Elias allra första fotbollsträning!

Förra fredagen upptäckte jag en lapp på förskolan där det stod att flickor och pojkar födda -08 och -09 kan få börja spela fotboll här i byn. Åh, så kul! Både Elias och jag har sett fram emot det. I söndags var vi in till Valbo och köpte benskydd, och idag var det äntligen dags. Det var en ombytt och klar Elias som mötte mig i dörren när jag kom hem från jobbet, och det var en uppspelt och förväntansfull Elias och mamma som åkte iväg till allra första fotbollsträningen som började kl.17.30. (Jag slutar kl.17 på onsdagar så lite tight om tid kommer det att bli framöver, men det får gå.)
 
Själva träningen gick jättebra, även om det var hur många flickor, pojkar, mammor, pappor och syskon som helst på IP. Då det är så många barn som vill spela fotboll delades barnen in i en grupp -08or och en grupp -09or, och 09-orna delades i sin tur in i ytterligare två grupper. Första träningen bestod av uppvärmning, sedan passa bollen till varandra i grupper om fyra, skjuta på mål och slutligen match. Elias var jätteduktig och sprallig, och jag kunde inte låtas bli att dras med då jag hjälpte till där jag behövdes. Så kul! (Tyckte både Elias och jag.) 
 
Vår fotbollsspelande kille idag: 
 
 
 
 
 
Kul var även att kompisen G också testar på att spela fotboll och var där idag. Elias såg direkt att G hade fått fotbollsskor och vill såklart ha egna fotbollsskor han också, så vi måste kolla upp vad det ska bli för några. Får se om vi hinner köpa ett par skor till träningen nästa onsdag, eller om Elias får träna några gånger till i gympaskor så att vi är säkra på att han verkligen vill fortsätta med fotboll framöver och inte ångrar sig. Jag hann i alla fall idag svänga förbi Stadium Outlet och köpa träningsjackan till Elias och han blev jätteglad för den. (Dock är den lite stor då minsta storlek var stl.128 och Elias egentligen har stl.122. Men, han växer i den.) 
 
På väg till träningen idag frågade jag Elias om jag fick vara med på träningen och hjälpa till om så behövdes, och jag blev så glad när han svarade att han vill att jag ska vara hans tränare. Tänk så kul att få spela fotboll ihop med Elias, samt att få den tiden ihop. -09orna har dock redan tre tränare, och även om jag också får vara med och hjälpa till så är det snarare -08orna som behöver hjälp. Nu har jag sagt att jag gärna är med som hjälp på träningarna men inte vill ta något ansvar, men vi får fundera lite på det till nästa vecka. Om jag ska ta på mig ansvar och börja träna -08orna vill jag så klart att Elias ska vara med i det laget och spela då det är för hans skull jag gör det. För Elias del spelar det ingen roll i vilket lag han spelar då han har kompisar i båda lagen. P tycker att jag ska hoppa på och börja träna -08orna, vilket känns kul. Och, det var skönt att vara ute idag. Så, vem vet hur det blir. Oavsett så säger jag: Välkommen fotbollsträningar och livet som fotbollsmamma!         :) 
 
Bye! 
 

Kommentarer

Kommentera inl‰gget h‰r:

Namn:
Kom ihÂg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


En gratisdesign av:

jennyjanssons.com

Bilder i headern frÂn weheartit.com


RSS 2.0
Ladda ner en gratis bloggdesign p www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!