Hembesök

Idag har vi haft hembesök av BVC-sköterskan. Eller, hemsök som jag skrev på lappen i all hast när vi bokade datumet för någon vecka sedan. Jag tyckte att det jag skrivit såg konstigt ut, men kom först igår på vad det var jag egentligen hade skrivit. Tycker nog att det var bättre med ett hembesök än att vårt hus plötsligt skulle bli hemsökt bara sådär.

Hursom, för att i hemmiljö se barnet leka samt se hur långt han/hon har kommit i utveckligen vid tio månaders-ålder gör de hembesök här i vår kommun, och jag måste säga att jag tycker att det är bra. Simon har fått visa upp att han klarar av att slå två klossar mot varandra, samt att pincettgreppet är på G. Det var främst det vår BVC-sköterska ville se, förutom frågor om ord, begrepp, förståelse etc. Sedan har Simon varit så pass kaxig att han hasat sig fram på rumpan till både sköterskan samt hennes sköterskestuderande som var med. Han var inte alls blyg och jag tror faktiskt att det hänger ihop med att vi var här hemma, här där han känner igen sig, där allting är som det brukar. Om vi åker någon annastans brukar Simon alltid annars bli jättekänslig och vägrar vara hos någon annan än mig eller sin pappa, men idag gick det jättebra.

Jag har fått klartecken att Simon smått kan börja äta äggröra samt yoghurt till frukost, och det känns jättebra då han har börjat tröttna på gröt. Det är inte alls kul att varje morgon och kväll ta en liten fight när gröten ska ätas, och att byta ut den mot något som han gillar blir perfekt. Äggröra kan han dessutom sitta själv och plocka med, medan man kan sleva in yoghurten i samma veva. Sedan kan han så småningom börja äta yoghurt själv vilket blir ännu bättre.    :)

En liten diskussion hade vi dock om just yoghurt. Jag berättade att Elias äter Turkisk yoghurt, smaksatt med lite Valios vaniljyoghurt för smakens skull och att det blir det Simon också kommer att få. BVC-sköterskan tyckte dock att det vore bättre att smaksätta med en barnmatsburk då smaksatt yoghurt innehåller så pass mycket mer socker. Nu när jag kikade så innehåller barnmatsyoghurten 15g kolhydrater, medan Valio-yoghurten innehåller 13g. Ingen jättestor skillnad, men det är faktiskt fördel smaksatt yoghurt än barnmat. Dessutom innehåller barnmatsyoghurten under 1g fett, medan Valio-yoghurten innehåller 2,7%. Lite intressant. Så, vi fortsätter här hemma som vi har gjort tidigare.

Sedan fick vi (gubbsingen kom lite oväntat men uppskattat hem straxt innan hembesöket var slut) veta att man snart kan börja med pottan om man vill. Tydligen har BVC tidigare tagit upp det här med potta vid 1 1/2års-ålder, men nu ska de ta upp det redan vid tiomånderskontrollen. I och med att pottan ändå står framme hos oss i badrummet uppe så behöver vi inte göra något kring det. När Simon sedan börjar visa intresse för den så tar vi det då.    :)

BVC-sköterskan lämnade kvar några broschyrer att kika i och jag ska ta och bläddra lite i dem ikväll. Nu en kopp kaffe, sedan lek med småkillarna.   

Bye!

Kommentarer

Kommentera inl‰gget h‰r:

Namn:
Kom ihÂg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


En gratisdesign av:

jennyjanssons.com

Bilder i headern frÂn weheartit.com


RSS 2.0
Ladda ner en gratis bloggdesign p www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!