Krattat undan hösten och vintern

En anledning till att vi vill tillbringa sista april här hemma är att vi kan pyssla ute och få någonting gjort nu när vi är lediga. Eller, nu när gubbsingen också är ledig. Även Elias är hemma från dagis idag. Jag hade en tanke om att åka till ÖppnaFörskolan i förmiddags, men istället har Elias och jag varit ute på gården och krattat undan höstens gamla löv som blev kvar, samt annat skräp som farit in på gården. Det var ändå det som var tanken med dagen. Dessutom skiner solen och det är skönt att vara ute.  
 I eftermiddag fortsätter vi med krattandet, lövhögarna ska tas undan och sedan är våren välkommen på riktigt. Kanske blir vår gräsmatta lika fin som grannens.     ;)

Bye Bye!

Bjuden på lyxmiddag

Min älskade mamma bjöd på en riktigt lyxig middag idag, laxplanka. Det var inte bara jättegott utan även riktigt festligt för ögat. Detta måste jag prova på hemma någon gång.    :)


Tack, pappa, för bilden!


Nu är det dags att åka hemåt och förhoppningsvis sover småkillarna hela vägen. De gjorde inte det alls när vi åkte hit, så bättre lycka denna gång.
Bye Bye!

Tid i lekparken med Elias

Medan Simon sov förmiddag smet Elias, jag och gubbsingen iväg till lekparken som bara ligger ett stenkast härifrån och hade lite kvalitetstid bara vi. Elias serverad oss grillad kött med sås, räksoppa, dricka och varm glass, innan vi lekte i gungorna alla tre. Roligt!    :)Bye!

Motorweteran-dag

I förmiddags åkte jag, småkillarna, samt mina föräldrar in till stan en sväng. Det blev en tur in till centrum där den årliga Motorweteran-dagen hölls. Mycket folk, många gamla fina bilar, många motorcyklar, samt en fyrhjuling hittade vi. Elias provsatt givetvis fyrhjulingen och ville sedan ha med sig den hem. Blev inte så denna gången.   ;)
Även Blixten och några av hans vänner hade hittat dit, och det var också lite spännande.


Jag är jättenöjd med dagens tur då jag äntligen hittade en vårmössa till Simon. Tidigare har Simon lånat sin storebrors montertruck-mössa, men då Elias behöver den behöver givetvis Simon en egen. Och, nu har han en. Dessutom hittade vi skor till båda småkillarna, och gissa om Elias har sprungit runt runt nu när han slipper vinterkängorna och stövlarna. Simon däremot tyckte nog mest att det var besvärligt med någonting nytt och klumpigt på foten/fötterna och klampade iväg som en häst med höga knän. Krävs nog lite träning där.    :) 


Simons nya RockeFella-mössa, samt allra första skor... samt Elias nya vårskor som han kan springa runt i.Bye!

Dags för avfärd

Då har vi packat ihop oss igen och ska åka iväg till mina kära föräldrar i några dagar. Gubbsingen har faktiskt tagit ledigt fram till onsdag nästa vecka, och Elias är ledig från dagis på måndag, vilket ger oss några dagar att hitta på något. Vi börjar med mina föräldrar och sedan får vi se. Nu hoppas jag att småkillarna sover lite i bilen (även om det är sent med eftermiddagslur), det är övertrötta småkillar utan ork vi har just nu.

Bye for now!

Gräset är grönare på andra sidan

Igår kväll somnade jag redan klockan åtta, samtidigt som Simon. Dessutom lyssnade tydligen Simon på sin pappa och sov faktiskt ända till kvart i sju, vilket betyder att jag har fått sova ut ordentligt. Även solen har tittat fram och skiner så fint där ute. En riktigt skön morgon är det.     :)

Vi måste allvarligt snart ta tag i vår trädgård och piffa upp den nu inför våren och sommaren. Sitter och kikar ut genom fönstret och konstaterar att gräset bokstavligt talat är grönare på andra sidan staketet hos grannen. Antar att han har varit ute och gödslat etc, vilket vi inte har hunnit med. Är det för sent nu? Bättre sent än aldrig? Hmmm..... 

Nu är det frukost och planering av dagen som gäller här hemma. Hoppas ni får en bra fredag!
Bye Bye!

Kärlek mellan TV-bönder

När jag för en månad sedan satt och bläddrade i en skvallertidning och såg deltagarna i årets Bonde söker fru så tyckte jag att tjejen som var med skulle passa bra ihop med en av killarna. Båda två är bönder, söker det den andra har, ser bra ut, och tja, varför inte. Jag nämnde det till gubbsingen, men han är inte så värst vidare intresserad av skvaller så jag är inte säker på om han hörde mig ens. Jag tyckte att det var klockrent.

Hursom, gissa om jag blev glad när jag såg rubriken på Aftonbladet. Det var precis de där två som jag tycker passar så bra ihop. De har tydligen hittat varandra och enligt artikeln hoppas de på en framtid tillsammans. Jag håller tummarna för att det kommer att fungera. I en värld full av våld, mord, olyckor, hemskheter och krig så är det bra med kärlek.

Ville bara säga det.     :)
Bye!

En morgon med en massa upprörda känslor

Torsdag och åter är det en alldeles för dimmig och tråkig dag ute. Igår blev det jättefint väder här på eftermiddagen och kvällen, och jag hoppas verkligen att solen orkar titta fram idag också. Känner att mina krafter inte alls är hundra såvida solen inte skiner ute.

Nu på morgonen har jag tagit mig en liten bloggrunda, som jag nästan alltid gör, och tyvärr lyckades jag bli alldeles för irriterad och upprörd. Det finns en blogg, Bitterpappan, som jag kikar in på, främst då jag tycker om att läsa inlägg och åsikter som han har och skriver, och idag kikade jag bland kommentarerna och kunde inte hålla tyst. Jag inser att jag måste sätta mig in lite i socialdemokraternas budget så att jag verkligen förstår hur de har tänkt, för just nu har jag bara en massa frågetecken. Upprörd är jag i alla fall och funderar ibland, till exempel nu, på att ge mig in i politiken, argumentera och försöka få folk att förstå. Inte det att min åsikt är den rätta, jag säger inte det. Men, det finns så många olika sidor i alla frågor och ibland undrar jag hur folk tänker. Eller, är det bara så att man bestämmer sig för att gå en viss väg, att satsa på någonting, och sedan struntar man i resten? Finns det inga lösningar som blir bra för alla parter??? Måste som sagt sätta mig in lite i politik och budget här när tillfälle ges.

Nu är det frukost, dusch och iväg på lek på ÖppnaFörskolan som gäller. Ha en bra torsdag!
Bye Bye!

Fix på stan

Äntligen kom jag idag iväg och fixade foto till körkortet. Brevet är postat och nu återstår endast att betala räkningen så kommer ett nytt körkort inom kort. Det enda som nu behöver fixas är en plånbok. Jag försöker kika i olika butiker, känna och klämma, men jag har ännu inte sprungit på en plånbok som jag fastnat för. Letandet får fortsätta helt enkelt.

Någonting som jag fastnade för förra veckan och idag äntligen hittade var två nya pyjamasar till Simon. Han växer, Simon, och nästan alla hans pyjamasar är för korta i armar och ben. I fredags när vi var på stan en sväng hittade jag en traktorpyjamas på KappAhl som jag verkligen fastnade för, men den fanns givetvis inte i den storlek som jag vill ha och det blev då heller inget köp. Idag var jag åter förbi KappAhl där jag letade och letade efter rätt storlek, men gav tillslut upp och tänkte ta storleken som Simon har nu och i några månader till. Jag chansade dock och frågade om pyjamasen hade funnits i större storlek och då kassörskan tittade i datan såg hon att de faktiskt hade en pyjamas i stl.86-92 på lagret. Gissa om jag blev glad! Så, nu har Simon två pyjamasar att växa i ett tag framöver. Varken gubbsingen eller jag kan förstå att Simon kommer att växa så mycket då pyjamasen är gigantisk, men väntar vi bara någon månad så är den perfekt. Åh, så jag gillar de röda traktorerna.     :)
Nu är det dags att krypa ner i sängen. Jag är så trött så trött och antar att Simon imorgonbitti, precis som vanligt, kommer att vakna vid halv sex-tiden. Han bryr sig inte alls om att jag vill sova lite längre än så. Så, jag säger nu:
Nighty-Night!

Mardrömmar om tandtroll och sedan dagis

Han är så go, vår Elias. Inatt vaknade jag av att han snyftade, nästan grät, i sin säng, och det händer inte alls ofta. För att lugna gick jag dit och Elias var så pass vaken så att han bad mig krypa ner och sova med honom. Efter en liten stund bad han om att få dricka lite vatten, och trots att jag är emot dricka vatten på natten (då det lätt blir en vana) så fick han dricka lite då han kändes varm. När Elias druckit sitt vatten lade han sig till rätta i sängen igen, vände sig om, tittade på mig där jag stod bredvid sängen (redo att krypa ner igen) och sade:

- Sov gott. Vi ses imorgon.


Där behövdes tydligen inte jag längre, så jag fick gå och lägga mig i vår säng igen. Jag gjorde det med ett leende på läpparna. Han är så söt, Elias. Han hade tydligen blivit tillräckligt tröstad och lugnad, fått sitt vatten, allt var bra och då ville han fortsätta sova själv. Imorse fick jag sedan veta att han troligtvis drömt om tandtroll som kommit, och blivit rädd för dem. Stackarn. Måste fortsätta prata om det där med tandtroll och lugna honom då han faktiskt är jätteduktig som själv vill borsta tänderna. Nästan så att han gör det för ofta om man inte säger åt honom att det inte behövs hela tiden. Eller, kan barn borsta tänderna för ofta?  

När vi lämnade av Elias på dagis hade dagisfröknarna fullt sjå med att få ut alla barn, utom de fyra som skulle pyssla varav Elias var en, så jag stannade kvar inne med dem och höll dem sällskap. Elias var jätteglad åt att jag var där en stund då det inte händer alls ofta. Var så klart tvungen att knäppa ett kort på Elias som staplade klossar och räknade för fullt. Inte för att det var något speciellt, men han är så fin.    :)
Väl hemma efter dagis upptäckte jag att elen gått och då jag varken kunde dammsuga, stryka tvätt, tvätta, koka kaffe etc etc etc, så kröp jag ner i sängen samtidigt som Simon skulle sova förmiddag och somnade jag med. Skönt. Det händer inte ofta och idag behövde jag tydligen det. Nu är det dags för lunch.

Bye!

Föräldraråd med planering och nu en massa tankar.....

Då har vi diskuterat, funderat, kommit in på sidospår, funderat vidare, tagit beslut, samt gått en runda ute på dagis för att se vad som ska fixas, prioriteras och beställas inför Fixardagen. Prio detta år blir bland annat att fixa till lekstugorna ute på gården, och mina tankar snurrar runt runt nu då jag så gärna vill vara med och dona. Ska imorgon höra efter med Elias dagisfröknar om de har funderingar eller önskemål om inredningen i deras lekstuga, och om vi kanske ska göra något roligt att ha därinne. Har en tanke, som dock ej är riktigt färdigtänkt än, så jag ska sova på saken och som sagt imorgon höra vad fröknarna tycker. Kanske ska höra med gubbsingen och se om han totaldissar idén, eller om det kanske kan fungera. Hmmmm.....     ;)

Jo, och skrivelsen fick godkänt så den ska mailas iväg till diverse och så hoppas vi att det händer någonting snart. Eller, i alla fall inför hösten då vi önskar att det ska vara färdigt.

Mycket trevligt var det att komma iväg i alla fall, och riktigt glad är jag då en ny mamma hittade dit.  
Bye Bye!

Iväg på Föräldraråd

Om en liten stund är det dags för mig att fara iväg på Föräldraråd på dagis. Jag hoppas att det dyker upp fler föräldrar än vi var senast, samt att vi är effektiva och får ihop Fixardagen som ska planeras. Sedan har jag idag suttit och filat på en skrivelse till kommunen (tror jag att den ska till?) som jag hade tänkt få feedback på under kvällens möte. Det var verkligen inte det lättaste att skriva, jag hänger upp mig alldeles för mycket på formuleringar, och lite dumt av mig var det att ta på mig det där. Sedan krånglar även vår skrivare och troligtvis får jag inte med mig några papper alls, så feedback får nog ske via mail.

Dags att göra sig redo.
Bye!

Markoolio - En vecka i Phuket

Jag är barnsligt förtjust i Markoolio. Jag blir glad när jag hör hans låtar, och jag tycker att han är kul att titta på då han alltid bjuder på sig själv och spexar. En favvolåt på somrarna har varit Ingen sommar utan reggae. Denna sommar kommer istället låten nedan gå varm.

Go Thai Thai Thai!
Bye!

Så trött

Sent i säng och tidig morgon resulterar i en väldigt trött ami. Simon däremot är pigg och vill aktiveras som vanligt på morgnarna. Skönt är att han har sovit hela natten igen, så de timmar jag sov behövde jag inte vakna upp någon gång alls. 

Idag kommer vi inte göra alls mycket. Jag hade tänkt åka in till stan för att knäppa kort till nytt körkort, samt pass då den också går ut snart, men kom sedan på att jag fortfarande inte har fått mitt Visa-kort och då inte kan betala fotograferingen. Jag kan så klart gå till banken för att först ta ut pengar och sedan knäppa kort, men det kändes direkt så omständigt (som sagt, jag är trött) så jag hoppar det. I alla fall just nu. Får se om jag släpar med mig båda småkillarna och åker iväg i eftermiddag. Då kan även Elias underhålla Simon lite medan jag fixar fotot.

Nu är det många många koppar kaffe som behövs och förhoppningsvis kommer jag igång snart och orkar med resten av dagen.

Ha en bra tisdag!
Bye Bye!

Stor liten kille vill äta riktig mat

Simon vill inte längre äta barnmat. Han vill äta samma lika mat som vi äter. Idag blev det kotlett med sås (på bland annat grädde, vitlök, gräddost och sambal oelek) och Simon åt nog mer än vad Elias gjorde. Simon äter även gärna grillad kyckling, karré och risotto. Till mellanmål gäller samma yoghurt som Elias äter, inte längre barnmatsburkarna vi har kört, och till frukost äter han gärna äggröra. Får Simon äta samma lika mat som vi äter går måltiderna smidigt utan gnäll och protester. Och, det är klart att det är roligare att sitta, plocka och äta själv så att man växer och utvecklas.
Om vi dammsuger efter varje måltid? Jopp. Om det trots städ fortfarande ligger riskorn och mat lite här och där? Jopp. Men, Simon börjar träffa munnen mer och mer när han äter själv, så snart kanske vi inte behöver plocka och dammsuga så mycket.     :)

Bye!

'Värsboksdagen' 2012

Idag är det Världsbokdagen, 'värsboksdagen' som Elias säger, och dagen till ära tog vi oss en tur till biblioteket efter dagis, småkillarna och jag. Vi läste en bok om en blixtdammsugare där vi satt i borgen, och Elias lekte även lite i borgen tillsammans med en annan liten kille. Jag hittade och lånade med mig en bok som jag tidigare har velat läsa, och när tillfälle ges ska jag sjunka ner i soffan med den.

Alla som lånar böcker på biblioteket här idag får även välja med sig en bok hem, och det blev en liten bok till Elias och Simon. Boken heter Små, och den har Elias och jag läst nu i eftermiddag. Jag tog äntligen för mig att hämta ut en bok som biblioteket skänker till alla nyfödda bebisar, Knacka på. Jag är så glad att Elias tycker om att läsa böcker (jag vet att jag har sagt det tidigare) och så snart Simon slutar att snaska på böcker som vi försöker läsa kommer jag att läsa mer tillsammans med honom också.    :) 


Jo, Simon var lite för intresserad av att riva bland böckerna, så jag hann knäppa ett kort på honom och sedan fick han snällt hålla mig i händerna för att inte ställa till med något. Biblioteket är ett paradis för en liten som tycker om att riva sönder papper.    ;)

Bye for now!

Lite plugg istället

När jag var mammaledig med Elias läste jag en kurs, Pedagogik med inriktn Specialpedagogik 15hp, på HIG. Tyvärr blev jag aldrig färdig med kursen då livet kom emellan när det var dags för slutuppgiften, och detta har jag ångrat lite. Efter att ha mailat fram och tillbaka med kursledaren jag hade då, har vi bestämt att jag ska göra uppgiften som jag har kvar och sedan maila in allting till henne för bedömning. Detta innebär att jag sedan kan fortsätta studera specialpedagogik, vilket jag vill göra nästa termin eller smått när jag börjar jobba igen.

Så, istället för stan kände jag för att plugga lite nu när Simon sover. Böcker är framme, dator igång, samt kaffe färdigt - dags att sätta igång. Bye! 
 

På tur i vardagsrummet

Då har en ny vecka börjat och Simon och jag är åter uppe med tuppen. Visserligen har vi fått sova hela natten, men det är verkligen tidigt att stiga upp halv sex. Tycker jag. Så, jag sitter med en kopp kaffe nu och försöker vakna till. Jag skulle gärna vilja lyssna/titta på Rix MorronZoo, men någon av småkillarna gömde fjärrkontrollerna till TVn riktigt bra igår och jag kan inte hitta dem. Rackarns filurer....    ;)  

Simon började igår att hålla i sig och gå sig själv från fåtöljen, till fotpallen över till vardagsbordet och runt den, vända och gå tillbaka via fotpallen till fåtöljen, och detta har han nu gjort denna morgon. Om och om igen. Han är så nöjd att han klarar av det. Tidigare har han inte riktigt kommit på att han kan hålla i sig men ändå ta sig någonstans, men nu så. Vi måste bara se till att rensa vardagsrumsbordet nu då allting annars åker ner på golvet i rasande fart. De gånger Simon tappar balansen och ramlar ner på rumpan blir han lite rädd och vill sitta i famnen och gosa en stund, men det är inte länge han sitter där innan han ska iväg igen.      :) 

Om några timmar ska Elias som vanligt iväg till dagis och Simon och jag ska nog kanske ta en tur till stan. Nu åter till min kopp kaffe. Ha en bra måndag, alla!

Bye Bye!

Då är snart denna söndag......

Då är snart även denna söndag förbi. Det har varit en seg dag idag och jag sov faktiskt lunch tillsammans med Elias för att orka med eftermiddagen och kvällen. Småkillarna har tagit sitt söndagsbad ikväll och det är så kul att se dem båda plaska i vattnet, även om jag alltid är lite smått orolig för att Elias i sin iver ska välta omkull Simon. Men, är man med och påminner lite då och då så går det bra. Tänk att varken Elias eller Simon inte tyckte om att bada de första månaderna i sina liv, nu älskar de det.    :)

Ikväll blir det slapp framför TVn och sedan troligtvis tidigt i säng då det är ny vecka med allt det innebär imorgon.

Bye Bye!

Denna söndagmorgon är det.......

Denna söndagmorgon är det jag och Simon som är uppe med tuppen. Simon upptäcker nya vrån här hemma och sitter just nu i hallen för att se vad som finns där. Storebrors regnjacka, som han lyckades dra ner, blir inspekterad och här näst är det nog skorna som står på tur. Måste nog snart gå dit och avbryta upptäcktsfärden. Eller? Inte är det väl bra om han smakar och tuggar på skor?  :)
Jag tar morgonens första kopp kaffe och försöker vakna till.  

God morgon, alla! Och, ha en skön söndag!
Bye Bye!

Jag hjälper till och vaccinerar 95 barn mot stelkramp

 
 Den här bloggposten vaccinerar 95 barn 

 Just nu söker UNICEF en hälsospecialist till konfliktområden i Afghanistan. I tjänsten ingår bland annat att massvaccinera miljontals barn mot stelkramp, polio och mässling. 
 

Jag är ingen hälsospecialist men vill jättegärna hjälpa till på något sätt, jag också. Jag har inte jättemycket pengar att skänka bort, så jag publicerar den här bloggposten istället och då vaccinerar jag 95 barn runtom i världen mot stelkramp tillsammans med Apotek Hjärtat. Det är alltid något.

Vill du också vara med och förändra barns liv? Bli Världsförälder här: unicef.se/bli-varldsforalder. För 100 kronor i månaden är du med och ser till att barn över hela världen får vaccin, medicin, rent vatten och utbildning.

Har du en blogg och vill vaccinera ytterligare 95 barn? För varje bloggare som publicerar den här bloggposten mellan 16 april och 13 maj så skänker Apotek Hjärtat 95 stelkrampsvaccin. Läs mer och hämta bloggmaterial på unicef.se/sprid-budskapet/bloggkampanj   
 

 

UNICEF vaccinerar barn i Elfenbenskusten
© UNICEF/Asselin
UNICEF vaccinerar barn i Elfenbenskusten

 

 

Om Apotek Hjärtat ställer upp och gör detta, och vi hjälps åt på olika sätt, får fler barn chansen att överleva och utvecklas. Gör något du också!    :)

Bye!

Egentid med Elias

I förmiddags var tanken att Elias och jag skulle gå på Musikkul på biblioteket, men det visade sig vara inställt idag. Typiskt. När vi för en gång skull tog oss iväg så blev det ingenting. Men, vi for ändå iväg till biblioteket för att få lite egentid, och det blev bokläsningn i borgen, pyssel med papper (vi lyckades vika ihop vår första peppersdrake), samt lån av sångböcker. Jättemysigt med egentid.    :) 

Bye! 
 

Fika och ärenden på stan

I eftermiddags for jag och småkillarna in till stan för att uträtta några ärenden. Bland annat var jag tvungen att ta mig till banken för att beställa ett nytt Visa-kort, och det känns skönt att det äntligen blev fixat. Samtidigt passade jag på att ta ut pengar så att jag klarar mig fram tills jag får kortet i mitten på nästa vecka. Nu är det bara en plånbok som saknas så jag kan hålla rätt på pengar och kort.  

Efter banken var det mellanmålsdags och det intogs på det numera "vanliga" stället. Gubbsingen slutade tidigare idag och var med på stan, och åter var det mysigt med lite fika/mellanmål. Elias lyxade till det med vaniljglass och smaskade i sig den, och var sedan tvungen att värmas då han började frysa. Inte lätt. Stackarn.    ;)

Innan vi for hem köpte jag även hårfärg på H&M så att jag någon kväll kan fixa utväxten som börjar se alldeles för hemsk ut. När jag skulle betala kikade jag på reklamskyltarna vid kassan och kunde inte motstå att köpa en liten nyckelring. En nyckelring för en god sak. Det fick bli en kille till.   


Småkillarna sover nu äntligen och vi ska ta en lugn fredagkväll här hemma, gubbsingen och jag. Kanske lite Let's Dance, eller film....?  

Bye Bye!

Dagens småkillar

Var alldeles för länge sedan jag bjöd på dagens småkillar. Glada är busiga som vanligt är de. Och, jag kunde inte välja bild då bildserien jag tog visar på hur härliga de är med varandra. Älskar er, Elias och Simon! Så otroligt jättemycket!     :)

Bye!

Till biblioteket en sväng

Fy, vilket ruskväder vi har. Det snöar och regnar om vartannat, samt blåser en himla massa därtill, vilket inte alls är kul. Så, istället för att vara ute åkte vi idag iväg till biblioteket en stund. Jag lånade böcker medan Elias lekte lite i huset, och idag var även Simon med och lekte för första gången. Först bekantade han sig med boklådorna som finns, men sedan ville han hänga på storebror överallt.    :)


Det kändes faktiskt lite konstigt, men samtidigt kul, att ha två små att ha koll på idag. Tidigare har Simon nästan alltid sovit när vi har lånat böcker, men idag var han med på ett helt annat sätt. Jösses så de kommer fara runt när Simon blir äldre....    :)

Bye!

En tur med lära-gå-vagnen

Igår gick Simon för första gången själv med lära-gå-vagnen. Från köket till hallen, till köket, till hallen till köket om och om igen. Åh, så stolt han var. Han har en tid gärna hållit i ett finger och gått iväg dit han vill, och när man sitter i fåtöljen/soffan/stolen med Simon i knät tar han gärna tag i två fingrar, samt hasar sedan ner på golvet för att gå iväg. Igår upptäckte han att han kan gå själv, utan att hålla oss i handen, och det var nog något nytt och stort för honom. Han börjar bli stor nu, vår lille Simon. Duktige kille!    :)
När Simon gick där och gubbsingen och jag vände på ekipaget kom jag ihåg när Elias var liten och gick precis samma sträcka med sin vagn. Det var verkligen deja vu. Så coolt att få uppleva det igen.

*en stolt och glad mamma*
Bye!

'Hemma med pappa'

Elias kom just på den mest fantastiska ídé jag hört:  

- Simon kan vara på dagis, och jag kan vara på dagis. Då, då kan du vara hemma med pappa!


Det om något vore väl lyxigt: att pengarna ändå kom in och jag och gubbsingen bara kunde vara hemma och rå om varandra, samt vila upp oss under dagarna så att vi sedan orkade leka hur mycket som helst med våra småkillar på kvällarna och helgerna. Älskade Elias!Bye!

Utelek istället

Vi hann aldrig ta oss till ÖppnaFörskolan idag. Simon valde att ta sig en ordentlig förmiddagslur, så Elias och jag gick ut på gården istället. Arbetsbänken har flyttat ut på altanen lite tillfälligt, tanken var att Elias skulle fixa och dona ute, men han hamnade i sandlådan. Jag har bara suttit och njutit av solen en stund. Riktigt skönt.   :) Bye!

En helt vanlig torsdag

Det är torsdag och arbetsveckan är snart slut. Inte för att det är någon större skillnad för mig, men gubbsingen kom på det imorse och tyckte nog att han inte riktigt hinner med allt han skulle vilja på jobbet. Nu har han i alla fall farit iväg och påbörjat sin dag. Här är Simon och jag uppe: jag sitter och tar mitt morgonkaffe, lyssnar på RIX MorronZoo samtidigt som jag läser nyheterna och bloggar, och Simon sitter och leker på lekmattan med Elias lekbestick just nu. Elias sover fortfarande, lyckosten.

Idag ska vi ta oss iväg till ÖppnaFörskolan som vanligt på torsdagar, och sedan får vi se vad vi ska hitta på i eftermiddag. Jag hade tänkt åka iväg och handla mat på ICA Maxi (blöjförrådet behöver också fyllas på), men utan plånbok och diverse betalkort är det lite svårt. Så, det får bli en annan dag. Vi får helt enkelt hålla oss på hemmaplan och göra saker som inte kostar någonting alls. Blir nog bra det också.    :)

Ha en bra torsdag!
Bye Bye!


Så onödigt......

Jag är så trött, och har ont i huvudet. Jag är fortfarande stressad och skulle så gärna så gärna trycka i mig en stor chokladkaka för att må lite bättre. Klant. Så himla klantig jag är.........

Efter dagis for jag och småkillarna in till stan för lite småshopping. Tanken var att vi skulle köpa lite strumpor till Simon, samt ta en mellanmålsfika för att fördriva tiden lite. Efter shopping och fika skulle gubbsingen möta upp oss och vi skulle sedan switcha bil så att killarna kunde åka hem och jag åka iväg till biblioteket på högskolan för att låna med mig lite böcker hem. Men, istället lyckades jag få min plånbok stulen och har spenderat eftermiddagen med att ringa polisen på 114 14, surfat in på korkortsportalen.se och anmält körkortet stulet, ringt bankerna för att spärra korten, och nu återstår endast att ringa biblioteken för att spärra lånekorten jag har samt åter fixa alla bonuskort jag hade i plånboken. Suck! Det här var inte ens roligt.

Jag hade hoppats på att det fanns någon hederlig människa där ute, men tydligen inte. Den som tog plånboken hade kunnat tömma den på pengar (alla 98:- som fanns i, samt bonuscheckar på ICA) och sedan droppa plånboken i närheten av affären så att den enkelt kunde hittas. Men, nej. Jag har släpat runt småkillarna runt i affären, runt byggnaden, kikat i diken, kikat i papperskorgar, varit in till närliggande affärer och frågat om de fått in en upphittad plånbok, men nej. Om jag bara hade fått tillbaka plånboken med alla kort hade jag varit nöjd, pengarna spelar ingen roll, men nej. Den som stal min plånbok gjorde ingen större vinst då jag med min mammapeng verkligen inte har mycket pengar till övers. Det blev bara en himla massa bekymmer för min del. Suck!

Jo, och så gråter jag under stress. Jag kan verkligen inte hålla tillbaka tårarna. I affären kunde jag behålla lugnet och metodiskt börja leta och tänka igenom vad jag skulle göra, även då Elias blev jätteledsen och började gnälla eftersom vi inte kunde köpa strumporna och badskummet som han skulle få. När han dock på vägen hem i bilen började tjata om att han var sugen på pizza orkade jag inte, tårarna kom och jag sade till honom på skarpen. Ganska så snabbt därpå bad jag om ursäkt, men jag tror att Elias förstod allvaret där någonstans. Jag vet att tårar inte hjälper alls, men tydligen fungerar jag så helt enkelt.    

Mest obehagligt är att plånboken ligger där ute någonstans. Eller, att någon har den. Har mitt körkort. Det allra bästa vore om någon har hittat min plånbok och kommer att gå iväg till polisen med den imorgon så att jag får tillbaka plånboken med alla kort. Korten är visserligen alla spärrade, men hellre vill jag ha tillbaka korten än veta att någon kan ha dem. Visserligen är chansen stor att plånboken ligger i någon papperskorg och snart är kasserad helt och hållet, men det lugnar mig ändå inte. Jag vill ha tillbaka min plånbok och alla mina kort. Suck. 
 
Elias är i alla fall söt. Vi har pratat en del om att någon har tagit mammas plånbok och att man aldrig aldrig får ta något ifrån någon. Imorgon vill Elias att vi ska fortsätta leta efter plånboken då vi kanske hittar den då. Sedan fick jag två kronor av honom nu ikväll så att jag i alla fall har lite pengar. Sedan har han kramat och pussat på mig lite extra här ikväll. Älskade kille.

Bye Bye!

Sol och vår

Underbara vår! Imorse när jag stod i duschen njöt jag verkligen av morgonsolen då solens strålar sken rakt in i duschkabinen där jag stod. Om man duschar innan kockan sju på morgonen hinner man njuta av solen här hemma, sedan drar solen vidare bakom husknuten. Så, det blir mitt mål om morgnarna: att hinna duscha medan solen fortfarande skiner in i badrummet.

Till dagis hade Elias idag på sig keps då solen skiner så starkt. Nu bestämde vi att han skulle ha sin tunnare mössa på sig om det var så att han skulle vara ute och leka på dagis, men idag var det dags för Elias att ha pyssel vilket han blev jätteglad för. Jag tyckte nog att han gärna kunde ha varit ute, men det hinns nog med det också.

Avslutar med ett kort på ett av våra äppelträd ute på gården. Det knoppas för fullt nu och det dröjer nog inte förrän träden står i full blom. Som sagt, underbara vår!    :)Ha en bra onsdag!
Bye Bye!

Elias namnsdag idag!

Grattis vår älskade Elias på din namnsdag idag!    :)

Jag är inte den som brukar fira namnsdagar med presenter, men en liten blomma vill jag gärna ge namnsdagsbarnet. I och med att Elias nästan alltid har varit med och köpt namnsdagsblommor till andra förut, och då vi har pratat om namnsdagar, ville han så klart få en blomma själv idag. Det var det han sade åt mig att fixa imorse när vi skulle åka till dagis. Så, en liten fin gul gerbera står här på köksbordet - Elias blomma idag.   

Bye!

Fix- och trixdag.

Idag är det lite småfix som står på To do-listan. Elias har sagt åt mig att köpa en liten blomma till honom nu efter att jag skjutsat honom till dagis (jag väntar bara på att blomaffären ska öppna), och sedan väntar annat smått och gott att dona med.      :)

Simon mår mycket bättre och har ingen feber längre. Dock har utslagen nu kommit. När Elias hade Tredagarsfebern fick han utslag på mage och rygg, vilket jag hade väntat mig Simon också skulle få, men Simon har istället fått utslag på halsen, nacken och höger kind. Det besvärar honom inte alls, men han ser givetvis lite sjukare ut än han hade gjort om utslagen hade kunnat döljas med kläder. Viktigast är givetvis att vår lille kille mår bra och det gör han. Nu leker han som vanligt igen och har fullt upp med att börja resa sig mot saker och ting.

Dags att börja fixa och trixa lite.
Ha en bra tisdag!
Bye for now!

En polismotorcykel

Till lego-samlingen (som vi smått har börjat bygga upp här hemma) har nu en polismotorcykel lagts till. Elias är jätteglad över tillskottet och idag satte vi oss ner på golvet för att bygga ihop fordonet. Tycker nog att det var lagom avancerat för mig, och även Elias kunde vara med och leta delar trots att det sedan blir lite för svårt för honom att sätta ihop de små bitarna. Bra övning för finmotoriken, det där. Tillsammans klarade vi det dock jättebra.    :)


Lego-brandbilen som vi byggde ihop för två veckor sedan ligger dock i smådelar och även den ville Elias att vi skulle bygga ihop idag igen. Då jag inte hittade beskrivningen fick jag tyvärr ge mig och vi får ge oss på den någon annan dag. Rackarns att det ska vara så klurigt!    ;)

Bye Bye!

Cykel på köpet! eller...?

Jag tycker Dogge Doggelito är lite cool. Roligt är det att se honom dyka upp lite då och då i rutan med sitt "Cykel på köpet!". Vi säger det här hemma lite då och då, jag vet inte varför men det blir bara så. Elias säger det också, och tycker att det låter lite roligt. Nu har han börjat testa nytt och kom idag när vi lagade middag och sade:

- Kött på köpet!


Tänk om det hade varit så lyxigt. Att få en massa karré, färs och annat på köpet. Kanske en ny affärsidé!?!   ;)
Bye!

På bättringsväg

Måndag och Simon är på bättringsväg. Denna natt har Simon inte haft feber, och han har därmed fått sova något sånär hyfsat. Jätteskönt, tycker jag. (Även om han har vaknat x antal gånger så har han inte varit jättevarm och han har inte vridit och vänt på sig som tidigare nätter.) Det är en mycket piggare liten kille vi har här hemma, med endast lite feber på 37,7grader, och till och med lite frukost har gått ner i magen denna morgon. Hoppas han får bli helt frisk nu.    :)

Elias är pigg som vanligt och leker just nu monster tillsammans med sin lillebror, och snart är det dags att fara iväg till dagis. Simon och jag ska ta oss en lugn hemmadag, och om solen orkar kika fram så blir det promenad efter lunch. Det är dagens planer.

Ha en bra måndag!
Bye Bye! 

Helg med feber och förkylning

Här har vi varit sjuka under helgen. Jag är, i alla fall så känner jag mig, genomförkyld och har inte mycket ork till någonting alls. Egentligen är det bara näsan som rinner, varierat med täppt näsa och bihålor, samt lite halsont, så inte värre än så. Men, ändå har helgen varit tung då allt det vardagliga ska orkas med, samt Simon pysslas om.

Simon fick i torsdags eftermiddag Tredagarsfebern. Vi tror i alla fall att det är det han har. Eller så är det tänderna som håller på att titta ut som gjort att han har haft feber, men vid tandsprickning brukar väl inte febern ligga mellan 38,5-39,8? Eller? Jag har ännu inte hittat utslag, som ska höra ihop med Tredagarsfebern, på Simon, förutom lite lite på sidan av magen. Så, vi får se om febern ger sig här idag/imorgon, eller om vi måste uppsöka läkare imorgon. Hursom har han mest sovit denna helg, och mellan varven har han orkat leka och busa i en ungefär en timma innan han har blivit dåsig igen. Så, massor med vatten, sömn och Alvedon har varit tricket denna helg. (Dock har han ej sovit lugnt på nätterna utan de har varit väldigt oroliga med hög feber trots Alvedon.) Stackars liten.......

Annars mår Elias och gubbsingen bra, och det är skönt att de slipper förkylning och feber. Elias och jag har dock haft en mindre rolig helg då jag varken har haft kraft att avleda eller orkat med trots, vilket gjort att han trotsat och trotsat ännu mer. Inte alls kul. Han och jag behöver på allvar hitta på något mysigt ihop, bara han och jag.

Bye!

Nu ska vi bara......

Nu ska vi bara rå om varandra i familjen.
Bye!

Älskade småkillar.....

Åh, så jag älskar våra småkillar. Det har varit en jättetung natt men ändå är jag så tacksam för att det gått så som det gått. Väldigt tacksam är jag för att gubbsingen tog Simon när han vaknade och jag fick sova en hel timma på morgonkvisten. Tror att det räddade hela dagen.

Trots Alvedon vid halv tio-tiden igår kväll, då han hade 39,3graders feber, har Simon varit brännhet hela natten. Han har sovit oroligt, vaknat, andats korta snabba andetag, vridit och vänt sig, och varit som sagt brännhet. Vid ett-tiden började jag fundera på varför Alvedonet inte verkade och vad jag skulle göra. Hade vi haft Internet hade jag stigit upp och googlat, men nätet krånglade igår och kom inte igång först nu på morgonen så det var aldrig något alternativ. Samtidigt var Simon, när han vaknade till, så trött så att han somnade om så snart han fick nappen, så han fick aldrig någon supp. Kanske dumt av mig, men jag ville inte störa honom mer än nödvändigt heller. Så, jag har farit upp och ned, pysslat om, gett Simon lite vatten och så har vi en stund sovit med öppet fönster för första gången i år. (Jag som är så frussen av mig nattentid, men det gick.) Nu på morgonen, när gubbsingen tog tempen, har febern gått ner av sig själv och ligger "endast" på 38,5grader, vilket är bra. Simon är piggare, han har även fått lite Alvedon, och leker och skrattar som han brukar. Skönt att det är på väg åt rätt håll. Hoppas nu bara att det är det så att det inte blir värre under dagen igen. Borde kanske ringa till BVC, men vet å andra sidan inte riktigt vad jag kan säga förutom att Simon har feber? Inga utslag, inte ont någonstans (så vitt jag kan tolka då han inte tar sig någonstans), ingenting. Hmmm..... Vi får se.

Vår store duktige underbara Elias har också varit duktig inatt. Vid ett av alla tillfällen när jag vaknat och pysslat om Simon upptäckte jag plötsligt, när jag åter lade mig i sängen och handen hamnade på någonting som liknade ett ben (och gubbsingen sov i soffan nere för att få sömn inför sista arbetsagen), att Elias kommit och lagt sig bredvid mig. Jösses så skrämd jag blev. Elias sover nästan alltid hela nätter i sin egen säng och det brukar finnas någon anledning till att han kommer intassandes till oss. Och, visst fanns det en anledning. Men, istället för att börja gråta hade han själv tagit på sig ny blöja, pyjamas och sedan tassat tyst in och lade sig bredvid mig. Så stolt och glad jag blev där, mitt i natten. Men, för att Elias skulle få fortsätta sova i lugn och ro, utan att vakna av en orolig Simon, bäddade jag hans lilla soffa och bar in honom på sitt rum och där har han sedan fortsatt sova hela natten. Så duktig. Älskade kille.

Så, idag har vi lite sjukstuga hos oss. Vi ska bara vara.

Hoppas ni får en bra fredag och får vara friska!
Bye Bye! 

Stackars liten.....

Stackars liten. Efter vår tur till lekparken när Simon vaknade, hemma hos Madde, tyckte jag att Simon kändes varm. Eller, han var jättevarm. Dock hade han sovit i vagnen och det kunde lika gärna vara kläderna som gjort honom varm, så jag var inte riktigt säker på att det var feber. Men, visst var det feber. När vi kom hem tog gubbsingen tempen på vår lille kille och han hade 39,5grader i feber. Stackars liten. Så, det fick bli Alvedon och en lite piggare Simon har vi haft ikväll, även om han har varit kinkig. Hoppas det är tänder på G och inte någon sjukdom. Vi vill vara friska nu. Stackars liten.....

Bye!


Fika och lek

Det blev en eftermiddag ute i lekparken tillsammans med Madde med -e och hennes tjejer. Jättekul var det att komma ut. Elias fick leka av sig både i lekparken, samt hemma hos Meja en stund efteråt, så han är jättenöjd. Simon satt med på filten i lekparken, och har sedan sovit gott i vagnen en bra stund och är nog nöjd han med. Jag har fått prata och fika tillsammans med Madde, så jag är också nöjd. Alla nöjda och glada. Tack, snälla Madde för denna dag!   :)


Bye!

Vår lille cooling!

Solen har äntligen tittat fram och det är helt underbart väder ute. Så, idag har småkillarna invigt sina kepsar och jag tror att även Simon tyckte att det var ganska skönt att slippa få solen i ögonen. (När vi provade kepsen på H&M härom dagen kämpade han med att få av sig den så snart den åkte på huvudet.) Elias älskar sin keps och sina solglasögon. Vår lille cooling.    :) 
Det är skönt att man ganska så snabbt igen kommer på hur mycket man älskar sina små när man har haft en dust. På väg hem från ÖppanFörskolan tog tröttheten överhand och Elias skrek skrek skrek, vilket jag inte alls tycker om. Usch vad jag inte tycker om det. När vi sedan efteråt låg i hans säng och pratade om hur tokigt det blev, samt om den där sopbilen som precis åkte förbi vårt hus och sopade undan allt grus så att det blev rent på gatan, var han åter så där jättemysig som han kan vara, och mitt hjärta smälte igen. Älskade kille.

Med två jättetrötta småkillar kastar vi om lite nu och sover lunch först, för att inta en sen lunch när krafterna har återvänt. Det får bli så ibland.

Bye for now!


Morgonkaffe och Rix MorronZoo

Det är skillnad på nätter och nätter. Inatt har Simon sovit jättebra och endast vaknat till två gånger, vilket innebär att vi båda har fått sova ordentligt och har kraft. Så skönt. Att stiga upp klockan sex imorse var faktiskt inte alls jobbigt och nu hasar Simon runt på vardagsrumsgolvet och upptäcker små vrån medan jag tar morgonens kopp kaffe och lyssnar på RIX MorronZoo. Lite kul att sitta och lyssna på dem. Jag gillade Roger, Titti och Fylking Sverige och lyssnade på dem varje morgon när jag åkte till jobbet. De var helt klart min räddning när jag veckopendlade och hade tre timmars färd tidiga måndagmorgnar till jobbet. Nu har jag inte bildat mig någon riktig uppfattning om Ola Lustig, men de får mig på glatt humör varje morgon, de där tre.    :)

Åter till koppen kaffe och RIX MorronZoo. Ha en bra torsdag!
Bye Bye!

Hembesök

Idag har vi haft hembesök av BVC-sköterskan. Eller, hemsök som jag skrev på lappen i all hast när vi bokade datumet för någon vecka sedan. Jag tyckte att det jag skrivit såg konstigt ut, men kom först igår på vad det var jag egentligen hade skrivit. Tycker nog att det var bättre med ett hembesök än att vårt hus plötsligt skulle bli hemsökt bara sådär.

Hursom, för att i hemmiljö se barnet leka samt se hur långt han/hon har kommit i utveckligen vid tio månaders-ålder gör de hembesök här i vår kommun, och jag måste säga att jag tycker att det är bra. Simon har fått visa upp att han klarar av att slå två klossar mot varandra, samt att pincettgreppet är på G. Det var främst det vår BVC-sköterska ville se, förutom frågor om ord, begrepp, förståelse etc. Sedan har Simon varit så pass kaxig att han hasat sig fram på rumpan till både sköterskan samt hennes sköterskestuderande som var med. Han var inte alls blyg och jag tror faktiskt att det hänger ihop med att vi var här hemma, här där han känner igen sig, där allting är som det brukar. Om vi åker någon annastans brukar Simon alltid annars bli jättekänslig och vägrar vara hos någon annan än mig eller sin pappa, men idag gick det jättebra.

Jag har fått klartecken att Simon smått kan börja äta äggröra samt yoghurt till frukost, och det känns jättebra då han har börjat tröttna på gröt. Det är inte alls kul att varje morgon och kväll ta en liten fight när gröten ska ätas, och att byta ut den mot något som han gillar blir perfekt. Äggröra kan han dessutom sitta själv och plocka med, medan man kan sleva in yoghurten i samma veva. Sedan kan han så småningom börja äta yoghurt själv vilket blir ännu bättre.    :)

En liten diskussion hade vi dock om just yoghurt. Jag berättade att Elias äter Turkisk yoghurt, smaksatt med lite Valios vaniljyoghurt för smakens skull och att det blir det Simon också kommer att få. BVC-sköterskan tyckte dock att det vore bättre att smaksätta med en barnmatsburk då smaksatt yoghurt innehåller så pass mycket mer socker. Nu när jag kikade så innehåller barnmatsyoghurten 15g kolhydrater, medan Valio-yoghurten innehåller 13g. Ingen jättestor skillnad, men det är faktiskt fördel smaksatt yoghurt än barnmat. Dessutom innehåller barnmatsyoghurten under 1g fett, medan Valio-yoghurten innehåller 2,7%. Lite intressant. Så, vi fortsätter här hemma som vi har gjort tidigare.

Sedan fick vi (gubbsingen kom lite oväntat men uppskattat hem straxt innan hembesöket var slut) veta att man snart kan börja med pottan om man vill. Tydligen har BVC tidigare tagit upp det här med potta vid 1 1/2års-ålder, men nu ska de ta upp det redan vid tiomånderskontrollen. I och med att pottan ändå står framme hos oss i badrummet uppe så behöver vi inte göra något kring det. När Simon sedan börjar visa intresse för den så tar vi det då.    :)

BVC-sköterskan lämnade kvar några broschyrer att kika i och jag ska ta och bläddra lite i dem ikväll. Nu en kopp kaffe, sedan lek med småkillarna.   

Bye!

En lång dag......

Det är en trött Ami här idag. Imorse vid halv sex-tiden kändes det som att Simon säkert hade vaknat minst tjugo gånger under natten, och även om han säkert bara vaknade hälften av gångerna så är det tillräckligt för att rubba all form av sammanhängande sömn. Känns det som. Förkylningen hänger med den också, så denna dag kommer att bli en lång dag.

Om en timma ska Elias iväg till dagis och sedan blir vi hemma även idag, Simon och jag. Helst vill jag bara lägga mig ner i soffan, eller kanske ännu hellre sängen, och sova länge länge. Vi får se vilket humör Simon är på och vilka tillfällen som ges.

Hoppas ni mår bra, att ni slipper förkylningar, samt får en bra dag idag.
Bye Bye!

Inte

Det blev ingen kolhydratboosting. När gubbsingen kom hem var jag så trött och illamående så att jag somnade i soffan, och därmed tappade jag även matlusten. Att få sova i nästan en timma räddade hela kvällen här, och trots att jag har varit trött och haft lite ont i huvudet har jag ändå orkat dammsuga, torka golven och städa inför morgondagen. Nu är jag nöjd.

Snart är det läggdags för småkillarna, som just kom hem efter ett besök hos farmor, och sedan är det jag och gubbsingen som intar soffan och bara är. Hoppas hoppas småkillarna sover hela natten och att min förkylning försvinner.

Bye Bye!

Kolhydratboosta eller inte?

Jag kan inte bestämma mig. Jag är trött och förkyld, och till middag vill jag inte ha annat än pizza. Jag får för mig att kroppen behöver kolhydratboostas så att den orkar igenom förkylningen, samtidigt som jag vet att pizzan inte kommer att ge mig något annat än en känsla av besvikelse (för att jag åt kolhydrater), och så blir jag plufsig och uppsvälld. Så, frågan är nu om jag ska stå på mig när jag föreslår pizza till middag, eller om jag ska ge efter och äta köttfärssås istället som såklart är det bättre valet? Jag tycker inte om att vara sjuk.....  

Bye!

Smått förkyld

Det händer inte mycket här hemma. Jag går och plockar, viker tvätt, stryker och busar med Simon. Det sistnämda är mysigt, men annars är det tungt. Den rinnande näsan jag vaknade upp med imorse har bara blivit värre och jag känner mig verkligen förkyld. Nu hoppas jag bara att det inte blir värre än så här för en rinnande näsa orkar jag (tror jag) stå ut med. Halsont, huvudvärk, feber och täpt näsa och bihålor vill jag verkligen inte ha.

Snart ska Elias hämtas på dagis och sedan är det två som ska underhållas. Kaffe, ge mig kraft!
Bye for now!

Ny vecka

Det blev en tidig morgon. Simon har flera dagar i rad vaknat redan vid halv sex-tiden och det går inte att få honom att somna om. Visserligen finns det alltid något att plocka med när man väl har stigit upp, alternativt slår jag mig ned vid TVn för att vakna till, men åh så skönt det hade varit att somna om. Idag är jag smått trött, och regnet ute piggar inte upp alls.

Om ett tag vaknar nog även Elias och om två timmar ska han iväg till dagis igen efter påskledigheten. Jag och Simon blir hemma och tar en städdag, känns som att det är det krafterna räcker till idag. Nu några koppar kaffe så att jag vaknar till ordentligt.

Ha en bra tisdag!
Bye!

Kepsar till sommaren - check!

Det blev en mysig tur in till stan idag. Jag och småkillarna åkte iväg efter att Elias hade sovit lunch och köpte det vi hade tänkt oss: linsvätska till mig och kepsar till dem båda. (Elias fick även en tröja som var så snygg och mjuk så att jag inte kunde motstå den. Jo, och så ett par solglasögon då han har vuxit ur sina som han fick för några år sedan.) Först hittade vi kepsen till Simon, och det var faktiskt sedan Elias som bestämde att han ville ha en samma lika keps som lillebror. Jag som gillar att matcha sade inte alls emot.    ;)

När vi hade hittat det vi skulle ha satte vi oss ned för mellanmål och fika, och i samma veva blev gubbsingen färdig i hangaren och gjorde oss sällskap. Jättemysigt, tyckte jag. Det är inte ofta vi hinner med att gå på stan eller fika ihop, så jag uppskattade det oerhört. Även Simon och Elias tyckte att det var kul att pappa plötsligt dök upp, så de var nöjda de med.

Dagen shopping blev:

Snygg tröja, keps och solglasögon till Elias.Keps till Simon.


Jag vet inte om man så småningom måste hålla koll på att köpa "lika mycket" till dem båda, eller turas om att köpa saker, dvs ena gången till Elias, nästa gång till Simon, sedan Elias, sedan Simon osv osv. Just nu har småkillarna inte koll på att den ena får mer ena gången, och den andra får mer nästa gång. Jag tycker dock att jag nog vill köpa det som behövs när det behövs, och inte känna tvång att jag "måste" köpa något till den andre som blev utan förra gången. Kan man göra det? Låta behovet styra? Eller måste man hålla räkning så att det blir så lika som möjligt?

Kepsar till våren och sommaren har de fått nu i alla fall. Check!
Bye Bye!

Så omtänksam!

Simon är förtjust i äggröra här hemma och smakar gärna av både mig och gubbsingen när vi äter det. Elias är inte lika förtjust. Både gubbsingen och jag vill dock allra helst att båda killarna ska äta det till frukost, och idag pratade vi med Elias lite om hur nyttigt det är med äggröra. Gubbsingen försökte övertyga Elias:

- Om man äter äggröra blir man både stor och smart.
- ?
- Då kan man överlista alla och springa ifrån alla kompisarna.

efter lite betänketid kom svaret:
- Näää..... Då blir de ledsna!


Han är så söt, Elias! Och, väldigt omtänksam måste jag säga.    :)
Bye!

Alla pigga och glada

Annandag Påsk och påskhelgen är snart förbi. Igår var vi trötta både gubbsingen och jag, så vi vilade i perioder här hemma. Jag sov lunch tillsammans med småkillarna och det var jätteskönt och otroligt välbehövligt. På eftermiddagen tog vi en tur till hangaren, samt stannade till på CityGross för att handla mat, sedan var det hem, äta och sova. Typ.

Idag har vi mycket mer krafter igen. Gubbsingen ska snart iväg till hangaren för att dona med planet i några timmar, nu när han får hjälp av två andra, medan småkillarna och jag ska fara in till stan. Jag måste köpa en keps till Simon då han har vuxit ur sin allra första keps han fick förra sommaren. Visserligen är det inte kepsväder riktigt än, men när man åker bil är keps riktigt bra att ha på sig för att undvika solens strålar. Så kanske man kan ha kepsen under mössan också? Eller inte.....?    ;)

Hursom, Elias vill också ha en ny keps då han har vuxit ur sin ena, och jag måste köpa linsvätska. Får se om det blir något mer. Först börjar vi dock med frukost och kaffe.

Ha en bra ledig måndag!    
Bye Bye!


En lite orolig natt men allt ok ändå

Det har varit en lite orolig natt då Simon har vaknat med jämna mellanrum, och även Elias har vaknat till två gånger. Samtidigt, inte värre än så. Elias feber gick ner igår kväll och varken då eller nu på morgonen har han klagat över ont i örat. Så, förhoppningsvis var det inte något annat än...... Ja, vad det nu kunde vara??? Troligtvis inte öroninflammation och det känns jättebra i alla fall.

Ute skiner åter solen och jag har sådan lust att hitta på något idag. Vad det kan bli har jag dock ingen aning om, jag är trött efter att ha servat både Simon och Elias hela natten. Kanske hjälper ett antal koppar kaffe så att kraften hittar tillbaka?

Ha en skön söndag!
Bye!

The Ugly Truth

Är det någon som kan det här med romantiska komedier så är det Katherine Heigl. Jag gillar henne. Ikväll har vi sett The Ugly Truth, åter en gammal men bra och rolig film som jag har missat. Både Katherine Heigl och Gerard Butler gör bra roller och trots att man vet hur filmen ska sluta så är den riktigt underhållande. Jag skrattade så att tårarna rann. Helt klart sevärd!     :)  

Nighty-Night!

Påsklunch och äggjakt

Idag blev vi bjudna på påsklunch hos svärmor och Cewe. Det var både trevligt och gott. Elias var riktigt glad över att få dricka påskmust och jag är rädd för att det nästan bara var det som han fick i sig. Simon smakade ägg och var glad att få sitta med vid bordet han också. När vi hade ätit lunch och fikat lite satte vi oss på den inglasade altanen och åh så skönt det är att sitta där och titta ut över vattnet. Jag hade gärna suttit ute längre och bara varit om det hade varit läge för det.    :)

När Elias väl somnat och sovit lunch i ungefär en halvtimma vaknade han plötsligt, grät och klagade över ont i örat. Trots att vi försökte lugna och trösta slutade han inte gråta, så det var bara för oss att packa ihop och åka hem. Jag vet inte om han har fått öroninflammation, men han har lite feber och fram tills vi fick i honom Alvedon gjorde han ingenting än grät och klagade över att det gjorde ont. Usch, så jag kände mig maktlös. Alvedon gör dock susen och nu är det en lite trött men ändå fungerande Elias vi har här hemma. Jag hoppas verkligen att det inte är öroninflammation han har fått. Det är lördag, och BVC är stängt nu under helgen och först på tisdag kan vi ta oss iväg till för att se om det är så samt för att få något mot det. Jobbigt om han måste ha ont och man inte kan göra något åt det. Fy.

För att få tiden att gå nu ikväll har Elias fått gå på lite äggjakt. Han blev jätteglad när han fick veta att det låg två påskägg gömda någonstans på gården, ännu gladare blev han när han hittade dem under buskarna, och gladast blev han när han upptäckte att han fick druvor i sitt ägg. Tänk att så lite kan glädja så mycket. Att fixa, trixa och dona är helt klart värt det när man ser lyckan skina i ansiktet på Elias. Det är bara så. Lego-gubben som var med lade han åt sidan och ska leka med sedan, det var druvorna som var roligast och smaskigast att få.    :)Nu är det läggdags om ett tag och vi ska ta det lugnt här hemma. Och, Tack snälla för lunch och fika idag!   :)

Bye Bye!

Lite fel dårå'.....

Jaha...... Så fel jag hade. Nåja, inte så mycket att göra åt det. Jag var helt säker på att vi idag skulle få besök av påskkärringar, men svärmor berättade att de här går ut på skärtorsdagen och inte på påskafton som jag trodde. När det kom på tal kom gubbsingen också ihåg att han nog var ute på skärtorsdagen när han var liten. Så olika det kan vara, jag har alltid gått påskkärring på påskafton och förra året fick vi besök av påskkärringar på påskafton när vi firade påsk hos mina föräldrar. Givetvis var jag tvungen att googla lite och tydligen går man påskkärring på påskafton i Bohuslän, Dalsland, Värmland och i delar av Västergötland, medan man i resten av landet går påskkärring på skärtorsdagen. Då vet jag det.     ;)

Så, inga påskkärringar i år här då. Lite synd. Det blir desto mer gott i påskägget för oss att mumsa i oss. Detta var vad vi hade tänkt bjuda på: 
Elias och jag var så duktiga och bakade igen imorse.   :)
Bye!

Årets påskbrev av Elias

Det är så fint med solsken och vår ute. Jag är full med påskkänslor (om det nu finns några sådana känslor) och idag ska Elias och Simon få ge sig ut på äggjakt, vi ska äta påsklunch hos svärmor och sedan hoppas jag att Elias ska få se påskkärringar här på gatorna. 

Elias är lite rädd för påskkärringar, och tyckte att de var läskiga när de plötsligt dök upp på dagis nu i veckan. Så, för att avdramatisera det hela har vi pratat om att påskkärringarna som kommer idag är barn som vill klä sig som påskkärringar, att de har målat påskbrev, att de går runt och säger Glad Påsk och delar ut påskbrev. Hoppas nu att han inte kommer att tycka att det är för hemskt. I år kommer inte Elias och Simon att vara påskkärrinar, men nästa år kanske.

Igår, i väntan på middagen, passade Elias och jag på att måla några påskbrev och jag har verkligen på senare år ändrat uppfattning om teckningar målade av barn. När jag var yngre tyckte jag att påskkärringarna som hälsade på hos oss inte hade lagt ner så mycket tid på sina teckningar utan istället bara målat några färgglada streck på sina teckningar, och det kändes lite tråkigt. Nu förstår jag att beroende på hur långt barn har kommit i sin utveckling så målar de olika. Klart det är så. Och, idag blir jag så glad när jag ser hur Elias utvecklas och för alla teckningar han gör. Fånigt kanske, men med tanke på att han bara var ett litet knyte för tre år sedan så är det riktigt coolt tycker jag.    :) 


 


Bye Bye!

Årets påskris fixad

Det är tur att snön smälte lika snabbt som den kom. Nu är det åter torrt på vägarna och gräsmattan är ren den också. Solen har varit framme hela dagen och framåt kvällen var det riktigt fint ute, även om det var kyligt. 

Igår hann vi aldrig klä påskriset, vilket jag från början hade tänkt att vi skulle göra, och imorse när jag såg snötäcket ute trodde jag att det inte skulle bli av alls i år. Men, nu så. Nu har vi pysslat lite och påskriset är på plats. Elias tyckte tyvärr inte att det var så spännande att klä påskriset i år, som han har tyckt tidigare år, och det blev jag som fick göra det mesta av jobbet. Men, det gör ingenting. Jag tyckte det var kul ändå.    :)
Bye for now! 
 

Grattis på namnsdagen!Med en liten bukett rosor säger jag Grattis på namnsdagen till mina killar idag. Älskar er! 
Bye!Jo, Grattis till dig svärfar. Det är din namnsdag idag också.    :)


Långfredag

Jag hade nog hoppats på att Aftonbladet skulle ha fel när jag läste rubriken om snöovädret igår, men visst har det snöat inatt och snötäcket ute ligger där det ligger. Att det inte kan bli vår snart!?!

Idag är det långfredag och vi har faktiskt inte något inplanerat denna dag. Vi vill hitta på någonting, så vad det blir får vi se. Jag ska hoppa in i duschen snart och sedan är vi redo för dagen. Igår kväll vid läggdags hade Elias lite feber, och även om han är feberfri idag så har han varit smått gnällig. Jag hoppas verkligen att vi inte blir sjuka här igen utan att vi klarar oss från allt. Visst kan näsorna rinna på småkillarna, det är ok, men ingenting allvarligare än så får det bli.

Dags att hoppa in i duschen. Ha en skön fredag, alla!
Bye Bye!

Chokladbollar á la LCHF

Jag har i flera dagar varit sugen på något gott. Inte nödvändigtvis socker, men någon typ av fika eller godis. Nu till påsk köper folk på sig godis och jag vill också kunna unna mig något. Så, idag har Elias och jag gjort chokladbollar á la LCHF. Denna gånger passade jag på att förbereda så pass så att Elias fick blanda ihop ingredienserna själv, vilket han givetvis tyckte var spännande. Det som är riktigt bra med dessa chokladbollar är att man äter en-två stycken och sedan är man nöjd. Perfekt!   :)
Receptet:
100g smör
100g riven kokos
3,5 - 4msk sukrin
2msk kakao
1,5tsk vaniljpulver
1,5msk kallt kaffe
1msk vispgrädde

riven kokos att rulla chokladbollarna i.

Blanda samman ingredienserna precis som med vanliga chokladbollar. Låt stå i kylen en stund innan servering.


Bye Bye!

Hittat en arbetsbänk!Idag hittade Simon sin storebrors arbetsbänk. Jag vet inte riktigt hur han lyckades, men han fick loss två muttrar och skruvar så att jag fick ta och skruva tillbaka dem så att de inte skulle hamna i Simons mun. Simon var jättenöjd med fyndet.    :)

Bye!

Skärtorsdag

Imorse tog jag mig lite sovmorgon, skärtorsdag och ledig dag som det är. Trodde jag. Gubbsingen skulle visst iväg till jobbet idag en stund, vilket jag inte hade koll på. F'låt! Jag var så trött igår och somnade i soffan så snart småkillarna hade somnat, så vi hann inte prata så mycket gubbsingen och jag.

Husom, nu är jag uppe, gubbsingen iväg till jobbet, och småkillarna är igång som vanligt. Elias och jag ska hoppa in i duschen och sedan ska vi åka iväg till ICA Maxi en sväng och handla det som behövs inför påskhelgen. Jag har totalt glömt bort att köpa något litet till Elias påskägg, så det måste göras. Funderar på om Simon också ska få ett påskägg i år. Han kanske ska få några nya nappar i sitt ägg?   ;)

Så, dags att ta tag i dagen. Hoppas ni får en bra skärtorsdag!
Bye Bye!

Jättetrött.....

Idag har jag varit trött. Alldeles för jättetrött. Om det är så att jag fått sova riktigt gott en natt så får jag vara glad för sedan kommer det nätter som denna som inte alls är roliga. Så, jag har just precis överlevt dagen. Medan Simon sov eftermiddag satt jag nere i fåtöljen tillsammans med Elias men var alldeles för trött för att göra någonting, så istället var det han som läste bok för mig. Söte kille! Tänk att barn förstår och ser när det inte är läge att skoja och busa.     :)

Nu är det kvällsrutinerna med kvällsgröt för Simon och kvällsyoghurt för Elias som gäller, och sedan ska småkillarna sova om en stund. Jag ska krypa ner i soffan intill gubbsingen och somnar jag så ska jag sova skönt. Alla andra borden och måsten tar jag imorgon.

Bye Bye!

Redan onsdag?

Då är det redan onsdag. Tiden verkligen bara rinner iväg.

Igår kväll var det dags för Föräldrarådet på dagis att träffas, så dit for jag iväg en sväng. Det blev aldrig någon träff förra terminen då det inte har varit några ämnen att ta upp, men nu är det åter dags att börja planera Fixardagen som ska gå av stapeln nästa månad så ett möte var aktuellt. Lite tråkigt var det dock att vi bara var tre stycken på mötet. I och för sig tre glada mammor och tiden gick jättefort där vi satt och pratade, men jag önskar att fler ville komma och vara med. Vi diskuterade det faktum att det på gemensamma föräldramötet för hela förskolan, som var för några veckor sedan, kom fram en del åsikter och saker som man som förälder vill vara med att påverka, men trots detta var det inga fler som kom på mötet igår. Kanske helt enkelt var fel kväll att lägga Föräldrarådsmötet på då det tydligen var hockey på TV? (Vilket jag inte alls hade koll på när jag satte datumet.) Jag hoppas att det kommer fler föräldrar till nästa möte då det alltid är enklare att fixa om man är fler som hjälps åt.

Hursom, Elias ska iväg till dagis och påskpyssla. Jag ska försöka vika, stryka och få undan tvätten som ligger här så att jag slipper tänka på den under påskhelgen. Solen skiner åter ute och efter lunch blir det promenad först till BVC för lite vägning av Simon, och sedan till dagis för att hämta Elias. 

Ha en bra onsdag! 
Bye Bye! 
 

En söt liten påskkyckling

Förra onsdagen pysslade Elias på dagis och han gjorde då en jättesöt liten påskkyckling (givetvis med lite hjälp). Dagisfröken visade först hur han skulle göra, sade att spetsen ska titta ner, och sedan gjorde Elias som hon sade och upprepade orden varje gång han limmade på fjun. 'Spetsen ska titta ner.' 'Spetsen ska titta ner.' 'Spetsen ska titta ner.'

Idag kom jag äntligen för mig att fotografera den söta lilla påskkycklingen som står i glasskåpet, och jag ser fram emot när den får flytta hit hem.    :)Bye!

'maaamma'

Idag kom det. Idag sade Simon 'maaamma' för första gången. Underbara söta lilla varelse! Jag blev så glad så att jag nästan började gråta.....

När Simon vaknar efter att ha sovit förmiddag brukar vi sätta oss i fåtöljen och mysa lite, och ibland (eller, ganska ofta) händer det att han somnar till ytterligare en liten stund. Det gjorde han idag, och när han sedan vaknade igen tittade han lite yrvaket på mig, log stort och sade 'maaamma'. Två gånger.    :)

Simon har varit på väg att säga 'mamma' tidigare, och igår morse när Elias och jag satt vid frukostbordet sade han någonting som Elias tolkade som 'mamma'. Men, idag var det precis som om han sade det medvetet och dessutom till mig, så detta datum åker med i minnesboken.

*en glad mamma*  
Bye!

Sovit och nu nya krafter

Denna tisdagmorgon är det en utvilad Ami som är uppe. Simon sov äntligen en hel natt utan minsta knussel och det innebär så klart att vi också har har fått sova, ända till halv sju imorse dessutom. Nu är hela familjen uppe, gubbsingen ska åka till jobbet och småkillarna ska få i sig frukost. Ute är solen åter framme och inte för att jag har koll på vad jag och Simon ska hitta på idag (Elias ska som vanligt till dagis), men jag har mycket mer krafter än vad jag hade igår.    :)

Nu måste jag se till att småkillarna får i sig frukost. Elias kryper runt på golvet och leker med sin legobrandbil och Simon följer efter i gåstolen. Om de fick bestämma skulle de nog fortsätta leka.   :)

Ha en bra tisdag!
Bye Bye!

En Lego-brandbil

När gubbsingen kom hem från jobbet i eftermiddags hittade han mig och Elias på golvet. Simon sov och då passade Elias och jag på att öppna Lego-lådan Elias fick av min morbror och hans Anneli igår. Och, så satt vi där och knåpade. Jag försökte läsa mig till monteringen, Elias monterade ihop och lekte med lego-gubben, och sedan hjälpte han till att sätta dit hjul och annat som han klarade av på brandbilen. Riktigt mysigt var det. Jag tycker om att leka med Lego. Och, Elias och min arbetsfördelning passar oss perfekt: jag bygger ihop och Elias leker sedan med den färdiga leksaken.     :)

Tack snälla Lasse och Anneli för presenten Elias fick! Och, givetvis bilarna som Simon fick.    ;)
Bye Bye!

David Bisbal

Solen skiner (!) och jag lyssnar på två låtar som får mig att bli glad och må så bra. Jag har ingen aning om vad han sjunger, men det är så härligt gung i låtarna - och så älskar jag spanskan. Simon sitter med, diggar och viftar med händerna han med.     :) 


Bye Bye!

Morgon igen

Då är det måndag igen. När vi kom hem sent igår kväll fick Simon äta lite kvällsgröt så att han inte skulle vakna under natten (Elias gick och lade sig direkt då han var så trött), och det gjorde han heller aldrig. Vi har alla fått sova hela natten och vi fick även lite sovmorgon till halv åtta. Riktigt skönt. Känner mig som en ny människa idag. En lite trött människa visserligen, för det blev ändå sent och det tar på krafterna att köra bil, men ändå.   ;)

Nu är det frukost, morgonrutiner, dusch, kläder och allt det där som ska fixas. Elias ska som vanligt iväg till dagis och då det nästan är tomt i kylskåpet vore det bra om vi tar oss iväg och handlar lite mat. Ute är det vitt på marken och det lockar inte alls att ta sig ut, men till ICA Maxi tar vi oss nog.

Ha en bra måndag!
Bye Bye!

Hemma

Då är jag och småkillarna åter hemma. Jag måste säga att jag verkligen inte alls tycker om denna snö som fallit ner. Hela vägen hem låg temperaturen kring nollan och bitvis var vägen lurig att åka på. Nej, nu får våren snart komma.

Nu är det dags att starta en maskin tvätt och sedan krypa ner i sängen intill gubbsingen. Alltid kul att åka iväg, men alltid skönt att komma hem igen.    :)

Nighty-Night!

Ska vi, så ska vi!
Är det inte dags för vår snart?!? Här känner vi oss lite lurade, men vi hade tänkt grilla och då ska vi grilla. Det är bara Elias och kusin Oskar som är jätteglada åt snön som faller ner.    ;)

Bye!

Grattis älskade mamma!

Idag, den 1a april, fyller min älskade mamma år. Vill bara säga ett stort Grattis även här på bloggen!!! Tack för att du är den du är, alltid finns där, och för att du är en helt underbar mummu till Elias och Simon!   :)


Tack även för tårtkalas och allt det andra du har fixat under helgen!
Bye Bye!

Ett kort litet inlägg och ett Hej!

Då så, då fick jag till den där tiomånadersbilden.   :) 

Förutom att det alltid är full fart här så har nätet krånglat lite för mig, därav inga kort än. Annars så leker killarna på som de brukar och denna söndagförmiddag är inget undantag. Jag har fått en efterlängtad dusch, Simon sover och det är dags att gå ut en stund med Elias och kusin Oskar innan lunch. Ville bara säga: Hej!    ;)

Ha en skön söndag!
Bye Bye!

RSS 2.0
Ladda ner en gratis bloggdesign p www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!