Noel - nio månader

 
 
 
Ytterligare en månad har passerat och Noel blir idag nio månader. Jösses. Lika länge som han var i magen har han nu varit utanför. När vi igår var på BVC för att väga och mäta honom såg vi två nykläckta små bebisar, och Noel är nu stor när man ser en riktigt liten en. Noel väger 9010g, är 70cm lång och det är dags för oss att byta ut hans kläder till stl.80. Lille store älskade kille.        :) 
 
Den senaste månaden har faktiskt rullat på utan att det har hänt så jättemycket, vare sig utvecklingsmässigt eller i Noels liv, känns det som. Hans stora favorit är pappa; så snart P kommer in i rummet vill Noel upp till honom och så snart P lämnar rummet blir det skrik, gråt och stora tårar. Stackarn, inte lätt när P ska åka till jobbet varje dag. Annars älskar Noel fortfarande att springa runt i sin gåstol, så när den gick sönder härom veckan kom han av sig lite. Visserligen var det lite bra att gåstolen gick sönder då Noel lite smått tvingades att vara mer på golvet och börja röra på sig, men han har ännu inte kommit på det här med att krypa och han gillar fortfarande inte att ligga på mage. Däremot skjuter han sig bakåt på rumpan när man sätter honom på golvet, så nu sitter han inte kvar där man sätter honom. Sedan har Noel upptäckt hur roligt det är att hålla någon i händerna/fingrarna och gå runt. Ställer man honom några dm framför sig, när man sitter ner på golvet, tar han några stapplande steg framåt innan han rasar. Han har dock inte kommit på att han faktiskt kan gå längs med saker, såsom soffan, fotpallen och andra möbler. Gå, det vill han ändå göra, så istället för att gå längs med möbler vänder han sig om och tar några steg rakt ut i tomma intet - så man måste hela tiden vara med och fånga upp honom när han står upp. Han lever lite farligt, vår sötnöt. 
 
Maten går det sådär med. De senaste fem dagarna har Noel faktiskt gapat efter mat när han har ätit, så det känns som att det finns hopp och att han någon gång kommer att börja äta som han ska. När Noel blev åtta månader pustade jag ut lite och hoppades att jag skulle få till det här med maten nu så att han ska fortsätta gå upp i vikt. Men, Noel har nästan inte gått upp någonting alls sedan förra månaden, ändå tyckte BVC-sköterksan inte att jag skulle tänka på det eller stressa upp mig då han ser ut att må jättebra och fortfarande har hull på kroppen. Så, jag hoppas att det här med maten ger sig denna månad. Och, även sömnen - fortfarande sover Noel nattetid helst mellan P och mig i vår säng, och det nära nära. Dagtid kommer han inte riktigt till ro och sover därmed inte alls mycket, trots att han behöver det. 
 
Imorgon är det dags att sänka spjälsängen till bottenläge då det bara är en tidsfråga innan Noel blir allt för nyfiken där han ligger i sin säng, häver sig upp, häver sig över kanten och rasar ner i golvet. Även liggdelen till Emmaljunga-vagnen är utbytt då Noel har vuxit ur den, och sittdelen har fått ta plats. Så, visst har det hänt lite ändå denna månad - för han växer Noel. Älskade lille kille. 
 
Bye! 
 

Kommentarer

Kommentera inl‰gget h‰r:

Namn:
Kom ihÂg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


En gratisdesign av:

jennyjanssons.com

Bilder i headern frÂn weheartit.com


RSS 2.0
Ladda ner en gratis bloggdesign p www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!