Förmiddag....

 
foto taget med min iPhone 
 

Efter att ha lämnat av Elias och Simon på förskolan har jag och Noel, sötnöten, spenderat denna tisdagsförmiddag ute på promenad tillsammans med Malin och hennes lilla L. Så skönt. Jag har åter i några dagar vaknat upp med huvudvärk, och vad är då bättre än frisk luft!? Att träden skiftar färg och solen skiner på klarblå himmel gör dessa höstdagar helt underbara. Jag njuter för fullt, speciellt med tanke på att mammaledigheten snart är slut och dagar som dessa kommer inte att vara vardag längre..... 
 
Om en timma är det dags att hämta hem Elias och Simon från förskolan, och ikväll väntar föräldramöte för min del medan P får hänga här hemma med killarna. 
 
Hoppas ni har en fin tisdag! 
Bye for now! 
 

Huvudvärk......

Måndag och jag kämpar så gott jag kan mot den hemskt jobbiga huvudvärken som vägrar ge sig trots att jag har knaprat Alvedon sedan imorse. Medan Elias och Simon var på förskolan, och Noel sov förmiddag ute i vagnen, sov jag också (i soffan dock). Nu leker killarna med stora Lego-bilarna och duplo och jag försöker att bara vara. Går sådär. Tänk att all form av lek innehåller höga ljud/skrik/tutande/brummande/tjoande och jag är säker på att de är extra högljudda idag. Kanske ska försöka få killarna att leka Tysta-leken? Kan det fungera tro...? 
 
foto taget med min iPhone 


Måndagar, som för övrigt är taco-dag hos oss (för att lyxa till det då måndagar annars blir veckans tråkigaste dag när man har hela veckan med jobb etc framför sig och annars längtar till helgen), kommer nog denna måndag bli snabbmatsdag då jag troligtvis inte ens kommer att orka fixa tacos med denna huvudvärk. Och, givetvis krockar det med att P har ett möte och behöver jobba över lite ikväll. Håller tummarna för att jag orkar hålla ihop tills P kommer hem. 
 
Hoppas ni har en bra måndag! 
Bye! 
 

Noel - 1år!

 
 
För ett år sedan föddes vår lille Noel och idag blir han 1år. Store lille älskade killen. Tänk att tiden går så fort. 1årsdagen har vi firat här hemma med födelsedagslunch, fika på det och presenter tillsammans med mummu och ukki, samt farmor och C. Vid fikat tog Elias ton och började sjunga Ja må han leva och Noel, sötnöten, förstod nog att han stod i centrum, blev blyg där han satt i min famn och gömde huvudet i min hals. Så söt. P fixade en jättefin och god smörgåstårta till lunch, och till fikat bjöds det på glasstårta. 




foton tagna med min iPhone

 
I fredags, två dagar innan ettårsdagen, fick Noel 38graders feber men då han inte är förkyld antog jag att han hade åkt på tredagarsfebern. Dock är han feberfri idag på sin ettårsdag, och nu har en tand smått tittat fram så kan vara så att febern berodde på det. 
 
Noel använder knappt sin gåstol längre (och det gjorde inte heller Simon på sin 1årsdag när jag kikar tillbaka i bloggen) utan han går längs med möbler, eller hoppar fram på rumpan när han ska någonstans. Trots att Noel ändå är stadig när han står upp och/eller går, vägrar han att gå själv och sätter sig bara ner på golvet när vi försöker få honom att gå själv. Ska bli spännande att se när han släpper taget, Noel. Leker gör han jättebra och tar efter sina storebröder när han exempelvis leker med bilar. Han gillar även att trumma, och älskar att vara ute och leka.          :)
 
När det gäller mat är Noel inte alls någon storätare utan smakar lite smått på vår mat och kladdar sedan bäst han kan med resten. Det är konstigt att han orkar med dagarna med tanke på hur lite han äter. Mitt mål var att sluta amma innan Noels ettårsdag, men det har inte alls gått (och en anledning till det är febern som dök upp och för att få i honom någonting alls fick han amma fritt igen). Vi får ta nya tag en annan dag. 
 
Lite coolt är att vi har en 1åring, 3åring och 5åring här hemma nu.        ;) 
Grattis Noel på 1årsdagen! 
 
Bye! 
 

Hutter.....

Hutter.... Idag plockade jag fram Elias och Simons vinterjackor och vantar då det om morgnarna är kallt ute nu. Även inne går jag omkring, huttrar och småfryser (men jag får skylla mig själv då jag inte har haft värmepumpen på). Skönt är att det ute i alla fall är fint väder ändå så att det piggar upp humöret. 
 
Idag, efter förskolan, har Elias och Simon varit iväg och lekt hos kompisarna I och V i några timmar. Tänkt att även Simon för första gången följde med kompisar hem efter förskolan idag, och att allt gick hur bra som helst. Han börjar bli stor, Simon, och det är nog dags att börja ordna lekdater till honom också.         :)
 
För övrigt håller jag på att plocka ihop lådor/kassar som ska slängas på återvinningen alternativt säljas på loppis. Jag har verkligen ingen aning om hur mycket betalt man tar för exempelvis barnkläder på loppis. 30:-/plagg? Eller, 20:-/plagg? Och böcker? 20:-/bok? Egentligen vill jag mest bara bli av med en del kläder/böcker/saker och det som inte kommer att gå åt kommer jag att skänka bort till Erikshjälpen, så att tjäna en massa pengar är inte det viktigaste. Men, hur vet man hur man ska prissätta? (Jag går verkligen aldrig på loppis då jag inte tycker om gamla saker, men jag ska göra ett försök att försöka sälja.) Och, vart slänger man gamla knivset som man inte längre ska ha? Metallskrot?  
 
Avslutar med ett kort på vår minsta sötnöt som sover gott i vagnen nu: 
 
foto taget med min iPhone


Om några timmar ska Elias iväg på simskola och medan han och P är iväg ska vi se om jag orkar åka och handla med Simon och Noel. Jag hade även tänkt hinna baka bullar idag, men får se hur tiden räcker till. Nu, en kopp kaffe så att jag får lite krafter tillbaka.  
 
Hoppas ni har en bra onsdag!  
Bye! 
 

Hösten är här....

Igår kväll sade både P och jag att vi faktiskt ser fram emot lite höst och mörker då det är en lite mysig tid med tända ljus, kvällar i soffan med film, grytor till middag osv. Sedan börjar jag smått längta till julen också och har redan börjat tänka på tomtenissepaket, vad killarna ska få för julklappar etc. Att det idag faller ner snöblandat regn från himlen var dock inte något jag riktigt hade väntat mig eller sett fram emot, inte heller att det bara var +2grader när jag skjutsade Elias och Simon till förskolan. Så, idag måste jag se över skor, handskar/vantar, regnkläder, vinterkläder och allt som hör till så att de kan vara ute oavsett väder. Elias tog på sig en långärmad tröja idag och konstaterade att vi snällt får vika ihop och lägga undan den då den var för kort i ärmarna. Under våren/sommaren har han vuxit så otroligt mycket och det är inte förräns nu man märker det tydligt då han har gått klädd i T-shirts nästan varje dag. Så, även Elias kläder måste ses över. 
 
foto taget med min iPhone 
 
 
Som tur är börjar solen titta fram och jag hoppas att det blir lite varmare så att killarna kan vara ute efter lunch och leka på förskolan. Jag, ja jag ska plocka som vanligt här hemma, samt leka med Noel så klart.      ;) 
 
Hoppas ni har en bra dag! 
Bye! 
 

suck muck......

Morgon söndag! 
 
Jag önskar att jag kunde säga att det är en god morgon denna söndagsmorgon, men då gårdagen avslutades med tårar och en jättetrött ami som kämpade mot tvättmaskinen (luckan vägrar öppna sig trots att jag drar i den manuella öppningsspaken, och maskinen är full med ren tvätt) så kan jag nog bara konstatera att maskinen fortfarande är sönder och det jag gjorde igår inte hjälpte alls. Suck.... precis vad vi behöver. Nej, inte alls. Kan vi inte få ha lite flyt snart? Kan vi inte slippa sådana här stressmoment och onödiga saker att lägga pengar på? Jag tyckte att det var illa nog när tumlaren gick sönder, men oj så fel jag hade! Ren tvätt går ändå att hänga på tork. Att tvättmaskinen är sönder är ännu värre, jag som tvättar en maskin (om inte fler) nästan varje dag. Om det är någon där uppe som testar mig för att se hur jag hanterar stress tycker jag att den kan sluta nu!  
 
Så, idag ska jag rota fram kvittot för att se om det är någon garanti kvar på tvättmaskinen för precis som jag mindes så köpte vi tvättmaskinen på nyårsdagen för något år sedan. (Det är bra med bloggen att kunna gå tillbaka och läsa om vad vi har gjort när det behövs.) Sedan ska jag klura ut var jag eventuellt ska köpa en ny, hur jag ska får hem den, och hur jag ska kunna tvätta en/två maskiner så att killarna har rena kläder inför kommande vecka. För att rensa huvudet behöver jag nog också ta mig ut och hålla på på gården en stund och få frisk luft. Så får det bli. 
 
Nu lunch tillsammans med Simon och Noel. Elias är iväg och leker med kompisen G.
Jag hoppas att ni har en skön söndag, alla!  
 
Bye! 
 

Lördag med kalas och popcornmys

Lördag. Idag har vi haft en lugn förmiddag hemma för att efter lunch åka på kalas och fira Elias och Simons kompis T som har fyllt år. Både Elias och Simon hade jättekul, men roligast var nog att se Simon leka med kompisen V då de lekte jättebra tillsammans. Det är snart dags att låta även Simon åka iväg och leka själv med kompisar och att se honom med V, att det fungerar så bra, var som sagt jättekul. Och, jättekul att bryta av dagen med kalas.       :) 
 
bild via Instagram - iamisvarld


 
Nu har vi ätit middag här och avslutar kvällen med att mysa ner oss i soffan en stund med popcorn i varsina skålar (så att det inte blir bråk om vem som äter/tar mest). En skön lördag.  
 
Hoppas ni har en bra lördag, ni också! 
Bye! 
 

En skön fredag

 
bild via Instagram - iamisvarld 
 
 
I förmiddags, när vi skulle ge oss iväg på vår cykel- promenadtur, sade jag åt Elias och Simon att klä på sig fleecejacka och mössa då det var lite kyligt i luften. (Jag hade varit ut på altanen en kortis och hängt tvätt, och tyckte inte att det var så varmt.) Sagt och gjort, vi klädde på oss och gick ut. Idag gick vi till en ny lekpark och väl framme tog Elias av sig mössan för att straxt därefter ta av sig fleecen också, och det samma gjorde Simon. Jag gav upp, jag också, och tog av mig min parkas som jag hade på mig. Oj, så skönt väder det blev! Solen sken på klarblå himmel och i solen var det jätteskönt att sitta. Elias och Simon lekte jättebra och klättrade runt som de brukar göra medan Noel sov skönt i vagnen. En jätteskön förmiddag. 
 
Nu väntar lite städ och plock här hemma innan vi ska åka in till ICA Maxi och handla. Både Elias och Simon tycker jättemycket om att vara inne på MiniHuset på ICA Maxi och leka, och då den öppnar klockan 15 får vi vänta lite med åka in. (Gissa om det blir smidigt att bara ha en kille med i butiken medan de två andra roar sig på annat håll!) Sedan har de lagt fram sitt Mica&Mixi-kort och ser nog fram emot en glass som avslut på vår tur. Sötnötter.         :)
 
Hoppas ni har en bra fredag! 
Bye! 
 

Min egna lilla hastighetsmätare

 
foto taget med min iPhone 


 
Nu är visserligen alla bilar utrustade med hastighetsmätare, men (nästan) varje gång jag är ute och åker har jag min egna lilla hastighetsmätare med i bilen. 'Sakta ner! Sakta ner! Du får bara köra 50 här!' gastade han i baksätet på väg hem från stan idag, Elias. Sötnöten. (Och nej, jag körde inte för fort utan började redan sakta ner från 60 som hastighetsgränsen på sträckan innan var.) Om inte annat så har han i alla fall lärt sig alla tiotalen nu och ofta säger han: 'Mamma, här får du köra 60.' eller 'Här får man köra 80'. Han har full koll.           :) 
 
Igår, på väg till simskolan, berättade Elias vad han och några av förskolekompisarna hade lekt på förskolan. Och, det är så kul att sitta och lyssna på honom:  
 
'Mamma, idag när vi lekte tjuv och polis, då var A och T poliser och jag var tjuv. Och då, då åkte jag motorcykel, och jag åkte 10, men då sa A och T att jag åkte 40. Men det gjorde jag inte. Jag sa att jag åkte 10. Sen, så kolla dom på min termomet och då åkte jag 40, men den gick på sommartid så den visade fel.' 
 
 
Så härligt med fantasi!       :) 
 
Idag har vi för övrigt under förmiddagen hängt på lekparken och sedan har vi varit in till stan och köpt en födelsedagspresent till kompisen T som har kalas på lördag. Nu blir det eftermiddagshäng här hemma, sedan är det dags att laga middag och kvällen ska vi bara spendera tillsammans med familjen och mysa då P åker till Polen imorgon och blir borta hela helgen.
 
Jo, ska även nämna att jag imorse hade ett problem här. Förra veckan upptäckte jag att jag kommer i mina jeans som jag inte har haft på mig på fyra år, vilket var riktigt kul. Dock har jeansen inte suttit som de ska, och idag fick jag leta reda på ett skärp för att lösa det. Gissa om jag blev snopen, men väldigt glad (!), när jag upptäckte att skärpet var alldels för stort på mig och att jag måste se till att göra nya hål i den. Så, det fick bli ett jättegammalt och inte så fint skärp, men det fungerade. Trevligt problem så här en torsdag.           :)
 
Hoppas ni har en bra torsdag! 
Bye! 
 

Det är någonting......

Det är någonting som gör mig orolig idag, men jag kan inte sätta fingret på vad det är. Jag vankar av och an här hemma, oroskänslan finns i hela kroppen, och jag kan inte ta tag i något att göra. Jag är jättedålig på att hantera uppbrott, speciellt när jag inte kan göra något för att förhindra det som händer, så jag vet inte om det är det som spökar. Eller, så är det det att Elias igår sade att de tre förskolekompisarna, som hade bråkat med honom förra veckan, åter hade hängt på honom igår och trots att jag frågade en av fröknarna (visserligen en vikarie, men det kan väl inte spela någon roll?) om det hade varit lugnt och inget mer bråk sade hon "Ja". Eller, så har Ps stress över jobb och ekonomi, och allt det runtomkring, smittat av sig lite på mig. Samtidigt brukar jag alltid tro på att allting jobbmässigt löser sig för honom, så mycket som han sliter och jobbar. Det måste göra det. 
 
Hursom, det är någonting som inte riktigt står rätt till idag och så småningom kommer det säkert visa sig vad det var. Jag har gosat massor med Noel denna förmiddag för att försöka komma undan den här känslan, så pass mycket att Noel tillslut började nafsa mig på näsan och skratta. Nu, dags att tillsammans med denna sötnöten hämta hem Elias och Simon från förskolan, och ikväll är det dags för simskola igen för Elias. 
 
foto taget med min iPhone


Hoppas ni har en bra dag! 
Bye! 
 

Experiment Ensam

Idag när jag kikade in på Blondinbellas blogg såg jag för första gången ett avsnitt från Markoolios serie ExperimentEnsam. Jag kan inte låta bli att lägga in avsnitt4, när Marko besöker SkaraSommarland helt själv, då jag tycker att tanken är jätteintressant: att köa och höra skratt runt om sig på en nöjespark är en del av själva upplevelsen. Man har inte alltid så roligt ensam, även om man har en hel nöjespark för sig själv. Och, att köa är egentligen inte så jobbigt. Jag måste kika på de andra avsnitten också vid tillfälle då jag gillar Marko och idén med temat på serien. 
 
Har ni sett detta? 
 
 
 
 
 
Bye! 
 

Mica&Mixi-klubben


bild via Instagram - iamisvarld 


Det händer inte så ofta att jag är iväg med två killar och handlar mat, men idag blev det så. Elias har lekt hos kompisen G, och Simon och Noel har handlat på ICA Maxi med mig. Här har ICA Maxi börjat med Mica&Mixi-klubben (påhittigt namn!) och plötsligt tyckte Simon att det var roligt att följa med och handla då han fick en gratis glass efteråt. Sötnöt!      :)

Bloggat i farten. 
Bye! 


Valdag idag 2014...

 
 
 
Det var slutspurt för partiledarna i fredags kväll, så P och jag körde fredagsmys framför TVn. Här hemma diskuterar vi politik lite då och då, även om det inte är valtider och vi tycker ganska lika, P och jag, vilket jag tycker är skönt då vi slipper bli allt för oense om den biten. Däremot kan jag inte låta bli att ryckas med och bli engagerad när vi diskuterar, och jag har en sådan god lust att bli politiskt aktiv. När jag börjar jobba ska jag engagera mig i facket har jag tänkt mig (har haft den tanken i tio år så det är inget nytt), och steget därifrån till politiken är väl inte så lång? P är redan inne med lilltån i ett av de lokala partierna här, och jag skulle inte bli förvånad om han så smått kommer att bli mer och mer aktiv där. Frågan är var han ska finna tiden bara. 
 
Varning för ett långt inlägg.... 
 
foton tagna med min iPhone 
 
 
Bara det här tre raderna ur centerns infotidning skulle kunna få mig att rösta på Centern det här valet. En fråga som står mig nära, och som jag är redo att strida för/har stridit för, är maten i förskolan/skolan då jag vill att Elias och Simon, samt Noel så småningom, alltid ska få äta bra mat. Att centern skriver, svart på vitt, att de vill satsa på riktig mjölk och riktig smör är jättestort. Och, vem vill inte att förskolorna ska vara giftfria, samt att lärare ska undervisa och ägna tid åt eleverna istället för att sitta med pappersarbete!? Det går alla partier ut i valet med. Eller? 
 
På RIXfm, mellan kl.12-13, tar Robert Aschberg varje dag upp ett aktuellt ämne till diskussion, och i förra veckan diskuterade de förslaget om att lagstifta föräldradagarna 50-50. Jag kunde inte låta bli att bli upprörd medan jag lyssnade på programmet så att jag faktiskt ringde in till Aschberg, vilket jag tidigare aldrig har gjort. Det kanske var tur att jag inte kom fram, det tutade upptaget hela tiden, och jag hade säkert varit svår att avbryta om jag hade kommit igång. Men, det jag inte förstår är hur man tänker när man vill lagstifta föräldradagarna? Måste staten in och bestämma hur P och jag ska dela upp föräldradagarna? Är inte det någonting som vi ska få göra vid middagsbordet, eller i soffan när vi krypit upp där på kvällen och planerar framtiden? Skulle vi bli tvingade att dela upp föräldradagarna 50-50 skulle P's företag gå i konkurs då han är egenföretagare, och han skulle bli utan jobb. Jag trodde att Sverige ska jobba för att småföretagen ska växa, att det ska bli enklare att anställa folk, att folk vågar satsa på företagande, att människor ska få jobb - inte för att folk ska tvingas bli arbetslösa? Jag missade just den delen av debatten på SVT i fredags, men jag antar att det fortfarande ligger som ett förslag. Eller? Det är tur att vi har hunnit få våra tre killar och slipper tänka på just denna biten om det blir ett regeringsskifte nu, men vi kan inte vara den enda familjen som har det så här? 
 
Jag kan heller inte förstå varför man ska göra det svårt/dyrare för egenföretagare att anställa mer folk. Om inte möjligheten att anställa finns, om företag inte går med jättemycket vinst, kan man då inte ha kvar lärlingsplatser etc? Det kan inte vara bra att höja arbetsgivaravgifter för småföretagare, hur företagarvänlig är man då? Hur många företag kommer att kunna utöka sin verksamhet om de inte kan nyanställa? Och, om man sliter 15timmar varje dag, sliter sitt hår för att finna lösningar, satsar och jobbar för sitt företag, är man då inte värd en belöning den dagen då företaget börjar gå bra? Varför ska man då betala högre skatt? 
 
Sedan kan jag inte låta bli att tycka att debatten om skolan inte kommer någon vart. Visst ska det absolut satsas pengar på skolan, på mindre förskolegrupper/klasser, på kompetensutbildning etc etc etc, och det vill de olika partierna göra på olika sätt. Och, visst har skolresultaten gått nedåt de senaste åren, så någonting måste göras. Dock är inte förslagen, som partierna har gett, tillräckligt för att "förändra elevernas kunskapsutveckling och lyfta resultaten" enligt forskare runt om i världen som istället menar att det handlar om undervisningen, samt samspelen mellan lärare-elev, och att det är där förändringarna måste till. Jag tycker absolut att det ska satsas på förskola/skola, men jag hoppas att det kommer att ske på ett bra sätt och att lärarna ges möjlighet och mer tid till eleverna istället för allt pappersarbete etc. 
 
Jag läste även i VillaÄgarna härom veckan om partiernas satsningar och tankar inom bostadsområdet. Återigen, jag kan inte låta bli att tycka att det är onödigt att införa fler regler och begränsningar som gör det svårare för personer/familjer/släkt att bygga ut eller bygga nytt. Visst, man kan ansöka samt få dispens när man bygger exempelvis en stuga nära en sjö (som vi vill göra så småningom uppe i Saltsjön), och jag tycker att det är jättebra att det finns en lag som säger att man inte kan bygga strandnära hur som helst. Men, istället för att göra allting mycket svårare, skärpa reglerna, ge färre dispens, så tycker jag personligen att man ska gå åt det andra hållet. Visst ska vi vara mån om vår natur, men det får inte gå för långt.  
 
En ytterligare sak jag har tänkt på är hur insatta folk är i kärnkraftsfrågan och om de vet om att de nya reaktorerna som nu byggs tar hand om sitt avfall? Har Miljöpartiet nämnt detta när de tar upp frågan i debatten, eller har de glömt att informera om detta? (P kan det här mycket bättre än jag då han har sett en dokumentär om just detta.) Det är lätt att säga att vi ska finna andra alternativa energikällor och få dem i bruk, att kärnkraften är till ondo, men jag kan tycka att man då ska informera om allting och sedan låta varje person få ta beslutet efter det. Det finns kanske en anledning till att några partier vill fortsätta med kärnkraften ett tag framöver, men bygga nytt och förnya då de vet att utvecklingen kommit en bit redan jämfört med tjugo år sedan. Eller, har informationen kommit fram? Jag kan mycket väl ha missat den.... 
 
Jag har inte riktigt riktigt bestämt mig för hur jag ska rösta idag, men rösta ska jag och det är dags att ta sig iväg snart. Spännande att ikväll se vilka som leder Sverige framåt de kommande åren. Och, vore det inte lite coolt om vi fick en kvinnlig statsminister!?! 
 
Ha en bra söndag! 
Bye! 
 

ÖppetHus på brandstationen

Idag har brandstationen här i byn haft ÖppetHus. Åh, så coolt! Jag tyckte nog att det var lika spännande som Elias och Simon tyckte. Elias var modig och provade på att släcka eld samt spruta med vatten med brandslang, och satt i alla bilar som man kunde kika in i. Simon var lite blyg till en början, men ville sedan kika in i och sitta i några brandbilar, han också. Noel hängde på som vanligt. P, han blev förtjust i bandvagnen som fanns på plats (och funderade på hur han ska kunna köpa en sådan).            :) 
 
En mysig och spännande famlijetur: 
 
 
 
 
 
 
 
foton tagna med min iPhone 
 
 
Lite kul var att Elias, när vi kom in i den stora hallen på brandstationen, utbrast 'Mamma, den här filmen har vi sett!'. På en duk rullade en video om hur snabbt en brand sprider sig och hur viktigt det är att ha brandvarnare, och just det klippet har jag tidigare visat på youtube då Elias undrade varför man inte ska stanna kvar i huset och titta om det börjar brinna. Bra att Elias, Simon också för den delen, får höra vad som gäller med brand inte endast från mig och P utan även från brandmännen så att de förstår att vi inte hittar på. 
 
Jo, sedan har P och jag även bestämt vad Elias ska bli när han blir stor: ambulansförare. Han skulle nog passa jättebra som det. Så han vet.         ;) 
 
Hoppas ni har en bra lördag! 
Bye! 
 

Ute på tur...




foton tagna med min iPhone 

Trots att det idag är riktigt höstväder och kallt om öronen är det jättemysigt att ta en promenad- och cykeltur med killarna. Det har blivit vår förmiddagsgrej, att gå ut och hitta på något medan Noel sover gott. Mys! 

Hoppas ni har en bra fredag!

Bloggat i farten!
Bye! 


Äntligen simskola igen!

Som Elias har längtat efter att få börja på simskolan igen! Sedan vi tog en paus i våras har Elias titt som tätt frågat när han får börja på simskolan, och vi har hela tiden sagt att han ska få göra det efter sommaren. Uppe i stugan i somras plaskade han glatt på i sjön och tog då några simtag utan simpuffar, och både P och jag kände då att han verkligen måste få fortsätta simma under hösten då han är nära på att knäcka det här med simningen.  
 
Sagt och gjort, vi anmälde Elias till simskolan tidigt i höstas, juli/augusti-skiftet innan simföreningen ens börjat ta emot anmälningar, och sedan glömde vi bort att se om han fick plats eller ej. Gissa om vi fick panik när vi tillslut kom på att kolla upp om han fick plats och fick information om att föreningen inte skulle ha simundervisning i år. Åh, så jag kände mig dum. Alternativet blev privat simundervisning, eller låta honom gå på privat simskola. Dock försvann platserna jättesnabbt på den privata simskolan också och ett tag kändes det hopplöst. Som tur var beslutade sig föreningen ändå, för två veckor sedan, för att driva simundervisning och Elias fick en plats. Så skönt. Tänk om vi hade klantat till det och han inte hade fått gå på simskola, så ledsen han hade varit då... 
 
Så, igår var Elias äntligen iväg på simskolan. Det var en nöjd och glad (för att inte glömma trött) kille vi hade här igår kväll då simskolan håller på mellan kl.18.00-18.30 på onsdagskvällar. Imorse när han vaknade frågade han vad det är för dag idag, och sedan räknade han hur många dagar det är till nästa onsdag. Japp, han älskar att simma och plaska - och längtar redan till nästa gång.           :)  
 
foto taget med min iPhone


 
 
Dock däckade jag i soffan igår kväll då P och jag inte fick ihop våra tider/planer och jag fick ha med alla tre killarna till Fjärran. Elias simmade, så han var upptagen med det. Simon spelade spel på min iPhone, och han var upptagen med det. Noel var dock överallt och ingenstans och jag var helt slut (och genomsvettig) efter att ha försökt hålla honom på ett och samma ställe, där han inte alls ville vara och skrek rakt ut av ilska när jag tog upp honom. Badhus med klinkergolv, jättetoktunga dörrar, (sten)trappor, blött halkigt golv, och människor som går överallt = ingen bra kombination för Noel. Nästa vecka hoppas jag verkligen att Simon och Noel kan vara hemma och vi får ihop det med tiderna... 
 
Nu blir det lekparkshäng med killarna. Ha en bra torsdag! 
Bye! 
 

Förmiddag hemma med de minsta....

 
foto taget med min iPhone 
 
 
Jag tycker det är så roligt just nu här hemma: med en ny liten individ i huset lär vi känna varandra och det är så coolt att även Noel är nyfiken, glad och fascinerad. Dag två och nu är hon med där vi är, mest hela tiden. Och, tydligen har vi oroligt många bra klätterställningar här hemma: trumsetet är otroligt spännande och roligt. Tänk att även Noel har kommit på hur man gör vid trummorna.          :) 
 
Hoppas ni har en bra onsdag! 
Bye! 
 

Tisdag, bråk och lek

Dagarna går så fort; det är morgon, det är kväll, sedan är det ny dag igen. Jag tycker helgen försvann utan att vi egentligen gjorde någonting speciellt alls, igår var det måndag med förskola som vanligt, tacomiddag och sedan var den dagen slut. Idag är det tisdag, Elias och Simon är på förskolan nu, om en timma är det dags att åka iväg och hämta hem dem, och sedan kommer det plötsligt vara kväll igen. Kan man på något sätt förlänga dagarna? Jag antar att det är hösten och mörkret som gör det, att kvällarna kommer så pass tidigt och vi inte är ute länge längre. Eller? Oavsett så går dagarna alldels för fort och jag är rädd för att den här hösten kommer att rusa iväg och snart ska sötnöten nedan börja på förskolan, han också.... 
 
foto taget med min iPhone 
 
 
 
Idag, när jag lämnade killarna på förskolan, berättade för övrigt en av fröknarna att Elias hade hamnat i slagsmål med två tre av sina förskolekompisar igår (och då det var vikarier där när jag hämtade igår kom informationen aldrig fram förrän idag). Åh, så ledsen och ont i magen jag hade när jag åkte från förskolan. Tydligen visade det sig att de tre andra hade varit på Elias trots att Elias hade sagt åt dem att sluta många många gånger, och tillslut hade Elias känt sig trängd och det hade blivit slagsmål. När jag sade åt Elias att han måste gå iväg om andra är på honom, retar honom, eller gör något han inte vill, fick jag svaret att han inte kunde gå iväg då de tre andra hade hållit fast/hängt på honom. Stackarn. Jag är inte den som tror att våra killar är oskyldiga och aldrig kommer göra något dumt, utan snarare tvärt om, jag frågar alltid vad de gjorde för att hamna i bråk eller vad de gjorde om de gråter. Men, den här gången var Elias inte den skyldig till situationen, och jag hoppas hoppas hoppas att det som hände igår var den första och enda gången. Egentligen har jag lust att kontakta föräldrarna till de andra barnen och prata med dem så att vi alla pratar med våra barn om det som hände, men jag ska inte förstora upp saken utan istället låta förskolan ta hand om det. Jag tar för givet att även de föräldrarna har fått informationen och hoppas att de hemma pratar med sina barn ändå. Jag har varit rädd för att någonting liknande ska hända då Elias bästa kompis G, som han alltid har lekt med på förskolan, nu har börjat i förskoleklass och Elias är ensam kvar. Åh, så jag hoppas att detta läsår ska gå bra..... men det som hänt gör mig mer orolig...... 
 
Nu, lite lek till med Noel innan det är dags att hämta hem killarna på förskolan. 
 
Ha en bra tisdag! 
Bye! 
 

En vanlig torsdagsförmiddag....

 
bild via Instagram - iamisvarld 
 
 
Solen skiner på blå himmel, det är +20grader ute, så underbart höstväder. Så, vad passar bättre än att ta en cykel-promenad-tur till stora lekparken och leka av sig lite!? Nöjda killar (speciellt Elias som fick leka med kompisen S som hade rast precis), och glad mamma.          ;) 
 
Nu lunch och vi lyxar till det med taco-lunch. Väldigt nöjda killar.         :)
 
Hoppas ni har en bra torsdag! 
Bye! 
 

Egentid på förmiddagarna

Det finns så mycket som jag vill fixa och dona med här hemma, men varken tiden eller orken har riktigt funnits tidigare. På kvällarna har jag hela sommaren somnat tillsammans med killarna så att stackars P har fått vara själv och kikat på TV. Nu har vi dock lagt om rutinerna när vi lägger Noel och flera kvällar i rad har jag varit vaken, vilket är stort. På kvällarna är det dock skönt att krypa ner i soffan intill P och är jag trött orkar jag inte med så mycket fix då. Så, det är dagtid som gäller, men med tre killar hemma som håller igång hela tiden hela sommaren så är det svårt att hinna med något.
 
Att Elias och Simon åter är på förskolan 15timmar varje vecka har gett mig en-två timmar för fix och don på förmiddagarna medan Noel sover, vilket känns jättebra. (Dessutom hinner jag sakna och längta efter Elias och Simon, vilket faktiskt är en bra känsla.) Denna morgon har Noel dessutom lekt mycket själv, vilket gav mig lite extra tid, och vad passar då bättre än att tvätta köksfönstren. Så, fönster tvättade, kläder hänger på tork ute, tvättmaskinen är igång, täcken och kuddar hänger ute på vädring, tvätt sorterat (alltså, en bråkdel av tvättberget, men ändå), papper och räkningar sorterat, och ändå har jag hunnit gosa och dansa runt med Noel här. En väldigt bra och effektiv förmiddag.          ;)
 
En glad sötnöt här idag: 
 
foto taget med min iPhone


 
Hoppas ni har en bra dag! 
Bye for now!
 

Hembesök - 10månader

Då sommar och semester, samt magsjuka förra veckan, kom emellan har vi först idag fått hembesök av vår BVC-sköterska så att hon kunde göra 10månaderskontrollen på Noel. Bättre sent än aldrig. Och, allt är som det ska; pincettgreppet är på G, han kan slå två klossar ihop med händerna, han förstår vissa ord/uttryck, han hör bra, och han får tröst när man lyfter upp honom i famnen när han är ledsen. Sedan pratade vi amning och BVC-sköterskan tycker inte alls att vi behöver stressa med att sluta amma, inte för Noels skull. Om det är så att vi, P och jag, vill göra det för vår skull är det en helt annan sak och då får vi bara besluta oss för när vi ska ta orka fighten med Noel. Usch, så jag inte ser fram emot det..... 
 
 
Vi har haft lite otur och fått nya BVC-sköterskor lite då och då till killarna, och åter igen ska vår BVC-sköterska sluta och till hösten får vi en ny. BVC-sköterskan som var här har träffade jag mycket när Elias var liten, mellan två sköterskor, och då jag tycker jättebra om henne skulle jag nästan vilja ha henne igen istället för en ny, trots att hon jobbar på en annan vårdcentral. Kan man be att få henne ändå tro, och välja att åka till den andra vårdcentralen istället när det är dags för kontroller (trots att vi inte tillhör hennes område)? Då jag skulle iväg och hämta hem Elias och Simon från förskolan hann jag aldrig ställa frågan innan vi sade hejdå. Hmmm.... måste fråga nästa gång vi ses. 
 
Nu, läggning av killar här. Hoppas ni har haft en bra dag! 
Bye! 
 

Namn på och snart redo!

 
 
 
Det är redan första september. Den här sommaren gick alldels för snabbt, jag tycker att det inte var alls länge sedan jag satt på altanen, njöt av solen, var lite smått oroad över hur jag skulle överleva Elias och Simons tre månaders sommarlov, och tänkte samtidigt att jag har hela sommaren på mig att njuta av sommar och sol. Nu är hösten här, och om en timma börjar förskolan igen för Elias och Simon.
 
Så, igår ägnade jag tid åt att gå igenom killarnas kläder och märka upp det som inte var märkt. Skönt att ha det gjort. Dock har alla taggit's tagit slut så det är dags att beställa ett nytt pack igen. Jag är så jättenöjd med dessa namnlappar och rekommenderar dem om det är så att någon funderar på vilken typ av namnlappar som han/hon ska köpa. Jag tycker inte riktigt om att skriva namn direkt på kläderna då min tanke är att skänka bort kläderna så småningom, och då vill jag göra det utan avtryck. Visst använder jag märkpenna, men det är till kläder som ändå kommer att göra sitt och slängas när de är slitna. Hursom, förut beställde jag namnlappar från FilurNamnlappar, men nu gillar jag Namnband bättre. Perfekt är att kunna ta loss namnlappen från plagget killarna har vuxit ur och sätta fast den i ett nytt plagg. Så, det är bara taggit'sen som går åt. I december är det dags att beställa namnlappar till Noel också. Jösses så tiden går.... 
 
 
foton tagna med min iPhone 
 
 
Nej, nu dags för frukost och sedan ska Elias och Simon äntligen äntligen få komma iväg till förskolan och sina kompisar. 
 
Hoppas ni har en bra måndag! 
Bye! 
 

RSS 2.0
Ladda ner en gratis bloggdesign p www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!