Honungsmelon, eller kanske inte?

Igår festade Elias och jag till med lite honungsmelon eftersom det var en så härligt fin sommardag. Det dröjde inte alls många minuter efter att Elias hade fått i sig honungsmelon innan han blev rödflammig runt munnen och ner på halsen. Han fick en allergisk reaktion. Mot honungsmelon? Det visste jag inte ens om att man kan få? Idag till lunch ville Elias ha tacos som vi har kvar sedan igår och jag, min nöt, skar upp gurka och melon till honom. Nu är han rödflammig igen och det kliar.  
 
Nu är frågan om det är övergående, handlar det om att han ej är van, eller om det är så att Elias är allergisk. Frågan är då mot vad, och om han fick en korsreaktion igår och idag? När Elias var liten reagerade han på samma sätt mot äggröra när vi åt det till frukost, och det dröjde bra länge innan han fick smaka på äggröra igen. Sedan fick han smaka äggröra lite lite i taget under en lång period och då han inte fick någon reaktion fick han smått börja äta äggröra helt normalt. Samma sak har det varit med fisk. Varje tisdag på dagis i början fick han en reaktion mot fisken, men även det har försvunnit och nu kan han äta fisk där som vanligt. Jag försöker även komma ihåg hur det var i Thailand när vi var där hela gänget. Åt inte Elias honungsmelon där? Fick han en reaktion då? Eller, har det kommit nu? 
 
Denna sommar får vi i alla fall hoppa över det här med melon helt och hållet. Melon som är så gott. Givetvis har jag googlat lite och vissa som är allergiker (exempelvis gräsallergiker) reagerar även på melon, men då de gula melonerna. Kanske ska testa och ge Elias lite lite vattenmelon för att se om han reagerar. Stackarn. Även han tycker faktiskt att melon är gott.     
 
 
Bye! 
 

Kommentarer

Kommentera inl‰gget h‰r:

Namn:
Kom ihÂg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


En gratisdesign av:

jennyjanssons.com

Bilder i headern frÂn weheartit.com


RSS 2.0
Ladda ner en gratis bloggdesign p www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!