Firat vanhamummu lite idag

Då våra planer fick göras om lite förra helgen på grund av magsjuka gjorde vi idag ett nytt försök. Sent igår kväll kom killarna och jag fram till mina kära föräldrar och idag har vi äntligen firat min mummu, killarnas vanhamummu, på 85årsdagen i efterskott. Blomor, fika och lek - precis som det brukar vara.        :) 
 
 
 
(null)
 
(null)
foton tagna med min iPhone 
 
 
 
Nu ska Simon, Noel och jag åka hemåt till P och Elias blir kvar här med mummu, ukki och kusin O. Elias sade redan för några veckor sedan att han vill ha höstlov utan att vara på fritids, och nu ska han få det.  Kusin O är också här och vi sammanstrålar på onsdag i Stockholm då en kryssning väntar för oss alla. Gissa om killarna ser frm emot det!       :)
 
Hoppas ni har en skön lördag! 
Bloggat i farten. 
Bye for now! 
 

Utvecklingssamtal med Elias

Då har Elias och jag varit iväg på höstterminens utvecklingssamtal idag. I vanliga fall brukar vi vara med både P och jag, men då någon utav oss behövde vara hemma med Simon (och Noel) fick jag gå denna gång. 
 
Det är skönt att det går bra för Elias i skolan och att han just nu har lätt för sig. Jag funderar dock på om jag ska köpa en liten stressboll han kan ha i handen så att han kan koncentrera sig ännu mer, eller pausa med då han behöver det. Innan utvecklingssamtalet pratade Elias och jag nämligen hemma om att han lätt blir störd på lektionerna, och att han också är den som stör ibland. Kanske en stressboll kan hjälpa till att hålla honom från att prata? Helst skulle jag också vilja skicka med honom ett eller två par hörselkåpor, men jag ska försöka låta bli och inte vara för på utan se om skolan kan få till den biten. 
 
Målen inför nästa termins utvecklingssamtal blev i alla fall att fortsätta med multiplikationstabellerna, samt att börja smått med läsetal på matematiken. På svenskan vill Elias fortsätta öva på skrivstil, även om han tycker att det är jättetråkigt när han gör det. Det tråkiga är tydligen att han inte vet vilken bokstav han övar på när han övar skrivstil då han inte känner igen bokstäverna när de är snirkliga. Sötnöt, inte lätt ibland. 
 
Han hade en något så när städad skolbänk idag i alla fall, Elias. Jag smög också ner en liten lapp med en liten hälsning på i bänken, som jag brukar göra när det är utvecklingssamtal eller föräldramöten. Får se om han hittar den i bänken imorgon. 
 
 
(null)
 foto taget med min iPhone 
 
 
Medan jag har skrivit inlägget har jag faktiskt klickat hem tre slimestressbollar i olika färger, en blå, en röd och en orange. Får se vilken Elias vill ha på skolan. Sedan får Simon och Noel ha en varsin hemma. Blir bra för mig att låna ibland när jag också sitter och jobbar. 
 
Ber om ursäkt för ännu en suddig bild. Testade att förstora bilden på ett nytt sätt denna gång, men det hjälpte heller inte. Om jag inte får till det snart måste jag kanske köpa mig en ny iPhone? Hmmm... det kanske är det som blir lösningen....           ;) 
 
Nu dags att planera klart morgondagen, sedan sova. 
Nighty-Night! 
 

Sista timmarna i karantän

Måndag och alldeles snart har 48h passerat. Äntligen! Här hemma har vi bara varit och mest har killarnan tittat på film eller spelat favoritspelet Splatoon. Elias tröttnade dock efter ett tag och kom på att han borde ha fått följa med P till jobbet så att han hade kunnat jobba, han också. Det blev en kompromiss och han fick en arbetsuppgift på altanen istället: att tvätta rent lilla kylskåpet som vi ska flytta in över vintern.          :) 
 
 
(null)
 
(null)
foton tagna med min iPhone 
 
 
 
Det är verkligen en chansing varje gång jag uppdaterar en app på mobilen. Nu har blogg.se-appen uppdaterats och det här med att lägga in bilder och få dem i rätt storlek fungerar inte alls. Visserligen är min telefon inte den bästa på att ta kort, men så här suddiga blir inte bilderna. Det var jag som försökte förstora dem då de i appens blogg-inlägg blev så små. Här, blev de istället suddiga. Ber om ursäkt för det och ska försöka lära mig appen bättre. 
 
Nu ska vi åka iväg till Ps jobb för att byta bil så att min får vinterdäck på. Räknar med att morgnarna blir kallare och halkigare framöver, så vinterdäck känns som ett måste. 
 
Hoppas ni har en bra måndag! 
Bye for now! 
 
 

Söndagmorgon och redo

God morgon, söndag! 

 
Jag kan inte låta bli att le när Elias på helgmorgnarna kommer ner och är nyduschad samt ombytt till arbetskläder så att han kan hjälpa sin pappa med bygget ute på altanen. Sötnöten. Jag, Simon och Noel, vi går runt i pyjamas och stressar inte alls för att komma ut. Med frost på bilrutorna, precis som det var torsdag och fredag-morgon, är det ännu inte varmt ute - så vi myser ett tag till.        ;) 
 
 
foto taget med min iPhone 
 
 
Nu blir det frukost och dagens första kopp kaffe för oss som är inne, eller kaffe till mig frukost till killarna, och så får de andra två komma in om en stund och äta frukost.        :) 
 
Hoppas ni har en skön söndag! 
Bye for now!  
 

Tur och retur Värmland

I helgen var det tänkt att vi skulle hälsa på mina kära föräldrar, bror och familj, samt fira vanhamummu då hon fyllde 85år i veckan. Vi kom fram sent igår kväll, och tyvärr blev det ett alldeles för kort besök för oss då Simon vaknade med magsjuka imorse. Suck! Nu hann vi med att ses idag, lördag, medan Simon satt i karantän uppe i vårt sovrum. Men, då jag vill minimera risken att någon mer smittas, samt är rädd för att fler av oss kommer att bli sjuka, åkte vi hem igen ikväll. Så typiskt då killarna inte har träffat kusin O sedan husbilssemestern i somras, och vi inte har hunnit umgås med min familj på länge heller. 

 
Gissa om det var skönt att ta en promenad och få frisk luft efter att ha varit inne med Simon nästan hela dagen. Även Noel hängde på och strosade runt kvarteret. 
 
 
foto taget med min iPhone 
 
 
Nu hoppas hoppas hoppas jag att detta är en helt 'vanlig' magsjuka och inte vinterkräksjuka. Nu har Simon visserligen inte haft vare sig feber eller ont i kroppen idag, men då han endast kräktes fyra gånger och sedan var pigg (och hungrig!) är jag rädd för att kräkningarna kommer tillbaka efter några dagar som det gjorde för två år sedan. (Då låg alla killarna magsjuka en dag, var kräkfria fyra-fem dagar, och låg magsjuka sedan en dag till igen.) Vill inte vara med om det igen.... Vi får se vad morgondagen bjuder på. Nu sova. 
 
Hoppas ni har haft en skön lördag och är friska! 
Nighty-Night! 
 

Måndag....

... och inga möss i sikte denna morgon. Men, en mysig bra start på veckan och ikväll väntar taco-mys och film (som alltid på måndagar). Nu lite jobb, skola och förskola först bara. 

 
Ha en bra måndag, önskar jag och sötnötterna nedan! 
 
 
foto taget med min iPhone 
 
 
Bloggat i farten.
Bye for now! 
 

En mus i vårt hus.....

Suck.... Jag vill så gärna gå och lägga mig men vet inte om jag kan eller om jag helt enkelt ska ge upp. Stor nackdel med utekatter och en kattlucka i altandörren, så att de kan ta sig in och ut dagtid, är så klart att Milla och Mojje kommer in med vad som helst. För en stund sedan kom Milla in med en liten mus. Som levde. Som hon släppte ned på golvet för att leka med. Som smet. Som jag nu inte vet var den är. Suck!!! Antingen kommer jag ner imorgonbitti och ser att de två jägarna har hittat och kalasat på den lilla musen, eller så kommer vi att ha söndergnagade kläder, möbler etc framöver. Inte alls kul, någondera. 


Nej, jag ger upp och kryper ned bredvid Simon och Noel som snällt har erbjudit sig att sova i vår säng då P är iväg upp till stugan en sväng för att stänga den över vintern. Tankar som snurrar i mitt huvud så här en söndagkväll är; var placerar man bäst musfällor så att inte Milla och Mojje ger sig på dem och blir skadade? Har möss ingen hörsel? Hur kunde denna bli fångad då Milla har ett halsband med liten bjällra på? Tänk om musen har gömt sig i någon utav alla våra skor? Suck.... 

Hoppas ni har haft en skön söndag! 
Nighty-Night! 


Höst- och vinterblommor - check!

Det är inte alltid jag hinner med att pyssla och göra det jag vill på kvällar eller helger då tiden rusar iväg och annat måste fixas. Dessutom har jag kommit hem runt 19-tiden flera kvällar från jobbet de senaste veckorna, samt att det har regnat en hel del, vilket gjort att jag inte har haft lust att pyssla ute heller för den delen. Men idag så, idag har Simon, Noel och jag varit in till Blomsterlandet och handlat ljung, två små granar (eller, en gran-liknande buskar), dekorationskål samt en liten pumpa. Och, då vi har haft en fin höstdag med sol hann jag dessutom plantera och pyssla utanför ytterdörren innan mörkret kom. Så skönt att få det gjort! Elias pall som han gjorde förra sommaren uppe i stugan hänger med, den också.        :)   

 

 
 
foton tagna med min iPhone 
 
 
 
Medan jag, Simon och Noel har varit in till stan har P och Elias donat på här hemma med sitt. Nu väntar middag och sedan film, tror jag. Njuter för fullt av att vara ledig då jag har en hög med jobb, rättning och feedback att ta tag i, men det får bli imorgon.
 
Trots att det har blivit mycket jobb på sistone, och jag i princip har somnat när jag har kommit hem om kvällarna, har det varit skönt att få undan alla utvecklingssamtal som vi har haft på jobbet, min mentorskollega och jag. Om två veckor väntar ytterligare en sen kväll med utvecklingssamtal, men sedan är det höstlov och det ska bli underbart skönt. Tre killar här har nedräkning och väntar ivrigt på att träffa kusin O, mummu och ukki, samt åka på kryssning.        :) 
 
Nu, dags att ta tag i middagen. Hoppas att ni har haft en skön lördag! 
Bye! 
 

Dra upp dragkedjan - check!

En gång hann jag med att visa och öva på hur man stänger jackan med Noel i förmiddags. Sedan satt det! Gissa om Noel var stolt! Så kul! Nu han har stängt jackan tre gånger själv, och visst förstår jag att vi kommer att få hjälpa honom stänga jackan några gånger till och framför allt när vinterjackan kommer fram då den är tjockare och byngligare - men snart behöver han ingen hjälp alls längre. Våra dagar att hålla koll på och stänga jackor är över. I alla fall i ca.25år till. Sedan hjälper vi gärna eventuella barnbarn med det. Men nu, check på den!       :) 

 
En mycket nöjd Noel idag efter andra gången (för första gången hann jag inte med):  
 
 
foton tagna med min iPhone 
 
Nighty-Night! 
 

RSS 2.0
Ladda ner en gratis bloggdesign p www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!