Fem månader gammal

Fem månader gammal är han idag, vår lille Simon. Fem månader och så jättesöt!   :)Bye Bye!

Krattat lite

Vart tar solen vägen egentligen???? Klockan är inte ens fem och det är mörkt ute. Dagarna blir verkligen kortare och kortare. Hursom, vi har hunnit vara ute lite, och till och med jag fick lite frisk luft och motion. Elias och jag har nämligen krattat lite, samt lekt bland löven.   :)

(Har denna gång inte redigerat bilderna alls och det blev verkligen mörkt snabbt när vi var ute.)
Bye!

Kläderna på och ut

Det är verkligen jättefint väder ute, 15grader dessutom. Så nu blir det kläderna på och ut och dona. Elias är redan ute med sin pappa, som i sin tur är i full färd med att montera släpvagnar. Smart nog har han kallat in lite hjälp. De har lite att göra.   ;)


Bye!

Simon och jag hemma åter igen

Då är Simon och jag hemma åter igen efter en tur till jobbet och sedan ICA Maxi. Var som vanligt kul att sitta och småprata med arbetskamraterna, även om tiden går alldeles för snabbt. Sedan måste jag få säga att det är så väldigt skönt att handla mat när Elias är på dagis och Simon sover, handla mat i lugn och ro. Ingen Elias som tjatar eller Simon att underhålla. Perfekt.

Nu har både Simon och jag även fått i oss lite lunch, och medan Simon ska få sprattla lite i babygymmet ska jag njuta av en kopp kaffe. Måste även försöka komma på vilken smakis vi ska introducera imorgon. Simon har fått majs-potatis och broccoli nu. Kan kanske blomkål vara ett alternativ? Eller, ska man testa ärtor? Vill gärna att han äter någonting som vi äter här hemma så att han enklare kan hoppa över på vår mat när det väl är dags. Hmmm.....

Bye!

En alldeles för tidig morgon

Måndag. Morgon. En alldeles för tidig morgon. Simon bestämde sig för att vakna straxt efter klockan sex imorse. Elias vaknade vid halv sju, trots att jag försökte få honom att somna om. Så, vi har haft gott om tid att vaknat till liv här hemma och ska ta tag i dagen nu. Gubbsingen jobbar, Elias ska till dagis, medan Simon och jag ska åka och hälsa på några arbetskamrater på jobbet. Det är vecka44 nu, höstlov, men de stackarna måste jobba några dagar till.   ;)

Bye!

Vem kan slå Filip&Fredrik

Småkillarna sover och jag ska sätta mig i soffan och se slutet på Vem kan slå Filip&Fredrik. Jag tycker i vanliga fall inte alls om Filip och Fredrik, men i just detta program tycker jag att de är riktigt bra. Jag håller i och för sig alltid på motståndarna, men beundrar ändå F&F att de är så ruskigt duktiga på så mycket och att de nästan alltid vinner. Så, nu soffan.   :)

Bye Bye!

Mitt i allt.....

Mitt i allt dammsugande kom jag på att det faktiskt är söndag och att man kanske inte ska städa på söndagar. Hmmm.... Men, det är så stökigt uppe i sovrummen så jag måste röja och städa. Elias och gubbsingen är fortfarande ute och donar och då kan jag lika gärna dona på här inne. Elias har lärt sig vad en vinkelhake är och då gubbsingen är bra på att glömma bort var han har lagt saker och ting så hittar Elias varannan gång vinkelhaken när de letar. Han har roligt ute, Elias.   :)

Nu, städa vidare innan vi alla tar en myskväll.
Bye!

Detta med napp

Fy för detta med napp. Jag vet att vi får skylla oss själva då vi låtit Elias ha napp så mycket som han har haft. För en vecka sedan bestämde vi dock att han bara får ha napp när han sover, och omställningen från att ha tillgång till den när han vill till bara två gånger per dygn är jobbig. Både för honom och för oss. Jösses så mycket tjat det är om den där nappen. Vissa dagar är mer jobbiga än andra. Men, samtidigt är Elias duktig på att låta bli att ta nappen och accepterar ett "Nej!" när han frågar om han får ta den. Han försöker inte ta nappen i smyg vilket är jättebra. Extra svårt blir det för honom att hålla sig ibland när han ser att lillebror har napp i munnen. Men, jag tror och hoppas att detta är en övergångsperiod och att Elias snart är nappfri på dagarna. När han väl glömt den dagtid hoppas jag att det går smidigare att sluta nattetid också. För, det är väl ok att sluta med napp när Elias snart är tre år?  

Apropå det här med napp har vi även kommit på att vi kanske ska försöka göra det lite enklare för oss när det gäller Simons användande av napp. Hittills har han fått nappen när han ska somna då han ofta ligger och snuttar lite. Det kanske är idé att lära honom att somna utan napp så att han, när han väl sover nätter utan att äta, inte vaknar och skriker för att han har spottat ut nappen? Anledningen till att Simon fick napp från första början var att han hade ett sådant sugbehov, och att jag inte ville vara hans napp. Men, om sugbehovet nu minskar då han börjar tugga och smaka på saker och ting, ja då kan man väl dra ner på användandet där också?Tja.... vi får se var det hela landar. Det blir vår plan i alla fall.
Bye!

Imorse steg.....

Imorse steg gubbsingen upp med småkillarna och jag fick sova en timma extra. I och för sig hade jag redan vid fem-tiden, vintertid, varit upp med Simon för blöjbyte då han som vanligt uträttade sina morgonbehov och inte brydde sig om att vi skulle ställa om klockan. Det är dock tur att jag relativt lätt kan somna om, men trots en timma extra var jag tyvärr inte alls utvilad då jag vaknade: i mina drömmar hade jag jagat Elias hela tiden då han sprang ut på gatan och lite överallt så jag var helt utmattad. Typiskt att man ska drömma en massa när man får chansen att sova ut.  

Nu är gubbsingen och Elias iväg till K-rauta för att köpa diverse som saknas till grindstolpen, och jag hoppas att den hinner bli färdig idag. Ute är det inte alls lika fint väder, så vi får se om allting kan bli gjort. Simon sover just nu och jag ska ta en danssväng med dammsugaren uppe tänkte jag. Annars ska vi bara vara idag.   :)

Ha en skön söndag!
Bye!

Glöm inte ställa tillbaka klockan!
Åh, så lyxigt! Jag kommer ihåg en tid då det var så att man fick sova en timma extra. Det var goda tider det.   ;)

Nu ska vi försöka hålla Elias vaken fram till nio och hoppas på att i alla fall han sover lite längre imorgon. Att Simon skulle vilja sova länge är väl för mycket att hoppas på?

Bye!

Lensway

Igår klickade jag hem månadslinser från Lensway då jag använder det sista paret nu. Och, jag blir inte riktigt klok på Lensway. För ett år sedan beställde jag hem 6pack linser för ungefär 250:- /paket. Riktigt bra pris tycker jag då Synsam tar flera hundra kronor mer för samma lins, som bytt namn till deras egna märke EyeQ. Nu vet jag att köp från Synsam även ger garanti på produkten och så, men för summan man sparar då man köper linser från Lensway kan man köpa ett antal paket linser till om några skulle gå sönder etc. Så, jag blir lite ekonomisk och kör på Lensway.

Hursom. Det jag inte blir riktigt klok på är priserna på Lensway. Igår när jag skulle beställa linser upptäckte jag till min fasa att linserna inte alls kostade vad de gjorde för ett år sedan, utan över 400:-. I och för sig fortfarande billigare än Synsam, men ändå. Så, istället för att beställa fortsatte jag att googla och kika runt. Efter ett tag hittade jag samma linser för 390:-, på Lensway. När jag fortsatte att klicka runt lite till hittade jag åter samma linser för 215:-, på Lensway. Hur kan detta komma sig???? Tre olika priser för samma lins på samma site? Jag beställde givetvis linserna för 215:- / paket och de kommer nu i början av nästa vecka. Jag kan inte tänka mig att de billigare linserna på något sätt är sämre än de dyrare då det är ett och samma märke. Men, varför då olika priser???

Så, ska man beställa billigt från Lensway är tricket att klicka sig in via pricerunner.se. Nu gäller detta i alla fall linser, men jag kan tänka mig att det kan gälla fler produker. Det kanske till och med gäller fler siter? Ska jag absolut ha i åtanke när jag letar produkter och shoppar på nätet nästa gång.

Bye!

Förmiddagen blev som.....

Förmiddagen blev som planerat: staket har byggts och barnvakt har bytts ut till ny som fungerar.

Småkillarna har ätit lunch och även idag smaskade Simon i sig sin broccoli-smakis helt utan protester. Nu sover Elias en stund medan Simon får leka och prata av sig i babygymmet då han har fått nya krafter efter broccoli-lunch och amning till efterrätt.   :)Bye!

Lördag

Då är det lördag. I och för sig har jag nu för tiden inte alls koll på vilken vecka det är, och jag ser heller inte riktigt skillnad på dagar, men det är helg nu i alla fall. Idag ska gubbsingen och Elias bygga färdigt staketet på framsidan, medan Simon och jag ska åka in till BarnensHus och byta vår babyvakt samt köpa påsar till blöjhinken. Det är planen. Jag tror att vädret är med oss idag så vi ska försöka vara ute så mycket det bara går.   :)


Ha en skön lördag!  :)
Bye!

 


Simons namnsdag idag

Det är Simon namnsdag idag. Det jag hade missat totalt tills jag fick ett mess imorse från mina kära föräldrar som gratulerade honom. Sedan kom det ett till mess från snälla Madde med -e, och när jag hämtade posten låg där även ett Grattis-kort från faster och kusinerna nere i Blekinge.Grattis Simon på namnsdagen! Och, Tack alla ni som sagt grattis.   :)
Bye!

Plockat lite sten

Vi har varit iväg och plockat lite sten idag. Men, det blev inte riktigt som jag hade tänkt mig och imorgon får vi nog åka och plocka lite mindre stenar, eller bara fylla med sand. Jag har nämligen köpt krukor som jag vill ha ljungen stå i på yttertrappen, men då krukorna är tunna och lätta kommer de fara all världens väg när det blåser, såvida man inte lägger i lite tyngd. Därav stenar. (Vi tar det naturen bjuder på.) Elias var i alla fall jätteglad då han fick plocka lite sten och även Simon fick lite frisk luft. Alltid något.   :)


Bye!

Lunch - broccolipuré

Idag orkade och hann jag äntligen med att laga broccolipuré till Simon. En mammas, eller pappas för den delen, bästa vän i köket när man ska laga puré är helt klart stavmixern, anser jag. Den gick varm när Elias var liten och den kommer gå varm nu.  

Simon, ja han tyckte jättemycket om broccoli och gapade hela tiden efter mer. Även när jag bara skulle ta bort mat kring munnen med skeden gapade han och ville ha. Och, när smakisen var slut. Det får bli broccoli-smakis imorgon igen.    

Riktigt smidigt är att låta Elias ge sin lillebror lite smakis. Under tiden gör jag i ordning Elias och min mat, och Elias i sin tur får vara duktig. Simon, som är jättefascinerad av sin storebror, äter på, är jättenöjd han med, och följer sin storebrors varenda rörelse med stora ögon.   :) 

Bye!

Pigg och på bra humör

Trots att jag kom sent i säng igår, och trots att Simon har varit orolig inatt, är jag faktiskt pigg och på bra humör denna morgon. Elias och jag har just tagit en dusch och nu leker han uppe på sitt rum med sina bilar medan jag ska unna mig en förmiddagskaffe. Simon ligger bredvid mig i soffan och leker med en mjukiselefant. Det är skönt med sådana här stunder.   :)

Ute idag är det åter grått och trist, så vi får se vad vi hittar på. Vi borde ta oss ut på lite stenjakt, så jag hoppas vädret blir lite bättre snart. Nu som sagt, lite kaffe.

Bye Bye!

Äntligen sover småkillarna

Äntligen sover småkillarna. Gubbsingen har den lättaste uppgiften om kvällarna, att lägga Elias, då det tar Elias ungefär fem minuter att somna. Jag, ja jag kämpar på med Simon som själv inte vet vad han vill. Efter att ha skrikit hur mycket som helst ikväll var han sedan jätteglad och pigg när han väl skulle sova, han pratade och skrattade. Efter ett tag var dock det roliga slut och det blev åter en del skrik och gråt innan han somnade, snyftandes. Stackars liten. Vi vet inte alls vad det tar åt honom ibland, men jobbigt är det. För alla. Stackars svärmor, som vi åkte och hälsade på en stund för att fördriva tiden ikväll, fick även hon lyssna på Simon.

Nu ska jag bara vara och njuta av tystnaden. Det är helt underbart lugnt här hemma nu.
Bye!

Dagens småkillar

I förmiddags var vi iväg till ÖppnaFörskolan en sväng, och så här ser dagens småkillar ut.

Ibland är de helt underbara, ibland helt omöjliga. I förmiddags - underbara. Just nu - omöjliga.
Bye!

Fotografering

Då har Elias och jag varit förbi på förskolan för fotografering. Jag hoppas korten på Elias blir bra. Fotografen verkade bra i alla fall. Jag hade önskat att få vara med när porträttkortet skulle tas så att jag kunde få vara med och försöka få till ett kort med ett busleende som Elias brukar lägga till med ibland. Men, kortet togs direkt efter gruppbilden så jag hann inte. Hoppas bara att det inte är en allt för allvarlig eller ledsen Elias på bild. Och, så glömde jag fråga om priset på digitalbilden. Det kom jag på nu. Typiskt.

Trots att jag var uppe så tidigt imorse var jag så fokuserad på att hinna med det som skulle hinnas med, mata Simon, fixa frukost, fixa kläder, samt klä Elias, så jag glömde totalt bort att äta frukost själv. Så, nu ska jag slänga i mig frukost och sedan bär det iväg till ÖppnaFörskolan för lek.

Bye Bye!

Inget morgonhumör idag

Jag har verkligen inget morgonhumör idag. Klokan är kvart över sju, jag vaknade för en timma sedan, gubbsingen är redan trött på mig, jag har redan duschat, och dricker nu mitt morgonkaffe. Kvart över sju. Suck. Simon har inte haft någon höjdarnatt och jag vet inte vad det är som har besvärat honom. Kanske är det tänder på gång. Hursom, han håller mig och gubbsingen vaken och jag blir jättetoktrött på honom. Himla tur att Elias kan sova på nätterna trots Simons oljud.

Nepp, nu mer kaffe och sedan kanske humöret går upp tillsammans med solen?
Bye!

Lite kläder till Elias och Simon

Efter att ha hämtat Elias på förskolan idag åkte jag och småkillarna iväg till stan för att handla det vi inte hann med härom dagen. Till Simons dop köpte jag två stycken tunikor då jag inte kunde bestämma mig för vilken jag villle ha, och idag var det dags att lämna tillbaka den som blev över. Istället för tunikan till mig, blev det lite kläder till Elias och Simon istället.   :)

 
en vinterjacka från H&M till Simon


 
vinterjackan och en jättefin matchande varm mössaen skjorta till Simon


Även Elias fick en skjorta som han ska ha på sig imorgon när han ska fotograferas.  :)
Bye!

Lämnat på dagisSimon och jag har skjutsat iväg Elias till dagis och jag måste bara konstatera att Simon helt enkelt inte tycker om att varken lämna eller hämta på dagis. Dessa tidpunkter börjar han bli trött och varje gång sätter han igång och skriker där han sitter i bilbarnstolen i hallen på dagis. Stackars dagisfröknar och barn som måste lyssna på det. Nu sover han i alla fall gott här hemma, så han är nöjd.   :)  

Elias fick på sig sin tjocka KAXS-jacka idag då det var 4grader på morgonen. Jag hade totalt glömt bort att vi hade den hängande i garderoben och var inställd på att köpa en ny, men då han fortfarande kan ha den (han hade den redan förra hösten) så kör vi på den ett tag till. Det får bli en tjock jacka, eller halvtjock overall, till Simon istället.

När Elias gått in i målarrummet för att pyssla på dagis imorse och jag och Simon skulle hemåt fick jag se någonting som jag blev lite imponerad av. De större killarna, fem stycken, skulle ut och leka medan de mindre fick pyssla inne. Tre av killarna hade snabbt klätt på sig och gått ut medan en av dagisfröknarna hjälpte två av dem i hallen. När jag klev ut genom dörren upptäckte jag till min förvåning att de tre killarna satt och väntade på sin dagisfröken på trappen! När hon väl kom ut frågade de henne om de fick springa iväg och leka, och efter att ha fått ett "Ja" till svar sprang de iväg. De väntade verkligen! Tydligen lyssnar de inte riktigt alltid på sin dagisfröken och väntar, och ibland hinner det bli lite småbråk ute också, men jag är ändå imponerad. Barnen på Elias avdelning lyssnar för det mesta på sina dagisfröknar och är så jättesnälla. När Elias kom till dagis imorse hälsade de större killarna på honom och klappade honom på huvudet. Lite gulligt, tycker jag. Jag gillar verkligen Elias dagisfröknar och dagiskompisar!   :)

I bilen på väg till och från dagis kände jag mig nästan full då jag inte kunde fokusera blicken långt fram när jag körde. Men, jag är inte full. Idag är det bara grått, trist och dimma ute och jag hoppas att det blir finare väder framåt förmiddagen. Det är verkligen höst. Hutter......

Nu, lite kaffe, betala räkningar och annat smått tråkigt här hemma. Ha en bra onsdag!   :)
Bye!

Cancervaccinering försenas igen


Jag kan inte låta bli att tycka att det är skrämmande när man läser artiklar som ovan i tidningarna. Hundratusentals unga tjejer tvingas vänta på att få bli vaccinerade, och under tiden riskerar de att drabbas av livmoderhalscancer. En ung tjej som nämns i artikeln har dock hunnit vaccinera sig och hon har tur, hon behöver inte oroa sig. Artikeln kan du läsa här.

Det som skrämmer mig är att vaccinet framställs som den enda lösningen, att det inte någonstans står om biverkningarna, och det faktum att det faktiskt inte finns bevis för att det finns ett direkt samband mellan vaccinet HPV och livmoderhalscancer. Det finns inget direkt samband! Bara där reagerar jag. Varför ska man då vaccinera sig????????? Om man fortsätter ta reda på lite mer om vaccinet visar det sig att vaccinet i själva verket ökar risken för ett förstadium till cancer hos vissa kvinnor med hela 40,6%. Jag förstår att det alltid finns en risk med vacciner, men är inte siffran ganska hög????

Tydligen finns det hundra olika virus som kan orsaka livmoderhalscancer. Vaccinet som ska rädda alla tjejer skyddar mot fyra av dessa virus. Av de två virus som är mest ansvariga för livmoderhalscancer läks tydligen också 90% av dem ut. Däremot kan vaccinet ge en hel del biverkningar, det kan rent av vara farligt. 9000 biverkningar har rapporterats, även förlamningar, fosterskador, spontana aborter, samt dödsfall. Siffror visar bland annat att: 

- man måste vaccinera 1.000.000 tjejer i åldrarna 9-26år för att förebygga 4 cancerfall

Det jag önskar är att alla, innan de vaccinerar sig bara sådär, faktiskt kollar upp informationen som finns kring vaccinet så att de utifrån det sedan kan ta beslutet. Jag kan tänka mig att det finns tjejer, som efter att ha tagit del av all information, ändå väljer att vaccinera sig. Då är det så. Det är deras val. Men, att i media framställa detta vaccin som den enda lösningen, och att det nu är jättesynd om alla unga tjejer som inte kan vaccineras, är skrämmande. Det finns en hel del tjejer som vaccinerar sig som inte har en aning om riskerna, och faktiskt får biverkningar som de får leva med.   

Här ska jag kanske även nämna att varken jag eller gubbsingen vaccinerade oss när svininfluensan härjade som mest för några år sedan. Vi vaccinerade heller ej Elias. Vaccinet mot svininfluensan uppkom hastigt och lustigt, och skulle skydda och rädda oss. Nu i efterhand berättar fler och fler ungdomar att de lider av narkolepsi, och tvingas äta medicin mot detta redan i ung ålder. Hur blir det för dessa ungdomar resten av livet? Om de redan nu behöver medicin kommer de att vara beroende av medicin. Eller? Nu har jag familj, vänner och bekanta som faktiskt har vaccinerat sig mot svininfluensan och jag är så jättetacksam för att de mår bra och inte har drabbats av några biverkningar. Det kanske är jag och gubbsingen som i slutändan kommer att ångra oss för att vi inte vaccinerade oss. Eller, så kommer vi att vaccinera oss när vi ser att tester och studier visar resultat som är positiva. Hursom, så har vi läst på om vaccinet, diskuterat, vridit och vänt på för- och nackdelar och utifrån det sedan tagit beslutet. Det är det man ska göra, anser jag.  

Kika gärna på nedanstående länkar. Det är där jag har hittat informationen som jag skrivit ovan. Det är det som har påverkat mig. Jag skulle aldrig i dagsläget, innan vaccinet har genomgått fler tester under flera år, vaccinera mig mot livmoderhalscancer. Inte utifrån det jag vet idag. Om tio år kanske tester och resultat visar att vaccinet faktiskt är riktigt bra, att det fungerar, ja då får jag ta ställning till det då och kanske ändra uppfattning. Riktigt skrämmande är att politiker funderar på att låta vaccinet ingå i vaccinationsprogrammet. Aldrig att jag, i dagsläget, vill att Elias och Simon ska vaccineras med detta vaccin. Som en mamma skriver: "Genom att låta Gardasil/Cervarix ingå i vaccinationsprogrammet har också våra politiker gett sitt samtycke att låta en halv generation vara testpiloter åt läkemedelsbolaget". Är unga tjejers liv så lite värda att de helt enkelt kan vara testpiloter åt läkemedelsföretag? För, då det inte finns studier och resultat att luta sig tillbaka mot nu, ja då blir dessa tjejer som vaccinerar sig testpiloter. Något att tänka på.


http://www.kostdemokrati.se/margareta/2011/10/10/vaccin-mot-hpv/ 

http://www.mammormotgardasil.nu/


Jag är ledsen för att detta blev ett sådant långt inlägg. Men, om jag har fått dig att bli lite intresserad, om jag har fått dig att fundera på hurvida du ska vaccinera dig eller ej, eller om du har bestämt dig för att diskutera detta med någon annan - ja, då är jag nöjd. Beslutet om vaccination är helt upp till dig, men ta reda på så mycket du kan kring vaccinet, det är allt jag ber om.


 Jo, nu har jag inte använt mig av citattecken när jag har skrivit texten ovan, och jag vet att man ska göra det när man återger text. Men, för att undvika missförstånd, att jag missförstår det som står i texten, har jag verkligen hållit mig till texten som den är. Om någon klagar får jag fixa till det. Som sagt, kika på länkarna ovan.  

Bye!

Lunch med en jättesöt kille!

Måndagar-Onsdagar brukar jag luncha själv då Elias är på dagis, sedan torsdag och fredag gör han mig sällskap. Så har det varit nu under hösten. Men, nu har jag börjat äta lunch med en jättesöt kille!   :)Och ja, jag vet att kudden ska vara bakom ryggen, men Simon orkar inte riktigt sitta upp då, så vi testar något nytt idag.   :)

Bye!
 


Då är Elias iväg och leker.....

Då är Elias iväg och leker på dagis, Simon sover lite, jag har fått i mig frukost och ska nu njuta av en morgonkaffe så att jag kommer igång. Trots att vi gick och lade oss relativt tidigt igår kväll har jag sovit och drömt konstigt, och det var jättetungt att stiga upp imorse. Hoppas jag får lite kraft nu.


Ha en bra tisdag!
Bye Bye!

Vi tar kvällen

Klockan är efter nio (nästan tio snart!) och vi tar kvällen här hemma, gubbsingen och jag. Det får man göra, va!?! Som småbarnsförälder!?!     ;)

Nighty-Night and Sleep Tight!

Just lagt Elias

Varning för ett gulligull-inlägg.   ;)

Myser. Har just lagt Elias; tagit allt ifrån kvällsyoghurten, till borsta tänderna, byta till blöja och pyjamas, samt läggningen. Det är inte alls ofta Elias vill att jag ska lägga honom då pappa är den stora favoriten. Samtidigt är det jag som tar Simon då han ammar det sista han gör innan läggdags, och då är det lite svårt att ta Elias också. Men, ikväll tog Simon flaskan och jag kunde mysa med Elias. Myser verkligen dessa stunder. Om det är någonting vi har lyckats med, gubbsingen och jag, så är det våra små killar. De är helt perfekta. Älskar dem!

Bye!

'alabans'

Efter att ha hämtat Elias på dagis for jag och småkillarna in till stan för att handla lite smått som behövs hem. Det börjar allvarligt komma fram julsaker i alla affärer nu, och jag har svårt för att inte ryckas med och handla en massa. Idag blev det bara en massa toapapper, kaffemuggar och annat som jag hade tänkt, så jag lyckades faktiskt hålla mig ganska bra. Ok....... några juletiketter slank med....... och julkassar.......   :) 

Elias var jättelycklig för sin 'alabans' som han fick och nu har han lekt lekt med den här hemma. På sidan av bilen står det Ambulans och nu, faktiskt, säger han 'ambulans' själv. Han frågade mig först vad som står på bilen, och sedan har han upprepat ordet gång på gång på gång på gång på gång. Tror att det sitter nu. Nästan i alla fall. Skam den som ger sig.  


Bye! 
 

God morgon!

God morgon! Imorse vaknade jag redan kvart över sju. Det är jättemörkt vid den tiden på morgonen! I vår familj har vi verkligen jättetur då vi får vakna vid åttasnåret och kliva upp, då börjar det ljusna i alla fall. När jag satte mig vid köksbordet och kikade ut imorse, och ujade mig för att det var så mörkt, slog det mig ganska snabbt att det faktiskt finns de som jobbat en bra stund redan. Så, jag ska sluta gnälla när jag måste vakna vid sju-halv åtta, för det är som sagt ganska lyxigt.

Här hemma är det grått och trist väder idag, så vi får se vad Simon och jag hittar på. Elias är iväg och leker på dagis, vilket är bra då han får aktiveras och leka av sig. Men, som vanligt börjar vi väl med en morgonkaffe i alla fall.   :)

Ha en bra måndag!
Bye!

Helgen

Denna helgen har det donats en del här hemma hos oss.  Elias har krattat löv för att sedan....rensa undan med spaden.Gubbsingen har börjat med staketet....och kommit en liten bit på vägen.Jag har köpt ljung som ska planteras.Simon har mest bara varit - glad.Sedan har jag och småkillarna idag varit iväg och hälsat på Maddi med -i och hennes Mio. Elias var jätteglad åt att få leka med Mio, och när vi väl satt i bilen på väg hem ville han tillbaka och fortsätta leka. Jag var jätteglad åt att få sitta och prata med Maddi då det var alldeles för länge sedan vi sågs. Tyvärr hinner vi inte med att avverka alla ämnen som vi har att prata om, så vi måste helt enkelt ses oftare. Tyvärr hann jag, som vanligt, heller inte med att fota när vi var där. Är i alla fall jätteglad att vi hann ses och jätteglad för Maddis skull. Tack vännen, för fika och prat!    :)

Nu dock är klockan sovdags så jag säger:
Nighty-Night!

Kika på hus

Nu ska vi iväg och kika på ett hus som är till salu. Hade varit riktigt bra om det skulle passa oss, men tror att den är lite för dyr för plånboken. Men, kika kan man alltid göra.   :)


Bye!

Simons första smakis

Idag har Simon fått sin första smakis. Storebror Elias var jätteduktig och gav honom smakisen, och Simon smaskade på. (Gubbsingen och jag dokumenterade.) Majspotatis-smakis blev det. Mycket hamnade utanför, men det ska det väl göra första gången.   ;)
 Bye!


Våra myspyjamaskillar

Söndagmorgon och det har varit en jobbig natt. Simon har hållit igång hur mycket som helst, så åter var jag redo att överge honom och gå ner i källaren och lägga mig. Men, jag stannade kvar och  tillslut kom han i alla fall till ro, så vi har fått några timmars sömn.

Idag fortsätter vi att pyssla ute och inne. Men, först är det morgonkaffe som gäller. Sedan måste småkillarna byta om. Här är våra myspyjamaskillar.


Bye!

Pokerkväll

Åh, så länge sedan det var! Gubbsingen och jag har haft pokerkväll. Jättekul. Och, jag vann!!!  :)


Nighty-Night!

Iväg och handlade

I förmiddags var Simon och jag iväg och handlade mat på ICA Maxi. Han börjar bli stor nu, Simon. Idag ville han vara med och se sig omkring där vi gick, och var inte alls nöjd med att sitta i bilbarnstolen som stod i kundvagnen. Så, det var bara att plocka upp honom och låta honom sitta på armen. Han sitter mer och mer säkert i famnen nu när vi övar, och så småningom kommer han att kunna sitta i kundvagnen själv. Ser verkligen fram emot det. Jag kommer ihåg när Elias gjorde det för första gången, så stor han plötsligt blev då.    :)

Hursom, vi köpte med oss fyra små 4månadersburkar så att Simon kan få sin första smakis. Elias stora favorit var majspotatis-burken, och den ska vi testa på Simon också. Ska bli spännande att se vad han säger om den. Snart får vi köpa på oss gröt också, men vi väntar lite med det då jag tyckte att det var lite dåligt utbud på Nestlé-gröten.


Bye!

Småbarnsföräldrar som vi är somnade.....

Småbarnsföräldrar som vi är somnade vi igår vid nio-tiden på kvällen. Så skönt att få sova länge, och jag tror att Simon har haft en ganska bra natt då jag inte är så trött nu på morgonen. Just nu är jag uppe med småkillarna så att gubbsingen kan få lite sovmorgon.   :)

Idag, eller denna helg, måste vi göra iordning trädgården inför vintern; altanen måste städas, minipoolen slängas, stolar och bord plockas undan, gräset krattas, äpplen slängas, uppfarten städas och sista snutten på staketet byggas färdigt. Med andra ord har vi att dona med. Nu först morgonkaffe och frukost.

Ha en skön lördag!  :)
Bye!

Den här tidpunkten

Vid den här tidpunkten, nästan varje dag, är jag helt slut. Förmiddagarna går bra då jag har ork, killarna också, och det är inte så mycket tjat och gnäll. Eftermiddagarna är mycket värre och jag är redo att ge upp. Simon vill helst sitta upp och vara med, vilket innebär att jag måste sitta med honom då vi just nu inte har någon kudde som vi kan ha runt honom, eller så vill han aktiveras på något sätt. Elias är mest gnällig då han har långtråkigt, men samtidigt vill han inte leka med någonting heller. Jag brukar vara ganska bra på att avleda, komma med nya förslag och säga "Men du! Har du.......?". Men, när jag är slut orkar jag inte ens med det. Kan det inte bara vara tyst och lugnt en liten stund så att jag får ta igen mig!?!?!?!??!?!

Ja, jag vet att det svänger fort här mellan varven: ena stunden är jag jättepigg, glad och myser, för att i nästa stund vara helt slut och inte ha lust till någonting alls. Hur fixar alla föräldralediga det här egentligen? Jag vet att jag, när jag är som mest slut eller det är mest jobbigt här hemma, bör bryta det hela med att gå ut eller hitta på något. Men, hur lätt är det när man inte har varken ork eller lust?

Nu är i alla fall gubbsingen på väg hem. Åh så jag längtar.
Bye!

Saker lite varstans

hihihii.... Igår kväll ville Elias ha sin Iphone att spela spel på. Vi kunde inte hitta den, och han själv mindes inte heller var han hade lagt den. Nu, när han tog fram sin 'jobbväska' hittade han den. Här hemma hittar vi saker lite varstans.   :)Elias ville också vara med på kortet. Söt han är.   :)
Bye!

Jag vet inte riktigt vad som.....

Jag vet inte riktigt vad som hände imorse. Både jag och gubbsingen vaknade till vid sju-tiden, låg kvar i sängen och småpratade, båda med en myskänsla av jul i kroppen. (Hade varit jättemysigt om det ute låg ett tunt täcke av snö på marken, men nej.) Efter en stund kom Elias intassande till oss och satte sig mellan oss i sängen och myste han med. Simon var vaken, vi lyfte över honom mellan oss och låg sedan hela familjen i sängen en liten stund. Jag ska erkänna att jag fortfarande var sömnig, så när gubbsingen och Elias gick ner låg jag kvar i sängen en stund och drog mig. Och, somnade om! Simon också. Jätteskönt! När jag vaknade till efter en stund sprang jag ner till vardagsrummet och där satt Elias och tittade på morgonens barnprogram, helt nöjd. Gubbsingen hade åkt till jobbet. Så, jag kunde i lugn och ro byta på Simon som också vaknat till och sedan ta en skön dusch.  

Nu är det fortsatt städ som gäller här hemma. Samt en förmiddagskaffe. Jo, och så vill Simon ha en ny blöja.   :)

Bye!

Du förstör ju!!!!!

Elias har en förmåga att sprida ut sina leksaker när han leker, sedan blir de liggande där de ligger. Jag har en förmåga att snubbla över alla leksaker och nu har vår store lille kille börjat utbrista:

- Men! Du förstör ju!!!!!hihihiihiihi.... Det låter så roligt. Han är rolig, vår Elias.   :)

Bye!


Då har vi varit iväg.....

Då har vi varit iväg och lekt lite på ÖppnaFörskolan. Elias har lekt, jag har fikat lite, och sedan suttit med en trött Simon som studerade sin omgivning. Elias var klockren som byggmästare idag.   :) 


Bye!

Sovit jättebra

Inatt har vi sovit jättebra. Åh, så skönt det är att få en sådan här natt emellanåt. Gubbsingen vaknade först utav oss imorse, vid sjutiden, och resten av oss vaknade vid åttatiden. Jätteskönt. Eller, Elias och jag vaknade vid åtta medan Simon låg i sin säng, jollrade och lekte tittut med sin filt. Han hade nog varit vaken en stund redan.   :)

Nu snart bär det av för lek och sedan får vi se vad vi hittar på i eftermiddag. Ha en bra torsdag!
Bye Bye!

Trött Simon. Trött mamma

Trött Simon. Trött mamma.


ja.... jag bjuder på den.   :)
Bye Bye!

Jag kan verkligen inte.....

Jag kan verkligen inte det här med design och html. Föröker få till en header, men har lyckats förstöra allt igen och måste nu vänta tills gubbsingen kommer hem. Jaja..... man får lära så länge man lever.   :)

Bye!

Hur mycket kläder som helst

Stackars Elias. Idag när jag lämnade honom på dagis fick han på sig hur mycket kläder som helst så att han inte skulle frysa när de skulle vara ute. Jag satte på honom fleecejackan, som han alltid har på dagis, samt en regnjacka på den så att han kan leka fritt utan att bli blöt och smutsig. Det räckte tyckte jag. Men, Elias ville även ha sin andra fleecetröja på sig, så även den tog vi på honom. Stackarn. Han kommer definitivt inte att frysa, utan snarare bli alldeles för varm när han leker. Men, blir han svettig får han helt enkelt ta på sig en ny torr tröja när de kommer in sedan. Det är även lite enklare att ta av honom fleecetröjan när han blir varm, än att börja ta på honom mer kläder när han fryser. Jag hoppas att det går bra i alla fall, och måste säga att det är klurigt hur mycket kläder man ska klä på barn nu när det är runt 5grader på morgnarna.

Här hemma går vi runt i myskläder och bara är, Simon och jag. Simon är lite smått förkyld så vi håller oss här idag.
Bye!

Intar soffan nu

Småkillarna sover och jag intar soffan nu. Tyvärr är det några serier som jag gärna hade velat se på TV ikväll, men så trött som jag har varit hela dagen och fortfarande är så ska jag nog räkna med att jag somnar snart. Jag får titta på det jag orkar helt enkelt.  

Bye Bye!

Up All Night

hihihii.... lite roligt.   ;)Måste se denna serie tror jag.
Bye!

The Lazy Song

denna säger allt.....   ;)Bye!

Usch och fy för denna natt

Usch och fy för denna natt. Igår kväll, när det var dags att sova, fick Simon spel och gjorde ingenting annat än skrek en bra stund. Det var ett tag sedan sist. Sedan har han sovit oroligt för att åter vakna vid halv två-tiden och bara skrika. Det hela slutade med att gubbsingen var vaken en stund för att lugna Simon, och till slut somnade vår lille kille i sin gungstol. Men, där sov han heller inte länge och sedan var det min tur att stiga upp och ta honom. När Simon väl ätit och kommit till ro var å andra sidan jag så pass vaken så att jag inte kunde somna, så istället hängde jag tvätt och plockade undan i köket. Idag, ja nu är jag då trött. Vädret ute är grått och inte heller alls uppiggande.

Så, nu blir det ett antal koppar kaffe och sedan får vi se vad vi hittar på. Känner bara för att ta en mysdag idag.  :) 

Bye Bye!

Efter dagis idag har Elias.....

Efter dagis idag har Elias lekt med sina kusiner i några timmar; först ute i lekparken tills det började bli lite kallt, sedan hos farmor en stund. Jättekul att de får tid ihop, kusinerna, då de inte ses så ofta. Tyvärr dog batteriet i kameran lagom när jag började knäppa kort, så det blev inte så många och en del är väldigt suddiga. Det blir kanske så när man försöker fånga Elias mitt i språnget - eller i detta fall i svinget.


 


Bye Bye!

Då har helgen gått....

Då har helgen gått och vardagen infunnit sig igen. Igår kväll blev vi bjudna på god middag, och det var trevligt att sitta och prata med alla. Simon sov sig igenom en stor del av besöket, medan Elias lekte för fullt med sina kusiner och var ordentligt trött när vi kom hem. En lyckad kväll.Idag är lugnt här hemma och jag ska försöka plocka undan efter helgen. Tvättmaskinen är åter igång och tumlaren tumlar på. Jag har att göra.   :)

Ha en bra måndag allihopa!
Bye!
 


Då är det söndag

Då är det söndag. Det har verkligen varit intensiva dagar nu i veckan, så efter att huvudvärken igår kväll slutligen släppte kunde jag äntligen pusta ut. Idag har vi då bara varit hemma och tagit det lugnt under förmiddagen, inte gjort många knop alls. Nu sitter mina kära föräldrar i bilen på väg hemåt igen, småkillarna sover, gubbsingen är iväg och fixar vinterdäck på bilen, det är helt tyst och lugnt här hemma och jag har lite egentid.

I eftermiddag ska vi ner till svärmor så att Elias kan leka mer tillsammans med sina kusiner John och Lilly, och vi har lyxen att bli bjudna på middag. Trevligt.  :)

Bye!

Idag har vi döpt vår lille Simon
Idag har vi döpt vår lille Simon och jag måste säga att allting har gått jättebra. Jag har inte hunnit blogga då vi i förmiddags fixade med det sista på Harnäsbadet och sedan har det varit fullt hus. Tack, alla ni som har varit här och firat Simon idag!!!

 
Simons dopljus

 
en jättecool sparbössa - Tack Lasse, Anneli och Rasmus!

 
ett jättefint kort som Simon fick av sina kusiner, faster Katja och Johan


bordsdukningen(fler bilder kommer)


Bye Bye!

Lunch ute

Då har vi varit iväg och fixat till lite i lokalen där vi ska ha dopfikat imorgon. Det är inte riktigt riktigt färdigt än, men troligtvis åker gubbsingen och jag iväg senare ikväll och fixar det sista.

Mitt i donandet idag tog vi en lunch ute i friska luften. Det är härligt höstväder ute och vad passar då bättre än att grilla över öppen eld och äta varmkorv? Det är verkligen jättefint ute vid Harnäsbadet, där vi ska vara, och jag hoppas att vädret håller i sig imorgon så att vi kan ta en kopp kaffe på altanen. Elias tyckte det var lite spännande med brasa, och gillade att äta ute. Simon var med han också. Mysstund!   :)


Hade dock totalt missat att de ska bygga den nya järnvägssträckan mitt genom skogen, så den annars mysiga grusvägen till Harnäsbadet är nu inte alls mysig då skog har avverkats och vägen är alldeles guppig. Varning alla ni som ska åka där!

Bye Bye!

Fredag

Fredag. Just nu är vi hemma, äter frukost och laddar inför dagen med kaffe. Idag har gubbsingen tagit ledigt från jobbet då vi ska åka iväg och ställa iordning lokalen där vi ska ha dopfikat imorgon. Han har även tagit på sig att göra smörgåstårtorna, så det blir mycket fixande här hemma i eftermiddag. Just nu sitter han dock och jobbar framför datorn. Ledig, som sagt.    ;)

Så, vi ska fortsätta dona på så att vi kommer iväg här så smått. Ha en bra fredag!

Bye!

Bull-bak

Vi har haft bull-bak här hemma. Finns det något godare än nybakade varma kanelbullar? Jag ska faktiskt vänta till helgen innan jag smakar på dessa, så det blir Elias och gubbsingen som får avgöra om de duger att bjuda på. Men, det luktar fantastiskt gott här hemma.   :)  (.... och jo, jag har smakat på degen då jag älskar bulldeg - och det var jättegott!!!)   ;)
Bye!


Hej då, äsking!

hihiihii.... han är rolig, vår Elias. Saker som kommer ut ur hans mun. Efter att ha kommit hem från ÖppnaFörskolan satt jag på golvet för att klä av Simon ytterkläderna och Elias satte igång och leka. Han tog sin Bobbycar och talade om att han skulle åka till jobbet. Sedan sade han:

- Hej då, äsking!

och så kom han och gav mig en puss på munnen där jag satt. Det tog några sekunder innan jag förstod vad han hade sagt, sedan började jag skratta. Han tar verkligen efter oss, gubbsingen och mig, för det är precis så vi gör: talar om att vi ska åka någonstans, säger hejdå gubbben/gumman/älskling och ger varandra en puss. Nu gör Elias det också. Rolige kille!    :)

Annars var det som vanligt på ÖppnaFörskolan; Simon sov först för att sedan vara uppe och kika, Elias har lekt med sina favorileksaker, och jag har unnat mig en kopp kaffe, tittat på när Elias har lekt själv och lite med andra, samt lekt med Simon i ett nytt babygym.

Bye!

En god natts sömn....

En god natts sömn ger nya krafter. Eller, en natts sömn ger lite nya krafter.   :)

Inatt har Simon sovit helt ok, men då har Elias varit upp och tassat lite och istället för att han kom och trängdes med oss i sängen följde jag med honom tillbaka till hans säng. Nätterna är verkligen olika för Elias, ibland sover han som en stock från åtta på kvällen till halv åtta på morgonen, medan han ibland vaknar ex antal gånger per natt och sover oroligt. Antar att det är så mer eller mindre för alla.

Här hemma vaknade vi redan innan sju idag då vi hade en brandskyddskontroll inbokad på morgonen. Den gick jättesmidigt och vi har bara en dörr till pelletsförrådet som ska stärkas med en plywoodskiva. Vi fick för oss att vi borde ha gjort det redan, och var lite stressade för det, men i och med att vi under rusten bytte dörr var det inte lika panik och vi kan ta det nu under hösten.

Nu lite morgonkaffe, sedan åker vi iväg och leker lite.   :)
Bye!

Misslyckad

Jag känner mig misslyckad. Är alldels för trött för att känna och tycka någonting egentligen, då tröttheten gör känslorna ännu starkare, men misslyckad är ordet. I stort sett hela dagen har jag haft en dust med Simon varje gång han ska äta, och det tar på krafterna. Jag har sagt det förut och säger det igen: jag skulle jättegärna amma ett antal månader till för jag tycker om att amma. Men, ska det vara så här så är det inte alls mysigt och jag håller på att ge upp. Simon vägrar höger bröst fortfarande av någon anledning, förutom när man lurar honom liggandes på hans högra sida, eller har honom på en kudde bredvid sig till höger så att han äter från höger bröst. Jag orkar dock inte hålla på att lura honom mer, det kan inte vara meningen att man ska hålla på så, så idag har han fått ta flaskan istället. Det har dock tagit ett tag det också, men tillslut accepterade han det något sånär och åt i alla fall en halv portion. Stackarn måste vara jättehungrig. Så, planen är att introducera flaskan nu på allvar och smakportioner. Sedan får amningen bli en bonus ett litet tag till, såvida han inte fortsätter krångla för gör han det så slutar jag amma helt och hållet. Som sagt, misslyckad.

Nu ska jag sova och imorgon när jag vaknar räknar jag med att jag inte alls kommer att ha dessa känslor. Imorgon är en ny dag.

Nighty-Night!


Just nu städar Elias

Just nu städar Elias i sina skåp här hemma. Min städning härom dagen duger visst inte.   :)
Bye!

Rackarns så kallt.....

Rackarns så kallt det är ute nu på morgonen! 3grader visade termometern när jag skulle skjutsa iväg Elias till dagis. Tur att barnen på dagis är inne och pysslar lite på morgonen så att det förhoppningsvis hinner bli lite lite varmare innan de går ut för att leka. Idag ska de pyssla och göra en kottkrans till ytterdörren och det ska limmas hejvilt. Ska bli spännande att se resultatet så småningom, och det måste vara kul för Elias att kunna säga att han har varit med och gjort kransen som hänger på dörren.

Apropå kyla måste jag säga att ICA Maxi faktiskt har en hel del bra kläder och erbjudanden med jämna mellanrum. Jag köpte för ett tag sedan ett fem-pack fingervantar till Elias för 59:- och dessa får han slita ut nu under hösten. Fem stycken fingervantar blir tre par till dagis och två par hem. 59:- är billigt tycker jag, och när alla är utslitna är det bara att köpa nya igen. Nu var fingervantarna lite lite för stora för Elias, men efter att ha kört dem i tvättmaskinen i 60grader så passar de jättebra.   :)Nu sortera tvätt och dona.   :)
Bye!

Småkillarna sover, det är tyst.....

Småkillarna sover, det är tyst och jag är uppe och pysslar lite. Nästan så det känns som advent och jag verkligen längtar efter lite vit snö ute, adventsljusstakar i fönstren och varm glögglukt.   :)

Nu, Charlies änglar. Sedan sova.
Nighty-Night!

Handlat på ICA Maxi

Då har vi varit iväg och handlat på ICA Maxi. På senaste tiden har jag märkt att det tar tid att komma iväg oavsett vart vi ska, och då är det inte jag som donar och drar ut på tiden, det är Elias. När jag har gett Simon mat och ska klä på honom brukar jag säga åt Elias att klä på sig så att killarna blir färdiga ungefär samtidigt och vi kan gå. Nu får jag räkna med att jag får svaret:

- mmm.... jag ska bara leka färdigt / spela färdigt / titta färdigt / städa färdigt / etc.

eller

- mmm.... jag kommer snart.

När jag vill komma iväg börjar sådana svar bli något irriterande, speciellt om vi har en tid att passa eller ska iväg till dagis alternativt ÖppnaFörskolan. Men, det är nog så här det kommer att vara ett tag framöver så det är bara att vänja sig. Eller???

Hursom, på ICA Maxi handlade vi diverse som behövs här hemma samt lite till helgen. Hittade en stor truck med småbilar i som jag inte kunde låta bli att köpa till Elias, och nu leker han för fullt med den här hemma. Bra att han gillade den.  :)   Nu blir det lek lite lite till, sedan är läggdags för småkillarna. Bye Bye!

Tisdagen den 11oktober.

Tisdagen den 11oktober. Kom just på att sotaren kommer hit om en timma. Hade jag glömt bort, trots att lappen med tiden sitter på kylskåpet och jag har gått och tittat på den varje dag i en veckas tid. Nåja, inte mycket som behöver förberedas, bara pannan som ska stängas av så är det lugnt. Det blir lite mer att fixa inför brandskyddskontrollen på torsdag....

Idag är Simon och jag hemma och bara är fram tills Elias ska hämtas, sedan tror jag att vi åker in till stan och handlar mat. Visserligen blir det merjobb att åka in med båda småkillarna, men då gubbsingen ska åka bort vill jag ha något att göra i eftermiddag. Men, innan jag tar tag i något blir det morgonkaffe.   :)

Ha en bra tisdag!
Bye Bye!

Självfix

Ikväll har jag provat på något jag aldrig tidigare vågat. Riktigt imponerad av mig själv är jag, att jag vågade och att det blev helt ok. Jag har nämligen färgat håret alldeles själv. Nej, mer spännande än så var det inte, men jag är ändå stolt då jag alltid annars har vänt mig till Madde med -e, som fått hjälpa mig. Denna gången har jag inte hunnit fråga Madde och då jag vill ha det fixat till helgen så testade jag själv. Det är bara utväxten jag har färgat, och visst gjorde jag ett nybörjarmisstag (jag glömde nackhåret!), men det duger. Min frisör tipsade mig om H&M's egna färg och jag måste säga att den faktiskt är bra. Blir kanske varannan gång frisören, varannan gång självfix. Man lär så länge man lever.   ;)  


Bye!

Lek med farmor

Efter att ha hämtat Elias på dagis idag stannade vi till hemma en stund för att äta mellanmål och fortsatte sedan vidare till småkillarnas farmor. Elias ska få leka med farmor några timmar nu, vilket han har pratat om att han vill göra. Väl där tog han genast fram traktorn som han älskar att åka runt på, samt plockade fram alla bilar och lade dem i vagnen.  Även Simon fick träffa farmor lite innan det var dags att åka hem och sova. Givetvis glömde jag kameran, så det blir en något suddig bild från mobilen denna gång.


Nu ska jag fortsätta plocka vidare här hemma.
Bye Bye!

Målardukar.

Ooops! Någon som känner igen sig i att man köper hem någonting för att man inte riktigt har koll på om man har det hemma eller ej? Jag håller på att städa och plocka här hemma och håller just nu på att sortera mina pysselsaker, exempelvis akrylfärger, penslar och målardukar. Ojojojoj så många målardukar jag har!!! Det trodde jag inte. Behöver inte köpa några fler på ett tag. Eller, så får Elias måla hur många tavlor som helst och så får det bli årets julklapp.   ;) 


Bye!

Måndag

Måndag. Idag mår jag mycket bättre, kraften har återvänt vilket är jätteskönt och nu är det bara halsont som spökar lite. Konstigt det där, att man kan vara helt slut en enda dag och att det sedan är över. Däremot är jag trött (vilket i och för sig inte alls är konstigt) då Simon inte har haft någon vidare bra natt. Kan ammande barn märka av när mamman är sjuk och smått tappa matlusten de också? Jag vet inte vad det har varit med Simon, men han har inte velat äta samtidigt som han har gnällt gnällt gnällt som sedan har gått över i skrik skrik skrik och skrik. Lägg till en Elias som haft en orolig natt som jag har gått in till några gånger så att han kan somna om, för att sedan återvända till Simon igen. 

Nåja, ny dag - nya krafter. Idag måste jag plocka och städa inför helgen. Ska nog börja skriva en lista på saker som ska göras så att ingenting glöms bort. Jag är en list-människa, jag älskar att skriva listor och framför allt att bocka av saker som blivit gjorda.   :)   Ha en bra måndag!


Inte för att jag är så mycket......

Inte för att jag är så mycket piggare nu, men åh så skönt det var att sova lunch med småkillarna. Elias och jag gick och lade oss klockan ett, lite sent för hans del men så blev det, och sedan har vi sovit i 2 1/2-timma. Så jätteskönt, även om jag har frusit under mitt duntäcke. Gubbsingen kom upp med Simon när han blev hungrig, som åt liggandes bredvid mig och somnade till slut han med. Det innebär att även gubbsingen har fått lite egentid vilket han uppskattar. Alla glada.

Nu ska jag bara vara under eftermiddagen och inte göra så mycket alls. Simon ligger och gymmar i babygymmet just nu, så antingen lägger jag mig bredvid honom på golvet så att han får lite sällskap, eller så blir det soffan. Så är läget här hemma.


Bye Bye!

Ingen ork alls

När passar det bäst för en förälder att vara sjuk? Natten. Då sover barnen, förhoppningsvis, och man själv kan vara utslagen, såvida man inte måste upp och amma några gånger per natt då. Sedan är helgen bra då den andra föräldern är hemma och kan ta barnen. Jag är helt utslagen idag och har ingen ork alls. Som min bror sade när han var liten: jag har ingen luft i knäna. Det är precis så jag känner. Det värsta är att jag inte har tid att vara sjuk. Så, det blir Alvedon och kaffe idag, och allt jag orkar med att göra idag blir en bonus. 


Jo, jag beundrar alla ensamstående föräldrar som får klara av så mycket själva, exempelvis när de blir sjuka. Jag vet inte hur de gör det.

Bye Bye!

Jag och Simon har varit....

Jag och Simon har varit iväg och shoppat idag. Medan vi shoppade var gubbsingen och Elias först iväg och handlade på Biltema för att sedan ta sig till hangaren för att lämna av saker. Biltema är rena julafton för killar av alla åldrar tror jag. Eller, kanske inte bara killar? Elias fick med sig lite leksaker, samt trädgårdsset så att han kan hjälpa till när vi är ute och donar. Perfekt. Som vanlig hittade jag diverse till småkillarna, men ingenting till mig själv. Suck. 


Elias med sitt trädgårdsset - perfekt i nu i höst.Jag med eftermiddagens fynd:en basker och strumpor till Simonen skjorta till Eliasen enkel vit och en enkel svart långärmad tröja att ha under T-shirts till Eliastvå snygga bodys till Simonsamt en pyjamas till Simon


Bye Bye!

Gnäll

Det har varit en lugn lördagförmiddag här hemma. Nästan i alla fall. Elias vaknade tidigt imorse och har varit gnällig. A!A!-kudden har fått ett nytt användningsområde: när vi säger åt Elias att inte gnälla går han själv upp och sätter sig på den och sätter igång för att få ur sig lite gnäll. Vi kunde inte låta bli att skratta, gubbsingen och jag, när han satte igång då det verkligen var framtvingat och inte alls allvarligt. Men, han fick gnälla ur sig i alla fall. Söte kille.  Bye!

Bilder tagna idag

Några bilder tagna idag. De är söta, våra småkillar.   :)

 Bye Bye!

Ensam hemma

Jag är ensam hemma! Killarna har gått ut på promenad och jag ska få vara ensam en stund. Åh, så skönt. Jag älskar mina killar, men ibland behöver jag bara få vara själv. Så, nu ska jag börja med att ta en dans med dammsugaren och poppa musik.   :)

Varför Elias absolut ville ha sina hörselkåpor på, det vet jag inte. Han är rolig han.   :)
Bye Bye!

Killarna sover lunch och.....

Killarna sover lunch och jag har passat på att äta nu. Simon har fått Alvedon då febern steg under förmiddagen, men han har ändå varit relativt pigg. Måste bara se till att han äter ordentligt, eller så kanske vi ska ge honom vatten för första gången så att han får i sig vätska. Får se hur han reagerar på det.

Lite roligt i förmiddags, när jag kom ner efter att ha duschat, var att se Elias. Sedan gubbsingen skaffade en ny Iphone har Elias fått överta hans gamla och den sitter han och spelar spel på ibland. Det gjorde han när jag kom ner. Han låser enkelt upp telefonen, bläddrar fram till sin egen mapp som är fixad för honom, och väljer sedan det spel han vill spela. Han löser memory-spelen på två-tre minuter vilket är jättekul. Kanske egentligen lite för tidigt att låta en tvååring ha en Iphone, men nu har han fått den och så länge det är spel som han lär sig av får han använda den.
Bye!


Fredag och veckan är snart slut

Då är det fredag och veckan är snart slut. Vart tog den vägen??? Idag ska vi försöka städa undan lite, samt ta oss iväg och handla mat inför helgen. Elias är feberfri vilket är jättebra, dock börjar Simon bli lite smått varm och jag hoppas verkligen att det inte blir ordentlig feber utan att det bara är något tillfälligt. Jag har klarat mig hittills och är bara trött. Som vanligt.   ;) 

Ha en bra fredag!
Bye!

Slapparkväll framför TVn

Då sover småkillarna. Elias har under dagen mått bra och inte varit varm när jag känt på honom. Nu ikväll återvände dock febern lite smått, men det var inte alls mycket så han får klara sig utan Alvedon och bekämpa vad det nu är han har i kroppen. Vi använde även stackars ovetande Simon för att demonstrera för Elias att det inte är farligt att ta tempen. Sedan Elias blev medveten om vad 'att ta tempen' innebär har han, när han har hört orden, blivit jätteledsen, spänt sig och gråtit gråtit och gråtit. Då är det givetvis inte alls skönt att ta tempen i rumpan. När han var liten sade han ingenting alls när vi gjorde det. Och, då Simon inte heller säger något nu när han är så liten visade vi Elias att Simon inte alls gråter och att Elias inte heller behöver göra det. Det hjälpte lite och att ta tempen ikväll gick väldigt smidigt utan gråt. Elias har som sagt lite feber, Simon ingen feber alls. Åh, så jag hoppas att varken jag eller Simon åker på det Elias och gubbsingen har för det är inte alls kul att vara hängig och sjuk.  

Nu blir det slapparkväll framför TVn.
Bye Bye!

Målat en tavla.

Jag har tänkt tanken så många gånger tidigare, men aldrig hunnit med. Nu, när vi inte kunde ta oss till ÖppnaFörskolan men ändå skulle hitta på någonting, bestämde jag mig för att det var dags. Så, idag har Elias målat en tavla. Sin allra första tavla! Jag bestämde färgerna så att den passar in på hans rum, och sedan målade han på. Jättefin blev den tycker jag. Kul hade han och stolt är han - vilket är det viktigaste.   :) Jag har bara akrylfärg så det är det vi målar med, men det går bra det också. Målarduken har jag köpt billigt på DollarStore för 10:- (erbjudande då var tre målardukar för 20:-), och då kan man måla på bäst man vill. Elias kommer helt klart att få måla fler tavlor.

Bye!

Torsdag.

Torsdag. Usch och fy så trött jag är. Jag är verkligen inte rolig eller på mitt bästa humör på nätterna och orkar inte alls med gnäll, eller som Simon höll på inatt. Jag antar att han hade ont i magen, för han ville inte äta och hade svårt att komma till ro. Jag ville sova, men kunde inte då Simon bökade bredvid mig. Tillslut somnade han faktiskt själv i sin egen säng efter att jag lyft över honom, och det är jag tacksam för.   

Idag blir vi som sagt hemma. Elias är pigg, men har lite feber så det är lika bra att bara ta det lugnt. Jag hoppas att han inte kommer att trotsa en himla massa idag då vi håller oss hemma. Har inte alls ork för det. Min teori är att han oftast trotsar när han är understimulerad eller trött, för det sker inte så ofta de dagar han är på dagis. Vi får helt enkelt se.  

Nu dusch och sedan kaffe.
Bye!

Feber ikväll.

Var kom den ifrån??? Elias har varken hostat, snorat eller visat tecken på att vara krasslig, ändå fick han feber ikväll. Bara sådär. Så, nu efter lite Alvedon sover han i sin säng, men jag antar att vi ska räkna med en något orolig natt. Jag hade sett fram emot ÖppnaFörskolan imorgon, och Elias har pratat om det i en vecka nu, men vi blir istället hemma och bara är. Bättre med feber nu i alla fall, än feber nästa helg.

Bye Bye!

Maskhus.

Jag vet inte om det är det att jag inte tidigare har haft barn på dagis, eller om det är Elias dagisfröknar som är påhittiga. Hursom, jag är så imponerad av allt de hittar på och så glad för att Elias får lära och uppleva så många olika saker på sitt dagis.

Nu är det bland annat maskar som gäller. I hallen står ett maskhus där barnen kan kika in i, för att se maskarna. Det är hur sött som helst. Eller!?!  
 


Bye!

Höjdhopp ute.

Idag när Simon och jag hämtade Elias på dagis var barnen i full gång med att hoppa höjdhopp ute. Jättekul! Då Simon sov passade jag på att knäppa kort, och jag måste säga att Elias tog ordentligt med sats och hoppade jättebra. Han ramlade i och för sig rakt över hindret, men han var jätteduktig ändå.   :)

Några stilbilder:

Sedan lekte vi lite bland löven som låg på vägen hem. Det är verkligen höst nu. Bye Bye!

Idag skiner solen.....

Idag skiner solen, Elias är på dagis och leker, Simon sover, gubbsingen jobbar (just nu hemifrån), jag har knäppt igång tvättmaskinen, och sitter nu framför dator med en kopp kaffe. Mmmm.... jag är en rutinmänniska.   :)

Idag ska jag fortsätta kika runt efter någonting att ha på dopet, samt försöka plocka och stryka undan gårdagens tvätt under förmiddagen. Efter lunch måste jag sedan åka till BVC för vägning av vår fyramånaders Simon, mest för att det är kul att ha en vikt och se hur stor han är. När jag sedan hämtat Elias på dagis idag bör vi ta oss iväg till stan och beställa mat till dopet så att även det är gjort. Får se ikväll om vi hann med allting, eller om det blir helt andra saker som prioriteras. Egentligen är det det som är så skönt med att vara mammaledig, man kan ta dagarna som de kommer.    :)

Ha en bra onsdag!
Bye Bye!


Jag sitter och kikar igenom.....

Jag sitter och kikar igenom katalog efter katalog, samt försöker finna inspiration på nätet, efter en snygg klänning eller tunika att ha på Simons dop. Jag vet vad jag är ute efter, ungefär, vilken färg jag vill ha, samt modell lössittande. (Måste försöka gömma alla extra mammakilon.) Men, jag hittar ingenting! Jösses. Och, det börjar bli lite smått panik....

Småkillarna sover nu och gubbsingen pratar i telefon, så jag ska fortsätta kika runt och försöka bli klokare på vad jag ska ha på mig. Alternativt blir det att åka in till stan någon dag och försöka köpa något.

Bye!

Dopsamtal.

Då har gubbsingen och jag varit iväg på dopsamtal, klockan 11.00 hade vi bokat tid. I panik under förmiddagen kikade jag lite på psalmer vi vill ha under ceremonin, och jag kan inte låta bli att tycka att de psalmer vi hade på Elias dop är de finaste. Så, det får bli favoriter i repris. Sedan har vi valt dopbevis, gått igenom hur ceremonin kommer att se ut, och lagt fram några önskemål. Håller tummarna för att allt går att orda nu.

Ska erkänna att det känns mycket bättre nu efter detta dopsamtal jämfört med efter Elias dopsamtal. Det finns hopp.   :)

Bye!

Gårdagen försvann och åter.....

Gårdagen försvann och åter igen vet jag inte var den tog vägen. Gubbsingen jobbade hemifrån, så jag hade lite sällskap till lunch vilket var trevligt. Sedan blev det till att plocka under eftermiddagen då vi väntade en övernattningsgäst igen, och sedan däckade jag tillsammans med småkillarna efter åtta-tiden. Det var det.

Idag är det dock en ny dag och solen har tittat fram. Elias är iväg på dagis och leker, Simon sover, gubbsingen är iväg på morgonmöte och jag har passat på att knäppa igång tvättmaskinen och ska sedan hänga ut lite tvätt lagom till lunch. Nu, morgonkaffe!   :) 


Ha en bra dag!
Bye!


Sollefteå igår.

Åh, så trevligt det var att stanna till hos Ruth och Olav i Sollefteå igår. Tanken var att vi skulle spendera åtminstone en vecka uppe i stugan i somras, men då det inte blev många dagar alls har vi inte hunnit träffa dem på jättelänge. Så, igår hälsade vi på dem och det var jättetrevligt att träffas och riktigt lyxigt att bjudas på middag. Två kvällar i rad! Inte illa.  :) 


Jag måste få berätta att Ruth är otroligt duktig på att måla och har målat jättemånga tavlor som de har på väggarna hemma. Nu fotograferade jag inte några tavlor, men min stora favorit var en hög med stenar som såg så naturtrogen ut. Precis som ett fotografi. En jättefin tavla. Nästa sommar, när vi förhoppningsvis får mer tid att vara i stugan, ska jag absolut be Ruth hålla en kurs för mig så att jag också lär mig knep och målning. Hon är otroligt duktig.

Vi kom dock hem sent sent inatt och vi har inte fått så mycket sömn. Småkillarna sov visserligen i bilen, men gubbsingen och jag är trötta. Allra mest gubbsingen som körde bil hela vägen, jag kunde inte hålla mig vaken hela tiden utan somnade till då och då. Men, allt gick bra och vi är hemma igen.

Bye!

Hej då till stugan.

Då tar vi oss genom skogen till bilen och säger Hej då till stugan för denna gången. Dags att åka hemåt. Vi åker dock via Sollefteå för att hälsa på gubbsingens faster med man som inte hade möjlighet att komma upp till stugan i helgen, och kommer nog hem sent sent ikväll/natt.

Bye Bye!

Till Elias tremänning.

Igår eftermiddag/kväll var vi till Elias tremänning Jonas och det bjöds på jättegod middag, prat och en massa lek. Nina och Jan har en jättehärlig utsikt över hästhagen, åkrarna och berget från sin altan och det är verkligen rogivande att sitta där. Dock var det två killar som lekte och busade så, och ibland kivades om samma leksak, så med jämna mellanrum var vi tvungna att gå in för att se vad de egentligen höll på med samt medla mellan de två. Elias tyckte det var jättekul med nya leksaker och radade som vanligt upp dem för att ha koll.   :)    


Vi har pratat om denna middag i nu snart två år, så det var på tiden att få till den. TACK, Nina och Jan, samt killarna, för att vi fick komma och hälsa på!   :)

Bye!

Förmiddagen.

Imorse hämtade gubbsingen och Elias CSFn som vi hade lämnat vid vändplan igår kväll. Sedan har de åkt runt och donat lite grand under förmiddagen medan jag och Simon har varit inne. För att fördriva lite tid gick även Elias och jag iväg och fyllde på vedkorgen lite och han var glad att få hjälpa till. Innan lunch blev det sedan lek inne, och Simon har tröttnat lite på sina verktyg och smakar hellre på storebrors sköldpadda nu.

Förmiddagen i bilder.


Om en timma ska vi iväg till gubbsingens kusin och Elias ska få leka med sin tremänning Jonas. Ska bli jättekul.  :)

Bye for now!

Fyra månader gammal.

Igår var det den sista september och Simon blev hela fyra månader gammal. Lyckades få till några fina kort på honom och tänkte bjuda på ett. Söt!   :)


Bye!

Framme i stugan.

Igår kväll vid åtta-tiden kom vi fram till stugan. Det tar längre tid att åka hit nu för tiden med småkillarna då diverse stopp behöver göras. Men, nu är vi här. När småkillarna hade somnat satt gubbsingen och jag framför brasan och pratade en stund innan vi gick och lade oss vi med. Det är så mysigt med brasa.  


Jag lekte lite med kameran igår kväll och jag måste absolut lära mig systemkameran då man ju kan ta jättefina kort med den. Har förstått nu att kameran ger lite smått blå-toniga kort, och detta måste jag lära mig ställa om eller photoshopa bort (så att exemelvis höstfärgerna kommer till sin rätt). Men, visst ser det mysigt ut!?!   :) 

Bye!

RSS 2.0
Ladda ner en gratis bloggdesign p www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!