HappyHalloween!

Idag är det Halloween och här hemma har vi låtit dagen gå i Halloweens tecken och pysslat. Elias designade i förmiddags årets Halloween-pumpa och gröpte sedan ur den för att slutligen låta mig skära till ögon, näsa och mun. Pumpakärnorna har vi rostat (och mumsar för fullt i oss dem) och Halloween-pumpan står nu ute på trappen och lyser fint.          :) 
 
Sedan har Elias och Simon för första gången gått Bus-eller-Godis ikväll. Sötnötter. Vi bestämde igår att om de ska få gå Bus-eller-Godis ska de endast få gå hos våra tre grannar, och det köpte killarna. Igår kväll åkte jag in och köpte två dräkter på Rusta, samt andra Halloween-saker, och ikväll efter middagen klädde killarna ut sig till monsterkillar och gick ut. (Monstermaskerna köpte jag på Ö&B för en vecka sedan.) Som sagt, sötnötter. Simon var så otroligt jättesöt där han gick, och vår granne C blev så till sig så att hon inte riktigt visste vad hon skulle säga eller göra. Efter att ha ringt på hos grannarna och varit monster gick Elias och Simon hem för att krypa ner i soffan och se vad de fick i sina påsar, och gissa om de var nöjda när de insåg att de hade fått en påse chips och en julmust! Total lycka! (Att det är jag som har varit med lite bakom kulisserna och pratat med grannarna då Elias och Simon inte får äta godis, det spelar väl ingen roll väl?!) Mycket nöjda killar och mycket nöjd mamma och pappa här!        :) 
 
P agerade fotograf och knäppte kort under Elias och Simons Bus-eller-Godis-runda, medan jag mest hängde på som häxa.      ;) 
 
(bilder kommer imorgon) 
 
 
 
Jo, receptet på pumpakärnor hittar ni hos HusNrNio om ni vill testa någon gång. 
Ha en härligt läskig kväll! HappyHalloween på er! 
Bye! 
 

Pumpa - check!

Vi hittade den! Nu har vi köpt årets pumpa. Elias och Simon kämpade med att dra/knuffa den genom butiken till kassan, sötnötterna. Ikväll blir det pumpa-pyssel i massor då även P har hittat och köpt en pumpa. Simon och Elias kan gröpa ur en varsin pumpa och det blir en massa rostade pumpakärnor att mumsa i sig. Kul! Och, gott!       :) 
 
bild via Instagram - iamisvarld 
 
 
Hoppas ni har en bra onsdag! 
Bye! 
 

Namnsdagsblomma och pumpa-jakt

Efter att ha bakat med trolldeg tidigare idag åkte jag och killarna efter mellanmålet in till stan för att köpa hem en pumpa. Det har blivit en mysig tradition att välja ut en pumpa tillsammans, gröpa ur den, rosta pumpakärnorna, och göra en läskig pumpalykta som får stå på trappen ute och skrämmas. Elias ser fram emot både pysslandet och att få äta de rostade pumpakärnorna, vilket jag också gör. Då jag tycker om att gå på Blomsterlandet, kan inte låta bli att tycka att det både är mysigt och inspirerande, bestämde vi oss för att köpa en pumpa där precis som förra året. Gissa om vi blev besvikna när det visade sig att pumporna var slut. Vårt nästa stopp på vår jakt efter en pumpa var Plantagen, men där stod alla pumpor i plastkorgar och hade blivit fula så det blev inget köp där heller. Tråkigt. Imorgon får det nog bli en promenad till affärerna häromkring och så får vi hoppas att vi hittar en pumpa då istället. Håller tummarna.  
 
Ikväll, vid middagen, uppmärksammade vi Simon lite då han har namnsdag idag, och jag tror att han tyckte om det även om han inte riktigt förstår vad namnsdag innebär och varför man får en liten blomma då. Tyvärr missade Simon när de nämnde DagensGrattis på Bolibompamorgon imorse, annars hade han hört sitt eget namn läsas upp och namnsdag hade nog varit lättare att förstå då. Men, vi firade honom lite ändå och en fin höstblomma står nu på bordet. Elias längtar redan efter sin namnsdag, sötnöten.        :) 

foto taget med min iPhone

 
Nu är det alldels snart dags att krypa ner och imorgon är en ny dag. 
Nighty-Night! 
 

Vi degar med trolldeg!


bild via Instagram - iamisvarld 

Vad vi gör här hemma idag? Medan Noel sover lunch pysslar Elias, Simon och jag med trolldeg för första gången och gör Halloween-pyssel (som sedan ska målas imorgon). Kul! 

Allt bra med oss! Ha en bra tisdag, du också! 

Bye! 


Klättring och en himla massa tankar...

Kikar som hastigast in här och inser att jag inte har hunnit blogga på nästan en vecka. Tiden går alldeles för fort. I helgen fick killarna leka med kusin O hos mummu och ukki, och när vi satte oss i bilen för att åka hemåt på söndagskvällen sade Elias att han redan saknade sin kusin. Sötnöt. Inte lätt när vi bor så långt ifrån varandra. Vi hann även fira vanhamummu som fyllde år, och det var kul att det var fullt hus hos henne. Efter helgen har det sedan varit förskola och dagarna har gått i ett. P och jag tänker, funderar, försöker klura ut vad som är det bästa alternativet, tänker lite till, har besökt uteförskolan på friskolan, vi funderar vidare, har några gånger pratat med kommunen om förskoleplacering - och då vi inte har blivit kloka och kunnat ta något beslut kommer nog tankarna snurra runt i huvudet på oss i några dagar till. Tänk om vi visste vad som är rätt? För oss alla? Att inte veta stressar mig jättemycket. (Mer om våra tankar kommer nog senare i veckan.)
 
Hur hindrar man för övrigt en ettåring från att klättra och leva farligt? Jag antar att vi får lägga ner stolarna så att han inte kommer upp och kan ställa sig upp, Noel. Men, hur hindrar vi honom i soffan? Klättrar gör han gärna, men att släppa taget och gå vägrar han. Sötnöten. 
 
foto taget med min iPhone 
 
 
Hoppas allt är bra med er. Ha en bra onsdag! 
Bye!
 

Sovmorgon, bara sådär.....

När man vet om att man inte kommer att få sovmorgon under helgen, ja då får man passa på att få sovmorgon mitt i veckan. Imorse steg P upp tidigt och fixade frukost och morgonrutiner med Elias och Simon då Noel och jag sov ändå till halv nio. Lyxigt! Eller, välbehövligt snarare. Vi hade varit uppe redan mellan klockan sex och sju redan då Noel, stackarn, är så krasslig i magen och det tog tid att somna om. Så, skönt med lite extra sömn på morgonen.       :) 
 
Idag ska jag och killarna packa oss iväg till mina kära föräldrar. Vi åker ikväll, men Elias och Simon har längtat så det blir nog mycket prat om helgen som vi har framför oss. Som vanligt innan vi far iväg tar vi en snabbstädning av huset och medan jag dansar runt med dammsugare racear de här runt runt. Sötnötter! (Även om den här mamman har ont i huvudet, är väldigt väldigt trött på att byta blöjor, och har varit allt annat än pigg och glad idag.)
 
foto taget med min iPhone
 
Hoppas ni har en bra dag! 
Bye! 
 

Onsdag med mys.....

 
foto taget med min iPhone 
 
 
Ibland händer det att Noel somnar i famnen på mig, inte alls ofta men ibland. Och åh, så mysigt det är! Idag delade han upp förmiddagsvilan och sov halva tiden ute i vagnen för att sedan vakna till, amma (nepp, vi har fortfarande inte slutat) och sedan somna om. Mys! 
 
Om en stund är det dags att hämta Elias och Simon på förskolan, och då det är onsdag är det simskola ikväll för Elias. Där emellan ska vi nog pyssla här hemma, måste få iväg några inbjudningskort idag eller allra senast imorgon.        :) 
 
Hoppas ni har en bra onsdag! 
Bye! 
 

Tillbakablick augusti 2010

Elias och Simon tycker om att skrolla och titta på gamla bilder på bloggen, och det gör jag också. Igår kikade vi på bilder från första månaden då jag började blogga, och oj så små vi alla var. Elias var jättesöt, och lik Noel på vissa bilder. Eller, Noel är lite lik sin storebror. Simon undrade var han var, och fnittrade när jag svarade att han var i min mage. Älskade sötnötter. 
 
Från augusti 2010: 
 
 
 
 
 
Måndagen gick, Elias och Simon var iväg på skogspromenad på förskolan, Noel fick sin 1årsspruta och feber på det på kvällen, vi åt tacos, och veckan var med andra ord igång. Nu är tisdagen här och då Noel fortfarande har lite feber hänger nog han och jag hemma medan Elias och Simon är på förskolan. Sedan ska vi i eftermiddag åka och besikta bilen, vilket säkert blir väldigt spännande för killarna då bilen kommer att hänga där uppe i luften. 
 
Hoppas ni har en bra tisdag! 
Bye! 
 

Frisk luft och trädgårdsarbete

 
bild via Instagram - iamisvarld 
 
 
De (min app på iPhonen) har lovat regn i eftermiddag, så vi har passat på att vara ute i trädgården och krattat nu under förmiddagen. Det finns alltid, och då menar jag alltid, massa löv att kratta hos oss så arbetet tar aldrig slut förrän snön kommer. Men, idag klagar jag inte alls då det var jätteskönt att få frisk luft och röra lite på sig. Just nu håller solen på att tränga fram bakom molnen och det hade varit skönt om vi slipper regn helt och hållet och kan hålla på ute hela dagen. Vi får se. Nu, lunch. 
 
Hoppas ni har en bra söndag! 
Bye! 
 

Busstur till stan

Imorse lämnade jag in min bil på verkstan (alla fyra killarna var hemma och sov) och i eftermiddags åkte jag, Elias, Simon och Noel in till stan för att hämta den. Vi tog bussen, och oj så roligt och spännande det var! Noel tyckte nog bara att det var jätteroligt då han hade ett stort leende på läpparna mest hela tiden medan han stod och tittade ut genom fönstret. Elias och Simon satt ordentligt, med bältet på, på sina platser och vågade inte riktigt le eller röra sig då de tyckte att det var så spännande att sitta framåt och titta ut på vägen. När vi väl stigit av ville de åka buss hem istället för att hämta bilen. Sötnötter. De blev nedröstade av mig.         ;)
 
Så, bussfärden är dokumenterad så att vi i framtiden kan gå tillbaka här i bloggen och titta på korten. 
 
 
 
 
foton tagna med min iPhone
 
 
När vi väl hade stigit av bussen började det ösregna och vi fick ta på oss regnjackorna som jag hade packat med. Lite mysigt var det att gå där i regnet, men jag är verkligen en person som är bekväm av mig och tar verkligen bilen överallt, speciellt när vädret inte är bra. Samtidigt beundrar jag dem som istället går/cyklar överallt då det så klart är bättre. Hursom, nu är bilen fixad och redo för besiktning nästa vecka. Skönt att ha detta gjort. Och, vi ska göra fler bussutflykter då det var så jätteuppskattat. Som sagt, sötnötter. 
 
Hoppas ni har haft en bra dag! 
Bye! 
 

PW och rodd!

Idag har jag chockat kroppen. När P kom hem efter jobbet hoppade jag i skor och regnjacka, ombytt och klar, för att ta en 10minuters PW som uppvärmning till gymmet. Jag tror inte att jag har tränat ordentligt på gym på nästan sex-sju år (inte sedan Elias föddes och inte heller medan vi väntade honom), och oj så skönt det var. Jag har ett mål med min träning nu, att bli kompis med roddmaskinen, och vårt första möte idag var positivt. Förväntan mötte glädje. Min tanke är att minst en gång/vecka komma iväg till gymmet för att bryta av och köra något annat än bara PWs, och jag tror att träna på roddmaskinen ger en ganska allsidig träning samtidigt som man tränar upp konditionen. Idag blev det 2 omgångar på ca 5min rodd, totalt 2km, (samt styrketräning armar efter det) och det kommer nog ta några gånger till innan jag får till tekniken, men jag ser redan fram emot nästa roddpass. PWn hem nästan skuttade jag fram och var hög på endorfiner, en härlig känsla. Nu längtar jag efter att P och jag tillsammans kan komma iväg och träna snart. Åh, så skönt det var att träna igen! Sedan har jag någonstans läst att det är bra att berätta för sin omgivning att man har satt igång att träna och om sina mål, då man inte lika lätt kan slinka undan eller komma med ursäker för att inte träna. Så, nu har jag gjort även det. Nöjd ami här.        ;) 
 
foto taget med min iPhone 
 
 
Nu blir det soffan en liten stund innan det är dags att ta kvällen. Imorgon ska Picasson in på verkstan och det blir en tidig morgon för mig då jag har tänkt att vara på plats när de öppnar kl.07.00. 
 
Hoppas ni har haft en bra torsdag! 
Nighty-Night! 
 

Kan själv!

 
foto taget med min iPhone 
 
Glömmer man sina simglasögon på badhuset efter simskolan får man nästa dag gå in till receptionen och hämta dem själv. Elias gick in, köade, sade Hej, frågade efter sina meongröna simglasögon (han har inte riktigt lärt sig ordet "neon"), fick tillbaka dem, och klarade uppdraget jättebra! Nöjd kille. Nöjd och stolt mamma.     :) 
 
Nu lite shopping och ärenden i det lite trista höstvädret med killarna. 
 
Bloggat i farten. 
Bye! 
 

Finans och vice.....

Egentligen ska jag inte grubbla så mycket över politik nu utan bara se och vänta vad de kommande fyra åren för med sig. Men, jag kan inte låta bli att bli lite rädd ibland. Idag visade P mig klippen nedan, och jag stod tyst i flera minuter och visste inte vad jag skulle säga. Eller, det jag lyckades få fram var: "Skämtar de, eller?!". Jag hoppas att vår nya finansminister hellre prioriterade sin familj och åt en god middag igårkväll, än satte sig in i budgeten och Sveriges ekonomi och att det var därför hon inte hade någon koll alls. Men, jag blir rädd när vår vice statsminister har sagt som hon gjort. Menar hon allvar?! 
 
Har ni sett dessa klipp? 
 
 
 
 
 
Ja, klippen är tagna ur sitt sammanhang. Det som skrämmer mig mest är att vi under en period nu kanske inte kommer att ha en regering som får igenom sin budget och kan styra som de önskar. Blir det nyval, och alla röstar likadant som de nu gjorde, och samma sak upprepas om igen med budget och nyval igen, så kommer nog de enda vinnarna var SD som kommer att växa sig starkare och starkare. Skrämmande..... Men, jag ska vänta och se. Vem vet, kanske kommer det att bli bra och vi kommer att få en klar och tydlig budget? Kanske kommer även vår finansminister ha koll, hon också?!  
 
(Men, utifall inte, så planerar P och jag lite här och vi flyttar kanske till Thailand, eller USA, eller Australien som nog vore roligt att uppleva, och så bor vi där i fyra år för att sedan flytta hem igen. Alltid bra att killarna får lära sig engelska i tidig ålder.)            ;) 
 
Bye! 
 

Lyssnade just på......

Lyssnade just på BrunoMars låt och precis så känner jag idag, Today I don´t feel like doing anything. Det regnar ute och jag är trött, även om jag konstigt nog har energi och vill iväg och träna. Noel somnade för en liten stund sedan (mycket tidigare än han brukar somna på förmiddagarna) och jag ska passa på att gå igenom leksaker som har legat undanplockade och se vad vi ska ha kvar och vad som eventuellt ska säljas. Jösses, så mycket man samlar på sig när det gäller kläder och leksaker! När Elias och Simon sedan kommer hem från förskolan blir det nog en eftermiddag med spel, och ikväll väntar simskola för Elias del. 
 
Hoppas ni har en bra onsdag! 
Bye! 
 

Godmorgon måndag!

Då så, då är måndagen igång, Elias och Simon är iväg till förskolan, Noel och jag är nu hemma, och städa står på schemat. Som det ska vara.        ;)
 
foto taget med min iPhone 
 
 
Ha en bra måndag, ni också! 
Bye! 
 

BullensDag idag

Förra helgen hade jag tänkt baka bullar till Noels 1årsdag, men tyvärr hann jag inte med det då annat dök upp och det fick bli annan fika istället. Vilken tur att det idag är (Kanel)bullens dag och att jag just idag har haft mer tid istället. Så, denna förmiddag har jag bakat bullar och då vi tycker mest om vaniljbullar blev det sådana. (Visst kan man fira BullensDag då i alla fall?) Elias moffade glatt i sig två stycken, och dessförinnan hade han moffat i sig bulldeg också, så bullarna är helt klart godkända.         ;)
 
bild via Instagram - iamisvarld 
 
 
Jag, ja jag har också ätit allt för många bullar och kan bara konstatera (precis som alla andra gånger) att jag verkligen är sockerberoende och att jag inte kan låta bli att en till om jag väl har smakat på en bulle. Det enda som fungerar för mig är att tacka nej till allt sött, så enkelt är det. Så, för att gå All In idag har jag till kvällen köpt en påse chips (som jag dock inte ska äta själv utan dela med Elias och Simon) och från och med imorgon är det promenader, träning och -5kg på sju veckor som gäller. Det är mitt mål i alla fall, ska bli spännande att se hur långt jag kommer. 
 
Hoppas ni har en bra lördag! 
Bye! 
 

BreakingBad

 
foto taget med min iPhone 
 
 
Ikväll har vi sett sista avsnittet av serien BreakingBad. Vi fastnade totalt för serien när vi såg pilotavsnittet i somras, P och jag, sedan har vi kikat på en-två avsnitt lite då och då om kvällarna. Serien är riktigt bra filmad (vi har blivit förvånade flera gånger), lockar med små glimtar av framtiden i början av varje avsnitt, och handlingen, om kemiläraren som börjar koka metamfetamin för att tjäna pengar till sin familj efter att ha fått besked om att han har drabbats av cancer, griper tag i en då man får se honom Breaking Bad.  
 
Utan att säga för mycket gillade vi faktiskt slutet och det kändes helt rätt med allt. För att få en lite positivare bild av alla skådespelarna (för serien blir mörkare och mörkare precis som titeln säger) avslutade vi allt med att kika på bloopers på youtube vilket var riktigt roligt. Jag förstår att serien vann flera Emmys och skådespelarna är riktigt bra. Tips på en bra serie, så här på kvällskvisten. 
 
Nighty-Night! 
 

Första dosen - check!


foto taget med min iPhone 


Då har Noel fått sin första dos Twinrix idag. Duktige lille kille som bara gnydde lite när sköterskan stack honom. Nästa dos ska tas i november, och då ska även Elias och Simon få sin sista dos. 

Nu, hämta Elias och Simon som har varit hos farmor och lekt en stund. (De ville inte alls följa med mig och blev jättestressade av tanken på sprutor.) 

Bloggat i farten. 
Bye!


1a oktober är här....

Imorse var det åter bara några få plusgrader när jag skjutsade iväg Elias och Simon till förskolan och hösten är verkligen här. Jag har suttit och kikat tillbaka i bloggen nu en stund och åh så jag börjar längta till Thailand nu. Det är mindre än två månader kvar tills vi åker och det ska bli så underbart härligt att få njuta av sol, pool, thaimassage, god mat, och att bara få vara med familjen i två veckor. Vi åker tillbaka till samma by, samma hotell och vet (nästan) precis vad som väntar, vilket känns tryggt och bra. Resan till Thailand och Kamala i december 2012 var jättemysig och det är kul att kika på gamla bilder, och Simon var verkligen liten då. Sötnöten. 
 
Idag har jag bokat in tid (redan imorgon) så att Noel får första dosen Twinrix inför vår resa, och sedan kommer han att vaccineras ytterligare två gånger med två veckors mellanrum, för att sedan få sista sprutan i november. Stackars liten som kommer att stickas så många gånger på kort tid, men då ingen av sprutorna riktigt kan tas innan ettårsålder så blir det intensivkörning nu istället. Det viktigaste är att han har sitt grundvaccin innan vi åker. 
 
Nu är det lunchdags och om två timmar är det dags att hämta hem Elias och Simon från förskolan. Noel har blivit hes och jag vet inte om han håller på att bli förkyld, eller om han har tappat rösten/blivit hes för att han har skrikit mycket på sistone. (Projekt 'Att få Noel att sova i egen säng igen' har nämligen börjat och Noel är inte helt med på noterna, vilket han klart och tydligt har visat i några kvällar. Men, skam den som ger sig och protesterna blir kortare och kortare för varje dag.)         :) 
 
Hoppas ni har en bra onsdag! 
Bye! 
 

RSS 2.0
Ladda ner en gratis bloggdesign p www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!