'Ja heter Simon!'

- Ja heter Simon! 
 
 
 
 
 
Tänk, idag är dagen då vår Simon lärde sig säga sitt namn. På riktigt. Fram tills idag har han alltid sagt 'iimon'. Jag faktiskt hunnit tänka tanken att namnet "Simon" kanske inte var rätt val då Simon har haft svårt att säga sitt namn fullt ut, men nu så. Nu kan han! Av en slump sade han hela sitt namn när vi satt på golvet efter att vi hade ätit mellanmål och glass i eftermiddags, och jag blev så jätteglad så jag gav till ett lyckotjut, klappade händerna och skrattade. Det givetvis sporrade Simon, som sade sitt namn igen, och fick då samma reaktion. Så höll vi på säkert tio-femton gånger innan vi gav oss. Älskade kille!        :) 
 
Jag har i flera omgångar tänkt skriva ner och dokumentera Simons språkutveckling det senaste året, men det har alltid tyvärr kommit något emellan och sedan har det inte blivit av. Tur nog har jag ändå här och var skrivit upp lite och passar på att få med det här och nu.
 
Och, några ord som Simon ganska tidigt kunde säga var:  
pappa 
 
mamma 
 
bampa = lampa 
 
kaka = klocka 
 
bappen = nappen 
 
kaakaa = flaska (som vi brukar gå runt och ropa efter, därav långt vokalljud)  
 
däää = där 
 
tittaaaa! =titta! 
 
ia = Elias 
 
brrrrrrr = bil 
 
näääää = jag vill inte! 
 
maaa = mjau = katt 
 
 
 
Nu för tiden pratar Simon mest hela tiden och använder verkligen de ord han kan, även om uttalet inte alltid blir helt rätt. (Vi här hemma förstår Simon, men när han pratar med någon annan som inte pratar med honom dagligen blir det svårare.) När Simon ropar på sin storebror blir det nu 'ias', och "bil" lärde han sig plötsligt säga när vi i slutet av februari fastnade med bil och husvagn på KustCamp Ekön , och med spänning följde bilen som kämpade på att få loss oss. Ord som 'kaakaa' och 'bappen' å andra sidan säger Simon fortfarande, och om vi låtsas att vi inte förstår honom och bara upprepar vad han säger blir han väldigt frustrerad på oss. Söte kille.        ;) 
 
Simon pratar som sagt för fullt, och för snart en månad sedan lade Simon ihop sin första åtta-ords-mening. Han har lagt ihop två fyra-ords-meningar med varandra en längre period, men vid matbordet uppe i stugan en dag sade han plötsligt: 
 
 
- Föst äta eål sen gå ut köra gräsklippa. 
 
 
Jag hann, som sagt, då aldrig skriva ner vad han hade sagt här på bloggen. Men, både jag och P reagerade på att det kom en åtta-ords-mening ur honom, och båda två blev vi imponerade. Och, det blev som vi då kom överens om: först åt Simon mellanmål och sedan fick han gå ut och köra gräsklippare med sin pappa. En nöjd Simon, och stolta föräldrar.         ;)
 
Jag antar, jag hoppas, att Simon fortsätter att prata på så mycket som han gör och att språket kommer att fortsätta utvecklas. Han älskar att läsa böcker, precis som Elias, och jag hoppas att även den biten håller i sig. Jag tycker det är så coolt att bara sitta och prata med våra småkillar, att lyssna till vad de har att berätta, och på deras historier. Det blir aldrig tråkigt. Det gör ingenting alls att våra småkillar är pratglada just nu. Ingenting alls. (Påminn mig bara om att jag sagt detta när de går i skolan och detta kommer upp på utvecklingssamtalen.)        ;)
 
Älskade Simon: 
 
 
 
ByeBye! 
 

Kommentarer

Kommentera inl‰gget h‰r:

Namn:
Kom ihÂg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


En gratisdesign av:

jennyjanssons.com

Bilder i headern frÂn weheartit.com


RSS 2.0
Ladda ner en gratis bloggdesign p www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!