Noel 4år!

I tordags fyllde Noel 4år! Vår lilla glada sötnöt som inte är så liten längre. Då Noel, nästan varje dag tillsammans med mig, vaknar före resten av gänget hann Noel kliva upp, byta om och äta frukost innan vi andra sjungande kom ner till honom i soffan och grattade honom. Lika glad var han för det, och ännu gladare blev han för födelsedagspresenterna som han fick. Dagen till ära hade Noel önskat sig en racerbilstårta, och då han även älskar prinsesstårta blev det en variant av båda dessa.       :) 

 
Ett bildregn från firandet av vår vår, numera, fyraåring: 
 
 
 
 
 
 
 
På förskolan firade de också Noel och han fick ett sött kort samt en ballong på sin dag.        :) 
 
 
 
 
 
 
 
 
Idag, lördag, har bästa kompisen L och familjen varit här på lite kalas. Köket avspärrat för fika och byggarbete, och dagens tårta gick i bygg-tema precis som tallrikarna som Noel valde ut redan i maj-månad. 
 
 
 
 
 
 
 
Vår älskade glade 4åring, Noel. 
 
 
foton tagna med min iPhone 
 
 
Nu är det en mycket nöjd Noel som har landat i soffan efter dagen. Ska bli spännande att se vad som händer nu detta år, vad Noel lär sig, hittar på för finurligheter och tokigheter, och hur han utvecklas. Samtidigt vill vi har kvar Noel precis som han är; gosig, glad, busig, som varje dag säger "Jag älskar dig." - vår minsting. Älskade kille..... 
 
Nighty-Night! 
 

Att ta igen jobb...

 
foto taget med min iPhone 
 
 
När man helst av allt bara vill krypa ner i soffan, eller ännu hellre sängen, men sitter kvar vid köksbordet med en hög bokredovisningar som behöver feedback till morgondagens lektion kl.08.00. Dessutom ska ballonger blåsas upp, vimplar hängas upp i köket och tre små paket slås in. Imorgon är en efterlängtad dag för vår Noel, han hämtade till och med fram presentpappret till mig innan han gick och lade sig för att sova. Sötnöten. Bara att fortsätta här...... 
 
Hoppas ni har haft en bra onsdag! 
Nighty-Night! 
 

Städhjälp!

I eftermiddags bestämde vi oss för att överraska pappa och alla var på och hjälpte till. Nu är sommaren undanstädad och höstfixet färdigt. Får se om P ser någon skillnad imorgonbitti när han kommit hem från Polen.             :) 

 

Finaste och bästa städhjälpen: 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Innan vi hjälptes åt att röja, tvätta fönster, byta gardiner, byta till matchande lampskärmar etc så hann vi med mys. Och, efter städ och middag blev det mys igen, så vi har inte endast slitit. Älskade sötnötter. 
 
 
foton tagna med min iPhone 
 
 
 
Det känns som att denna extra dag hemma var bra (Simon har inte haft ont i magen men däremot fått mycket gos) och imorgon är alla fit for fight igen. 
 
Nighty-Night! 
 

Cyklat till skolan för första gången

Idag har Elias cyklat till skolan själv för första gången. Eller, nästan i alla fall. Han cyklade och jag åkte efter med bilen, hade koll när han passerade de något större vägarna som finns längs vägen och fanns på plats framme vid skolan och väntade in honom när han kom. Från början ville Elias bara cykla hem efter skolan, men då den nya cykeln inte får plats i bagaget på min bil, och då Simon började må illa i bilen, blev det så att Elias fick cykla även till skolan. Mycket nöjd och stolt Elias. Mycket nervös men stolt mamma.  

 
foto taget med min iPhone 
 
 
 
Jag vet inte om det är magont på riktigt, eller om det är uppmärksamhet han vill ha Simon, men då han igår kväll satt med kräkhinken i sängen och var ledsen (men inte kräktes och har sovit bra) och även imorse klagade på magont vågade jag inte skicka iväg honom till skolan. Och, då Simon är hemma får även Noel vara hemma idag. Hoppas hoppas att det bara är uppmärksamhet det handlar om, att ingen mer blirl sjuk och att vi får återgå till vardag imorgon. 
 
Ha en bra tisdag! 
Bye! 
 

En tur i skogen

Så skönt det är att strosa runt i skogen, även om det är lite grått. För att fördriva lite mer tid och ta oss utanför husets väggar tog vi oss en cykeltur till skogen på eftermiddagen. Elias, som är så stolt över sin nya cykel, tog med cykeln även i skogen. Då jag inte kan skogen som vi gick i råkade vi ta en stig som ganska snabbt ledde ut till vägen, men då vände vi in igen och strosade vidare. Vid en stooor halkig blöt lerig sten stannade vi sedan och tog lite mellanmål, för att sedan bege oss tillbaka igen. Alla nöjda och glada, även om killarna blev lite blöta av att sitta på stenen.       :) 

 

Ett bildregn från vår tur: 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
foton tagna med min iPhone 
 
 
Älskar förresten mellanmålsmuggarna som killarna fick i somras efter husbilssemestern av mummu och ukki. Så praktiska. Älskar även mina stövlar och ser fram emot att använda dem i höst. Slutligen, vem som är linslusen i familjen? Han som spexar på var och varannat kort.           :)
 
Nu laga middag och sedan ta kvällen. 
Bye! 
 

Höststädning i trädgården denna förmiddag

Idag har vi rensat bland blommor och cyklar här hemma. Elias har tvättat sin gamla cykel (tydligen instruktioner av mummu), och då Noel såg honom ville så klart han tvätta sin cykel också. Sedan har killarna hjälpt mig plocka och slänga ut gamla överblommade blommor och förberett krukorna inför höstens blommor. Så skönt att vara ute och dona en måndag så här när man ändå sitter i karantän.             :)  

 

 
 
 
 
foton tagna med min iPhone 
 
 
Hoppas ni har en bra måndag och får vara friska! 
Bye for now! 
 

Vår söndag

Denna söndag har vi hängt här hemma då Noel igår låg magsjuk under förmiddagen. Kan inte låta bli att bli imponerad av hur snabbt barn återhämtar sig då Noel redan igår kväll dansade och studsade runt här hemma, och idag har lekt ute samt klättrat i träd. Så skönt att han är sitt vanliga jag igen. Jag och killarna blir dock hemma även imorgon för att vänta ut de 48timmarna i karantän. Jag har till och med mailat med Elias fröken för att fråga om de vill ha honom till skolan imorgon (tänker på skolplikten), eller om det är ok att han blir hemma (vilket det var). 

 

Några kort från vår helg nedan. Simon ritade klart och tydligt att han inte alls hade lust att vara hemma idag utan mycket hellre hade åkt till badhuset och åkt vattenrutschkana. Elias, han var mer än nöjd med sin nya cykel som han fick idag som en några månader för tidig födelsedagspresent.        :) 

 

 
 
 
foton tagna med min iPhone 
 
 
 
Det har varit en intensiv vecka, denna vecka. För över ett år sedan köpte jag en månadskalender/whiteboardtavla som vi använder som veckokalender och skriver upp veckans händelser på för att ha koll. (Kan vara jag som har mest koll. Är lite osäker på om killarna ens kikar på den....) Denna vecka har det varit något varje dag nästan. Ser ovan på bilden att jag har glömt att skriva in att jag hade utvecklingssamtal måndag-tisdag kväll och slutade sent, samt båda kvällarna åkte in till Uppsala för att ena kvällen lämna bilen på verkstan och nästa kväll hämta hem den. Ibland går det verkligen i ett. Är så tacksam för att mina älskade föräldrar kunde komma och ta hand om killarna i några dagar. Hoppas att nästa vecka blir något lugnare. Dessutom måste jag leta bland bilder på killarna så att jag kan skriva ut och sätta in bilder i ramen på kalendern. Jo, och köpa nya whiteboardpennor då våra håller på att ge sig igen.  
 
Nu dags att ta kvällen och hoppas på att Simons magont inte blir något mer och att resten av oss klarar oss från att bli sjuka. Hoppas hoppas hoppas..... 
 
Nighty-Night! 
 

Läslytet i två dagar

Både torsdag och fredag i veckan som gick spenderade jag i Stockholm för att vara med på Läslyftets handledarutbildning i samarbete med Högskolan Dalarna. Så kul det var! Och, intressant! Framför allt fredagen då vi till stora delar fick sitta i våra basgrupper och diskutera olika situationer och testa på olika handledarroller. Jag förstår inte att jag har varit arbetslagsledare utan någon som helst utbildning eller erfarenhet, då det finns hur mycket som helst att lära om just att leda grupper. Hursom, jag ser fram emot onsdag nästa vecka då vi på jobbet ska sätta igång med Läslyftet på riktigt och träffas för att diskutera för första gången. 

 

Några bilder från två dagar i storstaden; en riktigt god lunch, middag som jag och P (som bokade in två möten på fredagen och mötte upp mig på torsdagkvällen) hann med att klämma in för att få tid tillsammans, och efterrättsbordet fullt med godis som Clarion Hotell Stockholm bjöd på. 

 

 
 
 
 
 
 
foton tagna med min iPhone 
 
 
 
Nästa två dagar med Läslyftet väntar i november då vi ska iväg igen. Det hade varit lyxigt att få bo på hotellet som kursen denna gång var på då allting där var riktigt fint, för att inte nämna SPA-avdelningen som finns på Clarion. Egentligen skulle kursen hållits på Clarion Hotell Amaranten, men då de har fått en vattenskada fick kursen och alla boende flyttas. Jag och min kollega T fick tyvärr inte rum på Clarion och istället bodde vi på Scandic Hotell Malmen ca 900m bort. Ett helt ok hotell det också, men det här lilla extra saknades..... Jag undrar om vi kan boka in rum redan nu på hotellet som vi var på och säga att vi kan "offra oss" och ta tunnelbanan till kursen nästa gång...     ;) 
 
Bye for now! 
 

Lördag redan...

Veckorna går alldeles för fort. Jag vet att jag säger det med jämna mellanrum, men ibland känns det verkligen bara som att det är måndag och sedan plötsligt fredag. 

 

Trots att vi, P, Noel, Simon och jag, vaknade klockan 07 imorse var vi otroligt pigga (vilket kanske inte var konstigt då P och jag somnade straxt efter kl.19 igår kväll.) Simon, sötnöten, tog när han hade vaknat på sig sin Onepiece och satte sig vid nya skrivbordet i lekrummet en stund och räknade matte i skenet av lilla lampan. Mysigt att se honom sitta där i tystnaden och räkna, medan storebror sov vidare i sitt krypin intill. Dessutom berättade Simon igår kväll att de hade jobbat med udda och jämna tal på skolan, och han verkar ha koll på det. Det är så kul att se honom knäcka det här med matte allt mer. 

 
 
 
 
 
 
Annars har vi en Dona på-helg här hemma igen. P är ute och donar på med sitt projekt, och nu är isoleringen klar. Elias har sedan imorse varit ute med bästa kompisen G, och Simon har varit iväg på kalas hos sin kompis A (Gs lillebror). Är så kul att även Simon nu får gå på kalas hos kompisar, tidigare har det bara varit Elias som har gjort det då Simon har varit lite för liten. 
 
Dagens kalasfina kille: 
 
 
foton tagna med min iPhone 
 
 
 
Nu ska här röjas undan sommarkläder och sommarskor, som shorts och foppa-tofflor, då jag inte tror att det blir någon mer värme framöver. Måste också se vad vi har för höstskor och gummistövlar uppe på vinden som kan tas ner till killarna.  
 
Hoppas att ni har en skön lördag! 
Bye for now! 
 

Söndag, parkour och cafeteria-tjänst

Igår eftermiddag kom mina kära föräldrar upp till oss så att P och jag kunde åka iväg på 40+40årsfesten och de kunde vara hemma med killarna. Att de var här innebar imorse att P och jag fick en lyxig efterlängtad sovmorgon ända fram till efter klockan 11. Så underbart skönt. Tack snälla snälla mamma och pappa för det!!! Jag vet inte när vi låg och sov ostört så länge senast. 

 

Idag började Parkouren för Elias igen och gissa om det var en nöjd kille som åkte iväg då även bästa kompisarna N och G har börjat i gruppen. Nu hade Elias fortsatt på parkour även om inte N och G hade börjat då han älskar det, men nu blev det roligare på ett annat sätt. Idag blev det repetition av gamla övningar, däribland hoppa/glida över den orangea saken nedan och avsluta med en kullerbytta. Är så kul att han vågar testa nytt, Elias. (Ledaren i rosa tröja är förövrigt otroligt duktig och imponerar varje gång då han visar övningarna hur de ska gå till. Hoppas han fortsätter länge med gruppen så att killarna inspireras och lär sig, de också.) 

 

 
 
 
 
Efter parkouren hann vi hem och fylla på med vatten och kaffe innan det var dags att åka iväg till IP då fotbollslaget P08/09 hade cafeterian idag. Elias var bollkalle medan jag stod inne och serverade kaffe- och fikasugna åskådare. Skönt att kunna bocka av cafeteriatjänsten då jag har tackat nej tidigare gånger under våren och sommaren då det har krockat med andra saker som vi har hittat på. Så, nu check på den också. 
 
 
foton tagna med min iPhone 
 
 
 
Nu snart är det dags att ta kvällen. För första gången på fyra dagar har jag inte ont i huvudet, vilket är så skönt. Dock är jag trött, så tvätten som borde vikas och strykas kan nog få vänta en dag till..... 
 
Hoppas ni har haft en skön söndag! 
Bye! 
 

Häng på lekland idag

Idag har vi hängt på Andys lekland i Gävle en stund. Både Simon och Noel har tjatat om att åka till ett lekland i flera veckor, och då Elias skulle på kompisen Ts kalas på Andys passade vi på att hänga med. Tre mycket nöjda och svettiga killar har röjt runt och vi kan bocka av lekland nu.         :) 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 foton tagna med min iPhone 
 
 
 
Till Simon och Noels lycka fick Elias med sig en godispåse och chokladpengar hem som han bjöd ur. 
 
Nu väntar vi på att mummu och ukki ska komma och hänga med killarna ikväll. Tanken är att P och jag ska på 40+40årsfest. Så typiskt att P är trött och jag har åkt på en förkylning och går på Alvedon och Ipren idag. Hoppas vi orkar med en stund i alla fall. 
 
Hoppas ni har en bra lördag! 
Bye for now! 
 

Min egna fina bil-vårdare

 

 
 
 
Då Elias har fått ett eget jobb ville så klart Simon också få ett jobb idag. Jag är urusel på att ta hand om min bil, så vad passar då bättre än att låta Simon få jobbet!?! Med stor noggrannhet har Simon idag slängt alla sopor, gamla kvitton etc som jag har i min bil, torkat panelen, burit undan samlingen med pärlplattor som har samlats, samt tvättat rent mattorna i bilen. Så duktig har han varit! Min egna fina bilvårdare! 
 
 
foton tagna med min iPhone 
 
 
 
Efter att jag dessutom ikväll dammsög bilen inuti är den nästan som ny. Så skönt. Sedan har jag även vänt på Noels barnstol. Liten kille är inte så liten längre och får från och med nu åka framåtvänd. (Nu har han visserligen gjort det sedan sommaren började men då suttit i Simons stol, och Simon i Elias stol. Men nu så, nu är Noels egna stol framåtvänd också.) Check på den. 
 
Nu dags att ta kvällen. Ny vecka väntar imorgon. 
Nighy-Night! 
 

Första egna jobbet!

Förra året slängde jag jultidningarna när jag hittade dem i brevlådan och tänkte att det ändå inte var något för Elias. I år hann Elias hitta tidningarna själv, och dessutom hade han fått veta att bästa kompisarna G och N ska sälja jultidningar, så i år ska också Elias sälja. Första egna jobbet. Stort! Vi har övat här hemma, vi har gått igenom hur kundlistan ska fyllas i, och nu har han (förutom här hemma) sålt diverse till grannarna K och E. Nöjd kille!          :) 

 
 
foton tagna med min iPhone 
 
 
 
OBS! Mummu och ukki, och farmor, om ni läser detta så köp inte jultidningar av grannbarnen i år. (Om ni inte absolut vill.) Handla av Elias istället.          ;) 
 
Bye for now! 
 

Skor - check!

Då killarnas, och då framför allt Elias, fötter växer så det knakar behövde vi idag åka in till stan för att shoppa skor. Dels har alla tre lyckats slita ut sina tennisskor som vi köpte inför sommaren så de behövde alla nya vardagsskor, men sedan behöver Simon och Elias inomhusskor till idrotten på skolan, och Simon även inomhus-foppatofflor att ha i skolan och på fritids. Noel, sötnöten, ville ha blink-skor, så det fick bli ett par sådana från StadiumOutlet.  

 

Dagens inköp: 

 
 
 
 
 
 
foton tagna med min iPhone 
 
 
 
Nu väntar ett glas rosé medan killarna studsar runt i studsmattan för att göra av med sockerkicken som kickade in efter lördagsgodiset. 
 
Hoppas att ni har haft en bra lördag! 
Nighty-Night! 
 

Fredagsmys

En vecka har gått jättefort och det är redan fredag. Noel har däckat i soffan (men han hann med chipsmys och byta om till pyjamas i alla fall), Elias tittar på Fångarna på Fortet, och Simon och jag myser. Att veta att vi imorgon kan sova hur länge vi vill - underbart! 

 
foto taget med min iPhone 
 
 
Ett mörkt kort ovan, jag vet. Men jag tycker det är underbart att se Simon så ärligt härligt glad. Sötnöten.
 
Ha en skön fredagkväll!
Bye!
 

RSS 2.0
Ladda ner en gratis bloggdesign p www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!