Halloween-pyssel idag

Idag har jag och Elias ägnat dagen åt Halloween-pyssel. Simon har så klart också varit med på ett hörn. Vi har varit iväg och köpt en pumpa, pratat om Halloween, gjort marängspöken, och fixat till vår pumpa. Nu står pumpan ute på trappen och ser lite läskig ut, tycker Elias. En mysig dag har vi haft.    :)

 

  

bild via Instagram - iamisvarld 

 

 

Bye! 

 


Ullareds Camping & Stugby

Jag måste säga att Gekås Ullared verkligen satsar. Förra veckan sålde varuhuset för 31miljoner kronor på en dag, rekord för detta år om jag förstod det rätt. Mitt i Ullared växer ett hotell fram som ska stå klart till våren 2013, och Ullareds Camping & Stugby hyr ut stugor av olika storlek, samt husvagnar, har bastu, badtunnor och bygger just nu en slalombacke och skidanläggning. Som sagt, Ullared satsar verkligen och att sysselsätta alla familjemedlemmar medan de som är intresserade är iväg och shoppar kommer inte vara svårt alls.
 
I två dagar har vi hyrt husvagn på Ullareds camping, och det var faktiskt mysigt. Nu är inte servicehuset något speciellt utan väldigt enkel, men det fungerar. (Allra finaste servicehuset har vi stött på på ParkenZoo Camping och trots allting som uppkommit de senaste veckorna återvänder jag faktiskt dit gärna igen.) Hursom, att campa i avsikt att spendera dagen/dagarna inne på varuhuset är perfekt och husvagnar och stugor är mysiga. Vi som är lite tekniknördar saknade dock eluttag i husvagnen (det fanns endast ett), och när vi skulle ladda datorer, Ipad, iPhones och ha kaffekokaren igång gick det inte alls. Sedan kan vi inte alls förstå varför husvagnarna inte har vatten och avlopp igång, och det gjorde saker lite mer omständigt men det gick. Annars som sagt, var det mysigt och vi kommer nog bo där fler gånger då det är så pass bekvämt att ta sig till varuhuset och storshoppa.     :)
 
 
 
Nu har vi kommit halvvägs hem, stannat till här hos mina kära föräldrar för att sträcka på benen och ätit middag, och ska alldels snart fortsätta hemåt. Det är mysigt med små turer ibland, och att campa på sena hösten är inte alls dumt.     ;)
 
Bye Bye!
 

En heldag på Ullared

Idag har vi shoppat på Ullared. Vid tio-tiden kom vi dit och när killarna åkte iväg för att äta lunch och vila i husvagnen fortsatte jag shoppa själv i några timmar, och sedan gjorde de mig sällskap igen. Bra uppdelning, tyckte jag. Vi var inte de enda som shoppade idag, men framåt sex-tiden på kvällen var det faktiskt lugnt i varuhuset. Jag skulle vilja säga att alla julklappar och presenter är köpta, men riktigt så är det inte. Men, nästan alla julklappar är köpta, vi har fyllt på diverse lager till hemmet, uppdaterat småkillarnas garderob, vi har gjort av med alldeles för mycket pengar, och jag är helt slut i kroppen efter att ha gått hela dagen. En bra shoppingtur, med andra ord. ;) 


Elias passade på att leka kurragömma i kundvagnen en sväng medan P provade kläder. Söte kille. 

 

 

 

 

Nu dags att sova och imorgon far vi hemåt igen. 
Bye!

 


Småkillarna sover......

Småkillarna sover, P och jag har delat på en liten flaska vin, och nu ska vi också ta kvällen och krypa ner. Vi campar i husvagn inatt! Mys! :)  

 

 

 

Nighty-Night! 

 


Ekehagens Forntidsby

Det som är lite charmigt och mysigt när man är iväg på tur och har all tid på sig är att man kan stanna till var man vill. Idag stannade vi till på en forntidsby efter att ha sett skylten längs vägen. Nu hade visserligen forntidsbyn stängt, men vi passade ändå på att sträcka på benen, kika runt, ta kisspaus, samt äta mellanmål. Mysigt! :)


  

 

 

Nu fortsätter resan. Bloggat i farten. 
Bye!

 


Ute i friska luften!

Vi är ute i den friska luften och frosten ligger på marken, men vad gör det när man har ordentligt med kläder på sig. :)

Fick ett fint kort på småkillarna när vi hittade ett roligt träd. :)

 

 

Bloggat i farten. 

Bye! 

 


Äntligen i bilen....

Äntligen sitter vi i bilen på väg söderut. Småkillarna sover snart och P och jag kan pusta ut efter dagen. Det var tänkt att jag och småkillarna skulle ägna eftermiddagen åt packning, men med två trötta småkillar som hela tiden testade mammas tålamod, och en mamma med inte alls mycket ork, blev det ingen rolig eftermiddag alls tyvärr.

Morgondagen ska vi spendera hos mina kära föräldrar för att sedan fortsätta söderut igen. Jag hoppas bilturen ikväll går bra ner, att vi får sova ok inatt, och att det blir en bra dag imorgon. Håller tummarna. :)

Hoppas ni har en skön fredagskväll!
Bloggat i farten.
Bye Bye!


Elias alster och fotografering på dagis idag

Det blev en lång väntan på dagis idag. Klockan halv tio hade fröknarna beräknat att det skulle vara dags för avdelning blå (som Elias går på) att fotograferas, men det blev nästan en timma senare. Simon var jätteglad över att för en gångs skull få stanna kvar på dagis och leka, och han orkade med väntandet bra. Elias lekte som vanligt, men var nog lite nervös och spänd inför fotograferingen då han inte var så glad och busig som han brukar vara. Eller, så är han kanske inte det på dagis i vanliga fall heller? Jag passade på att fotografera Elias teckningar som han har gjort under hösten när jag upptäckte att de satt uppe på väggarna med de andra barnens. Jag kan inte låta bli att tycka att det är kul att se vad han har gjort.     :) 
 
 
 
 
Tyvärr blev det inget syskonkort idag dock. När det äntligen var dags för fotografering hade Simons krafter gått åt till väntandet och han hade hunnit bli både hungrig och trött, så vi fick strunta i syskonkort helt och hållet. Sedan är jag även rädd för att kortet på Elias inte blev det bästa då det verkade som att fotografen nöjde sig med "kortet med handen" som hon pratade om. Vilken hand, undrar jag!?! Jag hann inte med att fråga heller då Simon var jätteledsen och skrek. Eller, så blev det ett jättebra kort på Elias och jag oroar mig i onödan. Jag brukar göra det. Jag vill ha koll. Men, vi får se...... 
 
Bye! 
 

På väg till dagis snart igen

Igår for jag och småkillarna in till stan på eftermiddagen för att köpa lite diverse, bland annat Elias första Blixten-film. När P slutat jobbet mötte han upp oss och för att slippa stressa hem och stressa med maten åt vi middag på GallerianNian, vilket faktiskt var både gott och bra. Det är skönt när tiden rinner på utan att behöva stressa, och när vi väl kom hem gällde det att leka lite, duscha småkillarna, äta kvällsyoghurt och natta. Mitt i allt smet vi även ut lite och kikade på allra första snön som föll, och tyvärr smälte bort lika snabbt den nådde marken. Men ändå. Elias tyckte att det var jättekul.      :) 
 
Denna morgon har jag bland annat stått vid strykbrädan en liten stund då det om en liten stund är dags att fara till dagis och fotografering där. Vi har en tanke om att slänga med även Simon och få ett syskonkort, men vi får se hur det går med den saken. Nu har inte Simon börjat på dagis än, men han kommer att börja under läsåret 2012-2013 och det vore kul att ha med honom på ett kort taget detta läsår. Som sagt, vi får se. 
 
Nu, dags att klä småkillarna och bege sig av. 
Hoppas ni får en bra fredag! 
Bye for now! 
 

Imorse vaknade jag av att......

Imorse vaknade jag av att Elias viskade att han ville gå ner, klockan var då 08.18. Visserligen hade Simon också varit vaken en stund, men tydligen var båda två nöjda med att bara vara vilket gav mig en skön sovmorgon. Att jag sedan är förvirrad en bra stund innan jag hinner få koll på morgonen och klockan är en annan sak. Vet inte om stackars Maddi med -i fick någonting vettigt ur mig då hon ringde en kvart efter att jag vaknat.     ;) 
 
Eftersom jag fortfarande är förkyld, och inte vill smitta varken små eller stora, vågade jag åka iväg till ÖppnaFörskolan idag heller. Så, jag och småkillarna har varit hemma och mest bara varit. En stund innan lunch gav vi oss ut på cykeltur och promenad för att få frisk luft och njuta i det fina höstvädret. Även om det endast har varit några få plusgrader idag var det skönt att vara ute. Småkillarnas vinterkläder har tagits fram, samt åkpåsen till vagnen, och så länge man klär på sig ordentligt är det bara skönt att vara ute. Simon var dock skeptiskt till åkpåsen en stund, men tillslut accepterade han den. 
 
 
 
 
Just nu sover/vilar småkillarna och när de har vaknat ska vi åka in till stan en sväng. Jag, ja jag ska passa på att sjunka ner i soffan och bara vara en stund.     :)
 
Ha en bra torsdag! 
Bye for now! 
 

Kompis med hem efter dagis idag

Efter dagis idag hade Elias med sig en kompis hem för första gången. Hux flux bestämde Elias och T att de ville fortsätta leka tillsammans (de höll på att leka när Simon och jag kom för att hämta på dagis), och då Elias var hemma hos T senast fick T följa med Elias hem idag. Så, här har de lekt. Jättekonstigt men roligt har det varit. För mig, alltså. Elias har bara haft det roligt. Simon var nog lite konfunderad till en början, men sedan har han också fått vara med och leka lite då och då. En jättebra eftermiddag har vi haft. Måste säga att jag helt klart ser fram emot fler lek-dater och kompisar som fyller huset här framöver.     :) 
 
 
 
 
Bye! 
 

Simons 18månaderskontroll

Om en vecka blir Simon 1 1/2år men redan idag gjorde vi 18månaderskontrollen på BVC. Simon vägdes, mättes, fick en spruta, samt fick visa att han kan stapla klossar på varandra, medan jag svarade på frågor kring språket och hur mycket han förstår. Simon tycker inte alls att det är roligt att få spruta, och idag tror jag nästan att han förstod vad som väntade när han såg själva sprutan. I augusti, september och nu oktober har han fått en spruta och även om han skrek rakt ut och inte alls ville vara med idag har han ändå kämpat på bra, tycker jag. Som belöning blev det smörgåsrån så snart vi kom hem från vår tur och äntligen var det en nöjd glad liten kille som satt på lilla stolen och knaprade på sitt kex.     :) 
 
 
 
  
Riktigt skönt är att alla sprutor inför Thailand är tagna. Nu återstår att se om Simon får någon reaktion på denna spruta, som kan komma upp till tre veckor från och med nu. Jo, och anledningen till att vår BVC-sköterska ringde igår var att hon hade blandat ihop Elias och Simon och trodde att vi skulle behöva boka om vaccination eftersom Elias äter penicillin. Inte lätt att hålla koll på våra småkillar ibland.     ;) 
 
Bye! 
 

Igår var en dags som gick......

Igår var en dag som gick i ett och jag varken hann eller orkade blogga. Krafterna efter en veckas ordentlig förkylning återvänder så smått varje dag och igår orkade jag städa och plocka vilket jag inte gjort på en vecka. Gissa om det var skönt att få lite ordning. Jag har flyttat runt småkillarnas leksaker, tält, bord och stolar, och igår kväll satte P ihop Micki-köket (som vi har haft liggandes i garaget i över ett halvår) så nu har var sak funnit sin plats. För tillfället i alla fall.     :) 
 
Om en liten stund är det dags att ge sig av till dagis och lämna Elias där, för att fortsätta med Simon till BVC för vägning, mätning och vaccination. Jag hoppas att vi kan ta 1 1/2års-sprutan idag, även om det är en månad för tidigt, så att det är gjort inför Thailandresan. Vår sköterska från BVC ringde igår och precis när hon skulle till att tala om sitt ärende dog hemtelefonen, så nu under morgonen har jag försökt få tag på dem för att höra om tiden är flyttad eller vad saken gällde. Om de inte ringer tillbaka får jag snällt åka dit och se hur det blir. 
 
Så, dags att sätta igång så att vi hinner med våra morgonbestyr här. 
Hoppas ni får en bra onsdag! 
Bye for now! 
 

Tjugohundranittiosex

I förrgår morse ställde jag Elias på vår våg här hemma och den visade på 14,2kg. Elias har alltid varit mindre till växten, men han har enligt vågen faktiskt gått upp ett kilo sedan treårskontrollen vilket är bra. Hursom, jag sade när vi tittade ner på vågen "14,2kg" högt och tydligt till Elias, och han upprepade sin vikt några gånger. Igår när P vägde sig kom Elias på att han faktiskt också har vägt och berättade glatt: 
 
- Pappa! Jag väger tjugohundranittiosex!  
 
 
Alltså.... Var får han allting ifrån, Elias? Han har givetvis hört siffror i olika sammanhang och sedan sätter han ihop dem till egna. Men, tjugohundranittiosex?     :)
 
Bye Bye! 
 

Till biblioteket och klättrat

Imorse, efter att ha velat fram och tillbaka en stund, bestämde sig Elias för att stanna hemma från dagis idag. För att hitta på något att göra bestämde vi oss för att ta en tur till biblioteket och då både Elias och Simon gillar att vara på biblioteket spenderade vi en liten stund med bokläsning samt att klättra upp och ned i läsborgen. (Elias och Simon klättrade, jag gick nedanför fram och tillbaka för att hålla koll på Simon.) Elias och jag gjorde även ett försök att läsa bok tillsammans, men fick snällt ge upp efter halva då Simon istället ville klättra i borgen.     :) 

 

bild via Instagram - iamisvarld 

 

 

Även om jag är helt slut efter våra små promenader så var det ändå skönt att få frisk luft i förmiddags. Om en stund väntar dagens andra korta promenad till mataffären och sedan har jag fått dagens träning. Suck och fy för att vara förkyld!  

 

Hoppas ni får en bra måndag! 

Bye! 

 


En Blixten-ficklampa

Det här med att ta Kåvepenin-hutten tre gånger om dagen går jättebra för Elias. Jag hade verkligen föreställt mig att det skulle bli tjat och bråk varje gång hutten ska tas, men instället är det Elias som vill ta den så att han kan kryssa för ännu en ruta på sitt schema och på så sätt närma sig sina små belöningar. I framtiden kommer säkert inte belöningar behövas i lika stor grad, men jag tror helt klart att det är en anledning till att allt har gått så smidigt så här långt. 
 
Igår var det dags att köpa första lilla belöningen. Elias och jag smet in på Coop där den där Blixten-ficklampan lämpligt hänger vid kassan, kassan som vi givetvis passerar varje gång vi har handlat där. Elias har suktat efter den länge, och varje gång han har frågat har jag sagt "Nej" till den. Igår fick Elias själv betala ficklampan (i och för sig med mina pengar, men ändå) och sedan var det en lycklig Elias som äntligen satt och lekte med sin ficklampa i bilen och här hemma. Han har till och med sovit med den inatt. Vad exakt han ska ha sin ficklampa till vet jag inte, men visst kan den komma till användning när vi bygger koja och det blir mörkt? Glad är han i alla fall, Elias, och smidigt går det att ta penicillinen - och det är huvudsaken.      :) 
 
 
 
Bye! 
 

Glad Simon i shoppingbil

 

 

Idag har vi handlat på CityGross för omväxlings skull. Lika glad som Simon var när han fick köra shoppingbilen, lika ledsen var han när det var storebrors tur att köra. Inte lätt att vara liten....

Bye! 

 


LCHF-scones till frukost

Denna söndagmorgon har jag lyxat till det med LCHF-scones till frukost. De är väldigt enkla att göra och faktiskt goda. Receptet hittade jag i ett nummer av reklamtidningen Hälsokraft som faktiskt här hos oss ibland kommer med erbjudanden på mjöl, kokosolja och annat, vilket är jättebra enligt mig. Nu för tiden äter jag sällan frukost, men ibland kan det vara kul att baka scones, eller varför inte bjuda en övernattningsgäst på scones.      :) 
 
 
 
Receptet på två scones: 
 
1 ägg 
2dl mandelmjöl 
1krm bakpulver 
1msk kokosolja 
 
Ingredienserna rörs samman till en smet och klickas sedan ut till två scones på bakplåten. Grädda ca 10-15min i ugnen, tills bröden har fått ljusbrun färg, i 200grader. Servera med Bregott och ost. Gott! (Hälsokraft tyckte att man ska servera scones med sin favoritmarmelad, vilket jag tyckte var lite synd att förstöra en annars bra LCHF-frukost.)     :) 
 
 
Ha en skön söndag! 
Bye! 
 

Läsestund med pappa i soffan

 
 
 
Jag är så tacksam för att både Elias och Simon tycker om att läsa böcker. Igår satt de båda uppkrupna hos sin pappa i soffan och turades om att ge honom böcker att läsa ur. Jag kunde som vanligt inte låta bli att ta kort då jag tyckte att det såg så mysigt ut. Hoppas hoppas de alltid kommer att tycka om att läsa.     :) 
 
Bye! 
 

Kåvepenin och ett pepp-schema

Elias är än så länge jätteduktig och låter oss sköta om honom då han har dubbelsidig öroninflammation. Igår kväll började han vid läggningsdags klaga på värk i vänster öra, och trots att han både var trött och hade ont accepterade han den första hutten Kåvepenin och efter en liten stund Alvedon. Inatt har han sedan vaknat en gång och gråtit lite, men sedan faktiskt sovit resten av natten. Imorse var det åter en pigg och glad Elias som vaknade upp. 
 
Jag tror att det är typiskt mig att förvänta mig det allra värsta ibland, tyvärr, och jag hinner tänka flera steg framåt och försöker då även finna alternativ eller sätt att komma runt saker och ting. Jag måste sluta med det då det faktiskt inte blir så farligt jämt. Ett exempel är igår när jag på apoteket upptäckte att det är Kåvepenin som Elias i fem dagar nu ska ta mot sin öroninflammation. Jag har hört så mycket hemskt om just Kåvepeni; att barn kräks upp penicillinet, gråter, skriker, vägrar ta det då det smakar så hemskt. Precis det förväntade jag mig så klart att även Elias ska göra, speciellt då det var så jättejobbigt att ge honom ögondropparna när han hade ögoninflammation. När jag fick Kåvepenin-flaskan framför mig på apoteket kunde jag inte låta bli att fråga apotekskvinnan om det är just Kåvepenin som barn inte tycker om. Hon tipsade då om att det är bra att låta barnet bli kallt i munnen innan man tar sin dos då kylan dämpar penicillinsmaken, det kan exempelvis vara bra att suga på en isbit, äta isglass eller liknande. Eftersmaken kan man sedan bedöva med att ta någonting starkt i munnen. 
 
Så, igår kväll fick Elias äta fyra kalla skedar vaniljglass (vi hade inget annat), sedan hutta i sig sin dos Kåvepenin och det gick jättebra. I förmiddags fick han åter en skål med lite glass framför sig, men ville bara ha en sked och huttade sedan i sig sin dos utan att säga något. När jag frågade om det smakar något fick jag bara ett "Nej." till svar. Det kanske inte smakar så farligt? Eller, så har Elias inte problem med just den smaken? Jag ska i alla fall se till att vi har isbitar i frysen och nästa gång kan Elias ta och suga på en isbit en liten sund istället för att äta glass. 
 
För att få dessa fem dagar, med tre doser dagligen, att förhoppningsvis gå något sånär smärtfritt har Elias och jag denna morgon gjort ett litet schema där han kan kryssa för varje dos som han har tagit. Schemat har vi även dekorerat med spindlar, ballong och sol. För att peppa ska han sedan efter fem-sex doser få köpa någonting litet till sig själv, och dessa har vi ritat in i rutorna så att det blir överskådligt. Det är Blixten-tema på de småsaker som han ska få köpa. Det är tydligen det som gäller nu.     ;) 
 
 
 
 
Jag hoppas verkligen att Elias blir frisk och slipper ha ont så fort som möjligt. Nu håller han visserligen igång hela dagarna som vanligt, men när kvällen, tröttheten och värken kommer är det synd om vår stackars kille. Speciellt när man som förälder inte kan göra något annat än trösta.....  
 
Bye! 
 

Dubbelsidig öroninflammation

Imorse när Elias vaknade kom han glatt och meddelade att han inte har ont i örat längre. Skönt att han mår bättre, tycker jag. Inatt, strax efter att jag hade skrivit det sista inlägget om att vi skulle sova i soffan, vaknade Elias och ville gå upp och sova i sin trygga sköna säng, och för att få honom att sluta gråta bar jag upp honom för att sedan lägga mig i min säng och låta P sova med Elias. På något sätt har både Simon och jag (nästan i alla fall då jag vaknade men somnade om) sovit hela natten trots de gånger Elias har vaknat till och gråtit. Imorse mådde Elias sedan bra igen. 
 
För att vara på den säkra sidan gick jag och småkillarna ändå iväg till BVC idag, speciellt då troligtvisElias  trumhinna på höger öra under natten har spruckit och vätska runnit ut. Jag är en sådan som tar det säkra före det osäkra, och vill heller inte förvärra någonting, så BVC fick det bli. Väl där kikade BVC-sköterskan först i båda öronen, och gick sedan och bokade in Elias akut hos en läkare på vårdcentralen. I kassan på vårdcentralen frågade jag om de visste hur lång tid det skulle ta innan vi kunde komma in till läkaren, i och med att läkaren skulle klämma in oss mellan tider, och fick svaret att det i alla fall skulle ta minst tio minuter. Då det var lunchdags klädde jag på småkillarna, gick iväg till närmaste kiosk, köpte grillad korv, och sprang tillbaka till vårdcentralen så att småkillarna skulle få i sig någonting i alla fall och orka med dagen. (Dock var ingen av dem hungrig så jag fick slänga maten.) 
 
Väl inne hos läkaren var Elias jätteduktig. Läkaren fick kika i båda öronen, titta in i munnen och svalget, samt lyssna på hjärtat utan att Elias sade någonting. Så jätteduktig. Läkaren däremot var inte alls trevlig utan började, när jag i princip hade berättat om kvällen, natten och vätskan, informera i otrevlig ton att man inte behandlar öroninflammation såvida det inte är dubbel öroninflammation. Jag fick då förklara att jag var orolig då det runnit ut vätska och att jag hade fått för mig att man då måste kontakta sjukvården. När läkaren kikade i båda öronen konstaterade hon att Elias visst har dubbelsidig öroninflammation och att han då ska gå på en penicillinkur i fem dagar. Om tre månader ska vi sedan tillbaka för att se att hörseln inte har påverkats och att allt är bra. Åh, så jag hoppas att allt kommer gå bra. Elias var i alla fall jätteglad för det lilla klistermärket han fick hos läkaren. Bra att så lite kan glädja så mycket.     ;)
 
Väl på Apoteket fick vi sedan veta att läkaren skrivit två recept på olika doser på penicillinet, och att hon i kassan inte var säker på vilken dos som var den rätte. Så, vi fick snällt gå hem tomhänta och ska tillbaka till Apoteket om en stund. Även på Apoteket skötte sig Elias jättebra och andra runt omkring oss satt och smålog åt oss då Elias högt funderade kring Alvedon, medicin, dammsugare, Blixten-plåster, Spindelmannen-plåset och annat. Simon, han somnade redan inne hos läkaren och sov gott i vagnen medan Elias och jag fick vänta. 
 
Nu återstår att se hur vi ska få i Elias hans penicillinkur på fem dagar. Tre gånger varje dag ska han ta sin dos. Förhoppningsvis hjälper penicillinet snabbt och att Elias kan sova gott utan att ha ont i öronen. Stackars kille, som ändå har kämpat jättebra idag med allt.      :) 

 

  

 fotograferat med min iPhone

 

Bye! 

 


Vi sover i soffan inatt

Vi sover i soffan inatt, Elias och jag. Vid läggningen ikväll började Elias gråta och sade att han har ont i höger öra, och trots att han har fått Alvedon sover han oroligt, vaknar upp och gråter på grund av smärtan i örat. Troligtvis har han fått öroninflammation. Stackars stackars liten. Åh, så jag längtar efter att vi får vara friska, vår familj.  

 

Elias sover nu. Ska försöka få lite sömn mellan varven, jag med.

Nighty-Night! 

 


Här sitter vi....

Här sitter vi och väntar medan mamma klär på sig.   


 

 

 

Denna gången var det Elias som sade "Mamma! Ta kort på oss!" och det gjorde jag då så klart. Älskade småkillar!      :)  

 

Bloggat i farten. 

Bye! 

 


Denna torsdagmorgon är vi......

Denna torsdagmorgon är vi hemma, jag och småkillarna. I vanliga fall brukar vi åka till ÖppnaFörskolan på torsdagar, och visserligen mår både Elias och Simon bra, men med min förkylning och hemska rethosta känns det inte alls bra att åka iväg och smitta små som stora. Så, vi är hemma, leker och pysslar.

Både Elias och Simon satt och ritade för en stund sedan och jag var givetvis tvungen att knäppa kort. Elias ritade ett spöke och informerade om att det är ett snällt spöke som inte alls är farligt. Skönt, tyckte jag.     :)  

 

 

 

 

Bye! 

 


Vår dörrkrans vintern 2012

Igår gjorde jag min allra första dörrkrans, och den blev faktiskt helt ok. Jag har ingen koll alls på vad som behövs för att göra dörrkransar, eller om det finns ett rätt-sätt att göra dem på, så för att hämta tips och inspiration googlade jag lite innan jag satte igång. (Inte för att jag blev klokare på hur man gör kransar, men inspiration fick jag.) Med granris, kransstomme, tråd, band och kulor lyckades jag sedan snurra till en krans som nu hänger på ytterdörren. En dörrkrans med touch av vinter.      :) 
 
 
 
 
Kransstommen köpte jag i en blomsterbutik för 25:- och valde den mindre storleken då jag tror att den större hade blivit alldeles för mastig för vår dörr. Expediten i butiken informerade om att blomkransen givetvis växer när man dekorerar den med granris, mossa eller vad det nu är man vill göra sin dörrkrans av, så att välja den mindre är ett bra alternativ. Trots liten kransstomme blev vår dörrkrans ändå rejäl. 
 
Att använda skurhandskar visade sig vara en bra idé när kransstommen skulle kläs med granris då det annars hade blivit väldigt stickigt. Jag tog granris för granris och band fast dem runt stommen med grönt ståltråd som lätt smälter in i kransen. Tydligen kan man även klippa till granriset i 10cm långa bitar, men jag körde på med hela riset. Dock bör man tänka på vilken sida av granriset man vänder uppåt så att inte stjälksidan syns så väl, upptäckte jag. Baksidan av kransen kan man låta bli att klä in, men jag gjorde den missen att insidan av kransstommen syntes när jag var klar och fick då vira på granris även på baksidan. Rätt eller fel, det vet jag inte. 
 
När kransstommen är klädd kan man fritt välja vad man vill dekorera sin krans med. Jag köpte ett band på Gallerix som jag tycker är fint samt kulor på Blomsterlandet, och jag funderade ett tag på hur jag skulle få det att se bra ut. Till slut kom jag fram till att jag ville vira bandet ganska tätt runt kransen för att få det att se bra ut, och när jag gjorde det hade jag baksidan av kransen uppåt då lutningen av bandet blev bäst på så sätt. Som sagt, rätt eller fel, det vet jag inte. Jag höll även på en stund och testade hur rosetten på kransen skulle se ut, och det slutade med att det blev två vanliga rosetter på varandra som jag drog åt med ståltråden så att de inte ska gå upp. När bandet var på plats stack jag slutligen in de små kulorna i kransen, och voila!     ;) 
 
Upphängningsanordningen är jag dock ej riktigt klar med. Jag har testat att vira ståltråden runt kransen upptill och gjort en ögla så att kransen kan hänga på dörren. I och med att jag klädde kransen med granris runtom hänger kransen inte rakt mot dörren utan hänger framåt, vilket jag måste justera någon dag. Jag måste klura ut hur jag ska göra. Just nu funderar jag på att fästa ståltråden lite halvt på sidan om kransen, i höjd med klockan tio och två på en klocka, och göra en ögla i mitten. Då kanske kransen hänger mer rakt mot dörren? Vi får se..... 
 
Jag som tycker om att pyssla fick helt klart mersmak och skulle gärna vilja testa och göra en till krans, men kanske av mossa nästa gång. Tyvärr kan vi inte ha fler dörrkransar hängande på vår ytterdörr, så jag måste först lista ut vem jag ska överraska med en krans. Eller, så kanske jag helt enkelt får pynta garagedörren? Roligt pyssel var det i alla fall!    :) 
 
Bye!  
 

Vila och mys denna förmiddag

Imorse vaknade jag med ett ryck. Varför vet jag inte, om det var det att jag alltid brukar vakna av småkillarna på morgnarna men att det nu var alldeles för tyst, eller om jag på något sätt kände att klockan var ganska mycket. Klockan var åtta! Sovmorgon till åtta, och då sov fortfarande både Elias och Simon! Riktigt lyxigt var att vi tre sovit gott nästan hela natten. Någon gång under natten kom Elias in till mig och ville att jag skulle sova med honom då han drömt mardrömmar, men trött som jag var mumlade jag att jag skulle komma och somnade om. Stackars Elias kom efter en stund in en andra gång och sade "Mamma..... du kom aldrig....." och där hoppade jag upp för att gå in till honom och somna om i hans säng. Hursom, för att hinna med alla morgonbestyr hoppade jag in i duschen direkt efter att ha vaknat, och när jag kom ut hade även båda småkillarna vaknat och höll på att busa för fullt i vår säng. (Elias ramlade runt i vår säng och Simon gjorde likadant som storebror i sin säng.) Skönt att få en sådan start på morgonen, med två glada busiga småkillar. 
 
Idag är det dock segt här. Det regnar ute och jag och Simon hamnar ofta i soffan och myser. Igår hade jag hela dagen lust att ta en PW, mest för att trotsa förkylningen och hoppas på att kroppen kommer på att den vill bli frisk. När Simon och jag tog dubbelvagnen för att hämta Elias kände jag dock efter några minuter att promenad inte var någonting alls för mig med rinnande näsa, halsont och rethosta. (Och, då är det inte alls långt alls till kompisen S som Elias lekte med igår.) Med tanke på att jag är helt slut i kroppen efter att ha sprungit upp för trapporna här hemma är nog vila det bästa just nu. 
 
Avslutar med ett sött kort på Simon. Medan storebror är på dagis kan man passa på att mysa med hans snuttefilt i soffan. Söte lille kille!    :) 
 
 
 
 
Hoppas ni får en bra onsdag! 
Bye for now! 
 

En lyckad play-date idag

Att själv leka med kompisar hemma hos dem är någonting som Elias verkligen tycker om. Nu var det visserligen bara andra gången han var iväg idag, men även idag hade det gått jättebra och när det var dags ville varken Elias eller kompisen att Elias skulle gå hem. Det måste vara bra omdöme.    ;)  
 
Elias hade jättekul på sin play-date och väl här hemma har han berättat om bandspelaren som spelade musik och som de dansade till, om trollstavarna, om vinden, om fladdermössen som bor på vinden, samt fladderormarna. (De sistnämnda är jag också väldigt nyfiken på.) Får se när vi får till nästa play-date och om kompisen S vill följa med oss hem då. Spännande tider det här.     ;) 
 
En nöjd men trött Elias när vi pratar om dagen.  
 
 
 
Bye! 
 

Simon fixar med sladden

Här sitter Simon en liten stund varje dag och donar. Han hämtar en sladd, kommer in i köket, sätter sig på bordsbenet och börjar dona. Det är intressant och spännande med sladdar tydligen, man kan testa och se var de passar överallt här hemma. Hans egen vita stol är ett jättebra ställe. ;)


Heldag borta för Elias idag

Då är Elias iväg och leker på dagis som vanligt på tisdagar. Solen har tittat fram och genast känns livet enklare, speciellt efter den skrik- och hostnatt vi har haft här. Det är ett under att Elias kan sova när Simon skriker för full hals. Vet inte vad det var med Simon inatt.... 

 

Hursom, idag ska jag inte hämta hem Elias klockan två som vanligt, utan klockan fyra då han efter dagis ska iväg och leka med sin dagiskompis S. S och mamma H ska hämta honom efter dagis och sedan ska de två kompisarna få leka hemma hos henne. (Såvida ingenting kommer emellan. Håller tummarna att planerna håller.) Det känns så jättekonstigt att Elias är iväg och leker med kompisar några timmar utan mig, samtidigt som det känns jättecoolt och kul. Han får göra det lite då och då så länge det fungerar bra. När jag hämtade hem Elias från hans första play-date var både jag och jag stolta, han då han hade vågat leka hemma hos en kompis helt själv, och jag då det hade gått så bra. Riktigt kul att höra var att Elias leker jättesnällt, och att han verkligen är så snäll som han ser ut. Tänk att han håller på att växa upp vår Elias.     :)

 

På dagis idag är det utelek som gäller, och med ordentligt med kläder på började Elias göra rent de gamla skolbänkarna som står där. Lek ute, frisk luft, lek med kompis - det kommer nog vara en nöjd och trött Elias som somnar gott ikväll.      ;) 

 

  

 

 

Bye for now!

 


Simons dopdag idag

Tänk att det redan är ett år sedan, idag, som Simon döptes. Ikväll har vi tänt dopljuset och kikat på filmer från när han var liten och tänkt tillbaka. Nu hade jag visserligen tänkt att vi skulle kika på film från dopet, men vi hittade inget här hemma och jag måste nog be min käre pappa titta igenom i sitt arkiv där hemma om han har film som vi kan få kopiera. Hur kan vi ha missat att filma Simons dop???? Jag tycker att titta på hemvideos är ett jättebra sätt för Elias, och så småningom Simon, att minnas och prata om saker som har hänt. Så, dopfilmen måste vi fixa. 
 
Hursom, ikväll slogs P och jag av att Simon faktiskt är väldigt lik sin storebror när han var liten. I och med att vi inte hittade dopfilmen kikade vi på filmsnuttar från när Elias var liten, och nu så här i efterhand kan vi se att både Elias och Simon har samma miner, ansiktsuttryck och utseende i vissa fall. Lite coolt, tycker jag.     :) 
 
Dopljuset har vi i alla fall tänt och pratat minnen. *mys* 
 
 
 
 
Grattis Simon på dopdagen år2012! 
Bye! 
 

Både igår och idag fick......

Både igår och idag fick jag sovmorgon, och min kropp behöver det då den inte alls är hundra. Jag är tjock i halsen och igår hade jag whiskeyröst, vilket Elias tyckte lät konstigt. Denna morgon vaknade jag upp med huvudvärk och ont i axlar och nacke, och har påbörjat dagen med Ipren, kaffe och en stund i massagefåtöljen. Känner att livet börjar återvända och det vore skönt att slippa värken resten av dagen. Kanske inte var så jättesmart att ruscha upp för backarna igår under PWn, men det blev så.     :)
 
Om en liten stund ska vi åka in till stan för lite shopping. P ska byta till vinterdäck på min bil (tack, gubben!), medan jag och småkillarna ska kika på höstskor, vintermössor och annat pyssel. Får se vad vi hittar. Ska mest bli skönt att bara strosa runt i butiker och bara kika.    
 
Hoppas ni får en skön söndag! 
Bye for now! 
 

PW med spurt upp för backar

Jag är så nöjd med mig själv just nu. I somras hade jag aldrig orkat springa upp för trappor, ännu mindre orkat spurta upp för backar. Vid lunchtid tog P ketosprov på mig och just ligger jag på 3,3! Peppad av resultatet tog jag en PW för en stund sedan och spurtade upp för alla fem backarna under turen. Så skönt! Jag är så glad att jag orkade, men mest glad att ljumsken höll. (Om den hoppar ur led, eller om det hugger till, kommer jag att halta ordentligt i flera veckor och det har jag varken tid eller lust med.) Även P peppar mig här och säger bland annat att jag faktiskt börjar bli lite smalare i ansiktet, och jag sväljer all pepp fullt ut. Hihihii....    

 

bild via Instagram - iamisvarld 

 

 

Nu hoppas jag bara att alla PWs, spurtar, plankor och annat börjar ge resultat viktmässigt också. Jag har alldeles för envisa extrakilon som gärna hänger kvar trots träning. Fortsättning följer.      ;)

Bye! 

 


Till biblioteket i ösregn

Jag måste säga att jag tycker vi var duktiga, Elias och jag, som klädde på oss och tog en promenad till biblioteket i ösregnet i förmiddags. (P och Simon åkte iväg till vänner på kaffe.) Den största anledningen till att vi tog oss iväg, ska jag erkänna, var att jag igår fick meddelande om att boken jag önskat låna, The Hunger Games av Suzanne Collins, var inköpt och nu fanns för utlån. Och, då jag har sett fram att först läsa boken och sedan se filmen kunde jag inte motstå att ta mig iväg. Elias var glad då han fick ta en liten cykeltur och trots ösregn så var det skönt med frisk luft.  
 
På biblioteket lekte Elias som vanligt i läsborgen, men vi hann även med att läsa två böcker tillsammans. Härligt att få kvalitetstid med Elias, det får jag alldeles för sällan.     :) 
 
 
 
Bye! 
 

En skön lugn lördagmorgon med lite pyssel

Vi tar oss en skön lugn lördagmorgon här. Elias och Simon har suttit en liten stund vid sin hörna och donat, Elias skrivit/ritat lite och Simon bekantat sig med en färgpenna och papper. Det är inte lätt att rita på papper när man inte vill hålla i det och det flyger all världens väg. Men, övning ger färdighet. Sedan har Elias även hunnit med att måla med vattenfärg. Innan han satte igång sade han: 
 
- Jag ska måla ett äppelträd. 
 
 
Och, det gjorde han. Coolt att han har koll på stam och trädkrona, tycker jag, även om han på detta äppelträd utelämnade alla äpplen. Men, å andra sidan tycker jag allt som Elias pysslar och gör är coolt.     :) 
 
 
 
 
Nu fortsätter vi att bara slappa och njuta av en ledig dag tillsammans, Vädret ute är grått och lite trist, så vi får se om vi vill ta oss ut och dona på gården eller om vi blir inomhus och myser. Denna lördag tar vi som den kommer.      ;)
 
Hoppas ni får en fin lördag! 
Bye for now! 
 

I förmiddags tog vi en liten tur till.......

I förmiddags tog vi en liten tur till nya lekparken. Vädret pendlar mellan lite solsken och duggregn idag, men vi klarade oss precis. Att cykla dit, leka och cykla hem igen var precis lagom ansträngning för Elias som har rethosta, och den blir givetvis värre när han anstränger sig. Både Elias och Simon var i alla fall nöjda över att komma ut och leka en stund, och jag glad att vi fick frisk luft och klarade oss från regnet. 
 
Glada mys-småkillar på nya lekparken: 
 
 
 
  
Bye! 
 

Elias hos tandläkaren igår

Igår var Elias iväg till tandläkaren på sin första ordentliga koll, och det gick jättebra. I några dagar har vi övat på att gapa stort, pratat om att Elias ska få åka den där tandläkarstolen som går upp och ned, samt trycka på den där lilla knappen så att han får lite vatten. Och, allt det där fick han göra. Dock var han lite nervös och spänd när han låg där i tandläkarstolen och gapade stort så att tandläkaren kunde peta på hand tänder, så för att lugna höll jag honom i handen och talade om hur duktig han var. Efter kontrollen var det en väldig nöjd Elias som fick välja några leksaker med sig hem, och det blev ett suddgummi, ett klistermärke, ny tandborste och tandkräm. Duktige kille!     :)
 
 
 
 
Nu dröjer det 1 1/2år till nästa kontroll. Vi ska bli lite bättre på att borsta de bakre tänderna på insidan, och kan vi fortsätta hålla Elias från godis ännu en tid hoppas jag att det inte vara några problem vid nästa besök. 
 
Bye! 
 

Funderingar kring när man kan leka med kompisar själv

Elias vill så gärna bara gå över till granntjejerna och leka med dem. Jag förstår honom. Jag däremot är inte riktigt förtjust i idén att släppa över Elias och sedan inte ha koll på honom. Jag tycker att det är skillnad på barn som leker för sig själva och är mellan fem-tio år gamla, och Elias som är tre år gammal. Elias skulle säkert hänga på tjejerna i allt de gör, men varken han eller tjejerna har koll på vad Elias som treåring klarar av eller inte, och där ligger en fara. Eller, är det jag som är överbeskyddande? Ja, jag är det. Dum fråga. Men, jag vill att någon kastar ett öga på honom med jämna mellanrum, samt gärna påminner honom om att han ute exempelvis inte ska studsa längst ut på studsmattan då han kan flyga av. (Han höll på att göra det förra gången och det var ren tur att han fick tag i ställningen innan han föll i marken.) 
 
Hursom, jag förstår Elias längtan och han har räknat på fingrarna och kommit fram till att han faktiskt så småningom kan gå över till granntjejerna själv. För några dagar sedan kom han in till mig i köket och sade: 
 
- Mamma, sen när jag är 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 18 och 92år, då kan jag gå över till grannarna själv! 
 
- Jaaa.... det kan du, Elias!  
 
 
Detta inlägg började jag skriva för fyra dagar sedan, och jag har fortsatt grubbla vidare. Nu får jag snällt inse att jag inte kan ha koll på allting, att jag inte kan överbeskydda våra småkillar, och att jag måste släppa taget. Och, det har jag smått gjort nu, men jag måste erkänna att det känns jobbigt. Igår bestämde nämligen Elias och en dagiskompis att de ska leka idag efter dagis, och nu har kompisen och mamman hämtat upp Elias för att leka hemma hos dem. Utan mig! Jag har noll koll just nu. Jag vet att det kommer att gå bra, och vid middagsbordet kommer Elias få berätta för oss hur det var att leka med kompisen hemma hos henne. Men, det känns ändå jobbigt. Samtidigt är det kul, och egentligen coolt, att Elias är så stor så att han kan följa med en kompis hem efter dagis och leka där utan oss. Det är bara jag som inte hinner med........  
 
Bye! 
 

Lek hemma istället

Det blev bara en kort tur till ÖppnaFörskolan idag. Elias är trött och har troligtvis en förkylning på gång i kroppen vilket gör att så snart han inte får som han vill orkar han inte alls utan börjar gnälla och gråta. Inte lätt att vara liten och förkyld. Så, efter ÖppnaFörskolan har vi lekt lite här hemma och nu sover båda småkillarna för att få kraft och orka med hela eftermiddagen och kvällen. 
 
Måste få visa två kort på Simon. Han har upptäckt massagefåtöljen (nu när jag äntligen har sorterat undan tvätten som legat där alldeles för länge) och är glad varje gång han lyckas klättra upp.   :) 
 
 
 
 
Bye! 
 

Redan torsdag. Här kommer vi.......

Redan torsdag. Här kommer vi att ha en dag som går i ett med ÖppnaFörskolan om någon timma, lunch hemma, tandläkarbesök och lek-date för Elias. Simon sover fortfarande, lyckosten, och jag ska sätta mig med morgonens första kopp kaffe i soffan med Elias och kika på morgonTV. Alldeles är det snart för frukost, men vi väntar på att Simon ska vakna och vara med. 
 
Hoppas ni får en bra torsdag! 
Bye! 
 

En morgon med PW, trappor och nu mys

Vilken underbar morgon jag fick idag. Jätteskönt! Medan killarna var hemma och åt frukost samt tittade på morgonTV gick jag ut på en halvtimmas PW, och avslutade den med att springa upp och ned för trappor tio gånger. Det sistnämnda var i och för sig jobbigt, speciellt då det nu är kyligt i luften och halsen blir kall när man flåsar, men väl hemma var det helt underbart att pusta ut och känna att dagens PW är avklarad. Dessutom installerade jag igår RunKeeper på iPhonen och att på kartan se var jag har gått, hur snabbt och totala sträckan är lite peppande bara det. (Ibland är jag lättpeppad.) Det finns säkert andra appar som är bättre, men jag ska testa RunKeeper nu ett tag.      :)
 
Elias var extra glad denna morgon då han fick åka till dagis med sin pappa. Simon är dock lite kinkig och trött här, så nu ska han och jag mysa och bara vara.   
 
En glad Elias på väg till dagis idag.  
 
 
Hoppas ni får en bra onsdag! 
Bye for now! 
 

Vårt sovrumsfönster

Så skönt det är att få saker och ting gjorda. Härom dagen passade jag på att tvätta fönstren på övervåningen medan killarna var iväg in till stan en sväng. Igår slängde jag in ett par blå gardinlängder, som jag hade glömt bort att vi har och av en slump hittade, i tvättmaskinen och idag åkte de upp i sovrumsfönstret. De två ören-på-snören-blommorna som stått på köksbänken fick byta krukor till blå och flytta även de upp i sovrummet. Och, med lampan på timer ser sovrummet äntligen fint och jättemysigt ut. Det har varit kaos i sovrummet så länge så det är så skönt att få ordning. Så jätteskönt.     :)

Vårt sovrumsfönster kvällstid:  

 

 

Bye! 

 


Jätte-, nepp inte längre

Idag kom det. Jag har väntat på det ett tag nu, och egentligen är det ett under att Elias inte har sagt något tidigare då P uttrycker sig lite hur som när han pratar i telefon. Men, idag när jag lagade mat kom Elias in i köket och sade:
 
- Mamma! Flygplan flyger skitfort! 
 
- Jahaaaa...... Jaaaa.... De flyger jättefort...... 
 
- Skitfort! 
 
- Jaaaa..... Vem säger så? (var jag givetvis tvungen att fråga) 
 
- xxxxxx (en av fröknarna på dagis) 
 
- Jaha? Säger hon så? 
 
- Aaaaa...... Skitfort!  
 
- Ja, men vi säger jättefort. Det låter lite bättre. 
 
- Jag säger skitfort! 
 
 
Så, nu återstår att se hur länge det tar innan Elias kommer på att man kan sätta s**t före alla sättsadverbial (är det väl? jag har kommit av mig helt under mammaledigheten!). Jag har verkligen försökt tänka på hur och vilka ord jag använder när våra småkillar är i närheten. Jag har till och med tryckt i lite extra och försökt överrösta SeanBanan och sjungit "IKEA? JÄTTEbra! Carola? Inte så bra, annars är det JÄTTEbra! Abba? JÄTTEbra! Svart taxi? JÄTTEbra! Skatteverket? Inte så bra, annars är det JÄTTEbra!". Vad gör man inte!?! (Eller, jag.....) Jag har gjort mitt bästa i alla fall men får nog se mig slagen nu.....      ;)
 
Bye!
 

Äppelpaj på dagis idag

Idag har Elias fått göra äppelpaj på dagis med sina dagiskompisar. I vanliga fall hämtas 15-timmarsbarnen innan mellanmål och vi äter mellanmål hemma, men idag fick vi stanna kvar och bjöds på äppelpaj till mellanmål. Elias tyckte att det var gott, och även Simon fick smaka och verkade tycka om äppelpajen han också. Lyxigt, så här en tisdag.     :)   

 

bild via Instagram - iamisvarld 

 

 

Bye! 

 


Sovmorgon

Jag är inte riktigt säker på hur det gick till, men denna morgon har Simon tagit en ordentlig sovmorgon. Han sover än. Det innebar att jag fick sovmorgon till halv åtta, kunde duscha i lugn och ro, samt har suttit lite med Elias i soffan och pratat om allt möjligt helt i lugn och ro. Skönt när det händer!      :) 
 
Om en halvtimma ska Elias åter iväg till dagis, medan jag och Simon blir hemma och inväntar sotaren som ska komma förbi. Jag tycker att han springer här lite titt som tätt, men det hinner nog gå några månader mellan varven. Bra att få sotat innan vintern i alla fall. 
 
Hoppas ni får en bra tisdag! 
Bye! 
 

PowerWalk kvällstid är mörkt!

Ikväll tog jag mig äntligen ut på en PowerWalk. Det var åter länge sedan vi var ute, och egentligen har det varit trötthet, lathet och lite förkylning som har gjort att jag inte tagit mig ut. Inga alls bra ursäkter. Jo, och att det nu om kvällarna börjar skymma redan efter sextiden, speciellt grå regniga dagar som denna. Jag är inte alls trygg med att gå i mörker och kommer från och med nu ta mina PWs på morgnarna eller eftermiddagarna. Jag är nöjd med att jag ändå tog mig ut idag, och skulle det vara så att jag måste ta en PW på kvällen ska P och småkillarna definitiv följa med. Jag vet inte hur många gånger jag tittade bakåt idag där jag gick. Och, gick gjorde jag runt runt i villaområden och undvek alla mörka platser så gott jag kunde. 
 
 bild via Instagram - iamisvarld
 
 
Nu sover småkillarna här och även jag ska krypa ner i sängen. Vi har haft en bra dag idag.    :) 
Bye Bye! 
 

Igår söndag fick jag och......

Igår söndag fick jag och P en massa småsaker gjorda som vi tacksamt kunde bocka av från To do-listan. I och för sig donade vi på varsitt håll nästan hela dagen och fick inte mycket familjetid, men det var så skönt att sjunka ner i soffan lagom till Solsidan och vara nöjd med dagen. Kvällstid under en arbetsvecka varken orkar eller hinner vi med att dona ute, så att vika denna söndagen till detta kändes faktiskt helt ok. För två år sedan kom snön i oktober-november-skiftet och stannade sedan hela vintern, så att redan nu få gården redo för vintern är nog inte så dumt. Dessutom var småkillarna med sin pappa hela dagen, vilket gav mig egentid och möjlighet att dona på i lugn och ro. Perfekt!   
 
På kvällarna är det ofta jag som påminner Elias om att klockan är mycket, att kvällsyoghurten ska ätas, att han ska äta och inte prata, peka på klockan och påminna om att den stora visaren snart pekar rakt upp, att det är läggdags etc etc. Igår var P finurlig och hade ställt fram klockan en kvart, vilket innebar att både Elias och Simon sov redan klockan åtta. Eftersom Elias inte kan klockan var det nog mest jag som blev lurad. Väldigt finurligt! Men, vi hann se Solsidan i alla fall.    ;)   
 
Nu ska Simon och jag fortsätta leka lite här, trots att det är en lite trött och mammig Simon idag. Det är åter en fin höstdag, så vi får se vad vi hittar på i eftermiddag. 
 
Ha en bra måndag! 
Bye for now! 
 

Elias hösttavla

Vill bara visa er. Elias fina hösttavla som han gjorde igår kväll står nu fint på tavellisten här i köket. Jag tycker visserligen att allt han gör är fint, men jag är så glad att han tycker om att pyssla. Duktige killen!     :)  
 
 
 
 
För att höstpyssla behövs det som naturen bjuder på; exempelvis färgglada löv, stenar, kvistar och kottar. Jag tog gammal papp till underlag denna gång. Enklaste sättet att limma på materialet är att använda skollim och sedan är det fantasin som styr.     :)
 
Bye! 
 

Tvättar fönster........

Medan P och småkillarna är in till stan på ärenden passar jag på att tvätta fönster. Den lyxiga delen av mammalivet.     ;)

 

 

Bloggat i farten. 

Bye! 


Simon äter med sked nu

 
 
 
 
Igår åt Simon för första gången med sked, och han fortsätter med det nu. Han har under en tid redan doppat en egen sked i skålen med yoghurt och övat på att träffa munnen med maten, men det är ändå vi som har matat honom. Nu de senaste dagarna har han mer och mer velat äta själv, och nu får han göra det. Simon har ätit själv ganska länge men då bara med händerna, men då det kring månadsskriftet slog mig att Simon faktiskt ska börja dagis om tre månader och att det då vore bra att han kan äta något sånär själv så är det dags att börja låta honom göra det.     :)
 
Jag hejade i alla fall glatt på och klappade händerna igår varje gång Simon lyckades träffa munnen, och Simon blev så glad och stolt så han klappade också händerna mitt i ätandet. Söte kladdiga lille kille!      :)
 
Bye for now! 
 

Elias har höstpysslat lite och gjort......

Elias har höstpysslat lite och gjort en tavla. Löv, kottar, stenar och en kvist har han limmat fast på papp, och allt ska nu få stå och torka över natten. Imorgon ska vi fixa till det sista och sedan har vi vips en fin hösttavla. Duktig kille som gillar att pyssla!      :) 
 
Elias pysslar och gör en hösttavla:
 
 
 
 
Får se hur kottar, stenar och kvisten sitter med bara lim. Ska fundera under kvällen och natten om jag kan fästa dem lite extra på något sätt utan att förstöra tavlan. Hmmm.... Vi får som sagt se. 
 
Bye! 
 

Plockat löv, kottar, stenar och annat från skogen denna förmiddag

I förmiddags tog vi oss till en närliggande liten skog för att plocka på oss lite löv, kottar, grenar, kvistar och stenar. Elias fick en påse att plocka i och han gick runt för sig själv över stubbar, rötter och stenar och plockade allt som kom i hans väg. (Skogen är verkligen perfekt träning för balansen!) Simon hittade också lite kvistar, löv och stenar som han bar med sig under vår tur. Han tycker dock att det fortfarande är lite svårt att gå i gummistövlar, speciellt i skogen, och höll handen nästan hela tiden samt hade nappen i munnen. Jätteskönt var det ändå att bara strosa runt i Simons takt i skogen, medan Elias gick runt omkring i sin takt.     :)
 
Vår lilla skogstur avslutades sedan med att småkillarna cyklade lite på uppfarten. Simon upptäckte till sin lycka att han faktiskt kan ta sig framåt på storebrors trehjuling om han sparkar sig framåt med tårna, och det gjorde han.     :)
 
Ett bildregn från vår förmiddag:
 
 
 
 
Vad vi fick med oss i Elias påse från vår tur har jag inte riktigt koll på. Det ska vi kika på efter att småkillarna sovit lunch och ätit mellanmål. Och, nästa gång ska jag absolut komma ihåg att knäppa av Elias cykelhjälmen när vi är i skogen. Nu hade jag uppsikt över både Elias och Simon hela tiden, men hur tänkte jag där egentligen?!?  
 
Bye! 
 

En vanlig arbetsdag, typ....

Lördagmorgon och jag och småkillarna har åter vaknat själva denna morgon då P är iväg och jobbar hela dagen. Det är mycket just nu, jag vet det, men ändå känner jag att det hade varit väldigt skönt att vara hemma tillsammans i familjen idag. Nåja, det får bli imorgon istället. 
 
Hursom, någonting ska jag och småkillarna hitta på själva idag. Idag är det teater på biblioteket och min tanke i början av veckan var att ta med mig Elias dit, men då vi här hemma alla tre och Simon tyvärr inte orkar sitta still och tyst där får det bli någonting annat. Ute skiner solen så om en liten stund tar vi nog på oss kläder och beger oss ut för att hitta på någonting. Jag är så sugen på att pyssla, så vi får se vad det blir.  
 
Hoppas ni får en fin lördag! 
Bye for now! 
 

En lugn fredag

Vi har haft en lugn fredag här hemma, jag och småkillarna. I förmiddags tog vi vår dagliga promenad- och cykeltur, och under eftermiddagen har vi rensat balkongen och altanen på löv, lekt kurragömma med Simon, rensat lite ogräs framför yttertrappen, gungat samt planterat lite ljung. Vi har inte stressat alls utan bara tagit dagen som den kom.     :)
 
Några kort knäppta idag: 
 
 
 
 
Ha en skön fredagkväll!     :) 
Bye! 
 

Kanelbullens dag idag - så vi bakade

I och med att det är kanelbullens dag idag har Elias och jag bakat bullar. Nu har inte jag ätit kolhydrater och sött på över två månader (eller, är det tre?), jag har heller inga planer på att äta något heller då jag vet att jag faller tillbaka i sockerberoendet direkt, och därför har vi idag för första gången testat LCHF-bullar. Nu har jag och Elias visserligen haft i vaniljsocker i bullarna, samt lite pärlsocker på, men i det stora hela tror och hoppas jag att det inte gör någonting. Tänk om dessa vaniljbullar är goda, jag håller tummarna.     :) 
 
Bullbak på gång: 
 
 
 
 
 
När jag plockade fram ingredienserna var jag tydligen inte tillräckligt uppmärksam och ställde fram florsocker istället för pärlsocker. Tur att jag upptäckte det innan bullarna for in i ugnen. Det är inte alltid lätt att ha koll.     :) 
 
Bye! 
 

Lek på ÖppnaFörskolan

Idag var det full fart på ÖppnaFörskolan, och omöjligt att fotografera småkillarna då de inte var still många sekunder alls. (Därav suddiga bilder, plus att jag inte har koll på hur min iPhone fungerar med fokus). Hursom, Elias har haft jättekul och lekt med en dagiskompis som också dök upp idag, samt med andra tjejer på plats. (Det var jättemånga barn där idag.) Simon har lekt han också med allt möjligt som kommit i hans väg. En bra förmiddag och nu trötta småkillar med andra ord.     :) 
 
 
 
Bye! 
 

TV igår, nu lek

Igår kväll blev det verkligen soffa och TV hela kvällen med Nybyggarna, ny säsong av Grey's Anatomy (som jag satt och snyftade till), sedan den nya serien Scandal, och det avslutades med lite skratt till The Big Bang Theory. Jag kommer definitivt sitta bänkad onsdagkvällarna framöver och jag hoppas att Grey´s kommer att fortsätta vara bra trots att flera bra karaktärer tyvärr nu försvunnit. Snyft, som sagt...... 
 
Denna morgon har vi ätit frukost, kikat på morgonTV samt lekt lite. Alldeles snart ska vi iväg till ÖppnaFörskolan och sedan är det lunch. Torsdagförmiddagarna försvinner snabbt snabbt här.     :) 
 
Hoppas ni får en bra torsdag, alla! 
Bye for now! 
 

E L I A S i duschen

Att öva på att skriva sitt namn i duschen är perfekt. Elias övar på bokstäverna varje gång han duschar med sin pappa, och även om han inte kopplar ihop ljud och bokstav än (det behöver han hjälp med) kan han i alla fall forma bokstäverna i sitt namn. Om man tittar riktigt riktigt noga kan man se ett E L I A samt ett S som ligger lite på sniskan i högra hörnet. Han är duktig som övar, vår Elias!     :)  

 

 

bild via Instagram - iamisvarld 

 

 

Vi har nyduschade killar här och snart ska småkillarna läggas. 

Bye! 

 


Kurragömma med Simon

Förmiddagarna med Simon är mysiga. När vi har kommit hem efter att ha lämnat Elias på dagis äter Simon en andra frukost och därefter brukar vi ta en läsestund som följs av lek. Lite roligt är att Simon har börjat leka kurragömma. Nu har han än så länge endast två platser som han gömmer sig på, men just det att han faktiskt går och gömmer sig och sedan ger ifrån sig ett morrande läte (det är så storebror gör när han har gömt sig) tills man hittar honom är riktigt kul. Hittar honom gör man antingen bakom matbordet under fönsterbrädan, eller bakom massagefåtöljen. 
 
 
 
Bortse gärna från vår vackra sladdsamling på bilden. Den syns i vanliga fall inte alls då den är just bakom massagefåtöljen, men nu hamnade den med på kortet i och med att det var där Simon gömde sig.      ;) 
 
Nu, medan Simon sover, ska jag passa på att bara vara. Sedan ska vi hämta Elias och sedan får vi se vad eftermiddagen bjuder på. 
 
Ha en bra onsdag! 
Bye! 
 

Att beta av saker och ting

Jag har börjat med att beta av saker och ting på min lista över saker som stressar mig, och det är så skönt att få saker och ting gjorda. Så jätteskönt. Ibland vet jag inte riktigt varför jag drar ut på saker? Sedan förstorar jag upp dem helt i onödan för att tillslut upptäcka, när jag äntligen har fått det gjort, att det inte var så farligt eller jobbigt, och att ingen faktiskt blev varken arg eller upprörd. Jag tycker verkligen inte om att göra andra upprörda, samtidigt som jag inte alltid orkar ta itu med saker och ting direkt. Hursom, jag måste bli bättre på det där med att bara göra det som göras måste även om orken inte riktigt finns där så att det är ur världen och jag kan fokusera på att bara vara med familjen, vara lugn och glad. Det blir mitt nyårslöfte. Måste bara komma ihåg det om tre månader.     ;)
 
Så, idag har jag fixat med diverse och suttit en del framför datorn. När Elias höll på att somna i soffan av trötthet efter dagis tog vi på oss ordentligt med kläder och gick till lekparken för att få frisk luft fram till middagen, och småkillarna har sedan även efter middagen varit ute med sin pappa medan jag åkte in till stan på ett ärende. Perfekt för alla parter.     :) 
 
Mysigast idag var ändå den timman jag satt i soffan med Simon sovande i famnen, och ikväll när jag för en gångs skull fick natta Elias. Jag älskar verkligen mina killar.    
 
Nu soffa och TV en stund, sedan sova. 
Bye Bye! 
 

En trött Simon denna förmiddag

Det här händer inte så ofta nu för tiden, att Simon somnar i famnen, så nu sitter jag här och njuter. En trött Simon idag. Älskade lille kille!    

 

 

 

Bloggat i farten från soffan.   :) 

Bye! 

 


En tofs med hem idag!

Idag blev Elias klar med sin tofs som han har gjort på dagis. I våras satt han och knåpade med den fullt koncentrerad både på dagis och här hemma, och idag fick den äntligen följa med hem. En stolt Elias är det som går runt och snurrar den där tofsen så att den flyger lite hit och dit här hemma.       :)  

 

 

bild via Instagram - iamisvarld 

 

Bye! 

 


Måndagen den 1oktober idag......

Måndagen den 1oktober idag, och det är bara tre månader kvar innan Simon ska börja på dagis och jag jobba. Jösses! Jag hinner inte med! Jag tycker inte alls att det känns som att jag har varit hemma i snart 1 1/2år och jag kan lätt vara hemma ett tag till. När vi lämnade Elias på dagis imorse gick Simon som vanligt in i lokalen och ville leka, och jag tror att det snarare är Simon som behöver dagis snart än jag jobbet. Att han växer så fort!  
 
Hursom, idag är vi hemma, leker och plockar med diverse. Förra helgen köpte vi ett LACK-bord och två KRITTER-barnstolar på IKEA och idag har Simon suttit vid bordet och plockat med lilla verktygslådan en bra stund. Jag sitter på golvet nedanför då Simon fortfarande inte riktigt har koll på höjd, kanter och hur försiktig han ska vara när han sitter på stolen. (Han har redan rasat några gånger under veckan som gått.) Även Elias testar gränserna och staplade igår de två stolarna på varandra, klättrade upp och satte sig. De lever lite farligt ibland utan att veta om det, våra småkillar.      
 
 
 
Nu, dags att ta tag i dagen. Hoppas att ni får en bra måndag! 
Bye for now! 
 

Årets första och enda båttur

Jag och P är ganska utarbetade (även jag, trots att jag bara är mammaledig), stressade och trötta nu för tiden. Det är mycket som snurrar runt i våra huvuden. När helgen väl kommer vore det jätteskönt att sjunka ner i soffan och bara ligga där tillsammans och göra ingenting i någon timma, men jag tror inte det skulle vara så uppskattat av våra småkillar som helst vill leka och underhållas mest hela tiden. Såklart. 
 
För två veckor sedan tog vi en utflykt i skogen, vilket var jättemysigt, och någonting som verkligen ger kraft är att hitta på någonting tillsammans i familjen. Så, idag tog vi oss ut på en båttur tillsammans i det fina höstvädret, vilket också var ett skönt avbrott och en stunds mys tillsammans.
 
Något som fascinerar mig är att Simon verkligen hänger på i allt vi gör. I och för sig har han kanske inte så mycket val, man han kan protestera om det är någonting han inte tycker om. Idag tog Elias glatt på sig flytvästen när vi skulle iväg och trots att Simon lite halvhjärtat gav till en kort protest fick han också på sig sin flytväst och sade sedan ingenting mer om den saken. Nu tror vi att det givetvis underlättar när Simon ser att även storebror måste göra samma saker som han, men jag tycker ändå det är coolt att Simon accepterar allt och hänger på. Det var första gången Simon åkte båt och han hade nog ingen aning om vad det egentligen var som hände, förutom att det brummade, guppade och blåste lite.     :) 
 
Elias blev på lite spex-humör när jag hade kameran framme, och visade att när solen skiner i ögonen löser man det hela genom att dra ner mössan för ansiktet. Och, så fick han själv köra lite båt vilket var väldigt uppskattat.    :) 
 
Några bilder från vår tur: 
 
 
 
 
I sommar har vi inte kommit iväg med båten alls, så idag blev det första och sista turen för denna säsong. Skönt att få komma iväg i alla fall, och vi kan ändå säga att vi också har varit till Kläcken denna sommar. 
 
Bye Bye! 
 

RSS 2.0
Ladda ner en gratis bloggdesign p www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!