Elias har börjat första klass!

 

 
 
 
Idag, måndagen den 22augusti, är en stor dag - Elias har börjat 1an!!! I helgen berättade jag för Elias att jag tycker att tiden har gått alldeles för fort och att det inte alls var länge sedan han var en liten bebis som vi hade på axeln, höll ena handen bakom huvudet och klappade rumpan med den andre. Men, det är sju år sedan, vår Elias har vuxit upp och nu är det skola som gäller. Älskade kille. 
 
På fritids, redan förra veckan, hade Elias faktiskt varit in i sitt nya klassrum och suttit och pärlat, så idag visste han precis var han skulle sitta. När jag hämtat Elias efter skolan och fritids berättade han att roligast idag var matematiken och klassen hade fått börja jobba i en mattebok. Sedan hade fröken på svenskan börjat läsa en Pelle Svanslös-bok, men de hade bara hunnit två sidor i boken. I klassen är de nu 18st elever och både P och jag tycker att det verkar vara en bra grupp. Elias har fått med sig sin bästa kompis N, och några andra bra kompisar, vilket känns riktigt bra. Förutom fröken J och fröken K, som kommer att dela på undervisningen i de båda 1orna, kommer klassen även att ha fritidspedagogen M i klassen större delen av dagarna och det var riktigt nöjda barn när de fick höra det. M är jätteomtyckt, så det kommer att bli jättebra. 
 
Vår skolkille vid sin bänk: 
 
foton tagna med min iPhone 
 
 
 
Förutom skolan satte vi igång med fotbollsträningarna idag igen efter sommaruppehållet. Träningarna började visserligen för två veckor sedan, men då vi har varit bortresta och sedan haft annat för oss så har vi inte kunnat träna förrän idag. Men, nu så. Det var en trött kille som kröp ner i sängen ikväll - och imorgon väntar en ny dag. 
 
Nighty-Night! 
 

Varannan bort

Idag har vi stått på Loppis och sålt, hela familjen. Medan jag och P till en början plockade upp saker och prissatte, skötte Elias försäljningen och var jätteduktig. Simon och Noel var också med på ett hörn (tills Simon skulle på Riddarkalas och Noel ville till lekparken).

Jag antar att vi får avsätta några lördagar till framöver till att stå på Loppis då vi har så otroligt mycket som vi kan sälja, eller i förlängningen slänga bort. Till dagens loppis hann vi inte förbereda så mycket, utan vi tog det vi hade i kartonger sedan tidigare. Börjar vi gå igenom saker hemma kommer vi kunna fylla på med flyttkartonger fulla med saker, och rensa måste vi. P sade, på vägen hem från Sunne förra helgen, att vi helt enkelt får börja med att sortera och gå efter principen 'varannan sak ska bort' för att få ordning hemma. Ingen dum idé faktiskt, och även Elias köpte idén även om han först var lite skeptisk och funderade på vad det betyder. P och jag pratade också lite om vad vi egentligen skulle sakna om huset brann ner, och om man börjar fundera på det är det väldigt mycket som kan rensas bort i sak-väg. 

 

Vår duktige kille idag: 

 

foton tagna med min iPhone
 
 
 
En sak som jag önskar att jag hann med att fotografera var bebisstolen, vår svartvita HokusPokus-stol, som vi sålde idag. Den har stått i vägen nu ett bra tag vid matbordet då Noel sitter på en tripp-trapp-liknande stol, och det stod mellan att förvara stolen på vinden i 30år eller sälja den. Det blev sälja den och även om det känns bra så är det en liten del av en era som försvinner då alla tre killarna har suttit i just den matstolen under deras första år. De växer upp, killarna, och vi får fortsätta rensa undan sådant vi inte längre behöver. Så snart vi (läs P) får tid ska vi även lägga ut spjälsängen till försäljning. 
 
Imorgon är det söndag och nya tag väntar. 
Hoppas ni har haft en bra dag! 
Bye! 
 

Sista dagen på sommarlovet

Igår, fredag, var sista vanliga dagen på sommarlovet (bortsett från helgen nu). På måndag väntar åter vardag med jobb, förskola, fritids och tidiga morgnar. För att fortsätta bocka av saker från vår lista åkte jag och killarna in till Valbo för att shoppa lite, och det var främst Elias som skulle få shoppa då han har vuxit ur sin förra storlek på kläder. Det är så coolt, och kul, att se honom i klädbutikerna då han går runt och verkligen kikar på kläder, letar efter sin storlek och sedan kommer fram och frågar om han får köpa plagget som han har hittat. Väl hemma tog han på sig nästan alla sina nya tröjor för att visa dem för P. Han gillar shopping, helt klart! (Till sin mammas stora glädje:)        :)  

 

Nöjd kille med sina egna fynd: 

 

foto taget med min iPhone
 
 
 
Bye! 
 

Veckans Lista - och klippning check!

Härom dagen skrev jag och Elias ihop en lista på saker som vi ska försöka hinna med denna vecka. Nu har jag tusen andra småsaker som också ska hinnas med i huvudet, men något som (nästan) rör oss båda fick hamna på listan. Idag har vi betat av två saker, bland annat har Elias blivit friserad och är redo att börja 1an. Behöver jag säga att han blev nöjd när frisören fick klippa honom och inte jag!         :)

 

foto taget med min iPhone
 
 
Nu är killarna hemma med sin pappa och jag sitter på bussen och ska in för att fika med mina fina arbetskamrater. 
 
Bloggat i farten! 
Bye! 
 

All In på tivolit idag!

Härom dagen fick vi veta att P's kusin N med familj skulle passera oss på väg ner till AstridLindgrens värld, och ville spendera en dag i Furuviksparken med oss. Sagt och gjort, idag hoppade jag och killarna in i bilen (P jobbade) för att möta upp dem och unna oss en dag på tivolit med åkband. Gissa om killarna var nöjda, speciellt Elias som fick åka karuseller med sin tremänning J. Att våra åkband idag dessutom var gratis då vi fick dem i samband med att vi köpte säsongskorten, var bara ett plus i kanten.         ;) 

 

Några bilder från vår dag: 

 

 
 
 
 
 
foton tagna med min iPhone 
 
 
Innan vi åkte hem fiskade killarna i ankdammen och vann små söta grodor som de fick med sig hem. Jag försökte mig på att kasta boll och lyckades vinna en liten minion. Stort! (Jag vinner aldrig något annars). 
 
Nu är P på väg norröver med tåg för att spendera morgondagen tillsammans med sin kusin K på Nolia-mässan. Här blir det en tidig kväll då alla är trötta.  
 
Nighty-Night! 
 

Selma SPA+

 

 
 
 
Ibland behöver man ladda upp batterierna och innan jobb, skola, förskola och allt annat som hör därtilll sätter igång ordentligt nästa vecka passade P och jag på oss att bara vara ett dygn mellan söndag-måndag. Att pausa från allting när vi i maj var till LokaBrunn var så otroligt underbart, så när jag såg chansen bokade jag in oss på ett nytt ställe och denna gång blev det Selma SPA+ i Sunne. Riktigt bra var att man som gäst har tillgång till SPA-anläggningen hela ankomst- och avresedagen, trots att man får tillgång till rummet kl.15 och måste checka ut kl.12. Har man tid kan man verkligen vara där två hela dagar och bara njuta. (Vi valde att inte vara det utan lunchade och shoppade lite på shoppingcentret Bergvik i Karlstad på vägen till Sunne, och åkte sedan hem vid lunch för att hämta killarna som var hos mummu och ukki.) 
 
Några bilder från vårt dygn: 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
foton tagna med min iPhone 
 
 
 
Att testa olika SPA-anläggningar runt om i vårt land är kanske inte en sådan dum idé och vi får se vart vi åker nästa gång. Selma SPA+ är fint och hotellet väldigt fräscht, men både P och jag gillade faktiskt LokaBrunn mer. Kanske det att Loka är lite mindre, lite mer exklusivt och har fantastiskt god mat. Allting finns visserligen samlat under ett och samma tak på Selma SPA+, medan man på LokaBrunn får gå ute för att komma till SPA-anläggningen och restaurangen - men det stör inte alls. Jag funderar på om jag någon gång ska boka in mina kära föräldrar på Selma som överraskning, så får de också se vad de tycker. Och, som ett Tack för att de ställer upp med så mycket.        :)
 
Hursom, det är lyxigt att få rå om sig själv och bara spa'a ett dygn - och det fick vi verkligen göra. 
Bye! 
 

Vi laddar batterierna...

Medan killarna är hos mummu och ukki passar P och jag på att bara vara och ladda batterierna inför hösten på Selma SPA+. Jätteskönt att kunna ta igen sig, och så underbart att få prata till punkt utan att någon kommer och avbryter med andra tankar och frågor mitt i. Dessutom passade vi på att äta lunch och shoppa lite smått på Bergvik på vägen hit, och kunde göra det helt i lugn och ro. Inte varje dag!       ;) 

Nu tillbaka till SPAandet, sedan väntar en trerätters middag vid halv nio. Vardagslyx. Återkommer med fler bilder från Selma SPA+ imorgon.

bild via Instagram - iamisvarld
 
 
Ha en skön söndagskväll! 
 
Bloggat i farten. 
Bye! 
 

Vi gjorde ett försök...

De är bortskämda, våra killar. Pool med varmt vatten, helst gärna Thai-style, eller badtunna ska det vara. Idag var tanken att vi skulle hänga på badet i Furuvik en stund under eftermiddagen, men efter 30min var det färdigbadat. Vi gjorde ett försök i alla fall.... 

 

foto taget med min iPhone 
 
 
Bloggat i farten. 
Bye! 
 

Projekt - Vår blivande blomrabatt

Varje vår då vi har kommit upp till stugan har det stått fina blommande blommor i blomlådor här och var runtom ute. Jättefint har det varit, och det har varit mysigt att mötas av blommorna. Som svärfar planterade tidigt varje vår. Nu när han är borta vill jag att det ändå ska fortsätta blomma här uppe, bland annat för att det är fint men framför allt för att föra vidare hans jobb som han lade ner. Jag har svårt att finna de rätta orden, men på något sätt känns det viktigt att fortsätta sköta om blommor och detta som vi ser som hans hem.

 

Hursom, vi hann bara en liten liten bit, Elias, Simon, Noel och jag. Men, detta är ett projekt som kommer att fortsätta några år framöver. Nu hann vi gräva ur ett litet dike och fylla det med stenar för att bara markera det, samt rensa undan ogräs och plantera några nya blommor framför den fina stenen i rabatten. Åren framöver får vi se över vinbärsbuskar, pioner, äppleträd, kompost och allt annat vi kommer att hitta när vi kommer att jobba oss fram genom rabatten. 

 

Arbetsprocessen denna sommar: 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 bilder tagna med min iPhone 
 
 
Nu missade jag att fotografera när Noel tappert kämpade med att lägga stenarna på plats runt den lilla rabatten. Men, det gjorde han. Sedan missade jag även att messa P att köpa med täckbark som vi ska ha på, men det får bli nästa gång vi kommer upp. P kom även på att vi ska köpa till några ledlampor att placera ut så att det lyser upp fint på kvällarna (även om vi inte kommer att vara här för att se det så ofta). 
 
Det känns bra att ha börjat med Projekt blomrabatt. Jag hoppas att svärfar hade uppskattat det..... 
Bye! 
 

Vi njuter av sommarlovet

Vi njuter för fullt av sommaren och konstaterar att vi nu endast har mindre än två veckor av sommarlovet kvar. Tiden går så fort, men åh så skönt det är att bara få vara! (Även om Noel låg magsjuk fredag förmiddag.) Ikväll åker killarna och jag hem härifrån stugan och P kommer hem så snart han har hunnit fixa och plocka ihop det han behöver göra. 
 
Några bilder från våra dagar här uppe i stugan: 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
foton tagna med min iPhone
 
 
 
Är så otroligt glad att hela min familj, mina kära föräldrar, bror, Karin och kusin O, min morbror och min mormor kom upp hit på min födelsedag. Det var nog den allra finaste födelsedagspresenten jag kunde få. Tack snälla ni för att ni hängde här hos oss i några dagar! Tack för att ni finns!  
 
Jag gillar för övrigt mitt och Ps lilla uppdrag på sommaren (andra sommaren i rad nu): att hitta den godaste flaskan rosé. Hittills måste jag säga att Black Tower Pink Bubbly är den som varit godast och mest läggdrucken, kanske lite väl lättdrucken. (Fanns ej med bland bilderna ovan.) Får se om vi hittar någon som slår den, eller om det blir sommarens favorit.         :) 
 
Nu är det dags att fortsätta plocka ihop, diska, dammsuga och förhoppningsvis hinner jag även plantera några blommor som P köpte med sig från sin tur till Ö-vik i förmiddags. 
 
Bye for now! 
 

Projekt Röjning fortsätter - bakom stugan

Det har gått alldeles för länge sedan jag hann blogga. Tiden rinner iväg och det är redan 1a augusti. Samtidigt som jag inte har haft tid har jag också haft svårt för att skriva då jag har känt mig begränsad av vad och hur mycket jag kan skriva. Låter åter kryptiskt, men vi har gjort många små saker som jag egentligen hade önskat hinna dokumentera för killarnas skull, men som inte har blivit av. Dessutom har jag inte blivit kompis med Blogg-appen, vilket gjort att de små korta inläggen heller inte har kunnat publiceras. (Får bland annat inte till det med storleken på bilderna, men de får helt enkelt vara stora.) Hursom, måste bättra mig nu. . 

 
Nu är vi åter uppe i stugan och som Ps kusin N säger så händer det mer saker här än det har hänt på 50år. P och hans kusiner har anlitat en grävare (samma grävare som grävde vägen fram till stugan åt oss) och i tre dagar har de röjt, gjort om, fixat och förberett för framtida projekt. Samtidigt som det känns jättekul att det händer något här uppe och att det blir så bra, är det lite sorgligt att Saltsjön förändras. Saltsjön har varit på ett visst sätt, som sagt, i över 50år och det kommer nog ta ett tag innan jag vänjer mig vid det nya. Men, det blir bra! P sade härom kvällen att detta verkligen kommer att vara ett sommarparadis för killarna (även om det redan egentligen är det), speciellt när nya båtbryggor kommer till för framtida båtar och vattenskotrar, soldäck vid badstranden, ordentligt trädäck runt badtunnan, och en lek och poolyta bakom vår lilla stuga (där det endast är och alltid har varit skog och ris egentligen). 
 
Att Ps kusin N och hennes man J hjälpte till att röja ris med traktor gick betydligt mycket fortare jämfört med vår takt och vårt slit för några veckor sedan, när vi Projekt röjning påbörjades. Tack snälla för all hjälp!!!!      :)
 
Några bilder från fortsatt röjning: 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

foton tagna med min iPhone
 
 
Killarna har hjälpt till med att röja undan allt gammalt under stugan, och jag kunde inte låta bli att fotografera några små fynd som vi gjorde. Den lilla skorstenen var jättesöt och jag önskar att vi hade kunnat använda den till något, men den är lämnad på tippen nu. Det samma gäller det gamla strykjärnet som Elias hittade. Blombaljan sparade vi dock och ska plantera några blommor i till nästa vår. Måste säga att de var jätteduktiga, Elias, Simon och Noel som kröp under stugan och langade fram saker till P och sedan även hjälpte till att lasta upp allt skräp på släpvagnen.        :) 
 
Från hörnet bakom vår stuga ser man nu en tom yta växa fram, istället för gräs, träd, buskar och stenar, och till nästa sommar får vi se vad vi ska bygga där. Utsikten vi har där har vi heller aldrig tidigare haft då det har varit skog runt om. Sedan skogen delvis avverkades i våras har hela området öppnats upp och det känns faktiskt inte alls dumt att det just nu är ett kalhygge därbakom. Om några år växer det åter träd där, kalhygget försvinner, men den här gången kan vi hålla vår yta ren och har ändå kvar öppna ytor. Perfekt! 
 
Imorgon fortsätter grävaren jobba lite till, sedan är röjningen bakom stugan klar.
 
Hoppas ni har haft en bra dag! 
Nighty-Night!  
 

RSS 2.0
Ladda ner en gratis bloggdesign p www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!