4årskontroll på BVC

Idag var det dags för Elias 4årskontroll på BVC, och åh så bra han skötte sig genom hela kontrollen. Jag är så stolt! Varje dag slår det både P och mig att han har vuxit så mycket på sistone, och kontrollen idag var åter ett sådan tillfälle. 

När vi kom in på BVC fick vi börja med en hörselkontroll, vilket var väldigt skönt att få göra då man tydligen ska kolla upp hörseln om barn har haft dubbelsidig öroninflammation som Elias har haft. Elias hade nog inte förväntat sig en stor apparat, hörselkåpor, träpinnar och att behöva sitta framför BVC-skötaren som på ett test, och blev nervös när han hade allting framför sig. Så, för att vara lugna höll vi varandra i handen medan han gjorde hörselkontrollen, och det gick jättebra - ingen nedsatt hörsel och inga men efter den dubbelsidiga öroninflammationen. Så skönt. (Att jag, medan jag höll Elias i handen, hade fullt upp med att servera Simon äppelklyftor och russin så att han skulle vara tyst är en helt annan femma.)      :)

 

Efter hörselkontrollen var det dags för synkontrollen tillsammans med vår nya BVC-sköterska, och även den gick bra. På bordet framför sig fick Elias en liten platta med fyra bokstäver på, och den bokstaven som sköterskan pekade på skulle även Elias peka på på sin platta. Det hela slutade med att Elias, istället för att peka, sade bokstäverna högt istället då de var O , T , H och V (som han kan). 

 

Efter kontrollerna var det dags att rita en huvudfoting, samt väga och mäta Elias, och även dessa delar gick bra. Elias väger nu 15kg, och följer faktiskt sin egen kurva precis som han ska. När alla tester var slut fick han välja en liten ska ur "skattkistan" och valde plåster så att han kan plåstra om både sig själv och andra när det behövs. Söta kille! 

 

foton tagna med min iPhone 

 

 

Eftersom vi idag ändå var på BVC passade vi på att väga och mäta även Simon, som å andra sidan inte alls följer sin egen kurva när det gäller vikten. Visst har han gått upp lite och väger straxt över 9kg, men han har inte gått upp så mycket som han borde och i augusti ska vi tillbaka på återkontroll såvida barnläkaren inte vill träffa oss tidigare och prata. På något sätt känner varken jag eller P oss oroliga då Simon alltid har varit duktig på att äta och ätit mer än Elias, dessutom är han frisk och ser proportionelig ut. Men, jag håller med BVC om att det ändå äe bra att hålla koll på vikten och då gör vi det. 

 

Jag är så glad för våra småkillar, att de mår bra och just nu lär sig så otroligt mycket. Men, de växer så det kanske är dags att sluta kalla dem småkillar och bara säga killar nu. Älskade älskade killar.     :)  

 

Bye! 

 


Kommentarer

Kommentera inl‰gget h‰r:

Namn:
Kom ihÂg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


En gratisdesign av:

jennyjanssons.com

Bilder i headern frÂn weheartit.com


RSS 2.0
Ladda ner en gratis bloggdesign p www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!