Tillbakablick på året 2011

Det här året började med en massa snö och snöskottning. Det var en himla tur att vi hade gubbsingens CSF hemma så att han relativt enkelt kunde skotta uppfart, utanför lite på gatan, samt uppfarten hos diverse andra. Elias skottade på han med och var jätteglad för all snö. Vi hade så pass mycket snö att vi till och med kunde göra oss en liten pulkabacke på gården där Elias kunde åka. När vi blev lite trötta på snön tog oss en vecka med husvagn ner till Skåne och Blekinge, och trots att vi var de enda gästerna på campingen var det faktiskt mysigt. En skotertur hann vi också ta, vilket var både lite läskigt och roligt enligt Elias. Gubbsingen och jag fick nöjet att vara med på ett fint dop och vinterbröllop i Ljusdag, medan Elias var här hemma med sin mummu och ukki. Och, Elias fyllde även hela två år och hade sitt allra första födelsedagskalas med kompisar.    :)


Under våren började Elias på allvar gå på pottan och han har utvecklats något enormt detta år; nu är han blöjfri under dagarna, har smått börjat rita huvudfotingar och pratar mest hela tiden. Påsken firade vi hos mina kära föräldrar och Elias fick leka några dagar med sin kusin Oskar, och var givetvis jätteglad för det. Annars bestod våren mest av jobb och dagis. Jag jobbade min sista dag den 29april och gick sedan hem i väntan på att vårt knyte skulle komma till världen. Magen var jättestor, men jag orkade ändå med Fixardagen på Elias dagis vilket faktiskt var kul. Vi hann även med en kryssning med Sjöflygföreningen, samt en del besök till ÖppnaFörskolan.  
 
Precis lagom inför sommaren bestämde sig Simon för att komma till världen, den 31maj 2011, och det var en omställning att nu plötsligt ha två småkillar. Midsommar spenderade vi uppe i stugan i norr och det var lugnt och skönt. Vi spenderade sedan stor del av sommaren här hemma, eller hos mina föräldrar, men tog oss även iväg på en husvagnssemester igen. Vi har fastnat för det här hem husvagn, helt klart, och kommer att fortsätta hyra vagn tills dessa att vi kan köpa oss en egen.


Under hösten har jag då varit mammaledig, varit till ÖppnaFörskolan, samt bloggat en del. Jag började blogga i augusti och tycker verkligen att det är jättekul. Ännu roligare är, nu när jag kikat tillbaka på året som gått, att påminnas om allt roligt som har hänt. När Elias till exempel ritade på sin pappas dator i januari, när han för första gången talade om för mig och sin pappa att han älskar oss i februari, samt påminnas om hur liten han var. Jag har hunnit ta så otroligt jättemånga bilder och någon gång måste jag på allvar sätta mig ner och rensa lite då de korten som inte blev så bra faktiskt inte behöver bevaras för eftervärlden. Hösten har gått snabbt, våra småkillar har vuxit, och jag har inte alls hunnit med.


TACK alla ni som kikar in här varje dag!!!! Jag önskar er ett riktigt Gott Nytt År 2012!!!

Sju månader gammal

Idag, på nyårsafton, blir vår Simon sju månader gammal. Det händer verkligen mycket nu. Idag bestämde han sig för att vända på sig från rygg till mage för första gången. Han tycker inte alls om att ligga på mage än, men kanske kommer han på att det kan vara lite kul när han upptäcker att han kan ta sig någonstans. Simon älskar i alla fall sin gåstol och studsar runt med den varje dag. Han verkar även vara ganska stark i benen och står rakt upp i perioder i gåstolen. Två tänder har tittat fram och frisyren sköter han själv. Jag säger det varje gång men - han är söt vår lille kille. Och, glad för det mesta.   :)
Bye!

Dagens småkillar

Dagens småkillar säger Gott Nytt År 2012! Nu ska vi ut och skjuta lite fyrverkerier, fiskar och släppa ut en lykta upp i skyn.   :)Bye Bye!


Rygg till mage

Det är nyårsafton år2011, den sista dagen detta år. Och, nyss rullade Simon runt från rygg till mage, och tillbaka ganska snabbt igen, för första gången! Blir enkelt att komma ihåg dagen, och jag är jätteglad här hemma. Även Elias rycktes med i mina hurra-rop och tyckte att det var roligt att Simon vänt sig. Söta småkillar.    :) 

Natten har dock varit lite jobbig då jag plötsligt blev illamående. Jag tror inte jag är magsjuk och jag har inte fått vinterkräksjukan, men någonting spökade inatt, vilket inte alls var kul. I samma veva inatt vaknade Simon till och hade svårt att komma till ro, vilket inte alls gjorde saken enklare. När jag vaknade var illamåendet över, som tur var, och jag hoppas den håller sig borta.

För övrigt gick troligen tvättmaskinen här hemma sönder igår, vilket inte alls är roligt. Den har låtit lite skumt ett tag, och vägrat centrifugera ibland, men ändå fungerat. Nu dock går det inte ens att öppna luckan och ta ut tvätten som ligger i. Suck, säger jag. Inte alls kul när pengar måste läggas på sådana saker, och utan tvättmaskin är det svårt att klara sig. Som tur var har jag hunnit tvätta småkillarnas kläder, samt Simons kräkhanddukar, så dem går det ingen nöd på. Men, allt annat......

Nåja, idag ska jag försöka undvika att tänka på alla sådana mindre roliga saker och bara vara med småkillarna och ta vara på dagen. Jag har funderat på om det är någonting jag vill hinna med detta år och kommit fram till att jag ska försöka hinna med att höra av mig till några nära och kära som jag inte har pratat med på länge. Tänk att tiden rinner iväg så och att man inte hinner med. Eller, så handlar det kanske om prioriteringar? Idag ska jag i alla fall prioritera familj, prat och vänner.   :)

Bye Bye!

Köpt fyrverkerier

Småkillarna och jag har varit iväg en kortis och köpt fyrverkerier, och det blev ett riktigt bra köp. Visserligen är det jättesvårt att veta hur en fyrverkerilåda är när den far upp i luften, och vi valde mellan en vanlig och en tyst variant. Nu blev det den vanliga varianten och jag hoppas att det kommer gå bra, och då småkillarna kommer att ha hörselkåporna på borde det fungera. Hursom, riktigt bra köp blev det till slut när vi fick en lykta (som Elias kan vara med och tända), en fyrverkerilåda, samt en liten låda med fiskar (?) till lägre pris än vad fyrverkerilådan kostade.   :)Bye!

Håller på att bli sjuk

Usch och fy. Jag håller på att bli sjuk; näsan har börjat rinna, jag känner mig allmänt tung i huvudet, halsen kliar och något som liknar rethosta har dykt upp. (Simon blir förskräckt varje gång jag hostar.) Suck. Jag varken vill, har tid eller lust med att bli sjuk. Förhoppningsvis är det samma förkyldning som småkillarna hade innan jul, bara det att den inte har hunnit bryta ut hos mig förrän nu. Inte alls roligt om småkillarna också snart blir sjuka, vi som eventuellt ska på roadtrip nästa vecka. Suck......

Bye Bye!

Igår kväll var jag.....

Igår kväll var jag trött. När småkillarna slutligen hade somnat efter nio fick jag äntligen i mig middag, och efter det somnade jag. Då vi kom iväg sent från leklandet insåg jag ganska snabbt att jag aldrig skulle hinna laga middag i tid, så Elias fick ett HappyMeal och Simon en barnmatsburk till middag. När de sedan lekte lite innan läggdags var det min tur att laga mat, men den hann som sagt inte intas då det var läggdags för småkillarna när maten var färdig. Jag hoppas kvällar som gårdagen, då timmarna bara rinner iväg och man inte hinner det man ska, inte blir allt för många.

Vi har i alla fall sovit gott under natten, och småkillarna tyckte att det var dags att gå upp 08.50! Lycka. Riktigt lyxigt att få sova länge. Jag antar att Elias var trött efter allt springande, hoppande och busande igår. Nu måste jag börja ta tag i disken som är kvar sedan igår, försöka hitta köksbänken då den mystiskt har försvunnit igen under alla papper och saker som ligger där, och sedan kanske unna mig en dusch. Tänk, det är redan fredag idag - årets näst sista dag....

Hoppas ni får en bra fredag!
Bye!

Leklandet Delfinen

Nu är vi hemma efter två timmars lek på Leklandet Delfinen som har öppnat i Gävle. Mats och Malin kom på idén att åka in och leka med sina små, och vi hängde på. Elias tyckte det var hur kul som helst, och hade nog kunnat fortsätta leka en stund till.   :)

 

Leklandet Delfinen får tummen upp av oss och jag hoppas att det överlever och inte går i konkurs som de andra i stan har gjort.

Bye!

Lite rolig inbjudan

Småkillarna sover och jag fick just en lite rolig inbjudan. Så snart de har vaknat ska vi ta och packa in oss i bilen och åka iväg på lite lek. Blir bra det, och jättekul för Elias.   :)

Bye!

Vaknat

Här hemma har vi vaknat till liv, allihopa. Elias har tagit på sig sina arbetsbyxor och åkt till jobbet med sin Bobby-car samt dator, och håller just nu på att snickra. Simon studsar runt i sin gåstol och tycker att det är jättekul att kunna röra sig lite, och på något sätt lyckas han ta sig framåt, bakåt och åt sidorna. Jag, ja jag ska ta mig morgonens första kaffe och sedan fundera på i vilken ände jag ska börja plocka här hemma.


Jag inhandlade även vita blockljus igår som nu har tagit plats på köksbordet istället för adventsljusstaken som har gjort sitt för i år. Jag gillar verkligen ljus. :)

Ha en bra torsdag!
Bye Bye!

Medan småkillarna i förmiddags......

Medan småkillarna i förmiddags fick en mysstund med sin pappa här hemma åkte jag iväg till ICA Maxi för att handla mat. Kylskåpet behövde fyllas på, och sedan ville jag även se om det fanns snygga kläder på rean. Så mycket fanns det inte som jag egentligen tyckte om, men fyndet blev två enkla men helt ok tröjor till Elias som han kan ha på dagis. Jag gillar bra priser.    :) (Måste dock erkänna att jag inte riktigt ser vad de föreställer, så jag hoppas att det inte är något helt tokigt.....)

Bye!


Vårt fina staket

Dagmar hann dra in och storma en hel del, på många sätt. Lite ledsen blev jag när jag nyss upptäckte att vårt fina staket har blåst sönder. Mycket som går sönder just nu....

Bye!

Morgonmys

Imorse kom Elias och kröp upp bredvid mig vid halv åtta-tiden, och somnade om. Jättemysigt. Vid ungefär samma tidpunkt vaknade Simon och började sprattla, för att efter en liten stund meddela att det var dags för blöjbyte, och när det var avklarat kröp Simon och jag ner i sängen igen. När Elias vaknat blev det faktiskt lite morgonmys och bus, men till slut tyckte Elias att det var dags att gå ner och att det räckte när jag bad om att få en morgonpuss:

- Men, du har ju fått så många!


Så, det var bara att gilla läget att det var slut på morgonpussarna och kliva upp.   :)

Nu på morgonen har jag gått igenom reklamhögen här på köksbordet och det är verkligen nyår som är aktuell nu. Jag vet inte alls vad vi ska göra på nyårsafton, men oavsett var vi hamnar så måste jag köpa en fyrverkerilåda som vi kan tända och titta på innan det är dags för Elias att sova på nyårsafton. Förra året tyckte han att det var jättespännande med nyårsfyrverkeriet, och jag tror att han kommer att gilla det i år också. Hur spännande det egentligen var förra året vet han dock ej då han inte förstod allt som hände. Men, fyrverkerilådan tippade omkull det sista den gjorde och vi fick ta skydd bakom svärmors bil för att klara oss, grannens garage och allt annat i närheten levde dock väldigt farligt. Jag hoppas att det blir lite mindre spänning detta år.   ;)

Nu är det dags för morgonkaffe och sedan ska jag sätta igång och tvätta och dona. Ha en bra onsdag!
Bye!

Nu ska vi snart börja packa......

Nu ska vi snart börja packa bilen för att åka hemåt. Det ska bli skönt att komma hem till sitt. Mindre roligt att komma hem till ett tomt hus dock, och mindre roligt att spendera tre timmar i bilen med sina tankar. Men, jag hoppas att småkillarna kan sova hela resan hem och imorgon när vi vaknar är det åter en ny dag med nya krafter. Vill nog dock hitta på något att göra imorgon istället för att bara sitta hemma. Kanske ska ringa runt och se om någon har tid för fika.

Först, byta kläder på både Simon och mig då han just kräkte ner oss båda.
Bye!

Tisdagmorgon.......

Tisdagmorgon, sista tisdagen för detta år, och vi mest bara är här hemma hos mina kära föräldrar. (De jobbar dock nu i mellandagarna.) Elias och jag har byggt lite lego som han fick i julklapp, och det blir väldigt tydligt att Lego 4+ är mycket mycket mindre än duplo. Det gäller verkligen att ha dem på ett och samma ställe så att inte Simon får tag på några småbitar. Elias är jätteglad åt att få bygga med små lego-bitar och fixar det galant.

Sedan har vi tagit oss en nypa frisk luft. Elias ville gärna gå till skogen, men då den gamla lilla 'bron' är sönder, rutten, skruttig och inte har bytts ut och då det var vatten i diket kunde vi inte ta oss över dit. Så, istället blev det en tur till lekparken. Det blåser fortfarande riktigt kallt så det blev ingen lång tur, men ändå så att vi har fått lite frisk luft i alla fall. En skön förmiddag, men snö finns det inte alls. 
 


Snart är det dags för småkillarna att sova lunch och jag ska krypa ner och förhoppningsvis få sova lite jag med.
Bye for now!

Över

Julen är snart över. Simons allra första jul och Elias tredje. Den blev inte alls som jag hade tänkt mig, eller hoppats. Inte alls. Istället för mys- och julkänslor har jag varit trött, besviken och arg. Just nu är jag så jätteledsen. Småkillarna sover och jag försöker förstå mig på de senaste dagarna, men allting befinner sig i en dimma. Det är inte så här jag vill att julen ska spenderas, det är inte så här jag vill att allting ska sluta.......

Idag har jag fått veta att jag är en dålig mamma. Jag tror det är bland det värsta man kan höra. Men, faktum är att jag har känt mig som en dålig mamma som har varit arg och skällt jättemycket. De övriga i min omgivning håller troligtvis tyvärr med. Jag försöker förstå varför det blev så, och kanske har de senaste veckornas tomtande på nätterna, då jag ville göra december-månad till en mysig månad för familjen, spelat en roll och om det är så var tomtandet till ingen nytta alls. Eller, kanske blev jag jättetrött på att försöka trösta, fixa det praktiska, lyssna på gnäll, uppfostra och känna mig ensam, och sedan orkade jag inte mer. Det fanns ingen som plockade upp mig i tid, och jag rasade. Jag har inte hunnit göra någonting mysigt denna helg, inte fått läsa, inte ta ett fint familjefoto, inte kunnat ta en efterlängtad promenad och hålla handen, inte mysa ner mig i en trygg famn, inte leka eller busa med varken Elias eller min gudson. Visst har det varit mysigt med julafton och mysigt att träffa min älskade familj, förstå mig rätt. Men, alla de där små stunderna som betyder så oerhört mycket har jag gått miste om. Nu är det över, jag är ensam och tårarna rinner ner för kinderna......  

Jag älskar mina killar, men jag kan inte göra någonting mer nu (trots att min hjärna febrilt försöker komma på någon lösning, trots att jag försöker vakna upp ur denna mardröm). Imorgon, när jag och småkillarna har vaknat, ska jag passa på att mysa en stund med dem i sängen innan vi går ner och äter frukost. Sedan ska vi sätta oss i arbetsrummet och bygga tågbana, eller leka med precis det Elias vill. Simon får hänga på. Jag hoppas att småkillarna vill sova lunch samtidigt, för då ska jag krypa ner bakom Simon och Elias och tanka närhet, trygghet, styrka. Det ska jag göra. Jag älskar mina killar..... så otroligt jättemycket........ 
 
Nighty-Night....

Här hemma hos......

Här hemma hos mummu och ukki leker Elias och kusin Oskar kurragömma för fullt. Först sprang de tillsammans till ett gömställe där den ene stannade kvar, medan den andre sprang iväg för att först räkna och sedan ge sig iväg och leta. Lika lyckliga var de varje gång de hittade varandra. Nu har leken har blivit lite klurigare nu då Elias talar om var hans kusin ska gömma sig för att sedan springa iväg och räkna, som innan, men under tiden han räknar springer mummu eller ukki och byter plats Oskar. När det sedan är Oskars tur att räkna springer åter mummu eller ukki och byter plats på Elias. Det ser lite roligt ut, men de två kusinerna har jättekul.   :)

Bye!

Juldagen....

Juldagen och fortfarande ingen snö ute. Det har dock inte alls hindrat Elias och hans kusin Oskar från lek ute, och lekparken är en perfekt plats att göra sig av med lite energi. De har gungat, lekt affär, klättrat i klätterställningen, gungat lite till och lekt i sandlådan en stund nu under förmiddagen. Skönt för mig och Karin att få lite frisk luft också.    :)

Nu är det dags för småkillarna att sova och vi vuxna får ta igen oss en liten stund innan det blir liv i huset igen. Får se om jag ska unna mig en stunds läsning, vila eller bara prat och umgås med familjen.

Bye for now!


Tack....!

Småkillarna sover sedan några timmar tillbaka, lugnet har lagt sig och det är dags att snart gå och sova nu även för mig. Jag måste nog erkänna att sedan småkillarna kom till världen så hinner jag inte njuta så mycket på julafton som jag gjorde tidigare: det ska passas upp, servas, lugnas ner, fixas och hållas koll hela tiden. Jag kommer ihåg en tid då jag satt i soffan och drack glögg helt i lugn och ro, och då jag kunde njuta av julmaten och äta den långsamt långsamt. Trots att det varit intensivt idag är jag dock nöjd, och allra nöjdast är nog Elias som har fått träffa jultomten, öppna en massa julklappar (även andras), samt fått en massa fina saker.

TACK alla, för de jättefina julklapparna vi i vår familj har fått, samt sällskap och hälsningar!!! Och, TACK kära mamma och pappa för att ni har fixat och rott i land denna julafton. Ni är bäst.

Nighty-Night!

GOD JUL!!!

Idag är det den 24december 2011 - julafton! Tyvärr har all snö här smält bort, men jag hoppas att julkänslan infinner sig snart ändå. Alla mår bra, jag har skymtat några paket, min mormor och morfar samt morbror kommer efter lunch, och sedan blir det en massa julmat och Kalle på TV. Precis som julen här hos mina föräldrar ska vara. Vi önskar er en riktigt GOD JUL!!!Bye!

Julstrumpor

Då har jag pysslat färdigt för ikväll och kusin Oskars, min käre gudsons, julstrumpa är klar. Min bror skattade lite åt mig och mamma, där jag satt vid matbordet och pysslade med julstrumpan medan mamma pysslade med sitt vid köksbänken, och undrade om vi var släkt. Lite kul att både min kära mamma och jag tycker om att pyssla, och jag gillar helt klart att jag fått just pysslandet från henne.   :)

Hursom, nu har Elias och Oskars julstrumpor hamnat hos tomten och imorgon får vi se om någon tomtenisse kan slinka ner en liten julklapp i dem. Förra årets julstrumpor som jag gjorde var fina, och det är årets också trots att de är enkla. Jag är nöjd.    :)


Nighty-Night!

Walkie-talkies

Elias och han kusin Oskar har fått leka med walkie-talkies idag. Det ser lite roligt ut när de leker: den ene springer först och en meter efter kommer den andre springandes, och så pratar de med varandra. Typ. De har inte riktigt listat ut att man måste hålla knappen nere hela tiden man pratar, så ofta piper de till varandra istället. Men, alla sätt är bra utom de dåliga och är de glada så är vi nöjda.   :)Bye!

Här hos mina kära föräldrar

Så underbart det är att vakna upp här hos mina kära föräldrar och bara vara. Trots att vi kom fram jätte- jättesent inatt så väger det över att kunna påbörja dagen på plats. Just nu leker Elias för fullt där nere, och Simon ska sova förmiddag. Det är alltid lite spännade att komma hit och hälsa på och se om mina föräldrar har hittat på något till småkillarna. Och, denna gång har de installerat ett litet bord samt två stolar i arbetsrummet där småkillarna sedan kan sitta och rita, leka eller vad de nu vill hitta på. Jättefint! Dessutom med lite julkänsla.   :)
ByeBye!

Hjulen på bussen.....

Till lunch här hemma, för att få småkillarna att äta upp det allra sista, underhåller jag dem. "Hjulen på bussen" är en bra sång att tralla och sjunga, och nu har Elias börjat komma med önskemål. Idag, förutom Hjulen har vi även sjungit;  

Krokodilerna på bussen

Monstren på bussen

Spökena på bussen

Lejonen på bussen


Det är bara fantasin som sätter gränser. Och, tur att det bara är småkillarna som hör mig, jag har verkligen ingen fin sångröst jag inte.     :)
Bye Bye!

Bara två dagar kvar.....

Bara två dagar kvar till julafton. Här hemma ska vi idag packa och förbereda det sista så att vi sedan kan åka iväg och bara ta det lugnt under julhelgen. Åh, så jag ser fram emot det. Dock är jag trött idag då det blev lite tomtande inatt, som vanligt, men sedan har även min högerarm värkt nästan hela natten vilket inte alls varit skönt. Gillar inte alls att handen, och inatt armen, domnar bort.

Nu ska vi ta tag i dagen här hemma. Det ska som sagt packas, plockas, slås in julklappar, levereras julklappar och annat smått och gott. Men, jag börjar med en kopp kaffe.

Ha en bra torsdag!
Bye!


Ibland är det verkligen svårt.....

Ibland är det verkligen svårt att stiga upp på morgnarna. Jag hade gärna legat kvar i sängen imorse, med småkillarna på var sida om mig, men de å andra sidan tyckte att det var dags att stiga upp så tillslut hade jag inget annat val. Jag har dock vaknat till nu då vi inte har något varmvatten här hemma, vilket jag konstaterade när jag hade ställt mig i duschen. Usch och fy för att duscha kallt. Hutter! Måste ner och skotta lite pellets då jag tror att det är det som behövs.

Annars har natten varit jobbig. Förutom att jag var uppe och tomtade en stund, har Elias drömt mardrömmar och vaknat lite då och då och varit jätteledsen. Simon har sovit relativ bra, och tur är det då det räckte med att hålla koll på Elias. Nojig som jag var trodde jag varje gång som Elias vaknade och grät att det var dags för magsjuka, men han har klarat sig hittills. Borde inte magsjukan bryta ut nu snart om han har blivit smittad? Eller, har vi sådan tur att vi har klarat oss? Vågar jag hoppas...?

Nu är det intag av kaffe som gäller, sedan måste jag tvätta och smått börja packa då vi ska åka ner mot mina kära föräldrar imorgon. Ha en bra dag!

Bye!

Lite tomteverkstadI förmiddags hade Simon och jag lite tomteverkstad här hemma. Jag slog in lite julklappar medan han höll koll på presentsnöret. När Elias väl kom hem fick han också vara med och hjälpa till lite, och han skötte tejpen. Nu är det julklappar till småkillarna kvar att slå in så jag ska passa på när de sover. Jag tycker om att tomta.   :)

ByeBye!

Hur kommer det sig att man......

Hur kommer det sig att man aldrig, eller sällan, hinner prioritera sig själv som mamma? Jag har i två veckors tid tänkt göra någonting åt mitt hår då jag åter har en hemsk utväxt, men självklart inte hunnit då jag varit toktrött på kvällarna eller haft en himla massa andra saker att göra. Min plan var (ja, jag har alltid en massa planer) att blondera utväxten ca 1-2veckor innan jul så att blonderingen hinner lägga sig lite och jag kan se något så när normal ut på alla julfoton. Men som sagt, inte har jag hunnit med något sådant och istället får jag nu gå upp och slänga i färgen för att sedan se hur ljus som helst ut på julafton. Vet inte vilket som är bäst: att vara jätteljus eller tigerrandig?

ByeBye!

Magsjuka

Har just hämtat hem Elias från dagis och fått veta att det kanske går magsjuka på avdelningen. Usch och fy, inte alls något jag vill att vi ska åka på nu inför julhelgen. Givetvis går jag och känner efter själv hur jag mår, och det känns som att det åker upp och ner i halsen på mig. Elias verkar må bra, men är han smittad får vi nog räkna med att vi alla åker på magsjukan då vi blandar baciller lite hejvilt här hemma. Att Elias har varit lite lös i magen har jag inte ens reflekterat över, och jag hoppas verkligen inte att det är han som är smittobäraren. Men, borde inte vi här hemma redan ha blivit smittade då??? Elias har en känslig mage, och ibland blir han stenhård i magen och då motverkar vi det genom att ge honom vindruvor eller päron. Inte har jag ens reflekterat över att han ska vara hemma från dagis..... Rackarns..... Jag hoppas verkligen inte att Elias är sjuk, eller att han har smittat andra små nu inför julen.

Hursom, resultatet blev att Elias tog jullov redan idag (annars hade han gått på dagis även imorgon). Fikaplanerna som vi hade i eftermiddag ställde vi också in i förebyggande syfte och istället får vi pyssla lite här hemma. Så får det bli. Och, så håller vi tummarna för att vi klarar oss. Skulle vi åka på magsjuka hoppas jag att det är en mild variant och inte vinterkräksjukan. Snälla......

Bye!

Kort

Jag knäpper kort på saker och ting mest hela tiden, men sedan hinner jag aldrig fixa till dem så att de hinner komma med i inläggen här. Nu dock har jag försökt komma ikapp lite, och Elias julpyssel ligger ute om det är så att någon vill kika. Jag tycker att de är så mysiga, så kika gärna nedan ni också. Måste hitta en lagom stor låda sedan så att t.ex. snögubben (som är gjord av en gammal glödlampa!) kan sparas och överleva till kommande jular.    :)

Bye Bye!

Tungt

Idag är det tungt här hemma. Trots en helt underbar natt, då Simon sov från det att han somnade fram till 06.15 för att äta lite och sedan somna om och vakna klockan åtta, är jag jättetrött och har smått ont i huvudet. Elias är iväg till dagis och Simon sover just nu, så jag ska ta och få i mig några koppar kaffe ihopp om att vakna till liv. Har en massa saker som borde göras idag, men helst skulle jag nog vilja krypa ner i sängen och stanna där tills gubbsingen kommer hem efter jobbet. Men, med några stora koppar kaffe kanske jag piggnar till? Ute är det vitt och vinterfint, så det kanske piggar upp lite det med?  

Ha en bra tisdag!   :)
Bye!

Lilla-julafton

Ikväll har vi haft lilla-julafton här hemma tillsammans med småkillarnas farmor samt bonus-faster Sandra. Jättemysigt att ha dem här, och Elias har varit hur glad som helst. Riktigt lycklig blev han först för sitt traktor-set som han fick av farmor, och han satte igång att leka med den direkt. Givetvis. Han älskar traktorer. Sedan blev han lika lycklig för sin Bamse-tröja som han fick av bonus-faster Sandra, och den skullle han givetvis ha på sig direkt. Simon satt under tiden och lekte med presentsnöret som han fått och var jättenöjd han med. (Simon fick självklart julklappar han med, men presentsnöret var nog roligast.)   ;)En riktigt lyckad kväll, tycker jag, och ska nu krypa ner i soffan bredvid gubbsingen och pusta ut.  :)    TACK för ikväll!!!!
Bye!


Julpyssel

Idag har Elias fått med sig sitt julpyssel hem från dagis. Snögubben har fått flytta in i granen, medan adventsljusstaken, den lilla tomten, tomtetavlan samt kottkransen har intagit en av tavellisterna i köket. Duktige kille! Och, duktiga fröknar som hittar på allt!   :)


Bye Bye!

Årets näst sista vecka

Måndagmorgon och årets näst sista vecka har börjat. Här hemma gör vi oss redo för att ta oss iväg till dagis, Elias får vara där även denna vecka, och sedan ska Simon och jag ta oss iväg till stan på diverse ärenden. Ute är det faktiskt lite lite ljust då det ligger ett snötäcke på marken, men jag gissar att snön är mer blöt än snöig (finns det ett sådant ord?) så det gäller att ta det lugnt på vägarna och vart man nu går. Här inne njuter jag dock av en morgonkaffe framför ljussken och ska försöka vakna till liv. Tur att Simon faktiskt har haft en relativt bra natt inatt.  
Ha en bra måndag! Näst sista måndagen år2011.   :)
Bye!

Idag har vi bjudit på.....

I dag har vi bjudit på lite julbord här hemma. Småkillarnas farfar och Gun, samt Roland, har hälsat på oss och jag tycker det var mysigt med julbord och sällskap. Elias hann med att prata en massa, busa och både sockertrippa, samt sällskapstrippa, så han var jättenöjd. Simon hade fullt upp med att charma Gun. Tack alla, för ikväll! Och, TACK älskade gubbsingen då du skötte ruljansen hela kvällen!     :)
Bye!


Årets julgran
Då har vi klätt årets julgran och nu står den så jättefin och lyser upp vardagsrummet. Jag måste dock allvarligt släppa på kontrollbehovet när Elias ska vara med och pyssla, och i detta fallet klä granen. Jag kom faktiskt på mig själv samt bet mig i tungan när jag för elfte gången ville säga till Elias att inte hänga alla julgranskulor på ett och samma ställe. Det gjorde han förra året och det gjorde han detta år också, ordningsmänniska som han är. Söte kille. Men, man kan inte ändra sig över en natt, ännu mindre på några timmar, så nu har jag flyttat och spridit ut några julgranskulor bara för att få lite mer balans i vår jättefina julgran.   :)

Bye Bye!

Vaaaaknaaa NUUUUUUUUUUU!!!!!

Imorse vaknade jag till ett dovt:

- Maaaammaaaa, kom neeeeer!!!!
- Paaaaappaaaaaa! Vaaaaknaaaaa!
- Maaammaaaaaaaaaa!
- Paaappaaaaaaaaa! Vaaaaknaaa NUUUUUUUUUUU!!!!!


Elias hade, när han vaknat, smitit ner istället för att komma och mysa med oss i sängen, och satt i fåtöljen i vardagsrummet och tittade på vår fina gran som har fått stå till sig under natten. Jag tror att han var förväntansfull när han vaknade imorse, och nu väntar han ivrigt på att vi ska hänga upp 'såna där bollar' i vår gran. Ska bli kul att klä granen då Elias kommer att kunna hjälpa till ännu mer jämfört med förra året. 

Sedan var det dags att tända det sista ljuset i adventsljusstaken. Julafton närmar sig med stormsteg! Hoppas ni får en mysig fjärde advent!   :) Bye!

Räddningen

Det blev svärmor som blev räddningen idag då hon lånade ut sitt strykjärn till mig. Tack, snälla!

Annars har kvällen gått ut på att med jämna mellanrum springa upp till Simon då han inte kan komma till ro och sova. På båda småkillarna rinner näsan, och för stackars Simon som inte vet hur han ska hantera det blir det givetvis jobbigt. Han tycker heller inte om när man torkar näsan på honom, och blir jätteledsen varje gång. För att förhoppningsvis underlätta i alla fall lite för honom har vi placerat ut sovpuckar (heter det så?) under sängens huvuddel, så jag håller tummarna för att det i alla fall blir några timmars sömn inatt.

Jag, ja jag ska också gå och lägga mig. Ikväll har vi lagat iordning julskinkan, vilket alltid tar tid, och jag ser verkligen fram emot lite julbord här hemma imorgon. Ska bli gott.   :)

Nighty-Night!


Sluta fungera

Idag, av alla dagar, bestämde sig strykjärnet för att sluta fungera. Den hade fått sluta fungera imorgon, eller på tisdag, eller vilken annan dag som helst, men inte idag. Suck. Nu måste jag försöka hitta mitt gamla strykjärn som jag hade med mig när jag flyttade hit. Eller, så slängde jag den i flytten och trodde att jag säkert inte kommer att behöva två strykjärn någon gång. Ack, så fel jag hade. Inte heller har jag något resestrykjärn (som jag har önskat mig i julklapp i flera år men inte fått) som jag kan använda. Hmmmm.......

Bye!

Till stan för att köpa julgran

Gubbsingen är iväg tillsammans med småkillarna till stan för att köpa julgran. Jag önskar att jag hade kunnat vara med då det har blivit en liten tradition att åka iväg tillsammans och välja ut den gran som ska stå hos oss i vardagsrummet. Men, då det samtidigt behöver städas och torkas golv här hemma delar vi upp sysslorna och jag har stannat hemma. Det viktiga är att det blir en rolig tur för Elias att åka iväg och köpa julgran, och det ska bli spännande att se vad han säger när de kommer hem om en stund.

Nu, städa.
Bye!

Det blir så jobbigt!

hihihihii..... Redan. Inte tre år gammal än och latmasken har visat sig på riktigt. Just nu springer Elias runt i pyjamas här nere, men vill ha kläder på sig. Nyss kunde jag inte hålla mig för skratt.

- Mamma, orkar du hämta mina kläder????
- Nej, du kan hämta dem själv.
- Det blir så jobbigt!


hihihii.... Han är rolig, Elias. Och, just därför som jag inte orkar springa upp. Natten har varit allt annat än lugn då Simon har lyckats väcka mig varje halvtimma under en period inatt, precis när jag hade lyckats somna om. Gissa om det tar på krafterna! Dessutom ville han stiga upp redan halv sju, och det var varken jag eller gubbsingen pigga på, men fick snällt ge oss och påbörja dagen då.   

Så, idag blir det många många koppar kaffe. Ha en skön lördag!  :)
Bye!

Årets första julkort har anlänt......

Årets första julkort har anlänt och vi tar det som ett tecken från ovan att vi måste åka på semester. Det ser helt underbart ut och hotellet verkar vara precis ett sådant hotell som jag tycker om; ej för stort, med bra poolområde, havsutsikt, rum med minikök, gratis Internet, samt allra bästa Charlotte som jobbar där. Kan inte bli bättre. Nu ska vi räkna pengar och se när vi kan åka.    ;)


Bye Bye!

Elias i telefonen

hihihihii.... Så underbart roligt det är att prata med Elias i telefonen. Han ringde just hem för att meddela att han och pappa inte är riktigt färdiga än i hangarn, och att de ska komma hem om ett tag. Han berättade även att han var inne i klubbstugan med sin farfar, att Roland är där, att det finns en julgran i klubbstugan nu, samt att det är en annan man där som ska köpa en släpvagn. Man förstår nästan allt vad Elias säger (ibland får man dock använda fantasin lite), han pratar tydligt, och han pratar gärna. hihihihiii... så underbart roligt!   :)

Jaja.... då är Elias och gubbsingen något sena, så jag fortsätter väl att plocka lite här hemma, samt leka med Simon.
Bye!

Det här med mat

Det här med mat är inte lätt. Jag kan inte låta bli att känna mig lite ledsen då jag börjar inse att Simon snart kommer att gå över helt och hållet på lagad mat, och inte amma mer alls. Så känns det just nu. Givetvis är jag jätteglad för att Simon äter mat och för att han äter med ganska god aptit, och speciellt glad för det är jag då jag har varit lite rädd att han inte hänger med och utvecklas som han ska göra. I mataffärerna får jag lite lätt panik när jag ser 6månadersburkarna och hur stora de är. Så mycket äter Simon inte alls än. Men, å andra sidan åt Elias aldrig sådana stora portioner då han alltid har varit liten i maten. Huvudsaken är självklart att Simon äter, och det gör han. Han älskar även vatten, vilket underlättar. Att han äter lagad mat innebär givetvis då också att han ammar mindre och mindre, och det är lite ledsamt. Jag hade gärna fortsatt amma i några månader till, men då Simon äter nu för tiden äter han sig så mätt så att han inte orkar amma när det är dags för mellanmål. Istället blir han hungrig lagom till middag och kvällsgröten, och då blir det som sagt lagad mat. Den stora fördelen med att Simon självmant går över till lagad mat är givetvis att vi slipper ta en fight om den biten, och det är jag tacksam för. Som sagt, det är lite tudelade känslor här.....  

När det gäller Elias har han nästan helt blivit kolhydratdriven, och det är inte alls bra. Man märker en stor skillnad på honom nu jämfört med ett år sedan; nu vill han gärna ha tomtegröt eller mjukmacka till frukost, han vill inte gärna äta vår mat som vi lagar här hemma, och krafterna tar slut på honom mycket fortare. För ett år sedan kunde det gå många många timmar utan att han åt och utan att han blev trött, då han fick i sig ordentlig mat som han stod sig på. Vi måste på allvar ta tag i maten nu och se till att Elias börjar äta bra igen. Givetvis får han äta till exempel nudlar, pasta eller potatisklyftor, men då består inte tallriken till största delen av det utan av kött och tillbehör istället. 

Nu dock känner jag att det är dags för mig att gå undan och pumpa ur lite då Simon inte vill hjälpa till med den biten. Det är inte alls skönt det här......
Bye Bye!

Det är redan fredag!

Jösses! Det är redan fredag! Om en vecka är det snart julafton! Vart tar tiden vägen????

Vi har smått vaknat till liv här hemma, och jag är fortfarande trött och ska ta en kopp kaffe snart. Idag ska vi, jag och småkillarna, ta oss iväg till stan igen för att köpa några små julklappar till bland annat tärningsspelet vi ska spela på julafton. Sedan blir det storröj här hemma då vi måste få iordning inför söndagen då vi får besök. Det är tur att Elias tycker om att städa, och dammsuga, då det blir så mycket enklare då.  :)

Nu blir det frukost och sedan tar vi tag i dagen. Ha en bra fredag!   :)
Bye!

Ibland är det bra skönt att.....

Ibland är det bra skönt att bara sitta och åka bil, och ikväll var det nog precis det jag orkade med. Vi kom i eftermiddags på att vi hade några ärenden inne i stan som vi var tvungna att fixa idag, gubbsingen och jag, och det har vi ägnat eftermiddagen och kvällen åt.

Småkillarna sover nu, gubbsingen jobbar vid datorn, och jag ska småplocka lite innan jag går och lägger mig. En vanlig kväll hos oss alltså.    ;)   Jag är ofta trött, eller nästan jämt trött. Men, det är inte ofta jag är trött så att ögonlocken faller ner och så är det nu, så det är nog bäst att ta kvällen så snart som möjligt.

Nighty-Night!

Årets julskinka inhandlad

Då är årets julskinka inhandlad, tillsammans med senap, sill, rödbetssallad, hovmästarsås, julmust och annat som kan stå i kylskåpet i några dagar utan att bli dåligt. Känns skönt att få bocka av även den punkten från To-do-listan. (Ett himla tjat om den där listan, jag vet, men den är lång och allt som blir färdigt underlättar.) På söndag ska vi fira lite jul, samt på måndag, så det är på tiden att börja förbereda nu.

Ibland kommer ICA Maxi med erbjudanden jag inte kan motstå, och idag kunde jag inte låta bli att köpa Bamse - Jul på kullarna för 29:-. Elias gillar Bamse och jag tycker om att läsa julberättelser, så denna kombo blir perfekt för den pengen.    :)


Bye Bye! 
 

Dagens småkillar

Här är dagens småkillar. Ibland testar de verkligen ens tålamod - så det är tur att de är så söta som de är.   ;) Bye!


Skönt att vara själv

Åh, så skönt, småkillarna sover. Jag tror jag har sagt det förut, men Elias är lätt att natta medan Simon kan ta all världens tid. Nu när han har börjat äta gröt till kvällsmål får han en jättekick av den och blir hur pigg och glad som helst, och trots att han ammar lite efter gröten gör det honom inte alls trött. Men, som sagt, nu sover de.

Jag måste säga att jag faktiskt tycker att det är lite skönt att vara själv ibland, speciellt när jag är arg och/eller ledsen. Idag har gubbsingen passat på att jobba långdag, och jag har fått en dag ensam med småkillarna. Trots att det är tungt i sig att vara själv med dem, och trots att Elias har gnällt och skrikit idag, är det enklare på så sätt att jag inte bara får rollen som den elaka / den som säger till, utan också får bli den snälla som man kan gosa med och busa med. Är gubbsingen hemma får jag sällan den mysiga rollen och det tar på krafterna att bara vara elak. 

Nu ska jag värma en kopp glögg och krypa upp i fåtöljen en stund innan det är läggdags. Hoppas på att jag får sova något så när bra och att krafterna och julkänslan återkommer imorgon.
Nighty-Night!


Så trött på.......

En ny morgon. Det är mörkt ute och humöret är inte alls på topp. Jag är så trött, så trött på gnäll, på tjat, på att försöka göra allting själv, på att be om hjälp men inte få det, på att försöka få ihop allting innan jul, på att bli arg, på att bli ledsen. Trött. Vart tog den här lycko- och myskänslan, som jag hade igår på dagis, vägen????? Suck..... Varning för ett gnällinlägg. Skulle ha stått längst upp i inlägget, men nu orkar jag inte ens ändra det. Jag ska lyssna vidare på gnäll, på tjat, försöka göra det som ska göras, vara trött etc etc etc. Hoppas ni får en bra onsdag!

Bye Bye!

Sötaste tomtenissen

Klockan två idag var det dags för luciatåg på dagis, och åh vilken söt liten tomtenisse Elias var idag. Han stod där, sist i luciatåget, och sjöng lite, samt tittade lite förundrat ut på publiken. Vi har pratat om lucia, att han ska vara tomtenisse, och att vi skulle komma och kika på honom idag, men han hade nog svårt att förstå vad det innebar riktigt. Men, han skötte sig jättebra och var jättesöt. Vi, gubbsingen, jag och Simon, samt farmor och farfar var så stolta.   :) 

Som förra året var det ett sött luciatåg som kom: två lucior samt en pepparkaksgumma hade sällskap av många många tomtenissar. Ett jättetack till fröknarna som har övat så med alla barnen!
 


Bye!

Kaffe och lussebulle

Imorse vaknade jag upp till luciasång från TVn. Tanken var att jag skulle stiga upp tidigt och ta mig iväg till jobbet för att se luciatåget där, samt lussefika med mina arbetskamrater, men kroppen sade ifrån när jag vaknade upp till väckarklockan vid sex-tiden. Jag kom alldeles för sent i säng igår kväll, eller rättare sagt inatt, och insåg imorse att jag tyvärr inte orkar med allting. Så, jag låg kvar i sängen en timma till innan det var dags att påbörja dagen här hemma.

Nu är Elias iväg till dagis, gubbsingen jobbar, Simon sover och jag fortsätter att plocka här hemma. Efter lunch ska vi sedan iväg och fira lucia på dagis, och jag hoppas att Elias kommer att få en rolig stund. Allt jag saknar just nu är dock snön, det hade varit så mycket mysigare med snö ute nu när det är lucia. Finns det inte någon ritual som man kan utföra för att locka hit snön tro? Jag och Simon skulle med glädje dansa och studsa runt här hemma i vardagsrummet. Håller tummarna för att snön kommer snart. Dags för kaffe och lussebulle dagen till ära.   :)


Bye!

Varför är man....?

Varför är man uppe så sent och tomtar för?!?!? Jag som ska upp tidigt imorgon bitti. Nåja, jag har ialla fall städat undan efter bak idag, packat ner Elias kläder inför lucia imorgon, samt fixat lite annat som har legat på To-do-listan. Skönt att få allting gjort. Nu är det dags att säga:

Nighty-Night!

Bullar
Här hemma har det bakats bullar för fulla muggar under eftermiddagen. Mitt i allt tog vaniljsockret slut så det blev en plåt med kanelbullar också, men annars är favoriten här hemma helt klart vaniljbullar. En påse tar vi med oss till lucia-firandet på dagis imorgon, och resten kommer vi att mumsa på här hemma.

Det är inte lätt att äta LCHF under december månad, och jag har givit upp helt totalt. Det får bli nya tag efter julen, och ska jag vara riktigt ärlig så ser jag fram emot det. Usch och fy så jag har gått upp i vikt den senaste tiden, och att äta HCHF är verkligen ingen höjdare. Jag hade tänkt åka förbi på jobbet imorgon för att kika på luciatåget även där, men det lockar inte alls att visa upp mig då jag troligtvis har gått upp alla kilon som jag gick upp när vi väntade Simon. Denna gång har jag dock ingen bebis i magen..... bara en massa bullar, pepparkaksdeg, lussekatter, godis, julmust, pepparkaksdeg, och sa jag pepparkaksdeg...? Suck.... måste på allvar leta reda på den största tunikan jag har och försöka gömma mig i den. Tur att det är mörkt i salen när man firar lucia, jag kanske klarar mig i alla fall imorgon.  

Bye Bye!

Ny vecka

Då har en ny vecka börjat. Elias tassade imorse ner själv till vardagsrummet när han hade vaknat, och satt och myste i soffan när gubbsingen, Simon och jag kom ner. Han har gjort det i några dagar nu, gått ner själv, och när jag frågade varför han inte vill somna om fick jag svaret att det inte är bra att somna om på morgonen. Söte kille. Så, istället går han ner och påbörjar dagen med mys i soffan, och då adventsljusstakarna lyser i fönstren så är det nog mysigt. Han börjar verkligen bli stor, vår Elias.  :)

Simon och jag har i alla fall varit iväg till dagis nu på morgonen och lämnat Elias, samt åkt och handlat lite på Prix då det ligger på vägen hem. Idag måste vi baka lite till lucia-firandet på dagis imorgon, och i affären gick jag igenom i huvudet vad som behövdes hem. Väl hemma slog det mig att jag inte alls kom ihåg att köpa varken mjölk eller jäst, som självklart behövs i en bulldeg. Hur missade jag det?!? Klantigt! Så, Simon och jag ska snart ta en tur till nästa affär. Baka ska vi göra när Elias kommer hem då han vill vara med. Fram tills dess blir det, som sagt, en tur till affären, samt plock här hemma.

Ha en bra måndag!  
Bye!

Pepparkakor och pepparkakshus

När Elias vaknade efter lunchen bestämde vi oss för att baka lite pepparkakor, och det har vi ägnat resterande del av dagen åt på ett eller annat sätt. Efter att jag har gått och småätit pepparkaksdeg lite så fanns det inte så mycket deg kvar att baka av, men några pepparkakor blev det och Elias var jättenöjd. Jag kan tänka mig att han lätt skulle kunna leva på pepparkakor om han bara fick. Sedan är han lite lik mig och tycker jättemycket om pepparkaksdeg. Men, jag tror att det ska vara min pepparkaksdeg då den är godast. Givetvis. Eller, mummus då det är hennes recept som går vidare.   :) 

När pepparkakorna hade gräddats var det dags att bygga ihop vårt allra första pepparkakshus. Jag måste säga att det var lite kul, även om förutsättningarna inte var helt optimala då vi lite för sent kom på att vi har slängt vår sprits. Men, vi kämpade hårt och gjorde vår bästa, och fick tillslut ihop ett pepparkakshus. Lite nöjd är jag. hihihi....  

Nu är det städ och disk efter eftermiddagens bakverkstad som ska fixas. När småkillarna sover vore det skönt att inta soffläge, men jag är rädd för att gubbsingen har förberedelser inför kommande arbetsvecka, medan jag måste fixa tvätt, sortera och dona inför veckan jag med. Så, dags att sätta igång.  

Bye Bye!

 


Tredje advent

Tiden verkligen rusar iväg och det är redan tredje advent. Frukost åt vi till skenet av adventsljusen, och vi tände dem även nu vid lunch. Tittar man ut genom fönstret försvinner dock en del av julkänslan då den snö vi fick redan har regnat bort. Hoppas att det snöar snart igen då det är så mycket finare ute med snövitt täcke.  :)Bye Bye!


Jag och småkillarna har tassat upp.....

Jag och småkillarna har tassat upp och påbörjat dagen lite smått. Jag tycker att det är svårt att vakna på morgnarna nu för tiden då det är så mörkt ute, man har ingen aning alls om hur mycket klockan är. Imorse tyckte Simon att det var dags att byta på honom, och jag var inställd på att göra det, men även inställd på att inte väcka honom helt fullt ut utan försöka krypa ner i sängen sedan och fortsätta sova lite till. När jag kikade på klockan visade den dock att hon redan var 07.45. Redan morgon. Så, istället gick vi ner och i samma veva vaknade även Elias.

Igår kväll satt jag uppkrupen i fåtöljen och tittade på Kärlek på menyn som jag har tänkt se jättelänge. Verkligen en typisk romantisk-komedi och hade jag bara gått och lagt mig direkt när den slutat hade allting varit bra. Dum som jag var satt jag dock kvar en liten stund framför TVn och hann se inledningen på nästkommande film, en thriller, och sedan var det kört. Inte somnade jag förrän gubbsingen kom hem, utan låg och lyssnade på alla ljud i huset och utanför. Jag kom fram till, där jag låg i sängen på helspänn, att jag måste skaffa en barnvakt nästa gång gubbsingen ska vara hemifrån på kvällen. Eller, en ami-vakt. Det vore bra. Då kanske jag kan somna i lugn och ro.

Men, nu är det morgonmys med småkillarna som gäller, samt en kaffe för att vakna till. Ha en skön söndag!
Bye!


För att fördriva eftermiddagen.....

För att fördriva eftermiddagen gav jag och småkillarna oss iväg till stan för att köpa lite smått som behövs hem. Tyvärr kom vi inte lite sent och hade inte så lång tid på oss att shoppa, men vi fick med oss det viktigaste och det var bra. Simon fick några nya bodys i stl74 då det behövs, och Elias fick strumpor. Har varit helt inställd på att Elias ska ha vita strumpor när han går luciatåg på dagis, men nu funderar jag på om han inte ska ha grå raggsockor istället. Vi får se, vi får se.  

Nu sover i alla fall småkillarna och jag har resten av kvällen för mig själv. Det lutar åt att det blir någon romantisk-komedi på TVn, det är det jag orkar med. Det hade inte varit helt fel att gå och lägga sig i tid så att jag orkar upp imorgon. Har lovat att gubbsingen ska få sovmorgon imorgon då jag har fått det några morgnar nu, så det är inte mer än rätt. Men, då han är på 35-årsfest nu är jag rädd för att det inte endast blir sovmorgon utan halvdag som jag får ta.

Bye Bye!

Den stränga

Det är verkligen jag som är den stränga, den som säger till, här hemma. Jag antar att det är på både gott och ont. Elias vet ganska tydligt vilka regler som gäller här hemma, vilket är bra (trots att han givetvis testar oss då och då), samtidigt är det jobbigt att vara den som tjatar och säger till.

Tidigare idag hade Elias svårt att börja leka med sina leksaker och gick istället och plockade med gubbsingens och mina saker. Jag höll på att plocka med disken och när jag stod vid matbordet och kikade in i vardagsrummet såg jag att Elias höll på att skruva med vår golvlampa. Jag sade till honom, och han tappade lite smått i panik handtaget från lampan som han tydligen hade skruvat loss. Ett antal gånger sade jag åt honom att han inte får gå och skruva och leka med våra saker, och han upprepade att lampan inte var hans leksak och att han inte skulle leka med den. Ska läggas till att anledningen till att jag säger till är rädslan för att Elias får tag på skruvar som han sedan kommer att försöka skruva in i telefonjacket här hemma. Eller, på något annat olämligt stället. Han älskar att skruva och det skulle inte förvåna mig om han kom på något sådan. Han har gjort det vid ett tillfälle och det är inte alls en upplevelse jag skulle vilja gå igenom igen. 

Hursom. Mitt i mina tillsägelser började gubbsingen småskratta och jag undrade givetvis vad det var som var så roligt. Senare berättade han att han, som faktiskt satt i vardagsrummet, ganska sent upptäckte att Elias höll på att skruva på lampan, och när han väl gjorde det hade Elias handtaget i handen. Då Elias, till sin förskräckelse, upptäckte att handtaget hade lossnat från lampan hade han genast tittat ut i köket för att se om jag hade sett vad han hade gjort. Då han inte såg mig, hade han febrilt försökt skruva tillbaka handtaget, men det gick inte alls. Alltså, han tittade efter mig i köket, men inte alls på sin pappa som satt i soffan några meter ifrån. Alltså, jag är den stänga, jag är den som säger till. Hmmm.....

Bye!

Gårdagens eftermiddag och kväll.....

Gårdagens eftermiddag och kväll gick i huvudvärkens och trötthetens tecken. Jag orkade inte mycket alls. Tur var att gubbsingen kom hem lite tidigare så att han kunde sysselsätta småkillarna, och då det var plock av verktyg samt sortering av skruvar som gällde var Elias jätteglad.

Idag ska vi bara vara tillsammans i familjen under förmiddagen, sedan åker gubbsingen iväg på möte samt julbord på flygklubben efter lunch, och iväg på 35-årsfest hos en kompis ikväll. Det hade varit kul att vara med på allt (kanske inte mötet men julbordet i alla fall), men jag blir hemma med småkillarna istället. Inte riktigt läge att lämna bort Simon i tio timmar än.

Ha en skön lördag!   :)
Bye!

Tomteglasögon

Fredag förmiddag och vi har hunnit vara en sväng in till stan för att hämta bilen, samt köpa lite linsvätska som tog slut imorse. Jag hoppas verkligen att regskylten sitter som den ska nu. Jag vill inte gärna tappa den längs vägen någonstans och åka utan skylt utan att upptäcka det. Vore inte alls bra.  

Väl inne på stan passerade vi en presentbutik och jag kunde inte motstå att gå in och kika runt lite. Om det är så att tomtefar, när han förhoppningsvis kommer på julafton, har glömt eller tappat bort sina glasögon har vi nu inhandlat ett extra par. Skönt att få det fixat. Känns som att vi (läs jag) har hur mycket småsaker som helst att fixa innan jul och att få stryka lite på To-do-listan är som sagt skönt.Nu är det lunchdags och sedan sovdags för småkillarna. Undrar om inte även jag ska unna mig lite vila, eller till och med sömn, då det blev lite sova inatt då jag kom hem sent och var uppe med småkillarna en hel del. Tänk så skönt det vore att kunna koppla bort alla måsten och vila när tillfällen ges.

Bye for now!


Pysselkvällen på ÖppnaFörskolan

Har just kommit hem från Pysselkvällen på ÖppnaFörskolan och åh så skönt det var att komma iväg på lite eget. Det blev lite enkelt julbord, julklappsutdelning, tomtemålning och en hel del skratt. Det är inte det enklaste att måla en tomte, men han blev helt ok efter många om och men. Min lilla tomte måste dock torka under natten (då jag kladdade på så himla mycket med färg) och får flytta hem imorgon istället. 


 
Mallen och inspirationen......


 
ett tomt oskrivet blad.....


 
färgerna (som var riktigt bra att måla med).....de pysslande mammorna......resultatet: min egen lilla tomte på mitt egna lilla vis.   :)

 

Nighty-Night!


Iväg på galej
Ikväll ska jag iväg på galej för första gången sedan vår lille Simon kom till världen. Kanske är dags, så här sex månader senare? Gubbsingen blir hemma med småkillarna och jag ska umgås och pyssla med de andra mammorna på ÖppnaFörskolan. Då jag älskar att pyssla så blir detta perfekt.  :)

Bye!

Elias-portioner

Elias är, och har alltid varit, en kille som äter små portioner mat. Elias-portioner, som dagisfröknarna kallar dem. Idag när vi åt lunch var han åter nöjd efter bara några skedar köttfärssås och då jag tyckte att det var alldeles för lite sade jag åt honom att han i alla fall skulle äta tre skedar till så att han får i sig någonting i alla fall. (Har mycket svårt för att tvinga i våra småkillar mat även om jag vet att de borde äta mer för att orka, så de får faktiskt styra det där lite själva.) 

Hursom, smarte killen tog då upp en sked med en mikroskopiskt liten bit köttfärssås på och tyckte att det var sked nummer1. Att han kunde tänka ut det hade jag inte alls räknat med och blev så full i skratt, så till slut satt vi och skrattade båda två. Det slutade med att han fick i sig fler än tre skedar mat, och både han och jag var nöjda. Men, att han kan skämta så redan är så roligt. Är dock lite orolig för att det i framtiden kommer innebära att jag förlorar överenskommelser, då Elias kommer att hitta kryphål och få idéer, och då kommer att komma undan med mycket. Smarte kille.    ;)

Bye!

Det blev en tur till......

Det blev en tur till ÖppnaFörskolan där Elias lekte med tågbana, tillsammans med två andra barn, åkte traktor och ritade. Han har verkligen fastnat för det här med att rita och vill gärna rita teckningar som han ger mig eller sin pappa. Kul, tycker jag. Tyvärr kan inte alla sparas dock då jag inte vet hur det skulle gå till. Simon sov en stund som vanligt, och jag drack kaffe en stund som vanligt.   :)Bye!

En härlig morgon igen

En härlig morgon igen. Jag har nästan glömt bort hur skönt det är att sova nästan hela nätter. Simon vaknade straxt innan fem för att äta, annars sov han hela natten igen. Lycka! Jag hoppas att det är någonting han vänjer sig vid, för jag kan helt klart göra det.   ;)

Idag bär det snart av till ÖppnaFörskolan, och i eftermiddag ska bilen in till verkstan så att de imorgonbitti kan fixa till regskylten. Däremellan får vi se vad vi hittar på, annars händer det inte något speciellt här idag.  

Ha en bra torsdag!   :)
Bye!

Ibland har man turen att.....

Ibland har man turen att få helt underbart mysiga dagar med småkillarna. Denna dag har varit en sådan dag. Vi har inte gjort någonting speciellt, men båda småkillarna har varit på jättebra humör, Simon slapp febern, och dagen har flytit på trots att vi har varit själva hela långa dagen. Nu dock är det dags att lägga sig då jag är jättetrött. Att hoppas på en lika bra natt som vi hade är för mycket, va?!?   ;)

Nighty-Night!

Hemska tanke

Efter dagis idag myste jag och Elias ihop i fåtöljen en liten stund. Vi pratade om dagis och som vanligt kom Elias in på andra saker. Vi kom på något sätt in på längd och Elias sa:

- När jag blir lång, då kan jag sitta i soffan.
- Ja, det kan du.
- Ja, då kan inte jag sitta i ditt knä!
- Näää.....

Usch hemska tanke, att inte kunna sitta med Elias i knät och bara mysa. Jag vet inte om han får bli så jättestor, eller lång för den delen. Eller, kommer det se konstigt ut om jag sitter med en femtonårig Elias i knät, tro?

Bye!

Idag snöar det på riktigt

Ja se det snöar, ja se det snöar.......   :)

Idag snöar det på riktigt och åh så glad jag blev när jag kikade ut genom fönstret och upptäckte det. Med båda småkillarna i famnen stod jag och myste, och Elias blev lika glad han med. I bilen på väg till dagis hade vi årets första prat om snö, om vad man får och inte får göra, och det är så kul nu när Elias hänger med och förstår. Vi har bland annat sagt att man inte får äta snö då en hund kan ha kissat i snön, eller då det kan finnas sten i snön. Vi sa även att man inte får kasta snö på någon då det kan finnas stenar i snön och att det gör jätteont att få sten på sig, men man kan kasta snö på exempelvis ett träd, eller leksaker ute. Elias gjorde sina egna kopplingar och höll med, och sade att man inte får kasta snö på kusin Oskar, eller morbror Tommy. Tur att Oskar och bror kan känna sig säkra i vinter.   :)

Väl på dagis sprang Elias fram till sin dagisfröken för att berätta att det snöar. Sedan blev det ombyte till varma utekläder och förhoppningsvis har barnen fått leka ute en stund nu. En del av barnen ville redan idag göra snögubbar, och fröken var tvungen att säga att det inte går riktigt när det är så lite snö. Jag hoppas att det snöar så där lagom, så att det är roligt att vara ute, och att det ligger kvar nu utan att det blir alldeles för kallt. För, det är december och det är på tiden att vintern kommer.   ;)Hemma.....på väg till fröken för att berätta att det snöar....och slutligen ombytt och redo för lek ute. Söte kille!Bye Bye!

Puckon!

Puckon! Hur kan man vara så dum så att man sätter fast registreringsskylten på en bil med dubbelhäftande tejp????? För, inte kan det vara så de gör nu för tiden????? Regskylten på Picasson ramlade igår kväll av, som tur var hemma på gården, när gubbsingen hämtade kassar ur bilen. Sedan glömde han i och för sig att berätta det för mig, och jag upptäckte det nu först när jag skjutsade Elias till dagis. Dubbelhäftande tejp har inte någon större chans att klara sig när det blir blött, slaskigt och kallt. Puckon!

Så, nu ska jag ringa till bilhandlaren och höra hur de egentligen tänkte och när de kan fixa min regskylt. Sedan blir det nog en tur till stan. Hoppas verkligen att jag inte hamnar i en poliskontroll eller får en polisbil efter mig, vore inte alls kul att få böter nu i juletider på grund av någonting som jag faktiskt inte är ansvarig för och är på väg att åtgärda. Puckon!Så, nu har jag skällt färdigt.   :)
Bye!

Bella Notte

Åh denna natt, denna härliga natt, som vi kallar Bella Notte.   :) 

Ja, jag har fått sova hela natten och är på ett jätteglatt humör. Simon har sovit hela natten, är pigg och inte alls febrig (än), och är på ett jätteglatt humör. Elias har tagit dagens julstrumpa samt hittat en Bamse-pysselbok i tågbanelådan och är jätteglad. Inte för att han förstår sig på uppgifterna i pysselboken, men han kan leka och dona med den bäst han vill och det gillar han. Glada familjen är vi just nu här hemma. (Gubbsingen är iväg och jobbar så honom har vi inte koll på just nu.)   :)Idag ska Elias snart iväg till dagis, och Simon och jag blir nog bara hemma och laddar krafterna så att vi orkar med hela dagen och kvällen själva. En helt vanlig dag blir det. Jag håller tummarna för att Simon får en något så när lugn dag och slipper feber och oro i kroppen. Nu lite kaffe, dusch och sedan iväg.

Ha en bra onsdag!  :)
Bye!

Orolig

Äntligen sover småkillarna. Elias har som vanligt somnat utan problem, och jag hoppas att han kommer att sova hela natten i sin säng. Simon har å andra sidan varit jätteledsen och orolig hela kvällen, han har haft jättesvårt att komma till ro trots att han har fått Alvedon i sig. Han somnar till för att sedan plötligt vakna igen och storgråta, om och om igen. Gubbsingens teori är att Simon känner sig olustig i kroppen efter sprutan och varken vet vad det är eller hur han ska hantera det, samt att han säkert behöver och vill ha närhet. Jag håller nog med. Så, ikväll går gubbsingen och jag åt varsitt håll: han går ner och sover i källaren för att få en lugn natt så att han orkar med en lång arbetsdag imorgon, och jag sover i sängen med Simon tätt intill mig. Jag hoppas att jag orkar med, eller att Simon faktiskt blir lugn av att sova nära och därmed sover en stor del av natten. Vi får helt enkelt se imorgon.

Nighty-Night!

Det slog mig....

När gubbsingen kom hem efter jobbet idag uppdaterade vi varandra lite kort om dagen; han berättade smått om jobbet och lunchmötet, medan jag berättade om BVC-besöket och att det då slog mig att ...... (har nu glömt bort vad det var jag kom på, men ni förstår ändå). Elias satt i famnen på sin pappa och lyssnade på oss, och frågade sedan:

- Vem slog dig, mamma?


Ja, vad säger man!?! Språk är verkligen inte lätt, speciellt inte när det kommer till nyanser, uttryck och ordspråk. Jag fick snällt förklara att ingen hade slagit mig, men att jag kom på att...... (vad det nu var). Store lille kille. Han är med, lyssnar, diskuterar och försöker förstå. Vår vuxenvärld måste ibland vara obegriplig.

Bye!


6månaders-vaccination

Vi överlevde besöket till BVC idag och Simon har nu fått sin 6månaders-vaccination. Han tyckte dock inte att någonting var roligt under läkarbesöket och skrek sig igenom vägning, mätning, läkarkoll och vaccinering. Sedan var han åter nöjd, glad och studsade i knät på mig när vi efteråt väntade på att se om sprutan gett någon allergisk reaktion. Vår lille kille väger nu lite mer än 7,5kg och växer som han ska. Jag ska erkänna att jag var lite orolig för att han inte skulle ha gått upp i vikt då han fortfarande till mesta delen ammar, men det behövde jag inte vara.     :)

Ikväll är vi bara hemma och håller tummarna för att Simon inte får någon jättehög feber efter sprutan. Jag har haft ont i huvudet hela dagen och går på Alvedon, så att ligga i soffan och titta på när killarna leker låter perfekt.

Bye Bye!


Två timmar!

Jösses. Simon har sovit i snart två timmar! I sträck. Det händer aldrig. Han brukar alltid annars sova i 30-40min, så detta känns jättekonstigt. Tycker dock synd om lille killen då jag alldeles snart måste väcka honom för att klä på honom ytterkläderna så att vi kan fara iväg till BVC, och väl där blir det sedan att ta av kläder och åter igen på efter vägning och mätning. Kommer inte alls att vara populärt, men inget att göra åt. Dags att börja förbereda avfärd.

Bye!

En ny dag igen

Då är det en ny dag igen. Imorse hade jag jättesvårt att vakna till liv då både Elias och Simon har haft en orolig natt. Lägg dessutom till att jag åter gick och lade mig sent så blir resultatet inget vidare. Imorgon kväll ska gubbsingen iväg på jobbmiddag och min plan är att jag då istället ska ta en tidig kväll och försöka sova ut. Får se hur det går, men det är som sagt planen.

Idag är vi hemma Simon och jag på förmiddagen. Jag ska försöka sortera, vika och stryka undan all tvätt som ligger på strykbrädan, men vi får se vad Simon säger om det eller om han anser att vi ska leka och hoppa istället. Efter lunch är det sedan dags för en tur till BVC och eftermiddagen räknar jag med blir gnällig och mammig då Simon ska få sin 6månaders-spruta. Stackarn.

Nu, kaffe! Ha en bra tisdag!  :)
Bye!

Disken

För länge sedan bestämde gubbsingen och jag att den som lagade lunchen / middagen skulle slippa ta hand om disken, och det var jätteskönt att göra så. Hade man slitit med maten var det skönt att sitta kvar vid middagsbordet, eller vart man nu förflyttade sig, och höra den andre pyssla med plock och disk. Sedan har vi glömt bort vad vi bestämt en tid då det hela tiden har varit fullt upp här hemma, och gubbsingen har jobbat mest hela tiden. Den som har överlevt kvällen och har haft en gnutta kraft kvar har tagit disken, eller så har den blivit stående alldels för länge. Hemskt men sant. Nu har vi i alla fall åter kommit på det där igen, kommit ihåg hur skönt det var att göra så, och satt igång med det.

Så, nu ska jag spendera en liten stund med att plocka undan disk och fixa i köket. Min tur att ta det. Och, medan jag ändå håller på i köket ska jag nog ta och göra i ordning en pepparkaksdeg som ska få stå i kylen över natten och vara redo att ätas upp imorgon. Eller, bakas upp kanske.   ;)    Ända sedan jag såg Elias baka pepparkakor på dagis idag har jag varit jättesugen på pepparkaksdeg, så nu kan jag inte hålla mig längre. Dags att sätta igång.

Bye!


Sovit och myst med Simon

När Elias var liten sov jag ofta tillsammans med honom, i sängen, i soffan, i fåtöljen. Jättemysigt var det. Nu blir det inte så många tillfällen då jag sover med Simon, och jag kan sakna mysstunder med Simon som jag hade med Elias. Men, under eftermiddagen har jag sovit och myst i fåtöljen ihop med Simon då både han och jag var jättetrötta. Och, så underbart det var att vakna upp och ha lite kraft igen!

Så, nu ska vi leka en stund till med småkillarna innan det är dags att först lägga Simon och sedan Elias. Jag är så där skönt avslappnad och trött, och bara är.   :)

Bye!


Utvecklingssamtal HT-2011

Då har gubbsingen och jag (samt Simon som hänger med som vanligt) varit iväg på Elias Utvecklingssamtal HT-2011. Det känns skönt att Elias sköter sig så bra som han gör, och kul att han har utvecklats så mycket under våren och hösten. I förmiddags kikade vi igenom det papper fröknarna skrev om Elias i våras, och det har hänt mycket sedan dess. Ska bli kul att spara dokumenten och kunna gå tillbaka och se hur det var på dagis de första åren.   :) 

När samtalet var över och det var dags att hämta Elias satt han och bakade pepparkakor tillsammans med sina kompisar. Jättemysigt verkade de ha, med julmusik i bakgrunden. Dessutom var det Elias namn som stod på lappen som drogs imorse på dagis, så han fick med sig en liten julklapp - en tomte - hem. Kul att de fixar, fröknarna! 
Bye Bye!

Suttit och pratat

Måndag och ny vecka. Simon har sovit jättebra inatt och bara vaknat vid tre-tiden för att äta, och sedan sovit till sju. Jag, å andra sidan, är trött då jag gick och lade mig alldeles för sent igår kväll och har bara fått några timmars sammanhängande sömn. Jag får skylla mig själv, men jag hann fixa med tvätten samt märka kläder till Elias, vilket var prioriterat.

Nu på morgonen har gubbsingen och jag suttit och pratat om ALS. Eller, var det ADSL eller LSD....??? Nejdå. F'låt. Man ska inte skämta om sådant. Men, ALS måste vara en av de mest hemska sjukdomar som man kan få och jag ska nog ta och läsa Ro utan åror av Ulla-Carin Lindquist igen. Har för mig att det är en jättebra bok. Anledningen till diskussionen var att jag, sedan jag väntade Elias, har haft svårt för att skriva för hand längre stunder, brodera, sy, mata småkillarna, knyta knutar etc då handen domnar bort. Sent igår kväll, högst troligen på grund av trötthet, tappade jag även fjärrkontrollen när jag satt och tittade på TV. Känns lite läskigt, och speciellt det att inte veta vad allt det beror på. Jag hoppas att det inte är någonting jättehemskt, och det där med fjärrkontrollen var som sagt nog trötthet. Barnmorskan trodde, då jag väntade Elias, att det kunder vara karpaltunnelsyndrom, vilket heller inte känns kul då det är vanligt med operation om det inte blir bättre. Hursom, jag får avvakta och se hur det utvecklas. Och mamma, du behöver inte bli orolig nu.   ;)

Nu snart ska Simon och jag åka in till ICA Maxi för att handla mat. Efter lunch blir det utvecklingssamtal på dagis, vilket ska bli spännade. Ha en bra måndag!
Bye!


Si-så-där

Den här dagen har varit si-så-där. Jag har hunnit vara irriterad, nästan på dåligt humör, glad och sjungit julsånger för mig själv (och Simon stackarn som varit tvungen att lyssna till mitt bräkande), tjatig och trött på att inte bli förstådd. Ibland känns det hur svårt som helst med kommunikation och förståelse, vilket inte alls är kul. Jag avskyr att vara tjatig, trött, irriterad och arg. Jag tycker synd om gubbsingen och jag tycker synd om mig själv. Jag undrar om det bara är här hemma som det är så, och vad man kan göra för att komma runt det? Hade även hoppats på familjepyssel idag, men det blev det heller ingenting med. Får se om jag pysslar med småkillarna till veckan istället.

Nu sover i alla fall Simon. Elias har badat och ska snart lägga sig. Jag ska se till att hinna tvätta ikväll så att det finns rena kläder till småkillarna tills imorgon, och kanske ta en tidig kväll. Eller, så kanske det blir lite Copycat Singers, är faktiskt ett roligt program.   :)

Bye Bye!

Kräks

Jag börjar tro att Simon tycker att jag är lat här hemma som inte tvättar tillräckligt ofta, och därmed ser till att åtgärda det själv genom att kräkas ner plagg efter plagg efter plagg. Det är tyvärr inte bara sina egna kläder han kräks ner, utan även mina. Plagg efter plagg efter plagg efter plagg. Nu när han har börjat äta mer riktig mat består hans kräks heller inte längre bara av bröstmjölk, vilket gör att man inte kan torka bort allt lite fint och låtsas om att fläcken inte finns. Lite för mycket information kanske, men så har vi det här hemma.   :)

Tänk så mycket enklare det vore att gå med bar överkropp här hemma, då skulle det räcka med att bara tvätta av sig eller ta en snabbdusch. Män har det bra. Nu, knäppa på en tvättmaskin till.

Bye!

Santa Baby

Går och smånynnar hela tiden och låten har verkligen fastnat i huvudet på mig. Tycker att den är lite charmig och att Kylie Minogue gör ett riktigt bra framträdande. I brist på snö så får man skapa sig sin egen julstämning.    ;)
Bye!

Andra advent
Söndag och andra advent. Här hemma har vi smått vaknat till liv, ätit frukost och funderar nu på vad vi ska hitta på idag. Det är fint väder ute, så frisk luft på något sätt vore bra. Vägen är täckt av frost och is, men tyvärr ingen snö, så jag sjöng och hurrade lite väl tidigt igår. På något sätt lyckades vi vara ute på vägarna precis när det snöade, för efter ett tag slutade snön falla och det blev åter mörkt och trist. Det är väl på tiden att snön kommer nu!?! Elias vill åka pulka och vi vill besöka julmarknaden i Furuvik och uppleva julstämningen där med alla ljus, snön och julmusiken. Hoppas på Furuvik nästa söndag istället.

Som sagt, vet inte vad vi hittar på idag. Vi får se. Ha en skön andra advent!   :)
Bye!

Cowboys & Aliens

Då är även den kombinationen gjord. Det är inte bara cowboys och indianer som man kan koppla ihop, utan nu kan man även placera aliens i det facket också. Ikväll har vi nämligen sett Cowboys & Aliens, som är en helt ok film.

Mest ville jag se filmen då två tunga namn är med; Harrison Ford och Daniel Craig. Jag gillar dem båda skarpt, och som vanligt gör de riktigt bra roller. Det är lite kul att se snälle gamle Harrison Ford spela elak gubbe.

En sevärd film som får 3,8 i betyg, kanske till och med 3,9. En splatter-film.

Nighty-Night!

Grattis i efterskott, farmor!

Idag har vi varit iväg en sväng och hälsat på småkillarnas farmor, och passat på att gratta henne så här lite i efterskott då hon flydde landet över födelsedagen. Det blev mysfika med glögg, samt prat om resan och annat. Elias åkte som vanligt traktor, klippte gräs, samt fick en lässtund tillsammans med sin farmor. Simon var trött och somnade efter ett tag.Grattis i efterskott, farmor! säger småkillarna. Och, tack för fika!   :)
Bye!

Ja, se det snöar

Ja, se det snöar, ja, se det snöar. Det var väl roligt - Hurra!Bye Bye!    ;)

Lördagmorgon och jag har....

Lördagmorgon och jag har fått sovmorgon. Underbart! I och för sig bara till klockan åtta, men då Simon bara har vaknat en gång inatt räckte det. Även Simon sov till straxt innan åtta, riktigt lyxigt. Elias somnade också om en stund, och när han väl vaknade viskade han att han skulle gå upp och sedan smet han ner till gubbsingen som satt och jobbade nere. Det är skönt att han börjar gå upp själv på morgnarna. Riktigt skönt är att han har börjat fixa morgonrutinerna själv också. Idag var första gången då Elias själv tog av sig pyjamasen, gick på pottan, och sedan klädde på sig helt själv. Givetvis behövde han lite hjälp efter pottbesöket, men annars fixade han allting själv. Jag kan inte låta bli att tycka att tiden går alldels för fort och att det inte var alls länge sedan han var lika liten som Simon.

Imorse, när jag låg och vaknade till i sängen, låg killarna bredvid mig och pratade. Jag och gubbsingen kunde inte låta bli att småskratta åt Elias kommentarer.

- Nu ska vi gå ner!
- Jasså?
- Ja, kom pappa. Vi ska gå ner nu.
- Vad ska mamma göra? 
- Hon ska kissa och duscha.
- Jasså?
- Ja, hon är kissnödig och dusch-nödig.


Vad säger man?!?! Han är klockren, Elias. Och, han har rätt. Varje morgon vill jag gärna gå på toaletten, samt ta en dusch, men jag hade inte sagt något om det imorse. Så, förutom sovmorgon blev det imorse härligt skratt också.

Ha en skön lördag!   :)
Bye!

Här brinner julbocken upp

Hade jag missat totalt:  
Kan inte låta bli att tycka att det är lite synd att julbocken brann ner redan nu, bara en vecka gammal. Hade gärna sett den när jag varit in till stan. 

Bye!

Årets lussebullar

Vi har inte gjort så mycket här hemma idag, jag och småkillarna. Just därför bestämde jag mig för att vi skulle baka lussebullar ikväll, Elias och jag, och det har vi gjort. Arbetsfördelningen: Elias har rullat ut maskar av degbitarna (typ, de såg ut lite hur som helst) och jag har sedan rullat ihop dem till lussebullar. Elias var dock mer förtjust i att stoppa in russin i munnen än baka, och russinen som blev kvar i skålen fick han äta upp när vi var färdiga. En glad russin-kille hade vi.   :)    Måste dock erkänna att det verkligen krävs tålamod när man ska baka med en liten kille som vill testa, smaka och göra på sitt sätt. Jösses!Nu är det kvällen och vi ska mumsa på nybakade lussebullar tillsammans med Elias innan han lägger sig, och sedan tar vi en myskväll, gubbsingen och jag. Ha en mysig fredagkväll!

Bye Bye!

Fredag morgon och snart.....

Fredag morgon och snart helg. Här hemma har vi ätit frukost, och Elias har lokaliserat julstrumpa nummer två, letat och hittat dagens lilla julklapp. Han tycker att det är lite spännande, men har inte riktigt förstått att han ska leta efter klappen där bilden är tagen. Idag var det hans leksakskorg på bilden, och han fokuserade på trumpeten i korgen istället för hela korgen. Men, han kommer nog på hur det fungerar tillslut. Han tycker att det är spännande i alla fall, samtidigt som vi introducerar siffrorna för honom på ett lite roligt sätt.  

Nu ligger Simon och sprattlar på sin lekmatta medan Elias åker runt på sin lastbil med arbetshandskar och hörselkåpor på. Han jobbar. Jag ska unna mig en kopp kaffe och ta en efterlängtad dusch. Idag ska vi åter ta oss till BVC och jag hoppas verkligen att det finns personal på plats så att vi slipper vänta på ingenting som vi gjorde i onsdags.

Ha en bra fredag!   :)
Bye!

6 månader gammal

Idag blir Simon 6månader gammal. Han är med mycket mer nu än tidigare, och att knäppa kort var svårt då skjortan och fötterna var mycket intressantare än vad jag var. Men, skam den som ger sig.   ;)

Utvecklingen går framåt och Simon är på väg att vända sig, men har inte riktigt kommit på hur det fungerar än. Första tanden har kikat fram och just nu är gröt det godaste han vet i matväg. (Förutom att amma, såklart.) Det bästa Simon vet är fortfarande att busa och det är helt underbart att höra honom kikna av skratt. Att stå och studsa i famnen är också populärt. Annars är storebror en storfavorit och Simon blir jätteglad varje gång Elias kommer i närheten. Han är söt, vår Simon. Och, stor!   :)Bye!

Jag förlorade

Trött och virrig som jag är råkade jag radera ett inlägg som jag skrivit tidigare, ifall det var någon som hann läsa och nu reagerat på att den inte är kvar. Det är inte alltid lätt att klicka på rätt tangenter och knappar... 

Hursom, jag konstaterade tidigare att jag förlorade. Vid kvart i fem vann tröttheten idag och jag orkade inte med någonting alls. Tanken var att vi i vår familj skulle mysshoppa lite på CityGross, men istället lämnade jag småkillarna hos gubbsingen och åkte hem och sov. Efter ha sovit i 40min och nu ätit en massa gott (men så jätteonyttigt) har jag i alla fall återhämtat mig lite, och nu är det åter dags att ta kvällen. Jag hoppas verkligen att småkillarna sover bra inatt så att jag också får sova.

Nighty-Night!


Adventskalender år 2011

Idag är det den 1a december och Elias har fått ta månadens första ledtråd, gått på klappjakt, samt öppna sin första lilla klapp. Så här ser Elias alldeles egna och enkla adventskalender år2011 ut:Bland klapparna i år kommer Elias bland annat att få tuschpennor, några reflexer, en haklapp, tandkräm, målarbok, strumpor, Bamses pysselbok, badskum och annat som går åt och behövs. Han kommer nog vara lika glad för allting, roligast kommer att vara att öppna ledtråden och sedan lokalisera de små julklapparna.   :)

Bye!

Bland våra tomtar.....

Har glömt att berätta att det bland våra tomtar, adventsljusstakar och julstjärnor står ett litet äppelträd nu för tiden. Den får stå där ett tag till, jag tycker det är så roligt när Elias får ta hem sina alster och han själv tycker om att ha dem framme.   :) Bye!  

Urk för denna natt

Urk för denna natt. Ibland är det helt enkelt inte meningen att man ska få sova. Vid halv fem, när Simon hade ätit färdigt för tredje gången, funderade jag allvarligt på att stiga upp och påbörja dagen. Efter att ha blivit väckt nästan varje timma på något sätt under natten var jag trött på att inte få sova, och jag skulle ha hunnit ganska mycket plick och plock på tre timmar innan killarna hade vaknat. Men, i samma veva när jag tänkte tanken konstaterade jag att jag i sådana fall skulle vara jättetrött resten av dagen, så jag stannade kvar i sängen och lyckades somna om en stund. När klockan var dags att stiga upp var det gubbsingen som klev upp med småkillarna så att jag kunde sova ytterligare en liten stund, vilket jag är tacksam för. Nu har jag åter försökt prata allvar med småkillarna och sagt till dem att de måste börja sova hela nätter och utan krångel då jag också vill sova.

Både gubbsingen och jag har dock berömt Elias jättemycket nu på morgonen. När vi gick och lade oss igår kväll hittade vi Elias sovande i vår säng. Ingenting speciellt med det då han ibland smyger dit och lägger sig när han inte vill sova i sin egen säng. Vår store lille duktige kille hade dock själv tagit på sig en ny pyjamas i mörkret då det behövdes, utan att ropa på hjälp, utan att gråta och utan att gnälla. Istället sade han sömningt 'Jag la den där', och pekade ut högen där han lagt sin andra pyjamas när gubbsingen bar tillbaka honom till hans säng. Store lille duktige kille! Åh, så vi var stolta och imponerade av honom igår kväll.   :)

Nu snart ska vi ta oss iväg för lite lek, prat och fika på ÖppnaFörskolan. Och kaffe, mycket kaffe! Ha en bra torsdag!   :)
Bye!

RSS 2.0
Ladda ner en gratis bloggdesign p www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!