Ögoninflammation, hornhinneinflammation eller bara ett trött öga?

Denna gång är det faktiskt inte småkillarna som är sjuka, det är jag. Igår kväll, när småkillarna hade somnat, fick jag plötsligt problem med mitt högra öga. Efter att ha kliat mig i ögat nästan hela dagen (och ja, jag vet att det var dumt att inte ta ut linserna direkt när det började) kändes det nästan som att hornhinnan lossnade när jag tog av mig linserna på kvällen. Jag var nästan övertygad om att den gjort det, förutom att jag inte kände någon direkt smärta i ögat utan "bara" att den var irriterad. Att ögat hade kliat nästan hela dagen trodde jag berodde på att jag var trött, men nu vet jag inte om det var det eller om jag har en infektion som kliade. Ögat var i alla fall rött, det låg en tjockare hinna vid nedre ögonlocket (heter det så?) och inne i ögonvrån såg det ut som en himla massa hinna hade fastnat och låg där ihoptryckt och inte rörde sig när ögat rörde sig. Så jätteläskigt och jag hann gråta en hel del innan jag lugnade ner mig.

För att veta vad jag skulle göra, om jag skulle åka in till akuten med en hornhinna som lossnat (för jag var givetvis övertygad om att det värsta hade hänt), ringde gubbsingen 1177 för rådgivning. De rekommenderade ögondroppar och vila, och trodde nog att det var allergi som låg bakom att ögat kliat och varit irriterat. Jag var inte alls nöjd med svaret och hade nog helst velat att en ögonläkare kikat på ögat där och då. Ofta, när det gäller mig själv, avvaktar jag med att kontakta vården och hoppas på att smärta, eller vad det nu kan vara, ger sig (mer nojig är jag med småkillarna.), men ögat och synen är någonting jag inte alls vill förlora och därmed ville jag veta vad det var. Till slut lugnade jag dock ner mig så pass och sov faktiskt hela natten utan irritation eller smärta i ögat.

Imorse ringde jag vårdcentralen och sköterskan där tror att det är en ögoninflammation jag har. Ögat ser nästan ut som vanligt och hade det inte sett ut som det gjorde igår hade jag nog imorse stoppat in linserna som vanligt. Hursom, sköterskan på vårdcentralen sa att jag ska avvakta och se, samt droppa i ögondroppar jag har för att låta ögat vila och läka. (Gubbsingen har gett mig linsförbud igen.) Om ögat inte blir bättre ska jag återkomma och sedan blir det andra ögondroppar som behandling. Om det är ögoninflammation jag har åkt på så är det lugnt, det kan jag genomlida. Det blir till att sprita händerna mest hela tiden bara så att jag inte smittar någon annan här hemma. Denna ögoninflammation liknar dock inte alls den Elias och Simon har haft under våren då ögat varken rinner eller guckar igen, så tyvärr är jag inte säker på att det är det. Är det hornhinneinflammation jag har istället är jag lite orolig. Givetvis googlade vi igår kväll på vad det är jag kan ha fått och om det är hornhinneinflammation orsakad av en infektion ska det behandlas ganska omgående så att infektionen sprider sig och synen blir sämre. Nu stämmer inte riktigt symtomen in där heller, så vi hoppas på att detta inte är något allvarligt. Kanske var det bara ett väldigt trött öga igår som inte kunde fungera riktigt normalt då det var trött och irriterat? Läskig upplevelse var det i alla fall.....  

Bye Bye! 

Kommentarer

Kommentera inl‰gget h‰r:

Namn:
Kom ihÂg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


En gratisdesign av:

jennyjanssons.com

Bilder i headern frÂn weheartit.com


RSS 2.0
Ladda ner en gratis bloggdesign p www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!