Hälsat på elefanter!

Då Elias har pratat om att han vill se en elefant ända sedan han och P såg en på stranden i Bangtao för fyra år sedan, hoppade vi idag efter frukosten in i en TukTuk och for iväg till en elefant-farm. Varken P eller jag, eller bror och K för den delen, hade lust att åka iväg på en halvdagstur i buss med killarna, så istället besökte vi en elefant-farm här i Kamala. Elefant-hanarna är tydligen brunstiga nu, fick vi veta av en guide innan vi for iväg, och vi fick tips om att endast rida på honor om vi skulle göra det. (Tydligen rymde en elefanthane i förra veckan in i skogen med ett ryskt par uppe på ryggen. INTE något vi ville riskera idag.) Då vi idag har haft en lite mulen dag passade det perfekt med en utflykt, även om det har varit lika varm ändå och vi har varit nästan plaskblöta av svett. 

Hursom, Elias fick rida på en elefant! Åh, så coolt! Han, kusin O och K tog en halvtimmas tur tillsammans. Simon och jag matade en elefant-bebis på två år med bananer. Också coolt! Gissa om killarna kommer att berätta om detta på förskolan. Noel hänge på och tyckte nog att elefanterna var stora konstiga varelser, resten av oss fotograferade det hela.        :) 



Då vi inte åkte till en elefant-farm som Ving har ett samarbete med vet vi inte riktigt hur elefanterna egentligen behandlas på farmen. Elefant-bebisen hade inte alls mycket yta att röra sig på, och tyvärr var det kanske så för de andra elefanterna också. Vi ska prata med Elias och Simon om att elefanter egentligen är djur som lever i det fria och att det här stället hade elefanterna för att turister ska få komma nära, mata och rida på dem. Får se om vi någon gång besöker Afrikas savann och får se vilda elefanter, elefanter i sin rätta miljö. Killarna var i alla fall jättenöjda, även med sin TukTuk-tur, och det var det viktigaste. 

Bye! 


Kommentarer

Kommentera inl‰gget h‰r:

Namn:
Kom ihÂg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


En gratisdesign av:

jennyjanssons.com

Bilder i headern frÂn weheartit.com


RSS 2.0
Ladda ner en gratis bloggdesign p www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!