Här ska det sopsorteras! Lite i alla fall.....

Jag tänkte vara lite lat och kasta vår tomma SweetChili-flaska i soporna idag. Det gick inte. När jag precis öppnade dörren till soporna sade Elias: 
 
- Man får inte slänga den i vanliga sopor.
- Vilken då? 
- Den där.
- Får man inte??? 
- Nää... det har PlanetenRiddaren sagt.  
 
 
Rackarns också. Det går inte att fuska längre om man är lat, inte så länge Elias ser i alla fall. Under våren har de äldsta barnen på förskolan, däribland Elias, fått olika uppdrag av PlanetenRiddaren som de har löst och som handlar om att värna om vår planet på olika sätt. Förra veckan avslutade de projektet med ett besök av just PlanetenRiddaren där alla fick en liten medalj. Då, under besöket, hade tydligen PlanetenRiddaren påmint barnen om att man inte ska slänga saker i naturen, att glas inte ska slängas i vanliga soporna, inte heller plast, och det har nu Elias koll på. Jättebra, så klart. Men, rackarns också, säger jag.......       ;) 
 
 
  
 
Nu brukar vi sopsortera lite här hemma; bland annat glas, metall, hårdplast, tidningar, batterier, och kartong. Men, ibland är i alla fall jag lat och just idag är en sådan dag. Det hade varit enkelt att bara slänga den där flaskan i soporna, men istället får jag snällt sköja ur och lägga den i glasinsamlingen för att sedan slänga på återvinningen. Han är lite för ordentlig ibland, Elias.....       ;)  
 
Bye! 
 

Kommentarer

Kommentera inl‰gget h‰r:

Namn:
Kom ihÂg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


En gratisdesign av:

jennyjanssons.com

Bilder i headern frÂn weheartit.com


RSS 2.0
Ladda ner en gratis bloggdesign p www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!