Potträning.

Nu har vi hållit på i snart tre veckor, och sedan vi började med potträning med Elias har det gått jättebra. Jag är så jättestolt över vår store lille kille, imponerad över vilka framsteg han gör, imponerad över att han lyckats sova lunch utan blöja ett antal gånger, och hur duktig han är med att gå på pottan och även toaletten. Visst får man vara det som förälder!?!

Jag brukar nästan alltid, när jag ska ge mig in på någonting nytt, låna böcker eller försöka läsa på om ämnet på nätet så att jag vet hur och vad jag ska göra. Bättre att läsa lite extra så att jag inte gör någon dundertabbe, det är typiskt mig. Men, denna gången har jag inte hunnit med att låna någon bok om potträning, hur man ska peppa och stötta, och vad man ska låta bli att säga och göra så att barnet inte tappar lusten. Men, trots det verkar Elias sköta det här med potta och toalett jättebra, och han stortrivs med att gå i kalsonger. Visst har det hänt några olyckor (fem stycken på tre veckor) och det kommer säkert att hända fler, men det är något man får räkna med och inte alls jobbigt.  

Det som kommer att bli lite spännande är nu när Elias åter börjar på dagis. Frågan är om han kommer ihåg att gå på pottan/toaletten när han leker som mest. Hittills frågar och tjatar faktiskt gubbsingen och jag väldigt ofta på Elias, och undrar om han är kiss- eller bajsnödig. Frågan är om fröknarna på dagis hinner, eller kommer ihåg, att fråga och påminna. Å andra sidan har de jobbat med barn i pottränings-åldern hur många år som helst, så att även potträna på dagis bör inte vara ett problem. Vi får helt enkelt fråga när vi hälsar på dagis nästa vecka, innan det sätter igång på allvar.
  
En liten insikt jag dock kommit fram till, som jag skulle ha gjort annorlunda, är valet av potta. Gubbsingen och jag köpte redan i julas en potta. En hel potta. Givetvis skulle vi ha köpt en potta med avtagbar innerdel så att den mycket enklare kan tömmas och sköljas, men inte tänkte vi på det heller. (Jag insisterade på att vi skulle välja en som matchar badrummet uppe, så vi har en vaniljfärgad potta och badbalja. Ni ser hur jag prioriterar....) Nu kommer vi inte att köpa någon ny potta då Elias oftast går på toaletten där han använder en toalettring, och då toaletten är den som ska användas i framtiden så satsar vi på den istället. Toalettringen är riktigt bra och snart kommer Elias kunna klättra upp själv och sätta sig på toaletten och göra det han ska. Visst kan han ta sig upp redan nu, men så snart han vuxit lite till, blivit längre, så kommer det att gå riktigt smidigt.

Han är så duktig, vår store lille kille!!!! Är så jättestolt!!!!!!   ;)



Bye Bye!

Kommentarer
Postat av: Susanne

kul att det funkar så bra. Vi har börjat med Isabell också och det funkar kannon för det mesta. Men så blir vi lite lata och då blir det blöja några dagar för att sedan ta nya tag. Idag var hon utan hela dagen och det gick bra ända tills vi glömde lyssna på hennes singnaler.

2011-08-14 @ 19:51:53

Kommentera inl‰gget h‰r:

Namn:
Kom ihÂg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


En gratisdesign av:

jennyjanssons.com

Bilder i headern frÂn weheartit.com


RSS 2.0
Ladda ner en gratis bloggdesign p www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!