En förvirrad tjej.

hihihihiiii... Det här var kvällens roligaste! Jag har tydligen missat en hel del, men då är det bra att man kan ta igen det nu senare i livet. Lyssna!

http://sverigesradio.se/sida/spelaren.aspx
http://sverigesradio.se/sida/spelaren.aspx                Jenny - en förvirrad tjej


Fler avsnitt finns på Sveriges Radio P3. Och, gubbsingen här säger att det är bra att jag hittat en till förvirrad tjej, som säger Hej!, och skriver lappar. Hmmm.... hur ska jag tolka det!?!?!?!?   ;)
Sov gott! Bye bye!

Det får bli en kompromiss.

Usch och fy.... har en hel del jobb att göra ikväll, igen. Skulle även gärna vilja hinna med att läsa lite. Men, behöver egentligen mest av allt stryka undan lite tvätt. Det får helt enkelt bli en kompromiss, på något sätt. Hmmm.... Lika bra att sätta igång.

Bye!


En timma leka nu.

Kom iväg lite sent från jobbet idaq, men har ändå hunnit med att fika med Madde och Elin. Det är verkligen jätteskönt att sitta och ta det lugnt med sina kompisar, och man behöver inte prata om så viktiga saker heller utan mest bara umgås. Jag måste verkligen bli bättre på att prioritera mina vänner, speciellt för att få ett avbrott från jobb och vardag.

Imorse, när gubbsingen lämnade Elias på dagis, hade Elias hoppat ner ur famnen, sprungit bort till sina lekkamrater, vänt sig om och vinkat hej-då. Det måste väl betyda att han trivs på sitt dagis? Det känns i alla fall mycket enklare att lämna honom där när han är glad, än när han gråter.

Sedan hade vår lille kille somnat mitt i lunchen idag. Dagisfröknarna berättade att det är precis som att Elias slår av när han ser lunchen och somnar nästintill direkt. Så, snuttefilt och Elias hade hamnat i maten. Lille söte kille!

Nu blir det en timma leka fram tills det är dags för kvällsmål och sova. Elias är jättetrött och det gäller att hålla honom vaken en timma till. (Gubbsingen jobbar kväll.)
Bye!


Jobb fram till tre.

Idag är det jobb fram till tre som gäller, sedan hoppas hoppas jag på att det blir fika med Madde och Elin. Har inte hunnit träffa dem på jättelänge, så det är dags för en kopp kaffe och massa prat.

Elias är redan vaken, klockan är 06.45, så för hans del kommer det bli en lååång förmiddag. Lille killen. Gubbsingen får nog berätta att han vaknat tidigt idag så att dagisfröknarna är förberedda på det. Vi har inte riktigt fått till morgonrutinerna, så ibland blir det tydligen så här.

Men, nu ska jag slänga i mig frukost och sedan åka iväg till jobbet. Hann jobba undan lite igår kväll, men var så trött och lämnade hälften kvar tills idag. Så, jag har lite att göra....

Ha en skön dag! Bye bye!


Dags att knyta sig.

När mina föräldrar var här lovade jag dem att jag skulle skärpa till mig när det gäller tomtandet. Så, det ska jag göra nu och det är dags att knyta sig.

Måste dock först berätta att vår lille Elias somnade när han åkte CSF'n med sin pappa ikväll. Elias visade tydligt, genom att sätta händerna för öronen, att han ville åka traktor tidigare idag. Händer för öronen = hörselkåpor. Så, Elias och gubbsingen tog på sig kläder och gick ut. I sin varma sköna jacka, med mössa och hörselkåpor på, gungandes i pappas famn när han körde traktor, somnade lille killen totalt. Han somnade så pass djupt så att benen slappnade av och gummistövlarna åkte av. Lille söte kille!!! Gubbsingen kunde inte låta bli att skratta när han upptäckte det. Önskar att jag hade sett det jag med.

Men, nu sova. Sleep tight!
Bye!

Posten.

Jajust ja.... Måste bara få berätta. Ibland vet jag inte hur folk tänker, och i detta fall är det posten som jag och gubbsingen suckar åt. Det har inte hänt en gång, det har inte hänt två gånger, det har hänt flera gånger - trots att läget fortfarande är densamma.

De som har varit hem till oss det senaste året, framför allt det senaste halvåret, de som gått förbi vårt hus, de som bor runt omkring, de vet att vi håller på att rusta vårt staket. Vi har haft brevlådan provisoriskt uppsatt där det passar för tillfället, eftersom resten av staketet har varit nedrivet. Under rusten har brevlådan 'stått' rangligt lutad mot en stolpe och det har legat en massa plank på gården. Med jämna mellanrum har brevlådan ramlat omkull. Man kan inte missa att vi håller på att rusta.

Trots detta har posten skrivit flera små lappar till oss där de bett oss sätta brevlådan på höger sida, så att de lättare kan komma åt den. Idag hittade vi denna lapp:


Ja, absolut, vi ska placera vår brevlåda på höger sida. När vi är klara med det vi håller på med! Vi funderade allvarligt på att skriva ett svar och sätta upp det på brevlådan imorgon så att de förstår att vi förstått. Det räcker med en lapp, vi är inte dumma.

Nu har jag en jättegullig kompis som jobbar på posten, och jag är imponerad av att hon orkar med att jobba, cykla i ur och skur, varje dag, år ut och år in. Ibland känner jag mig dum eftersom vi inte fixat brevlådan, då det är hennes arbetskamraters arbetsmiljö det handlar om. Men, visst borde posten ändå förstå att vi kommer att fixa till allt så snart hela bygget är färdigt? Eller???

Så, imorgon när brevbäraren kommer så står brevlådan fortfarande på fel sida. Ikväll har vi nämligen inte orkat fortsätta med staketet, bland annat för att orken helt enkelt inte finns, men även för att vi har en massa annat jobb att göra. Men, jag lovar, det kommer att åtgärdas. Och, vi vill inte ha fler lappar!!!

Bye bye!

Galen start!

Har sett detta klipp tidigare, men inte hittat den på länge. Men, nu så. Här är den. Skulle säkerligen, om jag satt med på planet, få hjärtat i halsgropen och säkert spilla vad jag nu hade i händerna. Galen start! Vad tycker ni?Bye bye!

Massa jobb ikväll.

Har kommit hem efter en intensiv dag på jobbet. Måndagarna går verkligen i ett, då jag endast har tio minuter mellan varje lektion. Då jag inte hinner med allt efterarbete, eller planering inför kommande dag, får det helt enkelt bli en massa jobb ikväll istället.

Just nu leker Elias med sitt tangentbord och gnäller om vart annat då sladden fastnar här och där medan han drar runt på eländet. Och, så kopplar han in sladden i ett hål han har hittat. Och, så varvar han det med lite målande. Vi ska nog ta och gå ut en sväng innan det är dags för lillkillen att sova. Dagarna går verkligen jättefort....


Bye!

Måndagmorgon.

Det är tidig måndagmorgon och jag måste åka iväg till jobbet. Måndagarna börjar med ämneskonferens kl.07.45, och jag måste verkligen passa tiden. Sedan har jag även en del som måste förberedas innan dagens lektioner sätter igång.

Måste få tacka vädergudarna för vädret i helgen också. Nu vräker regnet ner och det är blött precis överallt. Hade regnet kommit tidigare under helgen hade vi varken kunnat jobba med staketet eller målat plank, så det var himla tur. Sent igår kväll/natt började det regna, och nu när staketet står där så fint så gör det ingenting om det fortsätter också.

Ha det gott idag!
Bye bye!

Söndagkväll.

Då är det söndagkväll och vi är helt slut hela familjen. Gubbsingen eftersom han har slitit med staketet hela helgen, jag för att jag hållig igång med diverse, och Elias då mormor hållit honom sysselsatt med lek och bus (eller, var det tvärt om?). Elias hann även med att bada tillsammans med pappa, innan det var läggdags, och det om något tar på krafterna.   :)

Nu har vi i alla fall förberett för morgondagen, och det är bara att gå och lägga sig. Vi hade tänkt satsa på film ikväll, men det får bli en annan dag då det är sängen som lockar. Så...

Nighty-night! Sleep tight!

Tänk så mycket man skulle hinna...

Om en stund ska mina föräldrar åka hem. Just nu kör pappa och gubbsingen sista rycket med staketet, och mamma är ute och leker med Elias. Är så jättetacksam för att de varit här och hjälpt till! Även gubbsingen sa det tidigare idag: "Jag hade aldrig hunnit så här långt på egen hand! Tänk så mycket man skulle hinna på helgerna med din farsa här.". Jag kan bara hålla med.

Ikväll blir det bad för Elias del, och när han har somnat tror jag att det blir till att tvätta inför nästa vecka, planera, förbereda och allt annat som hör till en söndagkväll här på Västervägen. Nu, dock, blir det att gå ut och bara vara med päronen en stund till.

Bye bye!

Hemma igen.

Nu är vi hemma igen, gubbsingen och jag. Var lite kul med camping lite hux-flux. Ännu bättre då man fått en hel natts sömn, 'campingen' ligger så nära, det är lätt att komma hem, och så hittar vi vår lille kille ätandes frukost tillsammans med sin mormor. Helt perfekt.   :)

Så, nu har vi alla fått i oss frukost och ska sätta igång med bygge igen. Hittills är det uppehåll, och vi hoppas att vädret håller i sig.

Bye bye!

Ändrade planer.

Det blir ändrade planer: gubbsingen och jag ska ut och campa!!!!   ;)Bye bye!

Dagens staketbygge.

Här kommer några bilder från dagens staketbygge.Nu ska vi ta och äta middag, sedan blir det att bara ta det lugnt i soffan och ladda batterierna inför morgondagen.
Bye bye!

Vilsen på K-rauta.

Det är inte lätt att köpa byggmaterial när man inte alls har koll på skruvar, muttrar, huvuden, hylsor, färg, och jag vet inte allt. Var klart vilsen på K-rauta när jag var in och handlade för en liten stund sedan! Jag hade dock en plan när jag steg in genom dörrarna: leta upp första bästa säljare och be om hjälp. Då kan det inte gå fel, och då är man in och ut på ganska kort tid. Trodde jag.

Första säljaren hjälpte mig med skruvplattor (el liknande som jag skulle ha), men tog faktiskt fel storlek så att jag fick fråga om det verkligen stämde. Andra säljaren hjälpte mig med skruv, då den första inte hade koll ordentligt. Men, det var inte alls lätt att hitta det jag skulle ha, så jag fick ringa hem och dubbelkolla. Först var jag dock tvungen att gå ut ur butiken då de inte har någon som helst täckning inne på K-rauta. När vi sedan konstaterat vilken skruv jag skulle ha, och plockat i en påse, var det dags att betala. Precis då ringde gubbsingen och skulle ha några små saker till.

När jag packat i allt som jag köpt i bilen ringde jag gubbsingen en gång till för att kolla att jag verkligen fått med allting, och då upptäckte de här hemma att målarfärgen just tog slut. Så, det var bara att återvända in på K-rauta igen och gå raka vägen till en säljare. Som tur var fick jag samma snälla säljare igen, och vi begav oss till färgavdelnigen. Väl där fick jag åter ringa gubbsingen. Jag har alltid tyckt att rak förstahandsinformation är bäst, och så är det bara. Där stod säljaren och undrade vilken färg jag skulle ha, jag i telefon och frågade gubbsingen, som i sin tur ropade till min pappa ute i trädgården. Pappa svarade tillbaka, gubbsingen förklarade för mig, jag hörde lite dåligt, och försökte upprepa allt för försäljaren. Tack snälla försäljare som hade sådant tålamod med mig!!!

Det var spännande att komma hem och se om det till slut blev rätt med allting, och det verkar det ha blivit. Så, nu ska vi åter fortsätta med bygget. Denna gång ska kameran med ut då den har laddats en stund nu. Men, först måse jag ta en kopp kaffe, igen.


Bye bye!

Det här med planering.

Det här med planering är inte lätt. Hur länge tar det att få ihop ett staket egentligen?, kan man fråga sig. Jag har en teori. 

Jag tror att de flesta har en plan, att det ska ta X antal veckor att bygga ett staket. Och, så gör det det. Dessa människor är målmedvetna, ambitiösa och ser till att staketet blir byggt på den tid de har avsatt. Det är bara staketbygge som gäller. Dessa människor är jag riktigt imponerad av.

Sedan finns det människor som planerar staketbygge, och tar den planerade tiden gånger pi. Dessa människor vet att det oftast brukar komma någonting emellan bygget, eller att tid går till att skaffa material som tillfälligt är slut etc. Dessa människor är realistiska och känner till sina förmågor. Till denna grupp människor skulle jag gärna vilja höra.

Sedan finns vi, gubbsingen och jag. Och Elias lite vid sidan av. Vi har, oftast, en plan. Vi skaffar material. Sedan jobbar vi. Men, kommer någonting annat roligare emellan, ja då tar vi ett avbrott och passar på att göra det istället. Detta innebär att våra staketbyggen, och alla andra projekt som vi kommer att hitta på, kommer att ta den tid det tar. Varken mer, varken mindre. Vi kommer nog aldrig riktigt hålla tidsplanerna, inte om vi själva får hålla på och pyssla. Kommer det däremot förstärkning, som vi endast har kort tid, ja då kanske det går undan.

P.S. Anledningen till att jag inte är ute och bygger nu är att det är kaffepaus igen.    :)
Bye!

Det går segt.

Det är lördag morgon, solen skiner och det finns en himla massa att pyssla med idag. Men, jag orkar inte. Är så jättejättejättetrött.... Att ha Elias nästan varje natt, trots att han inte vaknar jätteofta på nätterna, samtidigt som man jobbar tar på krafterna, och man orkar till en viss gräns - sedan tar det stopp.

Så, jag ska försöka komma igång, men det går segt. Höll nästan på att ringa föräldrarna och säga att vi ställer in helgens pyssel, men konstaterade att vi måste fixa och dona denna helg. Om vi inte gör något nu så kommer helgerna att försvinna, och sedan befinner vi oss i december och det går inte att dona ute längre. Dessutom är det på tiden att vi blir färdiga med vårt staket och slipper alla plankor som ligger på gården.

Planen är att dricka upp min kopp med kaffe nu, sedan ta en till om några minuter, och sedan kanske ytterligare fem. Vaknar man till då tro? Tur att min pappa tycker om att dricka kaffe, då kan han göra mig sällskap hela dagen idag. Förutom när han hjälper gubbsingen med staketet förståss.

Bye!


En intensiv men rolig dag i Borgvik.

Det är fredagkväll och jag är trött. När man kommit hem på fredageftermiddag, och slappnat av lagom mycket, då upptäcker man hur trött man egentligen är. Så brukar det vara för mig.

Idag var det en intensiv men rolig dag i Borgvik. Vi hade tur med vädret, och nästan alla i klassen skötte sig bra. Jag har inte koll på hur det gick på tävlingarna, jämfört med de andra klassernas resultat, men roligt var det att heja på. Att ha inskolning med alla 6or samtidigt tar dock på krafterna, och ett tag ville jag bara sitta ner och bara vara, men det fanns det inte tid till. När klockan slog två, och vi slutade, satte jag mig i bilen och hade fullt upp att hålla mig vaken hela vägen hem.

Så, ikväll har vi inte gjort mycket här hemma. Elias och jag har suttit på golvet och målat i hans målarbok. Sedan har Elias sorterat färgpennor, och för en stund sedan hittade jag några pennor i skåpet med matlådor. Lite spännande när man hittar leksaker lite här och där. Gubbsingen och Elias har även spelat lite fotboll här hemma (inne), samt kikat på bilder på flygplan. Elias är jättenyfiken på flygplan och tittar gärna på klipp på youtube också.

Nu är jag dock toktrött och borde gå och lägga mig. Vi har kallat på förstärkning imorgon, och mina föräldrar kommer hit för att hjälpa till med staketbygge och ta Elias. Eftersom jag fortfarande inte har hunnit städa (usch, jag vet att det inte är frescht längre) måste jag ta det imorgonbitti så att det ser bra ut när de dyker upp. Och, ska jag orka med en tidig pysselmorgon, ja då lär jag gå och lägga mig nu.

Så... Nighty-night! Sov gott!


Ett till klipp.

Man hittar massa saker på youtube.com.Här kommer ett till klipp. Skulle gubbsingen göra detta mot mig så vet jag inte vad jag skulle göra. Högst troligen skulle jag bli jättearg. Näää... förbannad. Och tokledsen. Och livrädd. Och kissa på mig.Bye bye!

Vi måste sätta Elias i hårdträning.

Kom på att vi måste sätta Elias i hårdträning. Ska han lyckas och bli stor så måste det börjas i tid. Eller? Denna kille är bara fyra månader äldre än Elias. Ojojojoj... vad vi ligger efter!  ;)Bye!


Elias fredag.

Nu har vi kommit hem, och Elias har fått i sig lite mellanmål. Dagis gick bra idag också, Elias har lekt och sovit bra. När jag hämtade lille killen fick jag samtidigt träffa den andra -09'an på dagis, en liten kille som jag känner igen från Öppna Förskolan. Kul att Elias får en jämnårig att leka med, så att han inte bara leker med de äldre och lär sig massa hyss som de kan.   ;)

Sedan gick det bra med sprutan på BVC imorse också. Som vanligt grät Elias en liten liten stund, sedan var det full fart igen. Vår lille kille är 81,5cm lång nu och väger 10,4kg. Han börjar bli stor vår lille kille. Det finns i och för sig mycket större 1 1/2-åringar, men vi tycker att han är stor. Alldeles perfekt. Det var även sista dagen för vår BVC-sköterska, och jag hoppas hon kommer att trivas på sitt nya jobb nu när hon ska jobba med barn och ungdomar. Ännu mer hoppas jag att vi, Elias, jag och gubbsingen, kommer att tycka om vår nya BVC-sköterska när vi nu träffar henne för första gången. 

Nu ska vi leka här hemma, både ute och inne, denna fredag-eftermiddag och kväll. Eller, så hittar vi på något helt annat. Vi får se. 

Bye for now!  

Borgvik idag.

Om vädret tillåter så blir det Borgvik idag. Alla tre 6orna ska iväg på en Teambuilding-dag, och vi klassföreståndare följer med för att observera och lära känna vår klass ännu bättre. Dessa Teambuilding-dagar brukar vara jätteroliga, och jag hoppas verligen att vädret låter oss leka och tävla ute. Just nu är det uppehåll, men det finns ganska ordentligt med grå moln på himlen.

Elias ska idag få sin 18månaders-vaccination idag klockan 08.30. Vi har bestämt att gubbsingen tar det, och sedan försöker vi lämna honom på dagis i några timmar. Efter tidigare vaccinationer har Elias fått lite feber, men det har oftast kommit på eftermiddagen, så vi hoppas han orkar med dagis. Om det inte går bra med dagis får jag åka och hämta honom, och så får vi ta dagen som den kommer.

Så, planen är Borgvik. Vi får i eftermiddag se hur det verkligen blev. Ha en bra dag!


 Bye!

Våra kvällar... våra kvällar...

Ikväll har jag inte haft något arbete med mig hem från jobbet, och det har inneburit en helt ledig skön kväll. Gubbsingen har dock suttit och jobbat på för fullt ikväll. För att inte låta kvällen gå helt till spillo på olika håll har jag suttit bredvid och gosat och stöttat honom, vilket i praktiken innebär att jag legat bredvid honom i soffan och sovit. Våra kvällar..... våra kvällar......

Elias var jättetrött han med ikväll, och badandet gick inte helt smärtfritt och utan skrik. Trots att han toksovit på dagis igen så tar det verkligen på krafterna att vara där. Idag hade han faktiskt smakat både mellanmål och lunch. Dagisfröken sade, när gubbsingen hämtade, att hon önskade att hon kunde filma vår lille kille och visa oss, för han har verkligen jättekul om dagarna när han leker. Dock hade det ryckt lite i underläppen på Elias när de andra barnens mammor och pappor hade börjat hämta dagiskamraterna, och han fick vara kvar. Torsdagar är jättelåååånga dagar för Elias, och idag hade det varit lite lite tungt mot slutet. Men lyckan var stor när det var pappa som hämtade istället för mamma!   :)

Nu ska jag inta liggläge i sängen och fortsätta sova. Om jag får sova hela natten utan avbrott kommer jag att vara jätteutvilad imorgon. Nice! Sov gott!
Bye bye!

Inte alltid lugnt och tryggt med flyg.

Har ett klipp till som jag måste dela med mig av. Gubbsingen är intresserad av flygplan, och ibland hittar han tokiga klipp där man undrar vad piloten egentligen tänkte. Det är inte alltid det är lugnt och tryggt med flyg, och om du ska ut på resa snart, då kanske du inte ska kika på detta. Men, sitter du i hemmets lugna vrå med båda fötterna på marken så är det lugnt.

Jag skulle inte vilja vara med på detta flyg!Bye!

Ska aldrig helt förlita mig på teknologin.

Gubbsingen visade mig detta här om dagen. Det har utvecklats ett system till motorcyklar som varnar föraren om faror på vägen, utan att föraren själv behöver vara så uppmärksam på dem. Efter att ha sett detta ska jag alltid vara uppmärksam när jag är ute i trafiken, och aldrig helt förlita mig på teknologin.

Kika!Bye!

Bra arbetskamrat(er).

För många år sedan, när jag jobbade på en skola hemma i Karlskoga, började det en tjej på jobbet. En jättehärlig och rolig tjej, som jag efter ett tag blev nära vän med. En vän som kommit att betyda jättemycket och som jag haft så otrolig stöttning av under jobbiga arbetsdagar och andra stunder i livet. Hon fick, när hon började på skolan, den bästa möjliga starten med det bästa arbetslaget och den bästa "extramamman". Jag tror hon skulle hålla med mig i detta.

Hur som, jag har alltid önskat att jag skulle ha turen att hamna i samma situation, om det var så att jag flyttade från min familj och fick börja på ett helt nytt jobb där jag inte kände någon. Jag har inte tänkt på detta på länge, men plötsligt idag slog det mig att jag nästan befinner mig i samma sits som hon gjorde för så många år sedan. Jag har börjat jobba på en (nästan) ny skola, har ett jättebra arbetslag, många bra arbetskamrater, och faktiskt en arbetskamrat som jag kan prata med. Idag, en stund efter konferensen, satt vi och pratade om jobbet och diverse annat, och det var så himla skönt att känna att någon bryr sig och lyssnar. Någon som hejar på mig och någon jag kan gå till när jag behöver. Är jättetacksam för det.

Nu kan ingen riktigt mäta sig med T i Karlskoga. Hon är helt otrolig på att peppa, lyssna, och få en att må bra. Inte konstigt att hon är favvo-läraren på skolan. Men, det är så skönt att veta att det faktiskt finns en person i min närhet som påminner om T. Ska inte nämna några namn så att ingen blir stött, men tror att de som känner personerna vet vilka jag talar om.

Så, tack för pratstunden idag! Och tack, alla roliga arbetskamrater, för skratten!
Bye!


Konstigt det här med drömmar.

Det är konstigt det här med drömmar. Vaknade till inatt av att gubbsingen strök mig på armen. Vet att jag drömde massa konstigt då, och var orolig. Vaknade imorse och är fortfarande förbryllad över drömmen. Hela natten (känns det som) har jag sprungit med Elias, som har varit i yngre tonåren, mörk och har haft ett lätt handikapp???

Jag undrar jag vad min hjärna vill/försöker bearbeta med denna dröm. Vissa återkommande mardrömmar har jag, och även denna dröm handlade om en rädsla som finns. Och, det är nästan alltid samma Bad guy. Men allt annat runt omkring. Vad innebär det? Tar sig drömmar vilka former som helst? Eller ligger det någonting bakom dem?

Det vore spännande att lära sig tolka drömmar, att förstå vad det är man själv egentligen är rädd för, behöver lära sig hantera, och vad alla små detaljer innebär. Denna dröm hade faktiskt ett ganska ok slut, och jag var inte fullt lika ledsen som jag kan vara när jag vaknar upp. Men ändå, drömmen går runt runt i huvudet på mig....

Nu jobbet. Har egentligen en massa annat att tänka på. Ha en bra dag!
Bye! 


Fjantigt kanske?

Har inte riktigt kommit över dagens lilla incident på jobbet och blir fortfarande lite upprörd när jag tänker på det. Lite fjantigt kanske? Jaaa. Vet om att det finns andra som har det mycket jobbigare på sina arbetsplatser, andra som har det jobbigare om dagarna rent allmänt, riktigt jobbigare. Det som stör mig är nog det att jag varit så jätteglad över mina arbetskamrater, och så har det här samt en annan liten sak på jobbet kommit upp näst intill samtidigt och det har rubbat balansen på något sätt. Dessutom är det aldrig kul att känna sig dum, som jag faktiskt gjorde idag.

Måste dock ändå säga att jag har jättebra arbetskamrater överlag. Har skrattat en hel del ändå idag, och det gör att man mår bättre och trivs bättre på jobbet. Sedan vet jag inte om de personer som jag nu blivit besviken på kanske i sin tur varit stressade och därav reagerat som de gjort. Ska försökta släppa det där nu.

Förresten har Elias varit jätteduktig på dagis idag och bland annat sovit lunch i över två timmar! Lille killen måste ha varit toktrött. Det kom även hem ett par byxor som blivit smutsiga av lek ute, vilket måste innebära att han haft det roligt idag och att han inte bara har suttit i sin vagn. Det är så skönt att dagis börjat flyta på. Men, ojojoojoj så trött Elias är om kvällarna nu. Ikväll kom han själv och drog i mig när han ville gå och lägga sig. Han vinkade till pappa, gav honom en godnatt-kram och puss, och ville själv gå upp till sitt rum. Väl där blev det gnäll då pyjamasbyte och tandborstning tog alldeles för lång tid, och väl i säng tog det inte alls många minuter innan han sov. Lille söte kille.

Hur som, det är nu läggdags för mig också och imorgon när jag vaknar är det åter en ny dag. Inte blev det städat något idag heller. Får se hur det blir imorgon.
Nighty-night! 

För kärlekens skull.

En annan jättefin sång. Lyssna och mys!Bye!

Lite smått irriterad.

Är lite smått irriterad. Bara för att jag är blondin så är jag inte helt dum.

Skulle idag skriva ut lite papper på jobbet, och kopplade in en sladd från skrivaren till datorn. I en utav USB-portarna. Skrivarna är inte inlagda i våra datorer och var då tvungen att göra på så sätt. Tryckte sedan på Print, men ingenting hände. Beklagade mig för en person i min närhet som satt bredvid och hjälpte en av mina kollegor med någonting annat, men försökte ändå lösa problemet själv (dvs sökte efter skrivare, försökte ändra standardskrivare etc). Ingenting fungerade.

Plötsligt drog personen ut sladden ur min dator och sade "Du kan ju inte stoppa in sladden i vilken port som helst!!!" Sedan satte personen in sladden i en helt annan port och förklarade tydligt och klart att det var den som var USB-porten och att man måste kolla var man stoppar in saker. Blev så chockad så att jag inte riktigt visste vad jag skulle säga, fick bara fram "näää... aaa....". Kände mig verkligen jättedum.

När jag sedan kikade på porten som jag från början stoppat in sladden i (var ju tvungen att själv förstå varför jag skulle ha gjort något så dumt och fel) såg jag att det faktiskt var ett USB-märke vid den porten. Jag påpekade detta för personen, och undrade varför det var ett sådant märke där om den inte fungerade som USB-port. Personen i fråga började vända och vrida på min dator och kunde faktiskt inte förstå varför det märket satt där.

Bara för att jag är blondin så är jag som sagt var inte helt dum. Jag stoppade in sladden i porten av en anledning. Visst säger jag jättetokiga saker med jämna mellanrum, och visst hänger jag inte alltid med, men jag är ändå inte helt dum. Motsägelsefullt, ja, men så är det. Sedan tycker jag att man inte ska underskatta sina kollegor bara för att man själv är expert på sitt ämne. Jag kan ändå lite om datorer. Så är det.

Det positiva är att vi på jobbet fått våra egna datorer nu så att vi mycket enklare kan sitta och jobba, och slippa köa. Var den som först hämtade ut datorn, och har hela eftermiddagen bekantat mig med My precious!!!!   ;)

Och varför skrivaren inte fungerade just då vet jag inte. Försökte igen på eftermiddagen och då gick det utan problem. Och jag behövde ingen hjälp. Punkt slut.
Bye!

En lite lugnare dag.

Har stigit upp och ska få i mig lite frukost innan jag åker till jobbet. Det är en lite lugnare dag på jobbet idag, tror jag. Har ej så många lektioner (men långa), och faktiskt en del planeringstid, så jag hoppas att jag får någonting bra gjort.

Killarna ligger och sover uppe. Måste vara skönt att inte behöva gå upp klockan sex varje morgon, utan bara stiga upp när man vaknar. Det brukar i och för sig bli vid halv åtta, men ändå, det är mer tid än de flesta får på morgnarna.

Förutom jobba så borde jag verligen ta tag i städnigen här hemma idag. Har alltid tyckt att det är skönt att ha något så när rent omkring sig. Vem tycker inte det!?! Men, nu när jag har börjat jobba hinner jag inte med alla 'vanliga' hushållssysslor som till exempel städning, dammsugning, posten etc. Hur ska man hinna med allt? Hur gör folk? Jag kan förstå dem som väljer hushållsnära tjänster. Men, det är en helt annan diskussion som inte ska tas nu. Fast jag borde verkligen får städat här hemma..... hmmm......

Nu äta, sedan jobbet. Ha de'!
Bye bye!

Nu sova!

hihihihii.... Ikväll har jag faktiskt lyckats hålla mig till planen! Har suttit och jobbat, förberett lite inför morgondagen, och inte sovit någonting alls. Det innebär att vi tar kvällen och går och lägger oss. Nu sova! Inget tomtande inatt inte. Lycka!!!  :)

Sov gott! Nighty-night!

En vanlig kväll här hemma.

Det är tisdag kväll och vi har ingenting speciellt för oss, det är en vanlig kväll här hemma. Gubbsingen sitter med datorn, och jag varvar blogg med arbete. (Måste hinna med att skriva iordning några uppgifter till imorgon.)

Elias har ikväll försökt lista ut hur det här med Duplo fungerar, och kommit en bit på väg. Oftast får han ihop det, men med jämna mellanrum så går det bara inte då bitarna hamnar undersida mot undersida, och då blir han irriterar och ger upp. Men, det är kul att se hur han försöker, och sakta men säkert börjar få grepp om vissa saker. Sedan har Elias ägnat en stor del av kvällen åt att bygga torn, favoritsysselsättningen. Desto högre det blir, desto stoltare blir lille killen. Idag staplade han våra SB12-flaskor uppå varandra, och fortsatte sedan med klossarna. Kom nu på att vi givetvis skulle ha fotograferat eller filmat hans staplande, men tänkte inte alls på det när han höll på. Det får bli en annan gång.

Nu ska vi ta och äta lite och kika på film.
Bye!

Kärleken förde oss samman.

Blev påmind om en så jättefin låt idag på jobbet. Lyssna på den ni också!
Bye!

Vad ska man göra?

Nu har jag hämtat Elias på dagis och kommit hem. I bilen på väg hem från jobbet började jag fundera på vad vi ska hitta på ikväll fram tills det är dags för Elias att sova. Vad ska man göra timmarna man har tillsammans?

När jag var mammaledig hade jag och Elias hela dagarna på oss att bara vara, mysa och ha det gott. En dag, eller två, åkte vi in till Gävle och gick i affärer, handlade mat och annat diverse som man under veckan behöver. En eller två gånger varje vecka träffade vi Elin och Madde med barn, fikade och lekte. Sedan tog vi promenader här i byn för handla smått, var till Öppna Förskolan, åkte hem till Elias mormor och morfar och massa annat. Nu, när Elias börjat på dagis kan man inte riktigt göra allt detta, inte på samma sätt, och jag börjar fundera på hur vi ska lägga upp våra kvällar egentligen.

Hur ska man tänka? Ska vi försöka vara hemma, ute eller inne beroende på väder, så att Elias så smått kan varva ner efter en heldag på dagis? Ska vi hitta på något rolig, som att åka till lekparken eller hälsa på folk, för att hålla honom igång? Ska vi dra iväg till stan för att handla mat eller andra nyttosaker som behöver fixas? Jag förstår att det givetvis blir en mix av olika saker, beroende på humör, ork etc. Men, ändå. Det är inte alltid jag själv, eller gubbsingen, har ork till full sysselsättning utan egentligen vill ligga på golvet (en helt klart underskattad plats!) eller soffan (givetvis en mycket skönare plats) och bara vara medan Elias leker bredvid. Är det ok att få göra det? Att inte leka med Elias hela kvällen???

Just nu ser vi fram emot den dagen då Elias börjar leka själv. Den dagen han gör det kommer vi givetvis sakna det som är nu, att han hela tiden vill leka med oss. Vet inte om man någonsin blir nöjd? Nu ska vi i alla fall gå upp på Elias rum och leka med lego en stund, tillsammans. Tror att jag intar liggläge på golvet, bredvid Elias, så att han blir nöjd och känner att han har någon att leka med. En timma kvar till kvällsmål och sedan läggdags.

Bye!

Ja det regnar här i Gävle idag...

Ja det regnar här i Gävle idag. Du har det säkert bättre än jag. Det händer inget särskilt, jag har det ganska bra. Men det regnar här i Gävle idag.....   ;)

Ska åka till jobbet alldeles strax, har en del som jag vill hinna med innan morgonen börjar. Ha en bra dag!
Bye bye!

Har nästan följt planen.

Har nästan följt planen ikväll. Nästan. När Elias skulle läggas däckade jag i soffan, så gubbsingen fick ta läggning och fixa middag. Men, vi åt tillsammans, har myst i soffan tillsammans, och nu ska vi gå och lägga oss. Tillsammans. Inget tomtande för mig inatt inte.   :)

När jag hämtade Elias på dagis idag var han ute och lekte. Dagisfröken berättade att Elias varit jätteduktig idag och varken använt/behövt napp eller snuttefilt, förutom när han skulle sova. Istället har han lekt hela dagen, och plaskat i den lilla vattenpölen de har, så att alla extrabyxorna gått åt och blivit blöta och smutsiga. Tillslut fick han gå i bara blöja eftersom han blötte ner sig hela tiden. Lille killen. Är så glad att han gillar dagis mer och mer. Och, är glad att det är bra väder så att de kan vara ute om dagarna.

Imorgon är det åter en ny intensiv dag och jag tror att jag har koll på allt. Så, nu ska jag faktiskt gå och lägga mig och sova i i alla fall sex timmar. Så skönt det ska bli!

Sov gott! Nighty-night!


Trött nu.

Tillslut kommer tröttheten ikapp. Jag börjar bli ordentligt trött nu, trots att jag varit relativt pigg under hela dagen. Men, sover man inte tillräckligt på nätterna så blir det så här.

Nu är planen följande: ge Elias kvällsmat och sedan lägga honom. Vi äter middag, gubbsingen och jag, och sedan ägnar vi en timma åt att svara på diverse mail, och förbereda morgondagen. Sedan ska vi lägga och sova. Tillsammans. Det är planen. Vi får se hur vi lyckas.

Bye for now!


Stackars elever.

Det har varit full rulle på jobbet idag. Tio minuter har jag mellan lektionerna, förutom lunchen, och det innebär att allt bör vara planerat och klart då det inte finns mycket tid till planering och arbete under dagen. Så, det var bra att jag satt uppe i natt och tänkte till. Och, det var bra att jag tog mig tiden att leta reda på några stenciler imorse, vilket gjorde att jag kom några minuter sent till ämneskonferensen. Att jag kom sent var inte bra, men att jag hade stencilerna klara och slapp göra nya var bra.

Sedan måste jag säga: stackars elever. Min klass träffar mig lite väl mycket på måndagar och tisdagar. På måndagar är det först samling, sedan engelska och till slut svenska. De har mig från morgon fram till lunch. På tisdagar har mina elever mig två lektioner på förmiddagen och sedan även direkt efter lunch. När halva terminen, om inte tidigare, har gått så lär mina stackars små vara toktrötta på mig. Sett från den positiva sidan är dock att vi lär känna varandra jättebra med så mycket tid ihop.   :)

Nu ska jag iväg och posta brev, samt handla lite mat. Gubbsingen sitter och myser med Elias i soffan. Elias är hungrig men orkar inte äta än, så det gäller att tanka honom full med närhet så att han orkar gapa och äta. Lille söte kille!

Bye bye!


Måndagmorgon.

Det är måndagmorgon, och jag är faktiskt inte jättetrött. Elias har sovit hela natten, och det innebär givetvis att vi har fått sova ordentligt vi också. Hade jag åter igen inte tomtat runt inatt så hade jag kunnat sova åtta timmar, men nu får jag skylla mig själv.

Idag blir det ämneskonferens på morgon, och sedan är dagen full av lektioner. Dock är jag i stort behov av dator under dagen och hoppas verkligen att det kommer att finnas någon som man kan använda. Alla datorer på jobbet ska nämligen bytas ut och under den tiden får vi nog räkna med lite kaos. Det brukar bli så.

Håller åter igen tummarna för att det blir en bra vecka på dagis för Elias del, och att han inte behöver hämtas tidigare någon dag. Solen skiner ute nu, så han har i alla fall en härlig lekdag att se fram emot idag.

Ha en bra dag!
Bye!

Går inte vidare värst bra.

Klockan är ett mitt i natten och jag sitter uppe och jobbar. Jag hade en vision om att jag på kvällarna skulle jobba först och sedan sova, men kan nu konstatera att det inte går vidare värst bra med det. Busade så med Elias hela kvällen så när han somnade i sin egen säng, ja då somnade jag i min. Vaknade för en stund sedan, vinglade ner till vardagsrummet, och hittade gubbsingen sittandes med sitt arbete. Han blev då klar för kvällen och sover nu sött i vår säng. Orättvist.   ;)

Nu ska jag försöka ta tag i resten av listan som jag satte upp imorse. Har inte blivit så mycket gjort på den, så det är bara att försöka beta av några punkter innan jag slocknar. Har dock fixat andra småsaker; Elias kläder är i tvättmaskinen så att de kan tumlas tidigt imorgon och han får rent på sig till dagis, har plockat undan vår tvätt och hängt upp ny, och småplockat med annat.

Nepp. Nu Rättstavning och lektionsplanering, sedan sova!
Nighty-night!

Dop idag.

Idag har vi varit iväg på Sixtens dop. Jag blir alltid känslosam när jag sitter i en kyrka, oavsett om det är glädjefyllda tillfällen, eller sorgliga. Tycker nog att det är något mäktigt ändå att sitta i en kyrka och få ta del av en viktig stund i någons liv.

Sixten döptes i Oslättfors kyrka. Och, som vanlig var Ami sen. F'låt, Anna!!!! Hur som, Oslättfors ligger mitt i ingenstans, och turen dit gick med räserfart. Vi hann precis in i kyrkan när dopet började och Sixten var jätteduktig och sade inte ett knyst. Dock kunde jag inte låta bli att sitta och titta mest på vår lille kille som också var så jätteduktig och bara satt och tittade sig omkring, helt tyst han med. Gubbsingen tog ledigt några timmar från söndagsjobbet och var med under själva ceremonin, vilket kändes bra. Tanken var den att gubbsingen skulle gå ut med Elias om han (Elias alltså) blev orolig och störande, så att jag kunde sitta kvar hela stunden i kyrkan. Men som sagt, Elias skötte sig så vi fick alla vara med hela tiden. Och, så var han så fin Elias. Eller, vad tycker ni!?!?!?!

Efteråt bjöds det på fika och jag och Elias satt och pratade med Anso och Carina. Det är så tråkigt att tiden går så fort att man aldrig hinner ses. Senast jag träffade just Anso och Carina var nästan ett år sedan, och jag har flera gånger tänkt att vi borde ses, men så blir det aldrig av. Allting var så mycket lättare när vi jobbade på samma ställe allihopa. Saknar den tiden...

När vi åkte hem somnade Elias i bilen, och fortsatte sova i över två timmar. Jag försökte väcka honom vid två tillfällen, men gav upp tillslut. Elias vaknade ca 18.40. Nu blir kvällen inte riktigt som den brukar, men jag antar att Elias behövde sova med en förkylning i kroppen och efter alla intryck på dagis under veckan som gått.

Några bilder från idag kommer här:

Nu blir det att hinna med lite arbete inför morgondagen varvat med lek med Elias.
Bye bye!

En intensiv söndag.

Dagen har inte ens riktigt börjat och det snurrar en massa saker i huvudet som ska hinnas med, och kommas ihåg, idag. Dagens lista ser just nu ut så här:


Dags att sätta igång så att jag/vi hinner.
Bye bye!

Filmkväll ikväll.

Det blir filmkväll ikväll. Elias har somnat nu och vi ska inta soffan och se Prince of Persia. Har inte alls koll på vad den handlar om, men film brukar nästan bli bäst när man inte har några förväntningar.

Annars kan jag konstatera att dagen inte alls blev så som jag tänkte i förmiddags, varken staketbygge eller Furuvik blev av. Istället har vi bara tagit det lugnt idag och mest byggt torn, myst i soffan, torkat rinnande näsa, och lekt i lekparken tillsammans med Elias. Gubbsingen har ägnat stora delar av dagen till att ominstallera min dator, så förhoppningsvis kan jag använda den igen snart. Använda den utan problem.
 

Later! Bye bye!

 


Kaffeberoende.

Idag har jag varit jättetrött. Jag tror att tröttheten bland annat beror på att jag nu för tiden är kaffeberoende, mot min vilja egentligen, och att jag inte fick i mig varken morgon- eller lunchkaffe idag. Och, det är konstigt: jag tycker verkligen inte att själva kaffet är gott utan måste ha i grädde för att det ska bli godare och mildare. Saknar man grädde, som vi gjorde imorse, ja då blir det heller inget kaffe.

Nu börjar jag dock lite smått återvända till livet då jag har fått i mig en kopp, och sörplar på min andra. Grädden, två paket, står så fint i kylskåpet så nu klarar vi oss i någon dag till. Nu har jag dock fått ett problem på jobbet. Kaffe finns, det är lugnt. Men, någon dricker av min grädde vilket innebär att när jag mot slutet av dagen ska ta en kopp kaffe och få lite pappersarbete och planering gjort, ja då finns det ingen grädde kvar till mig! Lite fräckt tycker jag. Inte går man och tar mat, i detta fall då grädde, när det står ett namn på paketet och man vet att det inte är ens egna??? Funderar på hur jag ska avslöja grädd-napparen..... Ska bli någon dag nästa vecka om det fortsätter.   ;)

Nu har jag lånat gubbsingens dator, utan att han vet om det, och ska se till att sluta innan jag själv blir avslöjad.  :)  
Ska gå ut med Elias så att han får leka någon timma innan det är dags för natten. Lillkillen går omkring och snorar, så det blir att ta med näsdukar ut.

Bye for now!

Datorn vill inte!

Igår försökte jag starta upp min dator så att jag kunde kika på mailen och även skriva lite. Inte gick det, inte. Efter 40min gav jag upp då jag fick starta datorn, vänta i fem min medan den bootade om, stänga av datorn då den sedan hängde sig, och börja om proceduren igen. I 40min höll jag på. Sedan tröttnade jag.

Nu har gubbsingen fixat lite på datorn och just nu kör jag i felsäkert läge (och har inte koll på vad det innebär). Men, anledningen till att det inte kom några inlägg igår, och anledningen till att det kanske kommer ganska få idag, är att min dator vill inte. Den protesterar.

Annars mår vi bra här hemma hos oss. Elias och gubbsingen träffade kusinerna igår, och jag fick lite sovmorgon idag. Killarna har varit ute och fixat i trädgården nu på morgonen, och i eftermiddag ska vi fortsätta med staketet. Eller, blir det Furuvik tro... Vi får se.

Ha det bra idag!
Bye bye!
God morgon!

Är redan sen och måste stressa iväg nu. Måste dock berätta att Elias sov jättebra inatt, och typiskt att jag var uppe och tomtade då. Hade jag sovit hela natten, hade det blivit kanske åtta timmars sammanhängade sömn. Jag får helt enkelt sluta upp med tomtandet, och göra det jag ska göra på kvällarna INNAN jag går och lägger mig. En ganska enkel plan - får se om jag kan hålla mig till den..... 

Idag blir det en kort dag på jobbet (har jättelyxiga fredagar!!!), med bland annat personalfoto. Gubbsingen lämnar och hämtar Elias på dagis, och sedan blir det att tillbringa eftermiddagen och kvällen med Elias kusiner. Någon gång under dagen ska jag hinna med att köpa en liten doppresent till lille Sixten. Hmmm... vi får se vad det blir.

Nu måste jag åka! Ha det gott idag!
Bye bye!

Nattligt arbete.

Klockan är snart tre mitt i natten. Vad gör jag uppe??? Vaknade till just och kom på att jag inte hann med något av det jag skulle göra ikväll, utan somnade bara rakt upp och ned i sängen - och gör man det så blir det nattligt arbete. (Om man nu vaknar till mitt i natten vill säga.) Måste i alla fall hinna med att få till några stenciler som eleverna ska jobba med på svenskan, så att jag inte bara står där imorgon utan några som helst uppgifter.

Ska också nämna att det blev ett ganska kort besök ner till svärmor och co. När jag kom dit var Elias så jätteglad och sprang omkring och busade hela tiden. Det är så jättekul att se honom när han är så glad. Men, efter en stund tog orken slut och då var det bara att åka hem och lägga honom. Elias kusiner var också lite trötta efter dagens bravader, och behövde komma till ro de också, så vi bestämde att vi ses mer imorgon.

Killarna ligger givetvis och sover uppe i sina sängar nu. Sängen lockar så jag ska se till att få mitt gjort här nere nu så att jag också kan krypa ner.

Nighty-night!

En bra dag idag!

Idag har det varit en bra dag! Allt har flytit på precis om det ska, även om jag faktiskt fått ryta i ordentligt en gång. Hade lite svårt att hålla mig för skratt efteråt då eleverna blev så himla skrämda och tysta. Men, det var det som var meningen... att de skulle bli tysta alltså.   ;)

Elias superfina soffa har också kommit, så nu gäller det bara att få upp tavlorna på väggen. Eller, det gäller att jag får till tid så att jag kan måla tavlorna. Ska försöka få till det så att rummet så smått kan bli färdigt. Men visst är soffan fin!?!?!
 


Nu ska jag ner till stugan där mina två gubbar väntar. Elias två kusiner, Lilly och John, (och givetvis deras föräldrar Katja och Johan) är här och hälsar på i några dagar - så ska passa på att spendera så mycket tid med dem som möjligt!

Later! Bye bye!


Torsdag.

Det kanske blir sol idag! Så snart solen skiner är det genast mycket enklare att stiga upp på morgonen, och så snart det regnar vill man bara ligga kvar. Så fungerar jag i alla fall. Även om jag är trött, och gärna hade legat kvar i sängen en timma till, var det betydligt enklare att kliva upp idag jämfört med igår. Vilken skillnad! 

Nu väntar en dag fylld med fotografering, lektioner och möten. För stackars Elias blir det en låååång dag på dagis från kl. 8.00-17.30. Gissa om han kommer att vara slut när jag hämtar honom! Ska bli spännande att se vad han säger om att även äta middag på dagis.

Ha en skön dag! Bye bye!

Mörkt.

Det har varit mörkt här idag. Det har nog varit mörkt i hela lilla Skutskär. Oj, vad man är beroende av el, till pecis allt. I alla fall är jag det, konstaterade jag i eftermiddags.

Hämtade Elias vid fyra idag och möttes av ett brev i kapprummet, "Till mamma och pappa" stod det. Där fick jag läsa om Elias dag, och han har verkligen varit jätteduktig idag, onsdag. För det första satt han med vid bordet när det var lunchdags, och smakade dessutom lite på maten. Samma sak vid mellanmålet på eftermiddagen. Det känns så jättebra att han så smått testar på maten på dagis så att han inte behöver vara vrålhungrig när han kommer hem. Sedan hade han knappt använt varken nappen eller snuttefilten under hela dagen, utan lekt och klarat sig utan sin trygghet hela dagen. Det borde innebära att han börjar acceptera dagis, samt börjar så smått trivas där. Eller???

Hur som, när jag hämtade Elias på dagis var det mörkt, men inte tänkte jag mer på det. När Elias och jag väl kom hem var det mörkt även här. Ingen dagor fungerade, därmed ingen Pingu för Elias. Ingen stereo fungerade, därmed ingen musik eller dans för Elias. Ingen TV fungerade, därmed inget tittande heller. Ingen mikro fungerade, därmed ingen varm middag till Elias. Inga lampor fungerade, därmed mörkt och trist för Elias. Tillslut gav jag upp och klädde på oss och åkte in till stan, till McDonalds. Där fick Elias tillslut middag, stroganoff, och jag tog en burgare för att dämpa hungern och få kraft. Jag undrar hur folk klarar sig längre perioder utan el? Speciellt när man har små barn att ta hand om??? Hur ska man laga mat? Hur ska man värma maten, om man har matlådor? Hur ska man värma huset? Hur ska man få sin kopp kaffe så att man får lite ork när man är som tröttast? Ska man åka till närmsta kommun och knacka på där man ser att det lyser? I praktiken var det precis det jag och Elias gjorde: vi åkte in till Gävle och till McDonalds då jag antog att de skulle ha el även om Gävle låg mörkt. Eller, hur skulle jag ha gjort???

När Elias och jag kom hem efter vår lilla utflykt hade elen, tack och lov, kommit igång igen. Lamporna i fönstret lyser så fint nu, och om det inte vore så sent hade jag tagit mig en kopp kaffe för att få lite ork. Istället blir det nog sängen nu, och förhoppningsvis får jag sova ordentligt inatt.

Nighty-night and sleep tight!

En tuff dag igår.

En ny morgon, och det innebär ny krafter. Åh vad det har varit skönt att sova, även om jag säkert skulle behöva sova mer för att känna mig helt utvilad.

Igår måste all stress, alla frågor, all nervositet, och allt annat jag hade i huvudet gjort att jag fick en sådan huvudvärk. Jag orkade inte med någonting, inte någonting alls. När eleverna gått, strax innan lunch, var jag helt slut och gick på ren vilja. Det är inte ofta jag har känt mig så dålig. Huvudvärken gick så smått över efter ett antal timmar, men känslan satt i hela dagen. Och, det var därför det inte kom några inlägg här på bloggen igår, jag orkade helt enkelt inte.

Trots att man har ont i huvudet, eller bara är rent allmänt slutkörd, är det ändå en liten kille som ska hämtas på dagis. Så även igår. Och, tisdagen hade gått lika bra som måndagen! Åhh vad skönt det var att se Elias leka ute på dagis när jag kom! Han tittade upp på mig, log och fortsatte leka. I och för sig började han också prata och peka för fullt, så jag antar att han skulle förklara vad han hade gjort för något under dagen. Han fick sedan visa mig runt på gården, innan vi hämtade hans ryggsäck, som han stolt tog på sig, och vinkade hejdå till dagis. Elias hade verkligen varit jätteduktig igår, och det finns verkligen hopp nu. Hopp om att dagis ska fungera bra.

Sedan var dock kvällen hemma igår ingen höjdare då Elias var toktrött och bara grät då vi inte hittade någon napp. När han tillslut, efter en lååååååång stunds letande, fick en napp i munnen somnade han inom fem minuter. Lille killen orkade inte ens äta kvällsmat, utan bara tokdäckade. Det borde innebära att han, nu när han sovit 12 timmar inatt, kommer att vara jättepigg och glad, och redo för dagis. Ska även tillägga att jag tillbringade stora delar av kvällen i sängen jag med då jag var helt slut.

Men, som sagt, det är en ny dag idag och det är dags att ge sig av mot jobbet igen. Bilen ska in på service så jag ska stanna till där på vägen in. Gubbsingen fixade och trixade igår kväll så det står en bil och väntar på mig utanför Citroën. Jättebra!

Bye for now!


Eleverna börjar idag!

Eleverna börjar idag! Om några timmar ska jag stå på skolgården tillsammans med mina kollegor och hälsa alla elever välkomna till ett nytt läsår. Ska bli jättespännande! Ska bli riktigt spännande att träffa min nya klass, de små som jag ska följa nu ett antal år. hihihiii....

Men, innan jag ska stå där är det en del som ska fixas på jobbet nu på morgon; papper ska kopieras upp, blommor ska in i klassrummet, bänkar etc ska torkas, en liten hälsning ska skrivas på whiteboarden etc. Måste åka om jag ska hinna med - så, off I go!

Have a nice day!


Tar en tidig kväll.

Tar en tidig kväll och ska gå och lägga mig nu. Finns en hel del som jag egentligen borde göra; exempelvis tömma diskmaskin, fortsätta märka Elias kläder, dammsuga huset, grovplanera terminen som nu börjar, plocka undan Elias leksaker som ligger här och var, ja en hel del. Men, orkar inte utan får ta det imorgon istället.

För övrigt började gubbsingen och jag ikväll fundera på om det är så att Elias, nu när han börjar förstå att han inte är med oss hela dagar längre, börjar uppskatta eftermiddagarna och kvällarna med oss mer. Elias har nämligen varit på toppenhumör och bara skrattat och busat sedan han kom hem från dagis. När det var läggdags ville han bara att jag skulle lägga honom: han kom med snuttefilten och ville inte alls borsta tänderna utan bara sova.
Lille trötte killen. Och, han somnade inom en minut efter att han lagt sig till rätta i sin säng. Håller tummarna för att det är så här kvällarna kommer att se ut i framtiden.    :)

Annars har det inte hänt något spännande ikväll. Så, god natt och sov gott! Det ska jag göra - om nu Elias tillåter det vill säga....

Bye bye!


Så underbart härligt!

Så underbart härligt det kan vara att hämta sitt barn på dagis! Åhh så mysigt!!!

Precis som jag skrev i morse har jag varit nervös för hur det skulle gå för Elias på dagis idag. Efter att ha ringt gubbsingen några omgångar i morse, ringde jag även dagis för att kolla hur det gått. Ja, fånigt att ringa, men var tvungen att göra det för min egen skull. Hur som, Elias hade då för första gången suttit med vid matbordet vid lunch, vilket dagisfröknarna var jättenöjda med. Att han sedan satt med nappen i munnen och snuttefilten i handen var en annan sak, men han satt med i alla fall. Och, han somnade så: sittandes, vid matbordet, med nappen i munnen och snuttefilten i handen. Lille söte kille!

Efter att ha vaknat och ätit lite, har Elias hållit igång hela eftermiddagen med lek ute. Han har lekt med de andra barnen i sandlådan, och i favoriten - rymdskeppet. Och, det var det han gjorde när jag kom för att hämta honom. Anledningen till att jag slutade tidigare från mitt jobb var att Elias inskolningsfröken skulle sluta tidigare idag, och de var oroliga för hur Elias skulle hantera det. Men, inte hade han något problem med det inte! Nepp. Han lekte på precis som om han gjort det många gånger förut, jätteglad. Jag stod och observerade honom i cirka fem minuter innan jag gav mig till känna, och då tittade han på mig, log, och skrek "mamma!" som han alltid gör när han busar. Sedan ville han absolut inte åka hem utan fortsatte leka ytterligare en kvart, innan jag tog honom i handen och sade att vi verkligen skulle åka hem. Det var verkligen så jättehärligt att hämta honom idag och jag hoppas att han förknippar dagis med någonting positivt så att det börjar flyta på med mat, tider, ja allt.

Nu ska jag ta och ringa bror och höra hur Oskars första dag på dagis var. Spännande att höra vad han säger.
Bye for now!

Nervös idag.

Då är helgen slut och en ny vecka börjar.

Ska snart åka iväg till jobbet och har en intensiv dag framför mig. Allt ska vara klart och snyggt inför morgondagen då eleverna börjar, och det finns så jättemycket att göra. Tror att jag siktar in mig först och främst på klassrummet, och sedan korridorerna. Arbetsrum och annat, som man inte ser vid första anblick, får vänta.

Sedan är jag nervös idag. Från och med idag har vi, gubbsingen och jag, räknat med att vår lille kille ska gå på dagis heltid, och att det ska flyta på bra. Det innebär att gubbsingen har planerat in möten hela veckan och det blir jag som får hämta på dagis, när det nu än blir. Så, förhoppningsvis trivs Elias något bättre så att han inte behöver hämtas vid lunch idag igen. Håller tummarna. Hårt.

Önskar slutligen Elias kusin Oskar lycka till idag. Han ska nämligen också börja på dagis. De har blivit så stora, våra små killar!!!

Ha en skön måndag! Bye!

Tampas med myggen.

Det är bara att konstatera: om man sover bort dagen så får man tampas med myggen. Så är det bara.

Har just kommit in efter att ha målat plank, ville hinna med så mycket som möjligt så att vi kan fortsätta med staketbygget när vädret tillåter. Visst hann jag med lite, men till slut gav jag upp då myggen blev allt för jobbiga och alldeles för många. Ska nog även konstatera att det blev lite svårt att se var jag hade målat, och var jag skulle måla, då det blir ordentligt mörkt om kvällarna nu. Lyckades måla mig i pannan också, vilket gubbsingen snällt talade om för mig när jag satte mig i soffan för att pusta ut. Det var bara att resa sig upp och gå och tvätta sig igen. Men nu så, nu ska jag nog vara ren.

Var iväg en sväng och handlade mat också, och passade på hemvägen köra en omväg runt kvarteret för att se hur det blir med vårt staket. Och, jag måste nog ändå säga att jag är jättenöjd. Det kommer att bli jättebra när det blir färdigt. Hela huset blir ombonat på något sätt. Visst blir det bra!?!?

Elias har förresten också hjälpt till att bygga staket idag och petat in skruv lite här och var.Det var allt för idag. Bye bye and sleep tight!

Bara sovit idag.

Klockan är snart fyra och det känns som att jag bara har sovit idag. Konstaterar att veckans arbetande och gårdagens tur till Stockholm tog ordentligt på krafterna. Gick och lade mig samtidigt som Elias nu efter lunch, och vaknade nästan en timma senare än vad han gjorde. Men, det var jättejätteskönt att sova. Så jätteskönt.  

Nu har killarna varit ute och sågat plank, så jag ska ansluta så att jag kan måla. Vädret är jätteperfekt för pyssel ute så det är lite synd att jag sovit bort stora delar av dagen. Men, så blir det ibland.

Bye!


Kvällen i bilder.

Impulsiva som vi är så hamnade vi ändå i Stockholm och på 30-årsfesten. Vi tog med Elias och han skötte sig så jättebra som han gör när vi är iväg på något.

Det tävlades...Elias lekte lite i sandlådan med pappa...Det surrades både inne...och ute...och gubbsingen och jag kom med på kort vi också!En trevlig kväll med födelsedagsbarnet och kompisarna! Tack, Malin!
Sleep tight!


Grattis Malin!

Det blev nu så att vi stannade hemma idag, och det innebär att vi tyvärr missar en 30-årsfest. Vi säger ändå ett stort Grattis till dig, Malin, och hoppas att dagen blir jättekul. 

                     
Grattis Grattis från oss!!! 
 


Ett underbarn.

Läser nyheterna. Englands mest omtalade konstnär är just nu en 8-årig kille, Kieron Williamson. Inte för att jag kan mycket om konst, men han är riktigt riktigt duktig!!! Helt klart ett underbarn!

Tydligen började han måla lite smått för två år sedan, när han var sex år gammal. Han har ställt ut 33st tavlor, och fick alla sålda på en halvtimma för totalt 1,8miljoner kronor. Inte dåligt för en 8-årig kille. Eller!?!?

Kan inte låta bli att undra hur man som lärare skulle göra om man fick en elev som Kieron Williamson. Skulle nästan kännas dumt att sätta betyg då högsta betyg inte på långa vägar skulle räcka för att beskriva hans talang. Det handlar inte ens om samma skala. Tror dock att jag skulle be honom måla en helt valfri tavla bara till mig, samt signera den, för att ha något alster från en sådan duktig elev. Tänk så kul att kunna peka på en tavla i vardagsrummet och kunna säga "Den här tavlan har en elev till mig målat!". Sedan skulle man nog ganska snabbt vara tvungen att tillägga: ".... men jag tror inte att han lärde sig så mycket av mig... tyvärr...".

Har haft många helt underbara elever genom åren, och faktiskt haft en elev vars arbeten varit helt fantastiska, arbeten som jag verkligen längtat efter att få ta del av. Precis som jag skrev ovan kändes högsta betyg inte riktigt rätt då arbetena skulle bedömts på en helt annan skala. Ångrar idag att jag aldrig frågade om jag fick behålla några arbeten då det skulle ha varit kul att ibland läsa dem igen och njuta av språket. Undrar även vad eleven idag studerar eller jobbar med. Jag hoppar verkligen att eleven tagit vara på sitt fantastiska sätt att uttrycka sig och låter oss andra ta del av det i framtiden. 

Bye bye!

Lördag och dimma.

Det är lördag. Och nej, inte det att vi befinner oss i dimman. Eller, jo... på sätt och vis. Ute är det ordentlig dimma och vädret lockar inte alls för pyssel ute. Vi skulle dock behöva måla måla och måla lite till så att vi kan fortsätta med staketet så smått. Tror dock att det inte blir så mycket av det idag, såvida solen inte kämpar sig igenom molnen. Får se vad som händer de närmsta timmarna.

Imorse vaknade jag av två killar som kröp upp intill mig och sa "mamma!" "mamma!". Elias kom först som han brukar, men denna gången följde gubbsingen efter, vilket var lite roligt. Kunde inte låta bli att skratta åt dem. Ett bra sätt att vakna till på.  :)

Nu har vi fått i oss frukost, så det är att hoppa in i duschen, sedan får vi se vad vi hittar på idag.
Bye bye!

Nattligt tomtande.

Vi tog en tidig kväll ikväll, gubbsingen och jag. Tanken var att vi skulle se på film, men jag somnade ganska snabbt. Och, då det var endast jag som inte sett slutet tyckte gubben att det var onödigt att själv titta på den. Så, vi gick och lade oss tidigt båda två då han också var trött. Nää... nu luras jag... gubbsingen gick upp och lade sig tidigt medan jag fortsatte sova en liten stund till i soffan, tills jag hade fått kraft att gå upp och jag också. Så var det. Det var förresten en bra film, men jag orkade bara inte se den.

Nu blev det lite nattligt tomtande istället. Ville plocka undan disken som fortfarande stod framme på rumsbordet, så att det är lite trevligare att komma ner imorgon bitti. Det är även himla skönt att slippa oroa sig för disken när Elias kommer ner imorgon, så att inte han börjar plocka och leka med diverse.

Så, nu är disken fixad och bloggen bloggad - nu är det åter dags att sova. Natti natt!

Sleep tight!

Fredag.

Har just kommit hem från jobbet och tagit en välförtjänt dusch. Åh vad vi/jag har slitit idag. Förmiddagen gick åt möten, och efter lunch har jag bubbat bokhyllor, tömt flyttkartonger, sprungit i trappor och burit runt på saker. När det sedan inte finns någon aircondition på skolan så blir det varmt, jättevarmt. För att inte tala om bilen när jag skulle åka hem. Lilla Citran hade så klart stått i solen hela dagen och var tokvarm. Temeraturen på dispalyen visade 35grader varmt. Kunde inte värmen varit här när man fortfarande var mammaledig????

Nu är det i alla fall helg och vi ska vila upp oss hela familjen. Just nu är gubbsingen iväg och köper mer plank till staketet, men annars ska vi spendera så mycket tid som möjligt med Elias. Han åker runt på sin bil här hemma, krockar med allt han ser och pratar för fullt. En lycklig liten kille när han får vara med sin mamma och pappa.  

Bye!

Årets roligaste kräftskiva!

Det var årets roligaste kräftskiva igår kväll. Har i och för sig inte varit på någon annan kräftskiva i år, men det var riktigt roligt. Har inte skrattat så mycket på länge. Ojojoj så kul det var!!!

Kan också konstatera att jag verkligen gillar mina arbetskamrater. Det är inte på alla arbetsplatser man trivs, och jag har jobbat på en sådan arbetsplats. Visst kommer man ofta överens med de flesta på sitt jobb, men sedan finns det i vanliga fall personer som man verkligen inte går ihop med och de kan göra en helt galet arg ibland. Men inte på denna arbetsplats! Alla är verkligen så jättesnälla och glada så det är jättehärligt att jobba. Är så otroligt glad och tacksam för att jag blev erbjuden tjänsten på Stora, och att jag valde den tillslut efter mycket tveksamhet. Jag undrar jag hur livet hade sett ut om jag inte hamnat där...?

Så, nu är det dags att återvända till jobbet. En intensiv dag med möten väntar, och förhoppningsvis får vi ordning i klassrummet också. Gubbsingen tar en dagis-dag med Elias, vi tror inte att han orkar med att bli lämnad riktigt än. Lille killen måste få tanka närhet nu i några dagar.

Så, ha det så gott idag! Bye bye!

Går inte riktigt som vi vill det här....

Ja, det är inte lätt att skola in en liten kille på dagis. Idag hade det gått mindre bra: Elias hade varken ätit frukost, mellanmål eller lunch, och han grät sig till sömns efter lunch. Pappa fick komma dit till slut och så somnade han. Sedan snyftade han medan han sov, lille killen.

När vi väl kom hem från stan somnade både Elias och jag i sängen av ren utmattning. Han, eftersom han hade skrikit hela vägen hem då varken napp eller vatten hade packats ner av pappa. Jag, eftersom jag lyssnat till skriket heeeela vägan, samt även var slut då jag inte sov tillräckligt inatt. Var skönt att senare vakna upp intill ett busfrö som ropade "mamma!" och log så mycket han kunde.

Nu ska jag dock iväg på kvällsarbete på jobbet. Tanken var att farmor skulle ta Elias redan vid fyra, men Elias vill absolut inte bli lämnad igen så jag är hemma. Klockan är nu snart halv sex. Är lite nervös för hur morgondagen på dagis kommer att gå, för att inte tala om lördagen då gubbsingen och jag ska på fest i Stockholm och Elias ska vara hos farmor från lörd-söndag. Tror att vi får ändra planerna.... Tyvärr.... Går inte riktigt som vi vill det här..... Några bra tips?????

Ska dock lägga till att dagen på jobbet var rolig! Skrattade ett tag så mycket så att jag fick ont i magen. Inte för att vi gjorde någonting speciellt. Nej, vi packade upp och delade ut böcker. Men, ibland är man helt enkelt inte med i matchen, och jag undrar jag hur länge det tar innan jag ens får sitta med på avbytarbänken.   ;)

Bye for now!


I lööööv stöövlar!

Det är det Elias säger till oss om dagarna, inte med ord men med handling. I lööööv stöövlar! Nu imorse grät han för att han var tvungen att ta av sig sina stövlar när pappa skulle klä på honom. Så snart stövlarna var på plats igen sken han som en sol. Vi kunde inte låta bli att skratta.

Är trött idag och får skylla mig själv: det tog tid att märka Elias kläder. I och för sig får jag skylla mig själv, då jag krånglar till och har mina egna idéer om saker och ting. Men, nu är första omgången kläder redo för dagis, och Elias kan blöta ner sig så mycket han vill. Måste dock köpa en textilpenna idag så att strumporna kan märkas. Eller, märker man strumpor?? Himla märkande det här.

Nu är det jobbet som gäller och ämneslaget. Ska bli kul. Hämtar sedan Elias efter ett-två. Ska bli spännande att se om han somnar på dagis. Hoppas hoppas.

Bye!

Blev shopping idag.

Elias och jag har shoppat på eftermiddagen. Ååå så kul det är att shoppa! När vet man om man är beronde egentligen? Jag tycker att det är kul att shoppa, och det behöver inte kosta alls mycket för att jag ska känna mig glad. Så länge jag har några påsar att bära runt på så är jag nöjd. I och för sig hamnar påsarna nu för tiden under vagnen, men ändå.

Elias fick ett par nya mysbyxor, samt ett par lite stiligare byxor. Dagis meddelade idag att det är bra att vi tar med extrakläder nu då han kommer att vara där hela dagar. Så, byxor måste inhandas så att han har byxor som tål lek och stoj, samt byxor som han kan ha vid andra tillfällen. Så här ser dagen inköp ut: 

              Sedan fick jag även min kalender, så nu kan jag åter börja ha koll på läget på jobbet. Elias köpte även en liten bok till sig själv som kan sitta fast i vagnen så att han har något att göra när han tröttnar på att shoppa.

Nu är det åter dags att sova. Men, innan jag får lägga mig måste jag namnmärka Elias kläder som ska med till dagis imorgon. Namnlapparna kom hem idag och de var enkla och söta. Har beställt dem från Filur Namnlappar och hoppas nu att de håller precis som de lovat.

Nattinatt och sov gott!
Bye bye!

Hämtade för första gången på dagis idag.

Ahaaa... det är så det känns. Jag hämtade för första gången på dagis idag, och det märks att jag är nybörjare på det här. Hela vägen från jobbet till dagis var jag lite småstressad, trots att jag ändå inte var sen på något sätt. Dealen var att jag skulle hämta Elias efter lunch, och jag var framme på dagis halv tolv. (Elias skulle nämligen äta där men sova hemma, och det är det han gör nu uppe i sin egen säng.)

När jag sedan hade parkerat och klivit ur bilen hörde jag ett barn gråta ute. Vår lille kille! Så, jag halvsprang bort till avdelningen för att komma fram så snabbt som möjligt. Tror att jag kanske tjänade, låt oss säga, 15-20 sek på det. Känner mig lite fånig nu i efterhand, men det är instinkterna som tar över ibland och de är inte alltid mest genomtänkta. Fick i alla fall veta att dagen har gått jättebra för Elias, och att det var nu efter lunch som han blev ledsen eftersom han var så trött. Och, det slog mig när jag kom hem, att det inte var så konstigt att Elias var trött då han steg upp nästan samtidigt som jag imorse, kl.06.20. Lille killen har hållit igång och lekt hela förmiddagen både ute och inne, inte konstigt att man blir trött så att man gråter lite framåt lunch.

Imorgon ska Elias sova på dagis och då ska han få med sig sin snuttefilt så att han får en liten trygghet där. Om han imorgon är så trött som han var nu när jag hämtade honom, kommer han nog att somna direkt när de lägger ner honom i vagnen med snuttefilten och vaggar den lite. Håller tummarna för att det kommer att gå bra.

Nu ska jag passa på att plocka fram pärmar och material som jag ska ha med till jobbet. Får se om vi, Elias och jag, åker förbi på jobbet nu på eftermiddagen, eller om jag fixar det imorgon istället. Vi måste i alla fall åka in till stan och shoppa lite: måste måste köpa en lärarkalender till mig själv. Jag som brukar vilja ha koll på saker och ting går just nu runt utan kalender och försöker komma ihåg allt i huvudet, alternativt har jag flera små post-it-lappar som följer med mig hela tiden. Inte riktigt helt optimalt. Så, här ska shoppas!

Bye for now!


En ny dag på jobbet.

God morgon! Vaknade helt utvilad idag! Åh så underbart härligt det är att göra det. Nu är det dags att dra sig mot jobbet. Gäller bara att hitta de där nycklarna som Elias lekte med igår. Hmmmm.....   :) 

Nu blir det möte direkt på morgon och sedan eget arbete.
Have a nice day you all!

Nu sova!

Det är så bra att ha en gubbsing som fixar saker och ting åt mig när jag gör tokfel, eller när jag inte förstår vad jag gör för något över huvud taget. Nu har han fixat så att jag får till mina stycken när jag skriver igen. Tänk er, hur ska en språklärare klara sig utan stycken i en text. Det går bara inte!  ;)

Har i alla fall varvat ner något och hoppas på nya tag imorgon igen. Nu sova!
Sleep tight!

Är helt slut! (ett inlägg som skulle kommit direkt efter jobbet)

Har kommit hem efter första dagen på jobbet - och är helt slut! Förutom att dagen varit intensiv så har inte allt blivit så som jag hoppats. Suck....

För det första gillar jag inte riktigt att inte ha koll på saker och ting. Tanken var från början att jag skulle ta Elias inskolning på dagis, men det blev tillslut så att det var jag som åkte till jobbet idag. Kändes som om det var en bra idé att vara med på starten, och första AP'n. Så, jag har varit stressad över att inte veta hur det går för Elias. Jag vet mycket väl att dagis ringer om det är något speciellt, och jag vet mycket väl att gubbsingen kan sköta inskolningen han med. Men, ändå har det hängt över mig idag.


Sedan fick jag inte alls det schema jag önskade, som jag verkligen hoppades att jag skulle få. Nejnej! Musten gick ur mig när jag såg schemat. Istället har jag relativt långa dagar, och tre sovmorgnar, vilket innebär att Elias i sin tur får långa dagar på dagis. I och för sig kommer nog Elias tycka om dagis, så det kommer inte att vara någon fara för den sakens skull. Men, det hade ändå varit skönt att få hem honom relativt tidigt så att vi kunde ha fått lite egen tid ihop innan alla kvällsrutiner börjar, innan det är sovdags. Nu ska jag sätta mig ner och fundera över lösningar ikväll och försöka finta bort några lektioner. Håll tummarna att det går! Och nej, att lämna Elias på dagis senare, då jag har sovmorgon, är inte den bästa lösningen då dagis ofta åker på utflykter på förmiddagarna. Dessutom måste jag ändå få in den arbetsplatsförlagda tiden någonstans, och då lägger jag den hellre på morgnarna än på eftermiddagarna. Hänger ni med?


Slutligen kände jag mig helt slut efter överlämningarna vi hade. När man sitter och pratar, många många personer runt ett bord, så tar det på krafterna. Är jättenyfiken på klassen nu, och det ska verkligen bli spännande att träffa alla nästa vecka. Men, innan man kommer igång, innan man lär känna alla, ja tills dess kommer tankarna garanterat snurra runt i huvudet.


Nu ska jag försöka koppla av och njuta av kvällen med min lilla familj. Och, givetvis gick det jättebra för Elias på dagis - han saknade oss inte alls tydligen! See ya!


Bloggen fungerar inte som den ska!

försöker och försöker, men får inte till det. Inlägg om dagen kommer snart. Bye!

Back to school.

Då är det dags att börja jobba. Kommer att bli tidiga morgnar och är inte alls van med det. ujujujjuj..... Adam Sandler säger det bäst med sin sång ur Billy Madison:Bye and have a great day!

Testing Testing...

Hmmm... det är inte det lättaste att få till utseendet på sin egen blogg som man vill ha det ..... Konstaterar att detta kommer att ta ett tag, men det får nog göra det. Har suttit ikväll och testat med färger och så, och kan konstatera att jag fortsätter en annan dag igen. Tills det blir som jag vill så kommer nog bloggen se lite si så där ut, och tyvärr är det bara att gilla läget.

Nu börjar dock ögonen säga ifrån och det är dags att dra sig mot sängen. Imorgon är det dags för den första arbetsdagen (om man nu bortser från de tre dagar jag jobbade innan sommarlovet) på 1 1/2 år. Jösses!!! Och älskade gubbsingen följer Elias till dagis. Var inte alls så som vi hade planerat från början - men planer ändras.

Good Night you all!

Dagen som gick.

Denna måndagen har gått fort, och den varit rolig. Det känns som om vi har hunnit med en hel del, men när man väl börjar räkna efter så är det inte så speciellt mycket ändå.

Elias första dag på dagis, även om det endast var en kort stund, gick jättebra. Till en början var Elias nog lite uttråkad då vi vuxna satt och pratade om dagis och Elias rent allmänt. Jag å andra sidan var nervös hela tiden. Fånigt men sant. När de andra barnen, som varit ute, kom in blev det genast mer intressant och Elias studerade de andra barnen med stort intresse. När vi åkte hemåt tyckte vi, både gubbsingen och jag, att det kändes bra med både dagisbarn och personal. Vi hoppas hoppas att alla barnen är snälla så att ingen börjar bete sig dumt mot Elias, som själv är så snäll och delar med sig av (nästan) allt.

Sedan har vi, Elias och jag, hunnit med att ta en cykeltur och hälsa på kompisar där vi fikat och pratat. Var jätteskönt att bara sitta och ta det lugnt en stund. Tänk så bra det är med kompisar som är så bra på att lyssna, det känns som att det mest är jag som pratar hela tiden. Ett samtalsämne som kom upp var pyssel hemma/renovering, och jag ska erkänna att när jag steg in genom dörren här hemma så var jag peppad att sätta igång med något. Men, när jag väl gått hemma en stund blir jag så bekväm så att jag inte orkar ta tag i saker och ting. Måste lista ut hur jag ska hålla gnistan uppe och orka sätta igång. Hmmm....  

Nu ikväll har även Elias farfar hälsat på en stund. Var trevligt att träffa honom då vi inte ses så ofta. Nu blir det att lägga Elias så att han kan ladda inför morgondagen då det åter blir dagis. Denna gång mer på allvar.  :)

Bye for now!

The Canadian Tenors

Har sett inslaget förut, men kan åter igen inte låta bli att fälla en tår. Om ni inte har hört The Canadian Tenors förut, kika på det här. Så otroligt vackert och så otroligt härligt att se minerna på killarna när Celine Dion kliver in.
Hallelujah!

Då är det dags.

Så, nu ska vi ta oss iväg till dagis. Elias första dag. (Usch vad jag tjatar.) Dagens outfit blev:
Bye Bye and wish us luck!

 


Hjälp! Vår lille kille börjar på dagis imorgon!!!

Det är söndag kväll och imorgon är det måndag. Måndagen då vår lille kille Elias ska börja på dagis!!!! Har suttit och gosat med Elias hela kvällen och tårarna har inte alls varit långt bort. Känns så konstigt nu efter att ha varit hemma i 1 1/2 år att lämna över Elias till några andra som ska ta hand om honom. Och, så ska jag själv börja jobba? Nej, det kommer ta ett tag innan jag vänjer mig. Nu är jag övertygad om att Elias kommer att älska dagis och sina dagiskompisar, men ändå..... 

Så, god natt! Sov gott! Och, låt oss hoppas att allt går jättebra imorgon, Elias första dag på dagis.
Nighty-Night


Ja, det är nog kört...

Idag har staketbygget stått på schema - och staket har vi byggt! Tyvärr går det inte så fort som man hoppas, men vi har ändå kommit en bit på vägen. All grovgöra, som att måla plank, sätta upp stolpar, gjuta etc är färdigt. Imorgon är det i stort sett att bara skruva upp plank och få det så färdigt som man kan få det. (Vi saknar nämligen plank så det blir att köpa mer imorgon och göra färdigt i veckan.) Någon klok person sa en gång att den tid man planerar för ett bygge/en renovering ska man gångra med pi, och jag börjar tro på det mer och mer.

Sedan kan jag konstatera att det inte alltid är det lättaste att hålla sams under exempelvis byggnationer/renoveringar om man har sitt sätt att göra saker på, och dessutom är envis. Vi, gubbsingen och jag, vi är envisa. Enormt envisa. Mest jag. Men även han, även om han så klart hävdar motsatsen ibland. Om Elias har fått vår envishet, kombinerad, i sina gener..... Ja, då är det nog kört.... Det kommer inte att bli lätt för Elias blivande dagisfröknar, för blivande lärare, för blivande arbetsgivare eller arbetstagare. Jösses, det kommer inte att bli lätt för oss!!!

Elias har i alla fall lekt med farmor idag och haft det jätteroligt. Han tjöt av skratt hela tiden han gungade, och sedan har han gått runt med skruv och försökt passa in dem i plankorna vi har haft uppe som test. Just nu sockerkickar han, och det är dags att lägga honom om några minuter.

Bilder på staketet kommer imorgon då vi har funderat, och funderat, och mätt, och funderat idag.

Nu lägga barn och sedan sen middag. Igen.
Bye!

Jaden Smith - me like!

Kikade på nya Karate Kid igår och kan bara säga att jag är jätteförtjust i Jaden Smith! Tänk att en, ändå ganska, ung kille kan vara så riktigt duktig på att agera. Och, så är han så fruktansvärt lik sin far! Vissa miner var så slående lika så jag kunde inte låta bli att skratta. Har alltid gillat Will Smith, och nu kommer en ny liten variant av honom som förhoppningsvis kommer att slå igenom stort.


Sedan satt vi och skrattade lite här vid frukostbordet imorse. Vi hade inte koll på vem som producerat filmen förrän jag läste det i tidningen: Will Smith och hans fru Jada Pinkett. Jag undrar jag hur det samtalet gick vid det frukostbordet... 
- Du... ska vi kanske ta och göra en film?
- Hmmm... det vore kanske kul.... Vem ska vi ha i huvudrollen tro?
- Hmmmmm....

Filmen är i alla fall helt klart bra, trots att man precis vet vad som ska hända. Tycker mig komma ihåg och känna igen en massa scener ur originalet och måste se första filmen nu bara för att. Och alla ni som inte sett nya Karate Kid - se den!

Bye you all!


Staketbygget påbörjat!

Så där. Nu har vi påbörjat byggandet av vårt staket. Jag har målat plank medan gubben har fixat med hål i marken, gjutit och donat. Elias har tittat på, sprungit runt, ätit vinbär, ätit lite mer vinbär, gungat och sagt "mer!" "mer!". En superbra dag, med andra ord. Vi är nog alla jättenöjda. 

Imorgon hoppas vi att vi faktiskt får upp vårt staket och att det så gott som blir klart. Vi håller även tummarna för att Elias får leka lite med farmor, så att vi kan vara två som skruvar på staketet, det går lite snabbare på så sätt. 

Nu blir det nya Karate Kid.
Bye Bye!

Elias följer med intresse sin pappa och vad han gör.

Plankor som torkar i regnet....


Idag chansade jag...

Om man på något sätt kan hjälpa en person, då tycker nog jag att man ska göra det. Tänk så tacksam man själv har blivit alla de gånger man har behövt hjälp, och fått det. Jag har världens bästa föräldrar då de alltid ställer upp och hjälper till, vad det nu än kan vara jag/vi behöver hjälp med. Jag har haft jättegulliga kollegor som hjälpt mig när jag har haft alldeles för mycket att göra, eller haft alldeles för mycket att hantera. Någon gång har jag hittat ett litet vykort i mitt fack på jobbet med några små ord på, som betytt jättemycket. Någon annan gång har jag hittat en liten Tian-lott. Det behövs inte alls mycket...

Idag chansade jag. Jag hoppas att personen verkligen inte tog illa upp, för det var aldrig min mening. Men, jag tänkte på de gånger jag fått något litet, när jag behövt det som mest, och blivit så glad. Så, jag kunde inte låta bli att försöka få denna person må lite lite bättre.

Sedan önskar jag att jag vore bättre på att vårda mina vänner, samt visa dem hur mycket jag tycker om dem. Det finns vissa, speciellt en vän, som jag inte alls träffar så mycket och det måste det helt enkelt bli ändring på. Vi har varit iväg på alldeles för många resor, haft alldeles för många samtal om ditten och datten, haft alldeles för kul för att det bara ska rinna ut i sanden. Jag ska skärpa mig!


Kryptiskt skrivet. Mmmm... kanske det. Men, det får vara så denna gång.
Bye for now!


Dagens plan: staketbygge.

God morgon!

Det är en ny dag. Lördag. Solen försöker titta fram bland alla molnen och det ska bli intressant att se vad vädret säger idag. Vi hoppas, givetvis, på sol idag igen och speciellt då vi ska börja bygget av vårt staket. Planen är att jag ska stå för målandet, och gubbsingen fixar gjutningen och annat grovgöra. Elias får nog springa omkring med sin egna pensel och själv 'måla' lite här och där.


Gårdagen med Elias var, förresten, jättemysig. Han satt för första gången själv och lade pussel i lugn och ro. Ska inte säga att han har fått kläm på det helt och hållet, men att han vill och själv sätter sig och försöker är ett stort steg. Jag satt bakom honom och mös.  :)

Sedan plockade vi vinbär tillsammans. Elias åt nog mest, medan jag försökte hinna med att fylla vår 1liters-burk innan vinbären försvann. Sedan försökta Elias hjälpa till lite ändå, och det var väldigt gulligt när han plockade ett vinbär åt gången från vinbärsbusken och stoppade ner den i burken. Blandat med vinbärsplock blev det även att åka lite rutschkana.

Så, snart beger vi oss ut igen. Ska ta på oss kläder och göra oss färdiga bara.
Ha en skön lördag!
Bye!


Grillkväll med vänner.

Har haft en jättetrevlig kväll med Johan och Viktoria som tittat förbi, och vi har grillat, ätit gott och pratat en massa. Det är inte ofta vi hinner med att träffa våra kompisar, tyvärr, då en massa annat brukar ta upp tiden. Men, ikväll lyckades vi och det var verkligen jättekul. Förutom sällskapet, så var även Jeff Dunham, Pablo Francisco och alla trailers vi kikade på riktigt roliga. Blir att se en hel del film här framöver.  

 

Nu är det dags att gå och lägga sig, och frågan om vem som går upp med Elias i morgon bitti kvarstår. Gubbsingen röstar på mig, och jag lägger nog min röst på honom. Har vi riktigt tur tar även Elias sovmorgon och låter oss sova till, låt oss säga, tio? Kanske?? Jag håller tummarna! Tänk om vi båda fick sovmorgon imorgon.

Good night Sweden, where ever you are!

 


Sista dagen som mammaledig!

Det slog mig: idag, fredagen den 6 augusti 2010, är sista dagen jag är mammaledig med vår lille kille Elias. Efter helgen börjar ett helt nytt skede i våra liv: Elias skolas in på dagis, jag börjar jobba, och gubbsingen får fullt upp med att få iväg Elias till dagis på morgnarna. (Då Elias är så otroligt otroligt pappig är jag rädd för att det kommer vara en kamp till en början, men vi hoppas innerligt att Elias kommer att vara så nyfiken på sitt dagis så att allt kommer att gå bra.)

Så, idag blir det Elias som får bestämma vad vi ska göra. Säger han "mer!", ja då blir det mer av det vi nu håller på med.  :)

 

Bye bye again!


En effektiv förmiddag.

I morse tog min gubbsing med sig Elias till farmor och lät mig ligga kvar och dra mig en stund. Så jätteskönt. Tanken var att jag skulle stiga upp direkt och ta tag i dagen, men jag unnade mig ytterligare en timmas sömn.

Nu har jag hunnit med att dammsuga hela huset, samt torka golven, så att vi på nytt kan sätta igång och smutsa ner. Känns alltid så skönt att bli klar med städandet. Jag kan gå runt och bara titta mig omkring, beundra mitt dagsverk - även om det för andra besökande inte märks över huvud taget. Tror nog att det sitter i huvudet det där: man själv vet att man gjort ett ordentligt jobb och är nöjd med det. Och, det ska man nog få vara. Eller?

Hur som så blev det guldstund för Elias att få leka med sin farmor. Guldstund för mig att ha fått pyssla i lugn och ro själv här hemma. Nu blir det nog att lägga sig på altanen och njuta av solen när den nu är framme.

 

Bye!


Summering av dagen.

Då så. Det har varit en helt underbar dag idag! Solen har varit framme och värmt skönt. Vår lilla familj tog på eftermiddagen en cykeltur till den stora lekparken där Elias lekte för fullt, samt åt en hel massa sand. Vet inte om det var ett tecken på att han var hungrig, men mer och mer sand lyckades han stoppa i sig trots att vi sa till och tog bort honom. En jättelyckad och mysig tur i alla fall.

Min lilla söta mobil är också igång. Det räckte inte med söta rara ord för att få upp luckan. Nopp. Det var lite milt våld från gubben som behövdes. Men, nu är det bara att köra. Den är så söt, den lilla rosa! Försöker dock gömma den när Elias kommer i närheten så att han inte även han fattar tycke för mobilen och vill leka med den. Nu får den vara min lilla leksak ett tag.  :)

Nu sova! Nattinatt och sov gott!

Katrin Zytomierska och LCHF-debatten.

Ska först börja med att erkänna att jag hamnat i blogg-träsket. Det var det min gubbsing sa idag. Jag tycker att det är kul att blogga, och jag följer en hel del bloggar, mer än jag egentligen borde kanske. Men, jag kan inte låta bli! (Liza, var har du tagit vägen???)

Hursom, ska sedan säga att jag faktiskt ändrat uppfattning om en av alla dessa bloggerskor, Katrin Zytomierska. Tidigare har jag inte tyckt om henne vidare värst: har inte tyckt om hennes kommentarer som hon titt som tätt fäller, och inte heller tyckt om hennes attityd. Nu när jag fastnat i hennes blogg tycker jag ändå att hon verkar ganska vettig, och framför allt gillar jag att hon är så ärlig. Vissa säger att hon ändrat sig och blivit något snällare nu sedan hon fick sin lille Ringo, och det är kanske det jag gillar. 

Katrin Zytomierska har, hur som, börjat äta enligt LCHF nu efter att Ringo kommit, och är tydligen jättenöjd med det. Det går bra för henne. På hennes blogg pågår en väldig debatt just nu om just kosten, och om man verkligen kan amma när man äter LCHF. Då jag befinner mig mitt i denna debatt.... Nej, ska rätta mig själv. Då jag befinner mig så långt på LCHF-sidan som möjligt, är det svårt att låta bli att bli irriterad på alla dessa personer som uttalar sig om hur farligt det är med LCHF. Speciellt när de verkligen inte har någonting att gå på. Tänk vad folk är förda bakom ljuset av tex Livsmedelsverket. Livsmedelsverket som man litar på, som ska göra bra rekommendationer som folk sedan kan följa. Livsmedelsverket som ej ska få folk att äta på ett visst sätt och sedan tjäna pengar på det i längden. Nu suckar säkert en del och tycker att jag i min tur är dum som gått på allt detta. Men, det finns böcker att läsa om vad som händer bakom kulisserna, och en av dessa böcker är Ideologin och pengarna bakom kostråden. Så bra det vore om folk, och nu tänker jag främst på personerna som kommit med mindre kloka kommentarer på Zytomierskas blogg, läser på och sätter sig in i saker och ting innan de öppnar munnen. Innan de fingrar på tangentbordet. Och nej, det är inte farligt med LCHF-kost under amning.


Jag äter LCHF-kost. Inte så strikt som vissa gör, däribland min gubbsing. Jag beundrar honom, att han klarar av att hålla en så strikt kost som han gör. Nu vet jag att det till en viss del handlar nyfikenhet och om att experimentera och se vad kosten verkligen gör med kroppen och välmåendet, och att det så småningom kommer att stå goda såser på bordet som inte bara jag äter av.

Men, åter till saken. Jag kan i alla fall konstatera att jag, sedan jag åter började med LCHF efter en sommar fylld med choklad, smågodis, lite chips, öl och andra kolhydratfyllda godsaker, mår så mycket bättre igen. Jag har en gammal skada i höger ljumske som brukar dyka upp med jämna mellanrum och se till att jag har svårt att gå och röra mig ordenligt. Smärtan kan hålla i sig flera veckor och jag får halta omkring var jag nu rör mig. Nu kan jag inte komma ihåg när jag hade ont senast! Eller, jo... det var när jag befann mig som djupast i kolhydratträsket. Vissa läkare, som rekommenderar LCHF-kost, menar att kolhydrater ger inflammationer föda. Detta borde innebära att min ljumske borde må mycket bättre den också nu när jag äter som jag gör. Och bara för att jag nu har skrivit detta kommer min ljumske säkert protestera och hoppa ur led så där lagomt imorgon. Men, jag tror det ligger någonting i det ändå. Sedan ska vi inte glömma att hela jag mår bättre igen: känner mig smalare, har inga blodsockersvängningar som jag annars har (till min gubbsings stora lycka), och har ingen smärta. 

Så, vad vill jag komma fram till egentligen? Jo, att Katrin Zytomierska gör ett riktigt bra jobb med sin kost. Att hon verkligen kan inspirera sina läsare. Och att hon framför allt kan ge svar på tal. Tänk om så många som möjligt kunde prova på LCHF i, låt oss säga, tre veckor. Tänk om folk kunde läsa på om ämnet och inte bara dissa kosten på grund av någonting dom har hört. Så coolt det vore att höra folks reaktioner då. Jag lyssnar mycket hellre till dem som provat, fått erfarenheter och efter det sagt att kosten inte är någonting för dem.

Jag antar att debatten kring LCHF kommer att fortsätta lite här och där. I media. På Zytomierskas blogg. Här. Jag å andra sida ska nu äta sen middag, och det blir köttfärssås med viltsmak a lá LCHF. Tack, gubben!
 
Bye bye you all!


Musik.

hihhiihii vi börjar inse vilken musik vår lille Elias kommer koppla till oss föräldrar, vilken musik vi lyssnade på under hans uppväxt. Här dansar vi för fullt nu till "I'm too sexy", "Let's talk about sex" "Joyride" och andra godingar.  :)

Let's dance!

Ska det behöva vara så här???

Kan inte låta bli att kommentera och reflektera... Det finns en del skådespelare som jag tycker är riktigt bra, alla givetvis på olika sätt beroende på vilken typ av filmer de gjort. Sandra Bullock är en av dessa skådespelare. Jag gillar hennes komedier och ser gärna hennes filmer när det kommer ut nya.

Läser nyheterna på Aftonbladet och ser att Sandra Bullocks lille 7-månader gamla son hotas till livet. Är det verkligen sant? Kan man på allvar hota en liten liten kille, som bara är 7-månader, till livet ???? Hur är människor funtade egentligen??? Ska det behöva vara så här??? Inte nog med att Sandra Bullock gått igenom ett omskrivet, troligtvis även jättejobbigt, uppbrott från maken Jesse James och fått hantera allt vad det inneburit, och nu tvingas hon även gå igenom detta. Kan inte hjälpa att tycka synd om henne. Hon, om någon, skulle behöva lugn och ro efter den jobbiga våren som varit. Eller? 


Lille Louis, som Sandra Bullocks lille kille heter, förstår som tur var ingenting av om vad som händer omkring honom. Och tur är väl det. Tänk de stackars barn som är så pass gamla så att de förstår vad som händer omkring dem. Vad som händer dem. Åh vad jag önskar att ingenting hemskt händer vår lille Elias. Någonsin!

Så, jag hoppas att polisen, FBI, CIA och alla andra insatser som kan tänkas, kopplas in och att de får tag på de människor som är så mentalt sjukt funtade så att de hotar små barn. Eller, som hotar andra över huvud taget.

Hej så länge!

 


Åhh nej! Den är inbrottssäker!!!

Har kämpat med att få upp luckan i mobilen, så att jag kan sätta i SIM-kortet. Men, det går inte!!!! Försöker och försöker och försöker.... Den måste vara inbrottssäker. Eller så väntar den på att jag ska viska söta rara ord i örat på den? Antar att den? han? hon? inte kan släppa till bara så där? Måste först bekanta oss??? Men, jag ger inte upp. Ska låta den? honom? henne? vila en stund, sedan så! Skam den som ger sig.  :)

Men, solen skiner idag! Lycka!
Ha det gott idag!
Bye bye!


Åter kväll.

Dagen gick och det är åter kväll. Har inte gjort mycket alls, men är, som jag tidigare skrivit, flera gånger, jättetrött och det är dags att dra sig mot sängen. Har inte testat lilla fina nya mobilen än, utan den har fått ladda till sig istället. Så, imorgon blir det att testa!  :)

 

Hoppas även på bättre väder imorgon då regn verkligen gör mig trött. Dessutom är det svårt att inne sysselsätta en liten 1 1/2-åring som hela tiden vill ut, oavsett väder. Förra helgen upptäckte han vinbärsbusken och när han nu står där och mumsar i sig bär så säger han hela tiden "mer!" "mer!". Även grannens hundar mittemot lockar och dem måste vi ju hälsa på varje dag. Så, nu hoppas jag verkligen på sol imorgon så att vi kommer ut.

Nattinatt!


Min nya mobiltelefon!

hihihii.... ska iväg och hämta ut min nya mobiltelefon! Gillar Nokia, så det blir en sådan igen, en enkel, en med lock, en rosa. Me like!Bye!

En dag i regnets tecken.

Var åter en orolig natt för vår lille kille Elias del, och han vaknade flera gånger utan att kunna somna om själv. Detta innebar att vi fick gå in och natta om honom flera gånger, vilket i sin tur resulterar i dålig sömn för både mig och min gubbsing. Att sedan vakna och upptäcka att det regnar ute gör att man fortsätter vara trött - jättetrött.
 

Elias sover lunch nu och egentligen borde jag också gå och lägga mig. Men, alla sysslor som ligger och väntar måste tas tag i: diskmaskinen ska tömmas, frysen i källaren ska tömmas, tvätten ska sorteras, shopping-kassar ska tömmas, och Grattis-korten ska skrivas. Någonstans där emellan skulle jag vilja unna mig lite läsning, men det får nog bli en annan gång.

Att bli hemmafru vore kanske något ändå? Tänk att få rå om dagarna helt själv, efter att mannen har åkt till jobbet och barnen blivit skjutsade till dagis. Då skulle man kunna lägga en dag i veckan på all tråkig göra, som städ, tvätt etc, och sedan ägna de övriga dagarna till desto roligare saker som shopping, fika, vänner, annat roligt pyssel etc. Känns väldigt avlägset... men, vem vet, en dag kanske?

Så, nu blir det till att ta tag i saker och ting här hemma - och fortsätta drömma!
Bye for now!


Då är man blondin igen.

Har hela min uppväxt varit blond, men av någon anledning har håret börjat mörkna de senaste åren. För att testa hur det känns att verkligen vara mörkhårig blev jag det i vintras, och det kändes bra att vara det då. Jag var inte mig själv riktigt, men det kändes bra. Det smidiga med mörkt hår är givetvis att utväxt och andra skavanker inte syns lika lätt, och håret är lättare att underhålla. Anser jag.

Dock kan jag nu i efterhand konstatera att jag redan tidigt i våras började längta efter ljust hår igen, och nu är jag där. Äntligen blond igen. Tack, Madde! Men, nu kan jag istället konstatera att jag själv är väldigt blek då jag inte hunnit jobba på solbrännan i år. Visst har solen varit framme jättemycket och möjligheterna till solning har funnits, men jag har då inte tagit vara på stunderna! Så, nu är det bara att hoppas att solen tittar fram så mycket som möjligt resten av denna vecka, innan jobbet börjar och man inte längre har tid att vara ute. Annars kommer det nog bära av till Solarie-öarna inom kort.

Nu, efter en intensiv eftermiddag med fika och en del cykling, är det dags för sängen. Vår lille kille Elias har sovit oroligt de senaste dagarna, eller är det veckorna (???), och all sömn jag kan få tar jag. Känner att jag inte har riktigt koll på saker och ting då jag konstant är småtrött. Så, nu säng och sova!

Nattinatt! 

Lugn förmiddag...

Nu dock blir det att hinna med fika hos Elin, sedan slingor och fika hos Madde. Däremellan ska Elias ha i sig lite mat. Den nya fina cykeln väntar!  :)

Bye!

God morgon och Välkommen!

En ny dag. Har länge funderat på att skaffa mig en blogg och nu är det dags att sätta igång. Så, välkommen! Här kommer du få följa med mig genom mina dagar, och denna tisdag borde jag hinna med en del så det är dags att börja boka in tider. Blir förhoppningsvis fika, slingor, packning inför morgondagen, och städ... 

Bye Bye for now! 

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0
Ladda ner en gratis bloggdesign p www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!