En nerklottrad lärartidning

Ikväll har Elias nästan läst sitt allra första ord. Han är så jätteintresserad av bokstäver och känner nu igen E, A, S, T och M. Han ser dem överallt, på skyltar, kläder, i böcker, på TV, på iPhonen, ja överallt.

Igår, när P och jag pratade om Elias och bokstäverna han kan, slog det oss att Elias faktiskt skulle kunna ljuda och läsa ordet "SE" om han fick testa på samt öva. Då tillfälle gavs ikväll nappade jag/vi direkt och Elias och jag har klottrat ner ord och bokstäver, skrivit namn, räknat bokstäver samt ljudat lite. (Lärartidningen var den som var närmast till hands att skriva på.) Jag skrev ordet "SE" och Elias kan ljuda S och E var för sig, men har inte kommit på hur man sätter ihop bokstäverna och får ett ord. Jag har heller inte tänkt ge honom svaret, så vi kommer att någon annan dag fortsätta försöka klura ut vad det egentligen står där på tidningen.

Oavsett när Elias kommer på hur man ska göra för att läsa små korta ord så är detta en otroligt cool upplevelse, att få följa Elias framsteg och vägen till läsning. Hoppas hoppas att min iver inte får honom att känna sig tvingad till läsning, utan att vi kan leka fram språket. För, idag var det på lek- och busnivå och det var så härligt och coolt!!!    :)


Vår nerklottrade lärartidning: 

 

 

 

När Elias kan läsa ordet "SE" kanske vi ska försöka oss på namnet "MATS" som faktiskt innehåller rätt bokstäver, samt är ett namn Elias känner igen. Åh, så spännande detta är!     :) 

 

En stolt mamma säger: 

Bye! 

 


Kommentarer

Kommentera inl‰gget h‰r:

Namn:
Kom ihÂg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


En gratisdesign av:

jennyjanssons.com

Bilder i headern frÂn weheartit.com


RSS 2.0
Ladda ner en gratis bloggdesign p www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!