Hunnit med lite lek också

Förutom att röja undan i lillrummet här uppe i stugan har vi hunnit med lite lek också. Bjuder på några bilder tagna idag på våra älskade småkillar.     :) 
 
 
 
Simon bollade lite med..... ja, vad den nu heter....? 
 
 
Elias matchade snygg röd T-shirt med gula foppatofflor, 
 
 
 
samt hade fullt upp med att åka fyrhjuling runt runt runt runt runt.....
 
 
Sedan besteg både Elias och Simon en späckhuggare. Inte illa!   ;) 
 
 
 
 
Bye Bye! 
 

Tomt i lillrummet här i stugan

Idag har vi burit saker. Ett släp är nästan helt fylld med saker som ska till garaget på långförvaring och en del saker står och väntar på att bli ivägkörda på tippen. Lillrummet är tomt, och vi har dammsugit tak, lister, väggar samt golvet. Nu ska jag tvätta vägarna så att de får torka under natten. Småkillarna sover och gubbsingen är iväg på bastufest med sin kusin, så jag får dona på bäst jag vill här.    :)
 
Bye Bye! 
 

Jag få sova? nääää....

Jag tror att det helt enkelt är så att inte är meningen att jag ska få sova om nätterna. Inatt har Simon vaknat några gånger, och det räknar jag med, men när han väl sov gott och jag hade kunnat få x antal timmars sammanhängade sömn vaknade istället Elias och så fick jag gå upp med honom. Jag var trött imorse. 
 
Nu, efter två koppar kaffe, är det dags att sätta igång och röja samt plocka här. Allt i lillrummet ska bort så att vi kan dammsuga rent och tvätta väggarna. Hur långt vi hinner idag får vi se. Gubbsingen hade nog helst velat att vi har lillrummet målat och klart redan ikväll, men jag räknar med att jobbet tar en dag gånger pi. Vi får se vem som har rätt. Jo, och så har solen tittat fram vilket gör röj och don idag mycket enklare.  
 
Ha en bra dag! 
Bye for now! 
 

En shoppingdag i Birsta

Visst blev det en shoppingdag allt idag. Vid halv elva-tiden i förmiddags for vi iväg och efter klockan nio ikväll kom vi hem, gissa om alla är trötta. (Småkillarna var inte alls svåra att lägga ikväll.) Nu hann vi inte med alls många affärer, men vi fick nog med oss det vi var ute efter och framför allt tog vi dagen som den kom. Lunchade gjorde vi på IKEA och köpte sedan en våningssäng till det lilla lilla rummet här uppe i stugan och massa annat smått och gott. På Bauhaus köpte vi färg till lillrummet och sovrummet, så här ska det målas imorgon eller i övermorgon. För att hinna med ytterligare två stopp delade vi sedan på oss, så medan jag handlade mat med Simon var gubbsingen och Elias iväg till K-rauta och köpte nytt golv. Åh, vilket lyft stugan kommer att få när vi blir färdiga.     ;) 
(Jag hoppas i alla fall att det blir så bra som vi föreställer oss det.) 
 
 
 
Nu sover småkillarna som sagt. Gubbsingen och jag ska ta och plocka upp lite av det vi hittat idag och ska nog sedan krypa i sängs vi också. Jag har inte riktigt koll på vilket väder de har lovat imorgon, men jag hoppas på lite sol så att vi kan sätta igång och dona här. Säger:  
 
Nighty-Night! 
 

Idag regnar det. Så, vi ska......

Idag regnar det. Så, vi ska packa in oss i bilen och ta en shoppingdag någonstans. Simon har inte kräkts något mer, så troligen var det bara det att han var överfull igår kväll, stackarn. Hoppas solen hittar tillbaka snart igen, det finns helt klart mer att göra här uppe i stugan fina sommardagar än regniga. Om det skulle regna resten av sommaren och hösten känns det i alla fall så otroligt otroligt jätteskönt att resan till Thailand och värmen är bokad. Åh, så jag längtar!     :)
 
 
 
 
Hoppas ni slipper regn och har en bra dag idag! 
Bye for now! 
 

En härlig sommardag med bad

Läste igår om regnkaoset i Göteborg och igår kväll kom regnvädret även till oss. Denna söndagmorgon var det visserligen uppehåll här uppe i stugan, men det var bra dimmigt när jag och småkillarna klev upp. Elias ville iväg och bada direkt på morgonen, trots att jag förklarade att det då var kallt i och med att solen inte var framme och värmde. Stackarn, han hade varit en isbit om han hade hoppat i. 
 
Trots dimmig start på morgonen har solen lyckats hitta fram och det har verkligen varit en helt underbar sommardag idag. (Jag har dock druckit alldeles för lite vatten med tanke på hur mycket tid jag har spenderat i solen idag, vilket känns nu ikväll.) Lunch blev vi bjudna på nere på udden hos småkillarnas tremänningar, och de har sedan badat och åkt fyrhjuling tillsammans under eftermiddagen. Till och med Simon lekte med en av tvillingtjejerna.     :) 
Jag tycker det är så kul att de är sju stycken tremänningar i samma ålder som kan leka ihop här på somrarna och hitta på en massa roligt. Tänk vilka härliga minnen både Elias och Simon kommer att få härifrån. (Det finns fler tremänningar än så men de är mycket äldre än vad Elias och Simon är.) 
 
Nu ikväll har vi tyvärr haft det lite tungt här i vår lilla stuga. (Alltid ska det vara något man klagar på.) Då solen har legat på och värmt hela dagen, i kombination med att det i eftermiddags och nu ikväll har varit vindstilla, är vår stuga jättevarm. När man kommer in här går man rakt in i en vägg känns det som och hur vi kommer att kunna sova hela natten utan att vara genomsvettiga allihopa, trots att fönstren är öppna, vet jag inte. Ikväll kräktes även Simon precis innan läggdags och än vet vi inte riktigt om han har fått magsjuka, eller om det var gallskrik i kombination med jättemycket mat som gjorde att han kräktes. Han har inte kräkts mer än den gången, så jag hoppas på att han helt enkelt var överfull på mat.  
 
Killarna sover och det är dags att även jag kryper ner. Imorgon hoppas jag att min kamera åter är laddad så att jag kan ta kort och lägga ut här. Bjuder på en iphone-bild så länge: det var så här det såg ut idag när vi var på vår lilla strand.    ;) 
 
 
 via Instagram - iamsivarld 
 
  
Bye Bye! 
 

Klickat hem armband från Campadre

Jag har fått dille på armband. Jag vet inte vad det är, men om jag ska gå ut känner jag mig lite uppiffad så snart jag har armband på mig. Idag har jag klickat hem tre armband och jag hoppas att de är lika fina som de är på bilden. Jag har redan tidigare fått för mig att Baglady har snygga armband och när de nu är nedsatta är det perfekt tillfälle att klicka hem några. Jag har tänkt att variera lite, så den svarta och turkosa har jag tänkt använda var för sig, samt tillsammans till matchande kläder. Borde fungera?  
 
 
 
 
Armbanden ovan, samt några Apple-accessoarer, har jag klickat hem från Campadre. Blir man medlem hos Campadre får man dagligen hem tips på erbjudanden och man kan beställa hem varor till bra priser. Dessutom är medlemskapet gratis. Vill du bli medlem kan du klicka här.   ;)
Just nu har Campadre erbjudande på Baglady-smycken, Marc by Marc Jacobs solglasögon, Apple-accessoarer, Esprit-smycken för att nämna några.    ;)  
 
Bye! 
 

Speltime

Speltime i förmiddags.     :) 
 
via Instagram - iamisvarld
 
 
 
Bye for now! 
 

Sovmorgon och total tystnad

Denna morgon vaknade jag med ett ryck och satte mig upp i sängen. Det var helt tyst här i stugan. Gubbsingen hade tagit med sig båda småkillarna ut och ner till udden där de åkte fyrhjuling så att jag kunde få sovmorgon. Läskigt att vakna till total tystnad. Jag är inte van med det. 
 
Nu har det gått 48timmar sedan Elias kräktes senast och vi har nog friskförklarat honom då han är hur pigg som helst, äter som han ska och är precis som vanligt. Jag bara väntar på att någon mer ska bli magsjuk, men just nu verkar det lugnt. Tänk om vi kunde klara oss. (F'låt, ska sluta tjata om det. Peppar peppar ta i trä.)
 
Så, idag kan vi faktiskt vara runt folk. Får se om vi tar oss iväg någonstans, eller om vi spenderar dagen tillsammans med småkillarnas tremänningar. Det är det som är skönt här i stugan, vi tar verkligen dagarna som de kommer.    :)
 
Ha en skön lördag! 
Bye for now! 
 

Fredagmorgon och jag tror faktiskt.......

Fredagmorgon och jag tror faktiskt att vi har fått sova helt ok inatt. Jag har vaknat och tagit Simon inatt vet jag, men jag har varit så trött så jag tror att det handlar om endast två-tre gånger. Elias har sovit jättebra, vaknat, ätit frukost och är i full gång och leker. Och, pratar. Jösses så han pratar. Han tar ikapp även den biten. Det finns inget spår kvar av gårdagens magsjuka. 
 
Idag ska vi nog ta en lugn dag här i stugan. Det har gått ett dygn sedan Elias kräktes senast så ytterligare ett dygn ska vi hålla oss här på avstånd från folk. Förhoppningsvis hittar solen fram så att vi i alla fall kan vara ute och leka. Än så länge har inte någon utav oss andra blivit magsjuk och jag hoppas verkligen att vi slipper mer magsjuka. Peppar peppar ta i trä! 
 
Nu dags att släppa in småkillarna i sovrummet så att de kan väcka sin pappa. Ha en bra fredag! 
Bye for now! 
 

En glad och pigg kille på fyrhjuling

 
via Instagram - iamisvarld
 
 
Det var en glad och pigg Elias som äntligen fick sätta sig en liten stund på fyrhjulingen ikväll. Vid middagstid åt han ikapp det han hade missat under dagen och när jag sade åt honom att äta lugnt samt med jämna mellanrum frågade vad magen sade svarade han: 
 
- Jag vill äta. Jag vill äta. Jag vill äta. 
 
 
Och, han åt som sagt och har fått behålla maten. Jag håller tummarna för att han på väg att bli frisk. Älskade killen. 
 
Bye Bye! 
 

En lite tråkig start på semestern här uppe

 
 
 
Vår semestervecka här uppe i stugan har fått en lite tråkig start. Vi kom upp sent inatt och när sängarna var bäddade var jag faktiskt glad över att vara här trots att jag under dagen höll på att ge upp då packandet gick så jättesegt. Hursom, när vi väl har kommit på plats brukar ett lugn infinna sig och så var det inatt.
 
Sedan imorse har dock Elias legat magsjuk. Han har sovit nästan hela dagen och är fortfarande sängliggande. Stackars stackars liten. Han vaknar till lite då och då och vill kräkas, men det kommer ingenting. Nu är det åtta timmar sedan han kräktes. Sedan är han hungrig och vill äta, men så snart han sätter sig upp i sängen blir han illamående och lägger sig ner igen. Han vill även åka fyrhjuling och är jätteledsen för att magen inte riktigt orkar det än. Han kämpar på så gott han kan. Stackars stackars liten.  
 
Nu hoppas hoppas hoppas jag att resten av oss inte har blivit smittade och blir magsjuka. Jag måste erkänna att jag tycker att det är lite jobbigt att vara här när Elias är magsjuk. Vi har bara två rum att vara i och vi (jag, Simon och gubbsingen) är där Elias inte är för att undvika smitta. Så mycket det går får speciellt Elias och Simon vara ifrån varandra då de inte förstår sig på det här med att akta sig. Förmiddagen var väldigt jobbig då jag heller inte hade någon handsprit, jag som brukar sprita händerna mest hela tiden då någon är sjuk. Nu dock har vi en flaska på bordet som jag tar av hela tiden. (Gubbsingen och Simon åkte iväg till Apoteket i förmiddags och på så sätt fick vi loss några timmar så att småkillarna var ifrån varandra.) 
 
Idag skulle vi egentligen ha blivit bjudna på lunch hos gubbsingen kusin och tanken var att Elias skulle ha fått åka mini-fyrhjuling tillsammans med sin tremänning då. Tänk så roligt de hade haft det. Men, det får bli en annan dag. Vi hade nog både gubbsingen och jag även sett fram emot att spendera kvällen på udden tillsammans med gubbsingens andre kusin med familj, och sett Elias leka med tvillingtjejerna. Men som sagt, det får bli en annan dag. I värsta fall, om jag eller gubbsingen åker på magsjukan, får vi försöka ta oss hem på något sätt. Jag vill inte alls få magsjukan här uppe och bli hänvisad till utedasset. Snälla snälla snälla låt oss slippa! Och snälla, låt Elias bli frisk och kry igen så att vi kan njuta av lite semester här.  
 
min bästa vän just nu......
 
 
 
Hoppas ni har det bra och kan njuta av ledigheten! 
Bye for now! 
 

Det var en något.....

Det var en något avslagen dag vi hade igår, en dag då vi inte riktigt orkade med att göra någonting vettigt alls. Idag har vi istället packat samt plockat iordning här hemma och snart ska vi åka iväg till stugan. Det är svårt att packa när vi inte exakt vet hur länge vi ska vara borta, så nästan alla Elias och Simons kläder är med. Slipper jag tvätta under vår tur till stugan så vore det bra. 
 
Så, dags att snart fara iväg. 
Hoppas ni får en bra onsdagkväll! 
Bye Bye! 
 

En gång i Phuket

När mina kära föräldrar var här över helgen hade de med sig en film de tyckte att vi skulle se: En gång i Phuket. Gubbsingen och jag har ganska länge pratat om att vi ska se den men aldrig kommit oss för. Förrän ikväll. Vilken rolig film. Och, riktigt roligt är att den faktiskt är inspelad på samma hotell vi bodde på när vi var till Thailand hösten 2010. (För, inte kan det finnas jättemånga hotell som ser precis lika ut i minsta detalj även om det handlar om hotellkedjor?) hihihi...... Så härligt att känna igen sig (och längta tillbaka) och så roligt att skratta. Jag hade inte alls koll på att David Hellenius kunde vara så rolig, och tycker även att de andra gör riktigt bra roller. (Jag som egentligen inte är stort fan av svenska filmer.) 
 
 
 
 
 
Om ni inte har sett En gång i Phuket så gör det! Kvällens filmtips.    ;)
Nighty-Night! 
 

Vår DJ här hemma

Tänk att stereon ska vara så spännande! Elias och jag som så gärna ville lyssna på musik.....
 
via Instagram - iamisvarld
 
 
Busungen!    :)
Bye! 
 

Just nu bara vanliga dagar.....

Det var en lugn dag igår och vi gjorde ingenting speciellt alls hemma. Vid tre-tiden kom Madde med -e förbi på kaffe och glass (ja, jag passar på att unna mig nu när det är sommar) och sedan var vi hemma och tog det lugnt. Gubbsingen och Elias kom hem efter sin runda på stan lagom till middagen och då vi inte har ätit kesopannkakor på länge blev det det. När småkillarna somnat tog jag cykeln till Elin och spenderade kvällen där med henne och Madde, vilket kändes riktigt lyxigt en vanlig vardagskväll.
 
Idag ska vi smått börja packa och förbereda en tur till stugan. Gubbsingen har farit iväg på ärenden en sväng och jag är hemma med två trötta småkillar. Vår plan är att åka upp till stugan imorgon, men det känns lite tråkigt att spendera dagen i bilen om det är så att solen har tänkt titta fram. Får se hur vi gör. Eller, så åker vi halvvägs upp till Sundsvall och hittar på någonting där och njuter av solen. Vi får se. Idag ska det i alla fall packas. 
 
Ha en bra tisdag! 
Bye for now! 
 

Hemmadag med Simon

Denna måndag är det regnväder här hemma. Just nu är det uppehåll, men det är inget vidare väder att pyssla eller dona i ute. Vår tanke igår var att vi ska fortsätta med Projekt altantrall idag, men då det regnar har vi fått planera om lite. Gubbsingen och Elias ska fara iväg in till stan på diverse ärenden, bland annat ska de köpa tryckimpregnerat virke så att materialet finns hemma när vi väl kan fortsätta. Simon och jag blir hemma, och jag hoppas att vädret blir bättre så att vi kan ta en promenad eller hitta på någonting. 
 
Ha en bra måndag!  
Bye for now! 
 

Födelsedag idag

Idag har jag fyllt år. Jag tycker om att fylla år, tror jag. Jag tycker om att bli gratulerad, att vänner tänker på mig, att få äta god tårta, att få paket, att få vakna till sång vilket jag gjorde imorse och vilket var jättemysigt. Jag tycker däremot inte alls om ståhej eller pompa och ståt, utan vill fira födelsedag i lugn och ro. Sedan vill jag inte alls tänka på hur mycket jag fyller och jag har den senaste månaden haft en liten --årskris. Den ska jag dock inte tänka på nu. Jag är jättenöjd med min födelsedag idag även om vi bara har varit här hemma och haft en helt vanlig dag tillsammans med inslag av lite tårtkalas och presentöppning. Precis som jag ville ha det.    :)
 
Och jo, visst fick jag en blomma idag. En jättefin blomma. Elias var jättenöjd när han imorse fick sjunga Ja må hon leva, och ge mig blomman (den han redan igår pratade om). Jag älskar mina killar!      :)
 
 
 
Tack alla för gratulationer! Och, tack mamma och pappa, samt svärmor och sällskap för att ni var här på lite tårtkalas. 
 
Bye! 
 

Blommor....

Roligast vid middagsbordet idag: 

 

- Pappa, imorgon när mamma fyller år, då får jag berätta att vi har köpt en blomma.

 

- hahaha.... Ja, men vi ska inte säga något nu, gubben. 

 

- Nää, bara imorgon när hon fyller år. 

 

 

Älskade Elias. Han är så duktig som försöker lära sig det här med små hemligheter och överraskningar. Ibland är det dock inte så lätt.    ;)

 

foto via Instagram idag - iamisvarld

 

Bye Bye!

 


Poolhäng igen

I förmiddags muttrade jag lite över att vi inte har något fint sommarväder med sol och värme. Visserligen var solen framme men det blåste kallt och det var inte alls badläge, vilket Elias hade önskat. Nu är dock solen framme och det är underbart varmt. Så, vi har bytt vatten i poolen och småkillarna har hoppat i. Är det sommarlov och fint väder ska det badas så mycket det går.     :) 
 
 
(Ber redan nu ursäkt för alla pool-kort som kommer att dyka upp om vädret bara tillåter.) 
Bye! 
 

Lek på lekparken istället

Det blev tyvärr ingen tur till Furuvik. När jag skulle packa in småkillarna i bilen upptäckte jag att gubbsingen tog bilen med Simons bilstol i in till stan, och utan bilstol kunde jag och småkillarna inte ta oss någonstans. Så, istället tog vi oss en liten promenad till den lilla lekparken som de håller på att bygga upp nära oss och lekte lite där. Simon sov. På vägen hem stannade vi till och handlade lite mat och Elias fick glass. Han var jättenöjd.    :) 
 
 
 
Bye! 
 

Iväg på lek

Idag ska gubbsingen iväg och dona med planet en stund. Så, jag tar med mig småkillarna och så åker vi till Furuviksparken en stund. Blir bra att spendera tid där fram till lunch. 
 
Ha en skön lördag! 
Bye for now! 
 

Lyckliga plaskande småkillar

Trots tjocka gråa moln och lätt lätt duggregn ville Elias bada denna eftermiddag. Så, gubbsingen fyllde på med varmt vatten, Elias hoppade i, och sedan slängde vi även i Simon. Två lyckliga plaskande småkillar hade vi då.    :)  
(Jag satt dock och huttrade på stolen medan jag höll koll på småkillarna.) 
 
 
 
 
Bye! 
 

Ledsen liten Simon.....

Ledsen liten Simon idag, inte ens gos hjälper......  

 

foto via Instagram - iamisvarld

 

 

Bye Bye! 

 


Alldeles för mycket skrik inatt

Visst är det redan fredag? Jag hinner inte med. 
 
Imorse vaknade jag klockan nio av gallskrik nere, for upp ur sängen och ner för att se vad det var som hände. Simon har åter några dagar då han inte riktigt vet vad han vill, och nu hade han blivit satt på golvet så att gubbsingen kunde göra i ordning en kopp kaffe till sig själv vilket Simon inte alls gillade utans skrek rakt ut. Jösses. Samma lika skrik väckte oss och höll oss vakna en bra stund inatt också. Vanligtvis när Simon vaknar till på natten vill han antingen ha nappen eller dricka lite vatten då han är varm och törstig. Men, inatt dög varken napp, flaska, att sitta, att ligga, att tröstas, ingenting. Jag skyller åter på tänderna även om jag på några dagar inte har kikat in i munnen på den lille mannen. 
 
Nu dock, efter två koppar kaffe och jordgubbsfrukost med massor av grädde, är jag åter igång. Idag fortsätter vi med Projekt altantrall. Vi ska borra för att kunna dra el till vårt utespa (som vi så småningom har avsikt att köpa), samt montera en ny vattenutkastare på framsidan och få till det för en gångs skull så att vi slipper krångla med vattenslangen över garagetaket när vi ska fylla pool, använda högtrycket eller vad vi nu behöver göra. Det är dagens plan. 
 
Ha en bra fredag! 
Bye Bye! 
 

Äntligen pool-häng

Hela dagen har Elias tjatat om att han vill bada i sin och Simons lilla pool idag. Förra veckan köpte jag äntligen en liten pool till småkillarna när jag handlade på ICA Maxi, men sedan dess har den legat här i vardagsrummet då vädret inte har varit något vidare. Idag har solen visserligen värmt på, men det har bara varit 18grader varmt i luften. Det var en mycket nöjd Elias som ändå tillslut fick hoppa i sin lilla pool som vi har fyllt med varmvatten. Simon klättrade i själv med T-shirt och blöja på efter att ha ätit middag. Så, nu har vi pool-häng här hemma med två mycket nöjda småkillar. Äntligen.    :) 
 
 
 
Bye! 
 

Ai Se Eu Te Pego - Michel Teló

Åh, så jag älskar latinomusik. (Visst är det väl latino, eller går det under någon annan genre?) Hursom, jag kan inte bli annat än glad när jag hör denna. Det är bara en pool, eller sandstrand går också bra, och drink i handen som saknas.     :) 
 
 
 
Bye for now! 
 

Första riktiga lögnen - typ..

Elias den lille rackaren! 
 
Igår kväll när det var läggdags ville Elias vara uppe trots att han egentligen var jättetrött. När han hade ätit kvällsyoghurten sade jag åt honom att gå och kissa, samt att vi skulle borsta tänderna, då det hör till rutinen innan läggdags. Elias ville inte. Jag försökte trixa med honom på alla möjliga sätt så att han skulle göra kvällens sista insatser, men nej. Till slut gick Elias med på att han skulle gå och kissa på pottan uppe men att han ville gå upp själv. När jag kom upp några minuter senare låg han i sängen och väntade. Jag frågade då om han hade kissat och han svarade ja. Den lille rackaren. 
 
När gubbsingen och jag senare på kvällen låg i sängen och pratade igenom dagen frågade jag honom om han hade hjälpt Elias på toaletten. Svaret var Nej. Han, å sin sida, hade frågat Elias när han kom upp om Elias hade kissat och borstat tänderna och Elias hade sagt att han hade gjort det och att mamma hjälpt honom. Den lille rackaren! Han ljög för oss båda!!! Åh, så vi skrattade gubbsingen och jag. Det var kanske egentligen inte något att skratta åt, men då tyckte vi att det var roligt. 
 
Så, igår kväll kom gubbsingen och jag överens om att vi ska stå enade och dubbelkolla med varandra när det gäller Elias. (För att inte tala om både Elias och Simon när de sätter igång och gaddar ihop sig mot oss.) Tydligen har han kommit på att man kan svara lite olika till mamma och pappa, och komma undan med saker då. Nu tror jag inte att Elias medvetet och genomtänkt planerat tänkte ljuga för oss, men att det blev så i alla fall. Jag som trodde att vi inte skulle behöva tänka på detta förrän om fyra-fem år. Jösses. 
 
Vid frukostbordet för en stund sedan frågade jag Elias lite smått om igår, om det verkligen var så att han kissade och borstade tänderna innan läggdags. (Måste erkänna att jag hade svårt att hålla mig allvarlig och småskrattade lite.) Elias svarade fortfarande Ja även om han började flina lite. Sedan avbröt han vårt samtal med: 
 
- Nu ska vi inte prata om det igen! 
 
 
Den lille rackaren! Jag vet inte om jag ska se det som att han börjat ljuga, eller om jag ska se det som att han är påhittig och finner lösningar som passar honom själv. Väljer nog det senare. Det gäller som sagt för oss att dubbelkolla Elias från och med nu. Den lille rackaren!     :)
 
Bye! 
 

En bra dag idag!

Det har varit en bra dag idag. Både igår och i förrgår var jag trött och irriterad, varför vet jag inte riktigt. Det kan givetvis vara så att kroppen faktiskt var trött efter helgen då jag unnade mig chips, cider och öl både fredag och lördag. När söndagen väl kom började jag åter äta som vanligt, lite kolhydrater med andra ord, och det blir en omställning som kroppen tvingas ta. Givetvis. Denna gång var mitt humör som sagt inte alls roligt, och igår tröttnade gubbsingen och kom hem med en chokladkaka efter att han hade varit en sväng till affären. Point taken.   ;) (Och, jag skärpte faktiskt till mig.) 
 
Idag som sagt har det varit en bra dag och vi har hunnit med att dona både inne och ute. Både gubbsingen och jag är nöjda. Nu sover småkillarna och jag ska krypa ner i soffan och kika på So You Think You Can Dance. Borde googla samt göra en Blocket-annons på stenarna, men det får nog vänta tills imorgon. 
 
Ha en skön kväll! 
Bye! 
 

Mina tre killar på traktor

Det är inte längre bara Elias som vill åka traktor med sin pappa. Simon ska också vara med. Älskar er, mina killar!   :) 
 
 
 
 
(Projekt altantrall går framåt. Idag har de sista stenarna plockats bort och gräs körts undan, härnäst ska jorden bara krattas till innan markduk och grus ska läggas på.) 
 
Bye! 
 

Projekt altantrall

Igår, tisdag, påbörjade vi projekt altantrall (heter det så?) här hemma. Om vi är färdiga med projekt blomrabatt? Nej. Vi har grävt ur och fått hem grus, sedan har det stannat där. Då både trallen och rabatten ska ha markduk samt grus/sand på gräver vi ur båda så att vi kan fylla på båda med traktorn samtidigt. Att vi inte har kommit längre skyller jag även på vädret då det har regnat väldigt mycket den senaste veckan. 
 
Hursom, igår uppstod en diplomatisk kris med en annan population här på vår gård. Myr-stackarna gillar inte alls vår idé att flytta undan alla stenar och bygga altantrall. Jösses så mycket myror det bor under stenarna, det kryllar av dem. Men, tyvärr får de hitta annat boende de närmaste dagarna och idag ska vi fortsätta plocka undan och tvätta av stenarna och så småningom ska vi nog försöka få iväg dem på Blocket. Måste se hur mycket just sådana där stenar kan kosta och vad vi kan sälja dem för. 
 
 
 
 
Dags att bege sig ut. 
Ha en bra onsdag! 
Bye Bye! 
 

Till lekparken med en kompis

Igår blev det lite impulsivt grillkväll med gänget och då lekte Elias tillsammans med Wilmer nästan hela kvällen. Idag fick killarna åter leka tillsammans då det blev en liten utflykt till lekparken. Kul att se dem leka så bra ihop, och roligast var nog linbanan.   :)
 
 
 
 
Bye! 
 

Gungat med storebror

Det är bra att ha en storebror som vill leka och gunga med en. Simon har skrattat förtjust och Elias har haft lika roligt han med där han både gungat och snurrat lillebror. Söta småkillar! 
 
 
(uppdaterar med bilder så snart jag hinner) 
 
 
Bye for now! 
 

Grillkväll med vänner

Det blev grillkväll med vänner idag och det var trevligt att träffa alla då det är så sällan vi ses. Bra initiativ, Mats och Malin! Tyvärr var jag inte alls på bra humör under kvällen och fick ta en tidig kväll och åka hem med småkillarna när det var dags att lägga dem. Kan inte sätta fingret på vad det är som gjort att jag varit irriterad idag. Jag som verkligen har längtat efter att få vara hemma med mina killar och bara mysa. 
 
 

Har hittat Instagram nu när jag skaffat iPhone. iamisvarld heter jag där också.    :)

 

 

Hursom, P är fortfarande iväg med gänget och jag ska ta kvällen nu. Imorgon är en ny dag och när småkillarna vaknar är det bäst att vara något så när pigg så att det kan lekas.  

 

Bye Bye! 

 


Simon rockar loss!

Som sagt, det gick inte någon nöd på Simon när han var hemma hela helgen utan mamma. Vår Simon gillar att lyssna på musik, och det har han fått göra när de har åkt bil. Bjuder på en film där Simon verkligen rockar loss. (Jag trodde att det var gubbsingen som satt och gungade med knät, men det var det inte utan det är helt och hållet Simon.) 
 
 
 
 
 
Älskade lille rockar-killen.     :)
Bye for now! 
 

En rolig helg för alla

Det är åter måndag, men en helt vanlig måndag. Småkillarna leker i vardagsrummet, jag kikar igenom mailen och bloggen, medan gubbsingen sover. Som det ska vara.    ;) 
 
Helgen har varit riktigt skön då det blev två heldagar med Liza och inga förpliktelser. Det är alltid kul att träffa på gamla bekanta, även om jag under helgen slogs av att jag börjar bli gammal. (Det är verkligen en ny generation ute på krogen nu för tiden.) Men, roligt har jag haft och det var det viktigaste.  
 
Elias har det heller inte gått någon nöd alls på under veckan. Han har haft fullt upp med roliga aktiviteter, lek och bus tillsammans med sin mummu, ukki och kusin Oskar. Det blev ParkenZoo, Lådbilslandet samt Upplevelselandet för gänget som planerat och under veckan har inte inte kusinerna alls velat åka hem utan bara velat bo i husbil tillsammans med sin mummu och ukki. Måste vara riktigt bra betyg.     :) 
 
Simon gick det heller ingen nöd på under helgen. Nästan så att han och pappa hittade på en massa roligt de också när mamma inte var hemma och satte stopp. Kommer upp en film alldeles snart.     ;) 
 
Bye Bye! 
 

Jag saknar mina killar!

Nu är det dags att åka och hämta hem Elias. Älskade älskade Elias. Vilken skön känsla det är att sakna och längta efter mina killar. Ännu härligare blir det att krama om dem, vilket jag ska göra mycket nu framöver. Åh, så jag har saknat alla tre. 
 
Ha en bra söndag!
Bye! 
 

Gamla arbetskamrater och lite lek

Idag blev det lunch med några gamla arbetskamrater. Det var länge sedan jag skrattade så mycket. Åh, så kul det var. Annars har det varit en lugn dag med bara massa egentid med vännen Liza. Nu ska vi iväg till en av lunchdaterna och sedan blir det en sväng på krogen. Imorgon återvänder jag till verkligheten och mina killar. Det har varit en skön avkopplande helg, precis vad jag har behövt. 
 
Ha en skön lördagkväll! 
Bye Bye! 
 

En förmiddag på balkongen

Idag har vi spenderat morgonen och förmiddagen på balkongen här på Tomtebo, där vi bor. Så skönt! Trots lite mörka moln har solen ändå värmt och vi har bara slappat och pratat. Nu är det snart dags för lunch och sedan lite shopping. 
 
 
 
 
Ha en skön lördag! 
Bye for now! 
 

Iväg över helgen

Eftersom Elias ska hämtas hem i helgen ska jag passa på att få egentid och gå ut ikväll, och kanske även imorgon, vilket jag inte har gjort på länge länge. (Förutom för några helger sedan då jag var iväg och lyssnade på Noice.) Det var länge sedan jag gick ut på hem-hemmaplan och det ska bli riktigt kul. 
 
Tyvärr är det tudelade känslor med att vara iväg. Samtidigt som jag jättegärna är iväg och ska gå ut med Liza, vilket jag har sett fram emot länge, känns det jobbigt att ha åkt iväg ifrån Simon. Nu har jag varit ifrån Elias i nästan en vecka, och det har varit jättetomt. Varje kväll har jag stannat till vid dörröppningen till hans rum och kikat in. Nu är jag dessutom ifrån Simon, och honom har jag aldrig tidigare varit ifrån. Hur ska det gå? Hur ska jag klara mig??? Givetvis kommer det att gå bra för alla parter, men det känns konstigt. Jättekonstigt. 
 
Jag hoppas att Liza och jag får en jätterolig kväll. Den har i alla fall börjat riktigt riktigt bra. 
Bye Bye! 
 
 

Rackarns tänder!

Det är inte lätt att vara Simon. De senaste dagarna har han inte alls varit nöjd utan gråtit och gnällt för minsta lilla, tycker jag. Härom dagen upptäckte jag dock orsaken. En stor tand både uppe och nere håller på att tränga igenom och jag hade nog inte upptäckt det om det inte hade kommit lite blod ur munnen på honom. Stackarn. Tidigare tänder som har trängt igenom har varit små och vassa rackare, men de som ska komma nu är ganska stora och det kan inte alls kännas skönt i munnen. För att inte tala om att det smakar illa med blod. Det är inte konstigt att han vaknar ofta på nätterna och vill dricka vatten, sover dåligt på dagen, inte alls har någon matlust och har levt på endast yoghurt och gröt de senate dagarna. Hoppas tänderna kommer ut snabbt så att han slipper ha ont. 
 
När man busar med vår lille Simon är han dock glad. Igår fick han en flygtur upp i luften.     :) 
 
 
 
Älskade lille killen. 
Bye! 
 

En dag med shopping i Västerås

Det blev en dag i Västerås idag. Gubbsingen har ägnat sig åt flygplanet och nu står den på hemmaplan igen. Jag och Simon tog en fika på flygklubben och shoppade sedan. Idag blev det några tröjor till Simon, han behöver nya och nu när jag hittade några som jag tycker är snygga passade jag på. På rean var givetvis alla stl86 slut, typiskt. 
 
 

Kaffe på flygklubben i Västerås...

och shoppingfynd: tröjor till Simon.
 
 
 
 
Bye! 
 

På dagsutflykt

Igår kväll kom gubbsingen och jag på att veckan snart är slut och att vi inte riktigt har hunnit med att göra något tillsammans. Vi åt i och för sig middag ute i måndags och hade en lunchdate i tisdags, men sedan har vi inte riktigt gjort någonting utan gubbsingen har jobbat och jag varit hemma. Nu har det regnat varje dag och att pyssla i trädgården eller hitta på något ute har inte alls lockat. Så, idag har vi packat in oss i bilen för att ta oss en dag i Västerås. Det blir lite jobb då gubbsingen måste kolla till flygplanet som står där, men det blir ändå en utflykt och tid tillsammans när han är klar.

 

Ha en bra torsdag!

Bye for now!

 

(hihihiii.... Första inlägget med min iPhone - bloggat i farten.)


Fika på LillaVita

Fika med Liza på LillaVita blev det idag. Trots att LillaVita ligger så nära har jag inte tagit mig dit tidigare, så idag var det premiär. Jag gillar det vita, enkla och stilrena, och det var mysigt att sitta i soffhörnan och prata. Blir definitivt fler gånger.     :)
 
 
 
 
Tack, vännen!  
Bye! 
 

Seg

Usch och fy så seg jag är idag. Förutom att jag är trött vet inte Simon riktigt vad han vill idag och gnäller för mista lilla känns det som. Ingen bra kombination. Nu väntar jag på att gubbsingen ska komma hem och då ska jag smita iväg på en liten fika med Liza. Ute tittar solen fram så kanske, förhoppningsvis, får jag lite kraft då.
 
Hoppas att ni har en bra onsdag! 
Bye for now! 
 
 

Välkommen iPhone!

Det känns som att jag har börjat ett nytt liv på något sätt. Igår kom Mac in i vårt liv och idag, lite hux flux efter tjat från olika håll, hade jag plötsligt köpt mig en ny fin vit liten iPhone 4S. (Dessutom unnade jag mig själv under dagens shopping ett par skor, linnen, tröjor och en tunika vilket jag heller inte riktigt hade räknat med.) Jag har inte egentligen velat ha en iPhone av den enkla anledningen att jag säkert kommer att ha sönder den snabbt och därmed är pengarna bortkastade, men tydligen finns det skal som jag kan köpa för att undvika krasch (så det måste jag göra snarast) och jag kommer tydligen ha mer nytta av en iPhone än min gamla mobil. Så, nu är den här och denna kväll kommer jag nog att sitta med min iPhone medan gubbsingen sitter med Mac. Tydligen har jag även något som heter Spotify så nu ska jag uppdatera mig på dagens musik också.     ;) 
 
 
 
Bye! 
 

Det fortsätter att regna här, så idag blir det.....

Det fortsätter att regna här, så idag blir det en dag på stan. (Tur att husbilsresenärerna har haft sol i alla fall.) Klockan elva ska vi tillbaka till Gimlins och välja ut några 1årsfoton, och efter det har jag tänkt gå och kika lite i affärer när jag ändå är på plats. Simon har inte alls varit nöjd denna morgon så förhoppningsvis sover han en stund och samlar på sig krafter så att han orkar leka och vara glad resten av dagen. 
 
Ha en bra tisdag! 
Bye for now! 
 

Ett efterlängtat samtal

Ikväll fick vi ett efterlängtat samtal från min kära mamma. Husbilssemesterns första stopp blev Eskilstuna och där har nu Elias varit tillsammans med sin mummu, ukki och kusin Oskar i två dagar. Idag har de haft en härlig solig dag och besökt ParkenZoo där de har tittat på djuren, åkt bilar, samt badat. På kvällarna, när det har varit dags att sova, har Elias och kusin Oskar legat i sängen och viskat till varandra. Jag ser dem framför mig och kan inte låta bli att le. Elias har jättekul och mår hur bra som helst.       :)
 
Bye Bye! 
 

Välkommen Mac!

När gubbsingen kom hem idag sade han "Grattis på födelsedagen, gumman" och räckte fram ett paket. Nu fyller inte jag år förrän om två veckor men redan idag har jag/vi fått ett nytt litet tillskott i vår familj som ska bli väldigt spännande att lära känna: en MacBookAir. Jag vet inte vad det är, men Mac känns helt rätt även om det innebär att jag måste lära om helt nu. (För att inte tala om gubbsingen som kan mycket mer om datorer jämfört med mig.) Vad vi ska göra ikväll, gubbsingen och jag? Sitta med vår allra första Mac så klart.     ;) 
 
 
 
 
 
Självklart kommer gubbsingen att jobba en del från denna dator, så detta är vår dator här hemma. Men, nu har vi tagit det stora steget och hittills känns det jättebra.     :) 
 
Bye! 
 

Sovmorgon!

Imorse när jag vaknade klev jag som vanligt upp med Simon. Vi gick ner, jag gav Simon vatten, han började leka lite med vår hemtelefon på golvet, jag tog mig en kopp kaffe och så var det ingenting mer med det. Efter en liten stund kom jag på att det kanske var frukostdags för Simon och kikade lite snabbt på klockan. Kvart över nio visade den. Kvart över nio! Vår lille kille har gett oss sovmorgon idag. Jag vet att han vaknade till klockan halv åtta imorse, men efter att ha druckit lite vatten måste han ha somnat om igen (precis som jag gjorde) och vaknat precis innan nio. När jag klev upp tänkte jag aldrig på att kika på hur mycket klockan var utan antog att den var runt åtta. Men nej, nio var den och en härlig sovmorgon blev det.  
 
Om en liten stund ska gubbsingen åka in till jobbet en sväng och i eftermiddag ska jag och Simon möta upp honom på stan. Vi har funderat ett tag nu på att utöka vår familj och kanske slår vi till idag. (Uppgradera vår familj kanske är bättre uttryck.) Vi får se. Det blir ett helt nytt och stort steg för oss så det kan bli så att vi bara kikar lite, känner lite och åker hem och funderar lite mer. Som sagt, vi får se men vi är bra sugna, gubbsingen och jag.      ;)
 
Ha en bra måndag!  
Bye! 
 

American Reunion

Ikväll har vi skrattat åt American Reunion här hemma. Om man gillar AmericanPie-filmerna kommer man heller inte bli besviken på denna. Visserligen hade vi inga större förväntningar på filmen då det är den fjärde i raden och det är inte alla uppföljare som håller måtten. Men, jag tycker att denna gjorde det. Eller, så var det just det att mina förväntningar inte var så höga. Hursom, skrattat har vi gjort och denna är helt klart sevärd om man gillar humorn!     :)
 
 
 
 
 
Nighty-Night! 
 

Att släppa taget...... lite i alla fall.....

Jag är en kontrollmänniska. Ingenting nytt egentligen, det vet jag sedan tidigare. När jag sade det till gubbsingen idag skrattade han och höll med. Att nu i en vecka inte alls ha koll är jättejobbigt för mig, i perioder dunkar hjärtat hårt och jag känner mig jättestressad. Jag saknar Elias redan, men det svåraste är att acceptera att jag inte alls har koll på vad han gör, att jag inte kan skydda honom om eller när det behövs. Jag vet inte hur många gånger jag idag har tänkt på Elias, funderat på vad han kan tänkas göra, om han har det bra (vilket jag vet att han har), om han saknar oss, om han verkligen vet att jag älskar honom, om han har packat in allt han kan tänkas behöva i husbilen, om han sköter sig och lyssnar på sin mummu och ukki osv osv osv osv. Det är enkelt att bara ringa och kolla, men jag har lovat mig själv att jag ska försöka dra på det. 
 
Här hemma är det dock lugnt. Jättelugnt. Det är lyx att bara ha en liten kille att ta hand om. Simon, han är hur nöjd som helst med att ha både mammas och pappas fulla uppmärksamhet hela tiden. Måste vara konstigt för honom också. Just nu sover han igen, och gubbsingen och jag ska passa på att bara slappa. Som sagt, lyx.      :)
 
Bye Bye! 
 

En lugn och tyst morgon

Vi är hemma igen. Det har varit en lugn och tyst morgon här: gubbsingen har sovit (han kom hem jättesent då vädret inte var på hans sida när han skulle flyga hem igår) medan jag och Simon har varit nere och lekt. Det är verkligen tyst här hemma utan vår treåring som annars håller igång mest hela tiden. 
 
Idag hade vi tänkt ta oss till Furuviksparken efter lunch, men då det är så dimmigt och regnet hänger i luften vet jag inte om det är någon idé. Får se hur vi gör. Alternativ får vi krypa upp i soffan och köra filmmaraton, typ, och kika på filmer de stunder Simon sover samt hela kvällen. Känns riktigt lyxigt att kunna göra det. I och med att vi är trötta får det bli som det blir. 
 
Hoppas ni får en skön söndag och att ni har bättre väder än vad vi har här uppe. 
Bye for now!
 

Nu åka hemåt - utan Elias

Lördag. Det har blivit dåligt med uppdateringar här då det åter har varit full rulle hela dagen då småkillarna har lekt och busat. Mellan varven har även jag varit med i busandet och det har varit riktigt kul. I eftermiddags hälsade vi även på vanhamummu och vanhaukki, och det var så skönt att se att de mår bra. Simon charmade dem som vanligt och även Elias var kramig idag till vanhamummus och vanhaukkis glädje.     :)
 
Snart ska vi fara hemåt igen, denna gången utan Elias. (Jag och Simon tar bilen medan gubbsingen flyger hem.) Det känns så konstigt att lämna Elias här, att han ska vara borta en hel vecka. Vi har i alla fall hunnit med att gosa lite nu ikväll och jag hoppas att jag klarar mig en vecka. Elias kommer att klara sig, han kommer att ha jättekul, älskade killen. 
 
en pussbild fick vi också till, Elias och jag
 
 
 
Dags att packa och åka hemåt igen. 
Bye Bye! 
 

Full fart denna fredag

Dagarna här hos mina kära föräldrar går i ett. Jag och småkillarna kom fram igår natt, klockan hade precis slagit tolv, så idag har jag varit trött. Redan klockan halv sex imorse vaknade Elias och mummu var snäll som gick upp med honom då, sedan har han väntat på sin kusin Oskar hela dagen. Jag lyckades dra mig till halv åtta, men där tröttnade Simon på mig då han försökt väcka mig i en halvtimma och det var bara att stiga upp. När sedan Oskar, bror och Karin kom vid tre-tiden har det varit full fart på alla småkillar. Elias och Oskar har lekt och busat, Simon har försökt vara med lite han också, vilket han har varvat med lite gnäll och en massa bus. Som det ska vara. Dessutom hann min morbror hälsa på, vilket alltid är kul.      :) 
 
Som jag redan visste att jag skulle göra så har jag hamnat allra längst ner på Elias lista idag. Jag kan inte låta bli att bli lite ledsen varje gång det händer. Jag är jätteglad att Elias tycker så mycket om sin mummu och ukki, att han litar fullkomligt på dem, alltid ber dem om hjälp, alltid vill gosa med dem och alltid vill göra saker med dem. Samtidigt saknar jag den biten när jag är här. Jag får ingen morgonkram, inga kramar under dagen och inget mys. Elias har inte varit arg på mig, det är inte det, men han helt enkelt varken vill eller hinner med mig. Han har fullt upp och alla är roligare än jag (som han annars spenderar hela dagarna med). I eftermiddags lyckades jag ändå lura åt mig en kram då jag satt och myste med Oskar på altanen och Elias ville vara med. När det var läggdags fick jag också pussar och ordentliga kramar, så dem får jag leva på imorgon.   
 
Kvällen har avslutats på altanen med prat och planer inför hösten. Gubbsingens flygtester uppe i Sundsvall är avklarade och till min glädje flög han hit ikväll och har varit med oss. Imorgon är en ny dag och det ska bli spännande att se hur Elias och kusin Oskar orkar med morgondagen då de små busarna var uppe till halv tio ikväll. (Vi lägger Elias runt åtta på kvällen i vanliga fall.) Det enda jag med säkerhet vet är att det kommer att vara full rulle imorgon igen.     :)
 
Nighty-Night! 
 
 
 
 
Jo, måste tillägga att jag blev så otroligt jätteglad och nostalgitrippade när jag gjorde min lilla bloggrunda ikväll. Det är alltid kul att bli ihågkommen, speciellt av en gammal underbar vän som man har vuxit upp med. Tack, Johanna!!!!    ;)  
 

Idag är det packning som gäller

God morgon!     :)
 
Idag är det packning som gäller här hos oss. Just nu jobbar både tvättmaskin och tumlare för fullt, Elias går runt och plockar, frågar om saker ska med (nyss höll han upp en liten leksaksgris som jag skakade på huvudet åt), och packar ner det jag nickar åt i sin väska. (Om Elias får bestämma får alla leksaker följa med på husbilssemestern med mummu, ukki och kusin Oskar.) Som vanligt ska vi åka ikväll så att småkillarna kan sova i bilen och jag kan få en något så när lugn biltur. Nu när det är ljust sent går det enkelt att köra på kvällen, jag hoppas bara att både Elias och Simon somnar snabbt.
 
När jag känner efter ska jag erkänna att jag är lite orolig då gubbsingen idag ska flyga upp till Sundsvall och sätta ner planet på sjö. Det kommer säkert att gå bra (hoppas hoppas hoppas), men jag är ändå orolig. Dags att fortsätta packa, ta en kort tur till affären, städa ur bilen lite och annat som behöver fixas så att jag slipper tänka på det.
 
Ha en bra torsdag!     :)
Bye Bye! 
 

En kväll med TV och funderingar

Ikväll har vi suttit i soffan och kikat på So You Think You Can Dance, gubbsingen och jag. Och, så har vi funderat på vad vi ska hitta på nästa vecka när Elias är iväg på semester med mummu, ukki och Oskar. Även om gubbsingen ska jobba lite vill vi hitta på något mysigt bara han och jag, men vi kan inte bestämma oss. Vi kommer att ha endast en liten kille hemma, som dessutom sover två gånger varje dag, vilket kommer att kännas väldigt konstigt men som samtidigt ger oss ganska mycket egentid. Men som sagt, vi kan inte bestämma oss. Till slut kom dock gubbsingen på en jättebra idé som vi skrattade åt en bra stund: vi kan åka och hälsa på Elias. En jättebra idé!     ;) 
 
Nej, vi ska inte det. Men, är vi inte lite fåniga som tänker så? Fåniga som, när vi får egentid som vi längtat efter, vill åka till vår Elias? Mina kära föräldrar hade dumförklarat oss totalt om vi hade gjort det. Inte bara mina föräldrar kanske. Nej, vi får se vad vi hittar på nästa vecka. En sak är säker: det kommer att bli väldigt tomt här utan vår älskade pratglada roliga Elias. 
 
Säger nu: 
Nighty-Night! 
 

Lek i sandlådan

Simon gillar att leka i sandlådan. Han gräver i sanden, kastar sanden, smakar på sanden, gräver lite till, kastar och gräver. Elias gillar sandlådan han också, men sitter då oftast på sin grävmaskin och jobbar. Vi kan enkelt spendera en stund ute i sandlådan och tar jag med en kopp kaffe är jag också nöjd. När det är dags att gå in blir det dock en procedur och jag har börjat klä av Simon alla kläderna på gräsmattan då hela han är sandig. Sedan blir det att gå in och tvätta av den lille mannen innan man får ta på honom helt nya rena kläder. Men, så länge Simon gillar att leka i sandlådan får det helt enkelt vara så.     :) 
 
 
 
 
Till min besvikelse kände jag idag att det luktar kattkiss i vår sandlåda. Visserligen får vi skylla oss själva då vi inte har haft lock till vår sandlåda, men vi hade hoppats på turen att slippa kattkiss. Hur gör man nu? Inte behöver vi väl byta sand? Räcker det med att låta sandlådan stå orörd i några dagar, samt skaffa lock, så kan vi använda den sedan igen? 
 
Bye! 
 

Honungsmelon, eller kanske inte?

Igår festade Elias och jag till med lite honungsmelon eftersom det var en så härligt fin sommardag. Det dröjde inte alls många minuter efter att Elias hade fått i sig honungsmelon innan han blev rödflammig runt munnen och ner på halsen. Han fick en allergisk reaktion. Mot honungsmelon? Det visste jag inte ens om att man kan få? Idag till lunch ville Elias ha tacos som vi har kvar sedan igår och jag, min nöt, skar upp gurka och melon till honom. Nu är han rödflammig igen och det kliar.  
 
Nu är frågan om det är övergående, handlar det om att han ej är van, eller om det är så att Elias är allergisk. Frågan är då mot vad, och om han fick en korsreaktion igår och idag? När Elias var liten reagerade han på samma sätt mot äggröra när vi åt det till frukost, och det dröjde bra länge innan han fick smaka på äggröra igen. Sedan fick han smaka äggröra lite lite i taget under en lång period och då han inte fick någon reaktion fick han smått börja äta äggröra helt normalt. Samma sak har det varit med fisk. Varje tisdag på dagis i början fick han en reaktion mot fisken, men även det har försvunnit och nu kan han äta fisk där som vanligt. Jag försöker även komma ihåg hur det var i Thailand när vi var där hela gänget. Åt inte Elias honungsmelon där? Fick han en reaktion då? Eller, har det kommit nu? 
 
Denna sommar får vi i alla fall hoppa över det här med melon helt och hållet. Melon som är så gott. Givetvis har jag googlat lite och vissa som är allergiker (exempelvis gräsallergiker) reagerar även på melon, men då de gula melonerna. Kanske ska testa och ge Elias lite lite vattenmelon för att se om han reagerar. Stackarn. Även han tycker faktiskt att melon är gott.     
 
 
Bye! 
 

Elias vill åka - nu!

Denna förmiddag har vi pratat mycket om att Elias snart ska åka iväg på husbilssemester tillsammans med sin mummu, ukki och kusin Oskar. Ojojoj så han längtar. Han vill packa nu, och åka nu. NU. Jag har lyckats övertala honom att vi börjar packa lite smått nu men att vi får åka någon annan dag. I mitt huvud försöker jag gå igenom vad han kan behöva under en vecka, men mest snurar allting runt runt. Jag har börjat skriva en lista för att inte glömma något. Det här är stort för mig också. Att Elias åker iväg från mig, från oss, i en hel vecka. Det kommer inte alls gå nöd på vår Elias, och det är helt på tiden att han far iväg med mummu och ukki på semester. Men, jag då? Hur ska jag klara mig? Jag har varit ifrån Elias högst en natt några få gånger, så detta blir helt nytt för mig. Gissa om jag passar på att gosa och mysa med Elias om dagarna nu. Jag vet att så snart vi kommer hem till mina kära föräldrar kommer jag vara den han bryr sig minst om, så jag passar på.  
 
Hursom, Elias och kusin Oskar kommer att ha det jätteroligt under sin husbilssemester tillsammans med mummu och ukki. De, å sin sida, har planerat fartfyllda dagar med lek och massa kul, så det kommer verkligen inte gå någon nöd på killarna. Och, Elias längtar. 
 
 
 
 
Bye for now! 
 

Taco-wraps

 
 
 
Till middag idag blev det tacowraps. Min tanke var att rätten är enkel och snabb att laga denna varma sommardag, men om man gör tacobrödet själv blir det en procedur i alla fall vilket jag suckandes konstaterade i värmen i köket. Men, jag gillar känslan av att äta tacos med bröd och så länge det inte går att köpa LCHF-tacobröd får det bli en variant på det. Jag tog receptet till LCHF-pastan och gjorde tacobröd av, vilket fungerar alldeles utmärkt.    :)

Recept på tacobrödet:
4 ägg
125g philadelphiaost
0,5dl fiberhusk

Äggen vispas poröst och därefter rörs philadelphiaost och fiberhusk ner till en smet. Smeten klickas ut på en ugnsplåt med bakplåtspapper på, och kavlas därefter ut ytterligare till ett runt tacobröd. För att undvika att smeten fastnar när den ska kavlas ut ska man ha bakplåtspapper ovanpå smeten. Grädda i ugnen, 150grader, i ca tio minuter. Ett alternativt två bröd/ugnsplåt.
 


Vad man sedan vill ha på sin tacowrap bestämmer man givetvis själv. Jag fick inte ihop min tacowrap, men jättegod var den (ja, jag fuskade och hade på Tex Mex PineappleSalsasås) och tacobrödet fyller helt klart funktionen och smakar bra. Testa!     :) 

Bye Bye!
 

Simon på bilen åker runt runt runt....

Simons nya favoritleksak nu är hans blå Bobby-bil som han fick i 1årspresent av sin kusin Oskar, morbror och moster. Han har kommit på hur man sätter sig på den, samt hur man kliver av, och detta gör han om och om och om igen. Hur man åker framåt har han dock ej klurat ut än, men vad gör det när man har en storebror som kör runt runt runt runt runt runt runt och (sade jag?) runt på honom. Älskade söta killar!     :) 
 
 
 
Bye! 
 

Sommardag och lek i kojan

Denna tisdag är det helt underbart väder. En härlig sommarlovsdag och jag hade gärna velat ha en liten pool till småkillarna på altanen så att de kunde plaska smått där under dagen. Nu har vi inte hunnit köpa en för i år (vi är experter på att smutsa ner och kastar alltid bort poolen efter en säsong), men det måste absolut bli av någon av de närmsta dagarna.
 
Imorse funderade jag på vad jag egentligen gjorde om dagarna varje sommarlov, innan jag fick barn alltså. Jag skyndade mig alltid ut för att lägga mig i solen för att läsa bok eller lyssna på musik. Men, sedan då? Låg jag verkligen där hela dagen? Hur orkade jag? Nu är jag glad om jag hinner sitta i solen och bara njuta i tio minuter, sedan är jag alldeles för varm eller så tycker någon av småkillarna att det är dags för mamma att vara med att leka. 
 
Nu leker Elias i sin nya koja som han har upptäckt på gården. Smart drag av gubbsingen att ställa kåpan till släpvagnen på gräset så att Elias kan leka där. Nu vet jag inte om den medvetet ställdes där, men Elias har i alla fall en koja som han gärna leker i och vi har även flyttat in picknickfilten, kuddar, litet bord, stol, dryck och leksaker. Gissa om det är en lycklig kille som flyttat in i sin alldeles första etta.     :) 
 
 
 
Ha en jätteskön dag, idag! 
Bye! 
 

Alfabetet

Åh, jag är så glad - och stolt. Elias tycker jättemycket om att läsa böcker, och på sistone har han även börjat intressera sig för vad som står på saker och ting. När gubbsingen läser bok för Elias innan läggdags frågar Elias ofta vad som står i texten, och nu följer gubbsingen med med sitt finger för att visa var exakt han läser. 
 
Ikväll började Elias lägga pussel på Ipaden när det var dags för kvällsyoghurt. Han undrade vad den första bokstaven heter, jag svarade A och sade även att "apa" börjar på A, och betonade verkligen a-ljudet. Sedan fortsatte vi så hela pusslet igenom. Även om jag egentligen tycker att läggdags är klockan åtta och att han inte ska hitta på en massa då och dra ut på tiden, var jag så glad över att han frågade och var så nyfiken så jag kunde inte hålla mig. Jag försökte vara så påhittig som möjligt och beskrev bokstäverna på diverse sätt, och Elias funderade, letade och hittade. Tänk att han hör och kan koppla ihop ljud så bra som han gör.   
 
 
 
 
Vi pratade om alla bokstäver som fanns med i pusslet, men dessa fastnade i mitt huvud lite speciellt.
 
jag: C - det här, det här är nästan en rund ring. ser du? den heter C. C. 
E: cykel? 
jag: men Elias! braaaaa! det är jul helt rätt! 
(hur han tog den vet jag inte då vi aldrig har pratat om just bokstaven C) 
 
jag: E - ser du? det är ett rakt streck här och sedan tre små streck (så pekade jag). Vilket namn börjar på Eeee? 
E: Elias! 
jag: jaaaa! braaaa! 
 
jag: M - det här är M. den går upp, ner, upp och ner. ser du? "tschup tschup tschup tschup" (och så visade jag med fingret). vilket namn börjar med M? vet du? (och så tänkte jag på "mamma" givetvis) 
E: Mmmm.... Mimi! 
jag: hihihi.... ja! bra Elias! kan du komma på något mer på M? Mmmmmm? 
E: mamma! 
jag: jaaaa! och mummu också.  
 
jag: P - det här, det är P. det är ett rakt streck och sedan är lite "boing" (och så följde jag det runda med fingret) här uppe. 
E: hihihii..... 
jag: vet du något ord som börjar på P? P? 
E: pappa! 
jag: ja! bra, Elias! 
 
jag: S - ser du? det här är S och den ser ut som en orm, ssssss (så följde jag bokstaven och slingrade med fingret). vad börjar på S? 
E: Siri. 
jag: ja! bra! vad mer börjar på S? 
(denna gången kom han dock ej ihåg sin lillebrors namn även om vi har pratat om just S och Simon tidigare) 
 
jag: X - det här är också en lite ovanlig bokstav. Den heter X. 
E: kex? 
jag: ja! i ordet "kex" finns faktiskt X i slutet. K - E - X (och så pekade jag på bokstäverna) 
 
 
 
Tänk om vår Elias fortsätter vara så nyfiken och intresserad av bokstäver, så roligt det vore. När hela pusslet ikväll var lagt frågade jag en sista gång om han kom ihåg var hans bokstav E fanns, och han pekade på helt rätt bokstav. Vi ska absolut spinna vidare på detta och någon gång testa på att skriva bokstaven E. Jag har tänkt att en av de små julklapparna i vår adventskalender till jul ska vara kylskåpsbokstäver, men vi kanske ska köpa oss bokstäver redan nu eftersom intresset finns? Åh, så kul det är! (Och nej, jag är inte ett dugg yrkesskadad.)     :)
 
Bye! 
 

Städdag idag

Idag har vi städat, Elias och jag. Vi har turats om att dammsuga, turats om att torka golv, tvättat fönster tillsammans och när jag hängde upp våra sommargardiner i fönstren var Elias med och höll i gardinerna. Han vill vara med, mest hela tiden. När väl gubbsingen kom hem har Elias varit med ute och grävt ur rabatten och nästa steg, imorgon troligtvis, blir att lägga i markduk och en bevattningsslang. Det går sakta men säkert framåt.
 
Nu är det läggning av småkillar som gäller och sedan ska jag nog fortsätta dona lite i vardagsrummet. Jag är sådan att när jag väl kommer igång vill jag göra färdigt, även om det innebär att jag tomtar lite in på natten.  
 
Ha en bra kväll!     :)
Bye Bye! 
 

En städ- och lekdag

God morgon!    :)
 
Denna måndag har hela familjen varit uppe tidigt. I och för sig förstår jag det då jag och småkillarna har sovit sedan klockan åtta igår kväll. Inte undra på att vi är pigga. Även om jag egentligen hade sett fram emot en filmkväll i soffan igår kväll tillsammans med gubbsingen var det välbehövligt att få sova. Så skönt. 
 
Idag måste vi ta tag i städandet här hemma, jag ska hämta ut ett paket, och sedan blir det lek med småkillarna. Trots solsken och nästan blå himmel (några vita molnpuffar flyger förbi där uppe) blåser det himlans idag, så att städa och fixa inne mellan varven blir nog bra. I eftermiddag, när gubbsingen kommer hem, fortsätter vi med blomrabatten om vädret vill. Dags att sätta igång.  
 
Hoppas ni får en bra måndag! 
Bye for now! 
 

Projekt blomrabatten

Vi har ett tag nu funderat på vilket projekt vi först ska ta tag i här hemma, men inte kunnat besluta oss. Idag drog gubbsingen dock igång projekt blomrabatten, så det projektet blir det. Bra initiativ! Nu när vi ändå har CSF'en hemma passar vi på att skrapa undan jord med den och sedan får spaden jobba. Markduk, jord, kantstenar, bark och fina enkla buskar ska sedan på plats, och jag hoppas att det blir så bra som vår vision. Elias tycker att det hela är jättekul och är givetvis med och fixar han också. Visst är han fin i sina arbetsbyxor!?!      :)
 
 
 
Bye Bye! 
 

Förmiddag med vänner

Imorse fick jag sovmorgon ändå till klockan nio, vilket var jätteskönt och välbehövligt. I och för sig hade jag säkert kunnat stiga upp vid halv sju, då Simon vaknade, men då hade jag nu efter lunch säkert varit helt slut. Tack gubben, för att du tagit våra småkillar i helgen!     :)
 
Denna förmiddag har Mats och Malin med barnen varit förbi på lek, prat och enkel lunch. Trots ganska så ordentlig blåst har det varit skönt att sitta på altanen, och barnen har lekt bra. Kul att de trivs ihop. Roligast var nog att se Elias leka med lilla Vera, som fnittrade och var jätteglad när Elias pratade med henne. 
 
 
 
 
Bye! 
 

En kväll ute med Noice

Ikväll har jag lite impulsivt suttit och njutit av prat, skratt, fin utsikt, god cider och skvaller med härligaste Liza. Kvällen avslutades sedan med ett besök på Holmarna där vi lyssnade på Noice (som tydligen är ett band från det goda 80-talet som jag inte alls hade koll på - som vanligt), samt träffade gamla roliga bekanta. En riktigt lyckad kväll med en publik med medelålder på 50+ som rockade. Tack snälla Liza för kvällen och initiativet!      :) 
 
 
 
 
 
Avslutar med en låt jag fastnade för ikväll. Har som sagt missat Noice, men denna var riktigt bra. 
 
 
 
Nighty-Night! 
 

RSS 2.0
Ladda ner en gratis bloggdesign p www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!