Nätter utan smackande

God morgon! 
 
Klockan är redan halv elva men jag har fortfarande inte riktigt vaknat till liv. Kan så klart bero på att jag var uppe alldeles för sent igår kväll, men samtidigt fick hela familjen sova till 08.15 innan Simon väckte oss. Så, x antal timmars sömn har jag ändå fått inatt. 
 
I lördagskväll bestämde jag mig för att ta upp kampen mot Simon och hans smackande och drickande på nätterna. När Simon fick tredagarsfebern fick han, när han ville, dricka hur mycket vatten han ville och det bidrog till att han även drack på nätterna. (Konstigt, för precis på samma sätt började det för Elias.) Sedan har den vanan bara hängt med, utan att han egentligen har haft behov av att dricka på natten. Istället har nog drickandet/snuttandet på flaskan blivit en tröst, och vi har även fått gå upp en storlek på blöja då han givetvis har kissat jättemycket på nätterna. Och, att vakna allt från tre till sju gånger varje natt till ett smackande har tagit på krafterna. Så, i lördags bestämde jag mig och sedan dess har inte Simon fått dricka efter att han har somnat i sängen. Första natten smackade han som vanligt och protesterade högt när han inte fick sin flaska, men allt eftersom har han nog accepterat situationen och smackar mer sällan nu, och om han smackar är det halvhjärtat och han slutar snabbt själv och somnar om. Så jätteskönt! 
 
Så, de senaste nätterna har faktiskt varit helt ok, trots att det har blivit några färre timmars sömn i och med att jag varit vaken lite längre. Givetvis tröstar och stoppar vi om Simon om han vaknar och är ledsen, men allt oftare låter vi honom bara få veta att vi är där när han smackar eller gnyr och sedan somnar han om. Det är en stor skilland på att ligga i sängen och vyssja lite i halvsovande tillstånd, och på att studsa upp, ta flaskan, ge Simon den, vänta (för jag kan inte somna om med flaskan i sängen för då ligger Simon i en blöt pöl då allt rinner ut), ställa tillbaka flaskan, och krypa ner igen. Tänk så härligt det vore om han så smått började sova hela nätter. Nu väntar i och för sig sömn på ett helt nytt ställe i två veckor, och efter nyår börjar inskolning på förskola och en helt ny vardag, så jag förstår om det kommer att vara oroligt på grund av det. Men, jag lever på hoppet och hittills verkar det gå bra.       :) 
 
Bye! 
 

Kommentarer

Kommentera inl‰gget h‰r:

Namn:
Kom ihÂg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


En gratisdesign av:

jennyjanssons.com

Bilder i headern frÂn weheartit.com


RSS 2.0
Ladda ner en gratis bloggdesign p www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!