Årets första Furuviks-häng!

Förra helgen hade Furuviksparken premiär och slog upp portarna för denna säsong. I flera veckor nu har Elias och Simon, när vi har passerat Furuvik, pratat om att de vill åka dit någon dag - och idag var det äntligen dags. Utan några som helst krav på någonting strosade vi runt och kikade på parken i några timmar, åt en enkel Thai- och pannkakslunch, åkte lite 10:-bilar, och avslutade parkhänget med hopp bland sprutande vatten. (Dvs Elias och Simon gjorde det.) Så mysigt och skönt! 
 
Några kort knäppta från vår tur: 
 
 
 
 
 
 
 
 
foton tagna med min iPhone


Jag hoppas att vi i sommar kommer att kunna ta oss iväg på fler Bara strosa omkring och bara vara-turer då det är så skönt att fördriva tid i Furuviksparken. Det gäller att påminna killarna om att de inte ska tjata om att åka karuseller varje gång bara. Sedan har vi lärt oss att hopp bland vattnet är någonting som vi avslutar våra turer med, då gör det ingenting om killarna blir blöta då vi ändå är på väg hem.         :)  
 
P tackar så jättemycket för Säsongskorten som han fick i födelsedagspresent! De är värda guld för oss!  
 
Hoppas ni har haft en skön söndag, ni med! 
Bye! 
 

Brandmanskalas!

I år önskade sig Simon ett Brandmanskalas nu när han ska fylla 5år, och vi kunde inte låta blå att säga nej, P och jag. Det är fantastiskt hur många olika kalas-teman det finns att välja på när man vill duka upp och pynta hemma. Så, efter några klick på Barnkalaset.se, lite klippande och klistrande för att få till inbjudningskort, ett telefonsamtal och införskaffande av smått och gott så var det igår dags. Simon hade bjudit sina två bästa kompisar och mer än så önskade han inte. Efter överraskningen som kickade igång kalaset sköt killarna ner pantflaskor med vattenslangen, kastade vattenballonger, fikade och lekte för fullt - gissa om vi har en nöjd Simon här! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Det är fantastiskt kul att få ordna kalas till någon som inte har några krav utan bara är glad över att fylla år och ha kalas. Ett lyckat kalas och en jättenöjd Simon idag! 
 
Bye! 
 

Måndag och skön VAB

 
foto taget med min iPhone
 
 
Imorse vaknade M upp med lite feber och hade jätteont i sin inflammation som han har, så P och jag fick planera om för VAB. Efter ett besök på vårdcentralen väntar nu en veckas penicillinkur och vi hoppas att den hjälper. Då vi hade möjlighet fick även Elias sluta tidigare och hänger hemma med oss nu. (Bara Elias och jag som fastnade på kort dock.) En skön dag för VAB med solsken och skön värme! (Får man säga så och se så glad ut på kort?!) 
 
Ikväll väntar fotbollsträning för mig och Elias, sedan killhäng som vanligt. 
Hoppas ni också har en bra måndag! 
Bye! 
 

Rullsands havsbad och camping - försäsong

För att komma iväg och göra någonting lite mysigt idag packade vi vid lunchtid in oss i bilen och åkte till Rullsands camping. Jättemysigt! Campingen ligger en kvart bort med bil och än har inte campingsäsongen riktigt börjat vilket gjorde att det var väldigt lugnt och skönt där idag. Efter en lunch på restaurangen så unnade sig killarna en glass i lekparken, och sedan väntade lek, en titt på havet, gungande och allmänt bara varande. Så skönt. 

Nu är inte våra killar kräsna när det gäller lekparker - och denna fick klart godkänt.   
 foton tagna med min iPhone

 
Hit ska vi absolut komma fler gånger och nästa gång packar vi med oss fika, handdukar, lite extrakläder så att killarna kan leka mer, och så kan vi stanna lite längre stund. Rullsands camping är nog jättemysigt att bo på, så tips tips till de som ska uppåt häråt i sommar. 
 
Bye! 
 

Kläder - check!
Imorse tog Noel med sig sin T-shirt och sina jeans för att försvinna bakom ett hörn en stund. När han sedan kom fram igen hade vår sötnöt klätt av sig pyjamas och tagit på dagens kläder helt själv! Så coolt! Och, stort! Han börjar verkligen bli en kille nu, och att kunna klä på sig själv är ett stort steg. Både P och jag konstaterade att vi kommer att sakna det här med att klä på och dona om Noel, men samtidigt är det jättebra att han håller på att bli självständig och klara sig själv. Duktige sötnöten!      
Bye! 


Välkommen ut på sommarbete!

 
foto taget med min iPhone
 
 
Ett tecken på att det snart är sommar är när vår gräsklipparrobot får komma ut på sommarbete. Idag har den släppts ut, och medan P donar på ute så städar jag inne. En ganska skön lördag ändå.     :) 
 
Hoppas ni har en bra lördag, ni också! 
Bye!
 

Måndagmorgon och trött Ami

En något trött Ami försöker komma igång för dagen och bli pepp inför kvällens Vårruset. Rösten är inte fullt tillbaka, ute spöregnar det och jag är fortfarande i relax-mode - men skam den som ger sig!      :) 

foto taget med min iPhone


Ha en bra måndag! 
Bloggat i farten! 
Bye! 


Loka Brunn SPA

 
 
 
Vid lunchtid i fredags bokade P in oss på SPA på Loka Brunn, en överraskning som inte kunde ha kommit mer lägligt. Åh, så vi var/är i behov av tid tillsammans. Och åh, så fint det är på Loka Brunn! Fem stjärnor av fem får stället av mig och jag vill helt klart tillbaka dit igen någon gång. 
 
 
 
 
 
 
 
foton tagna med min iPhone
 
 
Nighty-Night! 
 

Torsdag redan...

 
foto taget med min iPhone
 
 
Dagarna går snabbt men jag är så glad att solen fortsätter skina på oss och att dessa två kan vara ute och leka på förskolan. Sötnötter. Ny dag, nya krafter. Nu ska jag också ta mig iväg till jobbet. 
 
Ha en bra torsdag, ni också! 
Bye! 
 

Ingen röst...

Vem kunde ana att det faktiskt är skönt att vara helt tyst ibland!? 

I söndags tappade jag rösten av någon anledning, om det är på grund av förkylning el om det är något annat vet jag inte. På jobbet har jag haft mina lektioner, men fått hostattacker då pratet så klart tagit på rösten och det har varit jobbigt. Efter lunch igår berättade en kollega för mig om den gången hon tappade rösten helt och hur nära det var att hon förlorade den helt, och mina kollegor tycker att jag ska sjukskriva mig för att just få vila och inte riskera att detta blir värre. Samtidigt känner jag mig inte sjuk så det känns svårt att vara hemma. 

Hursom, med det i bakhuvudet bestämde jag mig för att vara tyst hela kvällen igår trots hela gänget killar hemma. Och åh, så skönt det var! Att inte behöva prata alls utan bara skriva på datorn eller telefonen, att bara vara tyst. Att det dessutom blev ett ypperligt tillfälle för Elias att träna läsning var bara en bonus.         ;)

ur Anteckningar i min iPhone


Nu väntar en ny arbetsdag och jag ska fortsätta skriva så mycket jag kan. Håller det inte får jag åka hem. Elias klagade på huvudvärk och konstigt mående igår kväll och imorse, så jag kanske blir hemma med honom. 

Hoppas ni får en bra onsdag! 
Bye! 


Vår boxbum-rabatt

 
 
Det kunde inte bli mer rätt att hålla på och fixa i trådgården denna helg med blå himmel och en sol som värmer underbart skönt. Sakta men säkert har vår rabatt längs ena sidan av huset vuxit fram och idag har P varit in till stan för att köpa boxbum på Plantagen. Jag velade lite fram och tillbaka ifall vi skulle köpa boxbum då boxbumsjukan härjade för några år sedan, men då jag inte har kunnat läsa att det är någon fara nu år 2016 hoppas jag att våra fina buskar klarar sig. 
 
Jag hann inte med någon förebild, men annars är det dokumenterat från ogrä till fin rabatt: 
 
 
 
 
foton tagna med min iPhone


Det blev ett lyft både för huset och trädgården. Vi är så nöjda!       :) 
Bye! 
 

Underbar vårdag och det knoppas för fullt!


foto taget med min iPhone


Vi fortsätter att njuta av det underbara vädret och dona på i trädgården denna helg. Det knoppas för fullt överallt och till veckan måste jag köpa vårblommor att plantera ut i krukorna. (Har inte vågat göra det då det vissa kvällar och nätter har varit kallt.) 

Idag gör vi dock klart rabatten längs huset och det kommer att bli ett lyft för både huset och trädgården.  

Hoppas ni har en skön söndag, ni också! 
Bye! 


Underbar vårdag med känsla av sommar!

Idag har vi verkligen haft en underbar, solig och varm vårdag som bjöd på en härligt skön kväll som påminner om de sommarkvällar vi har framför oss. Åh, så härligt! Till och med killarna slängde av sig sina T-shirts och hade ett ordentligt vattenkrig innan det var dags för grillad pizza till middag. Sommarkänsla!       :) 

bild via Instagram - iamisvarldImorgon väntar badkalas och match för M, men annars kommer vi att hänga här hemma och pyssla i trädgården. Så underbart skönt att ha långhelg och ytterligare två dagar kvar av ledigheten! 

Hoppas ni också har haft en härlig dag! 
Nighty-Night!


Barnkalaset i Högbo Bruk

Idag har vi varit in hela stora familjen till Högbo Bruk för att gå på barnkalaset där. Det vi egentligen visste om barnkalset hade vi sett i ett reklamblad med bilder från tidigare år, annars hade vi ingen aning alls. Det blev en dag fylld med lek, fotbollsspel, fiskedamm, provsittande i raicingbil, polis- och sopbil, en massa promenerande, Elias provade på rullskidor, och vi hann även kika på höghöjdsbanan (tyvärr hann vi ej med att klättra utan det får bli en annan gång). Riktigt bra anordad dag och killarna var mer än nöjda! Förutom att vi missade Segwayn, men det får också bli en annan gång.         :)    
 
Bjuder på ett bildregn: 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
foton tagna med min iPhone


Högbo Bruk är fantastiskt vackert, och P och jag konstaterade idag att vi någon gång måste ta dit med mina föräldrar så de också får se detta. Vem vet, vi kanske till och med kan lura dem att ta killarna för en kväll och natt så att P och jag kan unna oss en SPA-dag där. 
 
Nu är det läggdas av killar och imorgon väntar en ny dag. 
Hoppas ni har haft en fin Kristihimmelfärd! 
Bye! 
 

RSS 2.0
Ladda ner en gratis bloggdesign p www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!