Välkommen vattkoppor!

Vi har gruvat oss för den här dagen, P och jag, men nu är den här. Trött kille, röda utslag och 38,2graders feber i förrgår kväll, en intensiv natt med en massa kliande - nu har Simon vattkoppor. Just nu är det endast röda utslag han har på kroppen, och främst ansiktet, men det kliar redan och han ser lite eländig ut. Stackarn. Noel börjar också smått få röda utslag på armar, rygg och i nacken, så check på vattkoppor även där. 
 
 
Samtidigt som det känns skönt att vattkopporna äntligen kommer (-för de måste komma, det är ingenting man kommer ifrån) känns det som att de kommer vid en lite illa vald tidpunkt. Eller, kan de någonsin komma vid en bra vald tidpunkt? När jag berättade för min chef igår att Simon har vattkoppor tittade hon på mig och konstaterade helt enkelt att vi får försöka lösa de kommande veckorna på bästa sätt vi kan. Jag har redan missat en hel del lektioner då jag har vabbat, varit på ombudsutbildning, begravning, samt varit på samråd, och mer kommer det alltså att bli då P och jag får pussla ihop dagarna så gott vi kan fram tills killarna är friska. Tur i oturen är att Simon och Noel verkar få vattkopporna ungefär samtidigt, vilket innebär att vi inte behöver vänta ytterligare två veckor innan den andre av dem insjuknar. Hoppas bara att Elias får vattkopporna snart, han också, så att han har det gjort. Och, att alla tre får en relativt mild variant av vattkoppor! 
 
Ett plus ändå till BVC idag där jag stack in huvudet som hastigast medan jag väntade på min tur i kön på apoteket (apotek och BVC ligger i lokalerna precis intill varandra). Jag skulle hämta ut starkare kortison på Apoteket till Noel som har böjveckseksem, och frågade på BVC om jag ska återkomma imorgon under telefontid för att fråga om någonting mot kliandet vid vattkoppor eller om jag kunde fråga där och då. Svaret var "Vi behöver inte göra det krångligare än det är", och fick Aerius utskrivet till Simon direkt (och Noel som ska ta samma mängd när det blir aktuellt för honom). Så, när det sedan var min tur att hämta ut kortison på apoteket, kunde jag även hämta ut medicin till Simon också på en och samma gång. Så skönt. 
 
Slutligen, jag har varit (och, är!) helt inställd på att vi ska vara hemma med killarna under nästan hela tiden de har vattkoppor då de smittar otroligt lätt. Idag när jag pratade med en av fröknarna på förskolan sade hon att barnen får vara på förskolan om de orkar, trots att de har fullt med vattkoppor, men att man måste vara medveten om att de kan bli smittade av streptokockor som i sin tur kan förvärra tillståndet ganska kraftigt. Även på BVC sade sköterkskan att det är allmäntillståndet man går på, och att det inte finns några krav på att man som förälder måste vara hemma med barn med vattkoppor. Det kan till och med vara bra att barn ibland är på förskolan så att andra barn blir smittade då det bästa är att barnen har sjukdomen innan de blir allt för gamla, speciellt med tanke på att vattkoppor smittar som mest innan de ens dyker upp. (Just nu är det åtta barn i Simon och Noels förskolegrupp som är hemma med vattkoppor.) För mig känns det nog bäst att killarna är hemma tills blåsorna börjar torka ut smått, och sedan får vi se. Men, det kommer att bli ett pusslande för mig och P. Jag har i alla fall lämnat in Simon och Noels tider på förskolan för vecka 44, höstlovsveckan, och vi får se om de är tillbaka tills dess. 
 
Idag, onsdag, jobbar jag heldag och killarna får ha en pappa-dag. Jag ska försöka passa på att planera upp för vikarien inför nästa vecka så att jag kan vara hemma en del och byta av P då. 
 
Ha en bra onsdag! 
Bye Bye! 
 

Kommentarer
Postat av: Susanne

Isabell som blev dåligast av våra två med feber i fyra dagar och jobbig klåda i ca två till tre dygn isedan vände det och orken kom tillbaka snabbt så med båda vabade vi knappt en vecka. Isabell fick sina prick två veckor eftet och han smitta kusin under den tiden ett medvetet val av fföräldrarna. Men kan säga att vi kanske var lite snabba med att lämna isabell då hon en vecka senare belv förkyld, men det hade hon kanske blivit ändå. Krya på grabbarna och hoppas elias får det nu tillsammans med de andra.

2015-10-14 @ 19:04:08

Kommentera inl‰gget h‰r:

Namn:
Kom ihÂg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


En gratisdesign av:

jennyjanssons.com

Bilder i headern frÂn weheartit.com


RSS 2.0
Ladda ner en gratis bloggdesign p www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!