Förskolan Uppfinnaren.

Av en slump upptäckte gubbsingen igår att det var visning av en ny förskola i huset där han jobbar, Förskolan Uppfinnaren. Dit for vi i förmiddags. Och, ojojoj så fräscht, fint, inspirerande, roligt och bra det var. Hade Elias inte börjat på dagis än hade vi genast ställt honom i kö till denna förskola. Dels för att det är just nytt och allting är fräscht, men framför allt för att dagiset har inriktningen Natur & Teknik, och verkligen har byggt upp alla utrymmen utefter det. Det finns:
- ett lekrum (med bland annat en tågbana som Elias lekte med en stund)
- ett skapar-rum där man kan måla och pyssla
- ett experimentrum där man kan kladda med jord, sand, lera, vätska av olika slag
- ett lekrum som ska användas till rollekar etc 
- en fantastisk utegård med snickarbänkar, vattenland (som än ej är riktigt färdigt), en härligt stor sandlåda (där Elias givetvis fastnade med grävskopan), ett skogsområde som kan användas till upptäckter, lek och pedagogik, och annat som är i planeringsstadiet än (exempelvis ett växthus).

Så, nu är frågan den om vi kommer att flytta in till stan eller inte inom en snar framtid. Det vore så mycket enklare att både hämta och lämna på dagis om vi slapp 30minuters bilväg till jobbet, som vi har både gubbsingen och jag. Om det sedan händer Elias något under dagistid tar det oss just 30minuter innan vi kan hämta honom, och det känns inte alls bra. Dock trivs vi så jättebra på det dagiset vi är på nu, och dagisfröknarna där är helt underbara, så att byta känns tungt. Det tar emot väldigt.

Om vi däremot ska flytta till stan ska vi absolut ställa Elias och Simon i kö till detta dagis. Men, och det finns ett stort MEN. Det är inte alls säkert att våra killar kommer att få plats på just detta dagis. Som det är nu är behovet av dagisplatser jättestort, och för att lösa det har man öppnat (minst) ett nytt dagis för att tillgodose behoven. Om behovet av platser fortsätter finnas kommer detta dagis fyllas på med barn, precis som alla andra dagis. Dagisfröknarnas önskan är den att barnen som börjar på Uppfinnaren är natur- och teknikintresserade, men risken är stor att detta inte tillgodoses utan att platserna bara fylls. Elias och Simon kan därmed hamna på ett helt annat ställe som vi kanske inte alls trivs med.

Några bilder från besöket kommer här i alla fall:



























Visst är det fint! Kanske ska tipsa våra dagisfröknar lite om vad vi har sett idag.  :)
Bye!

Kommentarer
Postat av: Liza

Jag är mest impad av att det finns 2åringar som vet att de är intresserade av natur och teknik när det finns gymnasieelever som inte vet vad de vill bli i framtiden. Fräsch förskola iaf.

2011-08-27 @ 09:15:14
Postat av: ami

hihihhi..... vi tolkar lite åt grabbarna. Hittar Elias en skruv så pillar, skruvar och fixar han med den lite överallt. Måste vara teknikintresse. ;)

2011-08-27 @ 13:43:40
URL: http://iamisvarld.blogg.se/

Kommentera inl‰gget h‰r:

Namn:
Kom ihÂg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


En gratisdesign av:

jennyjanssons.com

Bilder i headern frÂn weheartit.com


RSS 2.0
Ladda ner en gratis bloggdesign p www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!