Patong.

Efter frukost idag tillbringade vi hela gänget tid i barnpoolen. Ska erkänna att det faktiskt varit ganska molnigt och småduggat några gånger här i Thailand, men trots det är det verkligen jätteskönt att bara ligga och plaska i poolen, och inte göra någonting vettigt alls. Det är semester, det.    :)

Vid två-tiden åkte jag, gubbsingen, bror och Karin iväg till Patong. Trots att gubbsingen och jag varit till Phuket fyra gånger tidigare har vi aldrig varit till Patong, och det var nog dags nu. Efter att ha åkt den kringel-krokiga vägen från hotellet till Patong kunde vi tillslut stiga av vid shoppingcentret Jungceylon. Och, ojojojjoj.... vilket utbud det finns. Av allt. Är man till exempel datanörd och vill ha flipp-flopps är det bara att köpa ett par á la tangentbord. Elias har länge velat ha en egen klocka då han har sett gubbsingen och mig ta på oss våra, så idag köpte vi Elias allra första egna klocka. Hoppas bara att han tycker om den när han får den imorgon.  

Jag rekommenderar verkligen shopping i Patong, butikerna har bra utbud och bra priser. Det mesta är billigare här i Thailand jämfört med Sverige, så det 'enda' som hindrar att man shoppar för mycket är tyngden på resväskan hem. Reser man till Thailand med tom resväska är det dock inga problem.    ;)   Men, samtidigt är shopping i butiker dyrare än marknader. Så, ska man shoppa på exempelvis Jungceylon ska man ha avsatt pengar till shopping. Vill man köra en budget-variant bör man besöka de lokala marknader som finns. Patong är verkligen en stad full av liv, så att besöka Patong bara för att uppleva nattlivet är också ett alternativ.

Måste också nämna trafiken här i Thailand. Jag skulle aldrig sätta mig bakom ratten och köra här, trots att jag var på väg att göra det igår när vi blev hämtade och skulle till optikern. (Av ren vana gick jag mot passagerarsätet för att sätta mig och tänkte inte alls på att det är vänstertrafik här och att chauffören sitter där.) Hur som, thailändarna kör som tokar. De följer, som jag ser det, få regler men klarar sig ändå undan olyckor på något konstigt vis. Förbuds-skyltar bryr de sig heller inte om värst vidare här borta. Det är heller inte ovanligt att se en jeep med sju thailändare på flaket, en lastbil full av byggarbetare, eller en hel familj på en moped. Idag kunde jag inte låta bli att knäppa ett kort på en pappa med sin dotter på moped. Allting är så enkelt här.     :)

Kvällen avslutades med en välbehövd fotmassage och därpå en god middag. Bjuder på några bilder från dagen.






















Nu är klockan mitt i natten och det är dags att sova. Elias har lekt med sin mormor och morfar idag, och sover även hos dem inatt. Nu har vi i och för sig fått två hela nätters sömn, men det ska bli skönt att få sova ut imorgon. Är så tacksam för mina föräldrar då de alltid ställer upp. Åh, vad de är guld värda. Och, längtar till morgondagen då jag bara ska leka med vår lille kille.  :)

Bye Bye!

Kommentarer

Kommentera inl‰gget h‰r:

Namn:
Kom ihÂg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


En gratisdesign av:

jennyjanssons.com

Bilder i headern frÂn weheartit.com


RSS 2.0
Ladda ner en gratis bloggdesign p www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!