Två månader gammal.

Idag blir vår lille kille Simon två månader gammal. Två månader! Han börjar bli stor nu, och tiden bara rinner iväg känns det som. Roligt är att han börjar vara mer vaken nu; han ler, han pratar, han gymmar och allt det där som små killar i hans ålder gör. 





Jag älskar mina killar så otroligt jättemycket! Bara gubbsingen som saknas här.....
Bye Bye!

Mölkky.

Nu mölkky och öl! Tänk att det finns mästerskap i detta spel. Coolt!   :)


Bye!

Älskar sommar!

Vi relaxar och njuter av solen! Älskar sommar!

 


Bye!

Igår eftermiddag hälsade killarnas......

Igår eftermiddag hälsade killarnas gammelmormor och gammelmorfar på, och det blev prat, grillat och fika till. Mysigt. Elias fick en kortärmad tröja, samt en jättefin traktor-tröja med matchande byxor (de som inhandlades för några dagar sedan) som han genast ville ha på sig, men som han till slut fick ta av då det blev alldeles för varmt. Kläderna blir perfekta till hösten och dagis. 



När kvällen kom tyckte även min bror att det var dags att för mig att bekanta mig mer med min nya bil. Jag har faktiskt inte gått igenom den och tydligen finns det hur många förvaringsfack som helst, och en massa finesser på den som jag måste lära mig. Döm min förvåning när jag öppnade förardörren och såg en jättefin födelsedagspresent ligga i förarsätet. TACK, bror och Karin, för den. Lurigt! Och, lyxigt!   ;)




När killarna väl somnat spelade vi kort tillsammans på altanen, och det var jättekul att sitta och spela. Det var länge sedan jag spelade kort och då vi också var trötta allihopa blev det en del skratt. Var allt som allt en mysig dag igår.  :)

Bye Bye!

Solen skiner, det är......

Solen skiner, det är varmt, och under förmiddagen har det vattnats regnmätare (det har det gjorts varje dag), samt plaskats i poolen. Skönt!  :)


Får se vad eftermiddagen bjuder på.
Bye Bye!

Igår blev det lite.....

Igår blev det lite shopping tillsammans med mormor efter lunch, och det var roligt att gå runt lite i centrum på hemmaplan. Hade nästan velat gå runt mer och kika, men får göra det vid ett annat tillfälle då tiden inte riktigt räckte till. Hursom, Simon fick några basplagg av sin gammelmormor som blir jättebra nu när han går upp till stl62, och både Elias och Oskar ska få några fina plagg som inhandlades. 




Som vanligt kunde inte jag låta bli att köpa något litet till Elias när jag gick på stan. På rean hittade jag ett par Bamse-badbyxor och dessa hade Elias på sig hela kvällen efter att han fått dem. Han gillar verkligen Bamse, och jag inser att jag (tyvärr) bidrar till det hela en del då jag alltid köper nytt med Bamse på. Jag måste skärpa mig med den biten. Sedan fick även Simon något litet och igår blev det en tröja.


 





På kvällen hälsade även min morbror Lasse och hans Anneli på, och det var kul att sitta och prata med dem en stund. Av dem fick Simon fina kläder att ha på sig till hösten och basgarderoben utökas. Jättebra! Nöjd var även Anneli som älskar bebisar och fick sitta och snoosa på Simon en stund.   :)




Tack Tack för alla kläder killarna fått idag!!!
Bye Bye!

Vardagslyx - Seacret.

Har unnat mig lite vardagslyx idag. Mamma har en produkt, Seacret, som först peelar och sedan smörjer händer och fötter så otroligt skönt, och efteråt är man len som en babyrumpa. Så nu går jag och njuter av att vara len igen, och mina killar lär tycka om mammas nya händer.   ;) 


Bye!

Precis som det ska vara.

Simon sover i vagnen ute, Elias och Oskar leker ute på gården medan deras mummu och ukki också pysslar där med sitt. Jag, ja jag kikar igenom mailen och skriver lite kort här. Allting är med andra ord precis som det ska vara.

Idag ska Simon, tillsammans med mig och sin gammelmormor, iväg och shoppa lite. Det är det som står på agendan. Jo, och så fortsatt potträning så klart för Elias del. Annars blir det till att bara vara. Ska också bli kul att träffa bror och Karin igen, som är på väg upp och ska spendera helgen här. Blir fullt hus. Som sagt, precis som det ska vara.    ;)

Bye!

Hemska onsdagmorgon.

Hemska hemska onsdagmorgon! Nej då, så hemsk är det inte längre, men för två timmar sedan var det inte alls kul. Tänk vad morgnar och dagar pendlar snabbt mellan bra och botten (jag tänker på gårdagen). Men, min snälla pappa räddade mig och dagen genom att snabbt brygga kaffe och sticka en kopp under näsan på mig, så nu finns det hopp om livet igen. Simon har hållit mig vaken hur mycket som helst inatt: han har vaknat, velat äta, sedan inte rapat utan somnat, vaknat upp efter en stund och velat rapa, sedan kommit på att han faktiskt är mer hungrig, sedan somnat och så har det fortsatt.

Nu har jag dock duschat och ätit frukost och det ska bära av till killarnas gammelmormor och gammelmorfar, det ska bli kul att träffa dem igen.
 
Bye!

En perfekt dag helt enkelt.

Elias hittade en favoritleksak idag och - givetvis - var det en gräsklippare. Elias gillar gräsklippare. Den har han kört runt runt runt runt runt med, och ville absolut inte dela med sig av den till sin kusin Oskar, så tillslut fick gräsklipparen gömmas i förrådet en stund. Sedan har det badats i poolen, fikats och busats en hel del. Simon har chillat i vagnen, jag har lekt lite jag med, njutit av kaffe och hunnit med att läsa lite bok.

Idag inledde vi även veckans träningsläger och under eftermiddagen har Elias gått i kalsonger ute. Utan blöja vill säga. Han har flera gånger kissat i pottan och varit jätteduktig. Jag hoppas att han så smått kommer på hur skönt det är att gå i bara kalsonger så att han fortsätter att kissa i pottan. Billiga kalsonger inhandlade vi på Ullared, två stycken för 15:-, så just de kalsongerna får han kissa ner så mycket det krävs. Är jättestolt över Elias!  :) 


 



 





En perfekt dag helt enkelt.   :)
Bye Bye! 
 

Underbara tisdagsmorgon!

Underbara tisdagsmorgon! Det är så lättsamt att vara här hos mina föräldrar, och jag njuter för fullt. Jag och småkillarna kom hit igår kväll och det blev ett kärt återseende mellan Elias och kusin Oskar. Sedan hade de tyvärr svårt att varva ner när det var dags att sova, men idag har de fortsatt leka och det är fullt upp hela tiden. Jag har just njutit av en kaffe på altantrappen och tittat på killarna när de åkt traktor och spelat fotboll med ukki. De har inte alls koll på fotbollsregler än, utan kör sin egna variant där man plockar upp bollen när man får tag på den, för att sedan lägga ner den igen och sparka iväg den. Alla sätt är bra utom de dåliga.   :)



Ha en bra dag och njut! (Det gör jag!)
Bye!

Elias och Simon sover och.....

Elias och Simon sover och de är så söta när de ligger där i sina sängar. Hur trött, irriterad eller arg jag kan ha varit på dem under dagen så sköljs det bort helt och hållet när jag ser dem sova. Konstigt det där. Eller, så är det någonting naturen har fixat som en ren mekanism för att man inte ska slänga ut sina barn så snart de blir jobbiga?

Men, vi fick faktiskt ett bra avslut på dagen, först med ett snabbt stopp hos killarnas farmor då hon har namnsdag idag. (Elias ville absolut köpa en blomma till farmor, det räckte inte bara med att skriva under ett kort, så då fick det bli så.) Efter besöket åt Elias och jag enkel tacogratäng, sedan åt Simon och somnade, och tillslut kröp Elias upp i min famn i fåtöljen och somnade där. Jag saknar myset och goset med Elias och passar på att njuta av det nu när gubbsingen är bortrest och faktiskt jag duger. 

Nu blir det egentid en liten stund innan det är dags att ta kvällen. Imorgon bär det av till mina föräldrar.
Nighty-Night! 

De senaste dagarna har.....

De senaste dagarna har gått åt att tvätta, sortera och packa. Jag har inte ens hunnit blogga då det varit så fullt upp. Nu har dock gubbsingen åkt iväg på sin kombinerade nöjes- och jobbsemester till Florida, och jag önskar att vi hade kunnat följa med honom. Jag gillar det stora landet och det finns alltid någonting nytt att upptäcka. Men, jag och småkillarna blir hemma och jag saknar gubbsingen redan..... (Det kommer att bli många lååånga dagar utan honom.)

Lite roligt är att det med jämna mellanrum kommer små roliga kommentarer ur Elias mun. Idag har han räknat sina pengar, och när det var dags för att äta frukost tittade han på mig och sade "de är mina pengar, låt bli dom!'. Jag kunde inte göra annat än skratta och hålla med, och jag lät bli dem. Store lille söta roliga kille!   :)
 



Nu har vi alla fått i oss lunch och jag ska passa på att fortsätta packa för vår del och så får vi se när vi kan ta oss iväg till mina föräldrar. Är övertygad om att dagarna kommer att gå lite fortare när vi är där, och så får Elias leka med sin kusin Oskar - vilket är perfekt!

Bye Bye!

Min nya bil.

Igår hämtade vi ut min nya bil och jag är jättenöjd!!! Den är jätteskön att sitta och köra, och jag ser fram emot alla besök hos mina föräldrar, hos bror, Karin och Oskar, och alla andra som bor långvägars. Jag känner mig faktiskt som en tvåbarnsmamma, till och med som en flerbarnsmamma, när jag sitter i bilen och kör - så stor känns den för mig. Men, i verkligheten (bland alla andra bilar på till exempel ICA Maxis parkering) är den inte större än någon annan bil.   :)

Min fina nya bil. 










Bye Bye!

Jag är med......

BIL!!!!!!!!!!!!!!!!

Det är dock inte en nio månaders lång väntan denna gång, utan redan imorgon får vi hämta ut den. En sneak-peek kommer här:


Bye!

Besök.

Igår städade jag här hemma så att vi får lite ordning och reda på saker och ting. Och, så att Maddi med -i och Mio kunde komma och hälsa på utan att vi behövde skämmas allt för mycket. Jösses så snabbt man kan samla på sig saker som blir liggande överallt, jag förstår inte. Det är en del kvar att städa, men lite resultat gav det och på kvällen var jag dock helt slut, efter motionen jag fick.  ;)

Det var dock värt med all röjning då det var jättekul att träffa Maddi, och Mio så klart. Elias och Mio lekte jättebra ihop, och lite var för sig också ibland, och hade nog roligast när de sprang runt runt på altanen och gräsmattan, samt busade i källaren. Elias hann även bada i sin lilla pool igår och ville verkligen inte komma upp trots att han frös. Det är alltid kul att få prata med alltid glada och härliga Maddi, och jag är jätteglad att de kom på besök. Jag hoppas bara att vi kommer att fortsätta hålla kontakten när vardagen kommer igång och jag inte har jobbet att gå till utan blir hemma med Simon. Tack för besöket igår, Maddi och Mio!!!


Tyvärr hann jag inte fotografera varken Mio eller Maddi då det var fullt upp med något mest hela tiden.
Bye Bye!

Nu ikväll var vår familj.....

Nu ikväll var vår familj iväg och hälsade på Madde med -e och hennes familj. Det är alltid kul att komma dit och hälsa på, man känner sig alltid välkommen, och blir lätt sittandes alldeles för länge. Så blev det ikväll också. Men, Elias fick leka med Meja, busa med tjejerna och springa runt runt tjutandes av iver och glädje. Jag hade styrkan att stå emot fikat, trots att jag lääänge tittade på chokladbollarna och glassen som lockade. En lyckad kväll med andra ord.  ;)

Jo, sedan hade gubbsingen med sig en vanlig Citroën C4 med sig hem idag, som vi smått provkörde. Den bilen är mycket piggare och mindre givetvis än Citroën C4 Picasson, men vi kommer aldrig på något sätt få plats i den så tyvärr är det inget alternativ när det gäller ny bil. Trevligt att provköra den dock då jag har tänkt göra det ett bra tag.









Imorgon har jag också planer och hoppas att vi får till det och ingenting kommer emellan.
Bye Bye!

Memory.



Nu på morgon har Elias och jag spelat Dinosaurie Memory. Typ, i alla fall. Vi hittade spelet på Ullared för 39:- och det blir en perfekt lek att sysselsätta sig med på morgnar, dagar man måste vara inne och när Elias är sjuk och inte orkar leka så mycket. Visserligen spelar vi inte Memory som man ska, men alla sätt är bra utom de dåliga. Så, idag har vi bara parat ihop kort, och då Elias är mycket för 'samma lika', sortera samt plocka så passade det jättebra. Allt eftersom får vi lära oss skilja på de olika dinosaurierna och även jag kommer att få lära mig en del. Spelet kommer nog räcka länge.   :)

Bye!

Provkört bil.

Idag dök gubbsingen upp med en alternativ bil till mig, och jag funderar allvarligt på att köpa den. En Citroën C4 Picasso. Den har allt jag vill ha och behöver; stort bagageutrymme (för att få plats med tvillingvagnen och packning), digital hastighetsmätare, armstöd på stolarna fram, skön att köra, samt liten och enkel att parkera. Visserligen är den varken liten eller enkel att parkera, men jag undrar om inte det andra överväger. Picasson är så pass stor så att den kommer att räcka åt vår familj nu i ett antal år (det är hur mycket plats som helst för killarna i baksätet), och när killarna väl sitter framåtvända och ej behöver vagn, jag då kan jag åter köpa en liten mindre bil. Så, vi har provkört bil idag och nu kikar vi runt var vi kan hitta en till ett bra pris.










Två saker hade jag dock problem med hela tiden. För det första finns inte växelspaken där den brukar vara, utan den sitter uppe vid ratten. Handen for nere mellan sätena hela tiden när jag skulle växta. För det andra finns ingen handbroms heller som i vanliga bilar, utan här är det en knapp istället. Jag antar att tekniken går framåt och att det är jag som står kvar och stampar i dåtiden.  ;)

Ska också erkänna att bilen är lite läskig att köra och jag är osäker på om jag någonsin kommer att lära mig parkera en sådan stor bil. Men, jag ska försöka om det blir aktuellt. Och åter igen, jag beundrar alla tjejer/kvinnor som kör stora bilar. 

Bye!

De senaste nätterna.....

De senaste nätterna har Simon sovit bra, även i husvagnen. Han väckte mig genom att börja smacka och gny när han ville äta, sedan åt han, rapade ibland, men somnade om direkt. Perfekt. Inatt har vi inte haft det kul här hemma. Simon har inte ätit ordentligt och inte alls velat äta liggande så att jag kunde sova samtidigt. Jag å min sida har varit så jättetrött så jag har inte orkat stiga upp vid måltiderna utan önskat att han skulle äta ändå bredvid mig, samt somna om sedan. Men nej. Simon har hållit igång hela natten. Jag tror att det bland annat beror på magont, stackars liten. Så, idag har det tagit några koppar kaffe innan gubbsingen och jag kommit igång här hemma. Elias, ja han är pigg och pratglad som vanligt.

Nu ska vi klä på oss och ta en promenad till biblioteket då Elias önskat det. Jag vet inte riktigt vad det är för böcker han vill låna, men vi går väl iväg. Jag ska inte låna någon bok alls då jag fortfarande kämpar med att få tid till Stieg Larsson. Men, boken börjar bli intressant nu (har bara kommit till sida 74 - suck...) och jag hoppas att desto mer spännande den blir desto svårare får jag att lägga ifrån mig den. Vi får se.   :)

Bye Bye!


En Adria Classica 743.

Har totalt glömt bort att visa hur vi har bott nu i nästan två veckor. Så, här kommer lite bilder.














Sängarna var riktigt bra, litet handfat vid sängen var bra (speciellt för mig som har linser och behöver tvätta händerna för ta av dem och på), vi hade en fin platt-TV, 7,5m husvagn kändes väldigt lyxigt, och stort kylskåp och frys får extra poäng. Dock saknade vi små saker som eluttag så att vi kunde ladda mobiltelefoner och datorer, samt små krokar lite här och var så att vi exempelvis kunde hänga upp diskhandduk etc. Vi har nu campat med en Adria, men föredrar nog ändå en Polar, men i denna storlek. Hur mycket en sådan ny skulle kosta ska vi inte gå in på, men hyra en för att testa på - ja det kommer vi nog göra.   ;) 

Bye Bye! 
 

Vi håller på att....

Vi håller på att tömma husvagnen. Jag tror inte vi har använt hälften ens av vad vi har haft med oss. Jösses vad saker. Plus alla Ullareds-påsar. Jaja... Bäst att fortsätta.


Jo, Elias köpte två saker och båda två är riktigt populära. Här visar han upp sin plånbok som han ivrigt sparar sina tior och femmor i. Söte ekonomiske kille!   ;)

Bye!

Karlsborgs camping.

En riktigt mysig camping har vi övernattat på nu, sista natten: Karlsborgs camping. Campingen ligger precis vid Bottensjön och är relativt ny och fräsch. Utsikten vi hade imorse var riktigt fin (sista kortet), och längs med strandpromenaden hittar man en lekplats där Elias har lekt för fullt. Servicehusen är bra, toaletterna riktigt fina (med kloka små ord målade på väggen i ena av dem), och ett litet extra plus till köket där det faktiskt finns torkställning att ställa den rena disken i tills man ska torka den. Hit återvänder jag gärna, och besöker Karlsborg ordentligt och allt vad staden har att erbjuda. (Nu har vi som sagt bara campat här.)   :)
 



















Bye!

Huvudvärk.

Det var inte för att komma ur sockerberoendet som jag nu har börjat äta bra mat, utan för att jag vill gå ner i vikt. Men, hur det än är så kommer omställnigsproblemen när man ställer om kosten - och nu har jag huvudvärk. Jag vet inte om det beror på annat, kanske det att jag inte har druckit lika mycket vatten som jag brukar, eller om det är kroppen som börjar sakna sina kolhydrater, men ont har jag och idag kommer jag att knapra Alvedon för att orka med. Räknar med att må bra igen nästa vecka.

Bye Bye!

Camping High Chaparral.

Redan förra året bodde vi på camping HighChaparral och då vi tyckte om campingen återvände vi i år igen. Utan att ha planer på att gå in i själva parken. (Tror att en del har tyckt att vi är lite konstiga när det gäller just den punkten.) Hursom, detta år har vi inte varit lika nöjda, konstigt nog.

Redan första dagen, när vi checkat in, fick vi problem med platsen som var alldeles för liten. Eller, så är det vi som har för stor vagn, men vi var i alla fall tvungna att byta plats. Sedan har vi, eller rättare sagt jag, varje natt vaknat av att det är kallt och att säkringen har gått. Tydligen är elstolparna här lågt säkrade och då vi kör värme, samt laddar mobiler etc under natten, så går säkringen. Inte alls bra när vi ändå betalar för en elplats. Vad ska vi med en elplats om vi ändå måste köra gasol??? Jag kan heller ej komma ihåg att det var så rackarns kalla duschgolv när vi campade på HighChaparral förra året. Nu har vi alla frusit fötterna av oss när vi duschat och använt det äldre servicehuset. Det nyare servicehuset vid receptionen är fräschare, och där är det inte alls lika kallt - men givetvis upptäckte vi det den sista dagen.

Positivt var i alla fall att Elias hann med att åka tåg, och det gillade han lika mycket (precis som förra året).  :) 





 








Bye Bye!

Restaurang Diligensen.

Igår åt vi, vår familj och Per&Elins, middag på Restaurang Diligensen här på High Chaparral. Jag gillar skarpt restaurangen. För det första var atmosfären skön med riktig cowboy-stuk, och sedan maten god. Till och med menyn gick i cowboy-tecken. Barnen var nöjda med sina LuckyLuke's med chicky bits, och till och med Elias åt bra. Jag och gubbsingen tog kyckling RedWings till förrätt som var riktigt riktigt goda, och sedan moffade jag i mig en MontanaMix med kycklingvingar, fläskfilé och revben. Nice! (Jag gav till och med bort min majs till Elias, som blev jättelycklig så mycket som han gillar det, och har därmed dragit ner riktigt på kolkydraterna idag och ätit jättebra hela dagen.)   :)

Simon sov sig igenom nästan hela besöket, eller halva åtminstone, och det gick jättebra att både amma och byta på honom straxt utanför restaurangen. Så, om ni någon gång är här och vill äta ute så rekommenderar jag absolut Restaurang Diligensen.

 














Bye!

Visserligen sov vi jättebra.....

Visserligen sov vi jättebra allihopa inatt, men idag har jag varit så trött så att jag inte orkat hålla mig vaken. Bokstavligt talat. Antar att regnet gjort sitt till. Så, jag somnade efter lunchen tillsammans med småkillarna, och fortsatte sova tillsammans med Simon när väl Elias hade vaknat. Nu befinner jag mig i något skönt avslappnat tillstånd och är över till Per och Elin (där killarna är) och njuter av prat och en kopp kaffe.    :)



Bye Bye!

Idag regnar det här på....

Idag regnar det här på campingen. Elias hade sett fram emot att åka runt på sin sparkcykel som han fick igår, men det får bli en annan dag. Istället tar vi det lugnt i förtältet hos Per och Elin, eller inne i vår husvagn. Jag ska ägna mig åt Stieg Larsson (som jag tillslut fick låna om för att hinna läsa ut) och sedan kanske det blir spel och diverse pyssel här. Kanske ett besök på museet i eftermiddag. Vi får se, vi tar dagen som den kommer.

Bye! 
 

Ullared.

Ullared - det är väl ett fenomen för sig!?! Under ett och samma tak finns hur mycket som helst: elektronik, kläder, mat, hemtextil, leksaker, en restaurang, frisör, ett café för att nämna bara några saker. Under högsäsong kan det vara mer än 20 000 personer som shoppar loss på Ullared per dag, och man räknar med att varje kund i snitt spenderar 5000:-. Det är mycket det!


Idag (läs onsdagen den 13juli 2011) har det varit gråmulet här, precis som jag önskade, så vi i vår familj for iväg till Ullared och shoppade loss i åtta timmar. Gubbsingen och Elias hittade skor, och Elias ville givetvis ha på sig sina sandaler direkt när vi betalat dem. Sedan var det faktiskt gubbsingen som shoppade mest idag: han hittade två jackor och hur många par jeans som helst. Jag hoppades på att hitta kläder jag med, men fick endast med mig en jacka och två par byxor. Till killarna blev det dock endel, och Elias valde kläder till både sig själv och Simon. Lite roligt. Dock blev notan mindre rolig och jag har nog aldrig förut fått ett så långt kvitto.

Roligt idag var att bror och Karin mötte upp oss på Ullared. Vi hann med lunch tillsammans, samt eftermiddagsfika. På något sätt lyckades vi springa på dem några gånger inne i varuhuset, men våra andra kompisar som också var där såg vi inte alls på hela dagen. Tack, bror och Karin, för sällskapet i alla fall!

En mindre rolig sak var att Elias lyckades springa ifrån oss, och det tog säkert tio minuter innan vi hittade honom. I mindre än fem sekunder tappade vi Elias med blicken och sedan var han borta. Gubbsingen och jag gick runt runt och letade runt Röda Fiket, där vi hade suttit, men hittade honom inte alls. Tillslut utökade gubbsingen sitt sökande och möttes av två kvinnor som kom gående med Elias mellan sig i en av gångarna. De hade haffat Elias när han kom springande i full färd mot barnavdelningen. Och, ni som vet hur det ser ut på Ullared, så är det långt mellan det Röda Fiket och barnavdelningen. Nästa gång ska vi absolut göra som Karin föreslog: sätta ett armband med namn och mobilnummer på Elias och ifall han springer bort kan de ringa oss och tala om var han finns. I bilen på väg hem kom gubbsingen och jag även på att det bästa, om vi tappar bort någon av killarna eller de tappar bort oss, är att en utav oss går och ställer sig vid utgången tills dess att informationen efterlyser oss. Gör vi det bör ingen kunna kidnappa killarna i alla fall då vi ser när de försöker ta sig ut. Denna gången gick det bra, men man vet aldrig... 
 
En annan mindre roligt sak skedde när jag provade kläder i provhytten. Jag upptäckte i spegeln bryskt och brutalt hur jag verkligen ser ut, och det var ingen vacker syn! Usch och fy!!! Jag har verkligen gått upp hur mycket som helst, och så mycket godis och bullar som jag har moffat i mig på sista tiden så är det inte konstigt. Så, nu har jag satt upp en plan och fram till jul ska jag gå ner 10kg. Jag ska försöka göra en Zytomierska. Så, då är det sagt. Punkt slut. Från och med imorgon blir det nyttig bra mat. (Jag vet att jag aldrig kommer att bli lika smal som Zytomierska, men jag ska försöka äta bra, träna och gå ner i vikt så bra som hon har gjort. Jag beundrar hennes vilja.)  

Sedan var vi, tillsammans med en annan familj, sist ut från Ullared idag. Helt tomt var det i varuhuset så att till och med gubbsingen ville dokumentera det. Även parkeringen var nästintill tom. Kändes konstigt.





 

Nu är det hursom natt och killarna sover. Alla vettiga människor sover. När vi kom tillbaka till husvagnen ikväll var vi jättetrötta, så vi hoppas på sovmorgon imorgon. Jag säger: 
Nighty-Night!

Det var länge sedan.....

Det var länge sedan vi spenderade en kväll tillsammans med Elin och Per, och åh så kul det har varit att sitta och prata med dem ikväll. Medan Elias har sovit i husvagnen och Simon ute i vagnen, har vi kunnat prata helt ostört och bara varit. Märker att jag saknat det. Det är riktigt skönt med camping ibland, speciellt tillsammans med goda vänner.   ;) 

Så nu, efter prat, vin och öl, ska vi ta natten för att orka med morgondagen. Hoppas nästan på lite halvgrått väder imorgon..... får man göra det??? 

Nighty-Night! 

Grillmiddag med...

Nu - grillmiddag med gubbsingen, Elin, Per och barnen.   :)



Bye!

Elias är rolig han.

Elias är rolig han. Ibland kläcker han ur sig kommentarer som gör att gubbsingen och jag inte kan låta bli att skratta. Som nu på morgonen: Elias ville inte alls äta sin yoghurt till frukost utan kikade hela tiden på allt som skedde utanför husvagnen och tjatade om att han vill åka tåget som passerar oss med jämna mellanrum (det som går från campingen till HighChaparral). Jag har tyvärr börjat med att "hota" Elias med att om han inte gör saker, som att äta upp, eller byta blöja, eller klä på sig, så åker mamma, pappa och Simon iväg utan Elias. Inte för att vi kommer att göra det, vi skulle aldrig lämna honom - men det vet inte han än så länge. (Usch så elak jag är.)

Hursom, idag sade jag åter att om han inte skulle äta upp sin frukost så skulle mamma, pappa och Simon åka tåg och Elias få stanna kvar i husvagnen tills han ätit upp sin frukost. Till svar fick jag 'mmm.... sen kommer ja sen.'. Lille rolige kille!!! hahahaa..... Vad svarar man på det?!?!?! Han har sina roliga ljusa stunder.  :)

Bye Bye!

i-landsproblem.

Idag har vi haft en färddag då vi har åkt från gubbsingens syster till Gnosjö och High Chaparrals camping. Det går väldigt smidigt att ta sig från en punkt till en annan då killarna sover, så det kör vi på. Sedan har vi även märkt att 20mil/resdag är lagom långt. Det blir ändå små stopp och annat som tar tid, så längre sträcka är inte att rekommendera.

Väl här fick vi dock problem. Vi fick en campingplats med el, precis som vi önskade, och en relativt bra plats ganska så nära den lilla sjön här. När vi väl skulle parkera försökte vi tappert, men konstaterade efter en stund att campingplatserna antingen är för små, eller så har vi en alldels för stooor husvagn. Det gick helt enkelt inte att få in husvagnen på platsen, och när vi väl tryckt in den något sånär, kunde vi inte fälla ner stödbenen då marken var alldels för ojämn. Förutom vi, var det även andra husvagnar som kämpade och tillslut fick byta plats. Det måste vara ett av dagens i-landproblem: att inte kunna campa där man vill om man har en stor husvagn.

Så, nu har vi fått en ny plats, långt från civilisationen här på campingen. Men, husvagnen är på plats och vi lagt killarna. Det blir tyvärr lite väl sena kvällar ibland, men det tar vi tag i när vi återvänder till vardagen. Nu ska gubbsingen och jag ta en lugn kväll och vi hoppas att morgondagen blir fin och solig så att vi kan vara ute, bada och leka.

Bye Bye!

Denna söndag har vi spenderat.....

Denna söndag har vi spenderat här hos gubbsingens syster. Elias har lekt med sina kusiner, samt tremänningar som även de är här och hälsar på, hela dagen. Vi hade tänkt göra några utflykter under dagen, men timmarna gick och vi blev kvar här istället. Så, en lugn och skön söndag. 

Tyvärr har batteriet i kameran tagit slut, och givetvis har jag glömt laddaren hemma, så jag kan inte bjuda på några bilder på några dagar. Räddningen kommer på tisdag då vi ska träffa Per och Elin och de, så snälla som de är, har tagit med laddaren hemifrån. Bra att någon har koll på mig.   ;) 

Nu är det åter dags att ta natten, och vi hoppas som sagt på en lugnare natt här i husvagnen. 
Nighty-Night! 
 

Usch och fy vilken.....

Usch och fy vilken natt. Simon har sovit dåligt. Elias har sovit dåligt. Jag har sovit dåligt. Och, stackars gubbsingen har därmed också sovit dåligt då vi har varit vaknat, gnällt, vyssjat, sagt till, gnällt osv osv. Hoppas att vi ändå orkar med dagen och att natten till imorgon blir bättre.

Nu dusch och disk. Bye!

40års-fest!

Vi är på 40års-fest och säger GRATTIS Katja!!!











Bye Bye!

Jag börjar förlora.......

Jag börjar förlora min gosing Elias. Tidigare har Elias alltid velat gosa och mysa med mig, och när han har sökt tröst eller närhet har han varsamt strykit mig över handen. Det har varit jättemysigt. Nu börjar han bli allt mer och mer pappig. Det har han i och för sig alltid varit, men när det gäller mys och gos är det mig Elias har kommit till. Nu vill han inte att jag tar upp honom för att gosa, när han har vaknat i vagnen. Han vill inte att jag nattar eller gosar med honom på kvällarna. Han vill inte att jag tröstar honom när han blir ledsen. Det är bara pappa som gäller. Jag vet inte om det är det att Simon upptar så mycket av min tid, och att Elias känner att det är pappa han står närmre. Eller, det faktum att jag är mycket mycket strängare än pappa, och då vill han heller inte gosa med mig. Eller, så är det en period i hans liv. Oavsett vad så är det bara att acceptera, men det känns jätteledsamt att det inte är som förut. Vill ha min gosing tillbaka!!!!

Bye Bye!

Sovtider.

Härom dagen när gubbsingen och jag satt i bilen, och killarna sov i baksätet, började vi diskutera barns sovtider. För, visst kan man, och ska, påverka när barnen sover så att det blir bästa möjliga som passar familjen. Eller???

När det gäller Simon så sover han fortfarande när han vill och ganska mycket, och det får han göra då han bara är en månad gammal. Elias däremot försöker vi ha bättre koll på, även om det ibland inte fungerar alls. En vanlig vardag vaknar han ungefär halv åtta, sover sedan 1 1/2-timma efter lunch, för att sedan gå och lägga sig vid åtta igen. Jag tror vi dock måste korta ner lunchsömnen till en timma när dagis åter sätter igång då Elias börjar ha lite för mycket krafter kvar när kvällen kommer, men det tar vi om några veckor.      

Jag vet flera barn som vaknar med tuppen och har starka föräldrar som också går upp då. För gubbsingen och mig passar inte detta då vi inte alls orkar. I och för sig beror morgontröttheten på att gubbsingen och jag går och lägger oss alldeles för sent, men då Elias har lärt sig att sova länge på morgnarna har detta inte blivit något problem. Och, att säga att det inte passar kanske är väldigt själviskt? Hmmm.... Kan man lära barn att sova sent? Eller, har vi bara haft tur med Elias? Kommer vi kunna lära Simon att sova ordentligt på morgnarna eller är man helt enkelt olika som person? Jag förstår att detta blir annorlunda när mammaledigheten är över, jag börjar jobba och hela familjen måste komma iväg på sitt. Men, helgerna återstår, och alla loven.

Sedan vet jag inte om vi har 'lärt' Elias att sova länge på morgnarna. Det kanske helt enkelt handlar om att han är lite trött av sig och gärna drar sig och gosar kvar i sängen. Men, ända sedan han var liten och började vakna tidigt, sådär vid sex-halv sju, tog vi upp honom i vår säng, satte honom emellan oss och slog på Pingu på TV'n. Sedan försökte vi vakna till i cirka en halvtimma, gubbsingen och jag, medan stackars Elias tittade på TV. Efter ett tag upptäckte vi att Elias slagit omkull sig själv mellan oss och somnat om. Om det berodde på trötthet eller ren tristess vet jag inte, men vi fortsatte givetvis att sova vi också. Nu, som sagt, sover han längre - utan Pingu.

Varför ta upp detta här och nu? Jo, vi tog oss i alla fall en ordentlig sovmorgon idag och vaknade halv tio och jag antar att jag försöker rättfärdiga det. Även Elias vaknade halv tio. Ja, halva dagen är borta känns det som, det håller jag med om. Men, så sent som vi kom i säng så var det värt att få sova på morgonen. Jag hoppas att även Simon så småningom kommer att kunna sova lite längre på morgnarna istället för att stiga upp med tuppen. Eller, så kanske han är en kille som är hur morgonpigg som helst och kommer att få upp en trött trött mamma varje morgon..... Mycket längre än så här kom vi inte i våra diskussioner, gubbsingen och jag - så vi får se..... 

Bye Bye!


Nu har vi tagit oss.....

Nu har vi tagit oss ner till södra Sverige och blir här i några dagar. Imorgon får Elias leka med sina kusiner, gubbsingen träffa släkt och vänner, och sedan blir det 40års-fest på kvällen. Jag, jag ska bara försöka ta det lugnt tillsammans med Simon medan alla andra håller sig sysselsatta.   ;) 

Bye Bye!

First Camp Kolmården.

Jag gillar verkligen First Camp Kolmården. Tyvärr har vi inte hunnit med att utforska hela campingen, det finns lekplatser, badområden, strand etc som man skulle kunna spendera tid vid som vi inte hunnit. Så, hit återvänder vi säkert. Att campingen även ligger nära Kolmårdens djurpark är ett stort plus. För två år sedan hyrde gubbsingen och jag en liten stuga som vi övernattade i, och även stugorna här är bra.

Ett litet minus får dock toaletterna och duscharna. För det första gillar jag inte riktigt toalettbås med öppet nertill där alla runt omkring hör allt och lite mer. Jag vill ha lite privacy när jag går på toaletten. Många campingplatser har faktiskt satsat på riktiga toaletter och det är mycket freshare tycker jag. Det samma gäller duschbås där dusch och omklädningsbänk är i samma bås. Jag tycker i och för sig att den lösningen är bra, men skulle gärna önska att det fanns ett duschdraperi emellan så att kläderna inte blir blöta när man duschar. Som sagt, vissa campingar har fått till det bra, medan Kolmården har lite kvar att fixa. (Ska säga att det var fullt sjå att få Elias att rikta duschen åt rätt håll så att inte allt skulle bli blött, när vi duschade imorse.) Slutligen får även köket ett litet minus där trycket från kranen var så starkt så att det skvätte hejvilt när jag diskade. Elias hjälpte till med disken imorse och fick då hålla sig till baljan för att inte bli blöt han med.   :)












Bye!

Kolmården.

Idag har vi spenderat dagen på Kolmården och det har varit en helt perfekt dag. Vi har kikat på apor, lejon, elefanter, giraffer, björnar och en massa andra djur. (Jag kan inte låta bli att tycka att djuren blir mäktigare och mäktigare varje gång jag ser dem.) Vi har hälsat på Bamse, ätit farmors köttbullar, åkt linbana, sett definshowen och lekt i den stora lekparken. Medan killarna sov eftermiddag passade jag och gubbsingen på att ta igen oss med en kopp kaffe och lite gotta. Vädret har varit perfekt: solen har varit framme hela dagen, men det har ändå inte varit för varmt. Som sagt, en perfekt dag.   :)

Kolmården är verkligen gjord för barn. Vi började dagen med ett besök i Bamses värld och lek där. När vi hälsade på Bamse tyckte Elias att han var jättestor (och lite läskig, tror jag) och vågade inte alls sitta i hans knä. Men, att betrakta på avstånd från pappas famn gick bra. Avslutade dagen gjorde vi i lekparken och Elias har verkligen fått leka av sig. Gubbsingen frågade Elias, medan vi åt middag, vad som var roligast idag, och Elias svarade 'Åka den stooora rutschkanan'. Och, det var kul att Elias vågade sig på den i lekparken, för den är verkligen stor. Dessutom vågade Elias testa att klättra upp för en liten klättervägg - och klarade det! Nu hoppas vi att Elias sover hela natten, för han är trött efter dagen.

Simon har mest sovit i vagnen idag. Ibland har han vaknat till, meddelat att han är hungrig och ätit, för att sedan somna igen. Han vaknade faktiskt till de sista minutrarna under delfinshowen, så den har han också sett lite.

Dagen i bilder:
(Vi har experimenterat med min kamera idag, och färg samt skärpa blev som tur var bättre mot slutet av vår dag. Jag ber om ursäkt för mindre bra foton.)































Bye Bye!

Campingen har vaknat.....

Campingen har vaknat till liv: det är full fart i servicehusen, vid duschar och toaletter, och folk diskar undan sin frukostdisk. Vi har lovat Elias att han ska få diska ikväll, då han så gärna vill det, så vi väntar med vår disk. Alldeles snart ska vi ta oss iväg till Kolmården och hoppas på en trevlig och spännande dag där. 

Bye! 
 

Västerås - Katrineholm.

Denna onsdag har vi spenderat till största delen i Västerås. I förmiddags kom gubbsingens kusin Stefan med son och hälsade på oss, och det var väldigt uppskattat. Vi har inte träffat Stefan och hans Caroline sedan deras son Charles döptes för ett år sedan, så det är jättelänge sedan. Caroline var tvungen att jobba idag, men Elias fick tid att leka med tremänning Charles och de kom bra överens. Först blev det lek i husvagnen, sedan campingens lekplats (dit killarna gick och höll hand vilket var jättegulligt), och slutligen lunch och lite lek hemma hos Stefan och Caroline. De bor verkligen jättejättefint med utsikt över båthamnen och Mälaren. Rackarns vilken utsikt!









Sedan har vi fortsatt vår resa idag och ett impulsivt stopp tog vi i Katrineholm där vi hälsade på min allra bästa Erika när vi passerade. Gissa om hon blev överraskad när jag ringde! Det var, hur som, så jättekul att träffa henne, även om det bara var en kortis. (Vi har heller säkert inte hunnit ses på ett år snart, bara pratats vid via telefon.) Hon var jätteglad över att träffa mig/oss också, men var nog gladast åt att träffa Simon.   ;)   Måste säga att jag beundrar Erika: hon har tre väluppfostrade barn och får vardagen att gå ihop med barn, jobb och annat. Bra kämpat, vännen! Ska också säga att Elias blev jätteglad åt att få leka med Signe, Lucas och Thora, som var jättesnälla med honom.



Jo, så är vår nya barnvagn invigd! Vagnen hade kommit till BarnensHus redan förra veckan, men de hade glömt att ringa och meddela oss det, så det var tur att jag ringde i söndags och frågade. Gubbsingen hämtade ut vagnen i måndags, och idag tog först han en tur med killarna medan jag duschade, och sedan jag en tur medan han fixade och donade i husvagnen. Än så länge är vi hur nöjda som helst med vår Carena DoubleSwing.  :)





Avslutar med en bild på en söt liten Simon. Han har börjat vara mer vaken nu och vi har börjat ha små pratstunder varje dag. Han blir också mer stark i nacken och är väldigt nyfiken på vad som finns runt om och världen. Söte kille!   :)



Nighty-Night!

Själv nu.....

Tanken var att det skulle bli en helt vanlig semester. Redan igår kväll började jag inse att det inte kommer att bli det, och idag blev det ett faktum. Jag har inte riktigt fattat det hela än, att jag är själv nu..... Jag erkänner att jag var mycket mer mån om oss i början, och de senaste åren har jag tagit dig för givet, för du har ändå alltid funnits där, trots att jag inte har pysslat om dig som jag borde. Visst har jag på senare tid börjat bli orolig när du visat tecken på att inte må bra, och visst har jag varit beredd att ge upp jag också. Men, inte så här. Jag tycker fortfarande om dig så otroligt jättemycket. 

Nu är det dock slut. Jag är själv nu. Det är bara att inse. När vi kommer hem från semestern kommer du inte stå där på uppfarten som du alltid har gjort. Jag kommer inte kunna ta dig mer när jag ska in till stan för att handla, eller åka och hälsa på mina föräldrar eller kompisar. Idag, onsdagen den 6juli, flyttade du med en annan tjej hem och där kommer du att stanna. Allt gick så snabbt och jag har inte riktigt accepterat det än. Jag kommer nog att förstå det på riktigt när jag kommer hem och det blir uppenbart. Nu, nu försöker jag bara förtränga det. Du var min första - och jag kommer att sakna dig - mycket! 
 


(P.S. Om någon kommer att se en blond människa smyga runt kring buskar och en uppfart i Lindesberg så är det bara jag som följt efter min lilla C3'a för att ta farväl. Bara så ni vet.)    ;)

TACK Per för att du fixade försäljningen!!!!! Och, Tack lilla C3'a för våra år tillsammans!!!!!
Bye!

Semester!




Bye Bye!

Packa.

Idag försöker vi packa in oss i husvagnen för att sedan ta oss iväg på vår två-veckor långa husvagnssemester. Men, det är inte lätt att packa; massa kläder ska med då jag helst vill slippa tvätta någonstans, sedan allt praktiskt med blöjor etc till killarna, mat etc. Husvagnen verkar i alla fall helt ok, och jag hoppas att vi ska trivas. Den är stooor, så Elias kommer att ha utrymme att leka på.   :)

Så, nu fortsätter vi med vårt plockande och så får vi se när vi kommer iväg.
Bye!

Strumpor.

Har idag varit iväg en kortis till affären för att köpa diskbalja och diverse smått som kan behövas i husvagnen. Då jag inte hann iväg för att köpa kläder som jag hade önskat, kunde jag inte motstå att köpa två par strumpor till Simon när jag såg dem. Det är inte det att strumporna är snygga i sig, men de är så gulligt små så jag kunde helt enkelt inte låta bli.



Ett inlägg om strumpor, helt enkelt.   ;)
Bye!

Hade idag tänkt hinna med.....

Hade idag tänkt hinna med shopping, packning och andra förberedelser inför vår husvagnssemester, men tyvärr blir inte dagen alls som planerat. Någon människa sa en gång att familjelivet ska vara enkelt. Jobb, ekonomi och annat tar så mycket på krafterna, så familjelivet måste vara enkelt - annars är det inte värt det. Kan inte låta bli att fundera på det..... för det låter rimligt......

Bye!

Hade idag sett fram emot....

Hade idag sett fram emot att åka in till stan och gå runt lite, samt kika på gamla bilar. Det är utställning på G och vi tänkte att Elias kanske skulle tycka det var kul att titta lite. Men, regnet har öst ner här - så lusten försvann och jag kan tänka mig att det inte är många som ställt ut sina bilar heller för den delen i det här vädret.

Så, idag leker vi här hemma hos mina föräldrar. Tågbanan har vait populär. Just nu sover åter killarna, och jag passar på att fixa lite smått och gott. Elias sover i en koja på altanen och är nog hur nöjd som helst. Simon, ja han har lite ont i magen och vaknar till och från. Stackarn... inte lätt att vara liten och ha ont.... 





Bye Bye!

Eftermiddagsfika.

Det är enkelt att göra mina morföräldrar glada: det är bara att åka och hälsa på dem tillsammans med killarna. Så, det gjorde vi idag och tog en eftermiddagsfika där. Både mormor och morfar kröp runt på golvet och busade med Elias, och Elias var jätteglad. Jag önskar vi kunde träffas oftare, och jag vet att det är ömsesidigt. På fikabordet stod det sedan en massa gott och jag satsade på muffinsena och Elias åt upp chokladkakorna.   :)



(Ja... jag vet. Jag måste ta tag i maten och kosten. Men, jag hinner aldrig komma i bikiniform till denna sommar - så är det bara. Så, det kommer att bli några fler fikabilder fram tills det att jag blir duktig igen.)   ;)

Bye Bye!

Då är vi framme......

Då är vi framme hos mina kära föräldrar och har bara tagit igen oss denna fredagförmiddag. (Vi kom fram sent sent igår.) Elias var igår eftermiddag färdig med sitt packande lååååångt innan jag var klar. Då han vet att hans ukki håller på att fixa och måla huset här, packade han själv ner sina egna verktyg i ryggsäcken och skulle ha med dem. Sedan följde efter mig vart än jag gick och råkade jag stanna lite tvärt for han in i baken på mig. Till slut kunde jag inte hålla mig för skratt, trots att det samtidigt var himla irriterande då jag ville hinna med så mycket som möjligt. Men men, vad göra?!?


För att killarna skulle hinna säga Hej då till sin pappa stannade vi, innan vi for, till vid hangaren där gubbsingen var. Elias hann köra lite golfbil, medan Simon toppfylldes, och det var riktigt populärt. Det är inte konstigt att Elias vill vara i hangaren med tanke på alla leksaker det finns där.   :) 

 


Nu sover killarna, blev sen lunch då vi vaknade jättesent, och till och med jag har hunnit ta en powernap på 30min. Himla skönt. Ska hinna med lite egentid nu innan allt sätter igång igen.

Bye Bye! 
 

RSS 2.0
Ladda ner en gratis bloggdesign p www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!