Simons första tandläkarbesök

Idag har vi varit iväg på Simons första tandläkarbesök. Det var samma information idag som jag fick när jag var iväg med Elias för första gången för två år sedan, men ändå var det skönt att få höra att vi gör ett bra jobb. Jag måste säga att det hittills går enkelt att borsta Simons tänder och jag tror att det dels beror på att Simon har sett sin storebror få sina tänder borstade och då gapar han som storebror brukar göra. Hoppas att det håller i sig. Hos tandläkaren gapade han också och lät oss borsta tänderna lite samt kika på dem. Lite förutseende var jag som tog med mig druvor till småkillarna och när Simons tålamod sjönk blev han åter lugn när han fick smaska i sig det godaste han vet.     :)  

När vi gick till tandläkaren var det en nyvaken men fortfarande trött Elias som satt i vagnen. Vi har tidigare både idag och igår pratat om att det är viktigt att han är tyst hos tandläkaren och inte stör så att tandläkaren och mamma kan prata i lugn och ro. Och, han var tyst, vår Elias. I alla fall den första kvarten då han åt lite druvor och vaknade till, sedan satte han igång och ville berätta att han också borstar tänderna, att han har en liten tandborste, att Simon har en tandborste, att pappa jobbar och jobbar, att han tycker om äpplen etc etc etc. Innan vi gick fick han även provåka tandläkarstolen vilket han tyckte var spännande, men mest nöjd blev han för det lilla klistermärket han fick med sig.  

Tydligen har Folktandvården gjort om lite och istället för ett besök vid treårsålder blir nästa besök redan om ett år. Det blir bra det. Även om vi försöker hålla tillbaka på socker och försöker sköta tänderna så är det skönt att få dem kollade, tycker jag. Nu ska vi bara skaffa oss en eltandborste till småkillarna.    :)
  
Bye Bye!

Kommentarer
Postat av: susanne

Vet inte när dom ändrade det men vi var i väg med Isabell även förra året och nu i slutet av juni ska jag dit med båda två. Smidigt när dom fyller så pass nära att man kan fixa en tid i mitten så man slipper åka flera gånger.

2012-06-14 @ 21:14:25

Kommentera inl‰gget h‰r:

Namn:
Kom ihÂg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


En gratisdesign av:

jennyjanssons.com

Bilder i headern frÂn weheartit.com


RSS 2.0
Ladda ner en gratis bloggdesign p www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!