Iväg och lekt lite

Då har vi varit iväg och lekt lite på ÖppnaFörskolan. Det är verkligen få barn där på torsdagar. Det positiva med det är att Elias då kan leka relativt fritt, och då han älskar att åka runt på trakorn behöver han inte kryssa sig fram utan kan bara åka. Även Simon kan ligga på babymattan utan problem.

Jag undrar jag om jag är en dålig mamma som sitter och unnar mig en kopp kaffe och vuxenprat halva tiden på ÖppnaFörskolan? Kanske mer än halva till och med. Många föräldrar leker hela tiden med sina barn och jag tycker att det verkligen är jättebra att de gör det. Samtidigt har jag just nu behov av att bara få sitta och bara vara då jag är med småkillarna hela tiden här hemma. Jag kommer ihåg att jag, när jag började gå på ÖppnaFörskolan med Elias, var med honom och lekte hela tiden då han just i den vevan höll på att lära sig gå och upptäckte världen. Jag gick efter honom med armarna utsträckta för att ta emot honom ifall han skulle falla. Samma sak kommer det att bli när Simon börjar röra på sig mer. Nu leker Elias relativt mycket själv på ÖppnaFörskolan, och kommer med jämna mellanrum fram till mig för att berätta vad han har gjort. Och, då Simon är nöjd med att stå och studsa i min famn eller sova, ja då stjäl jag lite vuxentid. Egoistiskt av mig, men så är det.

Nu har vi i alla fall ätit lunch och ska vara hemma en liten stund innan det bär vidare till lek på annat håll. Nästan synd att det nu för tiden är så "korta" dagar och solen går ner så tidigt, för idag är det verkligen en jättefin höstdag med solsken och 9grader varmt. Underbart!   :) 

Bye!

Kommentarer
Postat av: Johanna

Det låter som jag på öppna, och inte ett dugg egoistiskt! Jag tycker att barn ska kunna leka själva, annars skulle man juh aldrig få tid över att göra hemmastök :) Dessutom har du en lillebror som tar mer av din tid.

2011-11-24 @ 15:56:22
URL: http://busenochgrodan.blogspot.com/
Postat av: Maddi

Jag var likadan! Men Är det Inte det öppna förskolan är till för?! :) för barn att leka och vuxna få lite vuxentid med andra vuxna! Tycker jag! :)

2011-11-25 @ 16:51:32

Kommentera inl‰gget h‰r:

Namn:
Kom ihÂg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


En gratisdesign av:

jennyjanssons.com

Bilder i headern frÂn weheartit.com


RSS 2.0
Ladda ner en gratis bloggdesign p www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!