Jobb - Familj

Jobb - Familj   1 - 0

Igår var jag en dålig mamma. När Elias och jag väl kommit hem åt vi lite, lade oss sedan båda i soffan och tittade på Teletubbies. Vi slumrade till och det var Elias som tillslut klev ur soffan och sade att han ville gå och lägga sig, så då gjorde vi det.  

Igår hade jag förlängt dagis till halv fem för att hinna med några utvecklingssamtal som ligger på schemat nu. Och, jag hade mina samtal, vilket var jättebra. Att jag sedan lät ett av samtalen dra ut på tiden var, ur familjeperspektiv, mindre bra. Några minuter innan jag skulle hämta Elias på dagis ringde jag farmor, som tur var var hemma, och undrade om hon kunde rycka in och hämta vår lille kille. Sedan ringde jag dagis och meddelade att det är farmor som kommer och hämtar, att jag fortfarande var kvar på jobbet. Den fantasktiska dagisfröken sade att det inte var några som helst problem och att jag inte skulle stressa. Så, då gjorde jag inte det mer. Jag orkade inte, utan gick tillbaka till mötet och lät den ta den tid den tog.  

Vad gör man? När man jobbar med människor går det inte att bara bryta och säga "Ja men vad bra, återkom efter två veckor så löser vi det då." Eller, kan man? Samtalet jag satt i ville jag ha, och tyckte att det var jätteviktigt att hinna ta upp allt som sades. Jag är jättenöjd, trots att det drog ut på tiden. Jag var trött också, men nöjd. Jag hoppas att någon, om jag och gubbsingen tillsammans med vår lille kille, någon gång hamnar i ett samtal som drar ut på tiden ger oss den tiden om den är viktig.

Så, strax innan halv sex åkte jag från jobbet igår. Jobbet drog som sagt ut på tiden ordentligt, men jag orkade heller inte stressa mer. Elias hade det jättebra med sin farmor, så det var ingen fara för den sakens skul. Men, ändå.... Ingen vidare mamma var jag.

Idag har jag en heldag igen, bokstavligt talat. Lektionerna börjar klockan åtta, eftermiddagen är fylld med utvecklingssamtal, och sedan är det dags för ett gemensamt föräldramöte kl.18.30. Så, jag räknar med att komma hem vid nio-tiden. Det positiva är att Elias får en eftermiddag/kväll med sin pappa, som annars har haft fullt upp med jobb han också.

Så, just nu leder jobb-fronten. Nästa vecka är det dags för sportlov och då ska jag ta igen lite tid, och se till att Elias blir så trött av att leka med mig så att han längtar till dagis igen.  Det är min plan.   ;)

Ha en bra dag! Bye!

Kommentarer

Kommentera inl‰gget h‰r:

Namn:
Kom ihÂg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


En gratisdesign av:

jennyjanssons.com

Bilder i headern frÂn weheartit.com


RSS 2.0
Ladda ner en gratis bloggdesign p www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!