Två dagar hemma igen då.....

Morgon världen. 
 
Är lite förundrad över att jag är så pass vaken och pigg som jag är efter denna natt. Fy. Från det att jag kröp ner i sängen runt midnatt och fram till fyra fick jag konstant avbruten sömn då Elias och Simon turades om att kvida och smågråta då den ena hade jätteont i magen och den andra ont i örat. Jag hoppade i princip från säng till säng och tröstade. Simon stackarn har haft ont i magen i två dagar men vi trodde att det släppte igår kväll, vilket visade sig vara fel. Elias vaknade åter mitt i natten av ont i örat, och jag börjar tro att öroninflammation blir en följdreaktion på febern då det har varit likadant flera gånger för Elias på sistone. Klockan fyra inatt (eller, tidigt imorse?) kräktes sedan Simon en gång. Tack och lov fick vi alla sova efter det, och det är nog det som har räddat mig idag. Nu väntar åter två dagar hemma i karantän då jag åter inte vet om det är magsjuka eller någonting annat som Simon har åkt på. Han klagar på magont fortfarande, och är inte hungrig på frukost, så någonting är det. Stackarn. (Får man som mamma sucka och säga att man önskar att vi får vara friska ett tag snart?)  
 
Det som piggar upp denna morgon är att solen tittar fram. Så skönt. Hade det regnat hade det varit ännu jobbigare att orka med dagen med så lite sömn i kroppen. Första koppen kaffe är intagen och jag räknar med några till innan dagen är slut. Vad gör man i karantän en dag som denna? Påskpysslar kanske? Och, gör grattis-kort då det är någon som fyller år imorgon?         :)
 
 
 
 
Hoppas ni får en bra dag och är friska, alla! 
Bye for now! 
 

Knuff - slag - förstörelse

När jag i torsdags, förra veckan, hämtade killarna på förskolan berättade en av fröknarna att det inte hade varit någon bra dag för Elias. På skogsutflykten hade Elias knuffat en av sina förskolekompisar när kompisen var på väg att klättra upp för en sten, och väl tillbaka på förskolan hade Elias (trots att han blev tillsagd att sitta i soffan och vänta på fröken) gått och slagit till samma kompis i magen. Elias! Slagits! Två gånger! När jag lyssnade till fröken gick luften ur mig och jag har nog aldrig varit så besviken på Elias som jag var då. Visst blev jag arg, men mest besviken och det var besvikelsen som Elias fick se. 
 
Idag, måndag, när jag hämtade killarna berättade en annan av fröknarna att Elias återigen hade haft en mindre bra dag. Igen??? Elias var hemma med halsont i fredags och sedan har det varit helg, och sedan i torsdags har vi pratat om det här med att man inte ska slåss. Men, idag har det hänt igen. Nu slog han inte någon idag, men istället hade han tagit och hällt ut alla pärlor på bordet som en förskolekompis hade kämpat med att trä på ett halsband. Elias! Förstört! Igen! Just nu känns det jättekonstigt alltihop, och jag vet inte riktigt hur jag ska hantera det hela. Elias vet mycket väl att han har gjort fel, och han blir ledsen när vi pratar med honom. Men, ändå gör han (nästan) samma sak igen?  
 
Idag har vi åter pratat med Elias om att han aldrig får slå någon, aldrig får förstöra för någon, och aldrig får reta någon. Både i torsdags förra veckan, och idag, hade förskolekompisarna retat Elias och tillslut hade han inte orkat längre vilket resulterade i knuff, slag och att förstöra. Och visst, jag förstår honom. Men, han får ändå inte bråka, slåss och förstöra, även om han tröttnar. Elias är äldst på sin avdelning och alla som retar honom, som han sedan ger tillbaka på, är yngre och mindre än honom, så det är inte ok. Inte på något sätt. Nu är frågan hur han ska komma ihåg att inte reagera som han har gjort hittills. Vi har försökt säga åt honom att han ska svara med: 
"Äsch, jag stuntar i vad du säger."  
eller 
"Om du inte är snäll vill inte jag leka med dig." 
 
 
Sedan ska jag erkänna att jag också fick mig en tankeställare idag. När jag frågade Elias vem han har sett förstöra, knuffas och slåss, vem det är han gör samma lika som, fick jag svaret "Han den där i Alfons.". Aldrig hade jag trott att filmen som vi såg på bio för två helger sedan skulle påverka honom så! I Alfons Åberg-filmen var det en större kille som bråkade med alla som var mindre än han själv, han knuffades, förstörde och skrattade åt alla andra. Och, nu när jag tänker på det så är det precis det Elias har börjat göra. Så, förutom att prata om hur man ska vara mot andra människor har vi även pratat om att det som händer på film är film, inte alls verklighet. Att han måste förstå att vi aldrig kommer att kunna gå på bio och se filmer om han tror att man kan göra som på film.   
 
Under dagen, innan jag hämtade killarna, hade jag och grannkompisen E's mamma bestämt att killarna skulle få leka efter förskolan. Min spontana reaktion, efter att jag hämtat killarna, blev att om han bråkar med kompisar på förskolan ska han inte leka med några kompisar hemma. Det blev så idag och killarna får leka imorgon istället. Nu är frågan om det var rätt konsekvens eller ej. P och jag har diskuterat det här med konsekvenser och tycker olika. Egentligen spelar det ingen roll om vem utav oss som har rätt, eller om det finns något 'rätt' i frågan. Det jag känner är att jag inte vill att Elias, Simon eller Noel ska växa upp utan att förstå att deras ageranden får konsekvenser, att de växer upp och tror att de får göra som de vill. Jag har under åren jag har jobbat sett alldeles för många ungdomar som tror att de får bete sig som de vill och att de kan fortsätta med sitt beteende precis som de vill. De ungdomarna kommer att krocka med verkligheten en dag. Det kommer inte att bli så för Elias, Simon eller Noel, men det är svårt det här med konsekvenser. Och, det är svårt när man som föräldrar tycker olika. Vid middagsbordet frågade jag Elias vad han tyckte skulle bli konsekvensen av hans agerande, och hans förslag var att han inte skulle få spela på iPad'en i en vecka. Vem vet, det kanske fungerar? Det är Elias förslag, det är han själv som har valt det, och det är lätt att påminna honom om varför han inte får spela. Om man nu ska ha konsekvenser. Åh, så jag hoppas att detta är en snabbt övergående fas. 
 
Det är bra att Elias teckning på kylskåpet finns där med ett hjärta på och väger upp allt det jobbiga:  
 
 
 
 
 
Trötthet i kombination med diskussioner där vi tycker olika, P och jag, slutar oftast inte bra och ikväll har jag inte orkat med så mycket. Vi hoppas på en ny och bättre dag imorgon. En trött, besviken och ledsen mamma säger nu,
 
Nighty-Night! 
 

Tretorns gummistövlar

Jag har nog kommit fram till att jag gillar Tretorns gummistövlar bäst. De skoförsäljare jag har talat med gillar Tretorn och som jag har förstått det så hamnar de bra i olika test genom åren. Dessutom tycker jag att Tretorn är det märke som har hållit bäst av de olika gummistölvar som Elias har provat genom åren. (Det finns säkert olika bra kvalité på Tretorn också, eller?) Hursom, idag köpte vi nya Tretorn-gummistövlar till Elias. De han har nu har det blivit sprickor i så de läcker in vatten, så det var läge att köpa nya. Noel har ett par Tretorn sedan tidigare, och Simon ska få ett par nya han också vid tillfälle. Gummistövlarna som fick följa med Elias hem idag är lätt fodrade (vi får se om det kommer att störa i sommar, men just nu är de perfekta), och lite tuffa med robotar. 
 
Tretorn robot-gummistövlar: 
 
 
 
 
 
Återstår att se om jag är lika nöjd med Tretorn om ett år när alla tre killarna har slitit på sina på olika sätt. 
 
Bye! 
 

Chiapudding med bär

Då har vi också testat på det här med chiapudding som är så populärt nu. Och, det är någonting som vi då och då kommer att äta till mellanmål, även om jag inte blev lika såld som jag trodde att jag skulle bli. P tyckte att det var fräscht, medan Elias inte riktigt tyckte om det men ändå åt upp allt i sitt lilla glas. 
 
 
 
 
Chiapudding är enkelt att tillaga, man behöver endast röra/vispa ihop ingredienserna och sedan ställa det i kylen. Efter några timmar måste chiapuddingen röras om igen så att inte chiafröna sjunker ner till botten, och då passar man på att portionera ut puddingen i skålar för att sedan ställa dem kallt i kylen i ytterligare fyra-sex timmar. Gärna över natten om man ska ha chiapudding till frukost. När det är dags att servera toppar man chiapuddingen med bär som man vill ha. Färdigt! 
 
till 3portioner: 
4dl kokosmjölk 
4msk chiafrön
lite vaniljpulver
lite sötning
bär att toppa med
 
Receptet är hämtat från 56kilo.se. Kika gärna in där för att inspireras! 
Bye! 
 

Lördagshäng hemma

Lördag och denna helg kommer att gå i sjukdomens tecken. Noel är på väg att bli kvitt sin förkylning, även om näsan fortfarande rinner. Nu har dock Simons näsa börjat rinna istället. Elias lade sig igår kväll med 37,7graders feber, och har denna förmiddag fortfarande feber (37,9grader) samt är fortfarande nästan utan röst. Stackarn. Han som hade sett fram emot att gå på kalas idag sade imorse ynkligt att han inte orkar. Sedan har jag, tror jag (efter lite googlande), åkt på nässelfeber. Var kom den ifrån??? Suck. Det blir till att besöka vårdcentralen måndagmorgon om det inte blir bra under helgen och så får jag se vad de säger. 
 
Så, vi hänger här hemma idag. Igen. Jag undrar om vi inte ska se minst en ny film idag, jag och killarna. Sedan ska vi påskpyssla. Och, slappa. Och, börja röja ur garderoberna uppe (men det blir P's och mitt projekt). Vi har en plan med vårt hus.       ;) 
 
Nu, rasta lite killar på gården så att de får lite frisk luft: 
 
 
 
 
 
Hoppas ni har en bra lördag! 
Bye! 
 

En fredag hemma

Vi fortsätter med vab här, men idag är alla tre killarna hemma. Noel är fortsatt förkyld med rinnande näsa, men har ingen feber idag. Dock vaknade Elias upp med halsont och hes röst, och då han ville vara hemma blev även Simon lite sympati-förkyld och ville vara hemma även han. 
 
Så, vi kör hemma-häng och fredagsmys tillsammans, jag och killarna, denna förmiddag. Efter lunch tar P över och jag åker till jobbet för att ta eftermiddagens lektioner. Känns lite överdrivet, såhär en fredagseftermiddag, men jag kan inte låta bli att bli stressad över att det efter påsklovet endast är åtta veckor kvar för 9orna tills de slutar skolan och att missa lektioner (oavsett om det är jag som är borta eller eleverna själva) så går vi miste om viktig tid. Så, vi varvar hemma-häng och jobb idag, P och jag. 
 
Regn ute och förkylda killar = fredagsmys i soffan. 
 
 
 
 
 
Hoppas ni har en bra fredag! 
Bye for now! 
 

En förkyld Noel här idag....

Igår, onsdag, hämtade P en hängig, hungrig och trött Noel med rinnande näsa redan efter lunch på förskolan. Noel hade inte alls velat äta varken frukost eller lunch, eller kommit till ro och somnat efter lunchen som han brukar göra, så det var läge att hämta. Idag är det jag som hänger här hemma med Noel, efter att ha varit in till jobbet en kortis för att förbereda och prata med elever. Noel somnade i bilen på vägen hem, så han är trött och hängig idag också.
 
Nu har vi ätit en sen våffellunch (fanns några kvar sedan Våffeldagen igår) och dagen kommer att gå i mysandets och lekandets tecken, och det passar oss perfekt. Klockan halv tre i eftermiddag ska vi hämta storebröderna på förskolan, och sedan ska vi nog försöka oss på lite pyssel. 
 
Vår sjukling idag: 
 
 
 
 
Det är verkligen en tid med blåmärken, värk och andra skador nu, och mer kommer det att bli desto mer killarna börjar leka ute under våren och sommaren. Just nu är det Noel som har rivmärken, speciellt runt vänster öga, då en liten förskolekompis ville peka på hans näsa men råkade riva honom i samma veva. Stackarn. Nu lider inte Noel av det, men man reagerar när man ser honom. Elias och Simon, de beklagar sig nästan varje kväll över växtvärk och det märks att de växer då speciellt jeansen börjar bli för korta. Det är dags att gå upp en storlek nu. (Yeay, hurrar mamman som får shoppa kläder åt killarna igen.)         ;) 
 
Hoppas ni har en bra torsdag!
Bye! 
 

Grubblar.....


kort taget med min iPhone


På väg till jobbet och grubblar för fullt. Det är spännande det här med att undervisa, anpassa för elever, finna alternativa uppgifter, jobba med formativ bedömning och att själv utvecklas i processen. Jobbigt blir det när mina tankar och idéer inte går ihop med mina kollegors. Måste finna lösningar där våra idéer kan mötas. Så, jag grubblar vidare. Och, kämpar på med Atom- och kärnfysik samt Genetik. En ny dag väntar!      😊

Ha en bra dag, alla!  
Bye! 


Ordning och reda i hallen

Det är så kul att få följa Noel och hans utveckling. Jag vet inte om det är så, eller inte, men jag upplever att han har snappat upp saker och ting mycket tidigare än både Elias och Simon gjorde när de var små. Och visst, helt omöjligt är det inte med två storebröder som banar vägen för honom. 
 
När vi kommer hem från förskolan, affären, eller om vi bara har varit ute och lekt, tar vi av oss ytterkläderna (såklart) och det coola är att Noel har blivit jätteduktig på att stoppa ner sin mössa och fleecetröja i sin korg. Vi har alla i hallbänken en varsin korg med vantar, mössor, raggsockor, halsdukar/halskrage etc vintertid (på sommaren är korgarna fylllda med kepsar etc) och Noel ser varje dag sina storebröder stoppa ner sina kläder i korgarna - och gör samma sak, han också. Han sätter sig på knä, drar ut sin korg och stoppar ner sina kläder. Älskade sötnöten. Att fånga honom med kameran när han sitter där har dock varit svårt då det går så snabbt, men jag har försökt att föreviga det i alla fall. Som sagt, sötnöten. 
 
Kort tagna i helgen: 
 
 
 
 
 
Vi måste dock köpa nya korgar till hallbänken snart. Korgarna, speciellt Simons korg, har blivit ett klösträd och den ser inte alls fin ut.... 
 
Nu, medan P sitter och skriver en ansökan i soffan, ska jag sätta mig och läsa in mig på Genetik samt Atom- och kärnfysik. Det är inte alls länge kvar innan 9orna slutar grundskolan, och vissa behöver all push och pepp de kan få. Så, vad gör man inte för sina elever!?! 
 
Hoppas ni har haft en bra måndag! 
Bye! 
 

Allra första bion!

Idag har P och jag varit iväg på allra första bion med Elias och Simon på Filmstaden inne i stan. Så mysigt! Elias har tidigare blivit tillfrågad om han vill följa med kompisar på bio, men då jag ville att första gången skulle vara tillsammans med familjen har han fått vänta. Men, idag så. Idag har vi varit iväg och sett Vem lurar Alfons? Så mysigt att först köpa biljetter, popcorn och festis till, för att sedan sitta och mumsa och kika på filmen. 40min var perfekt längd på filmen. Två nöjda killar hade vi sedan. (Nöjd mamma och pappa också för den delen.)         :) 
 
 
 
 
Medan vi var på bio var farmor snäll och mötte upp oss på stan och tog en promenad med Noel så att han kunde sova i vagnen. Tack snälla för hjälpen! 
 
Trots sovmorgon är det en trött mamma här idag som dessutom börjar bli förkyld och få igentäppta bihålor. Jobbigt. Så, nu väntar en stärkande kopp kaffe och efter det lite mer filmmys i soffan, tror jag. 
 
Hoppas ni har en bra skön söndag! 
Bye! 
 

Olika men lika bra ändå!

Hej och välkommen, lördag! 
 
Imorse vaknade vi till snö på marken, inte alls det vi hade önskat (även om vi visste att det skulle snöa idag). Elias klädde på sig och gick direkt ut för att skotta uppfarten, utan att vi ens hann säga till honom att äta frukost först eller be honom att skotta för den delen. Sötnöten. Sedan har killarna varit ute och lekt för fullt ute på altanen och trots att vi alla längtar efter våren är det alltid roligt att leka i snö. Nu när killarna har gjort det får snön smälta undan igen och vi hoppas att solen gör sitt jobb idag då den har hittat fram igen.
 
Annars har vi här en lugn lördag med plock, fix i källaren (måste göra klart projekt som vi har påbörjat så att vi så småningom kan sätta ut huset till försäljning) och lek. Just nu är Elias grannkompis E här och leker. Alltid lika kul med huset fullt med barn. Sedan kör vi idag olika strumpor för att uppmärksamma att det är den 21/3 (Den Internationella DownSyndrom-dagen) och att vi gillar olika. Elias och Simon tog glatt på sig olika strumpor.        :) 
 
bild via Instagram - iamisvarld 


 
Kika gärna in på sidan som jag länkade till. Det finns en kort film, Dear Future Mum, där barn med Down Syndrom svarar en orolig gravid kvinna när hon ställer sig frågan vilket liv barnet hon väntar kommer att få. Jag kunde inte låta bli att bli berörd..... 
 
Hoppas ni har en bra lördag! 
Bye for now! 
 

Ur funktion.....

Det är länge sedan jag var ur funktion som jag är nu. Jag vet inte vad jag har åkt på, om det är magsjuka eller någonting annat, men jag mår konstigt, har knappt ätit sedan lördag eftermiddag, jag sov bort nästintill hela gårdagen, och orkar endast vara uppe kortare stunder innan jag måste lägga mig ner och vila så att det här konstiga illamåendet går över. (Precis som det brukar vara för mig när jag har haft magsjuka, men det konstiga är att jag denna gången inte har kräkts.) Jag har inte ens varit sugen på kaffe med grädde, och då är det verkligen någonting som inte är som det ska. Imorse hade jag tänkt åka iväg till jobbet, men sjukanmälde mig tillslut då jag helt enkelt inte klarar av att vara igång som vanligt. Jag väntar ut de här 48timmarna och jag hoppas att mina kära arbetskollegor tackar mig i slutändan då jag inte kommer dit för att eventuellt smitta dem. (Att jag sedan har smått panik då det finns saker som jag borde ha fixat idag, samt elever som jag borde ha pratat med så att de har koll på veckan, är en annan sak men det får bli imorgon.) 
 
Så, jag har bänkat mig i soffan idag och bara är. Mitt mål idag är att försöka äta lite och få tillbaka krafter, och efter lunchen nu känns det som att det finns hopp. Egentligen vet jag inte om illamåendet beror på det faktum att jag inte har ätit, eller om det är någonting annat som spökar. Huvudvärken jag har haft i tre dagar kan gott bero på att jag inte har druckit kaffe. Hursom, soffan och jag hänger ihop idag och jag hoppas hoppas att killarna slipper detta, vad det nu än är. 
 
Vita tulpaner piggar alltid upp: 
 
 
 
 
 
Hoppas ni har en bra måndag! 
Bye for now! 
 

Lördag igen.....

Nästan en hel vecka har gått sedan jag kikade in här på bloggen. På tisdagen var vi tillbaka i vardagen efter magsjukan och arbetsdagarna har sedan gått, den ena efter den andre, och på kvällarna har vi varit så trötta så att vi har somnat tidigt för att orka med nästa dag. Så skönt att vi alla är friska just nu i alla fall, trötthet är någonting annat och den kan man stå ut med. 
 
Nu är det äntligen lördag och vi har passat på att vara ute och dona nu när solen skiner på klarblå himmel. I torsdags på förskolan kom en traktor som sopade upp all grus på gården, till barnens stora förtjusning, och nu har både Elias och Simon pratat om att traktorn säkert kommer och sopar upp på vår gata snart. Så, idag har jag och Simon sopat undan gruset nedanför staketet så att det är gjort när traktorn kommer. (Noel sov gott i vagnen och Elias är hos kompisen G och leker.) Nästan så att det har blivit tradition att sopa upp på gatan varje vår, även om vi förra året gjorde det i slutet av april.         :) 
 
 
 
 
I kväll blir vi bjudna på middag hos killarnas farmor, vilket känns lyxigt. Speciellt med tanke på att vi inte åt hemma igår heller utan då åt pizza hos J, Madde med -e  och tjejerna. Även om P och jag var trötta igår kväll efter intensiva dagar på jobbet (det var verkligen fredagen den 13 igår!,) var det så jätteskönt att sitta ner och prata med vänner. Elias var jätteglad över att få vara ute sent med de stora tjejerna, medan Simon och Noel busade på ordentligt med tjejerna när de var inne. Win win för alla! 
 
Nu funderar jag mest över vad som kan pigga upp den här mamman. Noel vaknade redan klockan 06.00 imorse (måste allvarligt ta ett snack med honom och säga att man inte ska vakna förrän klockan åtta på helgerna!), och sedan dess har killarna hållit igång. Är lite smått trött nu och klockan är endast ett. Kanske en kopp kaffe igen. Eller, fem.... 
 
Hoppas ni har en skön lördag! 
Bye! 
 

En härlig måndag!

Hej, underbara vårdag! Där är du ju! Och titta, vårblommorna börjar smått kika fram!     :) 
 
 
 
 
Idag är en helt ok dag att vara hemma för Vab. Nu är det inte fullt så varmt ute som jag hade hoppats på, och det blåser fortfarande, men vad gör det!? Vi passar på att vara ute och dona för att få frisk luft och det är så skönt! (Vi försöker göra allt för att glömma att vi har magsjuka i huset. Plus att risken att vi smittar varandra minskar ute, eller?) 
 
Detta har vi gjort denna förmiddag: 
 
 
 
 
Medan jag fixade en enkel köttbulle-lunch lekte killarna på altanen, och det är så smidigt och skönt att de kan leka där ute medan jag är inne och donar. Jag undrar om jag inte ska ta min kopp kaffe efter lunchen på altanen i solen och njuta lite till, medan Noel sover lunch i vagnen och killarna fortsätter leka ute. Elias har redan bestämt att mellanmålet ska intas på altanen idag. Är det vår, så är det!       ;) 
 
Hoppas ni har en bra måndag! 
Bye! 
 

I karantän igen.....

Det är en trött liten Noel vi har här idag. Men, ännu tröttare mamma. Dock har Noel, lyckosten, fått sova lunch länge och skönt i friska luften idag vilket inte mamman har fått göra - så jag tycker nog att det är lite orättvist ändå. Nu är frågan om det är magsjukan vi har fått hem, eller om det bara var Noel som åt någonting olämpligt igår. (Vill ni inte läsa ingående om vår natt så hoppa över nästa stycke.)
 
 
 
 
Inatt vaknade jag nästan på pricken klockan 01.00 av att Noel kräktes i sin säng. Jag hann plocka upp honom, springa fram till toalettdörren innan det var dags igen, och sedan var det städ och tvätt av Noel, ombyte och väntan som gällde. Behöver jag säga att jag var lite lätt trött där mitt i natten och funderade på varför jag inte kunde skölja ur shampoot ur Noels hår när jag duschade av honom, tills jag upptäckte att jag tagit BubbelBad-flaskan och inte shampoo-flaskan att tvätta med. Suck. Hursom, både Elias och Simon brukar kräkas varje halvtimma, plus minus några minuter, när de är magsjuka, och det räknade jag med att Noel skulle göra i natt han också. Nu kräktes han visserligen runt halv två-tiden, och det berodde på att han absolut ville amma och jag lät honom göra det mot bättre vetande. Efter att ha städat och tvättat igen somnade vi till slut om fram till fem, då Noel åter ammade och kräktes. Tillslut fick Noel skrika sig trött då jag inte ville amma honom, och vi somnade om fram till sju. Sedan dess har han ammat, ätit lätt frukost, lunch, mellanmål och fika och fått behålla allt. Kan magsjukan vara så mild? Eller, kan det ha varit någonting han åt? Hur vet man? Om han inte hade ammat inatt hade han heller kanske ej kräkts fler gånger än en? Jag har som vanligt varit nojig idag och känt mig lätt illamående, och det underlättade inte att Noel kräktes smått på mig inatt. 
 
Så, för att komma ifrån husets fyra väggar tog vi vår första cykeltur till lekparken i förmiddags, vilket var jätteskönt trots att det blåser bra idag. Vart tog solen och den fina vårdagen, som de har lovat skulle dyka upp idag, vägen? Killarna var i alla fall nöjda med att få cykla och leka på lekparken, och det är det viktigaste. 
 
 
 
 
Elias kompis E som bor ett stenkast ifrån oss kom också till lekparken med sin mamma S och småbröder och sedan har Elias och E lekt tillsammans idag - men ute. Vi sitter annars i karantän, som vanligt. Imorgon blir vi också hemma då vi inte vill riskera att smitta någon, och jag hoppas hoppas nu att det inte är magsjuka och att jag klarar mig. 
 
Hoppas ni har haft en bra söndag och att ni hunnit se solen lite! 
Bye! 
 

en Groupie


foto taget med min iPhone


Det är torsdag, solen skiner, P kommer hem i eftermiddag, och en kortare dag på jobb och förskola väntar. Vi är redo för dagen!      :) 

Hoppas ni har en bra dag, ni också! 
Bloggat i farten! 

Bye! 


Snart torsdag!

Det är redan onsdagkväll, måndag-tisdag och onsdag har passerat, vi har ätit rest-Taco-middag ikväll, Elias och Simon har lekt en stund med granntjejen M igen då hon knackade på, och nu är det läggning av killar som gäller. Imorgon är det torsdag och P kommer äntligen hem från Polen. Vi längtar. Men, dagarna har flytit på och allt har gått bra. (Även om det har inneburit att jag har packat bilen redan kvällen innan med dagisväskor och kläder till killarna, matlåda och vattenflaskor till mig, papper, pärmar och annat som ska med så att vi har sluppit stressa på morgonen med just den biten.) Faktum är att morgnarna har varit lite mysiga då Noel nyvaket har knackat på badrumsdörren när jag har stått i duschen, sedan har vi klätt på oss, myst en kortis framför Barnkanalen innan vi har gjort oss redo för att åka iväg till förskolan. 
 
Killarna har varit lika glada och redo för förskolan varje morgon: 
 
foto taget med min iPhone
 
 
Sedan att Noel har gråtit och protesterat när jag har lämnat honom inne på avdelningen är en annan sak. Men, allt har som sagt gått bra. 
 
Nu, läggning av killarna.
Hoppas ni har haft en bra onsdag! 
Bye! 
 

Välkommen mars!

Mars-månad är här. Så härligt! Även om det har varit molnigt lite då och då har solen de senaste dagarna ändå tittat fram och snön har börjat smälta undan ordentligt nu. Idag har det varit runt +7grader, och när jag hämtade killarna på förskolan var de ute och lekte. (Eller, Elias och Simon lekte, Noel hade somnat i vagnen då han vaknade redan innan kl.6 imorse och sedan sov lunch redan klockan tio. Så, han somnade om igen på eftermiddagen.) Hursom, vi längtar efter våren nu och då sportlovet är slut och vardagen igång igen får våren gärna komma på en gång. 
 
På jobbet har jag idag, som ombud för Lärarförbundet, varit iväg på löneförhandlingar vilket var riktigt kul och intressant. Nu gjorde inte jag så mycket under förhandlingarna då jag inte har hunnit gå någon utbildning än, men jag ser verkligen fram emot att sätta mig in i lagar, bestämmelser, rättigheter, skyldigheter och möjligheter så smått. På torsdagkväll är det årsmöte inne på Filmstaden och jag ska se om jag kan ta mig iväg då.

Annars har Elias idag lekt med granntjejen M efter att han kom hem från förskolan, och de tog båda på sig sina inlines för att åka på uppfarten igen. Simon, han har busat runt med Noel, som i sin tur har tjutit av skratt. P är i Polen på möten och första kvällen här hemma utan pappa har med andra ord flutit på bra. Så pass bra så att Elias och Simon var i säng till klockan sju.  
 
Nu ska jag bara försöka lägga den här allt för pigga lille killen. Inte helt optimalt att sova på eftermiddagen... 
 
foto taget med min iPhone


 
Nighty-Night! 
 

RSS 2.0
Ladda ner en gratis bloggdesign p www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!