Påskafton 2013

Påskafton har vi firat här hos mina kära föräldrar och dagen har bland annat innehållit pärlande, några timmars utelek, fynd av påskägg (som detta år innehöll ett litet Lego-paket, russin, äppelklyftor, druvor och en liten smurf), massor av lek inne, påskpyssel och gott grillat till middag. Nöjda killar och vuxna har vi här!     :)

 

Foton tagna med min iPhone 

 

 

Hoppas ni har haft en skön påskafton! Glad Påsk!    :) 

Bye! 

 


Långfredag....

Långfredagen är här och äntligen har påsklovet börjat.    :)

Denna morgon har vi klätt påskriset och vi packat våra väskor då vi snart ska åka ner till mina kära föräldrar för att fira påsk där. Killarna är just nu iväg och leker hos farmor dit jag också ska ta mig nu, då vi innan avresa ska bli bjudna påsklunch. Gott! 

bild via Instagram - iamisvarld 

 

 

Hoppas ni får en skön lång fredag.    :) 

Bye for now! 

 


4årskontroll på BVC

Idag var det dags för Elias 4årskontroll på BVC, och åh så bra han skötte sig genom hela kontrollen. Jag är så stolt! Varje dag slår det både P och mig att han har vuxit så mycket på sistone, och kontrollen idag var åter ett sådan tillfälle. 

När vi kom in på BVC fick vi börja med en hörselkontroll, vilket var väldigt skönt att få göra då man tydligen ska kolla upp hörseln om barn har haft dubbelsidig öroninflammation som Elias har haft. Elias hade nog inte förväntat sig en stor apparat, hörselkåpor, träpinnar och att behöva sitta framför BVC-skötaren som på ett test, och blev nervös när han hade allting framför sig. Så, för att vara lugna höll vi varandra i handen medan han gjorde hörselkontrollen, och det gick jättebra - ingen nedsatt hörsel och inga men efter den dubbelsidiga öroninflammationen. Så skönt. (Att jag, medan jag höll Elias i handen, hade fullt upp med att servera Simon äppelklyftor och russin så att han skulle vara tyst är en helt annan femma.)      :)

 

Efter hörselkontrollen var det dags för synkontrollen tillsammans med vår nya BVC-sköterska, och även den gick bra. På bordet framför sig fick Elias en liten platta med fyra bokstäver på, och den bokstaven som sköterskan pekade på skulle även Elias peka på på sin platta. Det hela slutade med att Elias, istället för att peka, sade bokstäverna högt istället då de var O , T , H och V (som han kan). 

 

Efter kontrollerna var det dags att rita en huvudfoting, samt väga och mäta Elias, och även dessa delar gick bra. Elias väger nu 15kg, och följer faktiskt sin egen kurva precis som han ska. När alla tester var slut fick han välja en liten ska ur "skattkistan" och valde plåster så att han kan plåstra om både sig själv och andra när det behövs. Söta kille! 

 

foton tagna med min iPhone 

 

 

Eftersom vi idag ändå var på BVC passade vi på att väga och mäta även Simon, som å andra sidan inte alls följer sin egen kurva när det gäller vikten. Visst har han gått upp lite och väger straxt över 9kg, men han har inte gått upp så mycket som han borde och i augusti ska vi tillbaka på återkontroll såvida barnläkaren inte vill träffa oss tidigare och prata. På något sätt känner varken jag eller P oss oroliga då Simon alltid har varit duktig på att äta och ätit mer än Elias, dessutom är han frisk och ser proportionelig ut. Men, jag håller med BVC om att det ändå äe bra att hålla koll på vikten och då gör vi det. 

 

Jag är så glad för våra småkillar, att de mår bra och just nu lär sig så otroligt mycket. Men, de växer så det kanske är dags att sluta kalla dem småkillar och bara säga killar nu. Älskade älskade killar.     :)  

 

Bye! 

 


Skärtorsdag

Det är äntligen skärtorsdag. Påskgräset på Elias rum växer för fullt och denna morgon har en liten kyckling fått flytta in. Bara en arbetsdag återstår sedan är det påsk och påsklov.     :)

 

foto taget med min iPhone 

 

Hoppas ni får en bra sista arbetsdag. Nu ska vi iväg. 

Bye! 

 


Socker - Big NoNo. Kolhydrater - Absolut. Mättat fett - Aldrig i livet!

Ikväll har jag suttit på samråd för förskoleområdet tillsammans med förskolechef, personal och kostchefen i kommunen, och nu efteråt vill jag bara dunka huvudet i väggen då allt känns så hopplöst. Jag vet att jag är nyfiken av mig, lägger näsan i blött och vill vara med och påverka, jag är sådan. När jag sedan inte kan påverka, när jag känner att jag inte får någon som helst respons tillbaka, blir jag frustrerad. Fy, så frustrerad jag är just nu. Det hela handlar givetvis om maten på förskolan, och ni som varken vill eller orkar läsa om detta kan sluta nu. Jag behöver tyvärr skriva av mig, so here I go..... 
 
Jag säger inte att barn på förskola och skola ska äta LCHF. Inte alls. Jag kan inte kräva det. Däremot tycker jag att förskola och skola ska sträva efter att ge barnen så naturlig mat som möjligt, och med naturlig mat menar jag mat som inte genomgått en massa olika processer eller fått en massa onödiga tillsatser och E-ämnen i sig. Detta håller även kostchefen med om och vi är överens. Sedan tycker jag att förskola och skola ska sträva efter att minska barnens intag av socker så att inte blodsockret far upp och ned, samt påverkar ork och humör utan istället ger något balanserade barn under hela dagen. Även detta håller kostchefen med om. 
 
Nu till anledningen till att jag vill dunka huvudet i väggen. Ett steg i rätt riktning när det gäller barnens mat, vilket småkillarnas förskolefröken som var på plats föreslog, vore kanske att servera Felix ketchup med mindre socker till maten. (Jag hade givetvis föreslagit ketchup med stevia, men då alla inte tror på LCHF och därmed heller ej på stevia tycker jag också att ketchupen med mindre socker är ett steg i rätt riktning.) Men nej, se det går inte. I snart fyra år nu har kostchefer i regionen suttit i förhandlingar för att gemensamt besluta vilka produkter som kan köpas in till kockarna i kommunen, och att göra några ändringar nu går inte. När förhandlingarna snart är klara kommer beslutet gälla i (var det?) fyra år, och efter det kommer åter nya förhandlingar att tas upp, som i sin tur kommer att hålla på i tre-fyra år. Om jag förstod det hela rätt. Jag hoppas verkligen att jag har missuppfattat allt, hur lång tid det tar att ändra listan på vilka produkter och mat som förskolan kan köpa in. För, om jag har förstått det rätt kommer det alltså att ta minst åtta år innan Elias och Simon kommer att få ketchup med mindre socker till sina köttbullar på förskolan. Åtta år?!?! Är det rimligt??? Jag funderar just nu på att stanna till på ICA Maxi på vägen hem från jobbet imorgon och köpa den där flaskan ketchup med mindre socker, knyta en liten rosett runt halsen på den och lämna den till fröknarna på förskolan. Kan jag göra det? Bara för att visa fröken att jag stödjer hennes idé? 
 
Sedan fick jag veta att förskolorna kommer att byta ut den röda mjölken och istället börja servera grön mjölk framöver då den gröna mjölken är berikad med C och D-vitamin. Varför kan man inte ge barnen mat som innehåller naturligt C och D-vitamin, undrar jag givetvis. Varför byta ut mjölken? Jo, för en ytterligare anledning till att den röda mjölken byts ut är att den är fetare, och mättat fett är väldigt farligt. Om förskolan skulle behålla den röda mjölken måste man dra ner på mängden mättat fett i den andra änden, exempelvis servera magrare korv och det vill såklart inte barnen. Givetvis har jag googlat runt lite och bland annat hamnat på Kostdoktorns hemsida, där han bland annat skrivit ett inlägg om barn som dricker lättmjölk. Och nej, jag säger inte att alla ska äta LCHF, men däremot önskar jag att åter att alla inte vore så rädda för mättat fett.  
 
Givetvis kikade jag också ikväll in på Livsmedelsverkets hemsida, klickade mig vidare till vård-skola-omsorg,och därefter Måltider i förskolan. När P och jag kikade på listan över "Bra principer för maten i förskolan" undrar vi om barnen verkligen blir mätta på det de rekommenderar; frukt och grönt, vatten och lättmjölk, bullar, kakor och glass (men bara högst en gång/månad), mer vatten, samt matro. Jag vet egentligen inte vad vi hade förväntat oss, men inte riktigt det. Läser man vidare i foldern som går att hitta på hemsidan står det givetvis lite mer om vad Livsmedelsverket rekommenderar, men jag är inte övertygad. Under samrådet fick vi även reda på att en dagsmåltid/barn (dvs frukost, mellanmål och lunch tillsammans) kostar ungefär 20:- och om det är den summan vi rör oss med förstår jag att jag inte kan ha allt för höga förhoppningar om naturlig, ekologisk och närproducerad mat i förskolan. 
 
Jag ska avsluta, men jag måste bara få förklara mig en sista gång. (Har ni orkat läsa så här långt är ni gulliga! Tack!) Det som känns mest tungt är nog ändå att jag som förälder inte kan påverka vad våra småkillar får i sig för mat när de är på förskolan. Kostchefen upprepade under samrådet flertalet gånger att hon måste följa Livsmedelsverkets rekommendationer, medan jag då påpekade att de just är "rekommendationer" och ingenting annat, att flera kommuner i vårt land inte följer dem. Jag undrade tillslut, då jag inte fick någon respons alls, vilket forum jag ska vända mig till för att få göra min röst hörd och kunna påverka, och då fick jag bara en stirrande blick tillbaka. (Just nu funderar jag på att ge mig in i politiken.) Ska jag hårddra det ska vi som föräldrar kunna påverka verksamheten i förskola och skola, det står i Läroplanen och Skollagen. Och, jag vill försöka påverka så frågan är nu hur och vad jag ska göra? Samtidigt förstår jag att det finns föräldrar som tycker precis raka motsatsen till mig, men då är det deras uppgift att engagera sig så att vi kan börja diskutera och påverka maten som våra barn får i sig. Eller? 
 
Nu så, nu har jag skrivit av mig. Det kanske blev ett LCHF-propagandainlägg ändå. F'låt! Jag vet att ni som läser vet om att jag tycker om LCHF-mat, det är jättegott och jag saknar varken pasta/potatis/ris/bröd, samtidigt som även jag kan unna mig vitlöksbröd någon gång, ett glas öl, för att inte tala om glass på sommaren. Jag kan dock inte släppa det faktum att jag inte kan vara med och påverka maten som Elias och Simon får i sig om dagarna, speciellt när jag stenhårt tror att maten inte är fullt tillräcklig och bra. Det är jättefrustrerande. Jag antar att jag får fortsätta dunka huvudet i väggen tills jag kommer på något vettigt. Suck...... 
 
En frustrerad ami säger:
Nighty-Night! 
 

Killen med koll!

Trots att jag kliver upp klockan sex om morgnarna och har en timma egentid innan killarna vaknar lyckas jag nästan alltid bli sen iväg till jobbet. Visserligen prioriterade jag några minuters pärlande med Elias imorse, samt satt på sängkanten med P så att vi tillsammans väckte Simon då han är så söt när han vaknar med ett jätteleende. Men, just de små bitarna är guld värda och dem vill jag inte vara utan. Att jag sedan var tvungen att vända bilen då jag kom på att jag åkt hemifrån utan plånbok (och därmed heller ej hade pengar till lunch), samt sprang runt och letade hemma som en virrig höna, den biten kan jag gärna slippa. Bara för att fråga, frågade jag Elias där vi stod i hallen, om han hade sett min plånbok (och vid det laget hade jag rotat igenom en annan handväska, i köket, i lådor och i hallen) och fick svaret:

- Jaaa.... Här!

Så plockade Elias fram plånboken under handväskan jag rotat igenom tre gånger. Älskade killen. Hur skulle jag klara mig utan honom! P berättade då att han igår sprungit runt och letat efter sin skruvdragare en stund utan att hitta den och tillslut frågat Elias om han hade sett den. Och jo visst, den stod i trappen informerade Elias sin pappa om. Älskade killen. Tänk att han har koll på sin mamma och pappa. Ja, hur skulle vi klara oss utan honom! :)

Nu jobb. Ha en bra tisdag!
Bye!


Måndagmorgon......

God morgon, måndag! 
 
Tänk att solen är uppe (eller, på väg upp) redan klockan sex på morgonen. Vilken skillnad det är mot för en månad sedan. Denna morgon var det inte alls svårt att stiga upp, och inte ens det faktum att pannan stannat och vi endast hade smått ljummet vatten i duschen var jobbigt utan det var skönt att ta en morgondusch. Det borde inte vara länge kvar till solen är uppe redan halv sex, och mitt mål är att ta mig ut på en halvtimmas PW om morgnarna då. Får se hur den biten går. 
 
Även om Simons näsa rinner smått så är det dags att återgå till vardagen med förskola och jobb idag. Jag ska om en liten stund åka iväg till jobbet och har ägnat morgonen åt att äta frukost, plocka med tvätten, samt packa i det sista i Elias gympa-påse som han ska ha med idag till förskolan. Nu är det dags att gå upp och väcka killarna och sedan gå ut och starta bilen då den ser helt djupfryst ut. 
 
Hoppas ni får en bra måndag! 
Bye! 
 

Varit på 5årskalas

För ett tag sedan fick Elias en inbjudan till kalas, hans första inbjudan till en kompis, och idag har vi varit iväg på 5årskalas hos kompisen Meja. Jättekul! Härom dagen valde Elias ut födelsedagspresenter till Meja och idag kom han på att han även ville ge Meja pärlplattan som han gjorde igår. Den passar perfekt som discogolv eller som matta till hennes dockhus, kom vi på. På kalaset har det sedan varit full fart på både Elias och Simon, efter en lite lugn och blyg start den första halvtimman. Simon var överlycklig som fick äta glass, och Elias över att få leka och busa med Meja och hennes kompisar.      :) 

 

foton tagna med min iPhone 

 

 

Tack snälla, för att vi fick komma på kalas idag!    :) 

Bye! 

 


Årets första cykeltur!

I flera veckor har Elias tjatat om att få ge sig ut på en liten cykeltur, men då det varit så kallt och isigt har jag avstyrt det hela hela tiden. Denna söndag bjuder på sol och lite varmare väder (även om det fortfarande är kyligt), och då vi behövde ta oss till affären för att köpa ett litet Grattis-kort till eftermiddagen så tog vi oss en liten promenad- och cykeltur till Elias stora glädje. Dessutom passade vi på att pumpa hjulen på dubbelvagnen (vilket vi visst inte gjort sedan vi köpte den för snart två år sedan), så nu är även den redo för PowerWalks så snart det blir lite varmare ute. Åh, vad jag längtar till våren!     :) 
 

fotot taget med min iPhone 

 

I eftermiddag står kalas på schemat, och sedan blir vi nog hemma och njuter av söndagskvällen innan en ny vecka drar igång. 

 

Hoppas ni har en skön dag! 

Bye for now! 

 


Mysmorgon med pärlande

Vilken skön mysmorgon vi har här, denna lördagsmorgon! För det första gick jag en välbehövd sovmorgon då P lurade mig till att vara uppe till nästan halv ett inatt för att titta på Skyfall (som vi inte hunnit med att se tidigare), själv somnade han långt mycket tidigare. Igår, när vi var iväg till Valbo köpcentrum, köpte Elias och jag för första gången hem pärlor och två pärlplattor och dessa har vi invigt denna morgon och pärlat. Elias har pärlat med alla glada färger, medan jag har pärlat min första kyckling. Mys! Jag vet inte om det är jag eller Elias som är mest glad just nu.      ;) 
 

bild via Instagram - iamisvarld 

 
 
 
Vad vi hittar på idag återstår att se. Redan nu vill Simon ut och skotta, så en vända ut på gården blir det i alla fall. P ska åka upp till stugan en sväng denna helg och vi får se om han far upp idag eller imorgon. Tills vidare fortsätter vi att mysa.    :) 
 
Hoppas ni får en skön lördag! 
Bye! 
 

En tur på IKEA mesta för skojs skull

Gissa om det var en nöjd Elias jag hämtade i lekrummet på IKEA i eftermiddags! Då han har lyckats hålla sig frisk och behövde få leka av sig tog jag och Simon en tur på IKEA i lugnt stosande tempo medan Elias klättrade, hoppade och slängde sig i bollhavet, i kuddhavet, samt lekte en stund. Perfekt och alla nöjda och glada. Dessutom har Elias shoppat födelsedagspresent inför kalaset som han ska på på söndag.      :)  

 

foto taget med min iPhone 

 

 

Småkillarna sover, till och med jag har hunnit somna till en liten kortis, så nu blir det filmkväll.

Hoppas ni har haft en skön fredagskväll! 

Bye! 

 


Påskbrev på gång.....

 

bild via Instagram - iamisvarld 

 

 

Elias målar påskbrev för fullt här hemma. Duktige kille!     :) 

 

Bye! 

 


Uppiggande sol men trött mamma

Välkommen fredag! 
 
Idag skiner solen igen och tur är nog det då jag är jättetrött och skulle inte alls orkat med dagen om det varit grått och trist ute. Tur att småkillarna är pigga och igång. Tyvärr är det fortsatt kallt, så att ta en promenad eller hitta på något ute en längre stund blir det inte, utan vi håller oss hemma eller på gården. 
 
Både Simon och Elias mår bra här hemma. Simon höll igång hela gårdagen utan feber, och har ingen feber idag heller, vilket är jätteskönt. (Nu är det bara näsan som rinner.) Elias har hållit sig kry tur nog, och det känns åter lite lyxigt att VAB'a en sådan här dag. Tydligen är det många som är sjuka nu. Elias 4årskontroll har blivit ombokad en gång redan, och för en liten stund sedan fick jag samtal om att min tid på vårdcentralen måste ställas in på grund av sjudom, och det återstår att se när vi får till nytt datum. 
 
Nepp, nu ska jag ta en andra kopp kaffe, försöka vakna till och komma igång. Hoppas ni mår bra och får en bra fredag! 
 
Bye for now! 
 

Påskgräset är sått!

Idag har Elias äntligen fått så sitt påskgräs. (Han har tjata i flera dagar nu.) Förra året sådde vi gräset ute på altantrappen, men idag var det inte möjligt utan det fick bli vid köksbordet istället. Lika glad var Elias för det. Givetvis tog vi Elias egenmålade kruka i bruk.      :)

foton tagna med min iPhone 

 

 

Nu står krukan med det nysådda påskgräset i fönstret på Elias rum och vi väntar spänt på att se när gräset börjar växa och en kyckling får flytta in.     :)

 

Bye! 

 


En liten promenad...

Nu har vi kämpat bra, jag och småkillarna. Då vi behövde köpa hem mellanmål, middag till ikväll, lunch till imorgon, för att inte glömma passande muffinsformar till påsk, tog vi oss en liten promenad till mataffären. Skönt med promenad, men fy så kallt och blåsigt det är. När vi kom in pustade vi ut alla tre och konstaterade att det är skönast inne.    :) 

 

Jag som tycker om att matcha kunde inte låta bli att ta ett kort på Blixten-killarna.      ;) 

 

bild via Instagram - iamisvarld 

 

Bye! 

 


En ny dag och mycket piggare Simon

God morgon! 
 
Här började vi denna torsdagsmorgon med sovmorgon fram till halv åtta. Riktigt lyxigt! Visserligen har Simon sovit lite halvt oroligt inatt då han haft lite feber, varit täppt i näsan, och haft ont, så en sovmorgon behövdes. Idag verkar han dock mycket piggare och ingen feber än. Hoppas att det inte är något långvarit han drabbats av, och att det onda i örat ger sig utan att det blir någon jobbig öroninflammation med penicillinkur. Redan nu, klockan nio på morgonen, vill Simon ut och leka, så helt slut på krafter är det inte. Elias är igång som vanligt och har lite svårt att förstå varför han är hemma från förskolan och inte får leka med kompisar.
 
Nu är det morgonkaffe som gäller medan småkillarna ser lite på morgonTV. 
 

 foto taget med min iPhone
 
 
Hoppas ni får en bra dag! 
Bye! 
 

Kallt!!!

Fy, så kallt det är ute! Både Elias och Simon ville för en stund sedan ut och skotta, så jag fick offra mig. Att det sedan inte finns så mycket snö att skotta på uppfarten spelade inte någon större roll, och båda gav sig på snövallen på gräsmattan istället. Söta små killar. Det är bra att de hjälper våren lite, för snö, kyla och blåst är vi trötta på nu. 

 

foto taget med min iPhone 

 

 

Idag vid lunch ringde en av fröknarna från förskolan och talade om att Simon inte mådde bra, utan var lite lite febrig, höll sig för höger öra och var trött. Jag har hela veckan (eller, måndag och tisdag) väntat på samtalet då vi fått vara friska i hela fyra veckor, och mer än så kan man väl inte hoppas på i dessa tider? Så, jag packade ihop mitt på jobbet och har tagit en halv VAB-dag idag, samt blir hemma även imorgon. Fredag får vi se hur det blir. 

 

Nu blir det att laga middag medan småkillarna mumsar russin i soffan. 

Hoppas ni har det bra! 

Bye! 

 


En söndag med vänner, fika och bilfix

Idag, söndag, har vi åter bara tagit det lugnt. I förmiddags var jag och småkillarna iväg till Madde med -e, dit även Elin kom. Jättekul var det att hinna träffa vänner, och Elias fick leka med Meja vilket han var jätteglad för. Simon, som också fick vara med uppe på Mejas rum och leka, tyckte nog också att det var lite spännande och kul. 
 
Efter att ha ätit lite lunch och vilat har jag (med hjälp av P såklart) ägnat eftermiddagen åt att äntligen få till bilbarnstolarna i bilen, och nu kan Simon sitta bak med Elias som han önskar. De senaste veckorna har nämligen Simon inte alls velat sitta i passagerarsätet när vi har åkt bil, utan istället velat sitta tillsammans med storebror i baksätet. Ordentliga protester har det varit. Imorgon, när det är dags att hämta på förskolan, kommer han nog bli jätteglad när han förstår att han får sitta i baksätet. Ett stort plus med rokaden av platser var även att jag fick dammsuga det mesta i bilen, och den känns åter mycket fräschare. (Nu måste jag bara hinna tvätta den också....)      :)
 
Nu sover småkillarna och jag ska som vanligt starta tvättmaskinen med deras kläder så att allt är rent inför en ny vecka, packa väskor och gympapåse, kika igenom jobbmailen och förhoppningsvis komma i säng snart jag också. 
 
Hoppas ni har haft en skön söndag! 
Bye! 
 

Vi städar bil och leker....

Medan P och jag håller på att städa och flytta om bilbarnstolarna i min bil leker Elias och Simon på gården. Elias har upptäckt att han kan krypa under granen. Simon försöker hänga på storebror, men trots att det inte riktigt går är han nöjd bara att få vara ute.     :)  

 

foton tagna med min iPhone 

 

 

Bloggat i farten. 

Bye! 

 


En lugn skön lördagsmorgon

Välkommen sköna lördag!

Återigen har vi tagit oss en lugn skön lördagsmorgon här. Vi har tagit långfrukost och Elias och Simon har lekt lite för sig själva. Vid ett tillfälle hörde vi Simon sitta och småprata för sig själv och när vi kikade in i vardagsrummet satt han med en bok i knät och läste. Så söt. Bra att han också tycker om böcker!     :)   

 

foto taget med min iPhone 

 

 

Hoppas att ni också får en skön lördag! 

Bye for now! 

 


Tung vecka och fint påskris

Det är äntligen fredag, men tyvärr är jag alldeles för trött och psykiskt slut för att kunna njuta av det just nu. Både januari och februari har rullat på på jobbet, men nu börjar det ta på krafterna att på morgnarna inte veta vad jag ska göra och från dag till dag ställa om. Ont i magen har också oroat mig, så jag måste på allvar stressa mindre. (Jag funderar på att tala om för mina kära kollegor att de från och med nu inte får bli sjuka, och att all ledighet måste godkännas av även mig och inte enbart chefen.)      ;)

När jag hämtade våra småkillar på förskolan igår höll Elias på att måla för fullt (Simon lekte med en jämnårig kompis), och idag hade teckningen torkat och fått komma upp på väggen. Skönt att pyssel och alster piggar upp och får mig på gott humör. Jag ser fram emot att få hem påskriset Elias målade igår. Tänk att han skrev gårdagens datum också, typ.      :)   

 

fotat med min iPhone

 

 

Nu, grillat till middag och jag hoppas lugnet snart infinner sig. 

Hoppas ni får en skön fredagkväll. 

Bye! 

 


The Big 5, undervisning och bedömning

Idag har vi haft studiedag på jobbet och jag som inte alls hade höga förhoppningar om dagen blev faktiskt positivit överrraskad. Jag inser att jag, efter att ha varit mammaledig i 1 1/2år, har mycket nytt att sätta mig in i vad gäller en ny läroplan, betygssystem, kriterier och The Big 5 (som är olika förmågor hos eleverna) som vi ska jobba med, och sådana här dagar då vi får sitta och diskutera är guld värda. Lars Thorin, som vi idag lyssnade på och inspirerades av, är en riktigt bra föreläsare och vore alla föreläsare och studiedagar så bra som denna ser jag helt klart fram emot dem under våren.    :)
 
Annars mår vi bra här hemma. Peppar peppar, och håller tummarna för att vi får fortsätta med det. Hoppas ni gör det också! 
 
Nu sova.
NightyNight! 
 

Blommor på väggen på förskolan

Idag när jag hämtade Elias och Simon på förskolan var de mitt upp i eftermiddagens fruktstund, vilket gav mig en chans att kika runt på väggarna på avdelningen. Jag hinner inte alltid med det då vi oftast bara klär på oss, samt tackar för oss, för att hinna hem och laga middag. Hursom, idag hann jag kika och såg fina blommor som barnen hade gjort, däribland Elias. Visst har han målat fina blommor!     :)

foto taget med min iPhone 

 

Bye! 

 


God morgon!

God morgon! 
 
Måndagmorgon och ny vecka. Jag ska iväg till jobbet nu, och killarna håller på att göra sig redo för sitt. 
Hoppas ni får en bra måndag! 
 
Bye!
 

Ute....

 

 

Efter lek inomhus är vi nu ute. Elias kompis G har åkt hem och vi ägnar oss åt att skotta snö. Glada småkillar har vi här.      :)

Bloggat i farten.
Bye!

 


En söndag med städ och lek

Idag är det söndag och efter en morgon med snöfall skiner nu solen och vi donar på med lite diverse. Husvagnen som vi hyrde över sportlovet ska tillbaka nu i början av nästa vecka, så den håller P på att städa ur, medan jag går runt och plockar med diverse. 
 
I förmiddags kom ett mess från en av Elias kompisar på förskolan och nu är de här och leker. Det är spännande att se Elias tillsammans med olika kompisar, hur de leker, hur de kommer överens och ljudnivå. Hittills har Elias oftast haft tjejkompisar hemma, så att ha kompisen G här är nytt. P och jag sitter dock och småler, tänk att han har blivit så stor och leker med sina kompisar, Elias.    :) 
 
 
Bye! 
 

Äntligen helg och nu ska här skottas!

Äntligen helg! 
 
Dagarna går just nu mest ut på att vakna, jobba, laga middag, leka och sova. Hela denna vecka har det varit fullt upp på jobbet, och när kvällen väl har kommit har vi alla varit så trötta och precis orkat med det vi ska. I onsdags kväll hade vi föräldramöte på jobbet och efter en 11timmars arbetsdag var jag så uppe i varv när jag kom hem och fortsatte jobba lite, vilket resulterade i alldeles för få sovtimmar. Jag talade om för P att sex timmar sömn inte alls räcker för att jag ska orka längre, och fick svaret att inte ens 11timmars sömn räcker.     ;) 
Underbart är i alla fall att solen har varit framme varje dag denna vecka, även om det har varit kallt tors-fre. Att bara gå över till ICA-butiken som ligger intill jobbet har gett sol, frisk luft och energi, vilket har varit jätteskönt. 
 
Idag skiner åter solen och Elias har tillsammans med sin pappa gått ut och tagit sig an att skotta altanen. Eller, i alla fall en liten stig fram till grillen. Det är mars-månad nu, och hemma hos oss betyder det att vi kan börja grilla. Äntligen! Får se hur långt de kommer idag dock. Det är inget lätt jobb de har gett sig på.  
 
 
 
Hoppas ni har en skön lördag! 
Bye for now! 
 

Fullspäckad dag och nu kvällsmys

Idag har det varit en, minst sagt, fullspäckad dag på jobbet. Inte det att jag vill klaga, för jag tycker om att ha saker att göra på jobbet. Mycket hellre det än att inte ha något att göra alls. Men, det tar på krafterna att vara igång hela tiden, och idag har jag hoppat in och vikarierat för fyra av mina kollegor och som sagt haft fullt upp. När jag åkte hem vid fyra-tiden var jag så trött och verkligen längtade efter att få komma hem med småkillarna och få mysa med dem. Och, det har jag gjort.

När jag hämtade på förskolan möttes jag av en glad Elias och glad Simon som var ute, och det är alltid lättare att mötas av glada småkillar än trötta kinkiga ena. Idag ville Elias absolut visa mig att han kan åka på en liten säck nedför snöhögen, så det gjorde han. Jag fotograferade så klart.     ;)  

 

foto taget med min iPhone 

 

 

Jo, sedan blev min humor totalt sågad av några elever jag hade idag. De tyckte inte alls om Gabriel Iglesias, stå upp-komikern som jag nämde igår, och jag får helt enkelt konstatera att vi alla tycker olika.      :) 

 

Hoppas ni har haft en bra tisdag. Och, inte är fullt lika trötta som jag är ikväll.    :) 

Bye! 

 


Gabriel Iglesias - Cops

Igår kväll fastnade jag och P framför TVn och åh så vi skrattade. Jag har totalt missat Gabriel Iglesias. Vilken härlig stå-upp'are. Måste helt klart se mer av honom. Bjuder denna måndagmorgon på lite skratt och hoppas att ni får en bra dag.      :) 
 
 
 
 
Nu iväg till jobbet och så får vi se vad denna dagen bjuder på. 
Bye! 
 

Sportlovet är slut och vi är hemma igen

Då är vi hemma efter en veckas sportlov och husvagnstur. I bilen på väg hem kände både P och jag att vi inte alls egentligen vill tillbaka till vardag och jobb, utan kan tänka oss ytterligare en veckas ledigt då det har varit jätteskönt att bara ta dagarna som de kommit. Men, vi måste jobba och istället räknar vi ner till nästa ledighet och då påsken kommer tidigt i år är det endast fyra veckor kvar.      :)
 
Sedan måste jag säga att det var jätteskönt att idag köra hemåt på torra vägar och i solsken. För en gångs skull åkte vi hemåt när det var dags för småkillarna att sova lunch, och det gjorde de verkligen och vaknade upp strax före Uppsala (efter att ha sovit i över två timmar). Skönt var också att slippa ovädret som man kan läsa om i tidningarna och istället bara njuta av solen i ögonen. 
 
Nu, lite TV-tittande, ställa fram morgondagens kläder och väskor, och sedan krypa ner i sängen.
Hoppas ni har haft en bra och skön söndag! Och, Tack alla som vi har fått hälsa på och störa denna sportlovsvecka. Vi har haft det jättebra!    :) 
 
Bye!
 

Första skidträningen

Nu i eftermiddag har Elias varit ute och åkt skidor på gården tillsammans med ukki, och det gick jättebra! (För dem båda.)     ;)
Ukki körde först upp ett spår på gården, sedan åkte Elias flera varv medan jag glatt hejade på och fotograferade. De gånger Elias tappade balansen och ramlade var han glad ändå, vilket bådar gott inför fler turer på skidor. 
 
 
 
 
 
Imorse var det grått, trist och kallt ute, men efter lunch har solen hittat fram igen och det var skönt att komma ut lite. Hoppas på fler sådana här fina dagar istället för det där snöovädret som ska dra in i landet igen. Nu får våren allt komma.     :) 
 
Bye! 
 

Gustavsviks Upplevelsebad igår

Igår, fredag, spenderade vi förmiddagen på Gustavsviks Upplevelsebad och hade det jättebra. Elias hade fullt upp med att åka barnvattenrutschkanorna, plaska, slänga sig i vattnet och leka. Simon var mer tveksam och tyckte mest om att klättra upp och ner i båten som fanns där. Alla var dock nöjda och glada, Elias speciellt som även fick nya simglasögon som han hade på sig nästan hela tiden. Perfekt var att komma till Gustavsvik straxt efter klockan nio på morgonen, när de öppnat, och sedan bada och plaska fram till lunch: hela förmiddagen kunde vi leka och röra oss fritt, men när vi åkte därifrån var det istället fullt med folk och trångt. 
 
Jag måste säga att Gustavsvik verkligen har något för hela familjen. Nu testade vi inte alla vattenrutschkanorna som finns utan höll oss mest hela tiden i barnpoolen, men P hann med två stycken och gillade dem båda. (Jag fegade ur när jag skulle testa en. Jag måste bli kaxigare....) Hursom, snabblunchen var god, och vill man så småningom träna simträning med småkillarna finns det en pool för det, det finns en fors, utomhuspool, samt härliga vågor en gång/timma för dem som vill guppa med där. Perfekt!      :)
 
Ett bildregn från vår tur till Gustavsvik: 
 
 
 
 
Bye! 
 

RSS 2.0
Ladda ner en gratis bloggdesign p www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!