Nya vårskor till killarna!

Nu när snön har smält undan är det svårt att motivera varför killarna ska gå med vinterskor på. Så, idag har vi varit in till Valbo för att köpa nya vårskor - och det fick bli likadana som Elias hade förra året. Jag gillar att de är svarta (då syns inte smutsen direkt), har snygga gröna detaljer, att de har softshell-yta och då också står emot lite fukt. Perfekt! Då Elias har vuxit ur sina gamla fick han ett par nya i rätt storlek, han också. Nöjda killar!       :) 
 


foton tagna med min iPhone

 
Bye! 
 

På tur....


foto taget med min iPhone


Iväg på tur med killarna för att köpa födelsedagspresenter till kompisar och kika på vårskor till dessa tre. Hur mycket kan fötter växa under ett halvår?! 

Ha en bra torsdag! 
Bloggat i farten! 
Bye! 


Annandag påsk

Vi fortsätter njuta av en ytterligare ledig dag. Det är inte jättevarmt i luften än, men så länge solen skiner och killarna kan vara ute och leka är det perfekt. Just nu är det vattenpistolerna, såpbubblorna och studsmattan som sysselsätter killarna från morgon till kväll. Jag, ja jag passar på att snabbtvätta igenom våra kläder som vi har haft i kartonger på vinden under renoveringen, och torka dem ute, så att de kan flytta in i vår garderob nu. (Det är dags för det.) 
 
Nu blir det grillad hamburgare till lunch. Älskar att grillsäsongen är igång. Nu måste vi bara köpa oss en ny gasolgrill så att det går snabbt och smidigt att fixa lunch i sommar.       :) 
 
foto taget med min iPhone


 
Hoppas ni har en bra ledig annandag påsk! 
Bye for now! 
 

Påsken 2016

Lite kom vi av oss i påskpysslandet detta år på grund av influensan som vi har dragits med. I fredags åkte jag dock iväg in till stan för att handla smått och gott till killarnas påskägg och igår på Påskafton var det äntligen dags för killarna att springa runt och leta påskägg. Som Simon hade längtat och haft nedräkning i nästan ev veckas tid. Sötnöten. Vi hade nöjda killar och då solen kikade fram lite smått och killarna var leksugna blev det vattenlek med vattenpistolerna som fanns i äggen en stund under dagen. Alla nöjda och glada!        :) 
 
 
 
foton tagna med min iPhone
 
 
Hemma hos killarnas farmor blev vi bjudna på påsklunch och även där fick killarna ett påskägg som de blev jätteglada för. Till middag fixade P grillat och sedan slocknade jag tillsammans med killarna på kvällen. Det tar på krafterna att fira påsk.        ;) 
 
Glad Påsk önskar vi er, lite såhär i efterskott! 
Bye! 
 

Långvarig influensa med hög feber

Årets influensa ska vara väldigt utdragen och att ha hög feber i många dagar är inte alls ovanligt enligt sköterskorna på vårdcentralen. Nu är vi äntligen friska här, även om hostan hänger kvar lite, men jag gör ändå ett litet kort inlägg så att jag kan komma ihåg detta framöver.  
 
Då Elias vaknade med 39graders feber förra fredagen tänkte vi inte mer på det utan räknade med ungefär fem dagars influensa och att han sedan skulle bli frisk. När han hade haft, näst intill, konstanta 39graders feber i sex dagar, dvs vaknat med 39graders feber, fått Alvedon dagtid, somnat med 39graders feber, och haft 39graders feber mitt i natten då han också fick en dos Alvedon, började vi bli oroliga. Efter ett samtal till vårdcentralen på torsdag eftermiddag bestämde de att vi skulle avvkta ytterligare en natt och komma in nästa morgon om febern kvarstod, men om Elias drastiskt skulle bli sämre skulle vi åka in till akuten. Gissa om jag fick panik då Elias på kvällen, när det var dags för att bortsta tänder, nästan började kräkas. Jag ringde 1177 och pratade med en sköterska där som tyckte att jag borde ha kontaktat vårdcentralen redan några dagar tidigare, men hon sade att jag skulle avvakta över natten (Elias hade vi det laget somnat i soffan) och ta mig till vårdcentralen direkt nästa morgon. Vi drog slutsatsen att Elias nästan kräktes då han var helt slut i kroppen och helt enkelt inte orkade med tandborstning eller annan ansträngning.
 
Hursom, på fredag morgon (en vecka efter att febern börjat) med 38,8graders feber åkte jag och Elias iväg till vårdcentralen för att kolla honom. Enligt blod- och halsprov, samt koll i öra och svalg, visade provresultaten ingenting förutom lätt rodnad i höger öra och lite svullna halsmandlar. Avvakta, sade även läkaren som först var på väg att skriva ut penicilinkur men ångrade sig. Ok, sade vi och gick hem. 
 
foto taget med min iPhone

 
Under dagen började faktiskt febern ge med sig och vi fick en piggare och piggare Elias allt eftersom kvällen närmade sig. Så jätteskönt att se. (Att jag under förmiddagens besök på vårdcentralen totalt glömt bort mitt jobb och att jag borde ha anmält att jag inte kunde komma in och jobba, är en annan femma. Jag kom på det när lektionen redan hade börjat! Hemskt att glömma, men jag hade verligen full fokus på Elias.) 
 
Nu är vi alla äntligen igenom influensan och jag hoppas hoppas hoppas att vi får vara friska nu ett tag. Det är så skönt att se killarna springa och leka ute, istället för att sitta utslagna av feber i soffan. Hostan får vi som sagt dras med ett tag till då den tydligen kan hålla i sig i några veckor efter att influensan är över, men det tar vi. Bara vi får vara friska nu. 
 
Hoppas ni har fått hålla er friska och slipper influensan! 
Bye for now! 
 

Influensa *4

Den här veckan har P vabbat flera dagar, och igår fredag var jag hemma med killarna då vi alla hade över 38graders feber, huvudvärk och hosta. Behöver jag säga att jag gick på ren plikt (inte alls vilja för då hade jag valt att krypa ner under två täcken och sova) då det var dags att fixa lunch till killarna (som faktiskt åt med god aptit vilket var bra då det visade sig bli deras enda måltid igår). P kom hem tidigare på eftermiddagen och roddade sedan allt, och får göra det även idag en hel del. Är så tacksam för att han orkar. Fy, vilken influensa vi har åkt på! Förhoppningsvis hinner jag bli frisk när han väl åker på det här. 
 
Nu är det lördag förmiddag, klockan är efter 10 och först nu har Simon och Elias stigit upp efter att ha haft hög feber på morgonen, yrat, fått Alvedon och sedan sovit en stund till för att vila kroppen. Stackars Noel har det också jobbigt då han andas tungt och har hög feber, han också. Även jag har legat under två duntäcken, frusit, sovit och drömt mig bort till varmare breddgrader. Igår gick jag på Alvedon hela dagen men idag funderar jag på att ge febern chansen att ta död på basiluskerna i hopp om att bli frisk snabbare. Men, det går inte fort när jag ska göra någonting och efter varje liten sak behöver jag vila. Hoppas hoppas att vi får vara friska till påsklovet!!!! (Räknar nämligen med att denna influensa kommer att hålla i sig in i nästa vecka också.)  
 
 
 
 
Hoppas ni får vara friska och får en fin helg! 
Bye for now! 
 

5årsvaccination i torsdags

 
 
foto taget med min iPhone
 
 
 
I tordags morse åkte Simon och jag iväg till BVC då det är dags för 5årsvaccination snart. Eller, vi trodde att det skulle bli till sommaren, men då det finns endast ett fåtal doser kvar vars Bäst-före-datum går ut snart så fick det bli vaccionation redan nu i mars. (Sedan ska det vara slut i hela landet enligt BVC-sköterskan som vi besökte.)
 
På onsdagkvällen talade vi om för Simon att vi skulle iväg till doktorn nästa morgon eftersom han snart fyller fem år, men eftersom han tidigare har varit så jätterädd för sprutor och skrikit rakt ut sade vi ingenting om vad besöket egentligen skulle gå ut på. På torsdagsmorgonen åkte vi efter frukost och lite morgonmys iväg till vårdcentralen och då jag var totalt inställd på att det skulle bli ett jättejobbigt besök frågade jag BVC-sköterskan om vi kunde börja med att väga och mäta Simon så att vi hemma skulle ha någonting positivt att prata om. Det var en pratglad Simon som pratade sig igenom mätningen (han är nu 101,5cm lång), samt vägningen (och väger nu 14kg), och han märkte knappt av att han fick en spruta av sköterskan utan fortsatte bubbla på som bara han gör. Så härligt att se! Gissa om jag var stolt! Och, förvånad! Till och med sköterskan observerade att jag var förvånad. När det var dags att lämna vårdcentralen för att åka och äta glass, vilket vi tillsammans hade bestämt att vi skulle göra, ville Simon istället till förskolan och leka istället - och istället bad han mig köpa med glass hem så att han kunde bjuda sina bröder på glass på kvällen istället. Sötnöt! Om han bara visste så stolt jag var över honom! Simon, han var mest nöjd med tatueringarna han fick.         :) 
 
 
 
Kvällen innan det var dags för sprutan diskuterade P och jag hurvida vi skulle säga något om sprutan till Simon eller ej. Då förra sprutan var så hemsk så hemsk att ta, bestämde vi oss för att inte säga något förrän det var dags, och den här gången tror jag att det var helt rätt beslut vi tog. Samtidigt diskuterade vi att vi inte vill att Simon slutar lita på oss och att det egentligen kanske är mer rätt att berätta och förbereda honom på vad som komma skall. Tanken på att han denna gången skulle ha fått ont i magen, börjat gråta och oroa sig redan kvällen innan, sova oroligt, vakna orolig, vara ledsen vid frukosten och sedan inte vilja gå till vårdcentralen, lockade inte alls och därav vårt beslut. Nu när det gick så bra som det gick får vi kanske tänka om nästa gång - men det är svårt att i förväg veta vad man ska göra!  
 
Nu får vi bara hålla koll på Simons arm där han fick sprutan: redan på torsdagskvällen började han klia och klia där och han har fått någon form av allergisk reaktion då han har lite utslag där nu. Idag, söndag, har han inte kliat sig mycket alls och jag hoppas att det har lagt sig och att det inte blossar upp igen. Nu när han var så duktig ska han inte behöva åka på några komplikationer! Håller tummarna. 
 
Bye for now! 
 

Bad och omladdning

Ibland är det skönt att bara pausa, vara tillsammans och ladda om. Det har vi gjort idag och nu är vi lagom slöa efter flera timmars bad på Parkbadet i Sandviken. Så skönt. Att Simon vågade hoppa från 1an, Elias från 3an och 5an, och Noel plaska runt själv då han kom på hur han själv kan ta sig runt i bassängen, är bara coolt och bonus på en skön utflykt.         :) 
 
bild via Instagram - iamisvarld

 
Att vi dessutom fick en underbar dag med sol igår, lördag, och P och jag hann ligga i solstolarna på altanen och bara vara - var precis vad vi behövde! Längtar till nästa vecka då de har lovat ännu mer sol.     :) 
 
Hoppas ni har haft en bra helg! 
Bye! 
 

Vasalopps-dag idag

Jag tycker det är lite kul att kika på Vasaloppet, lite tradition. När jag växte upp var TVn med Vasaloppet alltid på i bakgrunden första söndagen i mars och de år som min kära pappa åkte försökte vi alltid få en skymt av honom i TVn. Idag var det samma sak, men idag var det istället min käre bror som åkte. Så kul att följa och försöka se honom skymta förbi kameran. Även Elias rycktes med och tyckte att det var spännande att titta efter sin morbror T. En gammal vän var även funktionär i Hökberg och att mina kära föräldrar, samt min bror, hann träffa på henne var jättekul att höra (via mess, inte TV). Det är nästan så att jag vill försöka mig på Tjejvasan nästa år. Tyvärr såg vi aldrig min bror på TV, men jag är jätteglad över att jag fick se honom gå i mål. Jag är så stolt över att han klarade det! Teknikens under när man nu kan följa målgången på datorn och ha koll på hålltider etc. Och, givevis passade jag på att knäppa kort. (Nu hoppas jag bara att det är han, men det ser ut som hans startnummer så jag tror det.)          :) 
 
 
 
 
Lite kul var att jag även hann se Måns Zelmerlöf gå i mål. 
 
foton tagna med min iPhone 
 
 
 
Nu är det dags att krypa ner och ta kvällen. Vi har haft en städdag här hemma och det är alltid skönt att få röja undan lite. Vi hinner aldrig med det under veckorna och under sportlovet har vi heller inte brytt oss om att städa, så idag var det välbehövligt.
 
Imorgon, hoppas hoppas hoppas jag, väntar vardag med förskola, skola och jobb igen. I alla fall för de flesta utav oss. Just nu ligger Elias nedbäddad i soffan och P ska ta nattskiftet. När det ikväll var dags för middag ville Elias inte alls ville äta mat och efter att ha hämtat kräkhinken (tillsagd av mig) kräktes han plötsligt när han satt i soffan. Sedan dess har han dock inte kräkts mer och vi vet inte alls vad det kan ha varit? Jag hoppas hoppas hoppas att det inte blir någonting mer, vare sig ikväll, imorgon, efter 36timmar eller 48timmar. Vi har haft nog med vinterkräksjuka denna vinter och det var nära att jag började gråta när Elias kräktes. Om det är vinterkräksjukan, eller magsjukan för den delen, som kommer tillbaka hann vi vara friska i två veckor innan det var dags igen. Fy så jobbigt det är! En kräkhink har Elias nu, och den andra har jag tagit upp till övervåningen så att jag har den något så när nära till hands om någon mer blir dåligt. 
 
Men nu, sova och ladda om inför en arbetsdag imorgon. Hoppas jag.  
Hoppas ni har haft en bra helg och en fin söndag! 
Bye!  
 

En lugn fredagsförmiddag


bild via Instagram - iamisvarld


Det är redan fredag och sportlovsveckan är snart slut för denna gången. Just nu pausar vi hemma hos mummu och ukki, killarna pärlar och jag kikar in här lite kort. P är iväg med en leverans med vagnar till Skövde under dagen och vi ska efter lunch ta oss iväg till vanhamummu en sväng. En lugn fredag med andra ord. 

Hoppas ni har det bra. 
Bye! 


En grå trist onsdag...

Idag har det tagit emot att klä på sig och åka iväg till en lekpark för lek då det har varit grått och tråkigt väder ute. Och, det verkar bli så här resterande del av veckan också tyvärr. P är redo att packa resväskan och fly iväg till värmen, så less är han på snö, kyla och trist väder. Någonting måste vi dock hitta på denna sportlovsonsdag, jag och killarna, så det får bli lite shopping om inte annat.           :)  
 
foto taget med min iPhone

 
Ha en bra onsdag! 
Bye for now! 
 

Favorit i repris-vecka!

Istället för att ta en ny lekpark varje dag som vi brukar göra på sportlovet blir det nog denna vecka en Favorit i repris-vecka istället. Varje gång vi har åkt förbi den 'Blå lekparken', som killarna kallar den för, har de sagt att de vill dit och leka, så idag till deras stora lycka blev det lek där. En lite frussen mamma, men nöjda killar var det som lekte där en stund.  
 
 
 
foton tagna med min iPhone


Tummen upp för denna lekpark igen. Nästa gång vi ska åka dit ska snön vara borta så att killarna enklare kan klättra i den blå klätterställningen i bakgrunden. Med vinterkläder på blev det otympligt, så jag har lovat Elias och Simon att vi ska komma tillbaka igen. Då ska vi även försöka sammanstråla med min arbetskamrat K och hennes två killar som bor alldeles i närheten. 
 
Bye! 
 

Dagens killar i Onepiece

 
 
 
Det tog tre år innan jag gav med mig och killarna fick Onepiece. Elias fick sin i sjuårspresent, och efter att ha frågat honom om småbröderna också kunde få en varsin fick de sina härom dagen. Gissa om de älskar dem! Denna sportlovsvecka åker Onepiecen på på morgonen och så snart det är mysdags. Sötnötter! 
 
foton tagna med min iPhone


Om ett tag ska de dock få hoppa ur sina mysdräkter och så ska vi bege oss in till stan på diverse ärenden. Jag hade egentligen önskat komma iväg på bio med Elias och Simon, men det får bli en annan dag då P jobbar denna vecka. 
 
Hoppas ni har en fin tisdag!  
Bye! 
 

RSS 2.0
Ladda ner en gratis bloggdesign p www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!