Tappat 'första' tanden!

Elias har tappat sin första tand! Eller, egentligen är det hans andra tand, men då jag och P blev snuvade på den första och inte fick vara med när han tappade den känns detta som den första tanden Elias tappat. Och, detta är stort! (Speciellt för mig och P.) 
 
Igår kväll, efter att Elias och Simon hade gått och lagt sig, kom de efter en liten stund tassande ner igen då Elias ville dra ut sin tand då den var så lös. I flera dagar har han varit orolig för att han ska svälja tanden när han äter, eller bita på den när han äter och missa att den ramlar ut, eller tappa den när han sover, så för att slippa oroa sig gjorde han ett försök att dra ut den igår. Trots mycket vickande och pillande på tanden, och efter många fotografier för att föreviga detta, ville tyvärr tanden ändå inte släppa och Elias fick gå och lägga sig med sin lösa tand. Både P och jag har tyckt att det ser lite läskigt ut när Elias har vickat på sin lilla tand, men samtidigt stort då det är ytterligare ett tecken på att han börjar bli stor. Simon, han har varit nyfiken och velat se det hela, han också, och sympati-vickat på en 'lös' tand som han har. Sötnöten.  
 
 
 
 
Hursom, idag har Elias fortsatt vicka på sin lösa tand och till slut sade han att han var redo att dra ut sin den och vips så hade han den i handen. Gissa om vi hade en nöjd Elias här! Och, åh så kul det var att få vara med när han tappade sin första (andra) tand! För mig är det som sagt jättestort och när Elias tappade sin första tand och jag gick miste om det blev jag jätteledsen, så pass att jag nästan började gråta, då jag så gärna hade velat vara med om det. (Ja, jag vet att jag är fjantig men vissa saker är jätteviktiga för mig. Speciellt små steg i killarnas utveckling.)  
 
 
 
 
  
Nu får vi se om vi behöver kontakta tandläkaren då den andra tanden som ska komma upp redan har tittat upp bakom på något sätt. Jag hoppas att den kommer att rätta till sig och finna sin plats själv allteftersom Elias växer, så vi får se. Nu har Elias i alla fall sin efterlängtade glugg. Och, om cirka två veckor fyller han hela sex år. 
 
Bye! 
 

Kommentarer
Postat av: Susanne

Isabell längtar så efter att få en löstand och är så avundsjuk på alla som har eller tappat en eller flera tänder.

Svar: Elias längtade också länge efter en lös tand, men dagarna innan han tappade tanden tyckte han det mest var jobbigt då han kom åt tanden när han åt mat och det gjorde ont. Inte lätt alltid..... :)
Ami

2015-01-29 @ 22:32:40

Kommentera inl‰gget h‰r:

Namn:
Kom ihÂg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


En gratisdesign av:

jennyjanssons.com

Bilder i headern frÂn weheartit.com


RSS 2.0
Ladda ner en gratis bloggdesign p www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!