Tillbakablick på året 2014

Det här året har gått fort. Alldeles för fort. Om en vecka har jag gjort mina tre första dagar på jobbet efter över ett års mammaledighet, och lika mycket som jag kommer att sakna mammaledigheten så ser jag även fram emot att börja jobba. 
 
Året 2014 började vi med en resa till Teneriffa tillsammans med Madde med -e, Jeppe och tjejerna, vilket var jätteskönt och roligt. Visserligen var det inte jättevarmt, men då vi fick rummen intill varandra och våra killar kunde umgås med tjejerna nästan hela tiden, och vi med J och Madde, så var det hur mysigt som helst. När jag kikar på korten slås jag av hur mycket killarna har växt detta år. Sötnötterna.  
 
 
 
 
När vi kom hem från Teneriffa och skulle återgå till vardagen fick vi veta att killarnas förskola hade åkt på en vattenskada och att förskolegruppen skulle få flytta till andra lokaler ett tag. Så, varvat med massa lek hemma, både inne och ute i snön, planering inför både dop för Noel och Cirkus-kalas för Elias, trängsel i kapprummet på den 'nya tillfälliga' förskolan, full fart här hemma med en Noel som började fara runt i gåstolen, simskola varje fredag, och sedan helgen i februari då vi först körde släktkalas för vår 5åring Elias på fredagen, Noels dop på lördagen, och Cirkus-kalas på söndagen, så rusade tiden iväg. På sportlovet körde vi en favorit i repris och besökte nya lekparker varje dag (nästan, vi missade nog någon dag), och killarna var extra glada de gånger de fick åka lilla fyrhjulingen som vi hade tagit hem från stugan över vintern, samt när vi lånade hem trummorna från Ps kompis J. (Både P och jag är helt överens om att killarna ska få testa på olika instrument och ha musik omkring sig på olika sätt, och trummorna används dagligen här hemma vilket är jättekul och bra.) Sedan vet jag inte hur många kort jag har knäppt på Elias och Simon när de har klättrat upp och sitter i träd, men jag tycker det är så coolt. Eller, hur många kort jag har knäppt på bröderna tillsammans. Sötnötterna.  
 
 
 
 
Förra årets vårmånader var härliga när man faktiskt kunde gå ut utan att ta på sig allt för mycket kläder. Även om maj bjöd på lite snö var det arbete ute i trädgården som gällde, utelek med kompisar för Elias del, vi blev med studsmatta och WiiU vilket ledde till väldigt mycket hopp och spel (inte samtidigt dock), vi deltog i Fixarkvällen på förskolan, samt bara njöt av att vara hemma. I maj fick vi även fira våra kompisar V och J som hade gift sig i allra största hemlighet. Jag tog mig även äntligen iväg till en sjukgymnast, efter att ha haft ont i ljumsken i nästan tjugo år, och fick veta att jag har en svag rygg som måste tränas upp och stärkas. 
 
 
 
 
Sommaren 2014 var helt underbar. Sommaren började, som vanligt, med Simons födelsedag då han blev 3år, och det jag sedan kommer att komma ihåg mest och bäst är att Elias, nästan dagligen och flera gånger varje dag, hoppade i sina badshorts och gick ut i poolen för att bada och plaska. P fyllde poolen med varmt vatten och när solpanelen var installerad höll poolen runt 27grader, så det plaskades och lektes en hel del. Noel, han fick hålla sig i skuggan på altanen, samt sitta där och leka medan Simon lekte med vatten och badade ibland, han också. Sedan bjöd sommaren även på några turer till Furuviksparken, jordgubbsplockning på Ulva-Gubben, många cykel- och promenadturer till lekparker med killarna, Elias och Simon åkte iväg på en veckas husbilssemester med mummu, ukki och kusin O, vi spenderade härliga lata dagar uppe i stugan med att bada i badviken med killarnas tremänningar, och Elias fångade sin allra första fisk när han fiskade med sin pappa. En helt underbart härlig sommar.        :)
 
 
 
 
 
 
Efter ett tre månader långt sommarlov kom hösten och Noel fyllde 1år. Liten blev stor, och det är så coolt att tänka på hur mycket han har lärt sig under året. Och, hur mycket han kommer att lära sig under detta kommande år. Hursom, med hösten kom vardagen med förskola måndag-onsdag för Elias och Simon, simskola på onsdagskvällarna för Elias, en hel del sprutor för stackars Noel (1årssprutan, 1 1/2årssprutan, samt två Twinrix), lekparkshäng med killarna, och en del träning för min del och jag lyckades faktiskt gå ner 9,5kg (vilket var 0,5kg från mitt mål - ganska bra jobbat). Noel och jag hann även med en tur till Ullared då vi shoppade julklappar, och Elias och Simon gjorde även sin sista dag på sin förskola i november då de tillsammans med Noel ska börja på en ny i januari 2015. Jag, ja jag njöt av mammaledigheten, extra mycket de underbart fina och varma höstdagarna då vi kunde vara ute, leka och ta våra cykel- och promenadturer. Då min kamera började krångla med fokus har jag under hösten inte alls knäppt så många kort som jag önskar, men några kort har killarna ändå fastnat på.       :)
 
 
 
 
Den 26november 2014 packade vi och for iväg på en efterlängtad semester till Thailand med mina kära föräldrar, samt bror med familj. Tänk att vi fick möjligheten att njuta av värme, sol, pool, plask, lek och god mat mitt i mörkaste höst- och vinterrusket. Så skönt! Att julen sedan försvann i ett svep efter att vi kom hem och jag inte riktigt hann med den, inte heller att blogga, är en annan sak. Men, killarna hade en härlig jul, med mys, tomtenisseklappar varje morgon, lek med kusinerna J och L från Karlskrona, och sedan många julklappar på både julafton och helgen efter jul - det är det viktigaste.       ;) 
 
 
 
Idag är det den 3e januari 2015 och denna tillbakablick på året 2014, som jag helst hade velat publicera på nyårsafton, blev klar idag. Jag ligger fortfarande lite efter, och det har hänt en hel del som jag har velat blogga om men som jag inte helt enkelt har hunnit med. Så, jag får helt enkelt ta allt som det kommer. Året 2014 har varit ett härligt år, även om jag känner att jag aldrig tidigare har varit så arg som jag var förra året (och detta på grund av trots och bråk Elias och Simon emellan). Nu ser jag fram emot ett nytt år och vad det ska föra med sig; om tre dagar börjar jag åter jobba och mammaledigheten är för alltid över, om fyra dagar börjar killarna på en ny förskola, och en ny spännande vardag väntar.
 
Tack 2014, för allt du förde med dig! Välkommen, 2015! 
Bye! 
 

Kommentarer

Kommentera inl‰gget h‰r:

Namn:
Kom ihÂg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


En gratisdesign av:

jennyjanssons.com

Bilder i headern frÂn weheartit.com


RSS 2.0
Ladda ner en gratis bloggdesign p www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!