Simon - 1år idag!





Idag blir vår Simon 1år! Jag kan knappt tro det då detta första år har gått alldeles för snabbt och jag har inte hunnit med alls. Simon, han hinner med dock och utvecklas för varje dag som går. Under de två senaste veckorna har han börjat resa sig från sittande till stående och börjar bli relativt säker på det. Om någon går upp på övervåningen kan man nästan vara säker på att man, när man ska gå ner, möts av Simon som står och väntar längst ner i trappen, och ropar 'papa!'. Allting heter 'papa' just nu. Dock förstår Simon en hel del ord nu och försöker forma ordet "lampa" i munnen (men det blir 'pampa'), och förstår orden "pussa", "vinka", "hosta" och "gnugga näsan" utan att man visar hur man ska göra.      :) 

Gåstolen har Simon nästan slutat använda helt och istället går han längs med möblerna och väggarna. I söndags gick han, sakta och lite osäkert, sin första meter utan att hålla någon i handen (gissa om jag jublade och applåderade!) och nu blir han stabilare och kaxigare för varje dag som går. Idag har han gått två meter och så länge han inte blir för uppspelt eller trött så att han bara slänger sig framåt går det bra.

Äter gör Simon fortfarande med god aptit och vågar sig på att smaka allting. På BVC visade dock vågen att han har gått ner 100g sedan förra vägningen för en månad sedan och vi hoppas att det beror på att han rör sig mer, samt att han har varit sjuk en hel del under maj månad. Om två veckor är det dags för läkarbesök och vi får se vad läkaren säger då.

Det är en envis liten kille vi har och med jämna mellanrum protesterar han högt om han inte får som han vill. Simon älskar att vara ute och så snart vi ska gå in skriker han. Han tycker om när vi dammsuger här hemma, när vi vattnar blommorna, och så fort vi slutar blir han upprörd och skriker. Han vet vad han vill och vad han tycker om, och högst på Tycka om-listan står fortfarande bus med storebror och pappa.    :)

Slutligen, det blev en enligt mig och Simon väldigt god glasstårta ikväll och vi smaskade glatt i oss våra tårtbitar. Eller, jag smaskade i mig min bit och Simon smaskade i sig sin pappas bit. Elias tyckte dock inte alls om glasstårtan och hade nog önskat att den varit mycket sötare. (Som sagt, vi fortsätter experimentera på det området.) På lördag ska vi fira vår 1åring ytterligare lite och vi får se vad vi bjuder på då.





JätteGRATTIS på födelsedagen! Vi älskar dig, Simon!    :)
Bye Bye!

Kommentarer
Postat av: Johanna

Grattis i efterskott till lilla Simon! tänk att tiden går så fort när dom är små :) Det är juh så att man börjar längta efter en bebis igen! haha! kram

2012-06-02 @ 09:01:26
URL: http://busenochgrodan.blogspot.com/

Kommentera inl‰gget h‰r:

Namn:
Kom ihÂg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


En gratisdesign av:

jennyjanssons.com

Bilder i headern frÂn weheartit.com


RSS 2.0
Ladda ner en gratis bloggdesign p www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!