Sommar-söndag!

Välkommen efterlängtade sommar-söndag! 
 
Klockan halv tio åkte vi hem från Furuviksparken igår kväll. Simon åkte för första året karuseller helt själv då han har fyllt fyra år och tyckte att det var fantastiskt roligt. Då även Madde med -e, J och tjejerna var där kunde Elias åka karuseller med kompisen M, så även han var jättenöjd. Även farmor gjorde oss sällskap vilket var kul. Väl hemma var det trötta men väldigt nöjda killar som somnade lätt i sina sängar (Elias och Simon, Noel somnade nere i vardagsrummet då han inte kom till ro) och sov hela natten och ända till nio på morgonen. Det tar på krafterna att vara ute på roligheter.         :) 
 
Idag spenderar vi en lat dag hemma och bara njuter av solen och värmen som har tittat fram. Så underbart skönt! För att pausa en stund och hämta lite krafter fikade vi på gräsmattan under skuggan av körsbärsträdet, och honungsmelonen som jag hade köpt var så där härligt läskande god så vi mumsade i oss alla småbitar i ett. Sedan har killarna plaskat för att svalka av sig (Elias åter hos grannarna, medan Simon och Noel har samsats i babybaljan). Ikväll kommer P hem med en pool som ska fyllas och sedan hoppas vi på många många fler underbara sommardagar som denna!  
 
 
bilder via Instagram - iamisvarld
 
 
 
Måste göra ett tillägg och säga att det allra bästa med dagen är att jag faktiskt har tagit mig tid att bara vara med killarna, att sitta och fika med dem, och hänga i hängmattan idag. Jag är så van vid att jag måste hinna med tvätt, disk, plock och annat som måste fixas, så jag unnar mig inte att hänga med killarna. Måste bli bättre på det och bara njuta av tiden med Elias, Simon och Noel i sommar. Fikastunden var verkligen jättemysig. Älskade killar. 
 
Hoppas ni har en lika fin söndag, ni också! 
Bye! 
 

En skön hemmadag och parkhäng på kvällen

Idag har vi verkligen haft en lat hemmadag och även om vi har donat med lite ditt och datt har vi ändå hunnit att bara vara. Så skönt. I förmiddags hade Elias kompisar här som höll igång för fullt, och Simon och Noel fick vara med på ett litet hörn, de också. I förmiddags skruvade även P ihop vår nya rök och ikväll blir det rökt kyckling till middag. Så snart den har intagits är det dags att ge sig iväg till Furuviksparken, möta upp vänner (hoppas att vi hittar dem i folkmängden) och sedan är det karuseller och Magnus Uggla som gäller. Som sagt, en skön dag.      :) 
 
Elias har äntligen, efter att ha längtat länge länge och speciellt varje gång när han har kikat på Emil i Lönneberga, fått tälja med kniv idag. Spännande värre. Finns det någon åldersgräns för när man kan börja tälja? Simon ville testa på, han också, men fick inte och P hade koll på Elias hela tiden, men trots det tyckte jag att det var lite läskigt ändå att Elias hade en kniv i handen. Allt gick dock bra och det är stor risk att Elias kommer att vilja ha en snickarbod där han kan tälja gubbar framöver. 
 
bild via Instagram - iamisvarld 
 
 
Hoppas att ni har haft en bra lördag! 
Bye! 
 

Fredag med skifte i leksaksröran

Jag har länge tänkt att det är dags att byta ut lite leksaker här hemma. I våras plockade jag och Elias undan de stora leksaksbilarna, som annars är väldigt populära, men då killarna inte hade lekt med dem på ett tag åkte de in i garderoben. Nu när vardagsrummet har blivit större med öppen dörr till altanen och lekytan därmed fördubblats, var det dags för bilarna att komma fram igen. Simon älskar att leka med bilar, det samma gäller Noel, så win win på den. Även sommarleksakerna har plockats fram. 
 
foto taget med min iPhone


 
Nu när de stora bilarna och diverse har plockats fram måste så klart leksaker också åka ut, och nu är frågan vad som ska åka. För att hålla kvar känslan av att ha en liten bebis här hemma så har vi haft babyleksaker i en korg i vardagsrummet, men jag undrar om inte de har gjort sitt nu? Vi har ingen liten bebis här längre. (Noel fyller två år i september! Vart tar tiden vägen?!?!?!) Det var länge sedan Noel lekte med babyleksakerna och han är mycket mer intresserad av att leka med storebrödernas leksaker än med sitt. Och, då vi har vänner som har en liten kille på snart en månad kanske han ska få en liten korg med diverse att leka med? Mycket kan sedan rensas ut, medan vissa leksaker som jag har minnen till kommer jag att spara, och ta fram till eventuella framtida barnbarn som hälsar på. (Jösses! Kan man tänka så långt?!) Hursom, så är det skifte i leksakrsöran här idag.       ;)
 
Nu dags att ta fredagkvällen, och det är grillat, fredagsmys och film som gäller. Imorgon har vi siktet inställt på att röka stor del av dagen och sedan ta Furuviksparken och Magnus Uggla på kvällen. P är helledig hela helgen (som det ser ut nu), så nu ska här slappas, njutas och bara varas.      :) 
 
Ha en härligt skön kväll, ni också! 
Bye! 
 

Sista fotbollsträningen inför sommaren

Idag har vi haft sista fotbollsträningen med 08orna och 09orna för den här våren. Allra första träningen var i slutet av april och tiden har gått så fort. Så underbart roligt har det varit! Jag verkligen hoppas att Elias vill fortsätta träna fotboll till hösten, och jag ser fram emot att följa gruppen och lära känna barnen ännu mer. Både förra träningen och idag fick pojkarna och flickorna spela på 7-mannaplan och det är stort för dem, det blir mer springa och det blir mer verkligt. För att det inte ska vara för många barn på planen har vi delat upp alla så att de har fått vara avbytare och bara det har varit kul för dem. Pojkarna och flickorna har hurrat och hejat för fullt på sina lag. De sista fem minuterna av träningen har dock alla barn fått springa in på plan för att spela, och jag tycker det är så härligt och roligt att se dem alla springa efter och sparka efter bollen i en klunga. Det här med att hitta luckor, passa och speluppfattning kommer sedan, va!?            ;) 
 
Elias framför A-lagets plan: 
 
foto taget med min iPhone


 
Det ska bli spännande att se vad hösten för med sig och om Elias vill fortsätta spela fotboll. Jag vill jättegärna fortsätta träna laget, men vi får se hur vi får ihop det med träningstider så att det inte alltid krockar med jobbet. Hursom, nu är det sommaruppehåll även för fotbollens del men jag har redan lovat Elias att vi ska cykla ner till fotbollsplanen och spela mer i sommar.           :) 
 
Bye! 
 

... och lite regn på det.

Badpremiär härom dagen, och så lite regn på det. Men, vad gör väl det när killarna är glada vilket som (även om bad ger mer sommarkänsla såklart). En väldigt nöjd Noel plaskade glatt på i vattenpölarna denna förmiddag medan storebröderna lekte med kompisar.      :) 
 
 
 
kort tagna med min iPhone


 
På eftermiddagen blev det sedan lite lek med kompisarna I och V för Elias och Simon, och imorgon har vi planerat lek med kompisarna T och K. Så kul när kompisarna fortfarande är hemma och har sommarlov så att Elias och Simon (nästan) hela tiden har någon att leka med. Jag tror att killarna har lekt med grannkompisen E nästan varje dag, och det samma gäller granntjejen M.            :) 
 
Skickade för övrigt ett mess till P idag och fick skratt tillbaka. Snacka om att Noel tar vartenda lilla tillfälle att smita ut. Älskade sötnöten (som man måste hålla koll på precis hela tiden). 
 
 
 
 
 
Bye for now! 
 

Bad-premiär igår!

Juni-månad börjar snart lida mot sitt slut men sol, värme och de härligt lata sommardagarna lyser med sin frånvaro. Idag har det regnat om vartannat här och killarna har mestadels lekt inomhus, även om Elias och Simon har smitit ut mellan varven för att få lite frisk luft. Igår dock hade vi en fin och härlig eftermiddag och när solen låg på blev det riktigt varmt. Så, vad passade bättre än att ta ett premiärdopp och bada i pool. Då vi inte har en pool än fick Simon och Noel samsas och plaska lite smått i babybaljan (vilket gick bra), medan Elias gick över till grannen för att bada i deras pool. Nöjda killar hade vi igår, även om de frös bra mycket när de väl kom upp ur vattnet. Sötnötter.         :) 


bilder via Instagram - iamisvarld


 
På To Do-listan står nu att köpa en lagom stor barnpool att ha uppe på altanen så att Noel varma dagar kan hoppa i och bada där utan att vi behöver vara rädda för att någonting ska hända honom. En lite större pool ska vi också köpa som vi, precis som förra året, ska ha på nedre altanen och som sedan ska kopplas samman med solpanelen som ska upp här nu snart. Det vi inte har listat ut än är dock hur vi ska säkra poolen, dvs om vi ska sätta upp stängsel/staket runtom eller något annat skydd på/över poolen. Vi har fått veta att några av grannbarnen tydligen springer in på vår gård när vi inte är hemma. Hemska hemska tanke om det händer barnen något, vi kan på inget sätt alls veta vad de gör på gården när vi inte är här. (Det jag inte förstår är hur föräldrarna till de här barnen låter dem springa över till oss då den minsta är två-tre år och faktiskt korsar vår gata för att komma hem till oss!? Det skulle jag aldrig tillåta våra killar att göra.) Hursom, om jag har förstått det rätt krävs det enligt Ordningslagen stängsel/staket oavsett om man har en fast pool eller en flyttbar pool, så vi måste bestämma oss för hur och vad vi ska göra. 
 
Så, i väntan på de riktigt varma sommarlovsdagarna ska vi fortsätta klura lite här hemma. Håller tummarna för att solen, värmen och de härliga dagarna kommer snart. 
 
Bye! 
 

Pizza på grillen

 
foto taget med min iPhone


 
När P fyllde år fick han en pizzasten av oss i födelsedagspresent. Stenen har vi nu använt några gånger, men det kommer nog ta ytterligare några gånger innan vi får koll och blir riktigt bra på det här med grillad pizza. Men, gott är det och pizzan blir otroligt krispig och god på grillen. Helt klart värt att prova! Tips tips! 
 
Jag som helst gärna undviker mjöl testade idag ett recept på pizzabotten som jag hittade hos 56kilos.se, och den var riktigt god samt riktigt enkel att göra.  
 
1 plåt pizza:  
100g riven Grana Padano, hårdost 
4st ägg 
0,75dl grädde 
2msk fiberhusk 
lite salt 
 
Vispa samman äggen, grädden samt fiberhusken först, och tillsätt tillslut osten och lite salt. Låt stå i 5min. Bred sedan ut smeten på en plåt och förgrädda botten i ugnen i 175grader/på grillen i ca 15min. Ta sedan ut pizzan, ha på det ni önskar, och grädda i 250grader/på grillen tills osten har smällt och pizzan ser färdig ut. Klart! 
 
Den enda nackdelen med att laga pizzabotten utan mjöl är att smeten blir så svårhanterlig, men med en slickepott och sked/kniv går det att få till en (rund) botten i alla fall. Helt klart är det värt besväret då jag efteråt slipper ha ont i magen och känna mig svullen, och detta recept kommer jag helt klart använda mig av igen.        :
 
Bye! 
 

Vi hänger lite....

foto taget med min iPhone 
 
 
Här ligger vi och bara är i hängmattan denna söndagsförmddag. Bara solen och värmen som saknas, annars allt helt ok med oss. 
 
Ha en skön söndag! 
 
Bloggat i farten. 
Bye for now! 
 

Glad Midsommar!

 
 
foto taget med min iPhone
 
 
Idag, midsommarafton, blev det premiär för oss i Furuviksparken. Som killarna har längtat, och jag också för den delen. Medan Noel sov lunch passade Elias och Simon på att åka lite karusell, och när det blev dags för glasspaus vaknade även Noel till och fick vara med. Dagens tur avslutades med lite midsommarkänsla i kroppen då vi såg midsommarstången hissas innan vi for hem. Elias blev alldeles genomblöt då han utmanade ödet vid det hoppande vattnet vid brunnarna, men lika glad var han för det. Där hann killarna även leka några minuter med kompisarna T och K som vi sprang på, och alla var nöjda och glada.
 
Kvällen har vi sedan tillbringat tillsammans med faster K, kusinerna J och L, samt J som kom på spontanbesök. Glass och jordgubbar i stora lass fick sedan avsluta kvällen och det var nöjda killar som somnade lite här och där här hemma.        ;) 
 
Glad midsommar önskar vi er alla! 
Bye! 
 

Check - check - check på den!

Det är så skönt att få saker och ting gjorda och undanstökade, speciellt om de har hängt över en och stressat omedvetet en längre tid. Idag har varit en sådan dag och det blev verkligen check - check - check på den. Bilen lämnades på morgonen in på service, jag tog en PW från verkstan till bussen och lagom till lunch åkte jag och killarna buss in till stan för att hämta bilen igen. Bussturen blev dagens händelse och Noel, sötnöten, ville sitta med bälte på, han också, vilket han såklart fick. När vi sedan steg av bussen blev han dock jätteledsen och grät, så jag kan bara kosntatera att åka buss är spännande. Att servicen kom att kosta mindre än jag räknade med var också riktigt bra. Efter att ha hämtat bilen fick det bli McD-lunch och en tur förbi Erikshjälpen där jag lämnade av två kassar kläder till bistånd, och sedan var jag även förbi på en annan verkstad för att boka in tid för att fixa plåtskador som uppstod när jag körde över ett rådjur för två helger sedan. 
 
Resten av denna dag, eller eftermiddag, ska vi hänga här hemma och det är lek som står på schemat. Elias kompis E är här och leker, och alla killarna är fullt upptagna och med på ett hörn. Jättebra. Är så glad att det inte regnar så att man kan vara ute, för åh så de klättrar på väggarna när de tvingas vara inne, killarna. 
 
Sötnöten Noel har faktiskt bra koll på fotboll och det är riktigt roligt att spela med honom: 
 
bild via Instagram - iamisvarld


 
Hoppas ni har en bra dag! 
Bye! 
 

Äntligen sommarlov!

 
 
 
Fina glada killar och minst lika glad mamma här idag. Nu är det äntligen sommarlov!!!! Yeay!!!!     :) 
 
Dock var det en lite snopen mamma som, för en gångs skull, knäppte fina kort på killarna med systemkameran men som sedan upptäckte att minneskortet saknades när allt var klart. (Vem har tagit ur den!?!?!?) Killarna skötte sig jättebra och hade blivit lovade glass om mamma fick fotografera, så glass blev det men inga kort på killarna. Nytt försök imorgon igen, med andra ord. 
 
Hoppas ni har det bra!      ;) 
Bye! 
 

Måndag, nedräkning och lite egentid....

Måndagen har rullat på i ett och trots en förmiddag med funderingar, planer, samt tankar fram och tillbaka mitt i allt jobb så avslutades kvällen ändå här hemma med tacokväll, lek och bus. Skönt det, även om tankarna fortsätter snurra och oron i magen växa. 
 
Hursom, nu är det endast 1 1/2 dag kvar tills vi har sommarlov, jag och killarna, och det känns så jättebra. Däremot kommer jag på en himla massa saker som jag måste hinna med på jobbet och då det inte finns så mycket tid kvar kommer det att bli lite intensivt imorgon. Idag har jag faktiskt varit duktig och rensat ut en hel del gamla läroböcker som jag har haft som extraböcker här hemma, och det känns faktiskt skönt att bli av med lite. Förr tyckte jag att det var skönt att ha samma böcker här hemma som på jobbet ifall det var så att jag behövde planera eller förbereda lektioner kvällstid, men nu ska jag försöka ha allt på jobbet istället och ta med det som behövs hem där och då så att jag slipper ha dubbelt av allt. Ytan där jag har förvarat böckerna här hemma behövs till annat och nu är det inte lektionsplaneringar och förberedelser som är det viktigaste om kvällarna utan istället tid med familjen, så jag röjer. (Dessutom har det kommit ut nya upplagor av läroböckerna, så vad ska jag med läroböcker som är över tio år gamla till!? För att inte tala om kläderna som jag inte har använt på fyra år i ena garderoben som åkte ut de också!) 
 
foto taget med min iPhone
 
 
Nu sover i alla fall killarna och klockan är snart nio, vilket innebär att jag har en-två timmars egentid här innan jag somnar. P är iväg på jobb med levernas och kommer hem imorgon, så nu blir det soffa och en romantisk komedi på Netflix.          :)
 
Hoppas att ni har haft en bra måndag! 
Bye! 
 

Söndag, regn, städ, lek och bus...

- Titta mamma, vi har städat! 
 
foto taget med min iPhone 
 
 
Jag måste nog säga att killarnas och min idé om städning inte riktigt stämmer överens med varandra. Men, bra nöjda och söta var de, Elias, Simon och Noel, när de satt där på golvet framför leksakshögen som de så fint hade samlat ihop så att inte leksakerna låg överallt i vardagsrummet. Jag antar att man får vara glad över det lilla.       :) 
 
Då min dator inte har utrymme för mer kort på hårddisken, och jag därmed inte har kunnat lägga in några kort än, så har jag tyvärr inte prioriterat att blogga alls. Idag knäppte jag tillslut ett kort med iPhonen, men tyvärr lyckas jag alltid att få korten suddiga och det är så tråkigt. Sedan har det inte hänt mycket här hos oss då jobb, förskola och vardag har rullat i ett och dagarna har försvunnit en efter en. Nu har vi två och en halv dag jobb och förskola kvar, sedan är det äntligen sommarlov för mig och killarna. Vi ska bara försöka lyckas pussla ihop måndagen och tisdagen först på bästa sätt. 
 
Det är även mycket som har snurrat i huvudet de senaste dagarna och imorgon hoppas hoppas jag att hela familjen blir samlad igen. Det har varit tomt här hemma sedan i fredag, men jag återkommer om det imorgon hoppas jag. 
 
Nu är det dags även för mig att göra killarna sällskap, krypa ner i sängen och ta kvällen. 
Hoppas allt är bra med er! 
Nighty-Night! 
 

Simon 4år!



Igår, söndag, var det äntligen den sista maj och som Simon har längtat efter den dagen. Sin 4årsdag. På morgonen tassade vi in till Simon och väckte honom med sång och födelsedagspresenter, och oj så glad han blev. Tre paket fick han öppna, sedan lektes det polis och tjuv med poliskepsarna och vattengevären (presenterna som han fick) hela förmiddagen. Han börjar verkligen bli stor, Simon, och att äntligen fylla fyra år var stort för honom. Och, för oss. 
 
 
 
Sedan spenderade Simon hela förmiddagen med att fråga när kalaset skulle börja och när kompisarna skulle komma. Han hade önskat sig ett Poliskalas, och ett Poliskalas blev det. När kvällen kom och det var dags att sova kröp Simon ner i sin pappas famn, tackade och berättade att han var jättenöjd med hela dagen och sitt 4årskalas. Så underbart härligt att höra, och det är det som gör allt planerande, donande, alla förberedelser och stress värt att göra. 
 
Några bilder från Simons Poliskalas: 
 (kommer imorgon)
 
 
Bye! 
 

RSS 2.0
Ladda ner en gratis bloggdesign p www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!