Pizza-botten á la LCHF
Idag åt vi en jättegod hemgjord pizza till middag. Jag kan sakna att äta pizza lite då och då, och även om det går att äta hämtpizza genom att bara äta fyllningen så känns det ändå inte helt rätt. Oftast har jag valt sallad när vi har tagit hämtmat, men från och med nu kommer vi att köra på hemlagat. :)
På 56kilo.se hittade jag idag ett recept som jag provade här hemma, och den gick verkligen hem. Inte ens Elias, som är kinkig när det gäller mat, klagade utan tyckte att det var jättegott. Både jag och P var positivt överraskade av pizzabotten och kommer att laga pizza klart oftare nu när vi har detta recept som alternativ. Till pizzan åt vi sedan pizzasallad samt bea-sås, hur gott som helst!

Receptet på pizzabotten:
100g riven västerbottenost
4st ägg
0,75dl grädde
0,5dl mandelmjöl
0,25dl kokosmjöl
1msk fiberhusk
lite salt
Ägg, grädde, mandelmjöl, kokosmjöl, fiberhusk och lite salt vispas först samman i en bunke, och den rivna västerbottenosten blandas i sist. Smeten får stå och dra i fem minuter. Sedan breds smeten ut på en bakplåt och gräddas ca 15min i 175grader i ugnen.
Det är givetvis upp till var och en att bestämma vad man vill ha på sin pizza. När fyllningen är på ska pizzan in i ugnen i 200grader tills osten har smält och pizzan har fått en fin färg, och när det är klart är det bara att äta och njuta! Jättegott!!!!! Helt klart värt att testa! :)
Bye Bye!
Kommentarer
Trackback