycket bara det att det har blivit desto mer då P inte har varit hemma och jag inte har kommit ifrån) är krafterna verkligen slut. Idag dock, nu när Elias får ha en dag då han får vara själv och göra vad han vill utan att jag säger till/lägger mig i alls så att vi slipper gnäll och trots, då är han exemplarisk, jättegullig och snäll. Konstigt. Varför kan inte alla dagar vara som denna?   
 
Hursom, förmiddagarna har blivit min, Elias och Simons egna tid att hitta på saker. Favoritsysselsättningen har blivit att ta en cykeltur och det har vi gjort de senaste dagarna, så även idag. Simon bestämde att vi först skulle cykla till vattentornet och då vi ändå var där gick vi i skogen, klättrade och hoppade från stenar. Efter lek i skogen cyklade vi sedan till lekparken för lite lek och klättring där. Det är coolt att se både Elias och Simon utmana sig själva och klättra. De älskar att klättra och gör det gärna överallt, så att klättra på lekparken i en klätterställning är perfekt.  
 
foto taget med min iPhone
 


Här hemma har annars maskin efter maskin gett sig, vilket jag har skrivit tidigare. Vi har ännu inte köpt en ny tumlare, men har bestämt oss (tror jag) för en ny Bosch. Är inte de flesta torktumlare egentligen bra, tro? Då vår tvättmaskin är av märket Bosch så har vi bestämt oss för en tumlare av samma märke, nu ska vi bara bestämma oss för var vi ska köpa den. Vi har varit utan torktumlare i två veckor nu och åh så jobbigt det är. Jag är så van att tumla diverse kläder, handdukar, underkläder etc och nu ska allt hängas vilket både är jobbigt och tidskrävande. Nej, vi måste se till att köpa tumlaren nu, idag eller imorgon. 
 
Nu blir det eftermiddagshäng med killarna och sedan hoppas hoppas jag att P kommer hem i tid så att jag kan ge mig iväg på en efterlängtad och välbehövlig PW. Jag behöver egentid, även om det bara är i form av en PW. På Instagram följer jag Lofsan som är personlig tränare och hon skrev under sin semester ett inlägg som har hängt med mig sedan dess: "Ju mer mamma jag behöver vara - desto mer träning behöver jag." Jag tror det stämmer, även på mig. Jag mår så mycket bättre när jag får komma iväg och träna en stund, oavsett vilken form av träning det handlar om. Jag skulle under hösten även vilja få till en timma styrketräning, men att rent praktiskt få till det är lättare sagt än gjort. 
 
Hoppas ni har det bra i alla fall! Nu, mellanmålsdags för killarna. 
Bye for now! 
 

Bilvård idag

 
foto taget med min iPhone 
 
Vad vi (jag, Elias och Simon) gör denna förmiddag? Vi städar min bil! Yeay! Eller, kors i taket! Men, det är något vi borde ha gjort för länge länge sedan. Nu så, nu är vi på G och så bra det blir.     :) 
 
Bloggat i farten. 
Bye! 
 

Cykeltur med stopp

Det var länge sedan vi var på tur och Elias fick cykla, så idag var det dags. Jag har gått och dragit mig för att låta både Elias och Simon cykla medan jag går med Noel i vagnen, men det gick bättre än jag trodde att det skulle göra. Visst behöver de båda påminnas om att de inte kan cykla på och samtidigt titta bakåt, eller att plötsligt svänga och köra framför den andra så de krockar, men med lite övning så kommer det att gå bra. Så, cykelturer kommer det att bli nu framöver. Idag stannade vi till på biblioteket en liten stund, för att sedan gå/cykla till den närliggande mataffären för att handla mellanmål och diverse som behövdes hem, för att slutligen gå/cykla hem. Det var ingen jättelång tur vi tog, men Simon är ordentligt trött nu. Det tar på krafterna att cykla.         ;) 
 
bild via Instagram - iamisvarld 
 
 
Nu ska vi ta oss in till stan en sväng och försöka köpa en ståbräda till vår Emmaljunga-vagn så att Simon kan hänga på där när han blir trött under våra promenader. Ser fram emot att ta en PW i samband med att jag lämnar Elias och Simon på förskolan under hösten; Elias cyklar, Noel sitter i vagnen, Simon står och hänger med, och jag PWar. Kommer att bli jättebra!       :) 
 
Hoppas ni har en bra torsdag! 
Bye! 
 

Lekparkshäng...

 
bild via Instagram - iamisvarld 
 
 
Igår var första dagen av läsåret 2014-2015 och förmiddagen spenderade jag på jobbet för att träffa mina arbetskamrater, vara med på APTn, samt fylla i en ledighetsansökan igen. Vid lunch åkte jag sedan hem för att lösa av P som varit hemma med killarna, och sedan var det killarna och jag hela kvällen då P hade hangar-kväll. Idag har P varit på jobbet som vanligt, och Elias, Simon, Noel och jag har hängt på stora lekparken tillsammans med vänner denna förmiddag. Härlig konstrast mot gårdagen och jag måste erkänna att jag föredrar att vara mammaledig just nu och ser fram emot hösten. För Elias och Simons del blev det en väldigt lyckad tur till lekparken då de dels fick leka med kompisen T, men även träffade på gamla förskolekompisar som nu går på fritids, samt granntjejen M. 
 
Nu ska det bli gott med en väldigt väldigt sen lunch, sedan får vi se om vi ska åka in till en tur till stan eller om det blir lek och häng här hemma. 
 
Hoppas att ni har en bra onsdag! 
Bye! 
 

En tur i skogen

Medan Noel sov förmiddag idag tog jag med Elias och Simon på lite upptäcksfärd ute i skogen här. Det är en helt annan skog nu jämfört med den skog jag lekte i när jag var liten, och jag hittar inte längre, men inte gör det något då Elias och Simon tycker att det är spännande ändå. Så, de har gått runt och kikat, Simon har hoppat från stenar och övat balansen, vi tittat på en koja som några grannbarn håller på att bygga, och vi har kikat på en gammal koja och tyckt synd om den då den nu är övergiven. Det är nästan så att vi funderar på att rusta/bygga upp den på nytt så att Elias, Simon och så småningom Noel kan leka där med sin kusin O när de är här. 
 
En mysig liten tur i skogen blev det i alla fall: 
 
 
 
 
 
 
kort tagna med min iPhone 
 
 
Jag har åter lyckats ta fina kort på killarna,men det är kort som inte har någon fokus alls. Hur lyckas jag?! Måste lära mig att fotografera ordentligt nu. Nåja, de är förevigade i skogen i alla fall. 
 
Hoppas ni har en bra dag!
Bye!
 
 
 
Tillägg: efter vår tur i skogen visade det sig att Simon fick en fästing som hade satt sig på magen. Jag upptäckte den på tisdagen, två dagar senare, och P tog bort den. Nu får vi vänta och hålla koll på magen i en-fyra veckor, det är så länge det kan ta innan symptomen visar sig när man har smittats av borrelia eller TBE. Det är ovanligt att man smittas, men jag kan ändå inte låta bli att vara orolig. Hoppas hoppas att det inte blir något...... 
 

Nya skor och en Noel som är här och där

Jag och killarna är hemma hos mina kära föräldrar över helgen och hälsar på, medan P har en hangarhelg hemma med fix och don. Jag tycker att både gårdagen och idag har gått alldeles för snabbt trots att vi inte har gjort någonting speciellt här. (Det kan visserligen vara det att jag i två dagar har sovit eftermiddag tillsammans med Noel, vilket har varit otroligt skönt men plötsligt har jag förlorat två timmar av dagen.) Igår förmiddag åkte vi iväg till Lunedet så att Elias och Simon kunde leka av sig på lekparken där medan Noel sov, och sedan hälsade vi på vanhamummu på kvällen. Idag förmiddag åkte vi in till stan för att bland annat hälsa på och lägga blommor på min älskade morfars grav för att minnas hans födelsedag, och efter det blev det lite shopping på stan, följt av en tur till vanhamummu på kvällskvisten igen. Som sagt, två dagar har försvunnit snabbt. 
 
 
 
Jag försökte fotografera Noel med min iPhone idag, och det här är nog Noel i ett nötskal nu: han är svår att fånga på kort och på väg någonstans mest hela tiden. Älskade sötnöten. När vi shoppade skor till Elias och Simon idag ställde jag Noel vid en stol i skoaffären för att på så sätt ha koll på honom eftersom jag räknade med att han inte skulle kunna ta sig någonstans då stolen stod ensam och allt annat (dvs Emmaljunga-vagnen och skohyllorna) stod några steg ifrån honom. Trodde jag. Döm min förvåning när Noel plötsligt stod vid en skohylla och funderade på vilken sko han skulle ta och smaska på! Jag vet inte hur han tog sig dit; han måste helt enkelt ha tagit några steg själv från stolen till Emmaljungan, och sedan gått längs med vagnen till skohyllan. Jag trodde att jag skulle kunna hjälpa Elias och Simon med att prova skor, men istället fick jag ta Noel och ha koll på honom hela tiden. Sötnöten. Spännande att se när han börjar lita på sin förmåga att gå och släpper taget helt.       :) 
 
Dagens nöjda killar/poliser med nya snygga skor: 
 
 
foton tagna med min iPhone 
 
 
De nya skorna har nu genomgått ett hopp-test och klarat det, så de är helt klart godkända av både Elias och Simon. Skönt att de äntligen hittade nya skor som de tycker om. Simon har tidigare, när vi har kikat på skor, sagt att han inte alls tycker att skorna som han har provat har känts bra och då har vi heller ej köpt nya till honom. De han har haft har egentligen gjort sitt för länge sedan. Elias fick nya skor i mars iår, men de skorna har han redan vuxit ur (!) då han har klagat på att de trycker på stortårna. Kan en fot växa så fort!?! Jag vet att skor skiljer sig från modell till modell, men när kvinnan i skoaffären mätte Elias fot konstaterade hon att han helt klart behöver en storlek större nu på skorna. Hursom, nu har både han och Simon nya skor och båda är jättenöjda, och då är mamman också nöjd!        ;) 
 
Imorgon är det söndag, och för att orka upp med killarna på morgonen är det dags att även jag tar kvällen. 
 
Hoppas ni har en skön helg! 
Nighty-Night! 
 

Hur?

Jag är en väldigt okunnig person, jag får helt enkelt konstatera det. Elias ställer så många och bra frågor nu för tiden, frågor som jag inte riktigt kan svara på. Det är inte längre Varför?-frågor, utan Hur?-frågor och de är mycket klurigare att svara på. Tycker jag. 
 
- Mamma. Hur kan elden vara så varm? 
 
- Mamma. Hur kan flygplanen få upp vatten i flygplanet? 
 
- Mamma. Hur kan det börja brinna i skogen? 
 
- Mamma. Hur kan bilens motor vara så stark? 
 
- Mamma. Hur kan gräsfrön bli till? 
 
- Mamma. Hur kan kobajs bli till gödsel? 
 
 
Hur?-killen i bilen på väg hem från stan idag:  
 
foto taget med min iPhone
 
 
Jag hoppas att denna nyfikenhet håller i sig länge länge, att Elias aldrig slutar ställa frågor och undra om saker och ting i världen, och att han lär sig ta reda på svaren om det är så att någon inte kan svara på hans frågor. Duktige nyfikne kille! Jag älskar dig!  
 
Bye! 
 

Vi känner den också....

 
 
 
 
Jag antar att de flesta de senaste dagarna har följt branden i Sala-trakten på nyheterna. Jag har gjort det och varje dag hoppats på ösregn över området då skogsbranden inte har gett sig alls. Igår, efter middagen, när vi gick ut på altanen kände vi plötsligt brandrök och det tog ett tag innan jag förstod att det var röken från skogsbranden vi kände. Ända här hos oss. Jag tittade åter in på Aftonbladet och såg då rubriken att röken har nått Gävle, Uppsala och Stockholm. Skrämmande. Jag förstår att röken når långt, och att det inte finns någon risk (eller?!) att branden når oss, men det är skrämmande ändå.  
 
Det är för övrigt aldrig bra när det kommer rök, och nu tänker jag på rök ur maskiner. Igår morse var jag ner till tvättstugan för att slänga in kläder i tumlaren och starta en ny tvätt. Tur var att jag stannade kvar en minut och vek några av killarnas kläder bredvid då det plötsligt började komma rök, samt lukta rök så klart, ur tumlaren. Gissa om jag blev rädd. Hade jag gått upp igen direkt efter att ha startat tumlaren hade jag aldrig märkt av röken och hade det gått riktigt illa så hade maskinen kunnat börja brinna. Skrämmande. Jag messade P om vad som hade hänt och han svarade att det aldrig är bra när det kommer rök ur en tumlare. Så, nu ska P och jag kika på tumlaren, om det är något filter som jag har missat att göra rent, eller om det är så att den har gjort sitt och vi måste köpa en ny. Suck, vill helst inte lägga pengar på en ny tumlare. Finns så mycket roligare saker att köpa.... 
 
Och, om inte tumlaren vore nog så gick locket, där man stoppar in tabletten, i diskmaskinen sönder för några dagar sedan. Suck, igen. Så, förutom en ny tumlare måste vi på sikt även köpa en ny diskmaskin. Inte alls roligt att lägga pengar på. P tyckte att när vi ändå håller på att köpa nytt kan vi även passa på att köpa nya vitvaror helt och hållet, nytt kök, ny mellanplan och nytt hus. Kanske inte vore så dumt. Tråktigt när saker och ting ger sig och går sönder, men vad kan man göra? Just nu försöker jag klura ut hur jag ska torka handdukar etc som jag alltid brukar tumla, och det får nog bli en tur till stan för att köpa en torkställning så att jag någonstans i huset kan hänga upp tvätten. Suck, som sagt..... 
 
Hoppas ni har en bra dag och slipper rök, brand och hemskheter! 
Bye! 
 

Morgon med lite lyx

Godmorgon, tisdag! 
 
Imorse vaknade jag med ett leende på läpparna då Noel, som låg bredvid mig och halvsov, började sträcka på sig och ge ljud ifrån sig. Så söt. Sedan vaknade vi till liv, jag och killarna, och riktigt lyxigt var det att se på klockan att den var strax efter nio på morgonen. Härliga sovmorgon!       :) 
 
Nu ska Elias iväg till kompisen G och leka, och Noel ska iväg och vägas/mätas på BVC. Idag är faktiskt himlen täckt av moln, och jag hoppas att det kommer ner lite regn då det behövs. Lite läskigt med skogsbranden kring Sala som har härjat i flera dagar nu, där om någonstans behövs regn. Massor av regn.
 
Ha en bra dag idag! 
Bye! 
 

Måndag med sol, värme, bad och lek

 
bild via Instagram - iamisvarld 
 
 
Idag har vardagen, lite smått, dragit igång igen: P är iväg och jobbar, jag är hemma med killarna. Enligt vädret ska det vara över +30grader idag, vilket innebär att vi hänger mest här hemma så att vi kan svalka oss i poolen eller bara gå in och ställa oss under ACn. Under dagen måste vi dock orka ta en promenad till en affär för att köpa en liten barnpool, en som är lätt att flytta med skuggan och som Noel kan sitta och plaska i under varma dagar som idag. Får se när vi samlat ork att ta oss iväg.... 
 
Elias och Simon varvar lek ute med med lek inne idag (vi behöver pausa med jämna mellanrum). Elias bar det lilla vita bordet ut på altanen då han fick för sig att han ville sitta och rita ute i solen, och jag kan inte låta bli att tycka att de är söta med sina solglasögon, Elias och Simon. Sötnötter. Efter en liten stund satt killarna dock i skuggan då det blev för varmt. Jag älskar solen, värmen och den här sommaren, men värmen tar verkligen på krafterna. Jag vet att jag säger det ofta, men det slår mig varje dag på nytt. 
 
Nu ska vi ta oss ut igen. Hoppas ni har en skön varm dag, ni också! 
Bye! 
 

Furuvikparken, karuseller och Agnes

Vi är hemma igen efter en vecka uppe i stugan, och det känns konstigt att ha en hel helg här hemma innan jobb/vardag sätter igång. I vanliga fall kommer vi nästan alltid hem sent söndagkväll när vi åker hem från stugan, men denna gången blev det fredagkväll istället. Lite skönt. 
 
Idag har vi ägnat dagen åt att småpyssla här hemma, Elias och Simon har lekt lite med granntjejen M, och kvällen har vi spenderat i FuruviksParken. Elias har längtat jättemycket efter sin kompis G, så gissa om han blev glad när vi sade att G kunde få följa med oss till Furuvik ikväll och att de skulle få åka hur mycket karuseller de ville. En rolig kväll med åkband, karuseller, glass, mer karuseller, Agnes som uppträdde, mer karuseller, och popcorn blev det. Och, Simon har nog nästan aldrig somnat så fort som han gjorde när vi kom hem. En lyckad kväll!       :) 
 
bild via Instagram - iamisvarld 
 
 
Det har för övrigt varit Thai-värme här idag. Både P och jag ångrar inte en sekund att vi investerade i ett par luftvärmepumpar för några år sedan, och det är så skönt att kunna gå in och svalka sig emellanåt (med pumpen på har vi runt 23grader inomhus = svalt och skönt). När man kommer ut går man in i en vägg av värme, precis som man gör när man kliver av flygplanet i Thailand, och det känns som att man är utomlands. Härliga sommar! Så skönt med varma härliga dagar - och så skönt med AC inomhus. Nästa sommar ska vi se till att installera luftvärmepump uppe i stugan också då det inte alls var roligt att ha +29grader när vi skulle lägga oss att sova. Trots att P var duktig och löste situationen genom att installera en tillfällig AC så förderar vi nog en riktigt en.       ;)  
 
Nighty-Night! 
 

RSS 2.0
Ladda ner en gratis bloggdesign p www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!