Tillbakablick på året 2013

Efter att ha varit mammaledig i 1 1/2år med Simon började jag jobba i januari och Simon började på förskolan. Vilken omställning. Nu när jag har kikat tillbaka i bloggen ser jag att jag periodvis har varit stressad då jag inte riktigt hunnit med det jag vill på hemmaplan under våren, men å andra sidan har det aldrig gått någon nöd på varken Elias eller Simon då det har stormtrivts på förskolan. Även Simon, ända sedan han gjorde sin första dag där. En riktigt ordentlig vinter hade vi också (jämfört med denna då vi fortfarande inte har någon snö!) och det var riktigt kul att kunna leka ute i snön. Elias åkte till och med längdskidor för första gången i sitt liv.      :) 
 
 
 
 
 
 
I februari fyllde Elias fyra år och han hade verkligen längtat efter sin födelsedag och sitt kalas. Annars turades vi under februari-månad om att vara sjuka här hemma. När sportlovet kom åkte vi på en efterlängtad tur med husvagn ner till kusinerna i södra Sverige, och sedan var det vardag som gällde. 
 
 
 
 
 
 
 
Under våren blev Elias för första gången bjuden på flera kalas, och det var stort att köpa födelsedagspresenter till kompisarna och sedan vara på kalas helt själv i några timmar. Han började också leka mer med kompisar både hemma och på bortaplan, vilket var en ny erfarenhet och cool känsla. Påsken kom och gick, vi varvade åter vardag med förkylningar, turer till mina kära föräldrar, och snön smälte undan och vi fortsatte med utelek. Den 19april kunde vi äntligen berätta för familj, vänner och omvärld att vi väntade vårt tredje lilla knyte, som visade sig vara Noel. Och, jag tycker nog att der var ett lite roligt sätt vi berättade på: Elias ritade teckningar på hela familjen (inklusive vårt lilla knyte) som alla fick. Sedan fick alla kika på teckningen och lista ut det själva. Och, observera: han ritade redan då, i april, en liten snopp på bebisen. Så rätt han hade att det skulle bli en liten kille!       :)  
 
 
 
 
 
 
Den sista maj fyllde Simon två år och sedan var sommaren igång. Denna sommar ägnade vi åt att bygga altantrall nedanför altanen, besöka Furuvik några gånger, äta glass för fulla muggar, Elias var för andra året iväg på husbilssemester med sin mummu, ukki och kusin O, och sedan var vi uppe i stugan en del där det blev mycket lek med tremänningarna samt mycket åk på fyrhjulingen. Magen växte också mycket under sommaren. En riktigt lyckad sommar med massor av sol och mys, med andra ord. Detta var även sommaren då Elias lärde sig cykla! Och, sommaren då P landade SeaStaren på sjön där mina föräldrar bor. Coolt!    
 
 
 
 
 
  
Augusti-månad började med vardag, jobb och förskola igen. Tisdagar på förskolan har för Elias del inneburit skogsutflykt och på onsdagar har han haft gympa, och åh så han har tyckt om det. Simon har varit nöjd bara han har fått komma till förskolan och leka, och han har under året fått en bästa kompis K. P skaffade en rök som vi har hunnit använda ganska flitigt (nu senast rökte vi julskinkan i den), och sedan har vardagen åter rullat på medan jag har vuxit. 
 
 
 
 
 
 
Sedan, äntligen, kom Noel till världen den 28september. Hösten har vi ägnat åt att bara vara i vår familj samt hitta rutiner, och trots att vi ibland är ute i god tid så kommer det ofta något oväntat emellan och vår tidsplan brister. Det är två stolta storebröder vi har här hemma i alla fall. Dagen efter Noel föddes började Elias simskolan och hela hösten har han älskat att åka iväg varje söndagsmorgon. Så jättekul att han tycker om att plaska, simma och bekanta sig med vatten. Simon längtar tills han ska få börja simma. Sedan har vi fortsatt leka, både ute och inne. 
 
 
 
 
 
 
 
Denna höst förlorade vi min älskade morfar, killarnas älskade vanhaukki, och det har varit tungt. Efter en december-månad med massa tomtande, som vanligt, var det detta år dags att fira jul hemma hos mina kära föräldrar och trots att Elias åkte på magsjuka på juldagen var det en bra jul, samtidigt som någon saknades. Nu ser vi fram emot ett nytt spännande år och vi får se vad den bjuder på! Välkommen år 2014! 
 
ByeBye! 
 

GOTT NYTT 2014!

 
 
 
 
 
Hoppas ni har haft en jättebra nyårsafton och att det nya året för med sig roliga spännande dagar och äventyr! GOTT NYTT ÅR önskar vi er!!!       :) 
 
Bye! 
 

Elias pass - check!

 
foto taget med min iPhone
 
 
Det var inte bara Noel som skulle fixa pass hos polisen idag. I ungefär 45min fick vi köa. Men nu så, nu är det fixat. Tredje gången gillt. (Den första gången hade inte efternamnet hunnit registreras hos Skatteverket, och den andra gången var det klart hos Skatteverket men polisens system var ej uppdaterat.) 
 
Elias pass är också fixat samt hämtat. Check på den! Nu hem och hämta storebrorsorna hos farmor. (Tack snälla, för hjälpen!)      :) 
 
Bloggat i farten. 
Bye! 
 

Noel - tre månader

 
 
 
 
Idag blir Noel tre månader och han börjar bli stor. Det är ingen liten liten bebis vi har i famnen utan en tung stor liten Noel. På 3månaderskontrollen vägde han 6370gram och var 60cm lång.
 
Mellan två- och tremånadersdagen har det inte hänt så mycket förutom att han har vuxit en del igen. Noel är fortfarande en jätteglad och nöjd kille, men han låter oss veta när något inte är som det ska. Han älskar att prata med oss, och speciellt glad blir han när han får prata med Elias. Att stå upp och se sig omkring är också någonting som Noel gillar, och han har blivit bra stark och stabil i benen. Torsdagen innan julafton, den 19dec, skrattade Noel för första gången när jag busade med honom, dvs pussade honom en massa under hakan och på halsen, sedan dess har jag nästan varje dag försökt att få honom att skratta då det är så underbart härligt att höra honom. Dock lyckas jag inte riktigt varje dag. Sedan har Noel fått börja gymma och det går också bra: lite då och då är Elias där och pratar med honom, annars får han ligga ifred. (Peppar! Peppar!)
 
Något som vi dock slarvat med är att ligga på mage för att träna upp nacken, och det måste vi skärpa oss med. Jag tycker det är svårt att finna rätt tillfällen till det då han äter nästan direkt efter att ha vaknat, och att ligga på mage efter maten kommer innebära en massa kräks. Visst kan han ligga på magen en kortis innan maten, men då är han hungrig och har inte kraft till det, tror jag. Hursom, jag måste skärpa mig. 
 
 
 
 
Nu hoppas jag att Noel börjar sova hela nätter igen då han har vaknat två gånger varje natt och velat äta den senaste veckan. Dags att krypa ner och vi får se när han vaknar härnäst. 
 
Nighty-Night! 
 

Noels nya babygym

Söndagen innan julafton kunde inte Elias hålla sig längre utan öppnade, med tillåtelse, Noels första julklapp: ett nytt babygym. (Noel följde med på vad storebrorsan gjorde där han halvlåg i mitt knä på golvet.) Babygymmet som vi har köpte vi straxt innan Elias föddes och sedan dess har både Elias och Simon gymmat i den. Nu har dock den gamla gjort sitt då den är ringelranglig och Noel har fått en helt nytt gym som kommer att hänga med även när han kan ligga på mage samt sitta upp och leka. Perfekt.      :) 
 
Gymmet är godkänt av Noel......
 
 
 
 
.... och tydligen lockar den även storebror Simon till lite lek. Sötnöt! 
 
 
 
 
 
Nu är vi åter hemma efter julfirande hemma hos mina kära föräldrar och idag fick äntligen Elias och Simon öppna och leka med sina Lego och Brio-paket som de fått på julafton. Nöjda killar här. Nöjda är även P och jag då vi alla tog oss sovmorgon till klockan nio imorse. Skönt! 
 
Hoppas ni har en bra lördag! 
Bye! 
 

Vi pärlar polkagrisar.....

Just nu pärlar vi polkagrisar till lilla granen som Elias och Simon har på sitt rum hemma. Jo, så får mummu och ukki också en polkagris till sin gran. Mys! 
 
 
 
kort tagna med min iPhone
 
 
Bloggat i farten.
Bye! 
 

Julfirande hos.....

 
mammas och pappas fina julgran på altanen - och äntligen lite snö på marken!
 
 
 
Vi har firat jul här hos mina kära föräldrar och det är tre nöjda killar vi har efter jultomtens besök och alla julklapparna som öppnades på julafton. Visserligen förstår inte Noel alls det här med julen, men han här nöjd ändå. Simon, som har varit lite rädd för tomten när vi har pratat om honom tidigare, var inte alls rädd när han dök upp och var den som ivrigt delade ut julklapparna till oss alla ur säckarna och påsarna. När Simon sedan öppnat sin första julklapp, en stor Duplo-polisstation, utbrast han 'WOW!' och ville inte öppna fler julklappar. Han var nöjd som det var, sötnöten. Elias öppnade ivrigt alla sina klappar och är jättenöjd med allt; en stor Lego-brandstation, en trollerilåda, tofflor (som han har på sig hela tiden), badrock, eltandborset, pirat-saker, BrioBuilder brandbil, och massa andra saker. En lyckad julafton!      :) 
 
På juldagen, vid lunchtid, klagade Elias på ont i magen och sedan gjorde magsjukan entré här. Stackar stackars Elias! Jag kan inte låta bli att vara stolt över honom, han kämpar så bra och är så duktig när han är magsjuk samtidigt som han gråter och säger att han inte vill vara sjuk. Älskade kille. Gårdagen spenderade han i karantän uppe i vårt sovrum, men klagade inte alls då han fick spela spel på sin spelplatta, bygga Lego, och prata med oss andra via datorn. Hihihii.... man kan finna lösningar till allt.      ;) 
Jag har dock varit extra nojig då jag inte vill att någon annan ska åka på magsjukan, så här spritar jag händer igen och låter inte Elias vara nära någon så att han kan smitta. Förstår inte var han fick magsjukan ifrån då vi varit hemma hela veckan för att slippa just detta..... Skönt att han idag mår bra igen och nu håller jag tummarna för att ingen annan åker på den.
 
Under december-månad har jag unnat mig diverse i kolhydratväg, som julmust, julgodis, pepparkaksdeg, lussebullar, och jag har hela tiden sett fram emot att börja äta bra igen då jag inte mått bra i kroppen. Det är konstigt (eller inte alls egentligen?) att kroppen reagerar så snabbt på kolhydrater och blir uppsvullen, samt att ljumsken börjar göra ont. Hursom, jag har hela tiden sett fram emot att börja äta bra på juldagen och det har jag nu gjort. Konstig dag att börja på kanske, men åh så skönt att vara på rätt väg igen. Dessutom har P och jag tagit en PW både på juldagen och annandagen, vilket har varit så otroligt skönt. Jag har konstaterat att jag inte tagit en PW sedan Thailand i november-december förra året: resan och julen kom emellan, sedan började jag jobba och väntade Noel, så inga PWs blev av. Men, nu så! (Och, kroppen är smått chockad här.)        :) 
 
Avslutar med kort på killarnas fina julstrumpor som, som vanligt, hängde hos tomten på julaftonsmorgonen.  
 
 
 
 
Hoppas ni har haft det gott i jul! 
Bye! 
 

Little Drummer Boy - Pentatonix

Lite julkänsla får man allt när man lyssnar till Pentatonix version av LittleDrummerBoy. Vi upptäckte a cappella-gruppen bara härom dagen och tycker att de är jättebra. Och, deras version av just LittleDrummerBoy är nog den bästa jag har hört, tror jag. 
 
 
 
 
Hoppas ni har det bra, så här dagen för julafton! Vi fortsätter att julstöka här.       :) 
Bye! 
 

4e advent....

Idag är det 4e advent och jag måste säga att jag inte riktigt har förstått det än. På något sätt har jag en känsla i kroppen av att jag fortfarande har hela decembermånad kvar på mig att fixa med julen, men så är det inte. Imorse, efter att ha tagit dagens ledtråd från vår adventskalender sade Elias glatt:
 
- Nu är det bara en dag kvar!!! 
 
 
Hmmm..... Ja, bara en dag kvar och sedan är det julafton. Visserligen har vi inte så jättemycket kvar att fixa inför julen och det som är kvar ska göras idag. Så, på ToDo-listan idag står: baka bröd, köpa de allra sista julklapparna, och sedan ska vi ägna åt oss julpyssel. Lite hastigt blev det härom dagen beslutat att Ps kusin med familj ska stanna till och övernatta här på väg från Luleå till storstaden, så lite måste vi städa i källaren där de ska sova. Men, roilgt med besök ska det bli då vi annars alltid bara ses under sommaren uppe i stugan. 
 
Ingen bild på ljus idag, men istället vår fina amaryllis som står i full blom. 
 
 
 
 
Ha en mysig 4e advent! 
Bye! 
 

Årets adventskalender med ledtrådar och tomtenissepaket

Varje morgon denna decembermånad har Elias och Simon, så snart de har vaknat och gått ner i köket, turats om att ta en ledtråd som ska leda dem till dagens tomtenissepaket. Tidigare år, samt i år så klart, har ledtrådarna varit bilder på någonting i huset där paketen gömmer sig. I år har dock även några skriftliga ledtrådar smygit sig med så att Elias ska förstå tjusningen med att läsa. Och, han försöker lösa ledtrådarna genom att säga vilka bokstäver det handlar om, vilket är jättebra. Sedan är det vi som får ljuda ihop orden då han inte har kommit så långt än, men det gör ingenting. Idag påpekade han dock att tomtenissepaketen inte alls låg "i" skorna utan bland dem. A!A! tomtenissen som slarvat så!       ;)  
 
Idag är det två dagar kvar till julafton och sedan är det julafton och ledtråden i stora strumpan som väntar. Ojojoj så det närmar sig!!!      :) 
 
 
Idag ska vi fira lite jul med killarnas farfar och G. Julskinkan står i ugnen och allmänt stök och städ gäller här idag.
 
Hoppas ni har en bra dag! 
Bye! 
 

En sväng till jobbet.....

Idag har jag, Elias, Simon och Noel varit förbi på jobbet och hälsat på. Jag hade från början tänkt åka förbi i måndags medan Elias och Simon var på förskolan, men då vi istället tog tidigt jullov och var hemma blev det inte av. Och, jag måste konstatera att det var fullt upp med att hålla koll på killarna, så pass att jag inte hann med att prata med mina kollegor så mycket som jag hade önskat. (Hade jag varit där med endast Noel hade det varit mycket lugnare.) Dock sköte sig både Elias och Simon bra, för att inte glömma Noel, och det var kul att komma iväg en sväng.  
 
Riktigt skönt är också att bocka av tre saker som jag borde ha gjort på jobbet redan tidigare i höstas; att kopiera alla mina dokument från jobbdatorn, att lämna tillbaka datorn så att den kan göras om till en elevdator igen (så att den slipper ligga och samla damm här hemma), samt fylla i en föräldraledighetslapp så jag kan vara hemma även nästa termin.  Check, på det! Skönt. 
 
På vägen hem från jobbet svängde vi lite snabbt förbi polisstationen också och skaffade ett nytt pass till Elias då hans går ut nästa år. Det är perfekt att komma in ca 15min innan polisen stänger då det sällan är folk kvar och ingen kö. (Dock tar det tid för Skatteverket att registrera Noels efternamn och jag förstår inte varför det fortfarande ska ske pappersvägen och inte genom data som socialen och skatteverket samkör. Konstigt.) Hursom, nu är även sakerna som jag har klickat hem på nätet hämtade och alla klappar ska slås in ikväll. Är så tacksam för att allting hann komma i tid.  
 
Nu, julkalendern (som för övrigt är jättebra i år), och även Noel sitter med och kikar på TV. Sötnöten. Sedan julpysslar P och jag här ikväll när killarna har somnat. Mys! 
 
 
 
 
Hoppas ni har haft en bra fredag! Snart julafton!      :) 
Bye! 
 

Jag hinner inte med!

Jag hinner inte riktigt med här hemma, och jag vet heller inte vart tiden tar vägen. När klockan var runt 18 idag började jag önska att Elias, Simon och Noel skulle ta och somna snart så att jag kunde sätta igång med städ och donande. Jag får ingenting gjort om dagarna utan istället går tiden åt att sitta med Noel, amma honom, prata med honom, att leka med Elias och Simon, att medla mellan dem, att avleda, hjälpa till med diverse, och ja allt det där som hör till. Det är under kvällarna, och under nätterna men då försöker jag faktiskt sova fortfarande, som jag skulle kunna pyssla, men istället vill jag då ägna tiden åt P då kvällarna är den tid vi faktiskt hinner prata i lugn och ro. Vet inte riktigt hur jag ska få ihop denna ekvationen. Dessutom har jag faktiskt fotograferat en del som jag vill blogga om för att dokumentera, men inte ens det har jag hunnit med....... 
 
Allt är i alla fall bra här och, peppar peppar, är vi endast småförkylda och har klarat oss från sjukdomar. I tisdags kväll fick Noel feber efter vaccinationen på BVC tidigare under dagen, och han tyckte givetvis att det var obehagligt och kom inte riktigt till ro. Dessutom hade jag ätit alldels för mycket pepparkaksdeg tillsammans med Elias, och det fick Noel lida av då han fick rejält ont i magen av det. Stackars stackars liten! Både magknip och feber på en gång. Ingen roligt kväll alls. 
 
Igår ägnade vi dagen åt pyssel, jag, Elias och Simon. Ikväll ska P och jag ägna oss åt det. Eller, vi ska ta och skriva julkort och se till att de kommer iväg imorgon. Som vanligt var vi sena att fixa julkort, men idag kom de och imorgon ska de iväg. Nepp, dags att sätta igång. 
 
 
 
 
Hoppas allt är bra med er! 
Bye! 
 

Pepparkakor!

Lite pepparkaksbak blev det allt ikväll, och både Elias och Simon tyckte att det var jätteroligt. Elias smaskade även glatt i sig pepparkaksdeg under tiden han bakade, medan Simon inte riktigt vågade smaka ens. Deras pepparkakor ligger nu i deras matlådor som de ska få imorgon och vi får se hur många dagar de räcker. Har jag sagt att de älskar pepparkakor, Elias och Simon!?!      ;) 
 
 
 
 
Nighty-Night! 
 

Övar inför kvällens bak......

I eftermiddag/kväll ska vi baka pepparkakor här hemma och Elias övar för fullt just nu. Söt han är.      :) 
 
 
 
 
Bye! 
 

3månaderskontroll och lek på bibliotek

Idag har Noel varit iväg på 3månaderskontrollen på BVC samt fått sina allra första sprutor. I och för sig är det fortfarande en och en halv vecka kvar tills han blir tre månader, men då det är julledighet och nytt år som ligger framför oss, samt för att hinna få vaccinationen i tid, bokade vi in kontrollen lite tidigare. Noel var jätteduktig och nöjd när han vägdes och mättes, men att få två sprutor var inte alls kul och detta påpekade han högt och tydligt genom att gråta i några minuter. Efter lite mat var det sedan åter en nöjd och glad liten kille i väntrummet. Skönt. Nu får vi se om han får feber eller inte under de närmaste dygnen. 
 
Sötnöten som varit så duktig idag. Och, som för övrigt älskar att prata med sin storebror Elias:  
 
 
 
 
 
Medan jag och Noel var på BVC spenderade Elias och Simon en timma på biblioteket tillsammans med fin farfar. Jag vet att det inte är riktigt som det ska när vi går till biblioteket för att leka, men ibland blir det så och idag var en sådan dag. Hursom, både Elias och Simon hade skött sig jättebra och när vi skulle åka hem passade vi på att låna med oss en bok också som vi nu ska kika i. Elias har totalt fastnat i årets julkalender, och även jag, då den är både spännande och rolig. Vad passar då bättre än att snappa upp intresset för stenåldern och läsa om den tiden samt kika på bilder!?!       ;)  
 
 
 
 
 
Från och med idag är även P officiellt far till alla barnen. Tänk vad vi glömmer att fixa nu med vår tredje lille kille. När vi väntade både första och andra knytet, Elias och Simon, var vi iväg till socialkontoret och skrev under papper om faderskap så att allt skulle vara klart när knytena skulle födas då vi visste att vi skulle glömma det annars. Och, visst hade vi rätt: denna gången har vi inte varit iväg och skrivit under papper i förtid och vi har glömt bort att fixa allt praktiskt. Men nu så, nu är alla papper påskrivna och snart går nog namnet igenom hos Skatteverket också. Skönt. Check på den!          :) 
 
Hoppas allt är bra med er! Och, Tack farfar för hjälpen idag! 
Bye for now! 
 

Måndag med pyssel......

Det är måndag igen och sista veckan på förskolan för Elias och Simon, egentligen. I fredags efter luciafirandet berättade dock en av fröknarna att vinterkräksjukan går på avdelningen intill och då jag helst av allt vill slippa den hemska sjukan får Elias och Simon ta jullov några dagar tidigare helt enkelt. Hoppas hoppas vi får vara friska. Noel har fått rethostan som vi andra redan har haft, och det räcker för honom tycker jag. Fy så hemskt och jobbigt om Noel åker på vinterkräksjukan, eller om jag åker på den och samtidigt ska orka med att amma Noel utan att smitta honom. Nepp, vi håller oss hemma och hoppas hoppas på det bästa.  
 
Lite lägligt fick Elias och Simon i sina tomtenissepaket imorse lite pyssel att sysselsätta sig med under dagen, så det är det vi gör idag. Vi, eller killarna, målar Blixten-tavlor till sina rum som ska få flytta upp när de är färdiga. Sedan ska de får måla jultavlor med vattenfärger som ska sättas in i ramar och hängas upp ovanför hyllan i hallen. Mycket målande blir det idag - och spännande att se det färdiga resultatet! Noel kommer nog att få hänga på gymmet (babygymmet) idag då han håller på att upptäcka sina händer och att han kan slå till saker med dem.        :) 
 
 
 
 
 
Hoppas ni har en bra måndag! 
Bye! 
 

Lucia 2013

Idag har vi firat lucia och kikat på Elias och Simons luciatåg på förskolan. Åh, så söta våra tomtenissar var! Nu var det väldigt stressigt att ta sig till förskolan i tid då det krånglade för P på jobbet och jag hann stressa upp mig ordentligt då han blev sen. (Hur lyckas vi alltid med det?!?) Men, väl där i stora lekhallen, med en sovande Noel till höger om mig och P i högst hugg med videokameran till vänster om mig, infann sig myskänslan och jag var så stolt över våra två tomtenissar som var med i luciatåget. Elias sjöng och var jätteduktigt medan Simon (som inte har varit med i ett luciatåg tidigare då vi förra vintern var i Thailand) såg lite förvirrad och ledsen ut, men båda skötte sig ändå jättebra. Den lilla julklappen som varje fröken fick var också jätteuppskattad, och S som hjälpte till med den skrev ihop jättefint till dem. 
 
 
 
 
 
Efter luciatåg och fika busades det ordentligt med kompisarna på förskolan och både Elias och Simon var mer än nöjda. Och, ordentligt trötta. För att avsluta denna luciadag med lite mer mys åkte vi slutligen in till stan och köpte oss vår julgran som ska få flytta in här ikväll. (P håller just nu på att fixa en vattenmojäng som ska förse vår gran med vatten så att vi slipper glömma bort att vattna den stackarn. Och, för att göra det lite fint ska vattenmojängen slås in i julpapper så att den ser ut som en julklapp där den ligger under granen. Avancerat värre!)         :)  
 
Imorgon blir det pepparkaksbak och sedan ska vi klä granen. Ser fram emot en ytterligare mysdag då! 
Hoppas ni har haft en fin lucia, ni också! Och, Tack snälla S för hjälpen med julklappen till fröknarna! 
Bye! 
 

Julpyssel och julbak inför morgondagen.....

Ett kort litet inlägg. Det är torsdag, dagen före lucia, och idag julpysslar samt julbakar vi här hemma medan vi lyssnar på julmusik. Ja, och så lyssnar vi på SeanBanan när Simon vill. Mysdag!      :) 
 
 
 
 
 
Nu måste vi fortsätta dona. Hoppas ni mår bra, alla! 
Ha det gott! 
Bye for now!
 

Äntligen!foton tagna med min iPhone 


Nu så, nu äntligen får de skotta. Om de är nöjda och glada? Japp! Älskade killar!    :) 

Bye! 


'Det snöööar!!!'


foto taget med min iPhone Hihihiiii..... Just nu tjoar Elias och Simon 'Det snöööar!!! Det snöööar!!!' här hemma. Lyckan är total! Som de har väntat. Nu väntar de ivrigt på att det snöar så pass så att de kan gå ut och skotta på uppfarten. De har redan varit på väg ut, men jag fick hejda dem. Sötnötter!     :) 

Hoppas ni har det bra! 
Bye! 


Soffmys framför TVn imorse

Igår var det 1a advent och här julstädade vi för att få fram lite julkänsla. Dock känns det konstigt med julgardiner och adventsstakar i fönstren då det inte finns någon snö ute. Håller tummarna för att det snart snöar lite snart så att Elias och Simon går leka ute i snön. Funderade igår på om vi ska ta och spraya fönstren med snöspray för att få lite vinter- och julkänsla, men hoppar nog det i år då det blir så jättemycket fönstertvättande i vår.... 
 
Imorse, innan det var dags att åka till förskolan, bänkade Elias, Simon, jag och Noel (ja, Noel fick hänga på han också då han har haft en hänga-på/med-mamma-dag idag) oss i soffan för att se de lokala nyheterna. Gissa om Elias och Simon tjoade 'Pappa är på TV! Pappa är på TV!' när inslaget om SeaStaren kom. Jag måste säga att det faktiskt var ett riktigt bra nyhetsinslag om planet och jag tror att P är riktigt nöjd han också. 
 
 
 
 
 
 
 
Nyhetsinslaget finns på TV4 med snabblänk här för er som vill kika. (Och ja, jag är fånig som fotograferade TVn bara för att P var med.)        :) 
Bye! 
 

En söt liten gran

Jag kan inte låta bli att älska allt pyssel som Elias och Simon får göra på förskolan. Nu imorse upptäckte jag söta små granar i glasskåpet i hallen på förskolan och Elias fick visa mig vilken han har gjort. En jättesöt liten gran! (Som jag givetvis var tvungen att fotografera, men blev denna gången påkommen av en av fröknarna.). Nu ser jag fram emot att granen får flytta in hemma hos oss.     :) 

bild via Instagram - iamisvarldMåndagen är här och Elias och Simon är på förskolan och leker nu. Jag och Noel ska handla lite mat och klockan ett blir det Föräldragrupp på BVC.

Hoppas ni får en bra måndag! 
Bye! 


RSS 2.0
Ladda ner en gratis bloggdesign p www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!