Sista dagen på förskolan....

Idag har Elias och Simon gjort sin sista dag på förskolan som de har gått på. Efter julen ska killarna börja på en ny förskola och istället för att gå på Blå kommer de att gå på Droppen istället. Det kommer nog att kännas konstigt att inte börja med inskolning på avdelning Blå efter julen, att inte parkera bilen på parkeringen där vi har stått så många gånger nu, att inte gå den lilla vägen fram till förskolan, inte gå inne på gården, och att inte lämna killarna på avdelningen som vi har tyckt så mycket om. Men, jag tror (jag hoppas hoppas verligen) att det kommer att gå bra på den nya förskolan som vi byter till efter jul, och just nu känns det faktiskt jättebra. Elias är lite ledsen då han inte kommer att få träffa sina kompisar mer, medan Simon inte riktigt förstår vad som väntar, men det var glada killar som jag hämtade hem idag och jag tror att vår resa till Thailand bidrar till det. 
 
foto taget med min iPhone


 
Beslutet att byta förskola tog vi, P och jag, då Noel inte fick plats på Blå och istället för att han ett halvår skulle gå på en avdelning som vi inte alls har höga förhoppningar om och bara ha Noel på förvaring där, började vi fundera på alternativ. Då avdelningens bästa fröken dessutom slutade efter sommarlovet, kände vi båda att det inte var något som höll oss kvar lika mycket som tidigare. Hade fröken S varit kvar hade vi säkert tänkt annorlunda. Bytet innebär också att vi slipper lämna och hämta på två olika ställen under våren, samt att vi efter sommaren fortfarande kan parkera bilen på ett ställe och lämna/hämta i samma byggnad trots att Elias börjar i förskoleklass. Om vi kan slippa att ha det stressmomentet i vårt liv så väljer vi det. Sedan tror vi, både P och jag, att det är enklare att flytta på Elias och Simon, att skola in dem nu på Droppen, än att skola in Noel på en avdelning som är helt ny för honom, utan storebröderna, låta honom gå där i ett halvår, för att sedan flytta på honom och skola in honom på nytt på nästa avdelning.
 
Jag hoppas verkligen att bytet av förskola kommer att gå bra, att vi har tagit rätt beslut, och från och med nu är det Droppen som gäller. Efter vår resa ska vi hälsa på på nya förskolan, lite för-inskolning så att killarna får bekanta sig med lokalerna, fröknarna och sina nya kompisar, och det ska bli kul. Förhoppningsvis kommer inskolningen i januari då att flyta på bra. (När jag fick veta att fröken S vikarierar på Droppen lite då och då blev jag så otroligt jätteglad och har vi tur kommer killarna att fortsätta träffa henne under sin förskoletid ändå. Gissa om P och jag håller tummarna!) Vi kommer dock avsluta vistelsen på Blå och göra allra sista dagen genom att vara med på Lucia-firandet den 12december, och jag tror att det blir mysigt för Elias och Simon att avsluta med lite lucia, mys, fika och lek med kompisarna.  
 
Bye! 
 

Kommentarer
Postat av: Susanne

Kommer sakna er men ni måste ju tänka på och göra det bästa för er familj. Ja det var trisst at fröken s slutade och jag hoppas det kommer bli lika bra med den som kommer att ta hennes plats. Ha en trevli reasa och vi ses på lucia.

2014-11-25 @ 20:28:46

Kommentera inl‰gget h‰r:

Namn:
Kom ihÂg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


En gratisdesign av:

jennyjanssons.com

Bilder i headern frÂn weheartit.com


RSS 2.0
Ladda ner en gratis bloggdesign p www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!