Varit toktrött.

Oj vad det tar på krafterna att börja jobba heltid efter att ha varit mammaledig. Och oj vad det tar på krafterna att börja jobba heltid och fortfarande vara mamma, hämta på dagis, laga mat, städa, leka och allt det där andra som man gör när man är hemma efter jobbet. Jag har sagt det förut och jag säger det igen... oj oj ojojoj....

Jag har varit toktrött de senaste dagarna och därmed varken orkat eller hunnit blogga. I helgen satt jag och skrev omdömen för fulla muggar och nu har utvecklingssamtalen satt igång. Förutom utvecklingssamtalen är det intensivt på jobbet även annars, så just nu kämpar jag. Gubbsingen är ute på mässa denna vecka och jag har kvällarna själv med lille killen.

Nu är det lite lek och framför allt "uva" som står på listan. Elias älskar vindruvor och vill gärna ta en druva, och en till, och en till och en till... Så, vi ska moffa i oss "uva" nu.

Bye!

Usch och fy....

usch och fy.... Ibland tycker jag verkligen synd om mig själv.... Det blev jättemycket jobb igår kväll, och jag ska redan nu ta mig iväg till jobbet då jag har massor att förbereda. Usch och fy.....

Bye!

Lek ute på förmiddagen.

Jo, visst blev det lite lek ute på förmiddagen.

Bye Bye!

Solen skiner!

Soleln skiner!!!! Jippiii!!! Undrar jag om inte Elias och jag ska byta om och gå ut och leka en liten stund. Det blåser friskt, men det är nog skönt ute ändå. Jopp, så blir det.

Bye!

Robin Hood.

Veckans lördagsfilm blev nya Robin Hood. Jag vet inte vilken i ordningen filmen är, men konstaterar att Kevin Costner som Robin Hood har min röst. Men, visst var filmen bra och helt klart sevärd.Nighty-night!


Fingervantar vs handskar.

Ja, det händer inte mycket hemma hos oss idag inte. Elias och jag har varit in till stan, handlat lite mat och diverse nödvändigheter. Sedan har vi spenderat kvällen här hemma, mig har man hittat i soffan för det mesta.

Jag tycker verkligen ICA Maxi är perfekt då nästintill allt man behöver finns där. Då vår lille kille behöver handskar och vantar till dagis nu när temperaturen börjar sjunka, passade vi på att köpa på oss ex antal par. Vi hittade ett par handskar, och dessa ville Elias jättegärna prova och sade inte ett ljud under tiden. När vi provat klart lade han stolt ner handskarna i kassen, och så gick vi vidare och kikade på ytterkläder. När vi kom till fingervantarna och skulle prova dem förväntade jag mig protester, men det kom inga alls. Istället var Elias åter jättestolt och ville istället inte ta av sig vanten han hade på högerhanden. Jag fick övertyga honom om att han skulle få sin vante när vi kom hem, och då till slut lade han ner även vantarna i kassen.

Tidigare i veckan hade jag en diskussion med en av Elias dagisfröknar om just fingervantar vs handskar på dagis. Dagisfröken tyckte då att man i längden tjänar på att ha fingervantar på barnen eftersom de då kan leka ordentligt med leksakerna ute. Visserligen är fingervantar något svårare att ta på, men kommer man över det så är det bättre. Sedan är det praktiskt att ha fingervantar på under handskarna som extra lager, när det väl blir riktigt kallt. Hur som har lille killen nu båda varianterna, så det blir till att märka och fästa dem i långsnöre imorgon, och sedan får de välja vilka de vill använda på dagis.


Nu blir det film.

Bye!

Idag regnar det.

Idag regnar det för fullt. Gubbsingen och jag har konstaterat att det varken går att bygga grindstolpar, eller fixa fönstret. Så, vi tar det bara lugnt idag. Elias och jag ska försöka hitta på något så att gubbsingen får några timmar själv till jobb. Vi tar det som det kommer helt enkelt.

Bye!

Väntar.

Var länge sedan jag träffade Elin och Madde, men idag blev det en kortis i alla fall. Elias skötte sig jättebra, och han börjar leka mer och mer själv när vi är hälsar på hos andra. Det innebär att jag kan sitta och prata med mina vänner mer och mer, vilket är helt perfekt.   :)

Nu är Elias och jag åter hemma och väntar på gubbsingen som ska köpa med sig mat hem. Varje gång gubbsingen ringer mig på mobilen hoppar Elias till och vill prata i telefon han med. Givietvis får han prata en liten stund och han är så söt när han gör det. Eller hur!?!Bye!

Helg!

Nu är det helg! Den här helgen ska vi bara ta det lugnt och göra precis det som faller oss in. Vi skulle kunna ta och fixa grindstolparna, eller städa här hemma, eller fixa köksfönstret som blivit utbytt, eller någonting annat nyttigt. Eller, så kommer vi bara att lata oss så mycket det går.   :) 

Gubbsingen och jag chockade Elias lite idag och hämtade honom båda två på dagis. Lille killen hade just precis vaknat när vi kom, så han förstod nog inte alls vad som hände när vi båda plötsligt stod där. Nu har han dock vaknat till, fått i sig lite mellanmål, pottränat och är igång igen.

Så, Elias och jag ska ta oss till Elin en sväng och leka där. Gubbsingen åker in en sväng till stan för att handla virke. Sedan blir det nog en riktigt god middag här hemma för gubbsingen och mig.

Bye Bye!

Lite sovmorgon.

Tog mig lite sovmorgon idag, men är i alla fall avundsjuk på killarna som ligger och sover sött däruppe. Det ser verkligen skönt ut. Suck....

Igår kväll gick det inte riktigt som jag ville med jobb-biten. Elias somnade tillsammans med mig i vår säng, och ville sova där hela kvällen. Så var det helt enkelt. Så snart jag steg upp, bar in honom i sin säng och smet ner för att jobba, ja då satte han igång och skrek tills vi låg där i sängen tillsamms igen. Att sova och mysa med pappa gick inte alls, mamma skulle det vara. Mamma, som var stressad över att inte hinna med allt jobb. Tillslut var det bara att konstatera att jag inte skulle få jobbet gjort och stanna kvar i sängen och sova. Jag vet inte om vår lille kille drömmer mardrömmar nu igen och därav inte vill sova själv, eller om han bara är bortskämd och tycker att det är mysigt att sova mellan oss. Hur som blev det han som bestämde igår.

Nu blir det till att åka till jobbet, och kanske jobba över i eftermiddag istället. Slutar egentligen vid halv två, och att jobba över är inte det roligaste man kan göra en fredag, men måste finna tiden någonstans. Vi får se hur dagen blir. Nu till jobbet i alla fall.

Bye!


Planerar kvällen.

Har nu kommit hem från jobbet och planerar kvällen - och den blir fullproppad med jobb. Varje termin lovar jag mig själv att jag måste vara mer välplanerad och börja med saker i tid på jobbet för att slippa stressa, men varje termin upptäcker jag att jag lik för benat hamnar i samma situation som alltid. Jag vet inte hur, eller vad, jag ska göra för att bryta denna icke så smarta cirkel. Men, jag får skylla mig själv, stressa och se till att jobbet nu blir gjort.

Gubbsingen ska i alla fall hitta på något roligt med Elias ikväll, vilket är jättebra. Det innebär att jag får lugn och ro här hemma en stund så att jag kan sitta med mina omdömen. Dags att börja skriva!

Bye!


Svårt att stiga upp.

Ibland är det verkligen svårt att stiga upp. Eller, så börjar det bli svårare och svårare från och med nu i och med höstens och mörkrets intåg. Trots att vi alla sovit bra i natt här hemma, var det idag jättetungt att kliva upp ur vår sköna härligt varma säng. Nästan så att jag längtar tillbaka.....

Men, det är torsdag och det är dags för en lång dag på jobbet igen. Vet inte riktigt hur jag ska hinna med allt jag har att göra. Då det är dags för utvecklingssamtal snart måste omdömen skrivas, samt tider bokas in. Det får stå högst på listan. All annan rättning och planering får komma i andra hand. I eftermiddag är det även AP-möte. Eftersom jag är en person som vill vara så effektiv som möjligt och har relativt lätt för att 'multi-taska', skulle jag helst vilja vara med på AP-mötet men samtidigt sitta och skriva omdömen. Skulle dock inte vara så populärt tror jag, så datorn får vara kvar på skrivbordet.

Så, nu fixa det sista och sedan iväg.
Bye Bye!


Myst och ätit.

Ibland spricker Elias tider och rutiner helt och hållet. Ikväll blev det så. Ikväll har vi myst och ätit framför TV'n hela familjen, och detta var en helt ny upplevelse för Elias som varvade mat med bus. I vanliga fall sitter han alltid i sin egen stol vid matbordet, äter och kan inte röra sig så mycket. Ikväll klättrade han upp i soffan, satt still i några sekunder, hasade sig ner på golvet, stoppade lite mat i munnen, klättrade upp igen... Ja, så höll det på och Elias njöt för fulla muggar. När det sedan var sovdags somnade lille killen mellan oss, i vår säng. En lycklig liten killei.

Nu kommer inte allt detta hända så jätteofta, så ikväll fick det bli en sådan kväll. Nu hoppas gubbsingen och jag att vår lille kille är så trött efter dagen att han åter sover heeela natten, och att vi också får sova. Vi är jättetoktrötta, och tar oss faktiskt en tidig kväll.

Nighty-night!

Elias och jag har dammsugit.

Idag har Elias och jag dammsugit uppe. Det är fascinerande att små barn gillar att städa och hjälpa till, och Elias blir nästan arg om han inte får hålla på. Med jämna mellanrum, för att hinna färdigt och få golven rena, måste jag ändå ta dammsugaren ifrån honom och då blir det en massa protester, men så snart han får dammsuga igen så är allt bra. Konstigt det där att viljan att hjälpa till försvinner med åren hos barn. Tänk om Elias, även om tio-femton år, fortfarande vill hjälpa till att städa och protesterar när jag tar dammsugaren - visst vore det väl underbart!?!  :)

Sedan har Elias slukat i sig en portion av grytan som gubbsingen lagade härom kvällen. Det är kul att vår lille kille mer och mer börjar äta det vi äter. Samma sak på dagis, där åt han ordentligt med fisk och sås igår till lunch. Idag har han smakat på lasagne.

Och mitt i skrivandet, nu, precis nu, tog Elias och öppnade toalettdörren, gick in, hämtade pottan, ställde den i hallen och ville kissa. Vi måste allvarligt börja potträna med vår lille kille. Och, vi måste allvarligt se över dörrar och andra eventuella 'faror' som nu blivit aktuella i och med att han kan nå upp och öppna dörrar. Ojoj vad han växer och blir stor. Vår lille kille.

Bye!


Sovit som en klubbad.

Det är morgon, och jag tror att jag fått en hel natts sömn. Eller, så har jag sovit som en klubbad och inte hört lille killen.... Hur som var det skönt och mycket enklare att stiga upp i morse. Dock såg jag inte slutet på filmen igår utan somnade mitt i.

Nu blir det åter jobbet, och idag står tester på schemat för de stackars ovetande eleverna. Måste hinna ställa i ordning klassrum och annat innan lektionerna börjar, så det är dags att ge sig av.

Bye Bye!

Kväller.

Det är kväller och dags att lägga sig. Det är synd att det finns så många 'borden' om dagarna och kvällarna, att man inte känner sig nöjd när man går och lägger sig. Eller, är det bara jag som har en massa krav på mig själv? Ikväll borde jag fixa disken, tvätten och plocka undan lite här och var - men orkar helt enkelt inte.  

Elias har den senaste tiden inte alls velat somna själv på kvällarna, utan vill ligga tätt intill mig i vår säng, eller somna i famnen när man sitter i soffan. På kvällarna är det nästan bara mamma som duger, trots att det alltid annars är pappa som är favoriten. Ikväll blev det i alla fall soffan, och trots att det är mysigt att se honom somna blir man ändå låst en stund tills han somnar till ordentligt. Vet inte riktigt vad det beror på att han har ett sådant behov av närhet just nu, men jag antar att han så småningom kommer att börja vilja somna själv i sin säng som han tidigare har velat.

Men, nu blir det säng. Och, kanske lite TV.... Älskar romantiska komedier och skulle gärna vilja se Lucky You som går på kanal5 nu. Är dock så trött så trött.......

Nighty-night!


Vattenläcka.

Nu är Elias och jag hemma. Vi har just ätit mat och ska nu ta och leka. Gubbsingen jobbar sent idag, så det blir Elias och jag som får spendera kvällen tillsammans. 

På gatan håller de förresten på att laga en vattenläcka, vilket innebär att vattnet är avstängt. Grannarna berättade att de knackat dörr och berättat detta, och att det enligt plan skulle ta cirka två timmar att fixa. Då gubbsingen och jag jobbat hela dagen har vi inte fått informationen, och heller ej bunkrat upp med vatten. Sedan satte arbetet ute igång senare än beräknat, så vi får se när vi får tillbaka vattnet här på V-vägen. Elias är i alla fall mycket intresserad av de stora lastbilarna som står längs med gatan.

Bye!


Tungt att stiga upp.

Idag var det tungt att stiga upp. Jag har flera gånger stängt av mobilalarmet nu på morgon, men så har det plingat efter en stund igen. Som tur är kom någon smart person, som utvecklade alarmet på mobilen, på att det inte ska räcka med en enkel knapptryckning för att stänga av ett alarm, utan det ska krävas ett antal och för det krävs det att man är vaken. Bra tänkt! Det var det som fick upp mig idag i alla fall, för hade alarmet stängts av första gången hade jag nog fortfarande legat och snoozat uppe tillsammans med killarna.

Nu blir det som vanligt jobb, och det blir jag som hämtar lille killen på dagis idag.
Bye!

The Lost Room.

Måste tipsa om en riktigt bra mini-serie: The Lost Room. Serien visades 2006, och tydligen kommer ej fler avsnitt. Tyvärr, det är en riktigt bra serie.


Bye!

 


Trötta.

Tanken var att jag ikväll skulle fortsätta jobba undan saker som ligger och stressar mig, men det blir ändrade planer. Visst har jag hunnit med lite jobb, men då gubbsingen och jag båda är trötta, och det faktiskt är ok att gå och lägga sig, så gör vi nog det.

Imorgon är en ny dag, så jag får kämpa på med allt då istället.
Nighty-night! Sleep tight!

"baja".

hihihihii.... Elias börjar förstå mer och mer. För en stund sedan kom han fram till mig i soffan, klappade sig på rumpan/blöjan och sa "baja". Och jo visst, han hade bajsat. Nu när jag övertygade honom om att vi måste gå upp och byta blöja så att han kan sova gick han med på det, men gick fram till sin pappa, tog honom i handen och sa "pappa!". Jag undrade om Elias vill att pappa ska byta blöja på honom, och "Jaa!" sa Elias och drog iväg med honom. Vilken tur för mamma att det är pappa som är favoriten.   :)

Sedan har Elias mumsat i sig massa kött som tillagades i grytan ikväll. Han gillar god mat, vår lille kille. Men, nu är det läggdags för honom och det är jag som ska upp och mysa.

Bye Bye!


Lååång dag på jobbet.

Det blev en lååång dag på jobbet. Det är jätteskönt att ibland få tid till att rensa undan en massa på jobbet, och det fick jag idag. Dock återstår en hel del fortfarande. Gubbsingen hämtade lille killen på dagis och sedan har de lekt här hemma på gården. 

Nu är det baddags för Elias och när han väl somnat blir det kvällsjobb för både gubbsingen och mig. Vi måste allvarligt komma på något annat att göra om kvällarna än att jobba....

Bye!

Poppar för fullt.

Jobbar undan en massa som ligger över mig och poppar för fullt samtidigt. Åter Robyn - hon är riktigt bra!


Bye Bye!

Åter måndag.

Det är åter måndag. Sitter och äter frukost och ska som vanligt iväg till jobbet snart. Förra veckan satt vi på ämneskonferensen och diskuterade den nya kursplanen, och hurvida vi skulle lägga ner energi på den eller ej. Nu vet vi, den nya kursplanen gäller och regeringen sitter kvar. Det blir till att arbeta med den framöver så att vi kan den.

Annars blir det jobb idag, sedan att bara ta det lugnt i eftermiddag. Elias behöver landa efter helgens bus och resande, och jag behöver samla lite mer kraft då jag fortfarande är trött efter helgens bravader.

Bye Bye!


Valvaka.

Gubbsingen och jag har röstat. Ikväll blir det sängen och valvaka. Först ska vår lille kille somna, och så måste vi hinna med lite förberedelser inför morgondagen också. Vi håller tummarna för ett bra valresultat.

Bye!

Egen tid med föräldrarna.

Nu har bror och Oskar precis åkt, gubbsingen sitter och knappar på sin dator, och vår lille kille ligger och sover. Jag ska passa på att ta mig lite egen tid med mina föräldrar som annars under helgen lekt för fullt med småkillarna. Åh, vad de är guld värda!

Bye!

Gamla klasskompisar från förr.

Åh så kul att träffa gamla klasskompisar från förr! Inte för att vi sprang på så jättemånga under kvällen, men de viktigaste var där - underbara Anna, Anki och Linda. Och, åh så roligt att dansa, det har jag inte gjort på länge. Värmlandspôjkarna underhöll. Tack för en jätterolig kväll, tjejer!

Bye Bye!

Dåligt med bloggande idag.

Det har blivit dåligt med bloggande idag. Steg upp vid nio-tiden idag, har tagit dagen som den kommit, och det har varit jätteskönt. Tanken var att jag skulle passa på att ta mig lite sovmorgon när Elias lekte med mormor, morfar och kusin Oskar. Men, killarna busade så tillsammans nere, skrek av skratt och sprang runt runt, så jag själv låg och småskrattade i sängen. Kändes dock ok att det var det som höll mig vaken och inte skrik och gråt. Små söta killar!  :)

Sedan har vi varit iväg på Storfors mark'en idag. Oturligt nog regnade hela förmiddagen bort, så vi hade bara en timma att gå runt på eftermiddagen. Gubbsingen köpte på sig massa strumpor, och passade även på att leka lite med luftgevär. På vägen hem åkte vi förbi min gamla högstadieskola och den är sig inte alls lik längre. Lite synd att inte allting förblir sig likt även om man själv blir äldre.

Nu ska jag hoppa in i duschen och göra mig redo för kvällen. Det blir återträff med gamla tjejgänget från högstadiet och det ska bli så jättejättekul!

Några bilder från idag kommer här: 


Gubbsingen visar var skåpet ska stå.


Elias klipper gräset inne.


De sötaste kusiner som finns.


Bye Bye!


Nu åker vi.

Som vanligt kommer vi sent iväg... men nu åker vi! Bilder härnäst kommer från mamma och pappa a.k.a. mormor och morfar.   :)

Bye Bye!

Nu packa.

Vi ska snart ta oss iväg. Elias och jag har pysslat, och ska nu packa i det som behövs under helgen så att vi är färdiga att åka när gubbsingen kommer hem. I och för sig brukar det alltid dyka upp saker som vi måste fixa så att vi inte kommer iväg i tid, men vi kan alltid försöka.

Elias har förresten på sig världens finaste tröja. Han är så fin i den! Bild kommer snart. Måste hinna med allt annat nu.

Bye Bye!

Fredagmorgon.

Det är fredagmorgon och Elias har sovit jättebra inatt. Lycka! I och för sig är jag fortfarande trött, så det ska bli skönt med helg om några timmar. Vi har nog bestämt oss för att åka till föräldrarna hela lilla familjen, vilket innebär att Elias och jag packar efter lunch (när han vaknat vill säga) och väntar in gubbsingen som är på möten i storstaden igen. Sedan bär det av. 

På jobbet är det skolval idag, och jag räknar med att det kommer att hejas på Piratpartiet en hel del. De är så söta och roliga eleverna när de går in för saker och ting med hela sitt hjärta. Annars har jag mina två lektioner svenska, sedan ska jag försöka städa upp och slå igen portarna så snart jag kan och ta mig hemåt. Det känns lite lyxigt att Elias korta dag är just fredagar.

Så, nu iväg. Ha en bra fredag!
Bye!

Nu blir det politik.

Nu kan jag inte hålla tyst. Nu blir det politik. F'låt! Sitter och tittar på partiledardebatten på kanal 4 och måste få säga följande om ett av de två ämnen som står mig närmast: skolan.

Om det är så att en elev fått Godkänt betyg i ett ämne efter gymnasiet, menar de rödgröna att personen ska ha möjlighet att läsa upp betyget på Komvux. Det är givetvis jättebra. Det håller jag med om. Sedan säger de att personen ska kunna läsa samma kurs om och om och om och om och om och om igen för att kunna höja sitt betyg och få chansen att få en akademisk utbildning. Där någonstans blir det fel i mitt huvud.

Alliansen menar, även de, att personer som vill ska kunna läsa upp sina betyg på Komvux. Den stora skillnaden är att Alliansen vill att det ska finnas en chans att läsa upp betyget, inte att personer ska läsa en och samma kurs om och om och om och om igen om personen redan har ett Godkänt betyg. Självklart ska det vara så.

Jag tror nämligen att alla människor har olika starka sidor och kunskaper. Det är så det ska vara. Det är så det måste vara. Hur ska samhället annars gå runt? Jag har i skolan haft Godkänt betyg (3a som det så fint hette när jag gick i skolan) i nästan alla ämnen. De ämnen jag hade betyget 4a eller 5a i var språken, svenska, engelska, tyska och franska. Det är där mitt intresse ligger, det var det jag hade lätt för och det är därför jag blev språklärare. De personer som får Godkänt betyg när de läst en kurs på Komvux besitter just kunskaper som når ett Godkänt betyg. När de läser kursen igen, och trots detta får betyget Godkänt, besitter de fortfarande kunskaper som når det betyget. Varken mer, varken mindre. Jag tror inte alls på att tvinga fram kunskap, och ännu mindre under omständigheter som stressar kunskapsinlärningen. Det kan inte vara kul att läsa en kurs för fjärde gången och känna att man fortfarande inte utvecklas, att läsa samma kurs om och om och om igen. Eller?

Nej, istället tror jag på att man ska försöka stärka de starka sidor och kunskaper varje människa besitter. Jag tror på att man måste finna andra alternativ som passar bättre, andra möjligheter. När jag träffar elever som avskyr läsning i skolan, har jättesvårt för det, då sätter jag inte Strindbergs Röda rummet i händerna på dem i fyra år och säger: "Försök igen! Du klarar det snart ska du se." Stackars elever! Nej, istället försöker jag se till vilka intressen och styrkor de faktiskt har, och peppar eleverna att satsa på dem instället, och ta läsningen i den takt den kommer. Visst är det väl bra att få satsa på det man kan och tycker om? Visst vore det väl skönt att slippa känna pressen att inte behöva vara duktig på allt? Speciellt det man har svårt för? Visst vore det väl skönt att kunna söka ett jobb som man faktiskt vill ha? Som ligger inom ens intresseområde?

Alliansens förslag att personer som, trots Godkänt betyg, vill läsa upp betyget på Komvux istället ska få tenta upp betyget är mycket bättre. Man besitter de kunskaper man besitter, och har man kunskaper för ett MVG-betyg (men på grund av olika anledningar nått Godkänt betyg på gymnasiet), ja då är det relativt enkelt att tenta upp ämnet och nå betyget. Eller hur?

Så, jag anser att stor del av de rödgrönas skolpolitik är helt åt skogen. Ännu mer irriterande är det att de kör med pajkastning istället för att lyfta fram sina åsikter lugnt och tydligt. I mina ögon förlorar de mycket på det. Nu har jag fått säga mitt för denna gången. Nu är jag lugn igen. Ska fortsätta lyssna på partiledardebatten nu, och försöka låta bli att bli så irriterad.bilden är hämtad från www.ur.seBye!


Lång dag på jobbet.

Oj, vilken lång dag på jobbet det blev. Det finns alltid en himla massa att göra på jobbet, och visst hann jag en del men fortfarande finns det en himla massa kvar som väntar. Gubbsingen hämtade Elias på dagis idag, och jag fick en timma extra att dona med mitt. Jättebra.

Jag kom hem efter sex och har nu suttit och myst med båda mina killar. Elias har varit toktrött och orkade inte äta någon kvällsmat utan somnade till tio minuter i min famn för en stund sedan. Nu har han vaknat till och äter lite, men inte gröt utan lite av vår köttgryta som gubbsingen håller på att laga iordning. "Mer!" "Mer!" säger han. Och, mer får han så länge han äter någonting.   :)

Resten av kvällen ska spenderas åt att tvätta och packa lite inför morgondagen. Elias och jag tar oss iväg till Värmland, till mina föräldrar, och dit kommer även bror med Oskar. Det ska bli skönt att komma hem en sväng, samtidigt jättekul att träffa Oskar, och jättekul att framför allt träffa gamla klasskamrater på lördag.

Nu väntar To do-listan. Bäst att börja pricka av saker.
Bye!

Veckorna springer ifrån mig.

Det är torsdag idag. Jösses vad veckorna springer ifrån mig! Jag har nog inte alls hunnit med jag hade tänkt denna vecka, så denna dag får åter gå i 120. Hoppas jag orkar bara.

Ska snart åka in till jobbet, men måste stanna till på Citroën och be dem byta lampa fram på bilen på vägen in. När bilen var inne på service hade ena lampan gått och den fixade de. Nu, några veckor senare gick den andra lampan, så det blir till att åka in igen. Egentligen borde man ta lampor och annat som slits och byta och underhålla på samma gång så att det håller. Jag tycker att det ofta händer att lampor går sönder med bara några veckors mellanrum, oavsett om det är bilen, fönsterlampor, vägglampor etc.

Så, nu fixa till det sista och sedan iväg till stan.
Bye!


Lite jobb till....

Killarna sover men jag har fortfarande lite jobb kvar att göra. Ska försöka ta mig i säng så snart jag kan då jag är jättetrött jag med. Men, lite jobb till..... sedan sova.

Bye Bye!

Waka Waka!

Det här får en på gott humör!Bye Bye!

Lönesamtal.

Hmmm.... tja..... Kan väl konstatera att det här med lönesamtal inte alltid fyller sin riktiga funktion. Efter att samtalet innan dragit över tio minuter, och chefen varit tvungen att ta tag i andra ärenden i tio minuter, var det äntligen min tur att ha mitt lönesamtal. En halvtimma senare, när jag lämnade samtalet, var jag både nöjd och besviken.

Att kommuner alltid behöver spara in pengar är ingen nyhet. Personal och lärarlöner är saker som man gärna sparar in på, samtidigt som dessa två är jätteviktiga för skolans utveckling i framtiden. Det måste finnas utbildad personal på skolorna för att eleverna ska få bästa möjliga utbildning så att de kan förberedas inför och skaffa de jobb de vill i framtiden. Det måste finnas personal så att inte klasserna blir för stora, så att inte elever glider genom skolan utan att lärare sett, eller hunnit med, dem för att det varit alldeles för stora grupper. Lärarlönerna måste vara lockande så att yrket fortsätter locka, så att vi inte står där ett år med stor lärarbrist i hela landet. 

2010-årslöneutveckling är ingen vidare hit för oss lärare på min skola, och i snitt kommer vi att få 2% i löneförhöjning, vilket inte alls är mycket. Eller? Nu är jag tacksam för att vi får en löneförhöjning, missförstå mig inte, men givetvis vill man alltid så så mycket man bara kan. Det som förvånar mig är ändå att löneförhandlingarna mellan kommun och fackförbund dragit ut så på tiden (detta skulle nämligen varit klart redan i våras), och trots detta har man inte lyckats förhandla sig till bättre avtal än 2%. Är inte det kontigt? Var tog den individuella lönesättningen vägen?

Lönesamtalet i sig gick ändå bra och jag tror att jag genom åren blivit något tuffare som person när det gäller att stå för och uppskatta mina förmågor, samt ta upp det med min chef. Jag tror på att man alltid ska komma förberedd till lönesamtalet, och ha tänkt igenom det man ska säga. Man ska vara ärlig under lönesamtal och faktiskt erkänna om det är någonting som man behöver utveckla vidare. Men, framför allt ska man skatta sig själv högt, om det faktiskt är så att man är riktigt duktig på det man gör. Om inte jag står upp för mig själv och kräver hög lön - vem skulle då göra det åt mig?

Jag har börjat skriva löneanspråket på papper, med bläckpenna, så att jag enkelt kan ge chefen pappret när nya lönen väl kommer upp på tapeten. Om man gör detta, skriver ner det man vill ha i lön på papper, kan man inte fega ur, börja vela, och sänka sitt löneanspråk när/om man känner pressen från sin chef, istället kan man enklare stå fast vid det man önskar. Har man skrivit med bläck kan man heller inte börja sudda, utan får stå för det man tänkt från början. Detta har gett mig styrka och kan faktiskt vara ett tips att ta till sig vid lönesamtal.

Så, nu har jag fått ur mig mina tankar om lönesamtal. Ska försöka släppa besvikelsen nu och leva på det som faktiskt gick bra under samtalet. Jag har åter ett halvår på mig att visa vad jag går för till nästa samtal - och banne mig det ska jag göra.   :)

                  

Bye!

Oj vad jag har sovit!

Det är morgon och Oj vad jag har sovit! Däckade bredvid gubbsigen igår när han jobbade, orkade endast förflytta mig upp till sängen när jag vaknade till, och däckade sedan där igen. Elias har sovit bra inatt, och det betyder att även vi gjort det. Så härligt!

Nu sitter jag och förbereder det jag inte hann med igår kväll. Har inte så många lektioner idag, men har ändå en massa smått att förbereda till dessa. Dessutom måste jag mentalt hinna tänka igenom och 'förbereda' lönesamtalet, så att jag vet vad jag vill säga. Tycker att det är svårt att lyfta fram hur bra man själv är, speciellt när man har duktiga arbetskamrater. Samtidigt tycker jag att lönesättningen fortfarande inte är individuell, vilket den ska stäva efter att vara, och det gör att man i stort sett får den löneökning man blir tilldelad oavsett om den är rätt för mig eller inte.

Så. nu ska jag fortsätta dona och ta mig iväg till jobbet. (Elias håller på att väcka gubbsingen däruppe och håller full låda. Antar att han vill iväg till dagis.)   :)

Bye Bye!

Hur ska jag lyckas?

Hur ska man balansera jobb och familjeliv???? Jag vet verkligen inte hur jag ska göra, hur jag ska lyckas. Nästan varje dag jag åker hem från jobbet är jag stressad för att jag kommer sent till dagis för att hämta vår lille kille. Jag har en klump i magen, hjärtat bankar jättehårt och jag försöker ta mig fram så snabbt jag kan i trafiken, men misslyckas ofta då jag hamnar efter en söndagsåkare (trots att det är vanlig arbetsdag) och samtidigt får en massa möten. Typiskt.

Gubbsingen och jag har gått igenom våra tider och lämnat in ett schema till dagis för Elias. Tre av fem dagar hinner jag inte med mitt jobb i tid, utan kommer iväg för sent från jobbet utan att ha gjort klart det jag ska. Orsakerna till att jag kommer iväg sent varierar från dag till dag. Ibland handlar det om rena förberedelser inför kommande dags lektioner, förberedelser som måste göras på plats. Ibland handlar det om elever/händelser som måste följas upp. Ibland är det elever som stannar kvar efter sista lektionen och har behov av att prata. Jag har jättesvårt för att be dessa elever vänta till dagen därpå med sina tankar och problem. Och, skulle jag göra det kan jag garantera att det den dagen skulle inträffa något som upptar all min tid, och de stackars elever som jag bett vänta med sitt blir bortglömda.

Jag tog upp allt detta med Elias dagisfröken när jag hämtade honom idag, och undrade hur andra mammor och pappor löst det. Vi konstaterade ganska snabbt att det egentligen inte finns så jättemycket man kan göra när man jobbar med människor, oavsett om man är lärare, sjuksköterska, vårbiträde etc. Händer det personer något, ja då måste man ta hand om det, man kan inte skjuta upp det till dagen därpå. Tydligen är dagisfröknar vana vid detta, och får lösa situationen på bästa sätt när föräldrar inte kommer ifrån jobbet i tid. Precis som jag får lösa situationen på bästa sätt när någonting inträffar på jobbet.

Om det är någonting jag kan göra för att lyckas balansera jobb och familj så är det kanske att sänka ambitionsnivån på jobbet och bara göra det allra nödvändigaste för att få lektioner och jobb att gå ihop. Detta känns dock jättesvårt då jag alltid velat göra mitt bästa, oavsett vad det gäller. Ska även nämna att jag har lönesamtal med chefen inbokad imorgon, och det skulle kännas väldigt svårt att motivera en löneförhöjning om jag inte har någonting att komma med.

Jag beundrar de lärare som har småbarn och får allt detta att gå ihop. Jag beundrar dem oerhört mycket. Nu på sistone har jag funderat på om det är så att jag måste byta yrke, och börja jobba på exempelvis fabrik, för att få fasta tider och slippa efterarbete hemma. Är det det som är lösningen? Jag som verkligen älskar mitt yrke. Eller, kommer allt falla på plats så småningom när jag, förhoppningsvis, får rutin på saker och ting?

Nu ska jag tänka på någonting helt annat en stund och leka med lego. Dessa tankar kommer säkerligen komma tillbaka imorgon när jag sitter i bilen och åter är stressad över att jag är sen. Usch vad det inte är kul. Får redan ont i magen.

Bye.

Redo för jobbet.

Vi har fått sova alla tre inatt. Jättehärligt! Nu har jag slängt i mig frukost och ska göra mig redo för jobbet. Killarna håller på att vakna till där uppe och ska ta sig iväg de också så smått.

Jag undrar jag när vi kommer att få en tillsägelse från dagis, gubbsingen och jag. Vi har satt upp dagistider till lille killen, men titt som tätt händer det att vi behöver lämna en halvtimma innan och i bästa fall kommer vi ihåg att meddela det till dagis. Idag har vi inte gjort det. Ska ringa och fråga om Elias kan komma redan om en halvtimma då gubbsingen ska iväg. Håller tummarna. Och, hoppas att de inte suckar på nytt..... Elias är de nog nöjda med, men stackars dagis som fick oss som föräldrar dit.   ;)

Så, nu fix och don, sedan iväg. Ha en bra dag!
Bye Bye!


Sängdags.

Ikväll har Elias dansat för fullt här hemma, och givetvis åkte videokameran fram. Tyvärr har jag inte lärt mig hur man för det första för över tagningarna från kamera till dator, men vet heller inte hur man lägger upp videosnuttar här. Någon gång i framtiden ska det nog komma upp videos här, men just nu blir det bara ord. Det var i alla fall jättekul att se vår lille kille när han dansade med kroppen, och armarna framför allt. Lille söte kille!

Nu är klockan sängdags och jag ska faktiskt gå och knyta mig. Gubbsingen sitter och förbereder morgondagens möten, men jag är alldeles för trött för att orka göra något vettigt. Blir även en tidig morgon imorgon för hela lilla familjen då jag börjar tidigt, och gubbsingen ska iväg till storstaden. Hoppas nu att lille killen sover hela natten så att vi inte är helt slut alla tre imorgon.

Nighty-Night!

120 på jobbet.

Idag har det gått 120 på jobbet, hela dagen. Jag har inte varit särskilt stressad, men haft energi som gjort att jag donat hela tiden. Var energin kom ifrån vet jag inte, men det blev en väldigt effektiv dag måste jag säga. Har dock forfarande mail och lite rättning att fixa inför morgondagen, men sedan så.

Vår kille har spenderat dagen på dagis och det gick bra idag med. Jag är fortfarande lite orolig för att de ska ringa från dagis mitt på dagen och säga att jag ska komma och hämta Elias för att han inte slutar gråta, men det har inte hänt än och jag hoppas att det inte händer heller. Peppar peppar. Hursom hade allt gått bra, vilket är kul.

Nu ska vi ta och äta lite middag, lille killen och jag. Sedan ska vi försöka orka leka. Vi är båda trötta efter dagen och det kan hända att det blir stillsam lek där man växelvis kan ligga på golvet och slappa.

Bye!

Urk vilken natt.

Urk vilken natt igen. Visst blir det väl bättre????? Elias har vaknat, skrikit, inte kommit till ro, bökat, och allt annat däremellan. På nätterna, när jag är som tröttast, blir jag så jättetrött på honom och skulle allvarligt kunna sälja honom till högsbjudande. Nu dock, när man vaknat till och orkar tänka logiskt, tycker jag synd om lille killen som inte heller han får sova. För så är det, det är inte bara min och gubbsingens sömn som lider. Jag hoppas att det är de två tänder nere som just nu håller på att spricka igenom som förstör vår sömn, och att vi snart kan få sova ordentligt igen. Det behöver vi, allihopa.

Nu blir det jobbet, och då ordningen är återställd lämnar gubbsingen Elias på dagis. Jag hämtar i eftermiddag. Fram tills dess har jag ämneskonferens, fullt upp med lektioner och sedan lite efterarbete. Lyllos svärmor som är iväg och shoppar på Ullared idag!

Bye Bye!

så trött så trött....

Har varit så trött så trött hela kvällen, och däckade i sängen tillsammans med Elias en sväng. Nu är jag uppe och förbereder morgondagen lite snabbt och släcker lamporna här nere, och ska lägga mig igen om några minuter. 
Är fortfarande jättetrött..... (vilket inte alls är konstigt med tanke på att det är mitt i natten.)

Nighty-night!


Jobb och lek.

Nu är hela huset i stort städat och vi ska ta resten av dagen som den kommer. Både jag och gubbsingen har massa jobb fortfarande, så vi hoppas att vår lille kille kan sysselsätta sig själv en stund nu.

Elias är förresten en baddare på att plocka med pengar. Han ger mig eller sin pappa några mynt för något, och efter några minuter begär han tillbaka mynten. Han är inte dum inte. Vi funderar på om inte vi också, vid tillfälle, ska testa och se om det fungerar i verkliga livet.   ;)

Nu som sagt jobb och lek med lille killen.
Bye!

Bra musik.

Killarna är iväg till stugan och hälsar på farmor, jag är hemma och städar. Ingen rolig söndagssysselsättning, men det måste göras och som vanligt är det roligare med lite bra musik till. Vet inte riktigt om jag tycker om Lady Gagas videos, men musiken är bra. Lite coolt är det även att Alexander Skarsgård dyker upp.

Bye!


Söndagmorgon.

Det är söndagmorgon och Elias kör runt på sin radiostyrda bil här hemma. Eftersom han bara kan köra framåt hämtar han bilen när den kör in i någonting och bär tillbaka den till startplatsen. Sedan gasar han igen, tittar efter bilen, och springer iväg när den fastnar. Lille kille!

Gubbsingen och jag ska äta frukost nu.
Bye!

Iron man 2.

Veckans lördagsfilm blev Iron man 2, som fick absolut godkänt. En lagom actionfilm att titta på, en film som man åter vet hur den ska sluta, men ändå är underhållande.


Klart bästa kommentaren kläcks av Samuel L. Jackson: "I've got my eye on you!". hihihiii....


Nighty-night!

Lite spooky...

Det är den 11e september idag. Även känt som 9.11. Det är nio år sedan attentatet mot World Trade Center. Kom över detta nyss och kan inte låta bli att skriva det här:

New York City har 11 bokstäver.

Afghanistan har 11 bokstäver.

Ramsin Yuseb (terroristen som hotade spränga Twin Towers år 1993) har 11 bokstäver.

George W Bush har 11 bokstäver.

New York är den 11:e staten.

Flygplan 11 hade 92 passagerare (9+2=11).  

Flygplan nr 77, som också flög in i Twin Towers, hade 65 passagerare (6+5=11).

Tragedin skedde 11 september, som också är känt som 9.11 (9+1+1=11).

Det amerikanska larmnumret 911 (9+1+1=11). alltså 9.11.

Det totala antalet offer på flygplanen som störtade var 254 (2+5+4=11).

11 september är den 254:e dagen på året (2+5+4=11).

En av de mest kända amerikanska symbolerna är örnen. Följande vers är tagen från Islams heliga bok Koranen:

For it is written that a son of Arabia would awaken a fearsome Eagle. The wrath of the Eagle would be felt throughout the lands of Allah and while some of the people trembled in despair still more rejoiced: For the wrath of the Eagle cleansed the lands of Allah and there was peace. 

Detta är vers 9.11. Lite spooky..... (Och.... det är sant... ibland, lite då och då, läser jag Dassboken som detta är hämtat från.)   :)
Bye!

En dag i Sund.

När killarna vaknat till idag åkte vi till Sund. Blev en helt perfekt dag med lagom mycket ansträngning. Det blev först en tur med fyrhjulingen (Jeppe körde och vi i gänget med barn åkte med på kärran bak) vilket var underbart skönt. Visserligen skumpade det en hel del så att man var tvungen att hålla i sig, och visserligen var Elias till en början skeptisk till åkturen, men förutom det var det jättelyckat. Var skönt att bara åka runt och få frisk luft. Var också lite mysigt att med jämna mellanrum få såpbubblor på sig som tjejerna fram i kärran blåste på oss.  :)

Efter turen blev det lek inne, samt grillat till middag. Elias busade och lekte med både Meja och Filippa, vilket var jättekul. De är så söta när de leker, och det är så kul att se vår lille kille leka med andra på egen hand. Det som slog mig ikväll var att vi många gånger inte hade riktig koll på vad Elias gjorde då han var ute i köket och vi satt kvar i stora rummet. Men, det är väl nu det börjar, att vi inte alltid behövs utan kan släppa honom mer och mer - och han klarar sig. (Sedan hade de äldre tjejerna koll på lille killen, så det var ingen fara med honom heller för den delen.)

Nu är vi åter hemma och vår lille kille har tokslocknat i sin säng.Gubbsingen och jag ska sätta oss i soffan nu och det är dags för veckans lördagsfilm. Först ska vi dock säga: Tack snälla Jeppe och Madde som bjöd in oss idag, och Tack för att ni fixade en så god middag!!!! Var jättekul att ses! (Och att träffa er också, Per och Elin!!!)  ;)

Bye Bye!

Sovmorgon.

Idag fick jag sovmorgon. Så otroligt jätteskönt att få sova en-två extra timmar då natten varit orolig. Och, det har den. Elias har inte kommit till ro varken i sin egen säng, eller i vår, utan gråtit och skrikit om vartannat i perioder så vi inte har vetat vad vi ska göra. Antar att det är förkylningen som känns i kroppen och gör honom orolig.

Nu, efter en orolig natt, sover både gubbsingen och Elias. Denna lördag, eller snarare denna helg, kommer nog gå åt att samla krafter igen och tillfriskna från förkylningar. Så, vi tar dagen som den kommer, och medan killarna sover ska jag passa på att ta tag i lite rättning som följt med mig hem från jobbet. En kaffekopp till detta, då borde det bli bra.


Bye Bye!

Tidig kväll.

Tidig kväll ikväll. Elias sover, och gubbsingen och jag ska lägga oss vi också. Vi orkar inte ens med någon film, så trötta är vi. Ni som är pigga kan dock underhålla er med detta om ni vill:
hihihiii.... Hörde om inslaget på radio imorse och var tvungen att testa.
Nighty-night!

Hela lilla familjen samlad.

Nu är hela lilla familjen samlad! Elias har lekt hela eftermiddagen med sin nya leksak som han fått av pappa. Det blev givetvis ett flygplan som låter och åker av sig självt. Mycket populärt.   :) 

När jag nyss frågade vad Elias ville göra eftersom ingenting riktigt duger åt honom längre, svarade han med att sätta händerna för öronen. Så, killarna är nu ute på en tur runt kvarteret med CSFn och lille killen får ha sina älskade hörselkåpor på sig igen. Vilken tur att pappa är hemma igen!
Snart blir det kvällsmat och middag för oss, och så snart lille killen somnar, somnar nog vi också.
Bye!

Det är helg.

Nu är vi hemma efter dagis/jobb och det är helg. Elias börjar åter bli förkyld, är kinkig och trött och näsan har börjat rinna igen. Det är detta som är typiskt dagisbaciller? Att det med jämna mellanrum kommer nya och barnen blir förkylda och sjuka om vartannat?

När jag lämnade lille killen på dagis imorse var han dock på jätteglatt humör och stod och tittade på de stora killarna en stund innan han gick in. Eftersom det inte fanns en dagisfröken i rummet när vi kom bad jag Elias gå och hämta henne. Detta fixade han galant och gick igenom två rum för att få tag på henne. Riktigt duktigt tycker jag. Visst ser han lyckligt ut, vår lille kille?

En timma till ska vi nu sysselsätta oss, lille killen och jag, sedan kommer äntligen gubbsingen hem.
Bye!

Dagens ord.

Dagens ord här hemma är "Tvätta!". Det passar minsann inte när vi kommer in efter att ha lekt ute, men nu vill vår lille kille tvätta händerna. Han säger "Tvätta!" och sträcker händerna upp mot handfatet.  :)

Idag blir det en lite kortare dag på dagis. Sedan får vi se vad vi hittar på fram tills gubbsingen kommer hem. Nu blir det dock dagis och jobbet.

Bye Bye!


Äntligen dags att sova.

Nu är det äntligen dags att sova. Allt är förberett inför morgondagen så att det endast är att äta frukost och packa sig iväg. Skönt.

Imorgon kommer även gubbsingen hem och det om något ska bli jätteskönt och kul. Elias har saknat sin pappa jättemycket och kommer garanterat sitta i famnen på honom hela eftermiddagen och kvällen imorgon. Ska försöka sno åt mig lite egen tid jag med, men räknar nog med att förlora mot vår lille kille.   ;)

Så, nu sova. Det är en ny dag imorgon.
Nighty-night!

En jätteintensiv dag.

Det har varit en lång och jätteintensiv dag idag. Är så skönt att vara hemma nu, och jag skulle helts av allt vilja gå och lägga mig redan nu. Men, har en del småsaker som måste fixas inför morgondagen så att morgonrutinen flyter på och vi kommer iväg som vi ska till dagis och jobb.

På jobbet har det i stort sett endast varit stress idag. Intensiva lektioner, möten och sedan en föreläsning. Precis som jag hoppades imorse så var föreläsningen bra och inspirerande, nu ser jag fram emot att börja jobba med litteraturläsning på en djupare nivå med mina elever. Kom dock på, när jag satt i bilen på väg hem nu i eftermiddags, att jag givetvis skulle ha tagit med Reflekterande läsning och skrivning till föreläsningen och bett Gunilla Molloy signera den. Att man inte kommer på sådant i tid! Typiskt.

Hemma har Elias och jag ätit lite vinbär idag. Elias ville absolut äta vinbär istället för att gå in efter dagis, så då gjorde vi det. Sedan har det blivit bad och Pingu ikväll. Efter badet var både lille killen och jag så trötta så trötta, så vi slocknade i soffan tillsammans. Nu ligger han dock som han ska i sin säng och jag hoppas att han kommer att sova lika gott i natt som han gjorde igår. 

Här kommer en liten kille som njuter av vinbär. Fint kort, eller hur!?!


Bye!


Torsdag igen.

Föräldramötet igår kväll gick jättebra och det känns verkligen jättebra med både föräldrar och klassföreståndarkollega. Det bästa av allt var dock att Elias hela kvällen kunde vara hemma och leka med mormor. Elias hade 'åkt' bil (i mormors bil), gått runt på gården, tittat på Pingu, lekt på sitt rum, och massa annat. Han hade helt enkelt haft det jättebra, och jag behövde inte oroa mig alls. Är så jättetacksam för det.

Nu har vi sovit ordentligt, Elias har haft en bra natt, och vi ska bege oss av mot dagis. Det är torsdag igen och det betyder långdag för Elias. Jag har lektioner som vanligt, och på eftermiddagen ska vi språklärare iväg på en föreläsning med Gunilla Molloy. Jag hoppas verkligen att föreläsningen är bra och att jag är inspirerad när jag åker därifrån.

I förrgår, när Elias och jag på eftermiddagen gick mot bilen från dagis, gick han baklänges nästan hela vägen. Det har han aldrig gjort tillsammans med mig förrut. Igår, när vi hämtade honom från dagis, gick han baklänges en liten kort bit. Nu på morgonen, när lille killen väntat på mig att jag ska bli färdig och han ska få komma iväg till dagis, har han gått baklänges igen. Jag frågade om han kunde backa. "Backa!", sa Elias.   :)

Nu iväg till jobb och dagis! (Elias väntar med stövlarna på.)
Bye Bye!


Äkta eller fejk?

Det är frågan idag. Äkta eller fejk? Jag har fått smak för olika typer av handväskor och kan inte stå emot om jag hittar en till bra pris. Tror att mitt intresse kommer från en vän som har många olika handväskor för olika tillfällen. Helt perfekt ju.  ;) 

Gillar verkligen Louis Vuitton, Gucci och Dolce & Gabbana, och det vore kul att någon gång ha en äkta märkesväska. De är så snygga! Men, om det finns fejk så duger de lika bra ändå väl???


Nighty-night!


Hämtat på dagis.

Nu har vi hämtat lille killen på dagis. När vi kom satt han ute under vindskyddet tillsammans med dagisfröken och några andra barn som just fikat lite. Eftersom mormor var med och hämtade fick inte mamma hjälpa till att packa väskan, och inte hålla handen heller när vi gick till bilen. Lille killen.

På vägen hem hann Elias prata i mobiltelefon med morfar också.   :)Nu blir det mat och sedan bär det av till jobbet igen för min del. Mormor och Elias stannar hemma och leker ikväll.
Bye!

Nu ska vi iväg igen!

Det är inte lätt att väcka lille killen när han sover så skönt på morgnarna. Idag, precis som igår, gick jag in till honom, klappade honom lätt över ryggen och viskade Elias. Efter en liten stund tittade han upp, och sedan sträckte han på sig. Det såg verkligen jätteskönt ut och han hade nog gärna velat ligga kvar i sin säng. Lille söte killen.

Nu har Elias och jag gjort oss iordning för en dag på dagis och jobbet. Det blev frukost hemma för lille killen idag igen, och nu är jag åter lite stressad över tiden. Så, vi åker iväg och önskar er alla en härlig dag!

Bye Bye!

Tyst här i huset.

Nu är det åter kväll och det är tyst här i huset. Har just skrivit ett litet brev/mail till gubbsingen och berättat om dagen, och ska nu alldeles snart gå och lägga mig.

Måste först få berätta att vår lille kille beklagade sig imorse när vi skulle ta på oss ytterkläderna och åka till dagis. Han klappade sig på rumpan och sa "Däääär!!!" och sedan pekade han på sin näsa och sa "Dääääär!!!", och så klappade han sig åter på rumpan "Däääär!!!" och sedan näsan "Däääär!!!". Han tyckte med andra ord inte alls om att jag tagit tempen på honom, och gett honom nässpray så att han inte skulle vara så täppt i näsan på dagis. Lille söte kille!!! Kunde inte låta bli att skratta lite då...  

Kände mig sedan, när jag lämnat Elias på dagis imorse, som världens sämsta mamma och var verkligen på uruselt humör när jag kom till jobbet. Eftersom Elias varit feberfri och pigg en dag så gjorde jag bedömningen att det skulle vara ok att återvända till dagis idag. Elias har i och för sig varit lite hostig, och snorat när han har nyst, men ändå mått bra. (Många barn hostar smått och snorar på dagis.) Dessutom var jag även stressad över jobbet och ville få till en ordentlig vikarieplanering så att jag inte behöver tänka på jobbet nästa gång jag ska VABa. Men, på dagis fick jag höra att det är bra att barnen får en extra dag hemma så att de verkligen får återhämta krafterna när de varit sjuka, eftersom tempot på dagis är högt och barnen ska hänga med. Detta håller jag givetvis med om. Absolut. Men, jag gjorde bedömningen att Elias skulle orka, och då vill jag inte bli ifrågasatt. Om det skulle varit så att han inte alls orkat med dagen, att jag hade haft fel, då skulle de givetvis ringa mig och så hade jag kommit bums. Eller, så snabbt som det går att åka från jobbet till dagis. Detta sade jag till dem.

På jobbet idag stressade jag med vikarieinstruktioner, och fick till någonting som kan fungera om jag skulle vara borta. Eller rättare sagt, när jag kommer att vara borta. Är inte riktigt färdig än, men räknar med att få till det imorgon och sedan kan i stort sett vem som helst hoppa in och vikariera för mig. Känns jätteskönt att ha det så, då slipper jag sitta uppe kvällen innan, eller på morgonen när jag upptäcker att jag måste vara hemma, och tokplanera och stressa.

I alla fall, när jag på eftermiddagen hämtade lille killen lekte han inne för fullt med sina dagiskompisar. När jag frågade om vi skulle åka hem fick jag svaret "Nejnej!!!". Och, han hade orkat med hela dagen utan bekymmer, precis som jag trodde. Varför uttrycker sig vissa dagisfröknar så klumpigt och får föräldrar att känna sig dumma? Jag var verkligen jätteledsen imorse, och stressad hela dagen.

Måste också tacka snälla Madde som stod ut med mitt prat i eftermiddags, och även bjöd på kaffe, trots att hon hade annat som hon sedan skulle iväg på. Det är skönt att ha vänner runt omkring sig som man kan prata ut hos. Och, det är inte det lättaste att bolla familjeliv och jobb bara så där!

Nu sova!
Nighty-night! Sleep tight!

Världens bästa mamma!

Det är inte jag som bär den titeln. En dag hoppas jag dock att Elias kommer att tycka att han har världens bästa mamma, och det finns kanske lite hopp då jag har en riktigt bra förebild.

Min mamma är världens bästa mamma, och jag vet inte hur jag skulle klara mig utan henne. När jag hamnar i situationer där jag inte vet hur jag ska göra, då kan jag alltid fråga mamma om råd. När jag hamnar i situationer där jag/vi behöver hjälp, så ställer mamma alltid upp. Hon tar sig alltid tid för mig, när som jag behöver det. Och, hon ger alltid kloka råd, även om det inte alltid är de råd jag är ute efter.

Imorgon har 6orna på skolan föräldramöte, och det krockar precis med Elias kvällsmål och sovtid. Då inte gubbsingen är hemma, eller farmor, så har jag funderat på att ta med lille killen till jobbet. Inte alls proffsigt eller bra, men jag vet inte riktigt hur jag ska lösa det hela. Bara det att mamma har erbjudit sig att komma och ta Elias så att jag inte behöver oroa mig, eller stressa på jobbet, är guld. Hon har erbjudit sig att köra 30mil för att hjälpa till med vår lille kille, då vi inte har någon annan riktigt bra lösning.

Om det inte vore så att jag har helt slut på pengar denna månad (ja, jag vet!!! och det är bara den 7e idag!!!) så hade jag köpt en stor bukett rosor som hade stått här och väntat på henne när hon kommer imorgon. Nu får jag hitta på något annat istället, men jag tror inte att någonting riktigt kan beskriva hur tacksam jag är.

Så, TACK snälla mamma för att du finns!!! Jag vet inte hur jag hade klarat mig utan dig - och pappa givetvis.   :) 


Off we go!

Har just väckt vår lille kille. Nu ska vi ta oss igenom morgonrutinerna. Ska lämna Elias vid sju-tiden, och ska försöka hinna med alla andra rutiner jag har på morgnarna. Så, off we go!

Bye Bye!


Dagen i bilder.

Det har varit en bra dag idag. Elias har inte haft feber, och vi har lekt och pysslat en del. Elin var förbi på lite skvaller, och gubbsingen har kommit fram till Kina. 

Elias lekte imorse, fortfarande i pyjamas.


Blev enkel cambonzolaröra till lunch. Jättegott!


Liza fyller år, men var ej hemma så presenten väntade på trappen.
Grattis Grattis vännen!!!!


Elias checkade husvagnen när vi var ute och tog luft,


och tog sedan igen sig till Teletubbies, som verkade vara lite spännande...


Vår lille kille nu, sover jätteskönt.


Och, jag avslutar med kycklingcurry-gryta till middag.

Nighty-Night!  


Försäkringskassan.

Det är ett virrvarr med Försäkringskassan tycker jag. Jösses! Hade inte alls, imorse när jag stannade hemma med Elias, tänkt på att jag måste anmäla detta till F-kassan. Vilken tur att snälla Elin kom förbi och påminde mig! Har nu varit in på F-kassans hemsida och tycker att det är otroligt många steg man måste igenom för att få ut ersättning. Har garanterat missat något, så det ska bli spännande att se hur lönen blir i slutet av denna månad. Ojojojojoj.....

Bye!

Ett känsligt ämne.

Kommenterade ett inlägg idag på en blogg jag följer. Kände när jag skrev kommentaren att det kändes som att jag ursäktade mig, fast jag egentligen inte ska behöva känna så. Eller? Kommentaren jag skrev gällde kläder, närmare bestämt ärvda kläder, och det verkar vara ett känsligt ämne på många håll. För mig är det väldigt känsligt.

Vår lille kille har funnits med i våra liv nu i 1 1/2 år. Redan då han föddes ville jag att han skulle få allt i världen, allt som jag och gubbsingen kan ge honom. Inom rimliga gränser i och för sig, och detta känner jag fortfarande idag. När det gäller kläder vill jag att Elias ska ha nya, hela, rena och snygga kläder. Jag blir jätteglad när Elias får kläder i present, och jag är överlycklig när jag hittar kläder till honom, speciellt när det är till ett bra pris. Jag gillar starkt H&M, KappAhl, Ullared etc, och jag älskar rean! Anledningen till att jag vill att Elias har/får nya kläder är den att personen som köpt kläderna ska ha haft vår lille kille i åtanke när han/hon valt ut plagget.

Jag vet att jag gjort min mamma jättebesviken då jag har tackat nej till ärvda kläder. Ännu mer besviken har jag gjort min svärmor. Att göra dem ledsna har aldrig varit avsikten med att jag tackat nej till kläderna. Jag vill, som jag ovan skrev, att om de hittar ett plagg när de är ute och shoppar och tycker att det skulle vara perfekt för Elias, då får de gärna köpa det. Tröjan, byxorna, strumporna, eller vad det kan vara, ska vara menat till Elias, inte till någon annan. Det handlar absolut inte om att ingen annan än jag får ge Elias kläder, utan att de kläder Elias får ska vara till honom.

Dock måste jag säga att jag inte alls har någonting emot lånade kläder. Ibland hamnar man i situationer där man inte har kläder som behövs, och då finns det inget bättre än att låna för en stund. Vi har hälsat på Elias kusin Oskar och upptäckt att vi har glömt packa ner sådant som behövts. Tur för Elias så har kusinen samma storlek, eller en storlek större, så det har alltid funnit extra pyjamasar att låna, extra shorts, byxor etc. Steget mellan lånade och ärvda kläder kanske inte alls är så stort, men för mig är det skillnad.  

Allt detta har jag haft jättesvårt för att säga rakt ut till folk runt omkring mig. Det är så vanligt med ärvda kläder, och fullt naturligt, så om man tycker annorlunda har folk svårt att förstå och ibland acceptera vad jag tycker. Eftersom jag fortfarande tycker att det är svårt att förklara detta för folk, speciellt när de börjar diskutera och argumentera mot mig, så är det enklast att skriva ner tankarna istället. Jag har absolut ingenting emot att mina närmaste vänner, min familj och andra använder ärvda kläder, det är toppen för dem. Men, då vill inte jag bli påhoppad när jag tackar nej och vill att Elias har/får nya kläder. Än så länge har jag möjligheten att köpa nya kläder till Elias, och då kommer jag att göra det. En dag kanske det förändras, och då får vi se hur jag tänker om saken då.

En dag, när jag känner att jag är redo att släppa alla kläder Elias vuxit ur, ska jag skänka bort dem. Troligen kommer jag att skänka dem till Etiopien eller ett annat land i behov av hjälp. Givetvis måste jag få ett godkännade från gubbsingen innan jag skickar iväg dem, men jag tror att även han gärna vill se kläderna komma till användning. Just nu, när jag kikar i lådorna där Elias små kläder ligger, blir jag så rörd och myser, så jag har inte kommit till den punkten än att jag kan skicka iväg dem. Så, än så länge får de vara kvar här hemma i garderoben.

Ska avsluta med att säga att jag verkligen gillar tjejen som driver bloggen som jag kommenterade. Kul att ett inlägg där fick mig att skriva här.  :)

Bye Bye!

Nu ska det städas.

Det går alltid lättare att städa med bra musik till. Nu ska det städas.Bye bye!

Min första VAB-dag.

Det är måndagmorgon och jag är inte på jobbet!?! Känns konstigt det här att vara hemma trots att det är vanlig arbetsdag. Även om jag inte har jobbat många veckor alls så vänjer man sig ändå vid det ganska snabbt. Sedan trivs jag verkligen jättebra på jobbet, så det är lite synd att inte komma iväg och träffa arbetskamraterna.

Istället ska denna dag spenderas med Elias. Min första VAB-dag! Känner mig dock lite fånig då jag inte alls vet hur och vad man ska göra, eller inte göra. Jag har bilder i mitt huvud att man ska sitta på sängkanten, stryka med våt handduk över pannan på barnet som ligger sjukt, precis som det var förr i tiden. Ni vet, som man ser i gamla filmer. Jag antar att det inte alls är så? Det finns inte en chans att jag skulle få Elias att ligga still i sängen nu, nu vill han sitta och banka på bankbrädan, eller leka med pengar, eller se på Pingu.

Så vad är det jag ska göra idag egentligen? Jag ska vara hemma med lille killen. Det har jag förstått. Men, sedan då? Får vi gå ut? Eller, måste vi vara inne hela dagen? Får vi gå till affärn och handla mat? Får en kompis hälsa på? Får jag städa och pyssla? Vilka regler gäller kring VAB? Och, hur noga måste man vara?

Vi ska i alla fall börja med att klä på oss nu, lille killen och jag. Sedan blir det till att bygga lite lego kanske, eller bygga torn. Elias är ändå rätt pigg nu, trots att han känns lite varm. På dagis berättade de, imorse när jag ringde, att flera barn legat med feber i helgen, så det är kanske någonting som går ändå? Hur som ska det vara en feberfri dag innan Elias kan komma tillbaka, så vi hoppas att det blir en sådan idag.

Bye Bye!

Lite ensam...

Söndagkväll. Lille killen ligger och sover i sin säng, något oroligt. Nu ikväll hade han 39graders feber, så det blir att stanna hemma imorgon från dagis och jobb. Jag ska försöka hinna med så mycket som möjligt nu ikväll innan Elias vaknar och vill sova i vår säng nära mig. Det vore bra om jag hann förbereda material till min vikarie imorgon, fixa lunchlådor, fixa tvätten, ställa ut tunnan och annat smått och gott.

Även om jag har Elias som håller mig sällskap, och han kommer säkert att sova bredvid mig nu några nätter, så känner jag mig ändå lite ensam.... Det är alltid en trygghet att vara två. Det är alltid skönt att ha någon som rår om en. Jag saknar gubbsingen.... Det är lååååååångt kvar till fredag.

Jag fick i alla fall en bukett blommor härom dagen, innan gubbsingen åkte iväg, som får trösta mig lite. Tack, älsklingen!!!


Nu pyssla och sedan sova!
Bye bye!

 


Funderar över morgondagen.

Gubbsingen har åkt iväg till Kina och Elias och jag är själva nu. De första timmarna har vi båda sovit, det är så jätteskönt att bara ta igen sig. Innan jag hann somna till var svärfar förbi och satt och pratade en kortis. Nu däremot blir det lite mellanmål, därefter handla mat, leka och tillslut bad ikväll.

Har dock börjat fundera över morgondagen. Elias har idag haft 38graders feber, och det innebär att han bör vara hemma från dagis imorgon? Eller? Visserligen har han lekt och hållig igång på förmiddagen, så ork finns. Sedan smittar han inte då febern är en reaktion på sprutan han fick för en vecka sedan. Är det ändå så att barn ska vara feberfria en dag innan de åter får komma till dagis???

Om det är så att jag ska VABa imorgon måste jag tänka igenom morgondagens lektioner och förbereda för vikarie. Usch.... Tycker inte om att ha vikarie, lektionerna blir sällan som man har tänkt sig och ofta får man städa upp och rätta till det som gått fel. Alltså, förarbete i och med instruktioner etc, och efterarbete genom att ta om avsnittet en gång till. Dessutom finns stora delar av lektionerna, genomgångarna man håller och annat i huvudet, som man inte kan räkna med att vikarien har. Kanske är jag som är otroligt noggrann.... men ändå.....

Ska nog ta och ringa min kloka mamma och rådfråga hur jag ska tänka och göra. Det är tur att hon finns, speciellt nu när jag inte kan ringa gubbsingen hur som helts.

Bye Bye!

Full rulle.

Det är söndagmorgon och full rulle hos oss här på Västervägen. Gubbsingen packar och går igenom sitt handbagage, Elias stövlar runt med stövlarna på och förklarar en massa, jag stryker tvätt och letar reda på saker gubbsingen inte hittar. Med jämna mellanrum svarar vi Elias så att han inte känner sig helt bortglömd. Nu fortsätta.

Bye bye!

Veckans lördagsfilm.

Om man tar lite Sagan om ringen, blandar det med lite Harry Potter, med lite Pirates of the Caribbean och en touch av Avatar får man Clash of the Titans. Clash of the Titans blev veckans lördagsfilm och får klart godkänt av gubbsingen och mig. En film som man vet hur den ska sluta, men lagom underhållande ändå.Nu är det dags att sova. Vi hoppas på en lugnare natt och att vår lille kille sover och tar igen lite kraft så att han blir piggare imorgon.
Nighty-night!

Vår lille sjukling.

Elias har varit uppe i två timmar, och sover nu igen. Vid tio-tiden, när han fått i sig lite Alvedon, ville han ha något att äta. Då Elias älskar yoghurt, och det är milt för magen, gjorde jag iordning en liten tallrik åt honom så att han skulle kunna äta det han ville. Men, nepp! Lille killen ville inte alls ha, utan pekade istället hela tiden mot köket och sa "där". Då kom gubbsingen på att det kanske var gröt han ville ha, då det brukar vara gröt till frukost, och frågade. Och, jajemen! Elias nickade stort och sa "hmmm!". Så, han slevade i sig en tallrik gröt, fick lite kraft och orkade sedan leka en stund också.

Har försökt läsa på lite om 18-månaders vaccinationen och tror nog ändå att det är en reaktion på den Elias har fått. På smittskyddsinstitutets hemsida står:

"Vilka är de vanligaste biverkningarna efter MPR-vaccination?
Eftersom MPR-vaccinet består av aktiva, försvagade virusstammar så kan det orsaka en försvagad form av en sjukdom. Besvären brukar vara lindriga och gå över på några dagar. Feber och ett blekt utslag 7-12 dagar efter vaccination förekommer hos 5-10 procent."

Sedan är det inte helt ovanligt att barn kräks på grund av feber. Eller? Elias har hittills fått behålla sin gröt, och det är snart två timmar sedan han åt. Jag hoppas att det är en lindrig reaktion på vaccinet så att vår lille kille inte blir liggande jättemånga dagar nu. Det som är skönt är att jag totalt släppt alla 'måsten' nu och bara är med vår lille sjukling. Vill han sova - ja då gör vi det.

Bye for now!

Elias är sjuk.

Klockan är halv tio och vår lille kille sover. Natten blev, som väntat, bökig och nu på morgonen har Elias kräkts tre gånger. Eftersom han åt lite dåligt igår, på grund av febern, har hans lille mage inte så mycket att jobba med så det är bara galla som kommer upp. Stackars lille kille....

Samtidigt är han så duktig mitt i allt. När han börjar må illa säger han "Där!", med lite lätt despertat röst, och pekar mot toaletten. När han sedan har kräkts svarar han "hmm" när man frågar om han mår bättre. Sedan pekar han på sin säng och vill lägga sig. Det blir så lätt för oss att hjälpa till när han är så duktig. Idag är det gubbsingen som pysslat om honom, vilket jag är jättetacksam för. Jag fick lite välbehövd sovmorgon så att jag orkar ta dagen och alla de kommande dagarna när jag blir själv.

Så, nu ska jag fortsätta googla och se vad det är vår lille kille har åkt på. Kan säkert vara någon form av magsjuka, eller så är det någonting annat. Hur som blir vi hemma denna helg och bara rår om Elias.

Bye!

En månads bloggande.

Idag har det gått en månad sedan jag skrev mitt första inlägg på bloggen, och inte kunde jag ana att det skulle vara så kul att blogga. I och för sig tycker jag jättemycket om att skriva, så detta är egentligen som gjort för mig. Sedan kan mina föräldrar och andra vänner och bekanta hålla koll på vad som händer här på Västervägen, vilket är helt perfekt. Eller hur!?!   :)

Nu är det i och för sig en hel del som jag måste lära mig göra på bloggen, för att den ska vara precis som jag vill. Så smått ska jag försöka få till headern, utseendet rent övrigt, få till webbkameran så att jag kan lägga upp bilder direkt, och annat smått och gott. Tyvärr har jag inte hunnit få till tid så att jag kan sitta och dona med detta, men det kommer förhoppningsvis snart.

Ikväll blev det bara middag och film till för oss, gubbsingen och mig. Elias fick feber, 38,8 grader, och har kämpat på det han orkat under kvällen. Vi har rättat oss efter honom och gosat när han velat det, byggt lego när han velat det, och gosat åter igen. Det är fascinerande att se hur mycket vår lille kille kan och förstår. När vi skulle ge honom lite flytande Alvedon mot febern ville han absolut inte ha, utan sköt bort dosmåttet, och började sedan peta sig i näsan och förklara en massa. Då slog det mig att han inte alls tycker om nässpray och att det troligtvis var det han trodde att vi ville ge honom. När vi istället visade att det inte alls skulle upp i näsan, utan drickas istället, tog han självmant hälften. Slutslurpen fick vi trixa i honom då han inte hade varken lust eller ork, men efter det gick han och smackade i sig dropparna ur dosmåttet en lång stund. Lille söte kille....

Nu är klockan bara 22.00 på kvällen, men vi ska gå och lägga oss ändå, gubbsingen och jag. Vi hoppas att lille killen kan sova inatt, men räknar nog ändå med att det kommer att bli en del spring och vakna stunder om febern sitter i. BVC-sköterskan sa, efter vaccinationen för en vecka sedan, att feber och utslag eventuellt skulle komma efter 10-14 dagar. Vi tror att det är den febern som nu dykt upp, även om det bara gått en vecka, och hoppas att den går över snabbt. Tur i oturen kom febern lagom till helgen, så förhoppningsvis mår Elias bättre nästa vecka när vi är helt själva. Vi håller tummarna.

Nu ska vi sova. Nighty-night!


Hemma efter några timmars shopping.

Denna fredag har flytit på bra, trots att Elias varit ledig från dagis och vi fått göra om lite i fredagsrutinerna. Gubbsingen kom förbi på jobbet efter elva, och mina elever fick träffa Elias en kortis. Alla som såg Elias tyckte att han var jättesöt, och jag kan inte göra något annat än att hålla med. Sedan åt Elias och jag lunch på jobbet, innan vi åkte vidare ner till stan.

Nu är Elias och jag hemma efter några timmars shopping. Jag kan inte låta bli att tycka att det är kul att schoppa. Speciellt kläder och saker till Elias. Idag blev det långärmade tröjor till lillkillen, samt en tunika att ha på jobbet och en myströja till mig. Då Elias somnade i vagnen efter en liten stund var det enkelt att gå runt och kika och prova kläder. Ska också nämna att Elias redan har en favorit bland sina tröjor: den gröngrå längst ner till höger med planet på. Sådan far, sådan son.   ;)

Även gubbsingen hade shoppat lite och hittat Lindberg-handskar till Elias. Blir riktigt bra till hösten och vintern.  
Nu ska vi hitta på något, det är fredagkväll.   :)
Bye bye!

En orolig natt.

Inatt har det varit oroligt. Elias hade svårt för att somna om redan vid tolvslaget, så han fick komma in till oss istället. Sedan har han med jämna mellarum vaknat, vänt och vridit på sig, försökt hitta ny skön sovställning, somnat till, gråtit och så har det fortsatt. Jag vet inte om det är en förkylning som sitter i kroppen på vår lille kille, tänder som håller på att bryta ut, om han varit orolig för någonting, eller om det är feber efter sprutan han fick för en vecka sedan. Vi får helt enkelt hålla ett öga på honom idag. Jag tror att vi lyckades somna till allihop nu på morgonkvisten, men annars har det varit bökigt.

Så, nu väntar några timmars jobb och jag hoppas det går smidigt eftersom jag är jättetrött. Sedan är det faktiskt fredag och då skulle man kunna hitta på något roligt. Vi får se vad det blir till eftermiddagen/kvällen.

Bye bye!

Vi har en plan.

Vilken tur att de påminde oss idag på dagis. Vilken tur att vi inte står där imorgon klockan åtta, har bråttom och ska lämna lille killen och åka iväg till jobbet. Ikväll har vi fått tänka till, gubbsingen och jag. Imorgon är det nämligen planeringsdag för Elias dagisfröknar och dagis är stängt. Det innebär att någon utav oss måste vara hemma med Elias, alternativt ta med honom till jobbet fram tills jag slutar för dagen. För, visst är det så man får lösa det? Om båda jobbar heltid, och dagis är stängt en dag, visst är det så man ska tänka?

Lite typiskt oss att glömma bort det här med planeringsdagen. Vi fick informationen redan för några veckor sedan, men har glömt att skriva in det i kalendern. I vanliga fall hade vi frågat Elias farmor om hon hade kunnat leka med honom imorgon förmiddag, men då hon befinner sig i Grekland nu blir det lite svårt. Istället har vi suttit här ikväll och funderat på hur vi ska lösa morgondagen. Jag tror att vi har en plan: jag åker till jobbet i vanlig ordning, gubbsingen är hemma och leker med lille killen fram till elva, åker sedan in och lämnar honom hos mig på jobbet när min sista lektion slutar halv tolv, jag tar över och fixar lunchen, och han i sin tur åker direkt till sitt möte. Det borde fungera? Vi hoppas det.

Jag bävar inför nästa vecka när gubbsingen är i Kina och jag får sköta allt; morgonrutinerna, lämna på dagis, hämta på dagis, fixa middag, läggning, vardagssysslor, och jobb (allt det nu innebär). Dessutom har vi på onsdagkvällen första föräldramötet, och det känns viktigt att vara med på det. Samtidigt är det läggdags för Elias när mötet börjar. Usch of fy.... får ont i magen och vet inte hur jag ska fixa allt..... Ska förtränga det i några dagar till.

Jag måste säga att jag beundrar alla ensamstående föräldrar som klarar av att bolla barn, hemmet och jobbet. Jag beundrar dem nog mer nu när jag förstår hur jobbigt det kan vara att få ihop allting, och hur mycket det tar på krafterna att göra allt själv. Ni är starka ni! Och, om jag någon gång kan hjälpa till med någonting så gör jag gärna det. Säg bara till. 

                                                 

Nu är det dock dags att gå och lägga sig. Sleep tight!
Bye bye!


Lång arbetsdag.

Nu är vi hemma hela familjen efter en lång arbetsdag. Hämtade Elias kvart över fem, och då var det nästan bara han kvar på hela dagis. Stackare. I och för sig var han jättenöjd där han blev runtskjutsad i sin vagn, inlindad i filt så att han hade det varmt och skönt. Anledningen till att han satt i vagn var dock att han åter blivit ledsen när de andra mammorna och papporna hämtade sina barn och de vinkade hej-då till honom, och inte han till dem. Lille killen... Han har inte riktigt förstått att han också blir hämtad när vi har jobbat klart.

Nu är vår lille kille dock jätteglad då han gör det han tycker är allra roligas, med sin favoritperson i hela världen. Han badar med pappa. Det kan inte bli bättre eller roligare än så! (Det är det vanliga torsdagsbadet som tas så att Elias är ren och fin resten av veckan.)  :)

Jag ska passa på att åka och handla lite mat, innan lille killen ska äta kvällsmål och sedan läggas för natten. Har inte bestämt oss för vad det blir för middag, så vi får se vad Coop har att bjuda på.

Bye bye!

Sovit som en stock.

Det är torsdagmorgon och jag är utvilad. Det blev aldrig någon läsning igår kväll, istället somnade jag redan kl.21 och har sovit som en stock hela natten. Så jätteskönt att få ordentlig sömn, speciellt när det är lång arbetsdag idag.

Har planeringstid nu på morgon, så jag ska försöka hinna få iväg en del mail så det är gjort. Sedan är det dubbellektioner i svenska-engelska, språkval, mentorstid och arbetslagskonferens som gäller idag. Jag hoppas att det är fint väder hela dagen så att Elias kan vara ute och leka på dagis idag. Dagen kommer att bli lång för hans del om han ska vara inne och jag ska hämta kl.17.15.

Bye!

Äntligen tid för läsning!

Onsdagkväll. Elias sover och jag har inte med mig något jobb hem. Det känns jättekonstigt, men samtidigt slår det mig att jag nu faktiskt kan passa på att verkligen unna mig något som jag har velat göra länge - att läsa. Jag har äntligen tid för läsning, och nu ska jag verkligen passa på att göra det också.

Egentligen väntar diskmaskinen på att bli tömd, matbordet på att rensas på post, tvätt på att sorteras, och allt det där andra som alltid finns där. Men, om allt detta har stått och väntat ett tag redan, då kan det inte göra så mycket om det väntar en stund till. Eller?

Ska även berätta att vi var ner till stugan så att Elias kunde leka lite med farmor ikväll. Elias farmor åker iväg på en liten semesterresa till Grekland imorgon och vi, gubbsingen och jag, är inte ett dugg avundsjuka. Vi stannar mycket hellre kvar här hemma med en massa jobb, disk, jobb, tvätt, matlagning, jobb, och sa jag jobb? Vi hoppas ändå att hon får en jättehärlig resa, trots att vi putar lite med underläppen och tycker det är orättvist.

Nu lockar dock boken, och känner jag mig rätt så kommer jag att somna tillsammans med den ikväll.
Bye bye!

Nu lite mat.

Elias och jag är hemma efter dagens jobb/dagis. Nu blir det lite mat, lite Pingu, och sedan ner till stugan så att Elias får hälsa på och leka med farmor en stund. Är faktiskt lite trött, men hoppas att en kopp kaffe hjälper.

Höres. Bye!

Massa saker att hinna med.

Det är morgon, och en himla massa saker att hinna med. Ska slänga i mig frukost och sedan ta tag i dagen. Idag är det verkligen en perfekt pysslar-dag då regnet öser ner ute. Så, det blir att jobba fram till 15.30 och utnyttja planeringstiden jag har mitt på dagen till fullo, sedan hämta lille killen på dagis, och åka hem och äta.

Elias är förresten redan vaken, vaknade när jag steg upp kl.06.00, och kommer åter få en låååång förmiddag. Kanske ska be dagisfröknarna ta kort om han åter somnar i maten? hihihiii... hade varit lite kul att ha ett.   :)

Hur som, efter middagen har jag en plan, men då jag inte vet hur dagen blir eller hur trött jag kommer att vara så får vi helt enkelt se vad som händer i em och ikväll.

Bye bye!


RSS 2.0
Ladda ner en gratis bloggdesign p www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!