En vecka som rusat i ett....

Det är redan torsdagkväll och veckan har gått i ett, igen. Varje dag denna vecka har varit fullspäckad, känns det som. I måndags gick P och jag iväg på möte efter middagen medan killarna hängde här hemma med farmor. I tisdags åkte vi in till stan efter skola/förskola/jobb för att titta på sängar till killarna och annat smått och gott som ska inhandlas. I onsdags var det simskola för Simon, M och M, och vi passade på att även bubbla, åka vattenrutschkana och äta middag med hela gänget (även Noel och Elias) innan vi åkte hem och tog kvällen. (Jag hade ont i huvudet och somnade nog först av alla när vi äntligen kom i säng.) Idag har vi träffat grannkillarna M och M's mamma E för första gången och ätit tacos ihop, och det var kul att sitta och prata en stund, samt få ett ansikte på henne.
 
Varje kväll denna vecka har P varit uppe och spacklat eller målat, och projekt Övervåning börjar närma sig sitt slut. Imorgon ska sista strykningen på i killarnas blivande rum, den får målaren ta, sedan ska även tapeterna upp. Det ska bli så kul, och coolt, att se det färdiga resultatet och vi hoppas att det blir så bra som vi tror att det ska bli. Killarna har fått välja färg på sina saccosäckar som vi ska köpa till dem, och bara saccosäckarna kommer att göra att rummet blir färgglatt och härligt. Jag längtar till helgen och hoppas verkligen att vi hinner få klart allt i tid. Sedan behöver nog P och jag lägga in oss på spa i några dagar för att hämta krafter, speciellt P, men det är en annan sak.      ;) 
 
Så, medan P målar på en liten stund till uppe ska jag kika igenom lite rättning och förbereda mig för morgondagens medarbetar- och lönesamtal på jobbet. 
 
foto taget med min iPhone

 
Hoppas att ni har haft en bra vecka! 
Nighty-Night! 
 

Vintersöndag

Fina vinterdagar som det har varit idag är det skönt att leka ute. Idag har både Elias och Simon lekt ute på snöhögen på ängen med grannkillarna, medan Noel och jag har åkt snow-racer (med andra ord, Noel har åkt och jag har dragit runt på honom) och lekt i snön. Verkligen jätteskönt. Idag var det dessutom lagom kallt, bara några få minusgrader, vilket var underbart. Är så glad att killarna tycker om att vara ute och leka. Jag vet att jag säger det ofta, men när de mörka tråkiga dagarna kommer och man sitter inne är det skönt att ha fått vara ute i friska luften.  
 
En glad och nöjd Noel idag: 
 
 
 
foton tagna med min iPhoneÖvernattningen gick för övrigt bra, förutom att det tog killarna 2 1/2-timma att komma till ro och somna. Jag hade räknat med att det skulle tisslas och tasslas en del, och att det skulle ta tid innan killarna somnade, men inte 2 1/2-timma. Dessutom vaknade Elias redan innan kl.07 och väckte M, så gissa om vi har haft en trött Elias här idag. Ikväll var det även dags för simträning igen och kombinationen trött Elias och kallt vatten (för, det är mycket kallare vatten i stora simbassängen än i simskolebassängen) fungerade inte alls och vi åkte hem utan att Elias simmade någonting alls. 
 
Jag fick för övrigt ett spännande samtal idag och spännande möten väntar nästa vecka. Imorgon kommer målaren som är sist ut i rusten på övervåningen, och vi hoppas att han hinner färdigt med sitt som vi har planerat de kommande dagarna. Imorgon eftermiddag ska P och jag på möte, och killarna ska hänga med farmor i en timma. På tisdag är det nog sedan dags att åka in och köpa nya sängar, sänglådor, byråer, stor härlig fluffig matta och saccosäckar till killarna, så att vi kan inreda rummet mot slutet av veckan. På torsdag väntar nytt spännande möte och till helgen är det inflyttningsdags. Så spännande!        :) 
  
Nu är killarnas kläder framlagda tills imorgonbitti, matlådor förberedda, disken undanplockad, lektioner planerade, rättningen rättad, och det dags att krypa ner och ta kvällen. Inatt är det dags för mig att sova i vår nya säng för första gången. Spännande! Hoppas på att få sova gott inatt och ta igen lite sömn igen. 
 
Hoppas att ni har haft en bra helg! 
Nighty-Night! 
 

Första övernattningen

Varken Elias eller Simon har tidigare haft en kompis som har sovit över hos dem. Efter att grannkillen M har hängt med Elias och Elias klasskompis N under eftermiddagen, och sedan varit inne hos oss hela kvällen, ville han sova över här ikväll. När han nämnde det för sin lillebror M ville han också göra det, så ikväll kör vi killhäng i källaren. Spännande! Och, mysigt! 
 
bild via Instagram - iamisvarld 
 
 
Nu hoppas vi att natten går bra och att inga killar drömmer mardrömmar eller liknande, men vi har en plan ifall någon drömmer något läskigt. 
 
Hoppas ni har haft en bra lördag, alla!
Nighty-Night!
 

Från vår lilla familj till en liten by i Gambia

När vårterminen började nu för två veckor sedan berättade min kollega och SO-lärare Z på skolan att det snart kommer gå en kontainer med diverse från Gävle ner till Gambia. Kontainern är sponsrad och det vi, alla som vill, behöver göra är att egentligen fylla den med saker som vi inte behöver ha längre och kan tänka oss att skänka bort. Z har tidigare varit med till byn i Gambia dit alla saker ska, och bland annat varit med och besökt skolan som finns där och skänkt dem papper, pennor, sudd, färgkritor och annat som det finns väldigt ont om. Och, i samma by har hon passat på att knäppa kort för att kunna berätta om resan för våra elever. 
 
Jag frågade Z, då hon nämnde detta om kontainern på vår info-träff på jobbet, om hon verkligen var redo att ta emot lite saker och hon svarade glatt ja. Nu har vi här hemma passat på att rensa undan en del och fått ihop fem svarta säckar med kläder, och en låda med leksaker. Så jätteskönt att få iväg saker och rensa lite. Speciellt med tanke på att vi i och med renoveringen har tömt hela övervåningen på saker och det som nu ska få flytta in i våra sovrum igen är kläder och saker som vi verkligen behöver och ska använda. Inget gammalt ska tillbaka, och är det gammalt ska det ut ur huset. Elias och jag gick imorse igenom leksakerna och det var kul att se honom vilja hjälpa till, även om det slutade med att han behöll alla sina gosedjur (även om jag försökte locka honom med att barn i Gambia kanske inte ens har några gosedjur alls då många är väldigt fattiga). Även vår granne K skänkte en kasse kläder som jag tog med i måndags. 
 
Tre säckar med kläder gick iväg igår, och resterande två säckar och lådan med leksaker följde med till jobbet idag:
 
foto taget med min iPhone 
 
 
Idag, när Z och jag pratade som hastigast, bestämde hon att hon vid tillfälle ska leta fram kort från den lilla byn i Gambia och skicka mig några så att jag här hemma kan visa Elias och Simon var våra kläder och leksaker kommer att hamna. Jag tror att Elias kommer att tycka att det är jättecoolt att få se hur det ser ut i Gambia och verkligen se var våra saker hamnar. Vi har lite då och då pratat om Afrika, vi har pratat om väldigt fattiga människor, men det är svårt för en sexåring att förstå då han inte har samma referensramar som vi har. Att åka till Gambia, att följa en hjälpsändning, att vara på plats och hjälpa till, precis som min kollega Z har gjort, är någonting jag också vill göra någon gång i mitt liv. Just nu är inte rätt tid, men vem vet, jag kanske får möjligheten om några år. Då vill jag ha P med mig så att vi får dela på upplevelsen och göra det tillsammans. Tills dess får jag och killarna här hemma hjälpa till på det sätt vi kan.  
 
Bye! 
 

Mitt första uppdrag som förstelärare

Idag har det varit en fantastiskt rolig dag på jobbet, en dag som jag har kickat av ordentligt. Vissa dagar och lektioner fungerar inte alls på grund av olika saker, elevernas dagsform, min dagsform, teknikstrul, eller oväntade mindre roliga händelser. Idag har dock allting gått jättebra, och det är så kul att få dessa dagar lite då och då. 
 
Att lektionen med mina 6or som jag undervisar i svenska gick så bra som den gjorde när de fick testa på att läsa en Instruktion, sedan visa att de kan följa den och att allting avslutades med en tävling där vi kastade våra pappersflygplan ute (det var det instruktionen gick ut på) för att se vems plan som flög längst och jag vann - var jättekul. Att Moderna-gruppen i år 6, som alltid annars har så svårt att fokusera och istället ägnar tid åt varandra så att jag får vara polis och peka med hela handen, idag plötsligt jobbade jättebra med läsförståelse och började läsa mellan raderna, var coolt att se. Att få lyssna till elever läsa en dialog i engelska och höra hur de utvecklas, var också coolt.
 
Men, det jag är mest nöjd över med mig själv idag är att jag vågade stå framför mina kollegor, hålla i och leda en pedagogisk timma om Kollegialt lärande och formativ bedömning. Mitt första uppdrag som förstelärare. Nu är det inte så seriöst som det låter då jag endast kickade igång arbetet, visade en film som Skolverket har publicerat, sedan lät mina kollegor gå iväg och sätta sig i ämnesgrupper för att diskutera det vi ska jobba med, för att slutligen knyta ihop allting i slutet - men ändå var det stort för mig. Jag älskar mitt jobb och att undervisa, men jag tycker att det är jätteläskigt att stå i fokus framför andra kollegor, framför andra vuxna människor. Och, med det i åtanke är det konstigt att jag är arbetslagsledare och just nu även sitter i ledningsgruppen. För att inte tala om att jag sökte och fick en av försteläraruppdragen på min arbetsplats nu i november. I bilen på väg hem var jag dock så nöjd med mitt jobb idag (och nej, jag var inte perfekt och jag har hur mycket som helst kvar att lära) men jag har en känsla av att jag faktiskt kommer att växa och utvecklas av dessa uppdrag, och det är bland annat därför jag har sökt dem. Jag älskar att jobba utvecklande, jag vill driva och leda arbeten, även om det är hur läskigt som helst att stå där framför mina otroligt duktiga kollegor. 
 
Så, det är med en otroligt härlig känsla av att lyckas som jag nu ska krypa ner och ta kvällen. Jag vågade stå där framför alla, jag överlevde min första pedagogiska timma, och jag ser fram emot de kommande pedagogiska onsdagarna under våren. Jag hoppas alla ibland kickar så här av sitt jobb, för det är en helt underbar känsla att ha. 
 
Nighty-Night! 
 

Teknikgruppen med HSS

När vi innan jul anmälde Elias till Teknikgruppen, som är nästa steg efter Fortsättningsgruppen på simskolan, var vi lite osäkra på om det var rätt grupp att fortsätta i nu i vår. Samtidigt tänkte vi att det inte skadar att bara testa på och se vad Teknikgruppen innebär, och om det är för svårt tar vi bara en termin till i Fortsättningsgruppen som han har gått i tidigare. Idag var det dags för prova-på-omgången för att se om Teknikgruppen passar, och det var en förväntansfull Elias som packade sin väska och åkte iväg till simskolan med sin pappa. 
 
Tillbaka hem kom en jättenöjd kille som hade klarat av övningarna och som absolut vill fortsätta simma på söndagar i Teknikgruppen. Elias klarade av att simma 25m utan större svårigheter, och gjorde det några gånger till under träningspasset. När sedan simtränaren sade åt barnen att simma 25m på rygg hade Elias hoppat i och gjort det också. Crawl får Elias fortsätta öva på så att det kommer att sitta så småningom, samma sak med andningen, och det är precis det som Teknikgruppen kommer att göra - att öva upp tekniken så att simsätten sitter. Med en pappa som har tävlat i simning kommer nog även spontana tips och pepp komma. 
 
En nöjd Elias på simträningen idag: 
 
 
 
foton tagna av P
 
 
 
På onsdag är det dags för Simon att gå på simskola i nybörjargruppen. Denna vår kommer det att bli mer skjutsande då Elias och Simon kommer att ha simskola och simträning på olika dagar, och vi får se hur vi får ihop vardagspusslet. Det kommer att bli en spännande vår på många olika sätt. 

Bye! 


Skotertur med nöjda killar!

Behöver jag säga att Elias, Simon, Noel och våra fyra grannkillar var mycket nöjda efter att ha fått åka snow-racer efter skotern denna söndagsförmiddag!? Och, att P är riktigt populär! Det var inget tjafs (ja, förutom Noel som blev ledsen varje gång skotern stannade) och alla väntade snällt på sin tur och bytte platser som de skulle. Härliga vinterdag!
 
foto taget med min iPhone 
 
 
Hoppas ni har en bra söndag, ni också! 
Bye! 
 

Vi älskar snö!

Vad vore en vinter utan snö?! De senaste dagarna har det varit lite väl kallt och kylan tycker jag inte alls om. Men, att vara ute dagar som denna, då solen skiner, det är lagom kallt och man kan leka i snön med lyckliga killar, det är hur härligt som helst.
 
Då Simon kräktes inatt (efter att ha varit kräkfri sedan i söndags, dvs fem dagar) var det jag, Noel och Elias som gick ut för att leka i snön idag. Elias, som inte har varit ute på flera dagar, var som en ko släppt på grönbete och studsade från snöhög till snöhög, hur lycklig som helst. Lekparken var igensnöad, men vad gör det när man kan pulsa runt och leka ändå!?       ;) 
 
 
 
 
 
 
 
 
foton tagna med min iPhone 
 
 
Nu medan Noel sover ska vi ut och försöka oss på att bygga en snökoja, jag, Elias och Simon. 
 
Hoppas ni har en härlig lördag!
Bye for now! 
 

15januari - Tulpanens dag

 
foto taget med min iPhone 
 
 
Det är tulpanens dag idag. Även om julen nu är slut kändes det lite konstigt att köpa en liten tulpanbukett idag då jag förknippar just tulpaner med vår. När jag frågade tjejen i blombuktiken om tulpansäsongen sade hon att den kommer att pågå fram till april, och att hon faktiskt inte skulle haft koll på att det var tulpanens dag om hon inte hade jobbat med blommor. Lite tidigt är det, men tulpaner piggar upp och det gör den lilla buketten på köksbordet också. 
 
Ikväll har P och jag suttit och kikat på tapeter till killarnas rum. (Jag halvsov lite, men var med på ett hörn.) Vi har en bild av hur rummet och väggarna ska se ut, men det är inte det enklaste att få till. Det hade varit coolt att hitta en riktigt fototapet, men vi får fortsätta leta. Eller, så ska vi helt enkelt inte krångla till det utan köra på det vi hade tänkt från början. Spännande ska det bli att snart få visa upp resultatet! 
 
Nu är det dags att ta kvällen och ikväll är det P som kryper ner i soffan tillsammans med Simon. Jag hoppas att vinterkräksjukan har lämnat honom helt, men då han knappt har ätit något idag, bara varit trött och klagat på magont vågar vi inte chansa. Jag ska passa på att sova ut och hoppas att Elias och Noel gör det samma. 
 
Hoppas ni har haft en bra fredagskväll! Imorgon är det lördag!
Nighty-Night! 
 

Uppdatering - Vinterkräksjukan!

Vi fortsätter vår sjukstuga här hemma och P och jag börjar fundera på om det inte är vinterkräksjukan vi har åkt på? Jag har hela tiden trott att det är en vanlig (men, ovanlig då den inte alls följer samma mönster som tidigare) magsjuka vi har åkt på, och det känns på något sätt enklare än om det är vinterkräksjukan. Men, då Elias åter kräktes två gånger inatt känns det nu som att det är något annat. Jag, nyfiken som jag är och vill ha svar på allt, mailade i förmiddags folkhälsomyndigheten (överdrivet, jag vet!) och fick svaret att det onekligen är vinterkräksjukan vi har här hemma. Då vet vi det. Suck....
 
Nu har i alla fall Elias börjat äta och dricka normalt, och är hungrig, vilket är ett väldigt gott tecken. Noel, han håller igång som vanligt. Det som oroar här hemma är nu Simon som inte alls ville äta frukost denna morgon, och sedan bara ville ligga och vila tills han somnade i soffan. Allting som går emot vanligt beteende får mig att reagera just nu. Dessutom kräktes Simon bara två gånger den natten han låg magsjuk, och frågan är om han verkligen kan ha haft en sådan tur att vinterkräksjukan på honom var så mild medan bröderna har fått en kraftigare reaktion?
 
Jag är ledsen för att inläggen just nu nästan enbart handlar om magsjuka, kräks och vinterkräksjuka. Det är dock guld värt att ha detta dokumenterat här, speciellt om någon efterhand frågar och man faktiskt kan gå tillbaka och läsa precis hur det var.
 
Hade det inte varit för att termometern på Ps bil imorse visade -24grader hade vi tagit oss ut idag igen och lekt lite i friska luften och snön. Det får dock bli en annan dag och vi får istället hålla oss inne och spela Mario, läsa böcker, leka med lego/Duplo, se filmer och bara vara. Lusten att laga mat har totalt försvunnit sedan vi fick vinterkräksjukan i huset och det skulle inte förvåna mig om det blir MAX-middag ikväll igen. (Och, å andra sidan kan det bara vara smart att inte hålla på att laga en massa mat då vi minskar eventuell smittorisk på så sätt.)
 
Jag hopas att vi snart är friska och kan återgå till vardag med förskola, skola, fritids och jobb. Alla killarna längtar efter sina kompisar, även Noel, och jag efter att få träffa folk och jobba. Snart så, snart så....
 
Hoppas ni har en bra fredag!
Bye for now!
 

Äntligen frisk luft!

Att vara inne och omringad av magsjuka i fem dagar är inte alls kul. Så, medan Elias tar igen sig nere i källaren och ser på Sune i Grekland (för andra gången denna förmiddag) så klädde Simon, Noel och jag på oss och gick ut en stund. Så skönt! Trots att det är lite bitande kallt var det underbart att andas frisk luft och leka i snön. Sedan slog det både mig och P att det faktiskt har stormat ordentligt de senaste dagarna vilket har gjort att Millas kattlucka har snöat igen. Igår kväll hade hon visst fått gräva sig fram ordentligt för att ta sig in i huset efter att ha varit ute i några minuter, så att skotta fram en gång på altanen var också något som fick fixas. 
 
 
 
 
foton tagna med min iPhone 
 
 
Nu är det lunchdags och jag undrar om inte jag också ska sova lunch med Noel, det tar på krafterna att vaka över de små på natten. 
 
Bye for now! 
 

Uppdatering från sjukstugan...

Det är dags att krypa ner och ta kvällen, men jag gör det ikväll tillsammans med Elias uppe i soffan. Tre killar av tre med magsjuka nu och det kommer att bli en lång natt. Noel mår dock mycket bättre nu, bättre än han har gjort på flera dagar, och det är bra. Nu hoppas jag bara att Simon slipper bli magsjuk igen, som Noel blev. Och, så väntar jag bara på att även jag ska åka dit den här gången. Usch och fy.... Vill inte!!! Hoppas hoppas hoppas att P och jag klarar oss. För, vem vill komma hit till oss i sjukstugan och ta hand om våra killar när vi ligger sjuka!? Visste ni att man inte bara ska byta ut handdukar och sängkläder utan även tandborstar när någon varit magsjuk!? Kanske är självklart, men det har jag aldrig tänkt på då jag har trott att flour dödar baciller. 

Det var det för den här gången. 
Nighty-Night! 


En omgång till....

 
foto taget med min iPhone 
 
 
Igår kväll hade det gått 48timmar sedan Noel kräktes för sista gången, och trots att han inte har fått tillbaka matlusten som vanligt har han lekt, busat och hållit igång som han brukar. Det är tur att vi fick sova gott inatt och var något utvilade imorse, för straxt efter klockan sex vaknade vi av att Elias skrek på P och mig och Noel började ulka. Så, Noel stakarn, har åkt på magsjukan en gång till och kräkts även denna morgon. För att vara på den säkra sidan och för att dubbelkolla att det inte är någonting allvarligt vi missar, ringde jag 1177 och de sade att man kan smitta sig själv och magsjukan återkomma. Stackars stackars liten. Och åh, så jag inte alls tycker om magsjuka. Tycker att den har hälsat på oss allt för ofta det senaste året och att vi borde få slippa den nu ett bra tag. 
 
Nu har Noel fått behålla vatten, lite yoghurt och lite gröt (vilket är ett stort framsteg då han inte alls har varit sugen på gröt de senaste fem dagarna) och vi börjar om i karantän och nedräkning 48timmar. Ingen förskola, fritids eller skola för killarna denna vecka med andra ord. Gissa om Elias och Simon klättrar på väggarna, springer runt och är allmänt rastlösa. Ute yr snön, så ut vill de heller inte gå. 
 
Hoppas att ni får hålla er friska! 
Bye for now! 
 

På bättringsväg

Det blev en vab-måndag idag och killarna hade en väldigt trött mamma här. (I alla fall på förmiddagen, efter att ha sovit lunch tillsammans med Noel kändes livet mycket enklare på eftermiddagen.) 

Noel är i alla fall på bättringsväg, även om han inte riktigt har fått tillbaka sin aptit än. Stackarn. Han är verkligen inte alls sugen på mat, inte ens gröt bara yoghurt. Annars är han i stort sett tillbaka, leker och busar för fullt mellan varven. Förutom att ha lekt tjuv-och-polis med Simon har Noel och jag också byggt med Duplo. Mys. 

Sötnöten: 


foton tagna med min iPhone 


Nu är det dags att sova. Imorgon väntar en jobb-förmiddag för mig och sedan killhäng igen då det snart är tolv timmar kvar i karantän. Lite jobbigt är att vårt Internet har lagt av, vilket innebär att all TV, all Apple-TV, allt mailande etc inte fungerar som det ska. Frustrerande, speciellt då det är TV och film man vill och orkar titta på när man är krasslig. Men nu, sova. 

Nighty-Night! 


Då börjar det igen...

Suck... Dagen blev inte riktigt som jag/vi hade tänkt oss. Inatt vaknade Simon med ont i magen för att sedan kräkas ordentligt, och tidigt imorse var det sedan Noels tur. Så, istället för att umgås med mina kära föräldrar och istället för att åka in och titta på sängar till killarna, har vi suttit och tagit hand om magsjuka killar. Noel har kräkts ner pyjamasar, kläder och lakan, och har till slut fått ligga på handdukar för att klara soffan. Det är tur att vi har kunnat vara i källaren för att minimera kontakten med mina föräldrar. Pappa har i alla fall lagt golv inne i killarnas blivande rum, och det känns så bra att vi har fått hjälp idag trots att inte dagen blev som vi hade tänkt oss. 

kort taget med min iPhone 


Nu blir det karantän i 48timmar och förskola först på onsdag för Simon och Noel. Jag undrar om inte vi hade magsjuka i huset även tidig januari förra året. Suck, så trist det är. Jag hoppas hoppas att Elias, jag och P klarar oss. Och, att vi inte har smittat mina kära föräldrar. Jag har tvättat händer, skurat badrummet och lilla toaletten med klorin, använt handsprit, ätit vitpepparkorn hela dagen, allt för att slippa bli sjuk och smitta... Typiskt att detta kom lagom till skolstart och att jag inte kan ta emot mina grupper efter jullovet, men det finns inget jag kan göra. 

Hoppas ni håller er friska! 
Bye! 


Lördagskväll och vinter

Då är det kväll igen. Killarna sover och även vi ska börja runda av dagen så att vi kan ladda om inför morgondagen. P och min käre pappa har klickat golv på övervåningen idag och det är så coolt att se rummen ta form. P ska få sova i vårt nya sovrum inatt (betyder det otur om man inte sover ihop första natten i ny säng tro?) och imorgon ska resterande del av golvet läggas. Åh, så jag ser fram emot att vi får flytta in i våra nya sovrum! Nästa vecka ska sedan skiljeväggar upp. P och jag har äntligen fått ta del av ett beslut som vi har väntat på, så nu måste vi slutspurta så att allting blir klart. 

Jag hade tänkt överraska P med en pub-kväll ikväll (då vi faktiskt har barnvakt), men då P är jättetrött efter dagen och vi måste ladda om får det bli en lugn lördagskväll istället. 

Ute lyser vårt jättefina vinterträd upp och bilden nedan får avsluta denna dag. 

bild via Instagram - iamisvarld 

Nighty-Night! 


Lek i snön!


foto taget med min iPhone 


Medan vi donar på inomhus idag är Elias och Simon ute i snön och leker. Perfekt är att skotta ner snön från altanen, sedan springa och hoppa ner i snöhögen. Win-win för alla då vi får altanen skottad i samma veva.      :)  

Hoppas ni får en bra lördag! 
Bye for now! 


Vårterminen 2016 - Let's do this!

Då är det dags att återgå till vardagen på riktigt. Killarna är snart på förskola och fritids, P ska ägna dagen åt att jobba på med övervåningen så att vi (och, när jag skriver "vi" menar jag P och min käre pappa) kan lägga golv där till helgen, och jag är tillbaka på jobbet. Det har varit ett skönt jullov, även om snön har fallit ordentligt nu de tre senaste dagarna. Vi har mest bara varit, samt spenderat en vecka uppe i Sälen. Om det var någonting jag verkligen behövde det här jullovet var det att sova ikapp, och det har jag gjort. 
 
Så, jag är redo för vårterminen 2016, redo för jobbet, redo för uppdraget som förstelärare och redo för det som komma skall. Vi börjar med två planeringsdagar. Let's do this! 
 
 
foto taget med min iPhone

 
Hoppas ni får en bra dag, ni också! 
Bye for now!
 

Äntligen snö!

 
foto taget med min iPhone
 
 
Yeay! Äntligen snö! Simon och Noel är fullt sysselsatta med att skotta altanen och om en stund ska vi till stora lekparken och möta upp P's kompis med familj från Göteborg som är här och hälsar på. Även om jag helst skulle vilja ligga under en filt i soffan och bara ta igen mig får jag offra mig och ta mig ut. (Elias ska nog också ut snart, men håller just nu på att tina upp lite i soffan då han gick ut barfota med foppa-tofflor på altanen och var inte beredd på hur kallt det är med snö. Stackarn.) Hursom, det är underbart att killarna kan vara ute i snön och leka! 
 
Ha en härlig dag, ni också! 
Bye! 
 

Förkyld, trött och ynklig...

Idag har det inte blivit mycket gjort alls här hemma för min del då jag imorse vaknade förkyld och ynklig. Det är med andra ord inte någon utav killarna som är sjuk, utan jag. Medan P har slitit på uppe på övervåningen (inlägg om Projekt Övervåning kommer snart) och periodvis haft hjälp av killarna, har jag passat på att vila så mycket jag kan. Hoppas nu att förkylningen inte är här för att stanna allt för länge. Kändes tråkigt att inte ens orka gå ut och leka med killarna idag, då snön äntligen har hittat till oss också. 

Perfekt, och mysigt, var det dock att få sova lunch med Noel. 

foto taget med min iPhoneHoppas på en bättre dag imorgon. Hoppas ni mår bra och håller er friska! 
ByeBye! 


Tack Sälen för denna gången!


foto taget med min iPhone


Vi tackar Sälenfjällen för denna gång och utsikten från balkongen i stugan vi har bott i i en vecka! Vi har faktiskt fastnat lite för det här med slalom och fjällsemester, så vi får se när vi ses igen.     :)

Nu åker vi hem för att landa i vardagen och ta tag i våra projekt där hemma. 

Bye Bye! 


Sista skidskoledagen och diplom

Idag var det sista gången på skidskolan för Elias och Simon. Innan det var dags för dagens lektion hann Elias och jag åka några åk i två backar, medan Simon och Noel åkte snow-racer med P. Efter en McD-lunch var det sedan dags för sista skidskolelektionen och det var så kul att se Simon våga åka ner för hela skidskolebacken mot slutet. Tänk så mycket han har utvecklats sedan han ställde sig på ett par skidor för första gången förra söndagen. Elias, han blir mer och mer säker för varje åk och älskar slalom. 
 
Så, nu är skidskolan avklarad, Elias och Simon har fått ett varsitt diplom och för att fira det hela åkte killarna två åk till i en annan grön backe tillsammans med sin pappa. Det var så coolt att se dem komma åkande ner för backen. Tänk att de åker utan större hinder ner för gröna backar nu, Elias och Simon. Så coolt! *stolt mamma här*       :) 
 
 
 
 
 
 
 
foton tagna med min iPhone
 
 
 
Nu när Elias och Simon har lärt sig åka lite slalom ser vi fram emot sportlovet och ett besök till Kungsberget. Spännande!       :) 
 
Bye Bye! 
 

Tillbakablick på året 2015

Det har varit ett 2015 som har gått i ett nästan hela året. När januari började, började även jobb och förskola för mig och killarna, vilket blev en stor omställning. Medan P tog inskolningen av killarna på den nya förskolan började jag jobba, och nu i efterhand är jag tacksam för att jag fick ett lugnt schema utan mentorsskap så att vi alla hann vänja oss vid omställningen och vårt nya liv. Dock kantades våren av magsjuka i allt för många omgångar, många vab-dagar, öroninflammation och då Noel inte alls trivdes på sin förskola (och vi heller inte var nöjda med den) var det en tung vår. (Varje gång jag åkte och hämtade på förskolan på eftermiddagarna hade jag ont i magen, vilket var jättetunt och jobbigt.)  Ljusglimtar var dock tillfällen då Elias och Simon exempelvis åkte skridskor för första gången i Hemlingby, Elias fyllde 6år och hade discokalas, Elias tappade sin första tand, alla gånger vi hängde på olika lekparker med killarna, och första gången då vi gick på bio med Elias och Simon.        :) 
 
 
 
 
Våren bjöd på påskfirande hos mummu och ukki, och sedan en tur till Karlskrona där vi hälsade på killarnas faster K, kusiner J och L, samt J. Det var skönt att möta upp våren lite där hos dem, och flera gånger under vår vecka tog Elias av sig jacka och mössa då det blev så varmt när han sprang runt ute och lekte med sina kusiner. I slutet av april började Elias träna fotboll, vilket visade sig vara jättekul för både honom och mig, och efter första träningen hoppade jag med som tränare i Elias lag. Så kul! Valborg spenderade vi hemma, men på kvällen tog sig Elias och P iväg och tittade på en majkase vilket var stort för Elias då han aldrig tidigare har sett en. Och, i maj deltog jag tillsammans med några härliga arbetskamrater i Vårruset vilket också var härligt. Måste säga att april och maj månad inte alls var dumma. Speciellt nöjda var vi när vi tog beslutet och fick möjlighet att byta förskola igen då det inte blev bättre för vare sig Noel eller oss. Det var en otroligt tung sten som lättade när beslutet väl var taget.        :) 
 
 
 
 
 
Under våren brukar Simon flera gånger fråga när sommaren börjar, och P och jag svarar alltid att sommaren börjar när han har fyllt år. Den sista maj firade vi äntligen Simon som fyllde 4år och han var jättenöjd med sitt poliskalas som vi ordnade. Midsommar firade vi i Furuviksparken och trots ett ganska regnigt sommarlov blev det en del badhäng på altanen, några veckor uppe i stugan (med magsjuka som hälsade på även där), samt bara-varande tillsammans med killarna. Killarna provade på att rida för första gången hos sin tremänning J och alla tre tyckte att det var fantastiskt kul och spännande. En vecka var Elias och Simon, som vanligt, iväg på husbilssemester med mummu, ukki och kusin O, och det gick jättebra som vanligt. En härlig sommar!  
 
 
 
 
 
I augusti var det dags att återgå till vardagen med jobb och förskola, och för Elias var det stort då han började för1an på skolan. Det var stort för mamma och pappa också. Dessutom trivs han jättebra på sina nya skola och i sin nya klass vilket är jättebra. Att få skola in Simon och Noel på vår gamla förskola, Blå-avdelning, kändes också helt underbart och vi har hela hösten varit så nöjda igen. För att inte tala om Noel som varit en helt annan lycklig kille varje gång vi har lämnat och hämtat honom på förskolan.        :)
 
Här någonstans ändrade jag även storlek på bilderna på bloggen, vilket det nu i tillbakablicken ser konstigt ut.
 
Förutom att jobbet drog igång i rasande fart passade vi i augusti på att njuta av de sista dagarna i Furuviksparken, jag och killarna. Fotbollsträningarna drog igång i några veckor för att sedan avslutas inför hösten. Med hösten kom även vattkopporna med prickiga killar, och det blev en hel del vabbade. P var iväg till Polen, och jag är tacksam för att mummu kunde komma upp och hjälpa oss att pussla ihop dagarna och veckorna när sjukstugan fortsatte. Simskolan började i september, och denna gången började även Simon på simskolan vilket var stort för honom. Noel, vår store lille Noel, fyllde också 2år!
 
 
 
 
I september förlorade vi plötsligt vår älskade farfar och svärfar, vilket har fått oss ur balans en del i vår familj. Detta är även den del av anledningen till att bloggandet har kommit av sig. Fortfarande, tre månader senare, är det jättesvårt att greppa det som har hänt, och det är många Tänk om- som vi har tänkt. Jag kan inte låta bli att le tacksamt när killarna pekar på månen och vinkar till farfar, och vanhaukki, då de håller fast vid hans minne fortfarande på ett fint sätt. Vi till och med glömde bort en del av Noels 2års-firande, på grund av detta. F'låt Noel!!!
 
Efter höstlovet har jag tyvärr ej hunnit blogga alls, och heller ej egentligen kunnat blogga även om jag velat då mycket som vi ej kunnat prata om har varit på G. Nu kan jag i alla fall berätta att jag sökt och blivit erbjuden en Förstelärartjänst, vilket känns jättekul även om det kommer att innebära en hel del mer jobb framöver. År 2016 kommer även att innebära ännu större förändringar för vår familj, och både P och jag hade trott och önskat att allting hade varit klart nu, men det är det tyvärr ej. Samtidigt som vi ser fram emot allting som år2016 kommer att föra med sig, vet vi att vi framöver kommer att ha mycket mycket mycket jobb framför oss. 
 
Sista veckan detta år har vi i alla fall spenderat uppe i Sälen och det roligaste har varit att se Elias och Simon i skidskola och lära sig åka slalom. Båda har varit så jätteduktiga. Noel, han har mest åkt snow-racer och haft roligt. Nyårsafton bjöd på trerättersmiddag, fina killar och sällskap. En perfekt avslutning på detta år.  
 
 
 
 
En fullspäckad 2015 och vi ser fram emot 2016 och allt det nya året för med sig. 
Gott Nytt År!  
 

RSS 2.0
Ladda ner en gratis bloggdesign p www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!