Mörkt.

Det har varit mörkt här idag. Det har nog varit mörkt i hela lilla Skutskär. Oj, vad man är beroende av el, till pecis allt. I alla fall är jag det, konstaterade jag i eftermiddags.

Hämtade Elias vid fyra idag och möttes av ett brev i kapprummet, "Till mamma och pappa" stod det. Där fick jag läsa om Elias dag, och han har verkligen varit jätteduktig idag, onsdag. För det första satt han med vid bordet när det var lunchdags, och smakade dessutom lite på maten. Samma sak vid mellanmålet på eftermiddagen. Det känns så jättebra att han så smått testar på maten på dagis så att han inte behöver vara vrålhungrig när han kommer hem. Sedan hade han knappt använt varken nappen eller snuttefilten under hela dagen, utan lekt och klarat sig utan sin trygghet hela dagen. Det borde innebära att han börjar acceptera dagis, samt börjar så smått trivas där. Eller???

Hur som, när jag hämtade Elias på dagis var det mörkt, men inte tänkte jag mer på det. När Elias och jag väl kom hem var det mörkt även här. Ingen dagor fungerade, därmed ingen Pingu för Elias. Ingen stereo fungerade, därmed ingen musik eller dans för Elias. Ingen TV fungerade, därmed inget tittande heller. Ingen mikro fungerade, därmed ingen varm middag till Elias. Inga lampor fungerade, därmed mörkt och trist för Elias. Tillslut gav jag upp och klädde på oss och åkte in till stan, till McDonalds. Där fick Elias tillslut middag, stroganoff, och jag tog en burgare för att dämpa hungern och få kraft. Jag undrar hur folk klarar sig längre perioder utan el? Speciellt när man har små barn att ta hand om??? Hur ska man laga mat? Hur ska man värma maten, om man har matlådor? Hur ska man värma huset? Hur ska man få sin kopp kaffe så att man får lite ork när man är som tröttast? Ska man åka till närmsta kommun och knacka på där man ser att det lyser? I praktiken var det precis det jag och Elias gjorde: vi åkte in till Gävle och till McDonalds då jag antog att de skulle ha el även om Gävle låg mörkt. Eller, hur skulle jag ha gjort???

När Elias och jag kom hem efter vår lilla utflykt hade elen, tack och lov, kommit igång igen. Lamporna i fönstret lyser så fint nu, och om det inte vore så sent hade jag tagit mig en kopp kaffe för att få lite ork. Istället blir det nog sängen nu, och förhoppningsvis får jag sova ordentligt inatt.

Nighty-night and sleep tight!

Kommentarer
Postat av: Liza

2010-08-19 @ 09:03:17
Postat av: Liza

Undrar mest över resonemanget att Donken har el även om resten av kommunen är svart? Känns inte som om de har reservaggregat för burgarna;-) bara fram med gasolkök eller tända grillen:-)

2010-08-19 @ 09:08:56
Postat av: ami

hihihihiii... klart McDonken måste ha reservaggregat!!! Hur ska vi annars klara oss???? ;) mmmm... får börja bekanta mig med den där grillen som står där ute. hhihiihi..

2010-08-19 @ 18:14:39

Kommentera inl‰gget h‰r:

Namn:
Kom ihÂg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


En gratisdesign av:

jennyjanssons.com

Bilder i headern frÂn weheartit.com


RSS 2.0
Ladda ner en gratis bloggdesign p www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!