Trevlig Valborg!

De kom iväg för att fira Valborg, Elias och P. En liten stund hann de kika på årets majkase och Elias lekte med kompisar som också var där. Så kul. Då har han också sett en majkase och vet vad det är för någonting. Nu säger vi Välkommen vår! 
 
Elias vid majkasen: 

kort P har tagit med sin iPhone6


 
Trevlig Valborg på er! 
Nighty-Night! 
 

CrazyDay 2015

Det var två år sedan jag var med på CrazyOutfitDay på jobbet. Idag var det dags igen och åh så kul det var. Idag hade dessutom många av mina kollegor klätt ut sig, vilket aldrig hänt tidigare men var såklart riktigt kul. Jag önskar att jag hade hittat lite mer som var 80-tal goes crazy men fick ta det jag hade här hemma. (Måste komma ihåg att köpa på mig mer utklädnasprylar hem, man vet aldrig när de behövs.) Mest imponerad är jag över håret som jag lyckades få till, en blå tuppkam nästan.       ;) 
 
 
 
 
 
Elias tyckte imorse att det var orättvist att jag fick ha blått hår till jobbet (då han och Simon endast får ha det på kalas), men sedan tyckte han det var lite kul att jag såg rolig ut. Jag fick förklara att vi hade en tokis-dag på jobbet. Samma när jag hämtade på förskolan i eftermiddags. Jag fick även bjuda lite på mig själv då jag lite oplanerat fick hoppa in på ett informationsmöte med lärare från gymnasieskolan. 
 
Ikväll hade vi tänkt ta oss iväg på Valborgsfirande, men som vanligt kommer vi nog inte iväg. P och jag har inte kommit iväg för att kika på majkase på sex år då killarna alltid har somnat. Nu blåser det storm här så det är inte säkert att de tänker tända över huvudtaget. Men, Simon har blivit varmare och varmare ikväll och nu har han, stackarn, 38,7graders feber. Hoppas att det bara är någonting tillfälligt och att han är pigg snart igen. 
 
Önskar er en härlig valborg, alla! 
Bye for now! 
 

Elias allra första fotbollsträning!

Förra fredagen upptäckte jag en lapp på förskolan där det stod att flickor och pojkar födda -08 och -09 kan få börja spela fotboll här i byn. Åh, så kul! Både Elias och jag har sett fram emot det. I söndags var vi in till Valbo och köpte benskydd, och idag var det äntligen dags. Det var en ombytt och klar Elias som mötte mig i dörren när jag kom hem från jobbet, och det var en uppspelt och förväntansfull Elias och mamma som åkte iväg till allra första fotbollsträningen som började kl.17.30. (Jag slutar kl.17 på onsdagar så lite tight om tid kommer det att bli framöver, men det får gå.)
 
Själva träningen gick jättebra, även om det var hur många flickor, pojkar, mammor, pappor och syskon som helst på IP. Då det är så många barn som vill spela fotboll delades barnen in i en grupp -08or och en grupp -09or, och 09-orna delades i sin tur in i ytterligare två grupper. Första träningen bestod av uppvärmning, sedan passa bollen till varandra i grupper om fyra, skjuta på mål och slutligen match. Elias var jätteduktig och sprallig, och jag kunde inte låtas bli att dras med då jag hjälpte till där jag behövdes. Så kul! (Tyckte både Elias och jag.) 
 
Vår fotbollsspelande kille idag: 
 
 
 
 
 
Kul var även att kompisen G också testar på att spela fotboll och var där idag. Elias såg direkt att G hade fått fotbollsskor och vill såklart ha egna fotbollsskor han också, så vi måste kolla upp vad det ska bli för några. Får se om vi hinner köpa ett par skor till träningen nästa onsdag, eller om Elias får träna några gånger till i gympaskor så att vi är säkra på att han verkligen vill fortsätta med fotboll framöver och inte ångrar sig. Jag hann i alla fall idag svänga förbi Stadium Outlet och köpa träningsjackan till Elias och han blev jätteglad för den. (Dock är den lite stor då minsta storlek var stl.128 och Elias egentligen har stl.122. Men, han växer i den.) 
 
På väg till träningen idag frågade jag Elias om jag fick vara med på träningen och hjälpa till om så behövdes, och jag blev så glad när han svarade att han vill att jag ska vara hans tränare. Tänk så kul att få spela fotboll ihop med Elias, samt att få den tiden ihop. -09orna har dock redan tre tränare, och även om jag också får vara med och hjälpa till så är det snarare -08orna som behöver hjälp. Nu har jag sagt att jag gärna är med som hjälp på träningarna men inte vill ta något ansvar, men vi får fundera lite på det till nästa vecka. Om jag ska ta på mig ansvar och börja träna -08orna vill jag så klart att Elias ska vara med i det laget och spela då det är för hans skull jag gör det. För Elias del spelar det ingen roll i vilket lag han spelar då han har kompisar i båda lagen. P tycker att jag ska hoppa på och börja träna -08orna, vilket känns kul. Och, det var skönt att vara ute idag. Så, vem vet hur det blir. Oavsett så säger jag: Välkommen fotbollsträningar och livet som fotbollsmamma!         :) 
 
Bye! 
 

Förmiddag ute, nu 'skolläxor' och kaffe

Vår tisdag är en feberfri dag och den passar vi på att spendera ute i det fina vädret igen, även om det inte är lika varmt som igår. Då Simon inte var helt bra i magen igår kväll gör han Noel och mig sällskap idag. Elias är på förskolan. Medan Noel och Simon lekte i sandlådan passade jag på att på altanen vika undan lite tvätt (smart att ta ut tvätten och kunna hålla koll på killarna samtidig, tyckte jag), sedan har vi lekt och sprungit runt på och utanför gården. En skön förmiddag, med andra ord. 
 
Nu medan Noel sover och Simon jobbar med 'skolläxor', som han säger, ska jag passa på att ta en kopp kaffe och ladda batterierna lite. Kul att han är intresserad av siffror och bokstäver, även om han inte har grepp om dem än. Sötnöt. 
 
 
 
 
Hoppas ni har en bra dag! 
Bye for now!
 

Vab-måndag

Imorse vaknade Noel upp med 38,9graders feber. Stackarn. Redan igår kväll när jag lade honom för att sova kändes han varm, så när jag vaknade imorse var jag redan lite inställd på vab. Måste dock säga att det är en helt underbar dag att vabba på, solen skiner på nästintill klarblå himmel och det är underbart varmt. P och jag stal åt oss en lunch ute på restaurang när Noel hade somnat i vagnen (Mys! Det hinner vi aldrig annars göra.), sedan har jag suttit på altanen i solen och bara laddat batterierna medan Noel fortfarande sover lunch. Underbart. Om en timma är det dags att hämta hem Elias och Simon från förskolan, och därefter kör vi lek ute på gården. Som sagt, en härlig dag. Då P har möte inbokat hela morgondagen blir det jag som vabbar då också. Undrar om jag vågar hoppas på en lika fin dag, imorgon också!? 
 
Noel och jag tidigare idag, innan solen värmde på: 
 
foto taget med min iPhone


 
Nu är vätskepausen slut och inlägget här klart, dags att gå ut på altanen och i solen igen.
Hoppas ni har en bra måndag! 
Bye for now!
 

Söndag med plock, don och lek

Även denna dag har gått i plockandets och donandets tecken. P har hunnit gå igenom mer än hälften av kartongerna från hangaren och hittills har vi fått ihop fyra kassar med bränbart skräp. Så skönt att resa. Jag, ja jag har hittat fem påsar med material, pärmar och diverse som ska med till jobbet. Saker som jag har glömt bort att jag har, men är så tacksam för att jag hittade. Yeay. Medan vi plockade i förmiddags lekte killarna i tältet som P satte upp på gården igår, alla åter nöjda och glada.       :) 
 
bild via Instagram - iamisvarld


 
Förutom plock och don har Elias haft sin kompis G här på lek. När killarna sparkade fotboll, och jag gick på gräsmattan och plockade lite, kunde jag inte låta bli att ta bollen från Elias och försöka skjuta mål på kompisen G. Båda två blev förvånade och sedan kläckte G ur sig: 
 
- Din mamma är lite busig, hon! 
 
 
Det måste vara ett bra betyg! Eller? Jag kunde i alla fall inte låta bli att le.      ;) 
 
Nu är det snart dags att krypa ner i sängen. Imorgon väntar en ny måndag, tänk att det är redan vecka 18 som börjar. Det är snart sommarlov! Japp, nedräkningen har börjat. 
 
Hoppas ni har haft en skön helg. 
Nighty-Night! 
 

Lördags-fix och don


bild via Instagram - iamisvarld


Denna lördag blev det en förmiddag ute på gården. Elias, Simon och Noel har lekt medan jag och P har gått igenom kartong efter kartong från hangaren som ska flytta in i nytt förråd. Skönt att få röja undan lite även om vi inte blev färdiga. Dock blev grannarna oroliga när de såg alla flyttkartonger och tre av dem undrade om vi ska flytta. Hursom, i eftermiddags tog sedan jag, Elias och Noel en tur in till stan för att uträtta ärenden. Ikväll slog förkylningen till. Simons och Noels näsor rinner, men nu går även jag runt och snörvlar. Hoppas det går över dnabbt. Killarna sover och nu ska även denna trötta mamma krypa ner. 

Nighty-Night! 


Fredag och fredagsmys

- Ta med kaffe och kom ner till lekparken! 
 
Det var vad P sade när jag ringde och frågade var han och killarna var när jag kom hem till ett tyst hus idag efter jobbet. Visserligen blåste det lite, men åh så mysigt att ta en liten fika nere vid lekparken efter arbetsveckan. Perfekt sätt att varva ner. Nu blev vi inte långvariga och medan jag tog en liten promenad hem cyklade Elias och P, medan Simon och Noel åkte cykelvagn. Alla nöjda och glada.       :)  
 
foto taget med min iPhone 
 
 
Efter middagen ikväll bestämde Elias att vi skulle ha fredagsmys, och chipsmys. Så, tre killar bänkade sig i soffan med en varsin liten skål chips. Kan inte låta bli att tycka att de är lite söta. Vid lunchtid ringde de från förskolan idag då de trodde att Simon håller på att bli magsjuk, och P fick hämta hem killarna. Men, än så länge är alla friska (bortsett från två rinnande näsor) och vi hoppas hoppas att vi får förbli friska. 
 
foto taget med min iPhone 
 
 
 
Nu fortsätter vi med fredagsmys här.
Hoppas ni har haft en bra fredag och får en härlig fredagskväll! 
Bye! 
 

Nyklippta inför våren!

Dagarna rusar iväg och vardagen har tagit över på riktigt. Vi vaknar, gör oss i ordning för dagen, åker iväg till förskolan/jobbet, kommer hem, äter middag, varvar ner för att sedan gå och lägga oss. Det är redan torsdag och förutom vardagslunken har vi inte hunnit med någonting annat denna vecka. 
 
Idag har dock jag och Elias varit iväg till frisören och gjort oss vårfina. Så skönt. Elias tycker om att sitta i frisörstolen, även om han sitter jätteallvarlig hela tiden. Medan Elias klipptes fick Simon och Noel leka med farmor, och när Elias sedan var färdig gjorde han dem sällskap hem. Perfekt att farmor kunde ta killarna idag! Jag, ja jag är åter lite blondare och helt klart fräschare i håret. Som sagt, skönt.       :) 
 
 
 
 
foton tagna med min iPhone 
 
 
 
Nu ska vi landa i soffan, jag, P och Noel (nepp, han sover inte än) och sedan är det nog The Returned på Netflix som gäller. Elias har blivit lite småförkyld och vi får se om han orkar med förskolan imorgon, eller om det blir en vab-dag. Oavsett så har jag hunnit föbereda det viktigaste inför morgondagens NationellaProv i engelska för år9, och det känns bra. Nu, kvällen. 
 
Hoppas ni har haft en bra torsdag! 
Bye! 
 

En sådan där dag då krafterna är slut.....

Godmorgon, söndag. 
 
Medan killarna har varit ute med sin pappa och lekt har jag varit inne och tagit hand om gårdagens. Nu är diskmaskinen igång (det fanns ingen möjlig chans att orka plocka undan och knäppa på den igår kväll då krafterna var totalt totalt slut efter middagen) och även första tvättmaskinen snurrar. Skönt. Dessutom har jag fått i mig morgonens första kaffe och orken att medla/avleda/vara påhittig börjar smått komma tillbaka. (Sista grädden försvann igår i matlagningen och vi glömde köpa mer igår kväll, vilket innebar att första koppen kaffe inte kunde intas på morgonen som vanligt = kris när det händer.)
 
Precis som igår är jag trött och just nu skulle det vara skönt att fly hemmets fyra väggar och bara göra någonting som får en att må bra och ladda batterierna. Jag vet dock inte vad "någonting" skulle vara, är så pass trött så jag inte orkar varken tänka eller känna efter vad det är jag behöver. Kanske bara ska sätta mig på altanen med solen i ansiktet en stund och samla kraft. 
 
Hoppas ni har en skön söndag i alla fall! 
Bye for now! 
 

17april med namnsdag, födelsedag och annat firande

 
bild via Instagram - iamisvarld
 
 
Fredagen den 17april blev en dag då vi firade lite olika saker i vår familj. (Det har bara tagit oss några år att komma på att det sammanfaller.) Den 17april har Elias namnsdag och då vi firar namnsdagar med en liten blomma fick han en igår eftermiddag. Det är så kul att han tycker om blommor också, Elias, så han blev glad för sin lilla bukett. Desto mer ledsen blev Simon som inte fick en blombukett, så det tog en liten stund att trösta honom och övertyga honom om att han också kommer att få en liten bukett när han har namnsdag nästa gång. (Måste bara komma ihåg att jag har lovat honom blå blommor med brudslöja till, precis som Elias fick.) 
 
Samma dag som Elias har namnsdag firar även mina kära föräldrar bröllopsdag, medan killarnas moster K fyller år. Tidigare har jag haft fullt upp att komma ihåg K's födelsedag (F'låt!), men de senaste åren har jag faktiskt kommit ihåg. Att komma ihåg mamma och pappas bröllopsdag har jag löst genom att lägga in dagen i kalendern i iPhonen. Nu är kanske andras bröllopsdagar inte någonting som man egentligen ska komma ihåg, men jag tycker det är lite kul att uppmärksamma just mammas och pappas dag med ett litet Grattis. Det jag borde göra är att lägga in alla nära och käras födelsedagar i iPhonen just för att ha koll då de i vardagsstressen lätt faller i glömska annars. Några nära fina vänner har jättebra koll på killarnas födelsedagar och jag skäms jättemycket då jag inte har koll på deras barns dagar. Men, 17april blir som sagt framöver lätt att komma ihåg. Det tog oss bara några år att få ihop det.        :) 
 
Idag är det lördag och medan jag och Noel städar, plockar, rensar undan och donar här hemma, har P tagit med sig Elias och Simon till hangaren för att börja tömma containern på saker. Är tacksam för att solen skiner på blå fin himmel, här ska nämligen en veckas tvätt tas igen under helgen. Hoppas på lika fint väder imorgon också. 
 
Hoppas ni har en fin bra lördag! 
Bye! 
 

Hej onsdag!


kort taget med min iPhone


Det är redan onsdag och det är en relativt pigg ami, fylld med energi inför dagen, som åker till jobbet idag. (Även om jag ser väldigt trött ut, men jag bjuder på den.) Nu ska NationellaProven i engelska delas ut, sedan väntar en förmiddag med lektioner, samverkan efter lunch, och dagen avslutas sedan med konferens till klockan fem. Heldag med andra ord. Elias, Simon och Noel har långdag på förskolan. En vanlig onsdag, med andra ord. 

Hoppas ni får en fin dag! 
Bloggat i farten.
Bye! 


Ett gott skratt förlänger livet!

Hihihihiiii..... Ibland skrattar jag så att tårarna sprutar och det är helt underbart. När jag tittade på filmen 21 Jump Street var en sådan gång. Idag har jag skrattat så igen och jag är tacksam för att mitt lilla misstag blev positivt mottagen. Jag skulle messa P när han åkte över till affären och handlade, men messet hamnade lite fel: 
 
screen-dump
 
 
 
När jag i all hast läste svaret reagerade jag inte alls utan tänkte att efterrätten för idag var bestämd. Nästan en halvtimma senare insåg jag mitt misstag. Tur att Elias kompis T's, och Simons kompis K's, mamma P är en så härlig människa. Så, förutom äppelpaj till oss bjuder vi även kompisarna T och K's familj på lite äppelpaj idag. Bara för att.        :) 
 
foto taget med min iPhone


Hoppas ni har en bra söndag! 
Bye! 
 

Veckohandling och lite färg i vardagen

Visst tittade solen fram tillslut, även om det imorse när vi steg upp var molnigt och tråkigt väder ute. Nu väntar jag bara på att värmen kommer så att man slipper huttra när man är ute. 
 
Denna lördagsförmiddag har jag och Elias varit iväg till ICA Maxi och veckohandlat lite. Ja, och Noel också. Tanken var att Noel och Simon skulle få hänga hemma med sin pappa och leka lite medan jag och Elias var iväg, men Noel blev så jätteknäckt när jag skulle åka iväg så han fick också följa med på shoppingen. Jag vet inte vad som tog åt honom, men lite då och då blir han jätte-mammig och det är ovanligt då det alltid annars är pappa som gäller. Hursom, förutom diverse till kylskåpet och skafferiet har Elias och jag även handlat lite vårblommor som vi ska plantera ute. Jag har sett framför mig ett vitt hav av penséer och murgröna i blomlådan på yttertrappen, men jag blev nedröstad då Elias sade:  
 
- Mamma, varför måste allting vara vitt? Kan vi inte ha lite färg också?  
 
 
Så, det blev lila penséer med murgröna till.           :) 
Är det så att dessa blommor står sig ganska bra trots att det vissa nätter kryper ner till -0grader? På murgrönan stod det till och med 'Frosttåliga', så jag hoppas att blommorna klarar sig. 
 
 
kort taget med min iPhone
 
 
 
Nu ska jag passa på att ta en kopp kaffe och sedan köra en tvättmaskin så att jag hinner hänga ut tvätten så att den torkar (halvt-om-halvt) ute. Älskar den friska fräscha lukten av nytvättade kläder när de har fått hänga på tork ute. Elias är hos kompisen G och leker, Noel sover i vagnen, och P tog med Simon till hans kompis M en kortis. Ska njuta av tystnaden och pausa lite också.         :) 
 
Hoppas ni har en bra lördag! 
Bye for now! 
 

Ont i magen, cykelförbud och altanhäng

Fredag. P är iväg på kortresa till Nederländerna över dagen för att besöka Teslas fabrik och kika på deras senaste modell. Jag, ja jag är hemma med killarna. Och, är trött. Hela dagen har jag varit trött, medan killarna har hållit igång som vanligt och velat prata/berätta saker för mig mest hela tiden, vilket har tagit på krafterna. Jag längtar efter att killarna somnar om en liten liten stund så att jag kan luta mig tillbaka i soffan (eller, rent av sängen) och småslumra, jag också. Ingen fart på denna mamman på fredagarna nu för tiden, med andra ord.        :)
 
Annars har Elias lekt med grannkompisen E idag. När vi efter lunchen var över till kompisen E frågade jag Elias var han hade tänkt att cykla då han absolut skulle ha med cykeln, och svaret var på kompisens gård. Allt gick bra tills jag av en slump såg Elias cykla ut från deras gård och runt hörnet till en liten parkering som ligger där. Åh, så jag fick ont i magen. Tänk om han hade tappat balansen och ramlat ut på gatan när en bil passerade, eller om en bilist med dålig syn (för sådana finns faktiskt) hade kört upp på parkeringen samtidigt som Elias precis hade svängt in. Den halva minuten, medan jag väntade på att Elias skulle höra mig där jag stod och ropade, var jobbig. Som sagt, jag fick ont i magen. (Ja, jag vet, jag är en överdrivet orolig mamma.) Hursom, när jag nu ikväll frågade honom varför han hade cyklat ut till parkeringen var svaret att han glömde bort att han skulle hålla sig på gården. Så, det blev cykelförbud och Elias har parkerat sin cykel i garaget för resten av den här veckan (tur för honom att det redan är fredag!), och sedan fick han utegångsförbud för första gången i sitt liv. Två gånger under eftermiddagen ringde det sedan på dörren och två gånger fick han säga att han inte fick leka med några kompisar resten av dagen. Jag hoppas att han förstår att han inte får glömma bort de regler vi har när han är ute och leker/cyklar/klättrar i träd etc etc. Jag räknar med att han ska sköta sig när han är hos kompisar eller ute. Men, det är en svår balansgång. När släpper man ut sina barn så att de kan cykla på gatorna utan uppsikt? När är de mogna att själva kunna ta ansvaret? Inte när man glömmer bort reglerna, anser jag.  
 
Idag har jag druckit några koppar kaffe för mycket i väntan på att orken ska infinna sig. Det har inte alls gått bra, istället har jag ont i magen. I väntan på middagen (som faktiskt bara skulle värmas i mikron tur nog) körde jag och killarna altanhäng, och det är så skönt att sitta där nu när solen ligger på och värmer. Jag hoppas på en lika fin dag imorgon (eller, finare till och med då vi gärna slipper blåsten) och på söndag så att vi kan vara ute och dona. Det är dags att hämta och ställa ut altanmöblerna, samt fixa i ordning studsmattan i helgen. Härliga vår, så bra att du är här. (Hade det varit mörkt och eländigt väder hade jag varit ännu mer trött idag.) 

bild via Instagram - iamisvarld


Nu, dags att lägga killar. 
 
Hoppas att ni har haft en bra fredag! 
Bye! 
 

Wämöparken i Karlskrona

 
 
 
Om det är ett ställe i Karlskrona som man som barnfamilj ska besöka så är det Wämöparken. Nu var vi där i bara någon timma i måndags, och caféet hade ännu inte öppnat, men oj så vi tyckte att det var mysigt. Förutom djuren som man kan kika på finns det sandlåda, rutschkana, klätterställning och andra roliga ställen för barn att leka på. Elias, han var mest intresserad av att klättra runt i träd med sina kusiner L och J, samt att cykla med dem då han fick låna kusin J's gamla cykel. Noel och Simon lekte på lite överallt. På vägen tillbaka hem till kusinerna tog vi en promenad genom skogen som också är jättefin att strosa runt i, eller leka i för den delen. Så, hit kommer vi nog återvända fler gånger och då gärna på sommaren när caféet är öppet och man kan sätta sig där och ta en glass och kopp kaffe. Tips tips på utflykt om man är i Karlskrona.       :) 
 
 
 
 
 
Bye! 
 

Lyckå Slottsruin

Idag åkte jag, Elias, Simon, kusinerna L och J, samt killarnas faster K iväg för att kika på en liten slottsruin som ligger i närheten av där de bor. Om det inte hade varit för alla barn som var där med Fritids och sprang runt, så hade det varit spännande att gå runt där och kika på det som en gång var ett slott. Tyvärr var det lite väl mycket barn där för vår smak, och i nästintill varje vrå och fönster satt det barn som mumsade godis. Så, vi intog lite mysfika vid sidan av och begav oss sedan ganska strax tillbaka hem till kusinerna igen. 
 
 
 
 
Idag var inte Noel med då han sov lunch i vagnen kvar hemma hos kusinerna, och P var Noel-vakt. Men, när killarna blir lite äldre ska vi nog ta oss iväg för att kika på fler slottsruiner och slott då jag tycker att det är lite coolt att få en bild av hur det var för länge sedan. Både Elias och Simon var lite för små för att klättra runt på muren/den gamla väggen idag, men det ska de få göra någon gång i framtiden. Frågan är om det blir Lyckå Slottsruin, eller en helt annan ruin vi ska besöka och kika på. 
 
Bye! 
 

Blekinge Museum

 
 
 
Idag har vi varit in på Blekinge Museum en liten stund. Om man är intresserad av Blekinge, dess historia och vill kika på gamla ting är det ett jättebra ställe att besöka. Medan vi var där kom en skolklass/grupp och kikade runt, och jag kan tänka mig att läsa historia i skolan och sedan se sakerna i verkligheten är perfekt. Oss gav det nog inte så mycket dock. Visst var det lite kul att se hällristningar och gamla ting, samt fotoutställningen där, men mer än så var det inte. Men, en liten dos kultur och historia har vi fått. Elias, Simon och deras kusiner gick lite tipspromenad där de skulle para ihop bilder med olika ting, och Elisa tyckte att det var kul. Plus var att inträde är gratis. 
 
Jag vet inte om man egentligen fick fotografera, men ett par kort blev det: 
 
 
 
 
Bye! 
 

Glad Påsk!

Det är påskafton och med spänning har Elias, Simon och kusin O väntat på påskharen idag. Gissa om de blev glada när de såg de färgglada äggen gömda under en buske på gården här hemma hos mummu och ukki. Och, ännu nöjdare blev de när de såg innehållet. Noel, han var inte lika övertygad och kastade tillbaka sitt ägg under busken, men under eftermiddagen har han sedan gått och lekt med sin Transformer och mumsat chips. Även P fick ett ägg med lite gott. Alla nöjda och glada.  
 
 
 
 
 
 
Hemma går man påskkärring redan på skärtorsdagen, och i flera år har jag missat det då det trots allt är en vanlig arbetsdag. I Värmland, och det jag är uppvuxen med, går man påskkärring på påskafton och idag har det faktiskt knackat på några här. Noel, han har kikat på påskkärringarna med nyfikenhet och vinkat glatt till dem när de har gått iväg. Sötnöten. 
 
Det är för övrigt så härligt att grillsäsongen är igång. Idag har mina kära föräldrar bjudit på grillat och åh så gott det var! Att sedan ha vanhamummu och min morbror L här då var perfekt. Nu är det sova som gäller för den här trötta mamman, och jag hoppas morgondagen bjuder på mer krafter då jag har varit helt slut och känslig idag. 
 
Hoppas ni har haft en bra påskafton! 
Nighty-Night! 
 

Långfredag

Vi har haft ytterligare en orolig natt då Simon har haft ont i magen och både P och jag är nästan helt slut. Det tar verkligen på krafterna att inte kunna sova ordentligt på fyra nätter. Nu brukar vi vakna till av Noel när han buffas och knuffas mellan oss i sängen, men det är ingenting emot att behöva gå upp och trösta Simon x antal gånger varje natt. Snälla snälla snälla låt magknipen släppa snart. Idag har vi också testat receptfri medicin, så jag håller tummarna för att detta snart är över. För vår skull, men även för stackars Simons skull. 
 
Långfredagen här bjuder i alla fall på fint väder och dagen har vi ägnat åt att packa bilen. Det går långsamt framåt, så trötta som vi är. Lite besviken är jag på att vi inte har hunnit påskpyssla så mycket som jag hade önskat, men med sjukstuga, trötta killar, och ingen riktig lust (från killarnas sida) så har det inte gått. Jag har bestämt mig för att packa med mig allt så får vi se om vi hinner pyssla i helgen. Till min glädje har Elias i alla fall målat fina påskbrev på förskolan, så de får pryda kylskåpet en stund.      :)
 
 
 
 
Hoppas ni har en skön långfredag och njuter av dagen! 
Bye! 
 

Skärtorsdagen

Skärtorsdagen har gått i jobbets tecken för mig medan killarna har fått hänga med sin pappa idag. Då vi har påsklov nu och det var x antal saker jag ville hinna med på jobbet innan lovet började blev det en något stressig dag, men jag tror att jag fick ihop allting. Nästan allting i alla fall. Gissa om det är skönt att få krypa ner i soffan nu. Killarna, de har fått ett extralångt lov i och med att de har varit hemma denna vecka, och jag hoppas att de får vara friska kommande vecka så att vi får ett bra påsklov. 
 
Nu blir det soffa varvat med packning under reklampauserna. 
Hoppas ni har haft en bra torsdag! 
 
Nighty-Night! 
 

1a april och påskris - check

Lite luft hann vi ta igår, jag och killarna, och det var jätteskönt. Simon somnade i soffan på förmiddagen, men fick sedan följa med på promenaden efter lunch och frisk luft gjorde honom gott även om han under hela dagen klagade på magont. Medan Noel sov lunch i dubbelvagnen, och Simon vilade intill, cyklade Elias och vi passade även på att plocka påskris som vi inte hunnit med tidigare. Till vår lycka hittade vi även första tussilagon för i år och Elias plockade med sig en bukett hem. En skön lite tur, som sagt. 
 
 
 
 
Nu står påskriset, som jag och killarna hjälptes åt att dekorera, ute vid yttertrappen som en härlig färgklick. Idag, i väntan på att de 48timmarna ska passera, fortsätter vi väl att hänga här hemma, ta lite frisk luft med en liten promenad och kanske dona på ute i trädgården. I helgen klickade jag in en beställning på ett trädgårdsabonnemang och väntar just nu på att vi ska få hem en tunna som vi kan slänga allt trädgårdsavfall i, den borde komma vilken dag som helst. Tänk så skönt att kunna slänga alla äpplen, alla löv, gamla överblommade blommor, all mossa etc i tunnan som sedan töms varannan vecka, och slippa slänga allt i släpvagnen, åka och tömma, och slutligen tvätta rent. Mest glad åt trädgårdsabonnemanget är nog P.       ;) 
 
Nu, dags att börja klä på killarna. 
Hoppas ni har en bra dag! 
Bye! 
 

RSS 2.0
Ladda ner en gratis bloggdesign p www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!