En lugn torsdag och en liten tur till biblioteket

I förmiddags tog vi en liten tur till biblioteket och åh så glada både Elias och Simon var åt att komma hemifrån lite. De varvade klättring i läsborgen med att kika i böcker, och tillslut bestämde sig Elias för vilka böcker han ville låna hem. Jag nappar på intresset för bokstäver som han visar och bland annat tre ABC-böcker fick följa med. Simon var mest intresserad av att klättra upp och ned i läsborgen, och jag måste säga att det är perfekt träning för balansen.     :)
 
 
 
 
Jag tycker det är så svårt att veta hur mycket man kan göra när man har barn som är sjuka, och då tänker jag på exempelvis ögoninflammation som det inte finns något 48timmar utan symtom att gå efter. (Eller, finns det x antal timmar?) Idag tog vi oss i alla fall till biblioteket och där fanns bara vi, samt pensionärer som hade datatek. Risken att Simon skulle smitta någon var ganska liten, men ändå känns det inte helt hundra att gå iväg någonstans när man VAB'ar. Samtidigt, att hålla sig inne i över en vecka tar också på krafterna på alla. Hur ska man tänka? Det var i alla fall skönt att komma iväg en liten stund idag, och hade det inte varit för att vi sov lunch alldels för länge hade vi kanske hunnit träffa vänner också. 
 
Vår eftermiddag kom av sig något då vi sov lunch i närmare tre timmar, och när vi väl vaknat fick vi se till att få i oss mellanmål och sedan middag ganska snabbt. Kvällen har sedan ägnats åt bad, och nu när småkillarna sover ska jag förbereda morgondagen och sedan ta en TV-kväll. För en gångs skull är jag inte helt slut på kvällen, så de där timmarna efter lunch gjorde susen, även om det kanske inte var helt optimalt.  
 
Hoppas ni har en bra torsdagskväll. 
Bye! 
 

Babykväll på BarnensHus

Ikväll blev det shopping på BarnensHus som hade Babykväll mellan kl.19-21. Jösses så mycket folk det var, så pass att kön till kassorna började vid ingången och gick genom hela butiken. Gissa om jag är trött nu. Men, jag fick med mig det vi skulle ha: en ny hel resesäng (den vi hade i stugan gick sönder i somras), två nya pyjamas till Simon i stl.92, samt ett nytt Didrikson regnställ till Elias. Bra när summan är lika med det vi sparade då priserna var ordentligt nedsatta. Me like! Att jag sedan även fick med mig annat smått (födelsedagspresenter till Elias) är en helt annan sak.      ;)

Dagens shopping:

 

bilder via Instagram - iamisvarld 

 

Bloggat i farten. 

Bye! 

 


På konsert

 
 
 
I förmiddags fick jag gå på konsert. Riktigt trevligt med en bra gitarrist och sångare. *mys* 
Nu är det dags att åka iväg en kortis till jobbet. 
Bye! 
 

Lite krassliga småkillar med mycket energi!

Onsdag och idag (samt imorgon) är det jag som är hemma med småkillarna då P har jobb och möten som inte går att flytta. Denna morgon håller Elias och Simon igång av sig själva och om man bara såg på energinivån skulle man inte kunna tro att de är sjuka/förkylda. Och, Elias är nog ganska så frisk nu och har idag inte klagat över ont i örat alls. Simons ögon guckar dock fortfarande och är svullna, så vi blir hemma även resten av veckan, och i och med det får även Elias vara hemma. Dock börjar de bli lite smått rastlösa och går omkring och skuttar här hemma. Söta småkillar! 
 
 
 
 
Hoppas ni får en bra onsdag! 
Bye! 
 

Färgglada träd

Elias och Simon har nu varit hemma i tre dagar från förskolan, och det börjar märkas på Elias att han saknar sina kompisar att leka med samt att pyssla. Redan igår ville han måla med vattenfärger, men då hann vi inte. Idag plockade vi dock fram hans målarset och på tork ligger nu en teckning med färgglada träd. Fin, tycker jag!    :)  

 

bild via Instagram - iamisvarld 

 

Bye! 

 


Krångel med bilen igår

God morgon! 
 
Är alldeles straxt på väg till jobbet, men tänkte kika in här lite snabbt. Elias har sovit lite oroligt inatt och klagat på ont i örat, så vi får se vilket skick småkillarna är i när jag kommer hem efter lunch. Jag jobbar fram till lunch, samma lika som igår, och sedan får P åka iväg och jobba. Tack gubben, för att du planerat om dagen!    :) 
 
Igår krånglade bilen för första gången med mig: jag fick faktiskt inte i växeln på bilen (dvs A1) när jag skulle åka hem vid lunch. Jag försökte ha i backen, vilket heller inte gick, och sedan växlade jag med att stänga av bilen, ha i växeln, gasa, ha i backen, gasa, stänga av bilen osv osv osv. Till slut ringde jag P och kom fram till att det finns en enda stor nackdel med automat, och det är när bilen inte rör sig någonstans. Hursom, efter att ha låtit bilen vara avstängd en kortis och sedan låtit den varva ner så startade den tillslut. Som tur var. Intressant att den betedde sig sådär, men inte alls kul. Vet inte om jag ska ringa och tala om det för försäljaren så att det kan antecknas någonstans så att det finns med i papren och garantin gäller om något går sönder så småningom. 
 
Hursom, väl hemma pratade vi om detta och om en annan sak och jag fick en roligt svar: 
 
- Gubben, vet du, jag hamnade i en lite konstig situation idag! 
 
- Gumman, det kallas rondell! 
 
 
hihihiiii.... Så jag skrattade! Trots att jag sovit hela natten är jag fortfarande trött och kommentaren är fortfarande rolig.     :)
 
Nepp, nu iväg till jobbet. Ha en bra dag, alla! 
Bye! 
 

'Rakpattarat'

Vid middagsbordet idag satt vi och pratade lite om diverse, Elias, P och jag, och plötsligt utropade Elias: 
 
- Mamma! Jag måste köpa en rakpattarat! 
 
- hihihii.... Men, inte behöver du ha en rakapparat? Du är ju liten fortfarande. 
 
- Men, jag måste köpa en nu så att jag har en sen när jag blir stor. 
 
 
hihihhiii..... Jag kan inte låta bli att tycka att vissa felsägningar är så söta. Sedan spann samtalet vidare och Elias berättade att han kanske en dag vaknar upp och har jättemycket skägg, eller är en isbjörn, eller är ett stort hus, eller är en tallrik...... Lite som MartinMorning (ett barnprogram på Barnkanalen), som vaknar upp och är nya saker varje dag. Ja, tänk om man gjorde det. Men, jag tycker nog att han än så länge ändå inte behöver ha en 'rakpattarat'.      ;) 
 
Bye Bye! 
 

Egenfixad frisyr

Utan att tala om det för sin pappa gick Elias imorse och hade i hårfeppa i håret och fixade till en frisyr. Sedan jag kom hem lagom till lunch kan jag inte låta bli att le mest hela tiden när jag ser honom, han ser så härligt busig ut med håret åt alla håll och kanter. Och, när han själv utbrast ' Det är jättekladdigt!' om sitt hår kunde jag inte låta bli att skratta lite. 
 
Vår älskade busiga kille med egenfixad frisyr: 
 
 
 
 
 
Nu ska P åka till jobbet och för mig och småkillarna är det lunchvila som gäller. Sedan får vi se vad vi hittar på i eftermiddag. 
Bye! 
 

Måndag och VAB

God morgon! 
 
Det blev en lugn söndag igår. Jag och småkillarna är förkylda, och Simon har dessutom ögoninflammation, så att bara vara hemma igår var det bästa. 
 
I och med sjuka småkillar blir det ingen förskola på några dagar och idag delar vi upp VAB-dagen. Nu är det dags för mig att åka iväg till jobbet och jobba förmiddag, vilket ger mig möjligheten att kika på scheman och se hur resten av veckan ska se ut. Lagom till lunch åker jag sedan hem och P får åka iväg och jobba. 
 
Inget roligare inlägg än så här denna morgon, men jag hoppas att ni får en bra måndag och jag ska försöka uppdatera mer i eftermiddag och då även med bilder. 
Bye! 
 

Syskonkärlek.....

 
 
 
Ibland är det bara skönt att få lägga ner huvudet på sin storebrors bröst och bli omkramad. Det tycker Simon. Och, Elias är jättegullig med sin lillebror och håller om. Älskade småkillar! 
 
Bye! 
 

Med surfplatta och iPad....

God morgon!

Vi har börjat denna lördagsmorgon i lugn takt med mys i soffan. Elias kom på att han ville ha ett spel där han får öva på bokstäver på sin surfplatta, och det har han fått installerat nu. Väldigt bra och smidigt sätt att öva på bokstäver, och han verkligen suger i sig bokstäver och ljud. Simon ville inte vara sämte utan också ha en platta att sitta med, så han fick låna sin pappas iPad och måla. Nöjda småkillar och nöjda föräldrar.    ;) 

 

bilder via Instagram - iamisvarld 

 

 

Vad vi hittar på annars denna lördag har vi inte bestämt än. Småkillarna verkar ha mer kraft idag och har sovit gott inatt, så vi håller tummarna för att förkylningen går över snart. Igår guckade Simons vänstra öga lite, det efter att han hade sovit lunch, men det har inte blivit värre och vi hoppas på att det inte är ögoninflammation (som vi igår trodde) utan att det bara var vanligt morgongojs. Vi avvaktar och ser i alla fall, och tar dagen som den kommer. 

 

Ha en skön lördag! 

Bye for now! 

 


Ett hangar-garage och vila på det

Det är en jättefin vinterdag vi har här, men jag och småkillarna har bara varit inne denna förmiddag. Medan jag fixade lunch lekte Elias och Simon med lego, och efter en stund kom Elias och hämtade mig för att visa sitt hangar-garage som han hade byggt och fått in det viktigast i. Jag fotograferade givetvis.      :)

bild via Instagram - iamisvarld

 

 

Nu vilar småkillarna lunch och innan jag gick ner viskade Elias: 

- Gå och vila lite i soffan du. 


Underbara älskade Elias, det ska jag absolut göra nu.       :)
Bye!

 


Första VAB-dagen detta år

God morgon! 
 
Det känns nästan lite lyxigt, och lite busigt, att ta en VAB-dag när småkillarna visserligen är genomförkylda och ynkliga med rinnande näsor och smått röda ögon, men inte mer sjuka än så. Jag förstår att förskolepersonalen väldigt snabbt ser när barnen inte är sig själva, inte har ork och inte hänger med i tempot på förskolan, men väl här hemma är skillnaden inte så stor. Samtidigt, anser fröknarna på förskolan att inte våra småkillar riktigt orkar med en dag på förskolan lyssnar vi givetvis. 
 
Så, idag är vi hemma, jag och småkillarna. Jag hade en tanke om att åka in till jobbet till lunch, men det blir troligtvis så att jag blir hemma hela dagen. P har ett viktigt möte hela förmiddagen så att dela upp på annat sätt gick inte just idag. Just nu mumsas det pepparkaka här, för är man sjuk och ynklig får man pepparkaka efter frukost (Elias var helt emot att slänga alla pepparkakor som blev kvar efter julen). Sedan ska vi bara ta dagen som den kommer.     :) 
 
 
 
 
Hoppas ni får en bra fredag, ni med! 
Bye for now! 
 

Två dagar som gått i ett

Tidigt igår morse åkte P iväg till Polen, så jag och småkillarna har varit själva här hemma. Jag måste säga att det (så klart) är mycket smidigare att på morgonen endast ha sig själv att tänka på, och inte väcka, klä på, få iordning småkillarna och se till att de får lite frukost i sig. Igår hann jag i tid till jobbet, och det kändes som att det fanns hopp. Imorse dock var det inte alls kul med en trött Elias som inte ville vakna och istället gnällde i 20min, som vägrade äta frukost och vägrade klä på sig. Simon tyckte både igår och idag även att mamma skulle få ta ett blöjbyte efter att hon tagit på honom ytterkläderna och var redo för att åka iväg till förskolan. Väl på förskolan imorse upptäckte jag att jag i stressen åkte hemifrån utan Simons overall, och var tvungen att åka hem för att hämta den för att sedan åka tillbaka till förskolan. I vanliga fall brukar overallen vara kvar på förskolan då vi har en hemma också, men igår kom den med hem. Halvvägs på väg in till jobbet upptäckte jag slutligen att jag glömt mobilen hemma (trodde att jag lagt den i väskan, men hade utan att tänka mig för lagt den på helt annat ställe efter att jag stigit upp) och fick meddela förskolan att de fick ringa till jobbet ifall det hände något. Sen till jobbet blev jag också. Suck, vilken morgon! 
 
Ikväll har vi bara varit, jag och småkillarna. Vi har busat och småkillarna har tagit sitt torsdagsbad. Imorgon blir det en VAB-dag då en av fröknarna sade att vi har två genomförkylda småkillar när jag kom för att hämta. Då är det lika bra att de är hemma och vilar upp sig, samt även får helgen till det. Får se hur vi lyckas pyssla ihop morgondagen, P och jag. Nu är det läggdags som gäller. 
 
 
 
Hoppas allt är bra med er och att ni har en bra kväll! 
Bye! 
 

Gosiga småkillar hemma ikväll

Vi har haft gosiga mysiga småkillar här hemma ikväll. Åh, så söta de kan vara med varandra ibland. Idag härmade Simon plötsligt mig och sade 'Thai Thai' när vi pratade om Thailand. Elias tyckte också att det lät roligt och pussade på sin lillebror, vartefter Simon upprepade 'Thai Thai' och givetvis var Elias tvungen att pussa på honom igen. Och, så höll de på och pussades, busade och skrattade en stund. Till och med jag och P skrattade med. Så söta och roliga! Älskade småkillar! 
 
 
 
Bye! 
 

Här har vi haft en......

God morgon! 
 
Här har vi haft en skön helg och nu är det dags för en ny vecka. Idag sätter förskolan på gång på allvar då P ska lämna småkillarna runt halv åtta-tiden, och jag ska hämta på eftermiddagen efter jobbet. Lång dag för de små. På jobbet har vi idag studiedag och ska utbildas i datakunskap och det ska bli lite kul att se vad det är vi ska göra. Jag hoppas verkligen det är någonting som ger oss något istället för att vi bara kommer att sitta av tid. 
 
Hoppas ni får en bra måndag! 
Bye for now! 
 

Skön lugn söndag, med lite skottning

Vi njuter av en skön lugn söndag här och gör inte alls många knop. P pysslar lite i källaren, medan Simon har hängt med mig medan jag donat med diverse. Mest ambitiös har Elias varit som har varit ute och skottat på gården (alltså inte på uppfaren utan på gräset) och altanen. Solen har kikat fram lite lite, men annars blåser och snöar det mest här vilket gjort att vi har varit inne idag. 
 
Vår duktige skottare idag: 
 
 
 
 
Hoppas ni har en skön söndag, ni också!     :)
Bye! 
 

Söt kille!

- Mamma, ta kort på mig! 
 
 
 
 
 
Elias fick tidigare idag se ett kort på sin kusin Oskar i elefantdräkt. Elias ville inte vara sämre och tog på sig lite tokiga kläder han också. Typ. Mössan hamnade lite på sniskan i alla fall. Söte kille!     :) 
 
Bye! 
 

Lördagsförmiddag ute med småkillarna

I morse när Elias kikade ut genom fönstret konstaterade han att solen skiner och att det är en fin dag ute. Så, efter att ha ätit frukost, duschat och lekt inne en stund, klädde vi på oss ordentligt med kläder och gick ut. Det blev en liten promenad med snow-racern, och på vägen hem stannade vi till vid snöhögarna utanför vårt hus där Elias fick klättra upp och åka ner på rumpan. Jättekul tyckte han att det var, och hans glädje smittade av sig på Simon som också fick åka till slut. 
 
 
 
 
 
Det är skönt att vara ute i friska luften. Och, det är skönt att krypa ner och sova lunch när man har varit det. Det ska vi göra nu.     :) 
Hoppas ni får en fin lördag!  
 
Bye! 
 

Äntligen helg!

Det är äntligen helg! Jag undrar om det inte var det jag skrev även förra helgen? Men, nu är det verkligen skönt när helgen kommer och man kan låta jobbet vara i några dagar. Att dessutom få sluta jobbet medan solen fortfarande skiner (även om den inte var uppe särskilt länge utan var på väg att gå ner) känns även det lyxigt.

 

Idag när jag kom hem möttes jag av en glad Simon som först åt lite mellanmål och sedan ägnade han och jag en stund åt lek med lego. Tänk att något så enkelt kan vara så roligt. Inte för att vi lekte särskilt länge då Elias vaknade till i soffan i den vevan, men just lek har vi inte hunnti med under veckan då det bara blivit bus om kvällarna. 

 

 

bild via Instagram - iamisvarld 

 

 

Om en liten stund ska vi åka in till stan och unna oss middag ute, för att sedan ta en lugn och skön fredagskväll här hemma. Om jag har tur somnar jag inte redan klockan åtta utan hinner med lite film och fredagsmys med P.  

 

Hoppas ni får en skön lugn fredagskväll, ni med! 

Bye! 

 


En bra dag igår med mys och bus

God morgon! 
 
Det är verkligen underbart att komma hem på eftermiddagarna och mötas av två glada småkillar som kommer springande emot mig med öppna armar. Så har det varit sedan jag började jobba, och jag hamnar i regel på köksgolvet där vi har kramkalas. Jätteroligt och mysigt! Trots att dagarna flyger iväg och jag inte hinner med det jag vill, så är just det här att komma hem en höjdpunkt.       :) 
 
Igår var en bra dag; en rolig dag på jobbet, roliga nyheter, bus med småkillarna på kvällen, TV-stund i soffan. Min favorit på TVn, Scandal, har börjat igen och givetvis kunde jag inte låta bli att sitta uppe i soffan och kika på kvällens avsnitt trots att jag sedan fick släpa mig upp och sova. 
 
Om ett tag är det dags att åka in till jobbet igen. Jag har i normala fall inga problem att köra i olika väglag, men nu när det har snöat har jag upptäckt att det inte alls är kul att köra på E4an. Även om bilarna faktiskt kör väldigt långsamt, 70-80km/h på en 110-väg, och det inte har hänt någonting än så känns det som att det är på de stora vägarna som alla hemska olyckor sker. Tror att jag ska börja åka de mindre vägarna genom stan in till jobbet..... 
 
Hoppas ni får en bra torsdag, alla! 
Bye for now! 
 

I och ur en båt.....

Jag har verkligen saknat min kamera. Först var den iväg en vända till Kina, och efter det har den legat oladdad en vecka så jag har inte kunnat använda den. Men, nu så! Nu kan jag fotografera, och vilka bättre att fotografera än våra småkillar.      :) 
 
Jag får väl hålla med om att alla lekställen är bra lekställen. Eller? Elias och Simon tycker det är väldigt kul att kliva i och ur båten. Eller, pappersåtervinningslådan som P och jag tycker att det är. Söta småkillar!     ;)  
 
 
 
Bye! 
 

Mörkt....

Det är verkligen mörkt när jag åker till jobbet, och det är mörkt när jag åker hem. Igår kväll somnade jag runt tio-tiden och trots att jag faktiskt sovit i åtta timmar tog det emot att kliva upp imorse. Fy, så trött jag var. Dessutom har Elias börjat vakna på nätterna. Han tassar tyst in till mig, viskar att jag ska komma och gosa med honom, och sedan tassar vi tyst tillbaka till hans säng och lägger oss där och sover. Jag funderar på om det är Elias sätt att nattetid ta igen lite mamma-tid då vi nu inte gosar lika mycket på dagarna? Hursom, jag är fortfarande trött och ikväll kommer jag garanterat somna i soffan i P's famn såvida jag inte går och lägger mig direkt i sängen när vi ska natta småkillarna. 
 
Det mesta som upptar min tid är verkligen jobbet just nu. Idag har jag haft sju lektioner på åtta timmar, och det är tufft. Jag beundrar min kollega, vars lektioner jag hoppar in och tar denna vecka när hon är hemma och sjuk, då hon har ett tufft schema med många lektioner som löser av varandra utan rast. Jösses!
 
Inskolningen på förskolan för Simons del går jättebra och både idag och igår har han varit där mellan kl.10-14. Det innebär att både lunch och vila har skett på dagis, även om Simon inte har ätit mycket alls. Igår grät han när P lämnade honom där, men idag hade han vinkat glatt och hängt på fröken som drog honom i pulkan ute. Elias tar på sig storebrorsrollen på allvar och är jättegullig mot Simon och finns där för honom. Imorgon och på torsdag blir det sedan lite längre dagar och nästa vecka börjar småkillarna på förskolan på riktigt. 
 
Nu blir det gos och lek en liten liten stund med småkillarna, sedan är det läggdags för oss alla. Ville mest bara tala om att allt annars är bra med oss här och göra en kort inlägg.  
 
 

 

bild via Instagram - iamisvarld 

 

 

Bye Bye! 

 


Tankar och skuldkänslor så här på kvällskvisten

Det är tungt att börja jobba igen efter mammaledigheten. Inte endast tungt fysiskt, eller mentalt, utan tungt känslomässigt. Varje dag, både morgon och kväll, kämpar jag med samvetskval och det faktum att jag nu endast träffar våra älskade småkillar tre-fyra timmar per dag (förutom helgerna). Fy, så jobbigt det är! 
 
Förra veckan sade en arbetskollega att hon inte alls förstod hur man kan välja att jobba 100% när man har små barn hemma, och just den kommentaren har hängt med mig ända sedan jag fick den slängd i ansiktet. Ja, hur kan man välja att jobba heltid istället för att vara mer hemma med sina barn? Om jag/vi fick välja hade jag gärna jobbat 75-80% och spenderat eftermiddagarna hemma med Elias och Simon, eller haft en arbetsvecka på fyra dagar istället, eller varit mammaledig ytterligare ett år, men det går inte nu. Jag/vi har inte ekonomi för det. När vi diskuterade detta på jobbet fick jag svaret att man helt enkelt måste anpassa sin ekonomi, samt att ekonomi inte kan gå före tid med de egna barnen. Eller, kan det det? För oss gör det det. Jag tror dessutom att vi inte är unika på något sätt utan att verkligheten ser ut så för de flesta familjer. Eller? 
 
Att jag inte har kunnat släppa kommentaren beror så klart på att den tog jättehårt då jag redan innan jag började jobba har kämpat med det faktum att jag inte kommer att träffa småkillarna lika mycket mer. På Elias och Simon går det ingen nöd, de trivs jättebra på förskolan. Det är mig det går nöd på. Tilläggas måste att jag trivs jättebra på min arbetsplats och att det är jättekul att sitta uppe i språkrummet med språkarna, så det är inte jobbet det är fel på heller. Det är bara jag som just nu inte vant mig vid vår nya tillvaro och att vara ifrån småkillarna. Det är jag, och det är jättejobbigt. Så otroligt otroligt jättejobbigt...... 
  
Ikväll när Elias kröp ner för att sova viskade han fem små ord och det gjorde så ont i hjärtat att höra dem: 
 
- Mamma, vi ses imorgon kväll. 
 
 
Ja, Elias, vi ses imorgon kväll igen. Jag längtar! 
 
Bye.... 
 

Lampor från Bauhaus

När man fixar och donar hemma kommer man ofta på vad som saknas och behövs så att allt blir färdigt. I och med att P har fixat med kablarna till TVn åkte vi efter lunch in till Uppsala för att shoppa lister etc på Bauhaus. Två lampor hittade vi också; en till småkillarnas rum, samt en till vardagsrummet. Hoppas de blir så bra som vi har tänkt oss.     :)

bild via Instagram - iamisvarld 

 

 

Bloggat i farten. 

Bye! 

 


En fin kall söndag idag

Det är en fin kall söndag vi har här. P har denna förmiddag fortsatt med kabeldragning och får hjälp av Simon, medan Elias är ute och letar och gräver efter sin snöskyffel. Det är inte lätt att gräva med en liten spade, men han sliter på bra, Elias. Jag ska sätta mig och planera veckans middagar och senare idag ska vi troligen ta oss en tur till Tierp och sedan Uppsala. Så skönt det är med helg, när man bara kan ta dagen som den kommer.     :)
 
Elias ute på gården i jakt på snöskyffeln: 
 

foton tagna med min iPhone 

 

 

Ha en skön söndag! 

Bye! 

 


I klädgarderoben

Idag har P börjat dra om kablar så att vi får undan kablarna som har legat i dörröppningen in till vardagsrummet, samt att jag äntligen får 3an tillbaka på TVn. Elias har såklart hjälpt till, medan Simon hittade ett nytt gömställe.     :) 
 

foton tagna med min iPhone 

 

Bye! 

 


Pappa - Mamma, nästan samma lika

Vid matbordet för en stund sedan kläckte Elias ur sig följande: 
 
- Pappa! Du har mammas dator. 
- Mmm.... 
- Och, du har mammas iPhone. 
- Mmm..... 
- Då är du nästan mamma! 
 
 
Hihihihii..... Vi skrattade alla tre. (P sitter just nu och synkar min dator och iPhone så att mailen ska fungera som den ska.) Han är rolig, vår Elias. Ibland kommer det helt oväntade saker ur munnen på honom. Efter att ha varit tyst i några minuter efter att han konstaterat att jag och P nästan är samma lika, sade Elias sedan åt oss att titta på honom och sedan knäppte han med fingrarna och blinkade och gjorde ett klickljud därefter. Svårt att förklara, men vi skrattade ännu mer med honom och sedan fick han göra det om och om och om igen då det var så charmigt. Söte älskade kille! Tydligen har han lärt sig det av sin kompis S på förskolan. Nu måste vi komma ihåg att filma honom så att vi om tio-tjugo år kan gå tillbaka och minnas alla charmiga saker som han gör, Elias.     :)
 

foto taget med min iPhone

 
 
Bye! 
 

Äntligen helg och spontankaffe hos vänner

Äntligen helg! Åh, så skönt det var att först få sova hela natten, sedan få vakna själv och slutligen ligga kvar och lyssna på småkillarnas andetag medan de sov vidare en liten stund. (Elias hade kommit intassande till oss tidigare på morgonen och sov visst i vår säng.) Även om vi steg upp redan halv åtta var vi utvilade hela familjen och all sovmorgon är bra sovmorgon.      :)

Idag ska vi vara hemma och städa ut julen. Elias ligger i soffan just nu och är nöjd då han äntligen har fått spel på sin surfplatta. Men, innan vi sätter igång blir det först spontankaffe hos vänner.

 

foto taget med min iPhone 

 

 

Hoppas ni får en skön lördag! 

Bye for now! 

 


Fredag och veckans sista arbetsdag

God morgon! 
 
Det är fredag och veckans sista arbetsdag. Jag tror att jag denna vecka har somnat samtidigt som småkillarna, straxt efter åtta, varje kväll. Jag har varit så trött. Och, Simon har sovit hela nätter några nätter i rad nu, så jag antar att inskolningen och omställningen med förskolan tar på hans krafter.
 
Igår hade det gått jättebra på inskolningen och när P skulle lämna honom ensam en stund och vinkade HejDå, vinkade Simon glatt HejDå tillbaka och fortsatte plaska med vattnet vilket var vad han just då höll på med. Lycka är att det finns ett lågt handfat som Simon når upp till och kan tvätta sina egna händer. Där står han gärna och länge. När fröken tycker att det är dags att sluta blir han dock arg och gråter stora krokodiltårar för att visa sitt missnöje. Hursom, en timma hade Simon lekt själv på förskolan (medan P satt i personalrummet med sin dator), och sedan åt Simon och P lunch där för första gången igår vilket också hade gått bra. 
 
Alldeles snart ska jag fara iväg till jobbet och idag ska Simon få vara själv på förskolan fram till lunch, samt äta lunch där själv. Håller tummarna för att det kommer att gå bra. Lille söte killen som lär sig så mycket nytt nu. Elias, han är en snäll storebror och flera gånger både på förskolan och hemma igår gick han och kramade om Simon. Jag är så tacksam för att de båda har fått plats på samma förskola och samma avdelning. Älskade småkillar. 
 
Ha en bra fredag, alla! 
Bye! 
 

Morgon med vind och snö

God morgon! 
 
Det är redan torsdagsmorgon och här är det en mindre storm, vinden tjuter och snön yr runt ute. Jag ser inte alls fram emot att gå ut, och hade nog helst av allt velat stanna kvar i sängen eller soffan och myst hela dagen. 
 
Igår hade jag för första gången veckans längsta arbetsdag och kommer från och med nu på onsdagar att komma hem någon gång runt halv sex då vi har konferens på onsdagar. Fy, så sent det är. Visserligen hann jag med ordentligt med mys med både Elias och Simon, och jättemysigt var det att sitta och läsa bok tillsammans. För att inte tala om buset med Simon som skrattade så. Men, det var nästan det vi hann med innan det var tid att varva ner och läggdags. Kvällarna går alldeles för fort nu för tiden och jag ser fram emot helgen jättemycket. 
 
Nu är det dags att smått göra sig iordning och åka iväg. Hoppas ni får en bra torsdag och att det inte är alldeles för färligt väder hos er. 
 
Bye for now! 
 

Inskolning på förskolan!

Igår, tisdag, började Simons inskolning på förskolan och det hade gått jättebra de två timmar han var där och bekantade sig. Medan P höll sig i bakgrunden hann Simon med att bekanta sig med några nya kompisar, leka med klossar, äta mellanmål med de andra barnen, leka i lekhallen, samt lära sig åka rutschkana helt på egen hand. (Det hade tagit en vurpa och tre åk, sedan åkte han själv.)
 
Jag hade nästan nästan önskat att Simon inte riktigt visar hur envis han kan vara på sin första dag på förskolan, men det hade han gjort. När fröken, som skolar in honom, hade tyckt att han tvättat rent händerna tillräckligt efter 15min, vilket han gjorde helt själv och var så klart jättelycklig, och skulle hjälpa honom att torka händerna hade han protesterat högljutt och inte alls veltat följa med. Som Simon gör när han inte får göra som han vill. Så, hon visst fick uppleva protesterna och se hur envis han är ändå. 
 
 
 
 
Elias hade igår inte riktigt kunnat leka ute med sina kompisar medan pappa och Simon var inne, så han hade också hängt på och hållit sig nära dem en stund. Idag blir det heldag förskola för Elias del, medan Simon ska vara där på eftermiddagen. Håller tummarna för att det kommer gå bra. 
 
Bye! 
 

Onsdag och oroliga nätter

God morgon! 
 
Det är onsdag och i tre morgnar nu har jag vaknat två-tre minuter innan klockan ringer. Inte det att jag har tur som vaknar precis då, utan istället har jag sovit oroligt varje natt sedan jag började jobba då jag är rädd att jag ska försova mig, eller att klockan ska väcka Simon och att han därefter inte kan somna om. Så, lite mosig sitter jag här och skriver ett första morgoninlägg och ska ta en kopp kaffe för att om en halvtimma åka till jobbet. 
 
Jag måste säga att gårdagen på jobbet var bra och efter lektionerna på väg till språkrummet (där jag sitter) kommer jag ihåg precis varför jag blev, och är, lärare. I eftermiddag ska jag tillsammans med en kollega sitta och planera upp schema och arbete, och det känns skönt att det äntligen blir av. Just nu känns det helt ok att hoppa in och ta mina kollegors lektioner som vikarie om de är sjuka, men det ska bli skönt att få ett eget schema att gå efter, samt att kunna lämna in tider till förskolan så att de vet hur Elias och Simon ska gå. 
 
Nepp, nu dags att ta en kopp kaffe och så småningom iväg. Hoppas ni får en bra onsdag. 
Bye! 
 

På pottan!

Eftersom bloggen för mig fungerar som en dagbok måste jag få berätta att Simon kissade på pottan för första gången igår! Åh, så glad och imponerad jag var! Duktige lille kille!!!!      :) 
 
Då småkillarna inte fick bada i söndagskväll fick de göra det igår istället. Efter en liten stund ställde sig Simon upp och visade att han ville kissa, och det reagerade jag på. Vips lyfte jag upp honom, tog pottan, ställde den i duschen, och ner med Simon på den. Det tog någon minut innan Simon accepterade pottan då han reste sig, satte sig, reste sig, satte sig, reste sig och satte sig om och om igen. Men, efter ett tag satt han kvar där länge och nästa gång han reste sig hade han kissat. Coolt! Han vet vad man ska göra i pottan!     :) 
 
Att han sedan efter en stund även kissade på toalettpallen och badrumsskåpet medan han borstade tänderna är en annan sak. Han kommer att kissa lite här och där. Men, en första gång är en första gång. Han är inte en liten bebis längre, vår Simon. Duktige lille kille!   
 
Bye! 
 

En ny morgon

God morgon! Det blev varken massagefåtölj eller bär med grädde igår kväll. Istället somnade jag i soffan i P's famn medan vi låg och pratade, och kommer ihåg att jag vaknade till lite när P frågade "Sover du, gumman?". Jag var verkligen helt slut, både i huvudet av alla intryck och i kroppen av att ha gått och rört mig en hel dag.
 
Nu är det tisdagmorgon och om en liten stund ska jag ta och åka iväg till jobbet igen. Eftersom jag igår somnade och inte kom ihåg en sista lilla sak som jag skulle göra, får jag göra det nu. Förskolefröknarna önskar få ett litet personligt brev när ett nytt barn börjar på avdelningen, och denna ska jag skriva i ordning nu. Annars är kläder framlagda, Elias nya fina väska som han fick i julklapp packad, kameran ligger framme, och informationspapper ifyllda till förskolan. Jag tror det är allt.
 
Hoppas ni får en bra tisdag! Ska bli spännande att se vad denna dag bjuder på och vem jag ska vara.     :)
Bye for now!
 

En första arbetsdag

Det är en trött ami som här ikväll har försökt orka med vardagsrutinerna (Tack, gubben för att du har orkat när jag inte gjorde det!), tvätt och morgondagens förberedelser. Jag måste ha varit ordentligt stressad inför första arbetsdagen då det känns som att all spänning har släppt och i och med det har jag fått ordentlig huvudvärk och ont i axlarna. Fy, så ont jag har. 
 
På väg in till jobbet imorse fick jag en klump i magen lagom till jag kom in till Gävle och hade tio minuters bilfärd kvar. Jag har tyckt, och tycker nog fortfarande, att det inte gör så mycket att jag inte vet vad jag ska göra för någonting denna vårtermin, men samtidigt går det emot hela mitt sätt att vara då jag brukar ha hela vårterminen grovplanerad samt ha en idé om vad jag ska göra den första veckan i januari. Riktigt konstigt kändes det att sitta på AP-mötet och inte ha en kalender att fylla viktiga datum och tider i. Det har jag totalt glömt bort att skaffa. (Nej, inte riktigt sant. Jag har letat efter en lärarkalender med de är slut och därefter har jag glömt bort att skaffa en vanlig kalender.) Sedan upptäckte jag att jag glömt ta på mig klockan imorse, vilket också var orutinerat då jag behöver ha en klocka för att ha koll på lektionens start och slut. Ganska snabbt upptäckte jag också att jag totalt glömt bort var alla klassrum ligger och virrat runt i korridorerna, och jag vet inte hur många gånger jag knackat på hos en kollega för att fråga vart jag ska gå. Stackars kollegor. Hursom, efter att ha haft ett möte med chefen och en kollega i förmiddags vet jag lite lite mer om våren, men har fortfarande inget schema och kan inte riktigt än planera. Vilket i och för sig är bra då jag lär mig att ta dagen som den kommer. Och, det har jag gjort idag då jag hoppade in för en annan kollega, och så får vi se vad morgondagen för med sig. 
 
Ett litet steg i riktning mot ett lite mer organiserat liv på jobbet var när jag på ICA Maxi efter jobbet passade på att köpa en kalender. Den ska jag flytta in i imorgon på jobbet. Nu blir det inget mer jobb denna kväll utan massagefåtöljen en stund, sedan lite bär och grädde som liten belöning efter första arbetsdagen, och sedan mys med P och sova. 
 

foto taget med min iPhone 

 
 
 
Bye Bye! 
 

En tidig morgon och snart på väg till jobbet

God morgon! 
 
Det är måndagen den 7januari, och dags för mig att snart åka till jobbet efter att ha varit hemma med Simon i över 1 1/2år. Killarna sover skönt där uppe och det hade varit skönt att få ligga kvar, jag kommer inte ihåg när jag var uppe så här tidigt utan dem. Jag måste säga att vi har varit bortskämda då de sovit så bra och länge om morgnarna. Nu ska vi dock börja ställa om oss på andra tider. Igår kväll pratade Elias och jag om att han måste försöka somna om ifall det är så att han vaknar till tidigt av att jag duschar, samt att han kommer att få en heldag hemma med sin pappa. Gissa om han var glad. Sedan bestämde vi också att vi ska gosa jättemycket när jag kommer hem i eftermiddag, vilket jag ser fram emot.      :) 
 
På sätt och vis ser jag fram emot att börja jobba, även om jag just nu inte har riktigt koll på schema, elever etc. Men, det ger sig. Dags att göra mig i ordning, värma upp bilen och åka. 
 
Hoppas ni får en bra måndag!
Bye! 
 

Som bortblåst.....

Den här sköna känslan jag hade imorse är som bortblåst. Att vi inte kunde få en mysig sista dag tillsammans, jag och småkillarna. Ja, jag vet att detta inte är sista dagen, att inte livet tar slut, att inte...., att inte.... att inte. Fy, så irriterad jag är. Märks det? Jag borde inte skriva i irriterat tillstånd men jag gör det.
 
Elias har sedan en tid tillbaka börjat gnälla vid mista lilla motgång, och det tar så otroligt mycket på mina krafter. Om tröjan inte sitter eller känns bra, gnäll. Om jackan inte känns bra, gnäll. Om Simon tar en leksak som Elias kommer på att han själv vill leka med, gnäll. Om inte alla leksakerna ligger kvar i släpet när han ska köra Bobbybilen, gnäll. Om... om.... om..... Suck. Är det en period som går över snart??? Jag har försökt tala om för Elias att när någonting inte känns bra, eller om någonting inte går som han vill, måste han försöka igen och börja om från början. Ibland kommer han ihåg det och gör det, men oftast efter att han har hunnit gnälla och jag hört det. Jag varken vill eller orkar serva honom med alla lösningar då jag vill att han lär sig själv, och lär sig att han faktiskt kan. Och, han blir jättenöjd när han lyckas om något har krånglat. Just nu är jag dock så trött så trött på allt gnäll.
 
Mellan gnäll, gråt, tårar och trots är Elias jättefin och mysig. Han är det, och jag blir så förundrad över att han är så snäll och omtänksam ibland. I förmiddags pratade vi om att vi ska försöka ha en mysig dag, detta efter att Elias gnällt och skrikit ordentligt, då jag imorgon börjar jobba och att vi inte kommer hinna leka så mycket om dagarna längre. Elias funderade lite, och sade sedan:
 
- Mamma, vi har lördagarna för då jobbar inte du. 
 
 
Och, han har rätt. Vi kommer att ha helgerna tillsammans. Jag hoppas bara att det blir mindre av gnäll, gråt, tårar och trots då, för då kommer jag verkligen vilja mysa med småkillarna och inte lyssna på det där. 
 
Så, nu har jag fått skriva av mig. Gnällt av mig. (Om Elias gör det ska jag göra det.) Ska återgå till bilbanan. 
Bye! 
 

Söndagsmorgon med bak

God morgon!

Här har vi en skön söndasmorgon. Igår bytte vi om och kröp ner i sängen halv nio alla tre och Simon måste ha förstått att jag var så jättetrött igår då han sov hela natten utan att vakna, vilket då gav mig mer än elva timmars sömn. Underbart!

Efter frukosten sade Elias att han ville baka, och det har vi gjort. En skön lugn söndagsmorgon har vi som sagt.     :)   

 

foto taget med min iPhone 

 

 

Janko på Bolibompa-morgon påminde mig om att det faktiskt är jullovets allra sista dag idag och den måste man ta vara på. Känns jättekonstigt, att det är den sista lediga dagen (förlåt att jag tjatar) och jag ska även idag låta städandet vara och bara leka med Elias och Simon. Det blir bra det.      :) 

 

Ha en skön söndag! 

Bye! 

 


Underhållning hemma

Tröttheten har slagit till ordentligt trots att jag faktiskt somnade till 20min medan småkillarna sov lunch. Nu försöker jag bli pigg med kaffe. Tur nog underhåller sig både Elias och Simon något så när själva. Elias, han underhåller både mig och Simon. Vem behöver gå på konsert!?!       :)   

 

kort taget med min iPhone 

 

 

Bye! 

 


Elias premiärtur på skidor!

Idag har Elias provat på att åka skidor för första gången, och det gick jättebra! För säkerhets skull fick Elias på sig sin hjälm, och trots att han på darriga ben tog sig fram ramlade han endast tre gånger. (Vilket han själv höll räkning på och glatt talade om för mummu och ukki i telefonen efter vår tur.) Nu blev inte premiärturen alls lång, men huvudsaken var att han fick prova åka, vilket han har längtat efter sedan han fick skidorna, och tyckte det var roligt. Sedan upptäckte Elias att man med stavarna även kan skriva bokstäver, och testade det så klart.     :) 

Några bilder så klart från vår lilla tur: 

 

foton tagna med min iPhone 

 

 

Simon var jättenöjd med vår lilla tur han också då han fick åka snow-racer, åh så han tycker om det. Efter att Elias provat skidorna en liten stund tog vi sedan av dom och Elias hoppade på snow-racern han också, och sedan tog vi ytterligare en liten tur. Jag måste erkänna att det var jag som var mest trött när vi gick in för att äta lunch då jag hade dragit småkillarna och spurtat med dem x antal gånger. Elias och Simon gick det ingen nöd alls på.      :) 

 

Bye! 

 


Lite nytt

Om bara några dagar börjar förskolan för både Elias och Simon, så idag har jag och småkillarna passat på att shoppa lite. Elias kläder har jag koll på och han har dubbelt av det mesta och behöver egentligen inte ha så mycket nytt (förutom nya pyjamas hem som vi fyllde på med idag), men Simon som nu börjar ha stl.86-92 behöver lite nytt både hem och som extraplagg i lådan på förskolan. Så, lite shopping blev det och Elias och Simon var jättesöta där de hand-i-hand gick mellan hyllorna i klädbutikerna. Lite kul är att Elias faktiskt fortfarande tycker om att shoppa kläder, och gärna väljer ut vilka tröjor han vill ha, samt vilka Simon ska ha.      :)  

 

Simon fick i första hand tröjor, men även jeans och långkalsonger.... 

 

.... medan Elias fick Blixten- och robotpyjamas, tröja, jeans, långkalsonger och ett Blixten-skärp.

 

 

 

Nu ska en tvättmaskin med småkillarnas jeans startas (alla ligger i tvätten) så att det finns rent till nästa vecka och småkillarna kan smutsa ner sina kläder bäst de vill på förskolan. Sedan blir uppgiften i helgen att märka Simons kläder så att det är klart till på tisdag. Jag borde kanske ha gjort någonting speciellt ikväll då det är fredagkväll och min sista lediga fredag på mammaledigheten innan jobbet börjar, men istället donar jag på lite och ska alldels snart krypa ner i sängen bredvid Elias. Bara två dagar kvar innan P kommer hem och vi längtar här, både jag och småkillarna. 

 

Bye Bye! 

 


Gråt, gnäll och målarverkstad.....

Det är fredag, klockan är inte ens lunch och..... ja..... fram tills nu har vi haft bra dagar. Idag vet jag inte riktigt vad det är med Elias, men han gråter och gnäller för minsta lilla motgång och drar saker ur händerna på Simon (vilket han absolut inte får göra). Jag börjar redan nu tröttna på att avleda och ser verkligen fram emot att småkillarna ska sova lunch så att jag kan samla lite kraft och energi. 
 
Ett avbrott i gnällandet hade vi när Elias och Simon målade, och med vässade pennor passade Elias på att måla fyrverkerier. Ända sedan nyårsafton, då vi såg fyrverkerierna inne i Gävle och sedan sköt egna här hemma, har Simon varit helt fascinerad av fyrverkerier och sagt 'PAOOO' och gestikulerat stort med händerna. Och, minst några gånger varje dag har han tittat på den lilla filmsnuttet P filmade på nyårsafton. Elias är inte lika fascinerad, men ville ändå måla fyrverkerier idag. Visst ser man vad det är!     :) 

 

 fotograferat med min iPhone 

 

 

Nu är det lunchdags, och under den halvtimma som det har tagit att skriva detta inlägg (med diverse avbrott) har Elias skrikit av sig verkar det som och är åter på gott humör. Jag hoppas att lunch och lite lunchvila ger oss en bra eftermiddag. 

 

Hoppas ni får en bra fredag! 

Bye for now! 

 


En bra torsdag.....

Idag har vi åter haft en bra dag, även om Elias började gnälla på eftermiddagen vilket inte är helt optimalt då det är när jag är som hungrigast och har minst energi. Efter att ha varit iväg en kortis till affären stannade Elias ute för att skotta lite, vilket gav mig en chans att laga mat och hämta krafter och nu efter middagen är det full fart igen på oss alla.      :)

Simon har haft mer ork idag, även om han inte riktigt har ätit som han brukar. Förhoppningsvis är han ännu piggare imorgon och snart helt frisk.

Nu är det torsdagsbad som gäller och sedan ska vi nog sova alla fyra. Jag har kommit fram till att det bästa, när P är bortrest, är att släppa alla måsten och bara vara med Elias och Simon. (Så, jag har varken städat eller plockat alls och det ser ut därefter.) Att gå och lägga sig samtidigt som småkillarna är också skönt då det ger mig en chans att få nya krafter inför morgondagen. Så klart.      ;)

 

 

Hoppas ni har haft en bra torsdag. 

Bye Bye! 

 


Det snöar!

Jag tycker verkligen om snö och har ännu inte alls börjat längta till våren, så gissa om jag blev glad när jag tidigare kikade ut och upptäckte att det snöar. Elias har tjatat om att han vill ut och åka skidor ända sedan han fick sina allra första skidor i julklapp. Dessutom säger han att han vet hur man gör när man åker skidor då han faktiskt har tittat på skidåkning på TV med ukki. Med ny snö och lite lagom med minusgrader så kan vi kanske ge oss ut imorgon. Och, ta en skotertur nästa helg. För att inte tala om all pulkaåkning småkillarna hinner med på förskolan när den börjar nästa vecka. För min del får vintern hålla sig kvar ett tag till.      :)  

 

 

 

 

Annars är det ok med oss här hemma. Simon har varit lite lite varm idag, samt trött, och sover just nu lunch. Även om Elias är frisk och kry nu sover han också för att ta igen sig lite. Jag, jag har än så länge klarat mig från förkylning och håller tummarna för att jag slipper det helt och hållet. Eller, åker på en mild variant. 

 

Hoppas ni har en bra torsdag! 

Bye! 

 


Bus och gos med småkillarna

Denna onsdag är Elias pigg och feberfri. Skönt. Istället är det Simon som har feber, och har kämpat med att hålla sig vaken hela eftermiddagen tills det att tröttheten och febern för en stund sedan vann. Stackars liten.....

Lite bus och gos har vi ändå hunnit med idag, och då min kamera är på tur i Kina blir det iPhonen som får rycka in denna vecka.

Älskade småkillar i fåtöljen idag:   

 

bilder tagna med min iPhone 

 

Bye! 

 


Tankar om förskola, om att börja jobba, och annat denna morgon

God morgon! 
 
Denna morgon har Elias och jag vid frukostbordet pratat om att jullovet snart är slut och att det snart är dags att börja på förskolan igen.
 
I en veckas tid har jag haft smått panik då jag känner att jag kommer att förlora så mycket tid med småkillarna när de börjar på förskolan, för att inte tala om hur mycket av deras utveckling jag kommer att missa. Jag har känt mig som en hemsk mamma som ska börja jobba, trots att jag har varit hemma i 1 1/2år, och att endast få träffa småkillarna fyra timmar varje dag, jämfört med 12-13timmar som vi spenderar tillsammans nu, blir en jätteskillnad. Nu vet jag att det endast är mina egna känslor och tankar, och att det inte är någon stor sak alls att börja jobba, men för mig är det jobbigt. Jag har separationsångest. P spann härom dagen vidare i ämnet och föreslog att jag får börja jobba på förskolan om jag inte vill missa tid med Elias och Simon. Jag insåg då att det skulle bli en himla massa jobb-byten varje gång de skulle byta stadie (låg- till mellan- till hög), och att sitta där i korridoren eller hänga i rasthallen på gymnasiet för att inte gå miste om tid med småkillarna (som vid det laget kommer att vara stora killar) skulle se bra roligt ut. Stackars killar. Så nej, så blir det inte.      ;) 
 
Hursom, imorse när vi pratade om förskolan sade Elias att han vill åka till förskolan redan nu, att han vill att jullovet ska vara slut, och att det ska bli jättekul att börja igen. Och, där har jag mitt svar. Jag vet det: att förskolan är det allra bästa stället för Elias att vara på om dagarna, samt kommer att vara det för Simon, och att de kommer att ha det jättekul. (Även om det kommer att bli långa dagar för småkillarna nu när P och jag kommer att jobba heltid båda två.) Där kommer de få träffa sina kompisar, leka, pyssla, utvecklas, gå på utflykter, och allt man gör på förskolan. Det är dags för Simon att börja nu också då han har ett behov av att leka med andra, behöver lära sig samspel, samt behöver bli mer självständig. Vi har haft turen att hamna på en jättebra förskoleavdelning med jättebra personal och jättegulliga barn, så det kan bara gå bra. 
 
Så, Elias längtar till förskolan och det är jag som måste vänja mig vid tanken att vi inte har små killar längre. Att jag inte kan vara hemma för all framtid. Nu har vi ätit frukost (Simon åt även upp det som var kvar i Elias tallrik) och om en liten stund måste vi ta oss in till mitt jobb en kort sväng för att prata med chefen och höra vad det är jag ska göra nästa vecka. Nästa vecka! Jösses. Blir att börja planera smått kvällarna denna vecka. Elias mår i alla fall bättre idag, så en liten tur in till jobbet orkar han med, sedan blir vi hemma och leker idag igen.       :)
 
Hoppas ni får en bra onsdag, en bra första arbetsdag på det nya året!
Bye for now! 
 

Välkommen 2013!

Då är årets första dag snart slut. Efter att ha vinkat HejDå till P på morgonen har jag och småkillarna spenderat dagen hemma. Vi har verkligen inte gjort mycket alls, vi har byggt tågbana både uppe och nere, myst framför TVn, lekt restaurang (Elias lagade mat och Simon och jag åt), dansat, vilat, myst, och bara varit. En skön nyårsdag.     :)

Igår kväll klagade Elias över ont i örat, så pass att han vaknade innan tolvslaget och fick Alvedon mot smärtan (samt fick vara uppe och se fyrverkerierna då han ändå var vaken). Även imorse klagade Elias över ont i örat, och hela dagen har han haft lite lite feber. Även Simons näsa har börjat rinna, så han är också förkyld. Egentligen hade vi tänkt resa lite och hälsa på vänner nu sista jullovsveckan, men istället håller vi oss här hemma och tar nog bara kortare turer när det behövs. Stackars småkillar som är sjuka. 

Kvällen har jag spenderat framför TVn med datorn i knät samt tända ljus. Lite ensamt, och jag längtar redan tills P kommer hem. Nu är det dags att krypa ner bredvid en varm Elias som sover i vår säng inatt, och jag hoppas hoppas att våra småkillar blir friska snart. Gärna imorgon.


 

bild via Instagram - iamisvarld 

 

Nighty-Night! 

 


RSS 2.0
Ladda ner en gratis bloggdesign p www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!