Larv-igt, jag vet.....

Om det är någonting jag har svårt för så är det småkryp. Mördarsniglarna är värst. Samtidigt försöker jag att inte allt för ofta visa vad jag känner, eller hur det kryper i kroppen, när småkillarna är med och vi ser larver, maskar, spindlar, sniglar etc etc. Jag vill inte att mina känslor ska smitta av sig på varken Elias eller Simon. Men, igår kunde jag inte hålla mig då vår nya gäst plötsligt, lite oväntat, dök upp på trappen........ 
 
 
 
 
Jag vet att jag är larvig, men jag tycker att kryp är läskiga och speciellt när de är stora som denna larv är! Den trivdes alldels för bra på vår trapp igår och när den kröp ner och gömde sig mellan brädorna var jag säker på att den i ett obevakat ögonblick skulle skynda sig att krypa in i stugan och upp i sängen och ligga där och vänta på oss tills det det var dags för oss att krypa ner och sova. Huhuja mig, hemska tanke!!! Jag råkade säga detta högt inför Elias och han sade sedan flera gånger under kvällen att han inte heller ville att larven skulle sova med honom. F'låt, Elias! Jag hoppas att han inte blev skärrad för livet nu. 
 
Idag dök vår gäst upp igen mellan brädorna och P passade faktiskt på att flytta den till ett nytt hem, en bit från vår trapp och stuga. Frågan vi har ställt oss är vad det är för typ av larv. Det går inte att se på bilderna, men den är stor. Lite rosa och röd och brun. Hmmmm..... En vanlig fjärilslarv? Eller, kommer det bli något gigantiskt av denna sort? 
 
Samtidigt som jag tycker att det är läskigt med kryp tycker jag även att det är kul att Elias och Simon får se och upptäcka naturen och det som hör till. Och, denna larv var helt klart en ny och spännande, men även läskig, upptäckt för både mig och småkillarna.      :)
 
Bye! 
 

Kommentarer
Postat av: Lilla My

Den larv som vi oftast ser är den allmänna träfjärilens (trädödarens) (Cossus cossus) larv, som är stor (80‑100 millimeter lång) och rödbrun. Efter det att den som larv levt och gnagt breda gångar i till exempel pil, asp eller fruktträd lämnar den trädet för att förpuppa sig i marken, och det är då vi brukar kunna se den.
Såå... nu vet du vad det var för monster. :)

2013-08-04 @ 11:50:36

Kommentera inl‰gget h‰r:

Namn:
Kom ihÂg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


En gratisdesign av:

jennyjanssons.com

Bilder i headern frÂn weheartit.com


RSS 2.0
Ladda ner en gratis bloggdesign p www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!