Ska vi slå vad?

Igår kväll, efter att ha målat väggarna samt fönstret i lillrummet, ville Elias fortsätta måla då han tyckte att det var jättekul. Om det är någonting han tycker om så är det att hjälpa till, och när han leker så leker han det vi gör i vår vardag. (Exempelvis klipper han gräset om och om igen med sina traktorer, han säljer släpvagnar, han kör in bilen på verkstan, han lagar mat, kokar kaffe, han ringer samtal osv.)
 
Hursom, igår ville han fortsätta måla och trots att vi sade nej stod han på sig. Till slut kläckte jag ur mig ett "Ska vi slå vad?" lite så där på skämt. Jag har aldrig sagt det förut och Elias har inte hört uttrycket heller, varpå han frågade:
 
- Ska du slå mig?
 
 
Hemska tanke! Stackarn, var det så han uppfattade frågan? Jag fick förklara att jag absolut inte skulle slå, utan att det betyder att om jag hade rätt skulle han byta om till pyjamas (det var läggningsdags) och om han hade rätt behövde han inte byta om till pyjamas. Det tyckte Elias lät jättekul och gick direkt med på. Sedan sprang han fram och tillbaka här och skrek 'Jag vann! Jag vann! Jag vann!', trots att han givetvis inte skulle få måla mer och egentligen förlorade vadet.
 
Nu vet jag inte om det är bra att slå vad med sina barn? Jag råkade i alla fall kläcka ur mig det igår men jag ska nog försöka undvika det på länge länge, även om Elias säkert skulle vinna varje gång enligt honom själv om vi gjorde det. Rolige kille.    ;)
 
Bye Bye!
 
 

Kommentarer

Kommentera inl‰gget h‰r:

Namn:
Kom ihÂg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


En gratisdesign av:

jennyjanssons.com

Bilder i headern frÂn weheartit.com


RSS 2.0
Ladda ner en gratis bloggdesign p www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!