Ett känsligt ämne.

Kommenterade ett inlägg idag på en blogg jag följer. Kände när jag skrev kommentaren att det kändes som att jag ursäktade mig, fast jag egentligen inte ska behöva känna så. Eller? Kommentaren jag skrev gällde kläder, närmare bestämt ärvda kläder, och det verkar vara ett känsligt ämne på många håll. För mig är det väldigt känsligt.

Vår lille kille har funnits med i våra liv nu i 1 1/2 år. Redan då han föddes ville jag att han skulle få allt i världen, allt som jag och gubbsingen kan ge honom. Inom rimliga gränser i och för sig, och detta känner jag fortfarande idag. När det gäller kläder vill jag att Elias ska ha nya, hela, rena och snygga kläder. Jag blir jätteglad när Elias får kläder i present, och jag är överlycklig när jag hittar kläder till honom, speciellt när det är till ett bra pris. Jag gillar starkt H&M, KappAhl, Ullared etc, och jag älskar rean! Anledningen till att jag vill att Elias har/får nya kläder är den att personen som köpt kläderna ska ha haft vår lille kille i åtanke när han/hon valt ut plagget.

Jag vet att jag gjort min mamma jättebesviken då jag har tackat nej till ärvda kläder. Ännu mer besviken har jag gjort min svärmor. Att göra dem ledsna har aldrig varit avsikten med att jag tackat nej till kläderna. Jag vill, som jag ovan skrev, att om de hittar ett plagg när de är ute och shoppar och tycker att det skulle vara perfekt för Elias, då får de gärna köpa det. Tröjan, byxorna, strumporna, eller vad det kan vara, ska vara menat till Elias, inte till någon annan. Det handlar absolut inte om att ingen annan än jag får ge Elias kläder, utan att de kläder Elias får ska vara till honom.

Dock måste jag säga att jag inte alls har någonting emot lånade kläder. Ibland hamnar man i situationer där man inte har kläder som behövs, och då finns det inget bättre än att låna för en stund. Vi har hälsat på Elias kusin Oskar och upptäckt att vi har glömt packa ner sådant som behövts. Tur för Elias så har kusinen samma storlek, eller en storlek större, så det har alltid funnit extra pyjamasar att låna, extra shorts, byxor etc. Steget mellan lånade och ärvda kläder kanske inte alls är så stort, men för mig är det skillnad.  

Allt detta har jag haft jättesvårt för att säga rakt ut till folk runt omkring mig. Det är så vanligt med ärvda kläder, och fullt naturligt, så om man tycker annorlunda har folk svårt att förstå och ibland acceptera vad jag tycker. Eftersom jag fortfarande tycker att det är svårt att förklara detta för folk, speciellt när de börjar diskutera och argumentera mot mig, så är det enklast att skriva ner tankarna istället. Jag har absolut ingenting emot att mina närmaste vänner, min familj och andra använder ärvda kläder, det är toppen för dem. Men, då vill inte jag bli påhoppad när jag tackar nej och vill att Elias har/får nya kläder. Än så länge har jag möjligheten att köpa nya kläder till Elias, och då kommer jag att göra det. En dag kanske det förändras, och då får vi se hur jag tänker om saken då.

En dag, när jag känner att jag är redo att släppa alla kläder Elias vuxit ur, ska jag skänka bort dem. Troligen kommer jag att skänka dem till Etiopien eller ett annat land i behov av hjälp. Givetvis måste jag få ett godkännade från gubbsingen innan jag skickar iväg dem, men jag tror att även han gärna vill se kläderna komma till användning. Just nu, när jag kikar i lådorna där Elias små kläder ligger, blir jag så rörd och myser, så jag har inte kommit till den punkten än att jag kan skicka iväg dem. Så, än så länge får de vara kvar här hemma i garderoben.

Ska avsluta med att säga att jag verkligen gillar tjejen som driver bloggen som jag kommenterade. Kul att ett inlägg där fick mig att skriva här.  :)

Bye Bye!

Kommentarer

Kommentera inl‰gget h‰r:

Namn:
Kom ihÂg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


En gratisdesign av:

jennyjanssons.com

Bilder i headern frÂn weheartit.com


RSS 2.0
Ladda ner en gratis bloggdesign p www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!